Herodotus
25.11.2005, 05:47
Arkadaşlar bu konuda araştırması olanlar var mı? ben de bir şeyler karıştırdım ama net birşeyler bulamadım. Alman güther diye araştırmacı var mış henüz onu okuayacak kadar almancam yok. Almanca bilen arkadaşlar bakarlarsa belki faydalı olur. Ayrıca turan dursun ve de ilhan arsel gibi hocalardan da anlamak zor çünkü arapça bilmiyorum.
arkadas www.turandursun.com diye bir site var orda türkce anlatiliyor.
Soruyu GenİŞletelİm.deĞİŞtİmİ Veya Ayet Çikartildimi..
TheGodfather
01.12.2005, 17:59
arkadas www.turandursun.com (http://www.turandursun.com) diye bir site var orda türkce anlatiliyor.
Turan dursun ateist olmadan önce imam ve hafızmış...Kuranda şeytan ayetleri diye bir makalesi var çok ilgi çekici...Kuranın 6666 ayet olduğunu söyleyen sunniler bile nedense bugunkü Kuranda 6236 ayet olduğunu görmezden gelirler..
Alevilik Hakkında/Ana Forum başlığı altında aynı başlık ile aynı konu varken burada yeniden açılmasına anlam veremedim.
diloburak
30.12.2005, 13:28
Merhaba Arkadaslar,
bende bu konu hakkinda internette arastirma yaptim.
Islamiyet gercekleri (http://www.islamiyetgercekleri.org/) adli sayfada gayet güzel anlatilmis ve aciklanmis.
Saygilar
BÜYÜKDOGU
03.01.2006, 00:07
Kuran değiştirildi.
NESH etme diye bir olgu var.
Yeni hüküm eskini kaldırır...Kuranın diğer kitapların hükümlerini kaldırması gibi...
Neshedilen ayetler eklenmedi.
Değiştirilme denilen bu...
arkadaşlar Kur'an-ın değiştirilmesi de nedir?..
bence değiştirilmemiştir, sonuçta biz bazı şeyleri Kuranda olmadığı için karşı çıkıyoruz kabul etmiyoruz veya Kuran'ı dayanak gösteriyoruz mesela namazın kılınış şeklini ve vakitlerini, Kuran'ı değiştirmek isteyen neden bunlar gibi bir çok kuralı Kuran'a eklemesin.Kuran'ın değişmeceği ayrıca Allah tarafından söylenmiştir.Mantık olarak zaten, bugünden sonra değiştirmek imkansızdır, Kuran sayfaları veya ayetleri toplandığında bu dediğiniz olurdu ama kanaatim değişmesine Allah izin vermez.
iyidost69
30.01.2006, 10:27
Sevgili canlar,
Bence de kuran değiştirildi. Muaviye ve Yezid ile ehlibeyit düşmaları kuran ı kendi amaçları doğrultusunda değiştirdiler. Mısırdaki, irandaki ve türkiyedeki kuranlar farklıdır. Benim çok yakın bir akrabam kuran incelemesine kendini adamıştır. 72 yaşındadır. oda kesinlikle kuranın değiştirildiği sonucuna ulaştığını ifade ediyor. peygamber efendimizin torunlarının başını kesmeye cüret eten melun yezit ve onun soyu neden kuranı değiştirmesinki??
zulfikar_orak
30.01.2006, 10:54
bence de Kuran'ın değişmiş olma ihtimali yüksektir.Çünkü emeviler döneminde kitap toplatma olayları oluyor.hatta Haccac denilen biri(yezidin sadık adamlarından) Kuran'a ek ayet atma suçu ile cezalandırılıyor.bir kitabın yüzyıllardır değişmeden gelmiş olması benim mantığıma pek uymuyor.
Bir de Kuran'ın da bi dönem incil gibi sahteleri ortaya çıkmış ve bi kurul tarafından tek kitap belirlenmiş sahteler ortadan kaldırılmış diye söyleniyor ve ben de diyorum ki ortadan kaldırılanların hepsinin sahte olduğu ne malum.
yani bence değişmiş olma ihtimali vardır.
ama bunları tartışmak boş bence!amaç bellidir "Güzel Ahlak ve Temizlik" kişi buna ulaşabildikten sonra insanın kitabı ne olursa olsun Kuran,incil,İnsan gerisinin bi önemi yoktur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
düşüncem bu herkese saygı ve sevgimi sunarım!