Orijinalini görmek için tıklayınız : paketlenmiş bitkisel hayatta hayvanlar

hatice keleş
09.11.2006, 15:21
http://img96.imageshack.us/img96/8476/gp1fo8.jpg
Çılgın genetikçiler yeni bir ilke imza attılar.Matrix filminde insanlara yapılan tarzda bir üretimi hayvanlar için yaparak, hayvanları paketler içinde satışa çıkattılar! Yeni çağın evcil hayvanları olarak adlandırdıkları projede kullanılan hayvanlar da genetik değişime uğramış mutant hayvanlar ve içlerinde chip de takılı

Minimal bir hayat destek sistemiyle satılan hayvanların karakterleri de çeşitli. Yeşil, kırmızı, mor gibi renklerde satılıyorlar ve paketlerinde mini bir kalp monitörü bile bulunuyor.Gördüklerinize ve okuduklarınıza inanmayacaksınız....

Bio-genica adlı bir firma, genetik bilimini ticari amaçlar kullanan firmalar kervanına katıldı.Firma tam bir sebze mantığıyla hayvan klonluyor, genetik kodlarıyla oynuyor, çoğaltıyor ve satıyor.Hayvanlar plastik paketlerin içinde "tüm marketlerde" satışa sunulmaya hazırlanıyor.Markette "raflardaki"hayvanlar, bir boru ile özel yapım raftaki besleme sisteminden besleniyorlar ve sürekli "taze"kalıyorlar.
http://img485.imageshack.us/img485/9292/gp2gr9.jpg

Raftaki hayvanı beğendiğinizde hayat destek sisteminden çıkartıp paketi açıyorsunuz.Pakette sol altta görülen 4 tane lamba hayvanın"son kullanım tarihini"belirliyor. 1 tane kaldığından artık"değiştirme zamanının yaklaştığını" ifade ediyor.
http://img375.imageshack.us/img375/5011/gp3sr7.jpg
1 yıl ömürlü ve 3 yıl ömürlü iki ayrı"model" olarak sunulan hayvanların. karakterleri paketteki renklerle ifade edilmiş.Bu renklerin anlamı şöyle:

Kırmızı:Atletik ve enerjik

Yeşil:Yardımsever, uyumlu ve barışçıl

Mor:yaratıcı ve ruhsal olarak gelişkin

Mavi:iletişimci

Turuncu:Maceracı, kendinden emin ve meraklı

Sarı:Oyuncu ve eğlenceli

Zigot Mikro Enjeksiyon sistemiyle elde edilen hayvanlar, birden fazla hayvanın genetik karışımından oluşan, kanlı canlı, yaşayan hayvanlar.Bu yöntem ilk olarak 1997 yılında kullanılmış ve parıldıyan bir denizanasının parıldama özelliği bulunan bir fare üretilmiş. 2003 yılında ise tavşan ile insan genleri karıştırılarak yarı insan yarı hayvan bir mutant üretilmiş. Şimdi ise bu teknolojiyi kullanan firma paket içinde bitkisel hayvan alıcısını bekleyen karışım bu hayvanları üretmiş.

http://img398.imageshack.us/img398/5821/gp4ia7.jpg

Paketlerin içinde sıra sıra asılı olarak mağzalarda duran genpet'ler(bu hayvanlara bu isim verilmiş), paketteyken bir hortum vasıtasıyla yavaşça besleniyorlar ve hayatta kalıyorlar. Bio-genica firması bu sistemi evde de kullanabileceğini böylece tatili vs. giderken hayvanı bitkisel hayata yatırabileceğimizi de belirtiyor!

http://img169.imageshack.us/img169/1113/gp5po3.jpg

bu hayvanların diğer özellikleri ise şöyle:Büyümüyorlar(zaten en büyük boyutları paketteki halleriymiş), konuşmasalar da sesler çıkarabiliyorlar, duygularını ifade edebiliyorlar, paketten çıkarınca 20 dk. içinde uyanıyorlar ve gözlerini açıyorlar. Haftada bir kere özel yemleri ile beslenmek yetiyor ve sorunuz olduğunda "teknik destek deparmanını" arabiliyorsunuz.

İşte en ilginç yanına gelince...

Tüm genpet'lerde uzaktan iletişime imkanı veren bir iletişim ve kontrol çipi takılı.Böylece Bio-Genica ağına doğrudan bağlı olarak güncelleme işlemi sizi meşkul etmeden yapılabiliyor.LCD takılı modellerinde hayvanın üzerindeki LCD ekrandan durumunu izleyebiliyorsunuz.

rinda
09.11.2006, 15:32
işte sonunda dünyamıza geldiler:) korku filmlerdeki küçük yaratıklar gibi oldukları için insan korkar bunlardan.bunları evin içinde düşünemiyorum ve bana göre alışmak çok zor:) ben almayım kalsın:) yinede merak ettim acaba kaç kuruş:)

ErDaL24
09.11.2006, 15:38
vahşettt yakında insanlarıda katledip satarlarsa hiç saşırmam....

türkü_nehri
09.11.2006, 17:33
Yahu üretecek başka bişey bulamamışlar mı? Bunun bana ne faydası olacakki evde.Bunlar bulaşık yıkarmı?temizlik yaparmı? yemek yapar mı?Tam aksine işimi zorlaştırılar allah bilir ya cık cık:no: ayak altında gezecekler hadi kazayla ezdik ne olacak yazık değil mi boş yere günahlarına girmiş olucam.töbe töbe.

Paylaşım için sağol haticekeleş en azından dünyada gerçekleşen değişikliklerin birtanesinden daha haberdar olduk.:biggrin:

HeR tÜrKü BiR yÜrEğİn SeSiDiR

zohre-35
09.11.2006, 17:44
çok ilginç evde böyle birşey olması.ama isteyenler vardır mutlaka.

yasemen
09.11.2006, 17:57
çok sevimsiz bir şey ... :2:

oylum
09.11.2006, 19:51
hiç sevmedim o ne öyle ayol ucube gibi.al kendine kedi veya köpek kanlı canlı evcil hayvan en azından ne olduğu belli.ya insan korkar valla gece kalkıp da evde öyle bitkisel hayattaymış gibi duran hayvanımsı bir yaratık görünce.bir de buna para verenler var hayrte birşey allah insanlara akıl fikir versin.herhalde yakında kendimi veya hafif değiştirilmiş versiyonlarımı ben de vitrinlerde görürürm

nesslimm
09.11.2006, 19:55
:thumbdown :thumbdown :thumbdown

doğanın yapısıylada bu kadar uğraşılmaz kı saçmalamışlar

hayvan hakları savunucularının tepkilerini merak edıyorum!!!

acareftelya
09.11.2006, 19:59
hayır bu yapılanın insanlar için yaraı nedir bunu anlamadım..bilim de zıvanadan çıktı artık

Canan58
09.11.2006, 20:28
Ne güzel yaratıklar yaa bende istiyom birtane çocuk doğuracağıma alır bunalrdan bakarım hem nasıl evlat yetiştirecem diye düşünmem aahhah yalnız mürvetini nasıl görcem ben yaaa

hatice keleş
09.11.2006, 20:31
Ne güzel yaratıklar yaa bende istiyom birtane çocuk doğuracağıma alır bunalrdan bakarım hem nasıl evlat yetiştirecem diye düşünmem aahhah yalnız mürvetini nasıl görsem ben yaaa

aslında iyi fikir ilerdede evlendirirsin torunların olur ya insan daha ne ister:biggrin:

dursun erdem
09.11.2006, 23:51
walla bi tanede benmi alayım belki dukkanın müşteri potansiyeli artar.

ufuk2235
10.11.2006, 03:52
yok böle bi şey ya insan denen yaratık çok vahşi..

makbule0658
10.11.2006, 11:54
:sook çok garip yaratıklar.Pek sevimli görünmüyorlar.:yamukgul: Daha neler göreceğiz.duyacağız. Bilim aklını ve zamanını insan yararına faydalı birşeyler yaparak geçirse daha iyi olmazmı? İnsanın oynayacak başka oyuncağımı kalmadıki:uhhm:

güldestim
10.11.2006, 12:34
Çok ilginç bir haber.Ama hiç hoş değil ya.Neden gerek duyarlar bu tarz şeylere anlam veremiyorum:(

selva
10.11.2006, 12:41
bu haberin doğruluk payı olduğuna eminmisin?çünkü olsa yer yerinden oynar.internet kurtlarının bir oyunu olmasın????????????:D :D

can85
10.11.2006, 12:47
:thumbdown :thumbdown :thumbdown

doğanın yapısıylada bu kadar uğraşılmaz kı saçmalamışlar

hayvan hakları savunucularının tepkilerini merak edıyorum!!!

Bende hayvan hakları savunucularını merak ediyorum.

nerede bu hayvanları koruma derneğinin elemanları kağıt üzerindemi milletten para topluyolar..:) :)

vankedisi
03.02.2007, 20:46
ya neden alıyımki bunu?bana ne faydası olacakki

maymay
03.02.2007, 21:07
Bence sadece bir oyuncak, genetikde istedigini yapamasin, yasalar var...
Bunun gerçek oldugunu pek zanetmiyorum can.

sir60
28.02.2007, 18:23
ayyyyyyyy vallahi cok bile bakamadım nasıl vahşet bir şey

yenibirgün
28.02.2007, 18:32
işte sonunda dünyamıza geldiler:) korku filmlerdeki küçük yaratıklar gibi oldukları için insan korkar bunlardan.bunları evin içinde düşünemiyorum ve bana göre alışmak çok zor:) ben almayım kalsın:) yinede merak ettim acaba kaç kuruş:)
Tamammen sana katılıyorum kardeşim, ben bunlardan birini karanlıkta görsem korkudan dilim tutulur.parası batsın hem bi kuruş vermem :w00t: Hem artık bilim kurgu filimleri gerçekleşiyor mu ya bu kadar olmaz.İnsan zekası nelere kadir...

Sevgi_2420
28.02.2007, 19:22
Bu ne biçim bir yenilik artık bilimadamları hepten şaşırmış yapacak başka bişey yokmuydukı hayvanlara ezıyet yapıyorlar yakında insanlarıda boyle yaparlarsa şaşırmamak gerej

mustyy
28.02.2007, 19:27
Dünyanın sonu geliyor insanlar neler çıkarcak daha......

Adam
28.02.2007, 19:40
Arkadaşlar bu olay kasıtlı olarak yapılmış bir yalandır. Yalnış hatırlamıyorsam insanların tepkilerini ölçmek için uydurulmuş, ve gerçekçi görünsün diye bizzat detaylara çok fazla önem verilmiş. Ama gerçekte bu hayvanlar mevcut değil, en azından paketlenmiş bir şekilde ve parekende olarak satılmıyorlar. Ama ileride olması muhtemel bir olay.

foca_genci
01.03.2007, 23:21
korku filmindeki küçük yaratıklar gibi yakında insanlarınkileride yaparlar böyle

Agop
24.04.2007, 22:07
Yazıklar olsun yaa. Bu kadar vahşi insanlar olamaz. Ben bu üretime tamamiyle karşıyım.

yagmur12
24.04.2007, 22:42
Üretim, iğrençlik, vahşet... hepsi bir yana... Bilimin sınırları iyice zorlanıyor, şimdi uçuk bir teori gibi gelecek belki sizlere ama bu hayvanları evine alan insanlar olduğunu düşünelim. Uzaktan iletişim özelliğine sahip bu "şeyler" kumanda edilerek çok farklı amaçlarla kullanılabilirler. Abd'deki bir insan evinin penceresinden dışarıyı izler gibi Irak'taki savaşı izleyebiliyorsa (ki bu insanlar teknolojik güçleriyle savaşta galip geldiler anlatmak istediğim bu..) çok uzak bir ülkedeki insanda bu gibi "şeylerle" iletişim kurarak herşeyi yapabilir. Teşekkürler Hatice Keleş ilginç bir konu olmuş.

pınar_86
25.04.2007, 00:40
Çok iğrenç bişey bir canlı sonuçta yaşıyacak ve kısa bir süre sonra ölücek oyuncak mı bu alıp eylen Allahım daha neler gelicek başımıza demekten kendimi alamıyorum zaten sevilecek bir hayvan gibi değiller çok korkutucu tüylerim ürperdi inanın kötü çooookkk kötü

Seyduna
25.04.2007, 13:52
Gereksiz, anlamsiz, vahsice bir zorbalik..