Orijinalini görmek için tıklayınız : 20 $ İsteyen var mı?

Yakapınarlı
25.11.2005, 14:40
İyi bilinen bir konuşmacı, seminerine 20 dolarlık bir banknotu göstererek başladı.200 kişinın bulunduğu odaya, bu parayı kim ister diye sordu ve eller kalkmaya başladı.
Ve konuşmacı bu parayı sizlerden birine verceğim fakat öncelikle bazı şeyler yapacağım dedi.
Parayı önce buruşturdu, ve dinleyicilere hala bu parayı isteyen varmı diye sordu, eller yine havadaydı. Bu sefer, konuşmacı peki bunu yaparsam dedi ve 20 $'ı yere attı onun üstüne bastı, ezdi, pisletti ve para şimdi pis ve buruşuktu, fakat eller yine havadaydı ve o parayı herkes istiyordu.
Ve konuşmacı şöyle dedi -arkadaşlarım burada çok önemli birşey öğrendiniz, burada paraya ne yaptıysam hiç önemli değil onu yinede istiyorsunuz, çünkü benim ona yaptığım şeyler onun değerini düşürmedi, o hala 20 dolar.

Hayatımızda çoğu kez verdiğimiz kararlar veya hayat şartları nedeniyle hırpalanır, canımız acıtılır, yerden yere vuruluruz, kendimizi kötü hissederiz, fakat ne olduğu yada ne olacağı önemli değil, hiçbirzaman değerimizi kaybetmeyiz, temiz yada pis, hırpalanmış yada kırılmış, bunların hiçbiri önemli değildir. Seni sevenler senin ne kadar değerli olduğunu herzaman bileceklerdir.
Hayatımızın değeri ne yaptığımız, veya kimi tanıdığımızla değil kim olduğumuzla alakalıdır. Sen mükemmelsin, bunu asla unutma. Herzaman elinde olanları düşün olmayanları değil.

khaydar
25.11.2005, 16:22
sevgili fatma koparan;
çok güzel bir yazı teşekkürler.

memço
26.11.2005, 00:41
Tesekkürler...

eerkan82
26.11.2005, 07:44
herzaman bu değerimizi ve mükemmelliğimizi korumamızda gerekiyor.
çok güzel bir yazı çok güzel bir örnek.
tşklr.

Lamekan
01.12.2005, 12:15
Çok saol paylaştıgın için kendimi değerli gördüm iyimi. :)

Konunun aslına dönersek 20 $ kimde alacaz ya da nerde :)

Sonunç olarak insa ne kadar değerli olursa olsun günümüzde herkes paraya kıymet veriyor. İnsana ise sadece onu seven insanlar gerçekde değer veriyor ama kimi zaman da bazı insanlaraparası için değer veriliyorya bu enacısı heralde.....

tunc2
01.12.2005, 13:55
fatma baci sagol güzel bir yaziymis

Yakapınarlı
01.12.2005, 13:59
kendimi kötü hissettiğimde genelde okurum.kendimi okumaya veriyorum.bu tür yazılar kendimi iyi hissetmememi sağlıyor yani bu tür yazılar benim ücretsiz psikoloğum.

mercan
01.12.2005, 14:04
gerçekten çok çok anlamlı bir yazı... teşekkürlerr

candost
09.12.2005, 16:51
fatma arkadasim iyi bir sey anlatmissin ama insanlarin bakis acisi o kadar farkli ki onlari sadece para ilgilendiriyor....

Dogan24
22.12.2005, 23:47
eline yuregine sağlık tebrikler

s selman
26.12.2005, 09:56
Çok saol paylaştıgın için kendimi değerli gördüm iyimi. :)

Konunun aslına dönersek 20 $ kimde alacaz ya da nerde :)

Sonunç olarak insa ne kadar değerli olursa olsun günümüzde herkes paraya kıymet veriyor. İnsana ise sadece onu seven insanlar gerçekde değer veriyor ama kimi zaman da bazı insanlaraparası için değer veriliyorya bu enacısı heralde.....

arkadaşlar ne yazıkki bir insan parayla karşılştırılamıyacak kadar karmaşık ve yüce bir varlıktır insan kendi değerini ancak hücre içindeki şifre kodlarının temiz olan kodunun değişmediği sürece değerlidir
öncede yazdım ama bu görüşü hala anlatamadım
ilk insan olan adem ve hava bir de ikinci kadın olan hür anamız var
bizler havadan gelme değiliz ancak havanın kızıyle hürden gelen şehit ismindeki oğlan havanın kızı ıklıma şehitle evlendi biz şehitten gelmeyiz daha sonra nuhun kızı naci oğlu lemden işte gurufu naci cemlerde bu demektir ondan sonra bizler yememize içmemize giyinmemize evlenmemize cok dikkat ettik bu genetik yapıyı uzun süre koruduk işte bu genetik yapının şifre kodları ayrı eğer bu aselet denilen olguyu devam ettirirsek biz temiz mayadan olma ayrıcalıklı insan oluruz bunlar sözle olmuyor cünkü genetik denilen bir ilim var bunu artık her okulda okuyuyorlar işte bizlere önderlik etmek için tarih boyunca hak öğretmenler gelmiştir bu gün bunlarla övünüyoruz
yanlız bunların öğretilerini yapmaya gelince hepimiz bilir kişi kesiliyoruz
işte bilgisizlikte burda başlıyor neden tekolji cağındayız diyoruz yalnız unutulan bir şey var bu tekoloji ilmi ilk yartılırken yartıldı zamanı geldikce ortaya cıkıyor yanı bizler kendimizden bulduğumuz bir şey yok
bu gelen hak imamları kıyamete kadar bütün yaplacakları olacak olayları ilim verilirken görmüşlerdir aşağıda neyi gördüklerini acıklamktadır
işte alevi olmak ayrıcalıktır eğer özde değilde sözde isen onun alevilikle ilgisi yoktur

1.İnde dünya kuruldu
2.Sinde 3.defa dünyaya su doldu
3.ünde O anda cümle ruhları ruhları kef le nun dan halk ettiler
4.Ünde cümle harabeler ve yapılacak binalar
5.İnde ne kadar alet varsa canlı veya cansız
6.Sında ne kadar adem ismi varsa hicaplı hicapsız