Orijinalini görmek için tıklayınız : Gazi Ünüversitesi'nde silahlı kavga!!!
heviznur 04.11.2006, 17:56 Gazi'de silahlı kavga
Gazi Üniversitesi'nde dün silahlar konuştu. 'Kürt tartışması' nedeniyle meydana geldiği öne sürülen olayda 4. sınıf öğrencisi Aslan Oktay ayaklarından vuruldu. Arkadaşının ise burnu kırıldı
ANKARA Milliyet
Gazeteci Metin Uca'ya yönelik saldırı ile öğretim üyesi Remzi Altınpolat'ın uzun saçlı ve küpeli olduğu gerekçesiyle "ülkücü" öğrencilerce dövülmesi olaylarına sahne olan Gazi Üniversitesi'nde dün de silahlı yaralama olayı meydana geldi. Eğitim Fakültesi'nde gerçekleşen olayda 4. sınıf öğrencisi Aslan Oktay, 5- 6 kişilik bir grup tarafından silahla her iki ayağından vuruldu. Saldırıda, 3. sınıf öğrencisi Abdullah Demir'in de burnu kırıldı.
İkisi de Mardin Kızıltepe nüfusuna kayıtlı olan öğrencilerin "Kürt tartışması" nedeniyle dövüldüğü öne sürüldü. Koyu renk takım elbise giydikleri belirlenen saldırganların "ülkücü" olduğu iddia edildi.
İdareciler mühahale edemedi
Kavga öncesi güvenlik görevlilerinin ortadan kaybolduğunu da iddia eden öğrenciler, olay yaşanırken idarecilerin de bahçede bulunduğunu ancak müdahale edemediğini kaydettiler. Olayla ilgili olarak, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. Olay yerinde 9 milimetrelik boş kovanlar bulundu. Silahı kullandığı iddia edilen A.Y.'nin arandığı kaydedildi.
Gazi ünüversitesinde dün saat 15:30-16:00 sularında ülkücüler tarafından çıkarılan bir kavganın gazetelerde" kürt tartışması " yüzünden çıktığı belirtliliyor.
fakat Gazi'de okuyan ve tartışmaya tanık olan arkadaşlar olayın böyle çıkmadığını söylediler.MHP'nin genel kurultayının da yaklaşması büyük bir tesadüftür...En çok dikkatimi çeken olay da dışardan silah sesleri gelirken öğretim görevlilerinin ve bölüm başkanlarının MÜDAHALESİZ kalmalarıdır.Saldırganlar güvenlik görevlilerinin yanında Aslan Oktay'ı vurmuşlardır.Görevlilerin bu kayıtsız tavırlarına akıl sır ermemektedir.
Gazi de böyle olylar çok yaşanmakta sadece uzun saçlı erkek öğrencilere değil saçını değişik renklere boyayan kız öğrencilere de aynı tavır takınılmakta(pembe saçlı bir kızı KİMLİĞİ BELİRSİZ kişiler kızın saçalrından tutup hırpalamış ve kıza üstünü başını düzeltip öyle gel gibi şeyler söylemiş)
bunlar benimde sık sık gittiğim Gazi den kesitler,herkes her şeyi biliyor arkadaşlar ve en kötüsü kimi kime şikayet edeceğiz?????
bütün bu olaylar okulun güvenlik görevlilerinin gözü önünde yaşanıyor ve kimsenin kılı bile kıpırdayamıyor.idareciler müdahele bi yere kadar edebilir bunu anlarız ama güvenlikten bahsediyoruz!!! bu ne yaman çelişkidir?
ayrıca eklemek istediğim bir nokta daha;Abdullah Demir'in burnu kırıldıktan sonra ülkücü kişi de sağa sola ateş ederken atölyenin camıda bundan nasibini alıyor ,bunlar olurken de Aslan Oktay ayakalrından vuruluyor........
izmirksk 04.11.2006, 18:02 geçmiş olsun....
sayı önemli değil , sağlam bir eğitim ve örgütlenme şart..bunun nasıl olduğunu söylemem doğru olmaz şu anda bu forumu herkes takip ediyor ama birbirinden kopuk ,örgütsüz ve cesaretsiz ,hazırlıksız ve her alanda eğtimsiz insanlar bu gibi durumlarda çaresiz kalıyor..
arkadaşlara geçmiş olsun..
gazi faşistlerin makanı olmuş galiba baksanıza ankaranın göbeğinde neler oluyor,yaşananlar üzücü bir okadar endişe verici,geçmiş olsun
heviznur 04.11.2006, 18:06 evet olayı yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun,daha sonra bu olaya tanık olup ifade vermek isteseniz bile ülkücüler sizi takip ediyorlar ve bi de Gazi de öğrenciyseniz orda okutmuyorlar gözetim altında tutuluyorsunuz....
ne gariptir kimse hiç bir şey yapamıyor....
işte nasıl bir ülkede yaşıyoruz eğitim yuvalarımız dediğimiz geleceğimiz dediğimiz üniversitelerde yaşananlara bakınca insan utanıyor. nasıl bir zihniyet bu insanlardaki saçı uzun diye bir insanın burnunu kırabiliyorlar saç rengi pembe diye bir kızı hırpalıyorlar.
bırakın tartışma kürt sorunundan çıkmış olsa bile hatta böyle bir sorun yokken ülkede ve ülkemizin birer ferdi olan kürtlere sırf kürt diye böyle bir şeyin yapılması insanlık dışı.
demek ki cumhurbaşkanımızın gazi biraz düzelsin diye değiştirdiği rektör bile bir şeyler yapamıyor nasıl bir örgütlenmedir gazide kide çözülemedi gitti. ve nasıl bir güvenliktir ki hiç bir müdahalede bile bulunmadan oratadan kaçıyorlar. ş.... bunları yapan insnalar orda ki güvelikten sorumlu kişileri ve görevlileri sindirebilmişler.
ve en kötüsü bizlerin elinden her zaman ki gibi hiç bir şeyin gelmemesi ve hiç bir şey yapılmaması.
izmirksk 04.11.2006, 18:15 kimbilir belki bir gün hepsi bir eğlencede iken ve çok kalabalık bir grupken belki binlerce onbinlerce kişi eğlenirken ,eğlenecenin tadını çıkartırlerken ,tahrip gücü yüksek bombalar onların çevresinde ,içinde yanında ,eş zamanlı olarak patlamaya başlar:)
dünya bu bir gün varsın bir gün yoksun:):)
bu arada savaşlar olmasın ve kimseler ölmesin diye konuyu bağlayalım:)
Geçmiş olsun arkadaşlara, ama Gazi'de bu tür olaylar çokça yaşanıyor.Malum ülkücülerin yatağı gibi Gazi.Ama atanan yeni rektörle Gazi'nin çehresinin değişime başladığını söylüyorlar.Çünkü bu rektörün atanmasıyla ülkücü görüşlü bazı öğretim görevlilerinin istifa ettiğini duymuştum,ne kadar doğru bilemiyorum.
İşte Faşizmin gerçek yüzü.
Faşizmi reddeden Ülkücüler, maşallah Faşist hareketlerini sergilemekten geri kalmıyorlar..
EEE Yavuz'un, Emevilerin Torunlarından ne beklersiniz ki.
Sanki bu ülkeyi onlar kurtaracak.
Sanki onlar bu ülkenin sahipleri..
heviznur 04.11.2006, 18:19 işte nasıl bir ülkede yaşıyoruz eğitim yuvalarımız dediğimiz geleceğimiz dediğimiz üniversitelerde yaşananlara bakınca insan utanıyor. nasıl bir zihniyet bu insanlardaki saçı uzun diye bir insanın burnunu kırabiliyorlar saç rengi pembe diye bir kızı hırpalıyorlar.
bırakın tartışma kürt sorunundan çıkmış olsa bile hatta böyle bir sorun yokken ülkede ve ülkemizin birer ferdi olan kürtlere sırf kürt diye böyle bir şeyin yapılması insanlık dışı.
demek ki cumhurbaşkanımızın gazi biraz düzelsin diye değiştirdiği rektör bile bir şeyler yapamıyor nasıl bir örgütlenmedir gazide kide çözülemedi gitti. ve nasıl bir güvenliktir ki hiç bir müdahalede bile bulunmadan oratadan kaçıyorlar. ş.... bunları yapan insnalar orda ki güvelikten sorumlu kişileri ve görevlileri sindirebilmişler.
ve en kötüsü bizlerin elinden her zaman ki gibi hiç bir şeyin gelmemesi ve hiç bir şey yapılmaması.
en acıtanı de bu değil mi zaten hiç bir şey yapamamak
dün o arkadaşla konuşurken olayları bana anlatırken dedi ki;şu anda beni ve tüm insanların yaşamını anlatan tek sözcük"HİÇ" koca bir hiç,
hiç kimse bir şey yapamıyor ne dednilebilr ki!!!!!!!!!!!!
bu kadar beyinsiz bir canlı türünün adı ne olabilir acaba.adamlar mağara adamı zamanında kalmışlar.evrimin ilk basamağında kalmış zeka gelişimleri yazık.bunları incelemeye almalılar bence
Ali_Yolcusu 04.11.2006, 19:22 nasıl bir zihniyettir bu anlamak mümkün değil
pisliklerine karşılık bizde mi pislik yapacağız, bizde böyle şeyler yapsak türkiye yerinden oynar
heviznur 04.11.2006, 19:34 Gazi ne zaman temizlenir bilinmez ama ne rektör ne güvenlik bi şey yapabiliyor...
çok uzun ve zahmetli bir yol gerek örgütlenmek için bile Gazi 'de...
Değişen bir şey olmamış gazi yine aynı gazi bozkurt yuvası...ama olay asıl kantinlerde başlıyor .Kantinlerin ihalesini üniversitelerde eğer dikkat ettiyseniz bu mafya kılıklı tipler kazanıyor genelde.
Bizim üniversitenin de(balıkesir)çoğu kantinlerinde ülkücüler mevcuttu kantin in çalışanları da garsonlar - temizlikçiler Hep ülkücüydü.
kısa bir anektod aktarayım; Adamlar kantindeki müzik kutularının yanında nöbet tutuyorlardı ki ahmet kaya ,zülfü livaneli dinlemek isteyen birini engellesinler diye...
bu düzen değişmedikçe böyleleri türeyecektir, yarın 12 eylül cuntasının kurduğu yök ün kuruluş yıldönümü bunu kaç kişi biliyor biliyorsada kaç kişi protesto etmek üzere yürüyecek? bunu merak ediyorum
nesslimm 04.11.2006, 20:11 bende bu olayı yasayanlara geçmis olsun demek isterim.
üniversitelerimizin sacıların solcuların elınde dıyerekten adlandırılmasından hiç hoslanmıyorum.ancak Gazi üniversitesi bunu katı bir kural halıne getirmis.orda okuyan çok yakınlarımdan biliyorum ülkücüerin karsısında olanlara okulu zehır etmeyı basarabiliyorlar.kendi kimliklerini bile saklamak zorunda kalıyorlar.ankara dakı ana kampüs daha rahat tabii. okulun diger fakültelerinde kırsal bölgeler olduu için istediklerini daha rahat yapıyorlar.hocalar bile ülkü ocaklarına yıl içinde gitmeyen ögrencilerini geçirmemekle tehtid ediyorlar.
aykudgöksun 04.11.2006, 22:07 bizim okulda aslan kesilen ögbler gazide süt dökmüş kediye dönüyolar olay olunca kaçıolar.bizim bi arkadaş da gazi üniversitesinde,sevgilisiyle gezio die iki kere uyarmışlar yakında onu da döverler.ha şimdi biz napalım biz de okulumuzdaki kafa tokuşturanları mı dövelim(ki buna gücümüz yeter ankara üni cebeci kampüsü).ama biz pisliğe pislikle cevap vermicez biz faşist değiliz.geçmiş olsun diyorum kardeşlerimize.
aykudgöksun 04.11.2006, 22:10 bu düzen değişmedikçe böyleleri türeyecektir, yarın 12 eylül cuntasının kurduğu yök ün kuruluş yıldönümü bunu kaç kişi biliyor biliyorsada kaç kişi protesto etmek üzere yürüyecek? bunu merak ediyorum
arkadaşın dediğine ilişkin 7 kasımda sakarya caddesinde eylem vardır duyurulur.
Arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum ama bu nasıl iştir ki okulda iki arkadaş kendi aralarında kürtçe konuşuyorlar diye dövmeye kalkıyorlar bunlar kendilerini ne sanıyorlar? Bu güvenlik nerde? Rektör nerde? Öğretim görevlileri nerde? Konuşmaya gelince en başta gelirler ama bu olaylarda sesleri çıkmaz.
BÖYLE DÜZENE YAZIKLAR OLSUN...
halitseyfi 04.11.2006, 23:40 ırkçı milliyetçilik her devirde insanlığın belası olmuştur, malesef olmayada devam ediyor.
Eli kanlı faşistler kana doymuyor.
Koçgiri, Dersim, Malatya, Maraş, Çorum, Sivas ve bu üniverstlerde yaptıkları katliamlar ve gençleri rahatsız etmeler gerçekden insan sıfatına yakışmıyorlar. Çakaldan başka birşey değiller bunlar.
Bu faşistler insanlık düşmanıdır. Kana doymuyorlar. Bizler Faşizme her yerde karşı olmalıyız çünkü Faşizmden en çok çeken bizleri.
Kahrolsun Faşistler!
MeRaLiNa 05.11.2006, 03:10 bütün bunlar cahilliklerinin göstergesi, eger cahil olmasalar kaba kuvvete basvurmazlar...
yazilacak her sey yazilmis
bizede gecmis olsun demek düsüyor
fikire fikirle yanıt vermek yerine çakallıkla yanıt vermek modadır, tarih boyuncada böyle olmuştur
bir kişi TKP bildirisi dagıtır, 10 kişi ona cullanır,
daha sonra cıkar bu 10 kişi yaptıklarını marifet sayar,
sebebini sorarsın ''din elden gidecek komünistlik gelince '' diye yanıt verir,
( tabi buna komünistligin ne oldugunu anlatamazsın, bu büyük bir tabudur, yıkılması cok zordur )
eeee evladım amacın hakikaten dinin elden gidecegi kaygısıysa,
Taksim meydanında ücretsiz İNCİL TEVRAT vs dagıtanlara niye catmıyorsunuz (ki buda hoş bir davranış degildir )
cevap gelmez,
cünkü amac din degil cakallıktır :)
bu türlü konularla ilgili ufak bir örnek,
pastoralsenfoni 08.11.2006, 00:54 gazi de okulun en üstünden en altındaki hocaya kadar hepsi teşkilatlıdır.arada bir iyi hoca çıkar ama onuda sustururlar.hakkını aramaya kalk hemen önüne öyle bir dayatma koyarlarki aklın hayalin durur.eğri oturdun,sevgilinle yanyana oturdun,şiir okudun,türkü söyledin hepsi oradaki cahil topluluk için suçtur.
olaylarda yara alan arkadaşlara şifa dilerim.
heviznur 09.11.2006, 00:17 Üniversite saldırganı, polisi de öldürdü!
Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amir Yardımcısı, Gazi Üniversitesindeki yaralama olayının aranan faili tarafından tabancayla öldürüldü.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gazi Üniversitesi’nde Aslan Oktay adlı öğrencinin yaralandığı geçen haftaki olayın faili olduğu iddia edilen Tolunay B’nin Kızılay Fevzi Çakmak-1 Sokak’ta bir kahvehanede olduğu belirlendi.
Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine söz konusu kahvehaneye gitti.
Ekip arabasından inen Cinayet Büro Amir Yardımcısı Başkomiser Erkan Ataman, kahvehaneye ekipten önce girdi.
Bu sırada içeride bulunan ve polis tarafından aranan Tolunay B, Başkomisere tabancayla ateş etti.
Sağ göğsünden ağır yaralanan ve kaldırıldığı Akay Hastanesinde ameliyata alınan Başkomiser Erkan Ataman kurtarılamadı.
Tolunay B’nin gözaltına alındığı belirtilirken, Erkan Ataman’ın babasının şehit polis memuru olduğu öğrenildi.
BAŞKOMİSERİN ACI KADERİ
Silahlı saldırı sonucu dün gece şehit olan Başkomiser Erkan Ataman, mesleğini tıpkı babası gibi şehit olarak noktaladı.
Gazi Üniversitesinde bir öğrencinin yaralanması olayının failini yakalamak isterken şehit olan Ataman’ın Polis Akademisi mezuniyet yıllığında yer alan yazı da adeta meslek yaşamını özetliyor: "Bir rüzgardı geçip gitti." Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Büro Amir Yardımcılığı görevine yaklaşık 4 ay önce, geçmişte gösterdiği başarıları nedeniyle atanan Erkan Ataman, dün gece, Gazi Üniversitesinde cuma günü meydana gelen silahlı bir yaralama olayının zanlısını yakalamak isterken, zanlı Tolunay B’nin silahından çıkan kurşunla şehit oldu.
Şehit Başkomiser’in babası Atilla Ataman da görevi başındayken, 1988 yılında meydana gelen trafik kazası sonucu şehit olmuştu. Babasının şehit olmasından 1 yıl sonra baba mesleğine Polis Kolejine girerek adım atan Erkan Ataman, 1997 yılında mezun olduğu Polis Akademisinin yıllığında şu cümlelerle anlatılıyor:
"Bir rüzgardı geçip gitti. Ardında acısı ve tatlısıyla bir hatıra zevki bıraktı dudaklarımızda, kimi zaman hüznü yudumladığımız acı bir kadehti hayat.
Kimi zaman neşesiyle gönlümüzü süsleyen, istikbalimize tebessümler yağdıran talihli bir zaman dilimi...
Şimdi ayrılık türküleri söyleniyor dört bir yana, simalardaki çizgiler mezuniyet sevincine karışıyor. Dostlardan ayrılığın kederine dönüşüyor. Ama sinelerde hep aynı heyacan." Ataman, daha sonra yıllığında şu dörtlüklere yer veriyor:
"Yüzlerce meşale tutuştu bu memleketin ve dünyanın her yerine; adaletin, şefkatin ve sevginin ışığını taşıyacak. Kara sevdalı yüzlerce meşale...
Hata yapmak insana mahsustur, ancak silginiz kaleminizden önce bitiyorsa fazlaca yanlış yapıyorsunuz demektir."
ŞEHİT BAŞKOMİSER İÇİN CENAZE TÖRENİ
31 yaşında şehit olan Cinayet Büro Amir Yardımcısı Erkan Ataman için yarın
Ankara Emniyet Müdürlüğünde bir tören düzenlenecek.
Şehit başkomiser için daha sonra Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılınacak.
Namazın ardından Erkan Ataman, Cebeci Polis Şehitliği’nde toprağa verilecek.
Bekar olan şehit başkomiser Erkan Ataman’ın kendisinden büyük biri meslektaşı iki ağabeyi ile iki de kız kardeşi bulunduğu bildirildi.
-ZANLININ SORGUSU SÜRÜYOR- Başkomiser Erkan Ataman’ı şehit eden ve olaydan sonra gözaltına alınan Tolunay B’nin sorgulaması ise Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sürüyor.
Daha öncede bıçakla ideolojik amaçlı öğrenci yaraladığı ve bir siyasi partiye silahlı saldırıda bulunmaktan çeşitli defalar polis tarafından gözaltına alındığı, çok sayıda suç sicili bulunduğu bildirilen Tolunay B’nin olay sırasında yanında bulunan Cüneyt P’nin de gözaltına alındığı kaydedildi.
Bu kişinin üzerinde de polis bir silah ele geçirdi. Olayın meydana geldiği kahvehanede bulunan yaklaşık 30 kişi de görgü tanığı olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi.
*milliyet gazetesindeki bu haberi aynen aktardım*
milliyet gazetesinden alınan bu haber tuhaf bi çelişkiyi de gözler önüne seriyor.
allengirli cümleler kurmayı seviyoruz,slogan atar gibi "biz bu filmi daha önce görmüştük" "provakasyonlara gelmeyin","sağa salim ünüversitenizi bitirin"
öğütleri veriyoruz ama işte şiddetin ve katil olmanın sınırı olmadığını gösteriyor bu haber...
çoğu şehit cenazelerinde slogan atan ülkücüler nasıl olur da bir polisi öldürebilir???
bu bir mesaj mı acaba?kendini tutuklamaya gelen polise bir ülkücü nasıl silah çekebiliyor. "Saf mı değiştirdiniz" uyarısı mı bu? anlamak güç...
varın gerisini siz düşünün!!!!!!!!!!!!!
izmirksk 09.11.2006, 00:33 bu haberi tv de üzülerek izledim..
şehitler ölmez vatan bölünmez derler ama karşılarına çıkan poliside vururlar..polis için üzüldüm ..
ama gel gör ki sistem onları besledi
Tesekkürler.Dün bu haberi televizyondan ögrenmistim, bayagi aradim internette.Sanirim yeni haber oldugu icin cikmamisti.
Ogrenciligimiz zamanina buna benzer bir saldirida bizim üniversitede Vize döneminde olmustu o zaman silah kullanilmamisti ama tasli sopalarla ülkücüler saldirmisti... Bunlar kampuste slogan atarak dolasirken iletisimdekiler resimlerini cekmislerdi...
Her saldiri sonrasinda ve her 6 kasim oncesinde toplanan parti dergi v.s taraftalari karsi saldiriya gecelim bizde kiralim su olsun bu olsun... idare bisey yapmaz deyip gorusler bildirilmisti... Hatta imzali pankartlar acalim v.s
Bizim tavrimiz netti sag sol catisamsi yok fasit saldirisi var pankarti acmak ve olayi protesto etmekti... bunun disinda hic bir pankarta izin verilmeyecegini soyledik...
Toplandigimzda 200 kusur kisiydik ama kampus icersinde yurudukce katilimlar artti 1500-2000 civarinda yuruyuse katilan bi okadarda seyredenle olay kinandi... Rektorle gorusuldu...
Sonucta bu saldiriyi yapanlar resimlerden tespit edildi ve hepsi ceza aldi uzaklastirmaktan atilmaya kadar...
Yuruyusun kalabalik olmasi ve saldiranlara ceza verilmesin bir sebebi de saldiriya maruz kalanlarin kantinde sabahtan aksama kadar oturup sigara cay icip elinde dergi yada davetye satan solcular olmamasidir.. Derslerde, arastirma gruplarinda kultur sanat etkinliklerinde bulunan insanlarin olmasidir...
Bu tip saldirilara sag duyulu yaklasilmadikca ve ona gore eylem konmadikca onlarin istedigi zemine gidilir...
sorun disiplin sisteminde bu olayda suçlu olan öğrenciler okuldan atılması lazım aslında ne demek okula silah getirip insan yaralamak görecz bakalım ne olacak ama ben pek umutlu değilim..
heviznur 09.11.2006, 00:47 kan dökmenin sınırı yok,bu insanlrın tekerlerine çomak sokmaya görün,
saf değiştirebiliyorsunuz...
ölebilir,yaralanabilir,sakat kalabilir vs.vs.
umarım Gazi ve Türkiyenin diğer ünüversitelerinde de doğru tavır almak noktasında ilerleme kaydedilebilir..
bir gün çok olacağız ve doğru tavırlar alıp uygulayacağız...
bir gün herkes haklı olduğumuzu görecek.
"bunlar katil arkalarında olmayın,yanlarında bile durmayın,bunlar babalarını bile keserler"..........
haberi yeni buldum, bu faşist üstü canilerin caniliklerini gördükçe insanın midesi ağzına geliyor, adam üç beş sene sonra serbest kalıp tekrar suç işleyeceği kesin, ve bu canilikte o kadar ilerlemiş ki, bir komiseri bile gözünü kırpmadan öldürebiliyor,polisi öldürmeyi göze alan , kendinden başka herkesi öldürebilecek kapasiteye fazlasıyla sahiptir.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gazi Üniversitesi'nde Aslan Oktay adlı öğrencinin yaralandığı geçen haftaki olayın faili olduğu iddia edilen Tolunay B'nin Kızılay Fevzi Çakmak-1 Sokak'ta bir kahvehanede olduğu belirlendi.
Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine söz konusu kahvehaneye gitti. Ekip arabasından inen Cinayet Büro Amir Yardımcısı Başkomiser Erkan Ataman, kahvehaneye ekipten önce girdi.
Bu sırada içeride bulunan ve polis tarafından aranan Tolunay B, Başkomisere tabancayla ateş etti. Sağ göğsünden ağır yaralanan ve kaldırıldığı Akay Hastanesinde ameliyata alınan Başkomiser Erkan Ataman kurtarılamadı.
Tolunay B'nin gözaltına alındığı belirtilirken, Erkan Ataman'ın babasının şehit polis memuru olduğu öğrenildi.
(aa)
reyhan22 09.11.2006, 09:55 ülkemiz sanırım yine geçmişte yaşadığımız o karmaşaya gidiyor ve yine hedef üniversiteler vaktiylede olduğu gibi okuyolar genç beyinler düşünce sistemlerini başarılarıyla halka duyurur ve benimsetirler diyoruz ama onlar ellerine aldıkları silahı oyuncak yerine koyuyorlar ne yazıkki anlamadığım tek şey var hayatın bu kadar başındayken ve orada o dersliklerde olmak için milyonlarca gençle yarışmışken bu farkın değerini bilip neden hayatlarını bir hiç olmaya sürüklüyorlar değermi belkide bundan sonra yaşıyacakları 30 40 yılı bir savaş ugruna yok etmeye bana göre değmez...
kimi suçlamalı belki var olan siyasi akımı belki onu buna sürükleyenleri belki aileyi belki karşısındakini yada yetkilileri ama en başta bireyin kendisini 20 li yaşlarda üniversite sıralarında çünkü herşeye aklı erecek yaşta.......
ülkemiz sanırım yine geçmişte yaşadığımız o karmaşaya gidiyor ve yine hedef üniversiteler vaktiylede olduğu gibi okuyolar genç beyinler düşünce sistemlerini başarılarıyla halka duyurur ve benimsetirler diyoruz ama onlar ellerine aldıkları silahı oyuncak yerine koyuyorlar ne yazıkki anlamadığım tek şey var hayatın bu kadar başındayken ve orada o dersliklerde olmak için milyonlarca gençle yarışmışken bu farkın değerini bilip neden hayatlarını bir hiç olmaya sürüklüyorlar değermi belkide bundan sonra yaşıyacakları 30 40 yılı bir savaş ugruna yok etmeye bana göre değmez...
amaç nedir devrimci olmakmı devrimcilik bu deil bir devrimci önce kendi hayatında devrim yapmalı ban göre tek başına tek tabanca koca ülkede devrim yapılmaz
kimi suçlamalı belki var olan siyasi akımı belki onu buna sürükleyenleri belki aileyi belki karşısındakini yada yetkilileri ama en başta bireyin kendisini 20 li yaşlarda üniversite sıralarında çünkü herşeye aklı erecek yaşta.......
Nedense ne zaman üniversitede Faşist çakallar kudursa ve öğrencilere saldırsa insanlar hemen devrimcileri sorgular aynen şu altta yazılanlar gibi:
amaç nedir devrimci olmakmı devrimcilik bu deil bir devrimci önce kendi hayatında devrim yapmalı ban göre tek başına tek tabanca koca ülkede devrim yapılmaz
Eleştirilmesi gereken kesim devrimci diye tabir ettiğiniz sol kesim değildir kesinlikle, eleştrilmesi gereken kesim sudan bahanelerle insanlara saldıran faşistlerdir.
Ramazanda oruç tutmazsın saldırırlar, top sakal bırakırsın saldırırlar, kürt olsan salıdırırlar, kız arkadaşınla dolaşsan saldırırlar...
Burda solcu öğrencilere değil faşistlere tepki göstermek gerekir, Aleviler bu saldırgan güruhu Maraşdan, Çorumdan, Malatyadan ve diğer katliamlardan iyi bilirler...
reyhan22 09.11.2006, 10:14 devrimcilikten kastım sol kesim deildir zaten devrim yapmak sadece solculara mahsusta deildir ama devrimci denince akla ilk solcular geliyor haklısınız orada devrimin kelime anlamını kullanmak istedmiştim faşist te denebilir elbette......
izmirksk 09.11.2006, 10:14 amaç nedir devrimci olmakmı devrimcilik bu deil bir devrimci önce kendi hayatında devrim yapmalı ban göre tek başına tek tabanca koca ülkede devrim yapılmaz
.......
sevgili reyhan tepkin kime anlamadım:)polisi vurdu diye devrimci yapmadın değilmi adamı:)bu adam ülkücü ..yani bu tabancalı adma solcu değil..hatta saçı uzun diye insanları vurmaya kalkan bir milliyetçi..neden devrimciliğe konu geldi?
polisi vurdu diye mutlaka devrimcidir diyemi düşündün?
izmirksk 09.11.2006, 10:19 devrimcilikten kastım sol kesim deildir zaten devrim yapmak sadece solculara mahsusta deildir ama devrimci denince akla ilk solcular geliyor haklısınız orada devrimin kelime anlamını kullanmak istedmiştim faşist te denebilir elbette......
sevgili reyhan özelde Türkiye de ,geneldede dünyada sağcıların özelliği varolan statükoyu koruma çabalarıdır , devrimci olmak değişime açık olmaktır..onlarda bu pek görülmez..onlar var olan katı,ezici ,başka kimlikleri yok sayan sistemi korumak isterler , bu yüzden devrimci kelimesi onlara bir kaç beden büyük gelir..
o yüzden onlara devrimci demek , devrimcilere hakarettir..ben bile kendime devrimci demiyorum ,çünkü o çileleri çekmek o davaya ömrünü vermek ve herşeyden öte devrimci olmak kolay değil
reyhan22 09.11.2006, 10:22 tamam arkadaşlar cümleyi kaldırıyorum yanlış anlasıldı çünkü anlatmak istediğim bu deildi tabiki ve tabiki tepkim solcular deil solcu olmadığı bariz belli zaten oradaki tek amaç var oda belli zaten kızmayın :D
eylüleren 09.11.2006, 14:17 yapılan saldırıyı kınıyorum.ben bunları tek başlarına düşünemeyen insanlar olarak ad ediyorum.aklıma okuldayken yapılan öğrenci kulüpleri seçimi geldi.tiyatro kulubü seçimi dahil bunlar her seçime gurup şeklinde gelirlerdi.malumunuz tek başlarına hareket edemiyorlar.asıl amaçları tüm klüplere kendi elemanlarını başkan ve üye seçtirmekti.kısacası klüpleri ele geçirmekti tabi bu arada gelen insanlarında kendi elemnlarını seçmeleri için ikna etmeye çalışırlardı.sıra tiyatro klubünün seçimlerine geldi yine grup halinde ordayadılar bir tarafta gerçekten tiyatroyu seven tüm zamanlarını ayıran insanlar karşı taraftayasa klubü ele geçirmek kendi güdümünde hareket etmesini isteyen bu kişiler vardı.bir elemanlarını başkan adayı olarak diğerlerinde yönetim kuruluna üye olarak gösterdiler.seçim sırası geldi.açık seçim el kaldırılarak oyalama yapılıyor.bir baktık bu grubun elemanları reis'in el işaretine bakıyor. reis ellerini kaldırır kaldımaz hepsi ellerini kaldırdı.indirince hepsi indiriyordu.bunlardan bazıları üye seçildi.en son tiyatronun çalıştırıcısı baktı olacak gibi değil bir fikir ortaya attı.bu göreve başvuranlar kısa oyunlar sergilesinler.daha önce tiyatroda görev alan üyeler başarılı oldu diğerleri ise başarısız oldu.bu şekilde tiyatro klubü bu insanların tamamen güdümüne geçirilmesinden kurtarıldı.bizde arkadaşlarla karar almıştık ozaman her klubün seçimine katılacak klüplere gerçekten yararı olan insanlara oy vercektik. kısacası bu insanların amaçları insanları korkutarak sindirerek pasifize etmek.bunun içinde en belirgin silahları satırlarla bıçaklarla soplarla insanların üzerine saldırmak.üzücü olan yaptıklarının bilincinde olamayacak kadar kör olmaları..
üniversietlerimiz yıllarca sag sol çatışmarıyla uyutulan araştırmadan,tartışmadan,üretmeden uzaklaşan veya kasıtlı olarak uzaklaştırılan üniversitelrimiz...
kınıyorum artık şiddetle degil yarışma ile araştrıma ile düşünceler var olmalı..
SELAM
ÖNCELIKLE GECMIŞ OLSUN arkadaşlar faşis saldırı yoktur aslında devlet saldırısı vardır bu saldırı bızzat devlet tarafından tezgahlanarak yapılmıştır örneklerı coktur arkadaşlar gazi maraş sıvas bugun en demokratık hakkın olan bır basın acıklamsı yapmak ıstedıgınde artık polıs saldırısı olmuyor polısın tezgahıyla zavallı iplerı bırakılmış gerıcı yobaz genclıgı kullanarak saldırıyor bız bunlara sesız kalırsak arkadaşlar cok dayak yerız belkı yaralanma olayı degılde ölüm haberı olacaktı arkadaşlar uyanın ulkemızde LINÇ GIRIŞIMLERI SIRADAN BIR OLAY GIBI BU DEVLET TARAFINDAN ONAYLANIYOR UYANIN
Devrimci Marksist 10.11.2006, 22:47 Faşizme karşı mücadelede devrimci şiddet olmazsalmazdır çünkü faşistlere karşı devletin kimseyi koru(ya)madığı açıktır. Ve bu güce tapan insantozları ve sokak çeteleri ancak güç karşısında geri adım atarlar.
Hepsinden iğreniyorum ve hiçbirine acımıyorum çünkü ancak acmasını bilenler acımayı hak eder.
heviznur 10.11.2006, 22:58 şu söz her zaman hatırıma gelir "bozuk düzende sağlam çark olmaz..."
zaman neyi gösterir bilinmez ama şu yaşananlar sistemin bütün foyasını ortaya koyuyor(bir çok örnekte de olduğu gibi)....
valla Canlar 17 aylık kız cocuguna tecavüz edildigini duyduktan sonra, üniversiteliler birbirini vurmuş, polisi öldürmüş, sunu yapmış bunu yapmış hakikaten anlamsız kalıyor,
canilik son 2 yıldır hat safaya ulaştı,
tekrar yineliyorum
KANUNLARIMIZ CAYDIRICI DEGİL, SUCU VE SUCLUYU KORUYUCU NİTELİKTE,
AB'nın anlamsız istekleri ve buna karsı koyamayan basiretsiz liderler, ve kişisel egolar, aflar yüzünden bu haldeyiz,
işte 15 gün önce Adalet komisyonunda aktarılan kanun teklifi
TCK'DA DEĞİŞİKLİK
TBMM Adalet Komisyonu, Türk Ceza Kanunu'na uyum amacıyla hazırlanan ve çeşitli kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerine 31 Ekim Salı günü devam edecek. Tasarıyla Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) 2 yıl ve daha az hapis cezasının yer aldığı suçlara 5 yıl erteleme gelmesi gündemde. Bu suçlar arasında çevrenin kasten kirletilmesi, kasten yaralama, organ ve doku ticareti, parada sahtecilik, birden çok hileli evlenme, cinsel taciz, dinsel tören gibi suçlar bulunuyor. Yine değişiklikle ceza sistemine kamu davasının açılmasının ertelenmesi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması getirilirken, uzlaşmanın kapsamı da genişletiliyor. TBMM AB Uyum Komisyonu da aynı gün Su Ürünleri Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören tasarıyı ele alacak.29.10.2006
adam yaralama cinsel taciz bunlar toplumun kanayan yaraları, toplum bu sucların cezalarının arttırılmasını beklerken , hafifletiliyor yada uzlaşma yoluna gidiliyor,
zengin bir babanın oglu seni yaralarsa , seninle anlaşıp hiç ceza almayabilir :)
oh ne güzel :) 3 kuruşa 3 ciger
milletvekilleri 80 eşli oldukları için cok evlilik istiyolar sanırım :)
organ ve doku ticareti, parada sahtecilik,
zaten bu suclar pek işlenmıyor bizim ülkede ( kimsede organ kalmadı kacırılacak, yada zaten tüm paralar sahte :) ) boşverin lafı bile olmaz
cevrenin kasten kirletilmesi sucunun cezası 2 kuruştu şimdi 1 kuruş olacak :) bu büyük bir reform alkışlar :)
tabiri caizse biz boşa konuşuyoruz canlar,
Gazi'de silahlı kavga
Gazi Üniversitesi'nde dün silahlar konuştu. 'Kürt tartışması' nedeniyle meydana geldiği öne sürülen olayda 4. sınıf öğrencisi Aslan Oktay ayaklarından vuruldu. Arkadaşının ise burnu kırıldı
ANKARA Milliyet
Gazeteci Metin Uca'ya yönelik saldırı ile öğretim üyesi Remzi Altınpolat'ın uzun saçlı ve küpeli olduğu gerekçesiyle "ülkücü" öğrencilerce dövülmesi olaylarına sahne olan Gazi Üniversitesi'nde dün de silahlı yaralama olayı meydana geldi. Eğitim Fakültesi'nde gerçekleşen olayda 4. sınıf öğrencisi Aslan Oktay, 5- 6 kişilik bir grup tarafından silahla her iki ayağından vuruldu. Saldırıda, 3. sınıf öğrencisi Abdullah Demir'in de burnu kırıldı.
İkisi de Mardin Kızıltepe nüfusuna kayıtlı olan öğrencilerin "Kürt tartışması" nedeniyle dövüldüğü öne sürüldü. Koyu renk takım elbise giydikleri belirlenen saldırganların "ülkücü" olduğu iddia edildi.
İdareciler mühahale edemedi
Kavga öncesi güvenlik görevlilerinin ortadan kaybolduğunu da iddia eden öğrenciler, olay yaşanırken idarecilerin de bahçede bulunduğunu ancak müdahale edemediğini kaydettiler. Olayla ilgili olarak, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. Olay yerinde 9 milimetrelik boş kovanlar bulundu. Silahı kullandığı iddia edilen A.Y.'nin arandığı kaydedildi.
Gazi ünüversitesinde dün saat 15:30-16:00 sularında ülkücüler tarafından çıkarılan bir kavganın gazetelerde" kürt tartışması " yüzünden çıktığı belirtliliyor.
fakat Gazi'de okuyan ve tartışmaya tanık olan arkadaşlar olayın böyle çıkmadığını söylediler.MHP'nin genel kurultayının da yaklaşması büyük bir tesadüftür...En çok dikkatimi çeken olay da dışardan silah sesleri gelirken öğretim görevlilerinin ve bölüm başkanlarının MÜDAHALESİZ kalmalarıdır.Saldırganlar güvenlik görevlilerinin yanında Aslan Oktay'ı vurmuşlardır.Görevlilerin bu kayıtsız tavırlarına akıl sır ermemektedir.
Gazi de böyle olylar çok yaşanmakta sadece uzun saçlı erkek öğrencilere değil saçını değişik renklere boyayan kız öğrencilere de aynı tavır takınılmakta(pembe saçlı bir kızı KİMLİĞİ BELİRSİZ kişiler kızın saçalrından tutup hırpalamış ve kıza üstünü başını düzeltip öyle gel gibi şeyler söylemiş)
bunlar benimde sık sık gittiğim Gazi den kesitler,herkes her şeyi biliyor arkadaşlar ve en kötüsü kimi kime şikayet edeceğiz?????
bütün bu olaylar okulun güvenlik görevlilerinin gözü önünde yaşanıyor ve kimsenin kılı bile kıpırdayamıyor.idareciler müdahele bi yere kadar edebilir bunu anlarız ama güvenlikten bahsediyoruz!!! bu ne yaman çelişkidir?
ayrıca eklemek istediğim bir nokta daha;Abdullah Demir'in burnu kırıldıktan sonra ülkücü kişi de sağa sola ateş ederken atölyenin camıda bundan nasibini alıyor ,bunlar olurken de Aslan Oktay ayakalrından vuruluyor........
Gazi Üniversitesinin faşist mekanı olduğunu bilmeyen kalmadı..!!..
Emeğine sağlık...
Kahrolsun Faşizm....!
haydar.K 11.11.2006, 09:44 öncelikle gazi üniversitesinde yaşanan olayları kınıyorum ve olayda yaralanan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum umarım en kısa zamanda iyileşirler ve saglıklarına kavuşurlar
allah anne ve babalarına sabır versin öğrenim için gönderdikleri çocuklarının butür olayalara karışmasını ve ciddi şekilde yaralanmaları karşısındaki durumlarını düşünemiyorum allah sabır versin
okullar ülkücülerin at oynattıkları bir alan oldu birde bunlara okul güvenlikleride çanak tutunca bu olaylarda kaçınılmaz oluyor çünkü kendilerine engel olarak kimseyi görmüyorlar birde bunların okullarda gezdikleri sivil polisler olunca artık sonucu da bu tür olaylar oluyor
sagcılar olay çıkarıyor uyarıdan ileri gitmiyor ama sol görüşlü biri agzını açında başına hemen üşüşüyorlar tek çaremiz birlik olmak
Ankarada öldürülen polisi Tvler çok kısa verdiler veya öldüren katilin ülkücü olduğunu gizleyip solcuların görüntülerini gösterdiler.
Polis bu ülkenin güvenlik gücüdür medya bunda bile sansür uyguluyor gerçek katili göstermiyor.
Ankarada öldürülen polisi Tvler çok kısa verdiler veya öldüren katilin ülkücü olduğunu gizleyip solcuların görüntülerini gösterdiler.
Polis bu ülkenin güvenlik gücüdür medya bunda bile sansür uyguluyor gerçek katili göstermiyor.
evet sn. moderatör, bu olay benimde dikkatimi çekti, haber de konu şehit polisinin babasınında şehit olduğu yönünde vurgu yapıldı, o kansız psikopat faşistle ilgili hiç bir vurgu yapılmadı, adi bir suç muamelesi yapıldı, üzülerek izledim, saygılarımla..
izmirksk 11.11.2006, 11:46 Ankarada öldürülen polisi Tvler çok kısa verdiler veya öldüren katilin ülkücü olduğunu gizleyip solcuların görüntülerini gösterdiler.
ölen polismize Allah tan rahmet diliyorum..sansür konusuda doğru ,bir -iki tayadlı gösteri yapınca alakası olmadığı halde onlara p.k.k lı diyen medya , polisi vuran kişinin ülkücü olduğunu söylemedi ve es geçti..solcu biri vursa idi kıyameti koparırlardı..cenzadesinde şehitler ölmez vatan bölünmez derlerdi..ama şimdi şehit polis ölmeyi hakettimi böyle sloganlar yok..
maalesef , herşeyi karışdı..
aykudgöksun 11.11.2006, 17:09 arkadaşlar iki gün önce de bir arkadaşımız yine gazide saldırıya uğramış.başına zincirle vurulan arkadaşın ölüm tehlikesi varmış.bu faşistler ne zaman duracak yetmedi mi akıttıkları kanlar
heviznur 11.11.2006, 18:06 arkadaşlar iki gün önce de bir arkadaşımız yine gazide saldırıya uğramış.başına zincirle vurulan arkadaşın ölüm tehlikesi varmış.bu faşistler ne zaman duracak yetmedi mi akıttıkları kanlar
benim haberim yoktu bu haberden geçmiş olsun....bunları yapan faşistler (okuldan ya da değil ki okuldan değiller büyük bir ihtimalle)ve bu kişiler ellerini sallaya sallaya rahat bir şekilde okula girip,çıkabiliyorlar...bu durumda bir muammadır ....
istedikleri şey açıktır.o kadar korkutucu ki ve her şey o kadar planlı ki(kurum ya da teşkilat isimi vermeyeceğim çünkü açık)nereye kadar gideceği ve bu süreçte daha nasıl gerileneceği zamanla görülecek ve bu zaman süresinde kanlar akacak...canlar yancak...insanalar ölecek belki.......
"bozuk düzende sağlam çark olmaz" bu söz her şeyi anlatıyor.
1977'de Gazi universitesi destekli almış olduğum bursla ABD'de master ve doktora mı yaptım..Benim acimdan Gazi üniversitesinin ayrı bir değeri vardır..
Kavagalarla, Sialhlı mücadelelerle anılması gerçekten çok üzücü...
Bizim zamanımızda Gazi Üniversitesinde çok kan aktı..Rektörlükten dışarıya çıktığımız an kendimizi acaba nerden bir kurşun gelicek diye duvar kenarlarından ürkek ürkek yürürdük..
NEdendir bilmem ne istiyorlar bu üniversitemizden...?
işte bi gaziliden size yorumlar.görmek duymak yetmiyor.içinde olmak farklı...hiçbir erkek arkdaşımla oturamıyorum yakınlaşamıyorum,hiç bir topluluk içerisinde alevi olduğunu savunamıyorsun.bana daha önce alevi olduğumu gazide savunamadığım için chatte tepki vermişlerdi.ama acı gerçeği, polisimize kalkıyorsa bu eller bizlere çok rahat kalkıyor.henüz bi sorum olmadı ama erkek arkadaşlarımızın durumunu görünce ister istemez kişilerin artık eğitimde de aksıklıklar yaratıyorlar.yok büyük birlikten olacaksın yok diğer birlikten derken bıktırıyorlar bezdiriyorlar.aslında ülkücüler bile birbirleriyle ayırım içindeler gazide.boşa demiyorlar GAZİ ÜNİVERSİTESİNİN AMBLEMİNİ KALDIRINCA ÜLKÜCÜ AMBLEMİ ALTINDAN ÇIKAR die.ya eğitim görülen yerlerde eğitimsizlik görüyoruz bunları kınamaktan ayıplamaktan başka bişi yapamıyoruz başlarını ezemiyoruz bile.ramazanda iftar ve mevlüt veriliyor die derslerin iptal olduğu okuldan ne bekleniyor ki bnde bilmiyorum...yorum sizde işte bizler gazili öğrenciler olarak bunlarla karşı karşıyayız...:cursing: :cursing:
acareftelya 11.11.2006, 18:41 bu gazide ki olaylar ne zman düze çıkacak Allah aşkına
MeRaLiNa 15.11.2006, 00:52 Gazili bir arkadasim bana anlattigina göre, bacaklarindan vurulan genc resim bölümünde imis, o bölümdekiler biraz ucuk kacik oldugu icin daha dikkatle izliyorlarmis fasistler, vurulan gencin saci uzun ve sacin uzunlugu türklüge yakismiyor diye vurmuslar..... saten saci uzun, top sakalli vs olanlari hemen kistirip kendilerince uyariyormlarmis, resim bölümündekilerine daha sert davraniyorlarmis, erkeklerin hic rahat dolasamadigini söyledi arkadasim
vurulan genci pek tanimiyormus, cocugun Alevi olup olmadigini bilmiyor
vuran eskiyaninda alkolik ve sabikali oldugunu duymus
bunlari saten biliyorsunuzdur ama ben yinede yaziyim dedim :)
Gazili bir arkadasim bana anlattigina göre, bacaklarindan vurulan genc resim bölümünde imis, o bölümdekiler biraz ucuk kacik oldugu icin daha dikkatle izliyorlarmis fasistler, vurulan gencin saci uzun ve sacin uzunlugu türklüge yakismiyor diye vurmuslar..... saten saci uzun, top sakalli vs olanlari hemen kistirip kendilerince uyariyormlarmis, resim bölümündekilerine daha sert davraniyorlarmis, erkeklerin hic rahat dolasamadigini söyledi arkadasim
Top sakalım var demek orda olsam her gün olay olacak :)
En özgür üniversite İstanbul Üniversitesidir çünkü sol burada etkin güç, İsteyen oruç tutmaz isteyen sakal uzatır isteyen saç..
Özgürlük ve özgürlüğe saygılı olmak oldukça güzel. Faşistlerde bu anlayış yok maalesef.
heviznur 15.11.2006, 01:58 Gazili bir arkadasim bana anlattigina göre, bacaklarindan vurulan genc resim bölümünde imis, o bölümdekiler biraz ucuk kacik oldugu icin daha dikkatle izliyorlarmis fasistler, vurulan gencin saci uzun ve sacin uzunlugu türklüge yakismiyor diye vurmuslar..... saten saci uzun, top sakalli vs olanlari hemen kistirip kendilerince uyariyormlarmis, resim bölümündekilerine daha sert davraniyorlarmis, erkeklerin hic rahat dolasamadigini söyledi arkadasim
önceki sayfalarda da yazmıştım bunu,dayak yiyen ve vurulan öğrencilerin ikisi de eğitim fakültesindeler resim bölümünde,
pembe saçlı bir kızı uyarmışlar sert bir şekilde...
bunun gibi örnekler çok çünkü orası GAZi!!!
bu arada Alevilikle bir ilgisi varmıdır bilmiyorum o olayların ;ama yaralanan öğrenciler Mardin Kızıltepe'liler...yani tartışma Kürt oldukları ve saçın uzun, sakalın onların istedediği gibi olmamasıdır...
Gazi faşizme mezar olacak!!!
MeRaLiNa 15.11.2006, 02:45 önceki sayfalarda da yazmıştım bunu,dayak yiyen ve vurulan öğrencilerin ikisi de eğitim fakültesindeler resim bölümünde,
bu arada Alevilikle bir ilgisi varmıdır bilmiyorum o olayların ;ama yaralanan öğrenciler Mardin Kızıltepe'liler...yani tartışma Kürt oldukları ve saçın uzun, sakalın onların istedediği gibi olmamasıdır...
arkadasima eger mümkünse iyice ögrenmesini söyliyim en iyisi, kendisi bizzat bu üniden.... belkide bazi nedenlerden saglikli bilgiler alamiyordur
ozdenelk 15.11.2006, 22:10 arkadaslarımıza çok üzüldüm ama bu olaylar ne yeni nede bitecek olaylar değil.birileri bu fasist pisliklere dur demeyecekmi ya.gazi deki teknik eğitimin yine bu fasistlerin elinde olduğunu bilmeyenmi var ...benim tanıdığım bir ablamın yüzüne nester atıldı ve dahası var bunların....acık kızlara yapılan sarkıntılar,laf atmalar,yine erkeklere yapılanlar.... ordaki öğretim üyelerine gelincede onlara denilecek birsey yok sadece yuhhhhh diyorum bende bir öğretmenim ve bir eğitimcinin böylr bir olayı izlemesini şiddetle kınıyorum sizlere yazıklar olsun aldığınız eğitime yazıklar olsun..
sidarta54 15.11.2006, 22:16 arkadaşlar bu olaylar gaziye özgü değil çoğu üniversitenin fen edebiyat hatta eğitim fakültesinde yaşanıyor biliyormusunuz söylediğiniz türküye karışıyorlar ve adınızın devrim olmasını kendileri için tehlike olarak görüp sizi uyarıyorlar beyinleri bu kadar işte.
heviznur 15.11.2006, 22:35 Gazi'ye özgü değil tabi ama göze çarpan ve ülkücüler daha neler yapabilir sorusuna açık yanıt verebilecek bir yer Gazi...
dedğim gibi göze çok çarpıyor olan olaylar,canımız yanmasa görmezden gelirdik belkide....
sınırlarını zorluyorlar;ve önümüzdeki cumhurbaşkanlığı şeçiminde eğer AKP den biri gelirse bu haber içten bile olmaz ki kanımca AKP MHP den daha tehlikeli.........
iki takım elbise giyip başımıza adam kesilen vasıfsız insan topluluğu bunlar...savundukları görüşü iki kelimeyi bir araya getirip anlatmaktan yoksunlar...ülkeyi sevmek adam dövmek,sevgilileri bir kenara çekip namus bekçiliği yapmak, ev basmak,tehditler savurup can yakmaksa ben ülkemi sevmiyorum demektir..allah bizi onların cahiliyetinden sakınsın onlarada beyin nasip etsin diyorumm..(biraz zor ama)...saygılar...
MeRaLiNa 29.11.2006, 23:07 önceki sayfalarda da yazmıştım bunu,dayak yiyen ve vurulan öğrencilerin ikisi de eğitim fakültesindeler resim bölümünde,
arkadasimla tekrar sohbet imkani buldum ve anladimki kafasi cok karişık bu konularda, bazi seyleri tam anlamiyla bilmiyor... sorunun sadece top sakal, ögrencilerin giyimi olmadigi kesin, kendisi bu üni'de okudugu icin birinci agizdan söylenenlerin dogru olacagini düsünmüstüm, ama arkadasim sannedersem yeterli ve gereken bilgilere ulasamiyor... aydinlattigin icin tesekkürler
lamekan bawo 30.11.2006, 00:30 şeref yoksunu bunlar ya tutacaksın yakalarından devrım atesınde yakacaksın bunları... insan değil bunlar...
evet sadece gazi üni. de değil bu faşist saldırılar her yerde devam ediyor. bunların önünü kesmek ise biz gençlere düşüyor...
aykudgöksun 30.11.2006, 19:14 bugün gazetede okudum gazi üni iktisadi ve idari bilimler fakültesinde bir profesörün sanırım soyadı cengizbay'dı arabasının tekerlerini patlatmışlar.bi de not bırakmışlar 'bu okul bizim kalemiz burdan defol seni buraya sokmayacağız' şeklinde.komikler yaa.
heviznur 30.11.2006, 21:03 bugün gazetede okudum gazi üni iktisadi ve idari bilimler fakültesinde bir profesörün sanırım soyadı cengizbay'dı arabasının tekerlerini patlatmışlar.bi de not bırakmışlar 'bu okul bizim kalemiz burdan defol seni buraya sokmayacağız' şeklinde.komikler yaa.
Gazi'de zaten iktisadi ve idari bilimler fakültesinde olay çıkmaz pek, tabiri caizse iktisadi ve idari bilimler fakültesine küçük bilkentte denilebilir:shifty:
napsınlar adamların kendini tatmin etmeleri lazımbir şakilde :wink:
heviznur 01.12.2006, 14:05 bu hafta ki nokta dergisinde çıkan Gazi Ünüversitesi'nde"kale savaşları" başlıklı yazıdan küçük bir alıntı yapmakta fayda var.bu haberin yazarı:Cevheri Güven
bazı bilgileri mercek altına almanın faydası var;Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in,seçimlerde 1064 oy alan(yüzde 73)RIZA AYHAN yerine,366 oy alan(yüzde 22) Prof.Dr.KADRİ YAMAÇ'ı rektör ataması,ünüversitedeki dengeleri sastı.Ülkücü gençliğin kalesi olarak nitelenen Gazi ünüversite'sindeki milliyetçi örgütlenme,MHP genel başkanı Devlat Bahçeli'nin gençlik yıllarına kadar eskiye dayanıyor.
önceki rektör atamaları da hep okulun bu yapısını dikkate alınarak gerçekleştirldi.Eski rektör Rıza Ayhan'ın yaz tatillerini bile Devlet Bahçeli ile birlikte geçirecek dercede samimi olduğu biliniyor.Son MHP kongresinde genel başkanlığa aday olmaya çalışan Ümit Özdağ da GAZİ kökenli.dahası,MHP üst yönetiminin üç akademisyen üyesi da GAZİ ünüversitesi kökenli...!!!
bu yazı da Gazi'nin tabiri caizse geçmişini okuduk!!
alttaki yazı da ise Cevheri Güven çıkan olayları özetlemiş...Artık Gazi'nin Hacettepe ve ODTÜ'den bir farkı kalmamıştı.Dolayısıyla kavgalarda yavaş yavaş kendini göstermeye başlamıştı.Bu sırada,Öğetim Görevlisi Mustafa Tekeli'nin evine 2 molotaf koktayili atıldı.Bunun intikamını,bir başka Öğretim Görevlisi Remzi Altunpolat'tan alındı.Altunpolat,"uzun saçlı ve küpeli olduğu için" Ülkücü olduğu iddia edilen beş kişi tarafından dövülerek hastanelik edildi.şiddetin dozu gideek artıordu.Olayı bir basın açıklamasıyla protesto etmek isteyen Prof.Dr.Baskın Oran dahil 143 akademisyen Gazi ünüversitesi kampusüne sokulmayınca açıklamalını Ankara ünüversitesi'nde yapmak zorunda kaldılar.Bu arada Fen Edebiyat Fakültesi'nin koridorunda bir bomba fünyesi patlatıldı.Molotof kokteyili ve patlamalardan solcu öğrenciler,dayaklardan ise ülkücüler sorumlu tutuldu.
ilginç bir açıklama yapıyor ayrıca eski rektör diyor ki"benim ünüversiteyi bıraktığım 2003-2004 eğitim yılında sadce üç olay meydana geldi.Bunların hiç birinde yaralama bile olmadı.Ancak şimdi Gazi bir hafta da 3 yaralamanın meydana geldiği bir ünüveriste haline geldi."
işte eski rektörün yaotığı bu açıklama her şeyi ortaya koyuyor;zaten her şey planlanmış ülkücüler tafanından ve rektör de dahil tabi...yeni rektör bir şeyleri düzeltmeye çalışmasın diyor açıkça eski rektör????
ve son olarak yeni rektör Kadri Yamaç'ın açıklamarı var alttki yazıda...
Rektör Kadri Yamaç,göreve geldikten sonra Gazi'nin rotasını değiştrdiğini kabul etmekle birlikte olayların yaptıkları büyük atılımları gölgelediğini düşünüyor:"bizim bu mücadelemiz Gazi'yi bir siyasal damganın etkisinden çıkartmak.2 yılda çok yol aldık bu konuda.Ancak belleklerin düelmesi vakit alır ve bu durum bazılarının hoşuna gitmeyebilir."
Gazi'deki değişim gerçekten de sadece "öğrenci olayları"ndan ibaret değil.ODTÜ ve Hacettepe ünüversitesinde sıkça tekrarlanan canlı caz dinletileri,Gazi'de ilk kez bu hafta başlayacak.Arkasının da geleceğinden kuşku yok. ama "dışarıdan" müdahelelerle ünüversite rahat bırakılırsa.
bu sene Gazi'de Ezginin Günlüğü'nün konseri vardı,duyduğumda çok şaşırmıştım,konsere katıldık arkadaşlarla birlikte ve olay çıkmadı:)
umarız devam eder bu tür etkinlikler caz dinletilri gibi,yazarın da dediği gibi "dışarıdan" müdahele olmazsa!!!
Evet arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum ama ne yazık ki bu durum sadece sadece gazi ile sınırlı değil arkadaşlar bü ülkenin bir çok üniv.tesinde aynı durum söz konusu zaten bunlar bilinçli yapılan sindirme politikaları bu arkadaşlar da içinde söylecek tek sözüm var eyyy kurtçuklar bir öleceksiniz toprak olacaksınız o toprakta yeşerip ot olacaksınız sonra bir öküz gelip sizi yiyecek ve zamanı geldiğin de sıcacık bir b*k olacaksınız ve ben size dönüp baktığımda hiç de değişmemişsiniz diyeceğim
saygılar....
ekin_esra 26.12.2006, 01:25 Beton Kemal..."
Yobazların, büstleriyle alay etmek için Mustafa Kemal'e taktıkları isim bu.
"Beton Kemal..."
Eskiden, hava karardıktan sonra, gizlice okul bahçelerine girerler, Atatürk büstlerine balyozla saldırıp, kaçarlardı.
Şimdi devir değişti...
Hadise, İzmir'de yaşandı.
Ahalisi, makarnaya bulgura kömüre oyunu satmadığı için, oy alamayanların "gavur" dediği İzmir'de.
Bir panel düzenlendi... Konusu, AB.
Panelin evsahibi? AKP Gençlik Kolları.
Panelin yöneticisi? AKP Milletvekili.
Panelin izleyicisi? AKP İl Başkanı.
A'dan Z'ye AKP imalatı yani.
Konuşmacı? Prof. Dr. Atilla Yayla.
Ne demiş bu profesör?
"Kemalizm ilerlemeden çok, gerilemeye tekabül eder. Niye her yerde bu adamın heykelleri var, diye bize soracaklar..."
Demiş.
"Bu adam" dediği, Atatürk.
Neymiş Atatürk? Geriliğin sembolü.
İzmir ayağa kalktı tabii...
Çünkü orada Yeni Asır var.
AKP'nin İzmir'deki yöneticileri genellikle İzmirli olmadıkları için, İzmir'i de pek bilmezler ...
"Bu laflar kapalı kapılar ardında söylenir, orada kalır" zannetmiş olabilirler.
Halbuki, dingonun ahırı değil orası.
"Ampul"ün himayesinde söylenen bu lafları, "ampul" gibi manşete koydu Yeni Asır.
Herkesin haberi oluverdi...
Tutuştu tabii AKP'liler.
Diyorlar ki şimdi...
"Biz aslında bu profesörü tanımıyoruz, görüşlerini bilmiyorduk... Bu lafların söyleneceğinden de haberimiz yoktu."
Vah vah...
Haberleri olmadığına göre, demek, "korsan" konuşma yapmış profesör.
Ama biz yine de bakalım şöyle...
İzmir'de üniversite var mı? Var.
Bir tane mi? Beş tane...
İkisi, ülkenin en seçkinleri arasında...
Hatta, Avrupa Birliği Bölümü bile var.
E güzel kardeşim...
Diyelim ki, inandık... Biz angutuz...
Beş tane üniversitesi olan İzmir'de profesör mü yoktu da, taaa Ankara'dan "aslında tanımadığınız" ve "görüşlerini bilmediğiniz" bir profesörü "özel olarak" getirttiniz?
Hayır... Amacım, "bunu da yaptılar" demek değil... O zaten ortada.
Benim canımı acıtan şu...
Nerenin profesörü bu arkadaş?
"Gazi" Üniversitesi'nin...
Gazi'nin adını taşıyan bir üniversitenin profesörü, gerici ilan edebiliyorsa Gazi'yi.
YÖK'ün ve Gazi Üniversitesi'nin de söyleyeceği bir kaç laf olmalı diye düşünüyorum.
:excl: :excl: :excl: :excl:
heviznur 26.12.2006, 12:02 zaten herkes Gazi'nin söyleyebileceği bir kaç sözcüğü bekliyor ve yeni atanan rektör ne demişti"Gazi'nin böyle kötü haberlerle ünlenmesi(adının anılması)bizi çok üzmektedir."
insanlar tarafından çok kolay bir şekilde söz edilen bu olayların durması böyle rezilliklerin yaşanması Türkiye'nin nereye gittiğinin bir göstergesi ve insanlar(ımız)ın cahilliğidir,AKP gibi tabiri caizse bir Türkiye'yi yok edecek ve yerine istedikleri gibi düzen!! getircek bomba usulü bir partie oy veriyorlar.
evet;hangisi daha tehlikeli AKP mi? yoksa Ülkücüler mi?(MHP)
işte akıllara bu soruyu getiriyor...
şu andan itibaren edebileceğmiz tek dua,dileğebileceğmiz tek dilek sosyolojik bir bilinçlilik ve insanlar(ımız)ın UYANMASIdır....
Ekin esra arkadaşım;yazdığın yazı için ayrıca teşekkürler,yazdığın bu yazıya yaptığım yorumu yukarıdaki yazımdan umarım herkes ne demek istediğmi anlar=)))
|
|