Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilerin yemeği yenilmez, evlerine gidilmez...

angle
05.11.2006, 21:05
bütün aleviler bu sözün tutarsızlığını, temelsizliğini, yanlışlığını hem biliyorlar hem de fiilen zaten Alevi kardeşlerimizle beraber bulunuyorlar, yemeklerini de yiyorlar, cenazelerine de geliyorlar.bu tür ifadelerin hiçbir gerçekliği yoktur. Zaten bu coğrafyada yaşayan tüm insanlar hem tarihte hem günümüzde aynı mekanlarda iyi komşuluk ilişkileri geliştiriyor, aynı kurumlarda eğitim görüyor, aynı işyerlerinde çalışıyorlar. Ayrıca aynı bayrağın altındalar ve bu açıdan bakıldığında sosyal dayanışma oldukça ileri düzeydedir.

eguzel
08.11.2006, 10:54
BU sözü bende uzun bir süre duymuştum komşularımızdan.. Ama ilişkilerimiz ilerledikçe na kadar büyük bir hata yaptıklarının farkına varmışlardı.

Punisher
08.11.2006, 11:09
İyi dostluk kurduğum ve samimi olup gidip geldiğim birine alevi olduğumu söylediğimde "A inanmıyorum sen alevimisin ya" demişti.Ama sonra alevilerin hiç ailesinin ona anlattığığ gibi insanlar olmadığını ve hatasını anladı.

Aze
08.11.2006, 11:12
ne demek ya alevilerin yemekleri yenmez evlerine gidilmez önyargılar hep önyargılar hiç duymadım bugüne kadar kimseden böyle birşeyi ne aileme ne bana karşı umarımda duymam cünkü tepkim çok farklı olur sonucunda
söyleyenler önce kendi ailesine evine yemeklerine baksın hatasını göremeyen insanlar kusurlarını hep karşısındakilere atarlar diye söylenen sözün doğruluğu burda da kanıtlanıyor....

reyhan22
08.11.2006, 11:15
bu tarz seylerı cok fazla duydum ama duyumsamadım çünkü duyduğum kişilerin hepsi evimden yemek yemiş evime girip cıkmış ınsanlardı hatta bi keresinde birinin elindeki kahve fıncanını aldım bu sözü duyunca şoka girmişti bunların hepsi önyargı arkadaşlar hepsi tanıdıkça anlıyorlar hata yaptıklarını yobazlarıysa boşverin.........

Punisher
08.11.2006, 11:15
ne demek ya alevilerin yemekleri yenmez evlerine gidilmez önyargılar hep önyargılar hiç duymadım bugüne kadar kimseden böyle birşeyi ne aileme ne bana karşı umarımda duymam cünkü tepkim çok farklı olur sonucunda
söyleyenler önce kendi ailesine evine yemeklerine baksın hatasını göremeyen insanlar kusurlarını hep karşısındakilere atarlar diye söylenen sözün doğruluğu burda da kanıtlanıyor....

Kesinlikle..:thumbup1:

selva
08.11.2006, 11:32
aman yemeyen yemesin biz kimseye bir şey ispatlamak zorunda değiliz. iftirayı onlar atıyor ondan sonra benmi peşlerine düşücem aman kardeşim aslında biz öle değilde böyleyiz.biz öcüyüz kardeşim yemeğimizde yenmez evimizede girilmez. bizden uzak durun. buyrun inanan gelmesin.dost olmuyana verecek bir kap çorbam bile yok benim.herkese saygılar.

Zahir
08.11.2006, 11:38
Bu konunun konuşulacak hiç bir yanı yok. Tutarsızlığı olan bu tür sözleri neden konuşup tartışalım.

MeRaLiNa
08.11.2006, 11:56
arkadaslar böyle örümcek kafali zavalli yaratiklarin sözlerini artik bir tafara birakalim....

yemegen yemesin, gidip zikkimin kökünü yesin yobazlar

KomünistAlevi
08.11.2006, 12:02
Alevilerin yemeği yenmezmiş peh peh pehh:p :p :p :p ...
Sanki ben onlara yemek veriyorumda onlar benim yemeğimi yiyecek:yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: ..Bu sözü söyleyen Yobazlara ,Faşist görüşlülere yemek vereceğime sokaktaki köpeğe yemeğimi veriririm...Görende benim ve bizim onlara yemek vermemiz için sıraya kuyruğa girdiğimizi zanneder:yamukgul:

Valla okadar çok yemeğimi paylaşcağım ve okadar çok yemeğimi vereceğim Alevi Canlarım ve, Demokrat Aydın görüşlü Sünni dostlarım var ki onlar hiç aklımın ucundan bile geçmiyorlar dışarda kalsalar bir gram su isteseler vermem o yobazlara ve Faşistlere:cursing: :cursing: :cursing:

MeRaLiNa
08.11.2006, 12:15
Bu sözü söyleyen Yobazlara ,Faşist görüşlülere yemek vereceğime sokaktaki köpeğe yemeğimi veriririm...

veya söyle söyliyelim, degil yemegimi onlara vermek kapimdaki köpegimi bile vermem onlara... zira zavalli hayvana haksizlik olur... köpek sadik güzel bir dosttur, onun degerinini kiymetini bilmemezlige girer bu davranis

Sevgi Erkan
08.11.2006, 12:28
Tamamen ön yargıdır.Neden yenmez demelerinin nedeni ise, alevilerin sünnilerin düşüncesine göre ''cenabet'' gezmeleridir.ve diğer karalamlar.Günümüzde hala böyle dar kafalı insanlar düşünebilirler.Kendilerini geliştirmek yerine kulaktan dolma fikirlere inanmak daha kolay çünkü.
Ayrıca;kimse kimseye yemek beğendirmek zorunda değil.Ben harika bir yemek yapayım da yemeyen yemesin:)

Umudum_Sende
08.11.2006, 12:35
aleviler için sunni kesmin yaptığı karalamalar bunlar... daha değişik çeşitleride var bunların mesela alevilerin evleri kokarmış ( gusul abdesti nedeniyle ) bunu sadece bir kaç kişiden duydum ve bunu bana söyleyen arkadaşlar böyle bişey olmadığının ve olamıyacagının bilincindeler ama cahil dedeleri nineleri böle anlatırlarmış...

sonuç olarak benim arkadaşlarım her zaman evime gelir giderler yemegimi yerler yani artık böle şeyler yavaş yavaş silinecektir...

zaten aleviler hakkında hala böle düşünen de varsa allah bana uzak etsin... ne arkadaşlığını isterim ne evime gelmesini ne de yemegimi yemesini... saygılar

deli gönül
08.11.2006, 12:39
"Alevilerin yemeği yenmez,evlerine gidilmez"Bu sözü söyleyen insanlara önce kapımı açıp yaptığım yemekleri daha sonra da bu söyledikleri lafları yedirmişimdir.Çoğu da yaptıkları yanlış için özür dilemiş ve mahçup olmuşlardır.

Şoreş
08.11.2006, 12:46
Koyu Sünniler '' Alevilerin kestiği yenmez '' yada '' Yemeği yenmez '' derler... :=)

Özelliklede Şafii kesimler.

acareftelya
08.11.2006, 12:53
evet şafiiler genelde yapar bunu ,birde koyu islami çevre...ama ne kadara yanlış birşeydir ki .biz hala bu önyargıyı yıkamıyoruz

seyhunbey
08.11.2006, 12:55
kapimiz herkese açiktir komsumuz açken tok yatmayanlardaniz aleviyiz biz bu lafi çikartan ey kafir sana bile kapimiz açiktir buyur gel !!

MeRaLiNa
08.11.2006, 13:01
Koyu Sünniler '' Alevilerin kestiği yenmez '' yada '' Yemeği yenmez '' derler... :=)

Özelliklede Şafii kesimler.

evet şafiiler genelde yapar bunu ,birde koyu islami çevre...ama ne kadara yanlış birşeydir ki .biz hala bu önyargıyı yıkamıyoruz

o safiler bunlari anlatirken, sohbetlerine yilda kac kadin töre cinayetinden öldürülür, kiz cocuklari nasil cezalandirilir, daha ne kadar igrenclesebiliriz diye devam ediyorlarmi acaba? yani olduklarindan daha yobaz olabilmek acisindan

bence Alevilerin cagdasligini kiskanmayip kendilerine örnek alsinlarda biraz modern olup adam olsunlar

reyhan22
08.11.2006, 13:04
örnek alınmak ve modernleşmekmi onlar için zor meralina hemde çok zor unutma onlar Allah rızası için ve Allah'ın istediği gibi yaşıyorlar :p bu tabi onlara göre :lol:

komık gelıyor bana bu konu ya.......çok saçma........

alevi_murat24
08.11.2006, 13:06
ben bu konuyu çok duydum ve az tartışmadık. sünninin çok oldugu bir ilçede ve ülkücülerin kalesi durumundaki bir okulda mezun oldum. kendimi inkar etmezdik. bize çok sorarlardı .
-siz kurban kestiginizde hiç dua okumadan kesermişsiniz .
-siz dedenin ayagını yıkar yıkadıgınz suyla ymek lere katarmışsınız.
gibi mesnetsiz çok soru sorarlardı. ama onlara dedikleri kelimeyi onlara yedirmekte boynumuzun borcuydu. din dersi hoca kim ramazan orucu tutuyor diye sordu beinimle beraber 3 alevi vardı ama 2 kişi dışında herkes kaldırdı elini . duaları bilen varmı diye sordu bizde kaldırdık. sırayla dua okutmaya başladık ve duları 25 kişilik sınıfta 7 8 kişi okuya bildi bunların içinde 2 de biz aleviler var . ben en son okudum ve hocadan izin isteyerek bir şey söyledim arkadaşlar aleviler hakında bildikleriniz sizin kendi din bilginiz gibi çünkü en çok okunan fatiha suresini bilen bilmiyorsunuz ondan sonra bize kara çalıyorsunuz . hoca da bana neden böyle bir şey söyledin dedi bende açıkca anlatım ve bidaki haftyaya aleviligi bize anlat dedi ve o hafta okuya bildigim kadar kitap okudum ve sinifin büyük bir bölümü hemen fikir degiştirmişti... dar kafa lar bu yalanları çok söylüyorlar

pervane derviş
08.11.2006, 13:16
evet bu tür sözlerle bende çok karsılasım ve bu konuda cok kişiylede kavga ettim onlara göre bizim kestigimiz kurban mındarmıs sebebi de biz gusul abdesti almıyomusuz onun için bi ömür cünüpmüsüz ondan yenmıyomus bunların hepsı o garıplerin uydurdugu saçma sapan uydurmalar Bazıları bizleri tanıdıktan sonra okadar cok şasırıyolar kı ben sizi böyle bilmiyodum diyolar Bize anlatılanlara göre siz yabanı görgüsüz kaba bi milletsiniz diyolar yani çingeneler gibi birseysiniz diyolar ama hiçbiride gerçek degilmiş diyolar
bu konuda bize düşen görev onlara nekedar cok yanıldıklarını en iyi şekilde göstermektir onun için birer alevi ferdi olarak davranışlarımıza cok dikkat etmelitiz örnek teşkil etmeliyiz onlara kültür ahlak yasam biçimi dersi vermeliyiz onlardan bi eksigimizin olmadıgını hatta daha iyi oldugumuzu göstermeliyiz

hak yoladsınız olsun...

Rose
08.11.2006, 13:43
canlarım ya böyle şeylere kafanızı takmayın boşverin her yerde böyle cinsler çıkıyor işte ne yapacaksınız
yemedikleri daha iyi boşverin hepsini ben yerim :biggrin:

haydar.K
08.11.2006, 13:52
bilmiyorum içinizde sünni köylerle yan yana yaşayan oldumu benim köyüm sünni köy ile yanyana yıllarca yaşadım ve sünni komşuların yemek yer iken yemekteki etleri seçmelerine çok şahit oldum
yıllarca düğünlere gidip gelen bu komşularımızın düğün yemeklerinde dahi etleri şeçtiklerini gözümle gördüm yorum yapan arkadaşların yorum yaptığı gibi bir safsata değil hala yaşana olaylar bunu kimse inkar edemez. her ne kadar dost arkadaş olsalar yada görünselerde içlerinde bize karşı bir kinleri herzaman vardır .
Aleviliği her zaman kendi önlerinde bir engel olarak görmeye devam edecekler bizimle konuşurken dahi alevi kelimesini mümkün oldugunca agızlarına dahi almıyorlar başka söyleyecek söz yok sanırım

haksızlıgın önünde egilmeyin
hakkınızla birlikte
şerefinizide
kaybedersiniz
HZ.ALİ

MeRaLiNa
08.11.2006, 14:07
örnek alınmak ve modernleşmekmi onlar için zor meralina hemde çok zor unutma onlar Allah rızası için ve Allah'ın istediği gibi yaşıyorlar :p bu tabi onlara göre :lol:

komık gelıyor bana bu konu ya.......çok saçma........

gün gelirde Allahla karsilastiklarinda yasiyacaklari büyük hayal kirikliginda yüzlerini görmek isterim dogrusu :stuart:

senin bu yaptigin firsatten istifade etmek :) babiko var bizde onu sana veririm ama sonra aldigin yüksek dozda kaloriden, karninin agrisindan ve hazmetmek sorunundan sikayet etmek yok:yamukgul: birazcik agir bir yemek, malzemesi: un, bol bol kizartilmis yag ve üstüne dökmek icin sarmisakli yogurt:blink:

haksızlıgın önünde egilmeyin
hakkınızla birlikte
şerefinizide
kaybedersiniz
HZ.ALİ

bu sayfada birisi ile yaptigim tartismada söyle bir sureden haberdar oldum, gercekten forumlarda tartismak bazen insana dogruluk payinin oldugunu kanitliyor:))

Ey inananlar! Bir topluluk başka bir toplulukla alay etmesin. Olabilir ki, alay ettikleri topluluk kendilerinden hayırlıdır.(Hucurât Suresi / 11)

MeRaLiNa
08.11.2006, 14:14
edit: iki defa yollamisim :001_rolle

Rose
08.11.2006, 14:16
senin bu yaptigin firsatten istifade etmek :) babiko var bizde onu sana veririm ama sonra aldigin yüksek dozda kaloriden, karninin agrisindan ve hazmetmek sorunundan sikayet etmek yok:yamukgul: birazcik agir bir yemek, malzemesi: un, bol bol kizartilmis yag ve üstüne dökmek icin sarmisakli yogurt:blink:

olsun canım ya kaloriye ihtiyacım var zaten sen yap gönder ben afiyetle yerim ohh şimdiden canım çekti ya :biggrin:

reyhan22
08.11.2006, 14:18
gün gelirde Allahla karsilastiklarinda yasiyacaklari büyük hayal kirikliginda yüzlerini görmek isterim dogrusu

inşallah ebnde o günle karsılasmayı beklıyorum zaten o gunun gelecegıne ınanıyorum

deniz olmak
08.11.2006, 14:33
canlarım ya böyle şeylere kafanızı takmayın boşverin her yerde böyle cinsler çıkıyor işte ne yapacaksınız

bu yeterli sanırım benim yanıtımda aynı

hem ben zayıfım yiyemediklerine bana gönder !!

denizsefiri
08.11.2006, 15:28
Ben sünni kökenliyim. Alevilere atılan iftiraları biliyorum ama bu yemek meselesini hiç duymamıştım. Düşünüyorum, acaba yemekle ilgili kalbini kırdığım hiç alevi tanıdığım olmuş mudur diye. Ben dilim varmıyor, çingene tabir edilen insanlar için bunu duymuştum. Hatta Keşanlı böyle bir aile tanıyordum, tertemiz insanlardı. Onlara misafir olmuştum ve tok olduğum halde ola ki kırılırlar, yanlış anlarlar diye ikram ettikleri herşeyi yemiştim.

Canan58
08.11.2006, 15:44
Zıkkım yesinler....:cursing: :cursing: :cursing:

hatice keleş
08.11.2006, 15:50
yoksa biz yemeklerin içine zehir filanmı koyuyoruzda yemiyorlar
yemezlerse yemesinler canım bunamı kafamı yorucam

selva
08.11.2006, 15:54

bencede böyle düşünenler zıkkım yesinler biz fazla kafamıza takmıyalım. bee yaşadığım bir olayı anlatayım bizim evimizden çıkmayan arkadaşlar vardı kadın doğum yaptı kırkı çıktığında mevlüt okutuyorlar benide çağırdılar.bende altınımı aldım gittim çocuğatam altını takacam kadın dur dedi çok kalabalık ben takıyım tamam dedim verdim.sonra bir baktım her gelenin kucağına veriyor bir bana vermiyor.biz cenabetiz ya. geldim bunu evde anlattım benim eşimin sunni olduğunu herkes biliyor kaynanam ağlamaya başladı eşime bir daha o insanlarla görüştüğünüzü duymuycam dedi. onlar birbirlerini bizden daha iyi tanırlar kaynanam bir sunni olarak bunu söylediğine göre bildiği çok şey var bencede bu tür insanlara kendimizi anlatmaya çalışmaktansa uzak durmak en iyisi çünkü bize verebilecekleri hiç birşey yok.

reyhan22
08.11.2006, 16:23

inşallah düşüncesi bu olanlar tabiii

ErDaL24
08.11.2006, 16:38
bizimde böle biı komşumuz vardi alevilerin yaptıgı yemekleri yemeyen ama şu sıralar da lokma filan yaptgımızda götürüler bizimkiler yemeye başladi

aslında kafalarındaki ön yargıyı aşmaya bakıyor....

ardahanli
09.11.2006, 00:00
Bizim cok vardi böyle komsulardan.hatta seneler önce söyle bir olay gecti basimizdan.binalar satliga cikarildi.sag ve sol binayi sünniler aldi.ortadaki binayi babam almak istiyordu.sag ve sol binayi alan aileler toplaniyor bir aksam ve aramiza alevi sokamayiz diye sünni bir alici bulmaya calisiyor.ve bunu gelip anlatanda bu ailenin kizlarindan biri.

ulkuerkenci
09.11.2006, 00:09
Alevi değilim.Bu düşünce de olan kişileri ne olursa olsun kınıyorum.Her şeyden önce insan olduğunu unutmamalı.Sevgiler...

Ali_Yolcusu
09.11.2006, 00:15
bu görüş geri kafalı olarak tabir ettiğimiz insanlara aittir :)

ben evimde sünni arkadaşlarımı ağırladım aynı şekilde mahallemize de misafir olarak gelenler olur.

zaten böyle düşünen insanları biz ne evimize alırız ne de yemek veriririz ama insan olana kapımız her zaman açıktır, ne varsa bölüşür yeriz yeter ki insan olsun.

Punisher
09.11.2006, 10:17
Alevi değilim.Bu düşünce de olan kişileri ne olursa olsun kınıyorum.Her şeyden önce insan olduğunu unutmamalı.Sevgiler...

İşte söz budur.:thumbup1:

hevalim
09.11.2006, 12:20
yemezlerse yemesinler zıkkım yesinler sanki zorlayan var zıkkım yiyin sanki zehir koyuyolarda yemiyolar inanki bu zihniyetteki insanları kınıyorum yetmedimi onca iftira atmanız

Nesimi
11.11.2006, 13:44
Sunnilerle komşuluk yapmadık bugüne kadar. Hep Alevilerin olduğu bölgelerde ve apartmanlarda oturduk.

Alevilerin yemeğini yemem diyenler iftira amaçlı yapıyorlar konuyu bu kadar basitleştirmek doğru değil

İnsanlar günümüz Türkiyesinde çöpten ekmek yiyorlar, o insan sunnide olabilir Alevide ama o adama siz birşeyler verirseniz onu yer veya sunni bile olsa fakir insanlara yardımda bulununca hoş görüyle yaklaşırlar. Aynı durum tersinden de düşünülebilir.

Benim Sunni ve Şafi arkadaşlarım var Alevi olduğumuda bilirler, bugüne kadar ne yemek konusunda sorun oldu nede düşünce anlamında. Kaldıki kendi evlerinde bile Ramazanda aileden oruç tutan ve tutmayanlar var, İnsanların düşünceleri değişime ve gelişime açıkdır yeterki doğru şekilde doğru tarzda anlatalım her şeyi.

Şimdi bazı arkadaşlar yemezlerse yemesinler demiş, zıkkım yesinler demişler. Boşverelim kim ne yerse yesin ama bize düşen mantıklı düşünüp doğruları anlatmak olmalı...

oylum
11.11.2006, 13:56
arkadaşlar bir de bunun tam tersi bir inanış vardır ki bu gerçekten çok komiktir ve buna inanan düşünme yetisinden yoksun insanlar vardır.öyleki aynen aktarıyorum'' bir müslümanın yaptığı yemek bir alevinin midesine girese lokma isyan edermiş çıkar beni diye ama bir alevinin yaptığı yemek bir müslümanın!(dikkatinizi çekerim sünni demiyorum çünkü böyle anlatıyorlar)midesine girerse bayram edermiş çok şükür bir müslümanın midesine geldim diye.'' bana bunu bir arkadaşım söylemişti sadece güldüm yani adamlar bizi müslümandan bile saymıyorlar.cehalet kötü şey

Rose
11.11.2006, 14:05
oylum can nerden duydun bilmiyorumda sana kim söylediyse saçmalamış. her şeyi bıraktık şimdide yemek yenmez diye tartışmaya giriyoruz. canlarım bırakın kim yemek istemiyorsa yemesin çok lazım değil yemeleri. sizin canınızı sıkanıda biliyorum neden böyle şeyler söyleniyor ama sıkmayın güzel canınızı sizi gerçekten bilen biliyor tanıyan tanıyor.o yüzden takmayın kafanıza hiç.
dedim ya ben yerim hepsini :)

alihaydar23
11.11.2006, 14:17
Bu gibi söylemleri bende duydum. Kendini bilmez cahıl insanların sadece konuşmak için söyledikleri sözlerdir.
Sırf bu değil aleviliği kötülemek için daha çok sey söyleniyordur ama camiden çıkar çıkmaz dedikodu yapan, cuma'ları kaçırmayıp hafta sonlarınıda biranede geçiren insanlarıda biliyoruz.

alihaydar23
11.11.2006, 14:21
arkadaşlar bir de bunun tam tersi bir inanış vardır ki bu gerçekten çok komiktir ve buna inanan düşünme yetisinden yoksun insanlar vardır.öyleki aynen aktarıyorum'' bir müslümanın yaptığı yemek bir alevinin midesine girese lokma isyan edermiş çıkar beni diye ama bir alevinin yaptığı yemek bir müslümanın!(dikkatinizi çekerim sünni demiyorum çünkü böyle anlatıyorlar)midesine girerse bayram edermiş çok şükür bir müslümanın midesine geldim diye.'' bana bunu bir arkadaşım söylemişti sadece güldüm yani adamlar bizi müslümandan bile saymıyorlar.cehalet kötü şey

kendimi lokma yerine koyarsam aynen yazdığın gibi düşünüceğim büyük ihtimaldir :):):)

alihaydar23
11.11.2006, 14:25
oylum can nerden duydun bilmiyorumda sana kim söylediyse saçmalamış. her şeyi bıraktık şimdide yemek yenmez diye tartışmaya giriyoruz. canlarım bırakın kim yemek istemiyorsa yemesin çok lazım değil yemeleri. sizin canınızı sıkanıda biliyorum neden böyle şeyler söyleniyor ama sıkmayın güzel canınızı sizi gerçekten bilen biliyor tanıyan tanıyor.o yüzden takmayın kafanıza hiç.
dedim ya ben yerim hepsini :)

merhaba arkadasım böyle ufak konulara tepki göstermezsek ilerde daha büyük konulara tepkı göstermek zorunda kalıcaz..

sağol...

Şoreş
11.11.2006, 14:25
Sunnilerle komşuluk yapmadık bugüne kadar. Hep Alevilerin olduğu bölgelerde ve apartmanlarda oturduk.

Alevilerin yemeğini yemem diyenler iftira amaçlı yapıyorlar konuyu bu kadar basitleştirmek doğru değil

İnsanlar günümüz Türkiyesinde çöpten ekmek yiyorlar, o insan sunnide olabilir Alevide ama o adama siz birşeyler verirseniz onu yer veya sunni bile olsa fakir insanlara yardımda bulununca hoş görüyle yaklaşırlar. Aynı durum tersinden de düşünülebilir.

Benim Sunni ve Şafi arkadaşlarım var Alevi olduğumuda bilirler, bugüne kadar ne yemek konusunda sorun oldu nede düşünce anlamında. Kaldıki kendi evlerinde bile Ramazanda aileden oruç tutan ve tutmayanlar var, İnsanların düşünceleri değişime ve gelişime açıkdır yeterki doğru şekilde doğru tarzda anlatalım her şeyi.

Şimdi bazı arkadaşlar yemezlerse yemesinler demiş, zıkkım yesinler demişler. Boşverelim kim ne yerse yesin ama bize düşen mantıklı düşünüp doğruları anlatmak olmalı...

Merhaba abican.

Benimde oturduğum yerlerde:yamukgul: tam tersi hep Sünniler oldu:yamukgul:

Biz sorun yaşamadık ama birbirimizede gidip gelmedik..

Mesela annem oturduğumuz apartmanda yöneticilik yapıyordu..
Ve Sünni komşular buna deli oluyorlardı:yamukgul:
Sanki kadınların bu tip şeylere hakkı yok gibi..Annemle konuşmuyorlardı oda bıraktı yöneticiliği:yamukgul:

Diyeceğim bazen gerçekten bu tip iftiralara inanmayan Sünniler olabiliyor ama inananlarda günümüzde hala çok çok fazla...:yorgun:

Alevilerin kestikleri yenmez iftirası ise Osmanlı Zamanında Camilerde bizim hakkımızda verilen fetvaların bir ürünüdür.

Lazoşa_62
11.11.2006, 16:32
Merhaba abican.

Benimde oturduğum yerlerde:yamukgul: tam tersi hep Sünniler oldu:yamukgul:

Biz sorun yaşamadık ama birbirimizede gidip gelmedik..

Mesela annem oturduğumuz apartmanda yöneticilik yapıyordu..
Ve Sünni komşular buna deli oluyorlardı:yamukgul:
Sanki kadınların bu tip şeylere hakkı yok gibi..Annemle konuşmuyorlardı oda bıraktı yöneticiliği:yamukgul:

Diyeceğim bazen gerçekten bu tip iftiralara inanmayan Sünniler olabiliyor ama inananlarda günümüzde hala çok çok fazla...:yorgun:

Alevilerin kestikleri yenmez iftirası ise Osmanlı Zamanında Camilerde bizim hakkımızda verilen fetvaların bir ürünüdür.

can yoldaşım,Bu gibi sözleri çok duydum. Yakın zamanımızda dahi Dersim bölgesinde toplanan Şafi kürt liderlere, Dersim lideri seyit Rıza'nın ziyafet vermek için davar kesmeye hazırlanırken palu bölgesi agalardan biri seyit rızaya davarın kendi adamları tarafından kesilmesini rica eder.Seyit rıza şaşkınlığını gizleyemez ve sorar'' Neden benim elimden kesilecek eti yemeyeceksiniz'' Aynen şu cevabı alır'' Siz alevisiniz,bizimkiler alevi elinden kesileni yemezler'' der.

Seyitrıza düşünür ve şöyle der '' Biz sizinle kardeş olamayız.Buğun elimdeki ekmegi yemeyen yarın beni sırtımdan vurur'' Bu insanlara karşı net tavrını koyar.

Tabiki bugün Kürt şafilerin alevilere karşı bu tutumunu hala çok açık bir şekılde devam ettirmektedirler.Batıya doğru Sunilerin hanifileri alevilere karşi tavırları ve davranışları daha yumuşak ve yapıcıdır. Özellikle son 10 yıla yakın hanifilerin alevilere karşi yaklaşimlarinı yapıcı tarafını görüyorum.Özellik aydın sunilerinde bu konuda destekleri vardır...

gizemgülhan
11.11.2006, 16:57
kapimiz herkese açiktir komsumuz açken tok yatmayanlardaniz aleviyiz biz bu lafi çikartan ey kafir sana bile kapimiz açiktir buyur gel !!

kesinlikle katılıyorum sana
bize de komşularımız boyle aptalca iftiralar attılar.agızlarının payını verdık tabi..allah bizi boylelerinden uzak etsin.tum alevilere selamlar

egmor
11.11.2006, 17:30
Arkadaşlar size bire bir ytaşadığım bir olayı anlatayım.

Kurban bayramındaydık henüz 11-12 yaşındayım. Çok sevdiğim bir sünni arkadaşım vardı. Bizim evdeyiz yemek yiyoruz, dikkatimi çekti çocuk etli hiçbir yemeğe dokunmuyor (eti de çok sever normalde). Israr ettim yemesi için "yok canım istemiyor" dedi geçiştirdi...

Yemekten sonra "çok sevdiğin halde neden et yemedin" diye sordum.

Arkadaşımın Cevabı:
"Siz kurbanı bir pis bir odaya kapatıp ölene kadar kalın sopalarla dövüyorsunuz sonra da kesip yiyorsunuz" :p

Nasıl bir zihniyettir bu ???

Çocuğu Alevilerden soğutmak Alevilere düşman yapmak için söyledikleri yalanlardan sadece bi tanesi bu.

Aramızda halen bu yalanlara inanan arkdaşlar varsa lütfen alevi bir aradadaşın evine gitsin yemeğin yapılışını görsün. Hatta buyrun bizim eve gelin. Kurban bayramında beklerim .

maymay
11.11.2006, 17:34
Tabi canim, normal :D
Bizim yemekler yenmeseydi bir tek zeytin peynir yerlerdi.
Aslinda o da bizimde hadi hediye olsun :)

destiny
11.11.2006, 17:43
resmen bir önyargı daha herzamn karşılaştığım gibi.böyle düşünenler isteselerde ben vermem zaten aç kalsınlar ozamn anlasınlar yenir mi yenmez mi...:yaw2 :huh:

musa1985
11.11.2006, 17:52
doğrusun can yemiyolarmış bmyle güzel yemekleri bilmedikleri için yemezler açkalsınlar boşver

hasret_eylul
11.11.2006, 17:53
benimde duyduğum şeyler bunlar ilk duyduğumda ne kadar kızmıştım oysakii..
şimdi gülüp geçiyorum.. osmanlı zihniyetii, yine yobazlık yobazlık ve yobazlıkkk...

musa1985
11.11.2006, 17:53
doğrusun can yemiyolarmış böyle güzel yemekleri bilmedikleri için yemezler aç kalsınlar boşver

Rose
11.11.2006, 17:58
ya gerçekten çok acı nesi varmışta yemeklerin yemiyorlarmış. bunu diyenler kendileri çok mu iyi ve temiz yapıyormuşta gelip alevilerin yemeklerine böyle diyorlar. hoş bunu diyen bir insanın yemeği naısl iyi olabilir ki.
yazık ya kaçıncı yüzyıla geldik hala böyle düşünce besleyen cahil insanlar var bunlar birde değil.

Lazoşa_62
11.11.2006, 23:10
Arkadaşlar Mersin/aydıncık ilçesinde çalışırken Kırşehir/Kaman ilçesin den bir aile ile kaynaştık.Bu insanlar suni olmasına rahmen bizlere karşı her zaman saygılılardı.Alevi olduğumuzu bildikleri halde yemeğimizi ,kestiğimiz kurbanıda yerlerdi.

Yine bir kurban bayramı sabahı bizler kurbanları kesmek için bir araya geldik.Onların kurbanı kesilp aradan çıktı .Sıra bizim kurbana geldi.Bizim kurbanı kesip yüzmeye başlamıştık ki ailenin hanım efendisi yanıma sokularak''Şükür namazı kıldın mı?'' dedi bende senin benim namaz kılmadığımı biliyorsun neden bu soruyu sordunki. Kadını bana cevabı bir tokat gibi geldi''Sen şükür namazı kılmadığın için kurbanın kabul olunmaz'' dedi.

Orda o an tüm ilişkimizi kestik.Özür dilediler,pişman olduklarını ve art bir niyet gütmediklerini söyledilersede tüm ilişkimizi kestik.

Hala da akrabalarının bize söylediklerine göre pişmanlıklarını,bizim gibi bir alevi dost aileyi kaybettiklerini anlatırlarmış..

yener
11.11.2006, 23:25
Bu ve buna benzer iftiraları çok duyuyoruz. Örneğin geçenlerde işyerine gelen stajyerlerden birinden bir laf duydum aslında çocuklarada bişey demek istemedim. Abi burda alevi var mı dediler fabrikada yani. Bende var dedim niye sordun. Aleviler yıkanmıyomuş diyolar dedi. Önce güldüm ve ben aleviyim dedim. Çocuk önce bi kızardı bozardı, bende dedim sen bir insanın yıkanmadan durabileceğine inanıyormusun dedim bırak aleviyi kürtü lazı insan olarak düşün. Yok abi duramaz dedi.
Bu çocukların suçları yok onlara bu ve buna benzer iftiraları söyleyenler utansın...

Adem YAVUZ
11.11.2006, 23:58
Alevilerin yemeği yenilmez, evlerine gidilmez...

Niyekine güzel yemek yapamıyorlarmı ki? Evleri çok mu uzaktaki gidilemiyor.:hopala Bunların yemek yaptığı yerler hijyen kurallarına uygun değil mi? :tooth: :laugh:

Maalesef bir insanı karalamak için heryolu denersin. Doğru olsun yanlış olsun bakmadan herşeyine çamur atarsın. Çamur tutmasa izi kalır. İşin ilginç yanı birileri bu karalama palavralarını söylüyor ve yine birileri hiç mantık yürütmeden bu uydurulmuş sözleri araştırmadan anında inanma gereksinimi duyuyorlar.

Geçen günlerde, bir öğretmen arkadaş anlattı. Sınıfta dersin ortasında bir ilkokul öğrencisi ayağa kalkmış. Alakayı nereden kurmuş ise "Öğretmenim Almanlar Cem Evine gidiyorlarmış. Cenazelerini cem evinden kaldırıyorlarmış." Öğretmen arkadaş konuyu biraz deşince çocuğun konuyu ailesinden duyduğunu ve kendi kafasında bu işi Almanlara mal ettiğini anlamış. Daha sonra öğrencilerine konuyla ilgili genel bilgi vermiş.

Konunun özü şu ki: Kapaı kapılar arkasında bir takım konuşmalar var. Bu konuşmalar çocuk beyinlerin kafalarına yerleştiriliyor. Maalesef çocuklar bu alt yapıyla ön yargılı büyüyor. Bu ön yargıları kırmakta bizlere kalıyor.

doktor62
12.11.2006, 00:21
zaten yemek verende yok.olsada çöpe dökerim yine vermem.

güneyli
12.11.2006, 00:23
ya ali aşkına bunu söyleyen delimi yemeğimiz yenmezmiş yemeyin be kardeşim gidin başka yemekler yeyin sizde yobazlığın bu kadarınada pes ne deyim bilmemki

meryem demir
12.11.2006, 00:27
Ön yargılardan oluşan, yobazlığı ne olursa olsun kendilerine ilke edinen kişilerin tipik özelliidir bu davranış şekli.
Bu aslında kendilerinde bulamadıkları güveni, aynı şekilde bir başkasındada bulmayacağını düşünmektir.

Bende bir kez denk gelmiştim. ama o zaman 17 yaşındaydım galiba ve neden öyle dediğin yıllar sonra anlayabilmiştim. Buda gene bizlerin yada ebeveynlerin ayıbı olsa gerek.

Aklı erdikten sonra camiye gitmeyi, namaz kılmayı ve kendileri gibi düşünmeyen kişilere karşı nefreti öğretiyorlar. Genel olarak bizlere yanlış gelen bir davranış belki.
Birde kendi ailemi yada çevremde gördüğüm kişilere bakıyorum. Ne alevilik öğretiliyor, ne cem evleri ne inançlar. Çocuk ancak belirli bir yaşa geldikten sonra bazı şeyleri anlayabiliyor. belkide kendi inancını dışlaıyp bir başka inancı bile benimseyebiliyor. burda çocuğun ne suçu olabilirki. öğretilemeyen bir inanç ve etrafınfaki kişilerden gördüğü ve farkında olmadan onlar gibi yaşamaya başladığı bir inanç karşısında bildiğini seçmesi gayet normal

rinda
12.11.2006, 00:29
bunu söyleyenler ağızlarının tadını hiç şüphesiz bilmiyorlar:yamukgul:
valla bizim sünni bir komşumuz var günün 24 saati evimizde,utanmasa evimizde uyuyacak:) :) bu söylentiler alevi düşmanların çıkardığı söylentilerdir..
uygulayanlarda yine alevi düşmanlarının kendileridir..

radarci
12.11.2006, 01:43
bizim köyde hem cami var minaresi yok hemde cem evi var.yıllar önce köyümüze bir imam gönderildi kendisi bekar ve bizimle aynı yaşta idi. Bizde kendisini yemeğe çağırırdık birgün dikkatimi çekti yemeğin içerisindeki etleri yemiyordu rahmetli dedeme sorduğumda sünnilerin bizim kestiğimiz hayvanların etlerini yemediğini söylemişti bu ozamanlar çok garibime gitmişti tıpkı şimdi olduğu gibi. amageçen sene kurban bayramında ortak aldığımız (sünni arkadaşlarla )kurbanı ben kestim alevi olduğumu bildikleri halde herhangi bir olumsuzluk yaşamadım. kestiğim kurbanıda afiyetle yediler. yani anlatmak istediğim bu tür saçmalıkları ancak kendini bilmeyen, kulaktan kulağa duyduğu aptalca şeyleri, kendi mantığı ve iradesinin önüne geçmiş kişiler söyleyip duruyor ve ancak kendilerini kandırıyorlar....

Özgür-Taylan
12.11.2006, 01:46
bana bu tür davranislar çag disi geliyor.. biz aya gideriz, onlar yaya!!!!!
birakin eglensinler kendilerince zavallilar, onlarin alçak seviyesine düsmeye halimiz yok ya.. insana saygi Allah'a saygi demektir, o kadar!!!!

saygilarrrr sevgilerrrr

berximin
12.11.2006, 03:40
bana kalırsa bu konuyu kaile alıp yorum yapmanın bile gereksiz oldugunu düşünüyorum.. kaldıki bu zihniyeti dar görüşlü insanlara pirim verip kendimizi ispatlama gibi bir çabamız olmadıgını bizler biliyoruz benim için önemli olanda bu..

alevi_murat24
12.11.2006, 12:08
bana kalırsa bu konuyu kaile alıp yorum yapmanın bile gereksiz oldugunu düşünüyorum.. kaldıki bu zihniyeti dar görüşlü insanlara pirim verip kendimizi ispatlama gibi bir çabamız olmadıgını bizler biliyoruz benim için önemli olanda bu..

aslında dedigin gibi kaile alınacak konu degil . ama bu foruma sadece aleviler ziyaret etmiyor diger kesimlerdende gelenler var. onun için bu tür karalamaların konuşulması daha dogru olacagını düşünüyorum...

firariHH
12.11.2006, 19:06
can böyle anlamsiz veee bil hassaa bizi kötüleyen yobazlar olacaktir,ama onlarin dedikleri önemli degil biz kendimizi biliyoruz , gelsinler görsünler bizi tanisinlar o yobazlarin düsünceleri degisicektir

lion12
13.11.2006, 10:29
Bizde kimseye yemek yedirmeye ya da evimize getirmeye meraklı değiliz zaten gelen buyurur gelir başımızın üstünde yeri var yemeğimizi yiyen buyurur allah ne verdiyse yeriz beraber ama istemeyende kendi bilir.Bunları düşünenlerin zaten içi fesattır...

Niwan
13.11.2006, 13:05
Kimseye bişey ıspatlamak zorunda değiliz yemeğimizi yememeleri hiç umrumda değil..soframız herkese açıktır buyursunlar yemek istiyene helal hoş olsun.

zohre-35
23.11.2006, 15:44
bu zamanda neden böyle bir ayrımcılık yapılıyor, bir türlü anlamıyorum.herkes aynı yerde aynı mahallede aynı iş yerinde hayatına devam ediyor.ayrım yapanları kendi hallerine bırakmak lazım.

Ali_Yolcusu
23.11.2006, 15:52
behey bire vicdansızlar
siz alevi nedir bilir misiniz de
yemeklerini yemezsiniz...
alevi, candır, sevgidir,yürektir
yürekte çiçek yetiştirir...

eskiya44
24.11.2006, 15:02
http://www.youtube.com/watch?v=lZhKb1T14cM&search=Alevilik%20Aleviler%20T%C3%BCrk%20Zaza%20Si vas%20K%C3%BCrt

buyrun arkadaşlar bi izleyin isterseniz?

Ali_Yolcusu
24.11.2006, 15:13
http://www.youtube.com/watch?v=lZhKb1T14cM&search=Alevilik%20Aleviler%20T%C3%BCrk%20Zaza%20Si vas%20K%C3%BCrt

buyrun arkadaşlar bi izleyin isterseniz?

görüntüleri izledim.üzücü bir durum.

ama şunu birkez daha anlıyoruz ki alevilikte hoşgörü baskındır. kadıncağıza söylenen onca kötü sözden sonra kadın olayları anlatırken yüzünde hafif bir gülümseme oluşuyor :blushing:

helal olsun sana dünyadaki tüm sular...

eskiya44
24.11.2006, 15:29
görüntüleri izledim.üzücü bir durum.

ama şunu birkez daha anlıyoruz ki alevilikte hoşgörü baskındır. kadıncağıza söylenen onca kötü sözden sonra kadın olayları anlatırken yüzünde hafif bir gülümseme oluşuyor :blushing:

helal olsun sana dünyadaki tüm sular...

biz Aleviler herzaman güleryüzlü sevecen insanlarız.

ersano
24.11.2006, 19:00
Canlar;
Mürşidim bu konuyu bana şöyle açıklamıştı acizane bende anlatmaya çalışayım. Biz aleviler kini; kibiri; buğuzu; garezi; dedikoduyu keseriz. O nedenle onlar bunları yiyemezler demişti. Bizde inşallah bunları nefsimizden keseriz de varsın onlar da gelmesin...

Bakır
24.11.2006, 20:08
zıkkım yemeye alışmış olan kişiler,alevilerin yemeklerini isteselerde yiyemezler...

ancıl
24.11.2006, 21:20
bu tarzda kelime kullanan kişilerin öncelikle cahil bir kesim olduğu bilinmekte. onun için onların söylemiş oldukları hiç umurumda bile değil. tepkimi sadece onlara bu yanlışı düzeltmek için bir tavırda bulunurum.

leyla can
28.11.2006, 18:11
güzel can bizler her cahille ,her cahilce söylenen seylerle yola ciksak ,Aleviligin sonu olmaz yerindede kalmaz...bizim yemegimizi yemeyen cayimizi icmeyen zihniyet biliyorki zaten Alevilik hos görü getiren,temizlik gönül temizligi gerektiren bir yoldur..Ha bunu bilipte bilmezden gelenlerde yemegimizi yemesin ,cayimizida icmesin biz birseyler kaybetmeyiz onlar kaybeder,cünkü icilen cayla olan hos sohbetin tadini bilmeyecekler yazik degilmi....

mutlumusuncan
28.11.2006, 18:37
Kimseyi uvutmak zorunda değiliz. Varsın yemesinler kestğimizi. Yobazlıklarını ıspatlamış olurlar. Yemezler, yemezler helal lokmayı; ancak alevilerin haklarını yerler. Sonra da kul hakkından bahsederler.

Aşk-ı niyazlarımla.

silberhaus
28.11.2006, 20:24
Bu saçmalıklar tek taraflı mı acaba her iki tarafta da böyle düşünenler var mı? Alevilerin sünnilere, sünnilerin alevilere kini ne zaman sona erecek merak ediyorum. Hakaretler tek taraflı değil ki. Biliniz ki Alevilerin yemeği yenmez diyen sünni cahiller bir alevi evinde kurulan sofraya ilk oturacak kişilerdir. Merak etmeyiniz.

sayglarımla..

KomünistAlevi
28.11.2006, 20:46
Bu saçmalıklar tek taraflı mı acaba her iki tarafta da böyle düşünenler var mı? Alevilerin sünnilere, sünnilerin alevilere kini ne zaman sona erecek merak ediyorum. Hakaretler tek taraflı değil ki. Biliniz ki Alevilerin yemeği yenmez diyen sünni cahiller bir alevi evinde kurulan sofraya ilk oturacak kişilerdir. Merak etmeyiniz.

sayglarımla..

Bir dakika,

Söylediklerinize dikkat ediniz beyefendi...Hangi Alevi tarihinde Sünnilere asılsız iftira atmıştır söylermisiniz?

-Mum söndüyü çıkaran siz,
-Yemekleri yenmez diyen siz,
-Pis diyen siz,
-Bizi katleden siz,
-Katliam yapan siz,
vb. vb. daha sayacak çok şikayetimiz ,acımız var ama hadi neyse yaz yaz bitmez..

Biz nezaman sizi kestik biçtik yada size asılsız iftiralar attık..Eğer ki size karşı kinimiz olsaydı biz şimdi Camileri yakar olurduk...

Lütfen cümlelerinizi doğru etüd ederek yazınız...Bilmiyorum her iki tarafta böyle mi düşünüyor deyip Alevilerin kini sünnilere karşı nezaman biticek diye soramazsınız...

opis-01
28.11.2006, 20:53
aleviler için yapılan bu pravakasyonlar sürekli yapıyorlar çünkü bizim kültrümüzü kısaknıyorlar çok geniş bir kültürümüz olduğunu biliyorlar işte böyle söylem ler ortaya atıyorlar ama hiç bir seyi değiştiremezler biz kendimizi biliyoruz yemeklerimiz afiyetle yenir gelen her tanrı misafirine de kapımız açıktır çünkü biz insan ları severiz kim olursa olsun ama yakmayız anlayana

ZülfüKakul
28.11.2006, 21:00

sayglarımla..

Sanıyorum siz cahil değilsiniz ki bu nedenle alevi evinde kurulan sofrada yemek yemezsiniz..

Siz bu kinin ne zaman biteceğini merak ediyorsunuz, ben örümcek kafaların bu zihniyetlerin ne zaman insanlık, hoşgörü yolunda olacağını...

Siz başı açıkları günahkar olarak görüyorsunuzdur belki, ben ise (bugün gördüğüm bir olay) başını kapatan ama vücut hatların olduğu gibi belli eden giysiler giyen bir bayanın yürürek(gayet civlevi) arasından bi erkek bakması durumunda (ki kendm gördüm), ne elde ettiğini?

Tek taraflı değil diyorsunuz hakaretler alevide sunnide böyle diyorsunuz..
Bence alevilik sunnilikten öte İNSANLIKLA alakalı herşey..
Alevi biri sütten çıkmış ak kaşık değildir tabiki aynı şekilde sunni biri içinde geçerli..

Ama bazen öyle oluyorki sana bu saçmalıkla gelenlere (yemek yenmez, mum söndü gibi) siz de onun anladığı dilden konuşuyorsunuz..Örneğin; mezarlıkta fuhuş, başörtüsünün altına yığınca makyaj yapmak..
İşte durum böyle olunca karşılıklı kin, nefret, hakaret her neyse başlıyor..
Ne kadar yanlış, kişinin niyeti hiç önemli görünmüyor.. Kendini bilmez densizler ha şa kendilerini Allah sıfatında sayıp,yok şöyle olacaksınız yok böyle olacaksınız diyor...
İnsanlara insan olarak yaşlaşılmalı.. Kimse kimsenin inancına tek söz söyleyemez inançtır o, kişinin tanrıya arasına hiçbir mahlukat girmemeli..

Zor ama...
Umarım, bir gün insanlara insan olarak bakılır,gösterişin altına girmeden..
Umarım; bir gün insanlar inançları gibi yaşar, kimseye dil uzatmadan..

Servan
28.11.2006, 22:53
bununla ilgili bisey anlatacam.tunceli cem evini yaparken diyarbakırlı ustalar çalısıyormus.cem evinin bitmesine yakın bir kurban kesilmiş eti diyarbakırlı ustalara da goturmusler onlar da almak istememiş nedeni zaten belli orasını soylemiyorum.tabi sormuslar bu nerden cıktı diye diyarbakırlı bir isçi de alevilerin kurbanı yenmez der bizim hoca.kurbanı goturenler de ustaları ceme cagırmıslar(ilk cemlerden birine galiba)adamlar gelmişler tabi cem bitince hocalarına küfür ediyorarmıs.adam bunlara aleviler allah muhammed bilmezler.onlar mundardır gibi seyler soylemiş.Bunu ceme giderken cem evi içim ugrasan bir tuncelili tanıdık anlatmıstı.

GELİN CANLAR BİR OLALIM.....

Nesimi
28.11.2006, 22:59
bununla ilgili bisey anlatacam.tunceli cem evini yaparken diyarbakırlı ustalar çalısıyormus.cem evinin bitmesine yakın bir kurban kesilmiş eti diyarbakırlı ustalara da goturmusler onlar da almak istememiş nedeni zaten belli orasını soylemiyorum.tabi sormuslar bu nerden cıktı diye diyarbakırlı bir isçi de alevilerin kurbanı yenmez der bizim hoca.kurbanı goturenler de ustaları ceme cagırmıslar(ilk cemlerden birine galiba)adamlar gelmişler tabi cem bitince hocalarına küfür ediyorarmıs.adam bunlara aleviler allah muhammed bilmezler.onlar mundardır gibi seyler soylemiş.Bunu ceme giderken cem evi içim ugrasan bir tuncelili tanıdık anlatmıstı.

GELİN CANLAR BİR OLALIM.....

Önyargıları yıkmak önemli. Benimde Şafi arkadaşlarım var Bingöllü Aleviler hakkında kötü düşünmüyorlar çünkü Alevileri tanıma fırsatına sahip oldular. İnsanların dediklerine değilde kendi gördüklerine inanınca gerçeği buluyorlar.

yusufçukgecegez
28.11.2006, 23:09
buyrun bir kademe daha geri çekilelim.dedem,dini birebir uyguladığını zanneden bir insandır.tabi bilgilerini eski hocalardan almış.ikide bir şunu söylerdi.namaz kılmayan kadının yaptığı ,kestiği yenmez.şimdi dedem yobazmıydı.belki size göre öyle.ben ise cahildi diyorum.birde bir adım ileri çıkalım.alevilere göre kimin kestiği,ve pişirdiği yenmez.yok öyle bişey demeyin mutlaka vardır.siz bilmesenizde eskilerde vardır.acaba şöyle bişeymi var.karıncaya göre ağustos böceği çirkin.ağustos böceğine göre ,kelebek.kelebeğe göre her ikiside.

Şoreş
28.11.2006, 23:13
Önyargıları yıkmak önemli. Benimde Şafi arkadaşlarım var Bingöllü Aleviler hakkında kötü düşünmüyorlar çünkü Alevileri tanıma fırsatına sahip oldular. İnsanların dediklerine değilde kendi gördüklerine inanınca gerçeği buluyorlar.

Evet gerçekten de bir birşeyi kötülemek kişilerin kötüledikleri olgu hakkında bilgili olmamasındandır.. Sünnilerin, yani Hanefi ve Şafiilerin, Aleviliği kötü bilmesindeki nedenlerden biride budur.. Alevilik Devlet tarafından sürekli yok sayılıp anlatılmadığı için, Sünni kesim Aleviliği bilmiyor ve anlamıyor.. Ama anlayan kesim ise Aleviliğin güzelliğini farkediyor..

Nesimi
28.11.2006, 23:26
buyrun bir kademe daha geri çekilelim.dedem,dini birebir uyguladığını zanneden bir insandır.tabi bilgilerini eski hocalardan almış.ikide bir şunu söylerdi.namaz kılmayan kadının yaptığı ,kestiği yenmez.şimdi dedem yobazmıydı.belki size göre öyle.ben ise cahildi diyorum.birde bir adım ileri çıkalım.alevilere göre kimin kestiği,ve pişirdiği yenmez.yok öyle bişey demeyin mutlaka vardır.siz bilmesenizde eskilerde vardır.acaba şöyle bişeymi var.karıncaya göre ağustos böceği çirkin.ağustos böceğine göre ,kelebek.kelebeğe göre her ikiside.

Bizde öyle bir olay yok evet. Eskidende yoktu. Biz insana değer veririz. Bu kadar aydır bu sitede bunu anlayamadıysanız birşey diyemiycem size. İnsana değer vermek oldukça farklı bir duygu olmalı ki siz bundan bile şüpheleniyorsunuz. Yeriz biz yahudi Hristiyan Müslüman olsun temiz olsun yeriz yemekleri. Evinede gideriz...

Ayrım yok bizde

Serkan_Devrim
28.11.2006, 23:26
sevgili Yusuf,
İslam yobazı diye kime denir biliyormusun;
Kuran'da olmayan kuralları koyan, inananlara ve bu kuralları Kuran'ın kesin emri imiş gibi insanlara dikte ettirenlere ve karşı çıkanlarıda katleden yada onlara iftira atanlara denir.

Kuran'da neyin yasak olduğu bellidir.

Bakara(*) Sûresinin 173 . Ayetinde
Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.39

Mâide(*) Sûresinin 3 . Ayetinde
Ölmüş hayvan, kan, domuz eti, Allah’tan başkası adına boğazlanan, (henüz canı çıkmamış iken) kestikleriniz hariç; boğulmuş, darbe sonucu ölmüş, yüksekten düşerek ölmüş, boynuzlanarak ölmüş ve yırtıcı hayvan tarafından parçalanmış hayvanlar ile dikili taşlar6 üzerinde boğazlanan hayvanlar, bir de fal oklarıyla kısmet aramanız7 size haram kılındı. İşte bütün bunlar fısk (Allah’a itaatten kopmak)tır. Bugün kafirler dininizden (onu yok etmekten) ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’ı seçtim.8 Kim şiddetli açlık durumunda zorda kalır, günaha meyletmeksizin (haram etlerden) yerse şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

En’âm Sûresinin 145 . Ayetinde
De ki: “Bana vahyolunan Kur’an’da bir kimsenin yiyecekleri arasında leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o şüphesiz necistir- ya da Allah’tan başkası adına kesilmiş bir (murdar) hayvandan başka, haram kılınmış bir şey bulamıyorum. Fakat istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın kim bunlardan yeme zorunda kalırsa yiyebilir.” Şüphesiz Rabbin çok bağışlayandır, çok merhametlidir.33

Nahl Sûresinin 115 . Ayetinde
Allah size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa şüphesiz ki Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Kuran'a kafamızdan vahiy eklemezsek sorun olmaz. :)

Divani
28.11.2006, 23:29

arkadaşlar bugün bizim evin üst katındaki komşu geldi konuşmaya başladık benim odamda Hz ALİ posterleri ve Cem vakfı takvimi falan vardı sen alevimisin dedi evet dedim aleviler Muhammedi bilmezmiş, alevilerin kestiği kurban eti yenmezmiş dedi. Tabi çocuk bunların hiçbirini araştırmamış sadece etraftan duydugu şeyleri bana söyledi bende bu konuda ne biliyorsam söyledim ondaki önyargıyı yıktım ama bilmeden, araştırmadan konuşanlar çok...

halitseyfi
28.11.2006, 23:38

sayglarımla..

çok merak ettim doğrusu Alevilerin sünilere hangi hakaretleri var.

sevgili kardeşim öyle merakettiğimiz filan yok öyle cahilce düşünenlere zaten soframız kapalı, oturmasalar dahada seviniriz.

silberhaus
29.11.2006, 00:37
Bir dakika,

Söylediklerinize dikkat ediniz beyefendi...Hangi Alevi tarihinde Sünnilere asılsız iftira atmıştır söylermisiniz?

-Mum söndüyü çıkaran siz,
-Yemekleri yenmez diyen siz,
-Pis diyen siz,
-Bizi katleden siz,
-Katliam yapan siz,
vb. vb. daha sayacak çok şikayetimiz ,acımız var ama hadi neyse yaz yaz bitmez..

Biz nezaman sizi kestik biçtik yada size asılsız iftiralar attık..Eğer ki size karşı kinimiz olsaydı biz şimdi Camileri yakar olurduk...

Lütfen cümlelerinizi doğru etüd ederek yazınız...Bilmiyorum her iki tarafta böyle mi düşünüyor deyip Alevilerin kini sünnilere karşı nezaman biticek diye soramazsınız...

Arkadaşım siz benim sünni olduğumu nereden çıkarıyorsunuz. Bu dünyada inanç olarak sadece sünnilik ve alevilik mi var. Ben sosyal bir problemi dile getirdim. Siz cümlelerinizi tekrar tekrar okursanız içinizdeki kini ( bir aleviye asla yakışmayacak ) görürsünüz. Siz siz cümleleriyle resmen hakaret ediyorsun. Sizin gibiler ( Akılcı aleviler istisna ) sünnilere yezit iftirası atıyor. Cahil sünniler de alevileri o saydığın hakaretleri yapıyorlar. Canınız isterse gidip camileri de yakabilirsiniz. Bu sizin sorununuz. Benim akılcı sünni ya da alevi insanlara diyeceğim bir şey yok . Onların aralarında zaten bir problem yok.

Saygılarımla..

yusufçukgecegez
29.11.2006, 00:45
Bizde öyle bir olay yok evet. Eskidende yoktu. Biz insana değer veririz. Bu kadar aydır bu sitede bunu anlayamadıysanız birşey diyemiycem size. İnsana değer vermek oldukça farklı bir duygu olmalı ki siz bundan bile şüpheleniyorsunuz. Yeriz biz yahudi Hristiyan Müslüman olsun temiz olsun yeriz yemekleri. Evinede gideriz...

Ayrım yok bizdesn arkadaşım.bu kadar aydır bu sitede neyi anlayıp neyi anlamadığımı cidde merak ediyorsan bunu sana gösteririm.şimdi ben bir sünniye desemki,alevilerin iyi bir özelliğini söyle bana söyleyemez.peki sana sorayım.sünnilerin sevdiğin bir özelliğini söyle bana.hiçbir özellik gelmeyecek aklına.biraz zorlarsan belki.ama içine sinmeyecek.o zaman bir sünninin pişirdiğini yesen ne olur yemesen ne.bunu anlatmak istiyorum.birkere birileri arada kutuplaşma yaratmış.hep günah keçisi arar olmuşuz.aleviler sünnilerin altında kötülük,sünnilerde alevilerin altında dinsizlik rar olmuş.o kadarki aksi çıkınca karşımıza kabullenemiyoruz bile.saygılar.

silberhaus
29.11.2006, 00:48
çok merak ettim doğrusu Alevilerin sünilere hangi hakaretleri var.

sevgili kardeşim öyle merakettiğimiz filan yok öyle cahilce düşünenlere zaten soframız kapalı, oturmasalar dahada seviniriz.

**Bazı alevilerin sünnileri sünnilerin de nefret ettiği birisinin adının (yezit) yakıştırması yapılarak hakaret edilmiyor mu?

**Sünnilerin gericileri alevileri sevmez, demokrat sünniler ise alevileri benimserler. Fakat gerici ya da demokrat alevilerin %95 sünnilerden hoşlanmaz. Yani alevileri seven sünniler, sünnileri seven alevilerden daha fazladır herhalde.
( Bunda yanılmış olabilirim. Bu sadece bir düşünce. Buradaki gerici kelimesini de inançlarına körü körüne bağlı, duyduklarına inanan anlamında kullandım.)

**İnsanlar bu forumda düşüncelere cevap verirken ne zaman hakaret etmekten vazgeçecekler onu da merak ediyorum. ( Not : Bu konuda sizi asla kastetmiyorum. Çünkü oldukça düzeyli bir üslup kullanmışsınız. Bundan dolayı teşekkür ederim .)

ZülfüKakul
29.11.2006, 00:50
sn arkadaşım.bu kadar aydır bu sitede neyi anlayıp neyi anlamadığımı cidde merak ediyorsan bunu sana gösteririm.şimdi ben bir sünniye desemki,alevilerin iyi bir özelliğini söyle bana söyleyemez.peki sana sorayım.sünnilerin sevdiğin bir özelliğini söyle bana.hiçbir özellik gelmeyecek aklına.biraz zorlarsan belki.ama içine sinmeyecek.o zaman bir sünninin pişirdiğini yesen ne olur yemesen ne.bunu anlatmak istiyorum.birkere birileri arada kutuplaşma yaratmış.hep günah keçisi arar olmuşuz.aleviler sünnilerin altında kötülük,sünnilerde alevilerin altında dinsizlik rar olmuş.o kadarki aksi çıkınca karşımıza kabullenemiyoruz bile.saygılar.

Bence siz duvarlarınızı yıkın.. İnsan olarak görün herşeyden önce..

Yok bir sunniye sorsan yok bir aleviye sorsan...
Alevilerde her insan aynımıdır aynı şekilde sunnilerde..
Eee o zaman aleviye sorsan böyle sunniye sorsan böyle demek yanlış..
Bırakın bu ayrımı artık yahu..

Nesimi
29.11.2006, 00:52
sn arkadaşım.bu kadar aydır bu sitede neyi anlayıp neyi anlamadığımı cidde merak ediyorsan bunu sana gösteririm.şimdi ben bir sünniye desemki,alevilerin iyi bir özelliğini söyle bana söyleyemez.peki sana sorayım.sünnilerin sevdiğin bir özelliğini söyle bana.hiçbir özellik gelmeyecek aklına.biraz zorlarsan belki.ama içine sinmeyecek.o zaman bir sünninin pişirdiğini yesen ne olur yemesen ne.bunu anlatmak istiyorum.birkere birileri arada kutuplaşma yaratmış.hep günah keçisi arar olmuşuz.aleviler sünnilerin altında kötülük,sünnilerde alevilerin altında dinsizlik rar olmuş.o kadarki aksi çıkınca karşımıza kabullenemiyoruz bile.saygılar.

sn. yusufcukgecegezer,

Dini ayrımları doğru bulmuyorum, Alevi Sunni ayrımı evet var maalesef. Temelde Şii-Sunni ayrımıyla başladı. Hz.Ali peygamberin defin işleriyle uğraşırken Ömer Osman Bekir taht paylaşımını yaptılar. Bunları bir kenara itelim.

Ben insanlara dini inancı için değer vermem, pek çok Alevide öyledir. Benim gözümde tüm Sunniler Yezid değildir, çok değerli sunnilerde var Namuslu, dürüst onurlu sunniler, Hristiyanlar, Ateistler benim gözümde oldukça değerlidir. Benim için Tüm Ali taraftarları süper insanlar değildir.

Önemli olan yobazlığın karşısında durabilmek, Ben bugün koyu Şiiyi ve koyu Sunniyi desteklemem çünkü beyni sadece dinle dolmuş insanlar ortalığı karıştırmakdan başka birşey bilmezler. Ancak dinden başka bir bakış açısıyla dünyayı görebilenler daha mantıklı davranabiliyorlar.

Ortak paydalarda buluşup, birlikte birbirimize saygı duyarak yaşamalıyız.

silberhaus
29.11.2006, 01:14
Sanıyorum siz cahil değilsiniz ki bu nedenle alevi evinde kurulan sofrada yemek yemezsiniz..

Siz bu kinin ne zaman biteceğini merak ediyorsunuz, ben örümcek kafaların bu zihniyetlerin ne zaman insanlık, hoşgörü yolunda olacağını...

Siz başı açıkları günahkar olarak görüyorsunuzdur belki, ben ise (bugün gördüğüm bir olay) başını kapatan ama vücut hatların olduğu gibi belli eden giysiler giyen bir bayanın yürürek(gayet civlevi) arasından bi erkek bakması durumunda (ki kendm gördüm), ne elde ettiğini?

Bence alevilik sunnilikten öte İNSANLIKLA alakalı herşey..
Alevi biri sütten çıkmış ak kaşık değildir tabiki aynı şekilde sunni biri içinde geçerli..

Ama bazen öyle oluyorki sana bu saçmalıkla gelenlere (yemek yenmez, mum söndü gibi) siz de onun anladığı dilden konuşuyorsunuz..Örneğin; mezarlıkta fuhuş, başörtüsünün altına yığınca makyaj yapmak..
Ne kadar yanlış, kişinin niyeti hiç önemli görünmüyor.. Kendini bilmez densizler ha şa kendilerini Allah sıfatında sayıp,yok şöyle olacaksınız yok böyle olacaksınız diyor...
İnsanlara insan olarak yaşlaşılmalı.. Kimse kimsenin inancına tek söz söyleyemez inançtır o, kişinin tanrıya arasına hiçbir mahlukat girmemeli..

Zor ama...
Umarım, bir gün insanlara insan olarak bakılır,gösterişin altına girmeden..
Umarım; bir gün insanlar inançları gibi yaşar, kimseye dil uzatmadan..

Arkadaşım hakaretlerine ve düşüncelerine tek tek cevap verme gereği duydum.
"Sanıyorum siz cahil değilsiniz ki bu nedenle alevi evinde kurulan sofrada yemek yemezsiniz.." diye yazmışsınız ki.. Benim orada kastettiğim ifadeyi anlamamışsınız. Benim yemek yenmez gibi bir aptallığı savunma gibi bir düşüncem olamaz. Benim alevi ve sünni bir çok arkadaşım var evlerine de giderim yemek de yerim.

"Siz başı açıkları günahkar olarak görüyorsunuzdur belki, ben ise (bugün gördüğüm bir olay) başını kapatan ama vücut hatların olduğu gibi belli eden giysiler giyen bir bayanın yürürek(gayet civlevi) arasından bi erkek bakması durumunda (ki kendm gördüm), ne elde ettiğini?"
Siz diye kastettiğiniz kişi benim yazımı muhatab aldığınıza göre benim. Beni tanımadığınız halde nasıl böyle bir kanıya vardınız merak ettim. Bu ülkede bir çok sünni insanın başı açık. O gördüğünüz olay ise o kişiyi bağlar. Ne onun gibi giyinenleri, ne onun gibi aynı dine inananları, ne onunla aynı şehirde yaşayanları, ne onunla aynı cinsiyette olanı bağlar. Bir sünni ahlaksızlık yapınca, bütün sünnilere ahlaksız damgası vuracak kadar cahil değilsiniz herhalde. Alevinin de sünninin de ahlaklısı olduğu gibi ahlaksızı vardır.
"Bence alevilik sunnilikten öte İNSANLIKLA alakalı herşey..

İnsanlara insan olarak yaşlaşılmalı.. Kimse kimsenin inancına tek söz söyleyemez inançtır o, kişinin tanrıya arasına hiçbir mahlukat girmemeli.."
Bu cümleleriniz yazınızın en güzel kısımlarıydı. Hakaret etmeden de güzelce düşüncelerinizi ifade edebileceğinizi göstermektedir. Bu düşüncelerinize katılıyorum. Umarım beni anlamışsınızdır.

Saygılarımla..

halitseyfi
29.11.2006, 01:50
**Bazı alevilerin sünnileri sünnilerin de nefret ettiği birisinin adının (yezit) yakıştırması yapılarak hakaret edilmiyor mu?

**Sünnilerin gericileri alevileri sevmez, demokrat sünniler ise alevileri benimserler. Fakat gerici ya da demokrat alevilerin %95 sünnilerden hoşlanmaz. Yani alevileri seven sünniler, sünnileri seven alevilerden daha fazladır herhalde.
( Bunda yanılmış olabilirim. Bu sadece bir düşünce. Buradaki gerici kelimesini de inançlarına körü körüne bağlı, duyduklarına inanan anlamında kullandım.)

**İnsanlar bu forumda düşüncelere cevap verirken ne zaman hakaret etmekten vazgeçecekler onu da merak ediyorum. ( Not : Bu konuda sizi asla kastetmiyorum. Çünkü oldukça düzeyli bir üslup kullanmışsınız. Bundan dolayı teşekkür ederim .)

1- Evet yezit diyoruz;bazan hakaret manasındayken ,çoğu zaman felsefesini takip ettikleri, yezidin güttüğü gibi alevilere düşmanlık güttükleri ve katlettiklerinden dolayı durum tesbiti manasındadır.

2- Evet yanılıyorsunuz alevilerin sırf sünni oldukları için insanlardan hoşlanmamaları ALEVİLİĞE TERSTİR bu alevilik düşüncesine ve inancına tamamen zıt birşeydir.

3- emin ol bu forumda zaman zaman agresiflik olsada hakaret etmek çoğunluğu tarafında hoş karşılanmayan birşeydir ve yasaktır.

"Bir kalp kırar isen yedi cihan bedbahtır"

silberhaus
29.11.2006, 02:43
1- Evet yezit diyoruz;bazan hakaret manasındayken ,çoğu zaman felsefesini takip ettikleri, yezidin güttüğü gibi alevilere düşmanlık güttükleri ve katlettiklerinden dolayı durum tesbiti manasındadır.

2- Evet yanılıyorsunuz alevilerin sırf sünni oldukları için insanlardan hoşlanmamaları ALEVİLİĞE TERSTİR bu alevilik düşüncesine ve inancına tamamen zıt birşeydir.

3- emin ol bu forumda zaman zaman agresiflik olsada hakaret etmek çoğunluğu tarafında hoş karşılanmayan birşeydir ve yasaktır.

"Bir kalp kırar isen yedi cihan bedbahtır"

Çok teşekkür ederim. Düşüncelerine tamamen katılıyorum. Olması gereken de budur. İnsanlık adına.
"Memleket isterim
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun."
Herkesin dost ve kardeş olduğu bir ülkede yaşamak dileklerimle..

Saygılarımla..

KomünistAlevi
29.11.2006, 09:25
silberhaus,
Arkadaşım siz benim sünni olduğumu nereden çıkarıyorsunuz.
Kimliğinizi söyleyiniz ozaman!
Ben sosyal bir problemi dile getirdim. Siz cümlelerinizi tekrar tekrar okursanız içinizdeki kini ( bir aleviye asla yakışmayacak ) görürsünüz.
Ya işte sen ve seningibiler malesef bu ince noktayı anlayamıyorsunuz..Aleviler önce insan der diyorsunuz ,Aleviler 72 millete aynı gözle bakar diyorsunuz,
evet önce insan deriz onun içinde yakıldık ama yakmayız,
evet önce insan deriz onun içinde bize atılan namussuzca olan iftiraları başkalarına atmayız,
evet önce insan deriz Maraş,Çorum,Malatya,Sivas,Osmanlı devleti bizi katledenlerin kimlikleri açık ve net..Ama biz hiçbir zaman bu katliamlar tarzında katliamlar yapmadık...Ama hiçbir zamanda bize yapılan katliamları unutmadık unutturmayızda...Siz eğer ki bunu kin nefret olarak görüyorsanız kusura bakmayın ama o yapılan katliamları biraz kin nefret olarak görmelisiniz bence..Alevi insanlarını tanımadığınız daha burdan belli..Herhalde önce insan diyor isek geçmişimizide unutalım demiyoruz..Bize kim ne gözle bakıyorsa baksın oy verelim demiyoruz...Ben size mesajımda olan katliamları ve Şerefsizce atılan iftiraları yazdım, demek ki o mesajımı okuyunca kanınız dondu çok kötü şeyler olduğunu düşündünüz ki o çok sevdiğiniz Yezit kardeşleriniz bunu yapamaz ,kesin bu söylediklerini sallıyor dediniz..Sonrada kin nefret dolusun diye yazdınız...Eğer ki tarihin gerçeklerini unutmamak, soyumuza,geçmişimize yapılanları unutmamak ve halende bu zamanda tedbirli yaşamak kin nefret ise evet ben kin nefret dolu bir Aleviyim..
Siz siz cümleleriyle resmen hakaret ediyorsun.
Hangi sözümde hakaret etmişim söylermisin?
Tabi sen ve seningibiler böyle eleştirilere açık değilsiniz neden düşünemedim ben bunu...
Ben gerçekleri yazdım .Hakaret etttiğim cümleyi söylermisin bana?
Sizin gibiler ( Akılcı aleviler istisna ) sünnilere yezit iftirası atıyor.
Evet çoğu zaman diyorum çünkü Yezitin felsefesinden ve yolundan gidiyorsunuz çoğunuz!Bu söze neden alınıyor ve gocunuyorsunuz ki?

Canınız isterse gidip camileri de yakabilirsiniz. Bu sizin sorununuz. Benim akılcı sünni ya da alevi insanlara diyeceğim bir şey yok . Onların aralarında zaten bir problem yok.

Halen daha diyorsun ki gidip Camileride yakabilirsiniz isterseniz.
Yahu ben sana Camilerimi yakıcaz dedim..Biz eğer ki sizi kendimize biraz örnek alsaydık Camileride yakar olurduk merak etmeyin dedim..Ama tabi sen bu ince noktayı anlamadın...
Halen daha akılcı sünni ,veya akılcı Alevi diyerek kelime oyunu yapıyorsun...Aralarında onların bir problemi yok diyorsun...Senin istediğin akılcı Alevi tarzı nasıl bir tarz söylermisin?
Benim söylediğim gerçekleri söyler Alevilerin %95'i merak etme..Ben belki yazılarımda biraz agrasif yazmış olabilirim ama konu yine aynı yere gider...Sadece üslup farklıdır haberin ola..

ZülfüKakul
29.11.2006, 22:32
[COLOR="Navy"]

Bu cümleleriniz yazınızın en güzel kısımlarıydı. Hakaret etmeden de güzelce düşüncelerinizi ifade edebileceğinizi göstermektedir. Bu düşüncelerinize katılıyorum. Umarım beni anlamışsınızdır.

Saygılarımla..

Anlaşabildiğimize şaşırdım:)
Ben ilk defa sizin yaşınızda sunni inanca sahip biriyle bir konuda bile olsa anlaştım :)

silberhaus
29.11.2006, 23:23
.........
Ya işte sen ve seningibiler malesef bu ince noktayı anlayamıyorsunuz..Aleviler önce insan der diyorsunuz ,Aleviler 72 millete aynı gözle bakar diyorsunuz,
evet önce insan deriz onun içinde bize atılan namussuzca olan iftiraları başkalarına atmayız,
evet önce insan deriz Maraş,Çorum,Malatya,Sivas,Osmanlı devleti bizi katledenlerin kimlikleri açık ve net..Ama biz hiçbir zaman bu katliamlar tarzında katliamlar yapmadık...Ama hiçbir zamanda bize yapılan katliamları unutmadık unutturmayızda...Siz eğer ki bunu kin nefret olarak görüyorsanız kusura bakmayın ama o yapılan katliamları biraz kin nefret olarak görmelisiniz bence..
........
Kimliğinizi söyleyiniz o zaman!
Sence kimlik çok mu önemli? İnsan olmak yetmiyor mu? Benim için alevi ya da sünni dürüst, hoşgörülü vs. insan olması yeterli.

Çok güzel. Fakat bunu herkesin yapabildiğine inanmıyorum. Herkese aynı nazarla baktığın için mi sana hiç bir kötü söz söylemediğim için "sen ve seningibiler" diyerek beni hiç taraf olmadığım düşünce içinde yargılayıp hakaret ediyorsun.
evet önce insan deriz Maraş,Çorum,Malatya,Sivas,Osmanlı devleti bizi katledenlerin kimlikleri açık ve net..Ama biz hiçbir zaman bu katliamlar tarzında katliamlar yapmadık...Ama hiçbir zamanda bize yapılan katliamları unutmadık unutturmayızda...Siz eğer ki bunu kin nefret olarak görüyorsanız kusura bakmayın ama o yapılan katliamları biraz kin nefret olarak görmelisiniz bence..
Yani o katliamlardan sence bütün sünniler, ya da bütün o şehirde yaşayanlar mı sorumlu. Sivas'ta 1993 yılındaki o katliamda sence Gümüşhane'nin ya da Erzincan'ın bir dağ köyündeki bir çiftçinin suçu nedir? Sadece sünni olmak mı? Kin ve nefretin katliamları yapan ve onlara taraf olanlara olsun. Bunlarla hiç bir alakası olmayan bir vatandaş sırf sünni olduğu için senin kin ve nefretinden nasip almamalı.
Alevi insanlarını tanımadığınız daha burdan belli..Herhalde önce insan diyor isek geçmişimizide unutalım demiyoruz..Bize kim ne gözle bakıyorsa baksın oy verelim demiyoruz...Ben size mesajımda olan katliamları ve Şerefsizce atılan iftiraları yazdım, demek ki o mesajımı okuyunca kanınız dondu çok kötü şeyler olduğunu düşündünüz ki o çok sevdiğiniz Yezit kardeşleriniz bunu yapamaz ,kesin bu söylediklerini sallıyor dediniz..
Bu cümlelerinizle tamamen iftira atıyorsunuz maalesef. Eğer Maraş ya da Sivas'ta katliam yapanlara Yezit dersen o konuda haklı olabilirsin. Ama bu ülkenin dört bir köşesinde sadece ekmek savaşı veren emekçi bir çok sünni vatandaşımız var. Onların Yezit ya da yezitlikle hiç bir ilgisi yok. Bana Yezit kardeşleriniz diye hakaret etmişsin. Yezit ya da onun gibi düşünenler ne kardeşim olabilir ne de yakınımdaki bir insan. Fakat Yezit sensin hakaretini sana etmeyeceğim. Çünkü Yezitten en az benim kadar nefret ettiğini düşünüyorum.

Sonrada kin nefret dolusun diye yazdınız...Eğer ki tarihin gerçeklerini unutmamak, soyumuza,geçmişimize yapılanları unutmamak ve halende bu zamanda tedbirli yaşamak kin nefret ise evet ben kin nefret dolu bir Aleviyim..
Nefret dolu olmak da özgürsün. Ama senin gibi inanmayan herkesin, düşmanın olmadığını da unutma.

Hangi sözümde hakaret etmişim söylermisin?
Tabi sen ve seningibiler böyle eleştirilere açık değilsiniz neden düşünemedim ben bunu...
Ben gerçekleri yazdım .Hakaret etttiğim cümleyi söylermisin bana?
Evet çoğu zaman diyorum çünkü Yezitin felsefesinden ve yolundan gidiyorsunuz çoğunuz!Bu söze neden alınıyor ve gocunuyorsunuz ki?
Yapmayınız Lütfen.. Bu cümleleriniz bile hakaret içeriyor.
Yezitten nefret ederim. Eğer yine Yezit diyerek hakaret ederseniz. Ben sizin gerçek bir Yezit olduğunuzu düşünmeye başlayacağım. Şu an sadece daha önce de belirttiğim gibi en az benim kadar nefret ettiğinizi düşünüyorum o nedenle bir şey demiyorum.

Halen daha diyorsun ki gidip Camileride yakabilirsiniz isterseniz.
Yahu ben sana Camilerimi yakıcaz dedim..Biz eğer ki sizi kendimize biraz örnek alsaydık Camileride yakar olurduk merak etmeyin dedim..Ama tabi sen bu ince noktayı anlamadın...
Neyse canın ne istiyorsa onu yap o zaman.
Halen daha akılcı sünni ,veya akılcı Alevi diyerek kelime oyunu yapıyorsun...Aralarında onların bir problemi yok diyorsun...Senin istediğin akılcı Alevi tarzı nasıl bir tarz söylermisin?
Benim söylediğim gerçekleri söyler Alevilerin %95'i merak etme..Ben belki yazılarımda biraz agrasif yazmış olabilirim ama konu yine aynı yere gider...Sadece üslup farklıdır haberin ola..
Alevilerin %95 i böyle bir nefret içinde olsaydı şimdiye bir çok da sünni katliamı yaşanırdı. Merak etmeyiniz çoğu sizin gibi düşünmüyor. Yazılarınızda agresiflikten öte insanları tanımadan yazdığınız için sorun oluyor.
(Not : Mavi tonla yazılanlar alıntı yapılan arkadaşımıza aittir.)

Saygılarımla..

ekin_esra
29.11.2006, 23:35
bu sözü bende duymuştum,ama fazla üzerinde durmadım;çünkü bunu söyleyen cahil yobaz ve kendisine saygısı olmayan bir kişi idi . zaten hep öyle olmuyor ?mu gereksiz sözler hep cahil insanlardan çıkmıyor mu?bence alevi insanı kendini herkese daha detaylı tanıtmalı .sizce öyle değil mi?ben tek bir şey rica ediyorum özünüzü saklamayın.:wink:

silberhaus
29.11.2006, 23:39
Anlaşabildiğimize şaşırdım:)
Ben ilk defa sizin yaşınızda sunni inanca sahip biriyle bir konuda bile olsa anlaştım :)
İnançlar anlaşabilmelere engel değil. Yeterki karşılıklı anlayış olsun. İyi dileklerinize teşekkür ederim.

Saygılarımla..

KomünistAlevi
30.11.2006, 10:32
silberhaus,
Sence kimlik çok mu önemli? İnsan olmak yetmiyor mu? Benim için alevi ya da sünni dürüst, hoşgörülü vs. insan olması yeterli.

Lafımı başka yerlere çekme arkadaşım...
Ben senin kimliğine göre muamele yapmam...İster Sünni ol, İster Caferi ol ,ister Şia ol, ister hristyan ol, ister Alevi ol..Ben kimlikten dolayı insan ayırmı etmem...Etseydim zaten benim 1 tane bile Sünni arkadaşım olmazdı...
Önemli olan senin beynindeki yozlaşmış düşüncelere gerekli cevapları verebilmek...Ne olursan ol hiç farketmez ama önce İnsan ol.
Çok güzel. Fakat bunu herkesin yapabildiğine inanmıyorum. Herkese aynı nazarla baktığın için mi sana hiç bir kötü söz söylemediğim için "sen ve seningibiler" diyerek beni hiç taraf olmadığım düşünce içinde yargılayıp hakaret ediyorsun.

Ben herkese aynı nazarla bakarım...Ama bilip bilmeden konuşanlara hariç...Sen Alevilerde, sünnilerde nezaman böyle konuşmalardan vazgeçicekler demiştin..Yani nezaman gördün Alevi milletinden başka inançtan olan insanlara iftira attığını yada o inanca katliam yaptığını...Yani cümleleri biraz daha mantıklı kurmak gerek öyle değil mi?
Yani o katliamlardan sence bütün sünniler, ya da bütün o şehirde yaşayanlar mı sorumlu. Sivas'ta 1993 yılındaki o katliamda sence Gümüşhane'nin ya da Erzincan'ın bir dağ köyündeki bir çiftçinin suçu nedir? Sadece sünni olmak mı? Kin ve nefretin katliamları yapan ve onlara taraf olanlara olsun. Bunlarla hiç bir alakası olmayan bir vatandaş sırf sünni olduğu için senin kin ve nefretinden nasip almamalı.

Sağ duyu mesajlarını bırakta sen git önce Sünni vatandaşların bugünkü Aleviler hakkında ki görüşlerini değiştir...Yani polemik yapıyorsun başka bişey değil...Senin o tarif ettiğin Sünni inançlı insanlarımız ise Demokrat insanlar, aydın insanlar...Onlarda olmasa zaten Faşistlerin, yobazların içlerinde nasıl yaşarız hiç bilmem...Tabi aydın sünniler aranızda herzaman azınlık derecesindeler...Bundan da haberin var herhalde?
Nefret dolu olmak da özgürsün. Ama senin gibi inanmayan herkesin, düşmanın olmadığını da unutma.

Terbiyesizlik yapma...Benim arkadaş çevremden haberin varmıda böyle konuşabiliyorsun sen...Benim arkadaşlarımın çoğu Sünnidir...Ama o aydın Sünni inançlı arkadaşlarımdır...Eğer ki bir düşmanım var ise oda sen ve senin zihniyetinde olan insanlardır haberin ola...
Yapmayınız Lütfen.. Bu cümleleriniz bile hakaret içeriyor.
Yezitten nefret ederim. Eğer yine Yezit diyerek hakaret ederseniz. Ben sizin gerçek bir Yezit olduğunuzu düşünmeye başlayacağım. Şu an sadece daha önce de belirttiğim gibi en az benim kadar nefret ettiğinizi düşünüyorum o nedenle bir şey demiyorum.

İyi ozaman sana bir soru ?
Yezitin yolundan gitmediğinizi açıklayabilirmisiniz bana?
Alevilerin %95 i böyle bir nefret içinde olsaydı şimdiye bir çok da sünni katliamı yaşanırdı. Merak etmeyiniz çoğu sizin gibi düşünmüyor. Yazılarınızda agresiflikten öte insanları tanımadan yazdığınız için sorun oluyor.

Halen daha mantıksız mantıksız konuşuyorsun...
Buda kurtuluş yolu olsa gerek her Alevi senin gibi veya sizin gibi düşünmüyor demek:)
Benim anlattıklarımın çoğu katliamı size anlatır o Alevi tanıdıkların ama tanımadığın belli ...Hem Alevilerin %95 i benim gibi değilmiş demek 20 milyon aleviyi gördün sohbet ettin:)

silberhaus
30.11.2006, 19:51
............
Ben herkese aynı nazarla bakarım...Ama bilip bilmeden konuşanlara hariç...Sen Alevilerde, sünnilerde nezaman böyle konuşmalardan vazgeçicekler demiştin..Yani nezaman gördün Alevi milletinden başka inançtan olan insanlara iftira attığını yada o inanca katliam yaptığını...Yani cümleleri biraz daha mantıklı kurmak gerek öyle değil mi?

..............

"Nefret dolu olmak da özgürsün. Ama senin gibi inanmayan herkesin, düşmanın olmadığını da unutma." sözünün terbiyesizlikle ne alakası var. Ben orada sen nefret dolusun anlamında kullanmadım. Daha önceki mesajların doğrultusunda özgürsün dedim. Nefret dolu değilsen daha güzel. Ama birilerine karşı nefretin varsa o konuda da özgürsün. Beni tanıyor musun da birilerinin tarafına yerleştiriyorsun. Ben bağnaz sünni ve bağnaz alevilerle aynı tarafta olmayacağımı söyleyebilirim sana sadece. Biraz daha üslubuna dikkat edersen sevinirim. Bu şekilde davranmaya devam edeceksen sana kısaca "Sen Haklısın" diyebilirim. Bu tartışmayı uzatmanın bir anlamı olduğuna inanmıyorum.

Saygılarımla..

KomünistAlevi
30.11.2006, 20:04
"Nefret dolu olmak da özgürsün. Ama senin gibi inanmayan herkesin, düşmanın olmadığını da unutma." sözünün terbiyesizlikle ne alakası var. Biraz daha üslubuna dikkat edersen sevinirim. Bu şekilde davranmaya devam edeceksen sana kısaca "Sen Haklısın" diyebilirim. Bu tartışmayı uzatmanın bir anlamı olduğuna inanmıyorum.

Saygılarımla..

Terbiyesizlikle bir alakası yoksa nasıl olurda böyle bir söz söyleyebilirsin?
Eğer ki ben benim gibi inanmayan insanlara düşman olsaydım şimdi 1 tane bile arkadaşım olmazdı şu Dünyada..Çünkü benim arkadaşlarımın %60 %70'i inançsal olarak Sünni inançlıdırlar...Ben şimdi onlara Düşman gibimi bakıyorum yani...

Hem senin şu söylediğinede sonuna kadar katılıyorum:
sana kısaca "Sen Haklısın" diyebilirim. Bu tartışmayı uzatmanın bir anlamı olduğuna inanmıyorum.

Evet bencede bu tartışmayı uzatmanın bir anlamı yok...Hatta ben bugün servisteyken eve dönerken aklıma internet geldi..Sonra forumumuz geldi sonrada sabah yazdıklarım yani sana cevap mesajlarım aklıma geldi..Ya acaba dedim sen haklısın deyipte bitirsem mi bu kısır tartışmayı diye düşündüm ama dayanamadım yine cevap yazmaya devam ediyorum...

Evet sen haklısın ,

Hak yardımcın olsun

Güle güle...

silberhaus
30.11.2006, 20:30
............

..............

“Nefret dolu olmak da özgürsün. Ama senin gibi inanmayan herkesin, düşmanın olmadığını da unutma.” Sözünün terbiyesizlikle ne alakası var. Birilerine nefret duymuyorsan daha güzel. Ama daha önceki mesajlarından dolayı özgürsün dedim. Ayrıca beni tanımadığın halde bir tarafa koyup hakaret ediyorsun. Eğer ne tarafta olduğumu merak ediyorsan şunu söyleyebilirim sadece bağnaz sünni ve bağnaz alevilerin olmadığı taraf diyebilirim. Senden sadece şunu rica ediyorum. Biraz daha üslubuna dikkat edersen sevinirim. Bu şekilde davranmaya devam edeceksen sana kısaca “Sen Haklısın” diyebilirim. Bu tartışmayı uzatmanın bir anlamı olmadığına inanıyorum.

Saygılarımla..

silberhaus
30.11.2006, 20:52
............

..............

Mesajı düzenlerken ardı ardına mesajlar sıralanmış. Kusura bakma.

Saygılarımla..

KomünistAlevi
30.11.2006, 20:59
Ya ne yapmaya çalışıyorsun?
Bir mesajı 2 kere yazıyorsun sonra tekrar bir mesaj yazıyorsun içine yeni bişeyler ekliyorsun:)
Biraz daha düzgün cevaplar verirsen mutlu oluruz...Eğer ki forumu kullanmayı bimiyorsan söyle öğretelim..
Ayrıca sana karşı üsluplarımda hiçbir değişme olamayacaktır bundan haberin ola.Ayrıca sana karşı yersiz ve zamansız bir üslupda da bulunmadım henüz..

Ayrıca benden sana tek tavsiye:
Bırak artık mesaj yazamayı bana..Burası ikili tartışmaların forumu değil artık benimle tartışmak istiyorsan bana özel mesaj gönder...Burayı kirletmeyelim, bu konu oldukça önemli bir konu..Sana haklısın dedim ama halen daha bişeyleri kanıtlamaya çalışır gibi cevap veriyorsun....
Dediğim gibi burda cevap verme bana ...Özel mesajla bana cevap verebilirsin istersen...

silberhaus
30.11.2006, 21:46
Yazdığım mesajı düzenlerken sizin mesajınız araya girdi ve o şekilde mesajlar ard arda sıralandı. Forum üyelerinden bu konuda özür dilerim.Forumu kullanmayı iyi biliyorsan yazdığım mesajı tamamen nasıl silebileceğim konusunda yardım edebilirsin. Üslubun konusunda ise istediğin uslupla devam et o zaman sorun değil. Yeterki senin gönlün hoş olsun.

Saygılarımla

Nesimi
30.11.2006, 21:52
Birbirinizi kırmadan konuları tartışmaya gayret gösterin. Eminimki burada kimse Alevilerin yemeği yenmez, evine gidilmez tarzında fikirlere sahip değil.

Her Sunni kötü değildir. Burada olan Sunniler Alevileri daha iyi tanımak için yada Aleviliğe sempati duydukları için geliyorlar.

Alevinin yemeği yenmez tarzında düşünen insanların sayısı her geçen gün azalıyor. O yüzden bu kadar önemli bir konu değil. Çok dar bir kesim bu tarz kötü art niyetli fikirleri devam ettiriyor.

afyonluhuseyin
30.11.2006, 21:53
anlaşılan bize bizden başkası dost olamaz bu millet insanlık nedir unutmuş bu yapılanların hesabı elbet birgün sorulacaktır islamiyete sahip çıkan bizler kendini bilmez kişilere karşı mutlaka galip gelecektir ve pişman olacaklardır.tüm canlara saygılar

alevikiz
01.12.2006, 14:42
ben yada bizim aile daha farkli duyduk, yada söylediler bize. eski komsumuz kadin bilmiyordu alevi oldugumuzu, anneme birgün dedikine. bak surdaki oturan kadin alevi sakin ona yiyecek yada icecek verme evine gelince. annemde sormus niye diye, kadinda demiski, alevinin ekmegini yemek sevaptir ama aleviye yemek vermek günahmis. annemin tabikine kan beynine sicardi ve dedikine, o zaman sen cok günaha girdin nasil bu günahindan arinacaksin. kadin basda anlamadi sordu niye böyle sey diyorsun diye ve annem alevi oldugumuzu söyledi kadin acayip sok oldu ve bizimle iliskiyi bitirdi.
yada bi sey daha duydum, ama onu duyunca ben sok oldum. bi rizeli komsumuz var onlarin ordada diyorlarmiskine cocuklara sakin alevinin evine girmeyin arkadaslik kurmayin onlar evlerine götürüyorlar insanlar ve kesiyorlar.
ve daha neler neler. malesef bizim millet cok cahil ve daha cok geri kafali. tabikine bütün sünnliler böyle degil ama cogunlugu öyle.
tr de yine böyle gözleyince o kadar ayrimcilik almanyadaki kadar yok. burda daha hala cok ayiriyorlar.

leyla can
01.12.2006, 17:20
tr de yine böyle gözleyince o kadar ayrimcilik almanyadaki kadar yok. burda daha hala cok ayiriyorlar.

evet haklisin alevikiz güya bati daha gelismis bir yer gözüyle bakiliyor ama ayrimcilik burada mesafe kaydedememis malesef..halen sacma konulari anlatarak cocuk büyütüyorlar..kizimin okulunda daha dün yasanan seyde örnek,siz aleviler domuz eti yiyorsunuz,(ha yedigimizde yok) neden mum karaltiyorsunuz hic durmadan cocuklari kizdiriyorlar.bizimkilerde gurur etmis onlara hucum ..birde yazmislar kagida aleviler pis,yemegi yenmez,domuz yiyen domuz gibidir gördüm kan beynime cikti,direk gittim ailesini buldum kagidi okuttum,bu ne dedim burda türk türke sahip cikacagi kizlar yabancilardan korunsun diye sahip cikacagina türk türkü rezil ediyor....gelip cemde olayimi görmüs,nerden biliyor 17 yasinda biri bu sacmaliklari,tabiki büyüklerden..eee ne diyelim sus otur diyip kendi cocuklarimizi sustursak olmaz,onlara savas acsak olmaz bize yakismaz..iste ortada olan olaylar bu devirde ne diyelim Allah islah etsin suclu yerinde olanlari....

öykü
01.12.2006, 17:26
arkadaşlar bu gibi konuşmaları bende çok duydum...kendi örfünü ,adetini ,geleneğini, dinini bilmeyen merak etmeyen araştırmayan yobazlığı kalıplaşmış binlerce insan var...bunlar kulaktan duyma bilgilerle yaşamaya ve herşeyden habersiz yok olmaya mahkumdurlar....mahkumlukları ise kendi tercihleri...bu nedenle yobazların alevilik konusunda ne dedikleri hiçte önemli değil....olmamalıda....

dostun kapısı içerden açılır..gönülden yani....düşman varsın hep dışkapıda kalsın....aleviliğin özü öğle güzel ki; bu özü yaşamanın tadını çıkarmak gerek...

sevgiyle kalın....

alevikiz
03.12.2006, 12:12
evet leyla can abla malesef öyle. burda kaldigim köyde tek alevi aile olarak biz bulunuyoruz ve bundan 10 yil önce daha biz aleviyiz diyemiyorduk. annem ve babamda zaten yasklardi hep derlerdikine gurbetdeyiz ayrimcilik olmaz. ama yas büyüdükce bazi seylerin farkinda oluyorsun ve cocuklar cok acimasiz oluyor. bizde her ramazan orucunda laf tokustururdular bizde bunun altinda kalacak degiliz tabikine. ben hep diyordum bizim oruclar sizinkinden daha fazla birde günah affeddirmek icin biz aleviler oruc tutmuyoruz.
domuz etine gelince ben cok sünni taniyorum ve alevide taniyorum domuz etiyor yiyor sadece alevilerin domuz eti yedigi yalan. simdi bana sorarsan yiyormusun diye, hayir yemiyorum, yememde.
ama bi gercek var almanyada yasiyanlar nasil tr den buraya geldilerse öylede kaldilar hic kendilerini gelistirmediler, malesef.

domanı_dersim19
03.12.2006, 12:46
çoğu sunni katı fikirli anne babalarından bunları duyuyor ve inanıyor ama bizleri tanımaya başlayınca hataya vardıklarını anlayacaklardır ;)

Lazoşa_62
03.12.2006, 13:27
çoğu sunni katı fikirli anne babalarından bunları duyuyor ve inanıyor ama bizleri tanımaya başlayınca hataya vardıklarını anlayacaklardır ;)

Domanı Dersim(Dersimin Çocugu), Can Bizleri tanımaya başlıyan farklı inanişlardaki insanlar hep yanlış yaptıklarının eleştirisini yapıyorlar.Yemegimize gelince, bizim lokma herkesin boğazından geçmez.Ama inanki çevremdeki suni kardeşlerim hafta sonları bizde yemek yemek için sıraya girerler.Tabiiki onların başımın üstünde yeri var.

Yemiyenler ise tabiri yerinde sanırım zıkkımın kökünü yesinler. Sevgiyle kal can.

alevikiz
04.12.2006, 14:53
evet haklisin sahan, insanlar cok önyargili sonradan tanisinca fikirleri degisiyor bazilarinin, hepisinin diyemeyiz. ama annemin hep bi lafi vardir böyle kisiler icin, milletin yüzüne karsida söylüyor hic cekinmeden, zaten herkeze kismet olmaz diyor bizim ekmegimizi yemek, helal ekmek cünkü.

yarınlar
07.12.2006, 19:39
bizim evden çay içen yemek yiyen çok oluyor onlara insan olmanın inceliklerini öğretiyoruz ve alevileri tanımayan gerçekte çok insan ve bizlerle aleviliği tanımaya başladılar bizler iyibirer örnek olmalıyız yanlış tanınmaya fırsat vermemek için

Gariip
07.12.2006, 19:58
bütün aleviler bu sözün tutarsızlığını, temelsizliğini, yanlışlığını hem biliyorlar hem de fiilen zaten Alevi kardeşlerimizle beraber bulunuyorlar, yemeklerini de yiyorlar, cenazelerine de geliyorlar.bu tür ifadelerin hiçbir gerçekliği yoktur. Zaten bu coğrafyada yaşayan tüm insanlar hem tarihte hem günümüzde aynı mekanlarda iyi komşuluk ilişkileri geliştiriyor, aynı kurumlarda eğitim görüyor, aynı işyerlerinde çalışıyorlar. Ayrıca aynı bayrağın altındalar ve bu açıdan bakıldığında sosyal dayanışma oldukça ileri düzeydedir.

ya benim sana söylemek istedigim su biz alevileri önce sevmezler ama tanidiktan sonrada vaz gecemezler...

bu tür olaylar bendede olmustu önce istemediler ama simdi bakiyorum vaz gecemiyorlar bizler sicak kanli ve iyi niyetligimisi kayip etmedikce sevilerizz diye düsünüyorum..

halitseyfi
07.12.2006, 22:12
"Alevilerin yemeği yenmez ,suyu içilmez" bazı kişiler için bu kesinlikle doğrudur.

Pirsultan ne demişti:

"Bu bir rıza lokmasıdır. yiyemesin demedim mi?"

Rıza lokması her kursaktan geçmez, geçemez. Geçmesi için insan olabilmesi lazımdır.

Bizim yemeğimizin her lokması, "Rıza Lokması"dır.

opis-01
25.12.2006, 14:27
http://www.youtube.com/watch?v=QvdAwZkUP6M&mode=related&search=

ne kadar salakça bir düşünce!! annem öyle bir yaparki canlar aşure buyrun birgün:D

barby
25.12.2006, 15:17
Zıkkımın kökünü yesinler !!

ekin006
25.12.2006, 16:02
ben tam tersi diye düşünüyorum:D

Kartopu86
25.12.2006, 16:09
Heyy Allahımmm sen sabır ver :mad:

Ne akılsızlar varmış öyle..''Alevilerin yemeği yanilmez evine gidilmez derken ne saçmalamışlar.Şimdi bunlar müslümanız derler onlarca aleviyi pis olmakla suçlarlar..Yoksa sevap mı sanıyorlar hocaları vaaz verirken böyle demiş sanırım.(bu ve bunun gibi saçmalıkları söyleyenler için diyorum) Bu kadar akılsız insanlara başkalarının düşünceleriyle hareket eden akıllarının yanı sıra vicdanlarınıda yitirmiş ( önceden var mıydı bundanda şüpheliyim) kişilere kalkmışız bizde açıklama yapıyoruz.....

Ama şundan eminimki bu saçmalıkları söyleyenler alevilirin hiç evide gitmeden bu onları tanımadan iftiralar attıkları kesin..Gelip görseler nasıl biri olduğumuzu eminim bu tezleri çürüyecektir.Bu anların günahıdır..Şimdi bizlerde onlar gibi mi olalım..Sünnilerin evine gidilmez yemekleri yenmez mi diyelim..Tabiki hayır...Çünkü biz asla öyle olamayız bizim felsefemizde bu tür saçmalıklara yer yoktur..Hiç bir milleti ve insanı ayıplamayınız der HACI BAKTAŞ VELİ......

Bu tür saçmalıkların sonunun gelmeyeceği konusunda hemfikiriz..Biz kendimizi biliyoruz ya varsın ne halleri varsa görsünler diyorum....

hapsu34
25.12.2006, 21:26
Kör cehaletin söze dökülmüş hali söylenen cümle başka şey değil.

sunam
25.12.2006, 21:30
şimdi bizim oralarda bir laf vardır yat çamura bak kalıbına diye. bu tür düşünce ve davranışta olan insana söylenecek en güzel cevap bence.

Derya 44
25.12.2006, 21:38
bu tür seylere yol acan tek sey insanlarin ÖNYARGILI olmasidir..
yani insanlar sagdan soldan duyma seylerle kulaklarni dolduruyorlar, ki cahilliktir bu...yani oku arastir kendi tecrübeni kendin yap ve sonra bir karar hüküm ver...

deryaa
25.12.2006, 21:41
Öylede bir yiyorlar ki.
Hem gelmeyen gelmesin, yemeyen yemesin daha memnun oluruz (kendi adıma)...

eskici
25.12.2006, 21:45
Her insan bizim soframızda yemek yeme erbabına ulaşmamışşş.....

usLanmaz62
28.12.2006, 18:16
arkadaşlar ben bu davranışlarla birebir karşılaştım.92 de dersimden bursaya geldik ve o günlerde çocuk olmama ramen bizim hakkımızda yapılan dedikoduları hala hatırlıyorum.sene 96 da kestiğimiz kurbanı yemeyip çöpe atan komşumuzuda çok iyi hatırlıyorum.bizde onlara yapılacak en uygun şeyi yaptık ve bir daha onların yüzüne bakmadık hatalarını sonradan anladılar ve diğer sünni komşularımızdan tepki aldılar.

ZülfüKakul
30.12.2006, 16:31
Alevilerin evinden gidip yemek yemeyenler çok şey kaşırıyorsunuz..
Ben çok defa gittim ve yedim çok lezzetliydi.
Ee helal parayla yapılan yemek daha bir lezzetli olur..

ozdenelk
30.12.2006, 17:35
uslanmaz62 sana katılıyorum benimde basıma aynı sey geldi bizde asüre yapıp götürmüştük yediklerini düşünüyorduk sonradan biz verdikten sonra gizlice attıklarını gördük ondan sonra yüzlerine bile bakmadık şimdi bize bir selam verebilmek için camda bekliyorlar bunlar ancak böyle şeylerden anlarlar herkese saygılar

enseli
30.12.2006, 18:06
ben böle bişey duymadım diyenler şanslı şahit olmayanlar dahada şanslı
normalde soframıza oturup yemeğimizi yiyip yemedikleri umrumda bile deyil fakat bu şekil düşünmeleri yüzüne bakabaka birde söylemeleri kadar onur kırıcı bişey olamaz bu yüzden duymayanlar şahit olmayanlar şanslı

onurtt
30.12.2006, 18:07
ben de her akşam yiyorum bayağa güzel...

MeRaLiNa
30.12.2006, 18:15
bende biraz sonra yiyecem, annemin pofigini, katmerlerini.... kac kere dedim yagi az koy diye, resmen yag gölünde yüzdürmüs yine:yaw2

Lazoşa_62
30.12.2006, 18:16
ben de her akşam yiyorum bayağa güzel...

Afiyet olsun Onurtt kardeşim. Benim çevremdeki tüm suni arkadaşlarım,can yoldaşlarım alevi yemegi yemek için randevü alırlar yemeginide bir güzel yerler.onlarada helal hoş olsun.

Daha öncede bu topic de yine yazmıştım tekrar ediyorum. Bizim lokmamız Hızır lokmasıdır herkesin boğazından geçmez,

Yemiyende zıkkımın kökünü yesin derim.İyi akşamlar

sertur
30.12.2006, 18:18
anakarada meşhur bir dönerci var bilen bilir adını ha işte o meşhur lezzetli döneri yapan ,kesen abimiz, nevşehirli bir alevi, binlerce insan oradan döner yiyor Alevi olduğu bilinse bu sayı eminim ikiye üçe katlanır,

can85
30.12.2006, 18:22
yemeyen yemesin çokda merraklıydık sanki..

vll bizim sünni komşularımız bizim eve gelirler geldikleri zaman ne biliyim yememezlik yapmazlar.. zehir katmaddık ya içine

ama bunlar yezidler ne diyim bunlar adam olamaz..hristian lokantlarında yerler yada her türlü ürünü yerler domuz yaağı günah olduğunu bilirler ama farkına varmazlar...:11:

hulyam
31.12.2006, 11:42
ne saçmalık ya alevilerin yemeği yenmezmiş :( yemesinler alla alla zorla yedircek değilizya ...

onurtt
31.12.2006, 13:24
1-Kıymanının içine havuç, tavuk derisi atılırken
2-pastırma sucuk eşek etinden yapılırken
3-kuruyemişlerin içine rengini versin diye tuğla kiremit atılırken
4-piyasadaki balın %61 sahteyken
5-baklavalara fıstık yerine ıspanak koyulurken

ve aklıma gelmeyen binlerce nimet bu şekilde haramlaştırılırken ; bunları hapur hupur ye sonra yok ben şunun yemeğini yemem bunun yemeğini yemem..

ayhancalik
31.12.2006, 13:53
ne saçmalık ya alevilerin yemeği yenmezmiş :( yemesinler alla alla zorla yedircek değilizya ...

Yemeklerimizi yiyip yemedikleri tabiki önemli değil . Ama altında yatan önemli . Bir zümreye 2. sınıf vatandaş muamelesi yapmak . Hatta 3. sınıf vatandaş muamelesi yapmak çok aşağılayıcı .

Bu zihniyetteki insanlar bence dünyanın en aşşağılık en iğrenç zeka yapılı insanlarıdır ...........

Dilerim yüce mevlamdan ; Böyle düşünenler . "Alevilerin pişirdiği nimetlere muhtaç olsunlar ..."

döndükaplan
31.12.2006, 15:26
yalnız sadece onlar cevresındekı ınsanları bize karşı kışkırtıyorlar .bizim kimseye böyle saçma şeyler söyledigimiz yok cocukları düsman gıbı yetıstırmıyoruz..

gül01
07.01.2007, 17:11
böyle söylentilerin ne kadar fazla olduğunu anlatamam size canlar bu yüzden adım kavgacıya çıkıyor zaten..ama şu bir gerçektir ki ibir sünni bir alevinin eline su bile dökemez çünkü o erdem o insanlarda yok...

epikurus
07.01.2007, 17:30
1-Kıymanının içine havuç, tavuk derisi atılırken
2-pastırma sucuk eşek etinden yapılırken
3-kuruyemişlerin içine rengini versin diye tuğla kiremit atılırken
4-piyasadaki balın %61 sahteyken
5-baklavalara fıstık yerine ıspanak koyulurken

ve aklıma gelmeyen binlerce nimet bu şekilde haramlaştırılırken ; bunları hapur hupur ye sonra yok ben şunun yemeğini yemem bunun yemeğini yemem..
Ne güzel söylemişsin. Onlar Alevilerin helal tertemiz yeklerini yemesinler gitsinler yukarıdaki menüyü alsınlar...

chatlakalper
07.01.2007, 17:31
Ellerine sağlık vallahi alevi kardeşlerimin, ben yemeklerinide yerim afiyetle, rakılarını da içerim,onlarda oh helal olsun derler :)