Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviliktede islamcılar misyonerler gibi "abiler" varmı?
anka renef 05.11.2006, 14:12 slm canlar
ben malatyada yaşıyorum malatyada 1 dersane öğrencileri grup grup toplayıp üniversite öğrencilerinin yanlarına gönderiyorlar orda hem derslerini yapıyorlar eğleniyorlar 1 de namaz kıldırıp dini şeyler öğretiyorlar acaba alevilerdede böyle şeyler varmı
O tip şeylerden uzak durmanı tavsiye ederim.
Geleceğin Cemaatçilerini yetiştirmeye çalışıyorlar..
Malatyada normaldir.
Eğlence ile öğrencilerin kafasına girmeye çalışıyorlar.
Alevilikte İnsanların dini yaşamlarına karışılmaz.
KomünistAlevi 05.11.2006, 14:26 Can bu söylediklerini yapanlar Fethullah Gülen ve sahtekar din kardeşleridir...
Nam-ı diğer Fettoş 'un okulları ve teşkilatları:mad:
Aman sen sen ol bu tip Yobazlara ,Faşistlere kanma!!!
aykudgöksun 05.11.2006, 17:58 bu dediğinden ankarada da çokça var.bu fetthullahçıların örgütlenme şeklidir.abiler ablalar dedikleri kişiler yobazlığı gençlere aşılayıp insan toplarlar,ve bunu çok ii şekilde yapıyorlar....
meymane_usari 05.11.2006, 18:06 eğer abiler ile ilgili bilgi edinmek istiyorsanız söyleyin ben size anlatayım ben bu yerlere çok gittim sırf ne yaptıklarını öğrenmek için ve haftada 3 gün olmak üzere 2,5 hafta gittim tabi ne yaptıklarını öğrendim.
Bu konunun benzeri açılmıştı.Soru-Yanıt bölümünde açılabilirdi.
bu dediğinden ankarada da çokça var.bu fetthullahçıların örgütlenme şeklidir.abiler ablalar dedikleri kişiler yobazlığı gençlere aşılayıp insan toplarlar,ve bunu çok ii şekilde yapıyorlar....
O abiler ablaları gerçekten de iyi biliriz..
Bizim komşunun oğlu o abilere ablalara takıldı, eğitimlerine gitt birkaç sene sonra çocuğun her cümlesinde '' Allah ''....:) Birde Türbanlı Sivaslı yobaz bir ailenin kızı ile evlendi:) :) Düğün yerine Kur'anlı yemek yaptılar:) Salonu ikiye böldüler:) Bi tarafta kadınlar, diğer tarafta erkekler.... Dönmüşler beter oluyor.. Oğulları o abilere ablalara takılınca çocuğun ailesi iyicene döndü:)
Hak bizi o İslamcılardan korusun.. Gördüğüm en tehlikeli İnsanlar bu koyu Müslümanlar.. Ölüm onlar için bir zevk adeta.. Neyse..
aykudgöksun 05.11.2006, 18:13 soreş duygularıma tercüman olmuşsun ah bu abiler ablalar ah...:):)
tuncerbio 05.11.2006, 18:13 cemaatçi bazı vakıflar ve yurt tipi dershaneleri kurmadan önce daha yaygın olan bu eğitim şekli özellikle fettullah gülen cemaati(hoca efendi cemaati)tarafından cemaate öğrenci kazandırmak amacıyla genelde üniversite öğrencilerini kullanılarak yapılan bir tip ev içi dini ve mesleki amaçlı eğitim şeklidir ...başlarda öğrencilerden pek birşey yapması istenmesede ilerki aşamada dini bir takım görevler ki bunlardan en önemlisi namaz dır istenecektir...tabi bu dahada ileri olabilir o yüzden dikkatli olmanı tavsiye ederim...bununla beraber uzaktan ne kadar faydalı olur bilmem ama ders çalışmana yardımcı olacak birilerini forumdanda bulabilirsin sanırım...
D-e-v-r-i-m 05.11.2006, 18:18 slm canlar
ben malatyada yaşıyorum malatyada 1 dersane öğrencileri grup grup toplayıp üniversite öğrencilerinin yanlarına gönderiyorlar orda hem derslerini yapıyorlar eğleniyorlar 1 de namaz kıldırıp dini şeyler öğretiyorlar acaba alevilerdede böyle şeyler varmı
Hatırlarsan Danıştaya saldırıyı bir avukat düzenledi ve kişi cemaat içinde yetişmiş biridir.Kendi zihniyetlerinde okumuş insanlar yetiştirmeye çalışıyorlar...
Kısacası beynini yıkıyorlar diyebiliriz. Eğitim ve din bir arada verilebilir mi yani hem bir yer mescit hem deshane olabilir mi? sence Bence yanlış bir durum
deniz olmak 05.11.2006, 18:19 küçükken eline her hangi birisi çikolata tutuşturduğunda o kişiyle ilgili bütün duygularını temize çekerdin ama arık öyle değilki kardeş...
artık saflarına katmak amacıyla olmayan yüzleri ile hareket ediyorlar...
sen hep özünle yaşa mutlu yaşa...
bu kurumlar dini yayma amaclıdır.gencleri en egilimli donemlerinde toplayarak bir mizahcıya gore biraz yurt biraz burs biraz da kurs(din) veriyorlar.ve sonrasında da hristiyan misyonerlere kufur ediyorlar acaba bunların yaptıkları nedir?tabiki musluman misyonerliği.dikkat edin bu tip insanlara...
GELİN CANLAR BİR OLALIM.....
arkadaşlarında belirtiği gibi bu sadece beyinleri yıkamaya çalışan fettullahçı zihniyetler. öğrencileri böyle şeylerle kendilerine çekerek cemaatlerini güçlendirme çabalarındalar ve ne yazık ki bunu da başarmaktalar. benim çevremde de böyle çok insan vardı hatta abi ve abla diye nitelendirilenlerden ve öğrencileri ders çalıştırma bahanesiyle bir eve topluyorlardı hatta 4-5 kişiye özel ev bile tutarak özel ilgileniyorlardı hem kafalarını yıkıyorlardı hem de o zaman öss ye hazırlıyorlardı. o tür öğrencilerden de hiç bir şey esirgenmiyor bütün hocalar onlarla özel ilgileniyorlar ve buda okendi kişiliğini tamamlayamamış o tür insnalara cazip geliyor ne yazık ki. ama sen sen ol kendin ol ve o tür insanlaraın arasına katılma. sonuçta hepsinin takip ettiği yol ve benimsetmeye çalıştığı düşünce seninkinden çok farklı. ve inan içine girdiğin zaman çıkması zor bir yol. çevermedeki çoğu insan girdi ve artık çıkmıyorlar hoş çıksalarda artık beyinleri yıkanmış bir şekilde başka yollarla onlara hizmet ediyorlar anlayacağın bir nevi kölelik gibi bir şey.
Konuyu uygun bölüme kaydırdım.
"Abiler" demekle neyi anlatmak istediğini çok iyi anlıyorum. Bu tarz örgütlenmeler Fettullah Gülen müritlerinin yetiştirildiği eğitim kurumlarında var. Gençleri türlü aktivitelerle kandırarak abi şefkatiytle yaklaşırlar ve o arada da çocuğa her türlü misyonerliği yaparlar. Dini kitaplar dualar namaz oruç ve diğer ritüelleri en ince ayrıntısına kadar öğretirler ve bu gençler artık birer müslüman(!) olmuşlardır.
Alevilikde bu tarz kişiler yoktur. Alevlik hoşgörü ve sevgi dinidir. Kimseyi zorlamaz. "Dinde zorlama yoktur" kavramı aslında Aleviliğe uyar. Misyonerlik yapıp Aleviliği yaymayız. Hele kılıç zoruyla insan öldürerek asla.
Fettullah Gülenin bu "abileri" gençleri kandırıp yobaza çevirmek için iyi birer mürit. Sana tavsiyem kesinlikle onlardan uzak dur çünkü onlara çok yaklaşırsan ilerde pek çok şeyi kaybettiğini göreceksin. Hayatında başarılar..
orda hem derslerini yapıyorlar eğleniyorlar 1 de namaz kıldırıp dini şeyler öğretiyorlar acaba alevilerdede böyle şeyler varmı
Nası eğleniyorlar??? Eğlenmekten kasıt ne ona kafam takıldı.
bektaşi44 05.11.2006, 21:29 Alevilerin böyle şeylerden etkilenmeyecegini sanıyordum .ama forumda bayagı etkilenmiş insan var.
Alevilerin böyle şeylerden etkilenmeyecegini sanıyordum .ama forumda bayagı etkilenmiş insan var.
Forumumuzun geneli çağdaş ve demokrat insanlardan oluşuyor. Bu tarz soruyu soran biriside bu konuda bilgisiz olduğundan soruyor. Ancak Fettullah Gülen'i öven 1 mesaj yok şu ana kadar.
Bizi etkileyemezler. Ferdi olarak tek tük insanlar etkilenebilri ama bu önemsenmeyecek kadar ufak bir rakamdır..
Ancak ginede bu islam misyonerlerine dikkat etmek lazım her fırsatta oldukça sıkı çalışıyorlar ve Hristiyanların yaptığının 100 katını yaparak insanları etki altına alıyorlar.
bektaşi44 05.11.2006, 21:45 Forumumuzun geneli çağdaş ve demokrat insanlardan oluşuyor. Bu tarz soruyu soran biriside bu konuda bilgisiz olduğundan soruyor. Ancak Fettullah Gülen'i öven 1 mesaj yok şu ana kadar.
Bizi etkileyemezler. Ferdi olarak tek tük insanlar etkilenebilri ama bu önemsenmeyecek kadar ufak bir rakamdır..
Ancak ginede bu islam misyonerlerine dikkat etmek lazım her fırsatta oldukça sıkı çalışıyorlar ve Hristiyanların yaptığının 100 katını yaparak insanları etki altına alıyorlar.
Aslında bir insanın içine alevilik düştümü onu asla degiştiremezsiniz ögretsinler çocuklar büyüyünce nasıl olsa geçmişi ögrenecekler kendileri hakkındaki düşünceleri ögrenecekler dedigin gib boşa ugraşıyorlar saygılar.
hafikakpinar 06.11.2006, 10:49 "Gevurun ekmeğini yiyen gevurun kınıcını çalar "
Biraz kaba bir tabir oldu ama sanırım lafı gediğine oturttuk.
Allah bizi o abilerden korusun faşist yobazlar :mad:
deli gönül 06.11.2006, 11:28 Benim bulunduğum çevrede de bu abla ve ağbilerden oldukça çok var ve asalak gibi çoğalmaya devam ediyorlar.Bunlara destek veren ,okutan ,barınacak yer sağlayan komşularım var.Bu abla va ağbiler ders çalışma bahanesiyle çocukların ve gençlerin beyinlerini çok güzel yıkıyorlar.Bu Fettullahçıların yapmış olduğu bir örgütlenme ve zincirlerini çoğaltma biçimi.Bu konuda da oldukça başarılılar.Her geçen virüsler daha da çoğalıyor.:devil2:
Lazoşa_62 06.11.2006, 12:37 Benim bulunduğum çevrede de bu abla ve ağbilerden oldukça çok var ve asalak gibi çoğalmaya devam ediyorlar.Bunlara destek veren ,okutan ,barınacak yer sağlayan komşularım var.Bu abla va ağbiler ders çalışma bahanesiyle çocukların ve gençlerin beyinlerini çok güzel yıkıyorlar.Bu Fettullahçıların yapmış olduğu bir örgütlenme ve zincirlerini çoğaltma biçimi.Bu konuda da oldukça başarılılar.Her geçen virüsler daha da çoğalıyor.:devil2:
Evet deli gönül,Aslında Trkiyede son zamanlarda bu gibi faliyetler devlet kademesi ve iktidardaki güçlerden destek alarak gerici guruplarda büyük bir faaliyet gözlenmektedir.O kadar güçlü bir ağ kurmuşlarki Kuran kursu ,Dershaneler ve yurtlarda özellikle yoksul ve dar gelirli çevreler üzerinde bedava veya düşük üçretle topladikları öğrencileri bir yıl içinde istedikleri seviyeye getirmektedirler.
Bence bu Türkiye cumhuriyeti yasalarını tehdit tehlikesinden öteye biz alevileri daha da tedirgin etmektedir.Çünkü Şu anda rejimin istediğide budur
Türkiye büyük bir tehdit altında bu irtica adı altında geçen tehlike ekonomi dende eflasyondanda daha tehlikeli boyut aldı.
Evet deli gönül,Aslında Trkiyede son zamanlarda bu gibi faliyetler devlet kademesi ve iktidardaki güçlerden destek alarak gerici guruplarda büyük bir faaliyet gözlenmektedir.O kadar güçlü bir ağ kurmuşlarki Kuran kursu ,Dershaneler ve yurtlarda özellikle yoksul ve dar gelirli çevreler üzerinde bedava veya düşük üçretle topladikları öğrencileri bir yıl içinde istedikleri seviyeye getirmektedirler.
Bence bu Türkiye cumhuriyeti yasalarını tehdit tehlikesinden öteye biz alevileri daha da tedirgin etmektedir.Çünkü Şu anda rejimin istediğide budur
Türkiye büyük bir tehdit altında bu irtica adı altında geçen tehlike ekonomi dende eflasyondanda daha tehlikeli boyut aldı.
haklısın abi bu büyük bir tehlike bu ülke için ama ne kötü ki gün geçtikçe daha da örğütlenip büyüyorlar işin kötü yanı bu. seninde belirttiğin gibi özellikle dar gelirli aileleri seçiyorlar ki onlara sahip olmadıkları imkanları sağlayarak kendi içlerine çekmek için. ve bu sayede eğitim altında beyinleri yıkanmış robotlar oluşturuyorlar. bu da zamanla ülke de tehtid durumuna geliyor. danıştaya düzenlenen silah saldırıyıda bir cemaat üyesi gerçekleştirmişti ve daha nice saldırılarda bu gibi cemaatlerin yetiştirdiği robotlar tarafından düzenleniyor.
bizim yapacağımızda bu gibi cemaatlerden hem kendimiz hemde çevremizdeki insnaları bilinçlendirerek uzak tutmaktır.
|