Orijinalini görmek için tıklayınız : Nazım Usta'nın Mapus Yılları Film Oluyor

meymane_usari
07.11.2006, 19:05
Bu Film Tartışılacak

1963'TE YAŞAMINI YİTİREN ŞAİR NAZIM HİKMET'İN 10 YILLIK HAPİS HAYATINI ANLATAN 'MAVİ GÖZLÜ DEV' FİLMİNİN ÇEKİMLERİ SÜRÜYOR. NAZIM HİKMET'İ CANLADIRAN YETKİN DİKİNCİLER MART AYINDA VİZYONA GİRECEK OLAN FİLMİ ANLATTI:
• Onun adına yakışır film çekiyoruz. Onu tanıyanlar mutlaka 'Nazım böyle miydi' diyecek ve eleştirecektir. Ama, risk aldığımıza inanmıyorum. Çok titiz bir araştırma yapıldı. Sonuçta, burada belgesel yapıyoruz. Nazım'ın hayatına sanatsal açısından yaklaşıyoruz.

• 36 yaşından 49 yaşına kadarki kısmını beyazperdeye aktarıyoruz. Çoğu ise Bursa Cezaevi'nde geçiyor. Amacımız, Nazım Hikmet'in vatan haini olmadığını, aksine bir vatansever olduğunu göstermek.

• Nazım, oturduğu yerde duramayan bir insan. Çünkü hayatı, insanları ve paylaşmayı seviyor. Doğruyu göstermek adına kesinlikle taviz vermiyor.

kaynak:w4.gecce.com

tuncerbio
07.11.2006, 19:11
film gerçeği ne kadar yansıtır bilemiyorum şimdilik izleyince göreceğiz ama oyuncuları iiyi seçmişler Ustaya gerçekten benziyor adam.........

acareftelya
07.11.2006, 21:03
umarım ince detaylar atlatılmaz ...çünkü film sansüre uğramamak için çok da detaya girmez gibi geliyor. ülkemiz bu konularda çok hassas ya...kendi ülkesinde gönderdiğini bile doğru düzgün kabul etmezken....

pastoralsenfoni
08.11.2006, 00:39
merak ettim umarım insanların zihninde hayal kırıklığı yaratmaz ve iyi bir film olur.

Canan58
08.11.2006, 02:24
Bende merakla bekliyorum umarım güzel bir filmi olur ve gerçeğini iyi yansıtabilir...

Gülseren58
08.11.2006, 06:58
Yetkin Dikiciler büyük laflar etmiş. Anlaşılan bu film de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anlatan <(Hoşcakal Yarın) filme benzeyecek,yönetmen Nazım Hikmet'in Vatanhaini olmadığını kanıtlama çabasında olduğuna göre, sanki Nazım'ın böyle bir savunmaya ihtiyacı varmış gibi.
O zaten kendi savunmasını Vatan Haini isimli şiirinde yapmıştı.
Yönetmenin ettiği bu lüzumsuz laflardan dolayı şimdiden çekilmekte olan bu filme önyargım oluştu bile..

hafikakpinar
08.11.2006, 09:28
Bu ülkedeki kısıtlamalardan dolayı filmde Nazım ustanın tam olarak ifade edilebilineceğini sanmıyorum , umarım yanılırım ..:S