Orijinalini görmek için tıklayınız : Kur'an değişti mi?

Sayfa : 1 [2] 3

srdr_ist
08.03.2006, 01:02
Virani kardeş arkadaşın dediği gibi evet tek tek okudum. Eline sağlık doğru söze ne denir.

milletimiz son 20 yıla yakındır her nedense değişti diyip uzaklaştırma mantığına güzel örneklerle yazman en azından beni sevindirdi.

Asıl olay şeriat kapısı diyip 4 kapıdan ilkinden bu sebeble atıldığını bilmeyen alevilere sözüm.
Kim bizi atar sözüne de ben atmadım madem atılmadık diyorsanız hesap sorulacağı günü bekleyin demekten başka lafım yok. Öyleya şeriat kapısından girmeyen hakikat kapısına nasıl varacak kalacak böyle davada.

Kuran değişmemiştir dediğimiz her gün bakıyorum istatislik değişmiştir daha da uzadığı iyide doğru kelam şudur diyen yok sav çok.

bu kadar yorum yapan kuran 28 harftir ama ilk yazıldığında noktasızdır o zaman harf sayısı 32 idi demedi.

Hadi bunu dese sadece 4 harf eksikle neyin ne kadar değişeceğinide söylemedi.Yani arkadaşlar siz neyin değiştiğini bilmeden sadece kendinizi yanlışa sürükleyerek tabiri cazise dinden imandan çıkmaktan başka bişey yapmıyorsunuz.

kuran şuan 28 harfle yazılmış durumda orjinal kuran ise 32 harftir buda anlamında eksik bırakır. Yani noktasız okuya bilen orjinalinede ulaşmış olur.

Kuranda noktasız okununca noktalı okununcaya örnek:
SAFFAT süresi 130
selamün ala ilyasin

yani İlyasa selam olsun

Hz Abbas bu ayete o zaman şöyle demişti.(Noktasız okunduğunda)

İL-YASİN

İL: Çatal uç bıçak kılıç ve güçlü at anlamımda hz ali den bahsettiğini söyledi
YASİN : Hz muhammed demektir.

Yani selam olsun ali muhammede

Böyle nice ayetler var ama ders alacak kişilere kendinizi ve inancınızı rendice etmeyin inanc temeliniz hak muhanne ali ve kuran ile ehlibeyt olsun kimse savunmazsa dahi bizim savunmamız lazım gelen inanc temellerine nasıl oluyorda biz yıkamaya çalışabiliriz.
Şu unutmayın ki beklenen Mehdi gelirse önce başlayacağı alevilerdir. ehlibeyt ve biz bu yolun yolcusuyuz doğrudan sapan gidenin canı ikrarıyla hesap sorulacağını unutmayın.
Sağlıcakla kalın

redyellow
08.03.2006, 14:21
Seni bağlamaz öyle mi?
İnan seni bağlamayan senle birlikte oluşan topluluğu da bağlamıyor..
Biz yıllardır konuşuyoruz, hoşgörümüzü koruyoruz.

Kuranın değiştiğine inanan alevilerin sözde alevi olduklarını belirtmişsin.Ve onlara atesit sıfatını nail görmüşsün.
Ben de Kuranın değiştiğini savunuyorum.Ve aleviyim..
"ateist" yakıştırması şahsıma bir saygısızlıktır.

Daha ne alâsını yapabilirsin?..

ateist
Sıfat, Felsefe Fransızca athéiste
Tanrıtanımaz (kimse).
www.tdk.gov.tr

ateistseniz zaten sorun yok ama eger ateist değilseniz ateist değilim dersiniz, niye saygısızlık olsunki?

ateist derken asla bir saygısızlık, bir hakaret olarak düşünmedim.

selamlar

srdr_ist
08.03.2006, 14:29
Tarı tanımaz ile Tarırıyı tanıyan arasında bir far olmalı

İnsanlık tarihi boyunca mabedi olacak bişey bulmuş taşları oymuş put yapmış onan inanmış. İnsanlık her daim bir şeye inanırken hiç birşeye inanmıyorum diyene senin neyin eksk ki inanc denecek bir dayanağın yok.

Saygısızlık olarak algılamayın ama inancsızlık diye bişey yoktur. İnsan sevdiğine inanır arkadaşına inanır hatta uğura dahi inanırda ben inancsızım derken neye teslimiyetini göstererek söyler ki illaki bişeye sırtını dayayacak ki şuna inanmıyorum diyecek dayanaksız olamaz ayakta durduğuna göre böyle omalı

Şahsi düşümcemi paylaştım kimseye kati bir sözüm yoktur.

Serkan_Devrim
08.03.2006, 14:33
Tarı tanımaz ile Tarırıyı tanıyan arasında bir far olmalı

İnsanlık tarihi boyunca mabedi olacak bişey bulmuş taşları oymuş put yapmış onan inanmış. İnsanlık her daim bir şeye inanırken hiç birşeye inanmıyorum diyene senin neyin eksk ki inanc denecek bir dayanağın yok.

Saygısızlık olarak algılamayın ama inancsızlık diye bişey yoktur. İnsan sevdiğine inanır arkadaşına inanır hatta uğura dahi inanırda ben inancsızım derken neye teslimiyetini göstererek söyler ki illaki bişeye sırtını dayayacak ki şuna inanmıyorum diyecek dayanaksız olamaz ayakta durduğuna göre böyle omalı

Şahsi düşümcemi paylaştım kimseye kati bir sözüm yoktur.inanmamakta bir inançtır. bu bağlamda inanmayanların
inancı inanmamaktır. inanmayanlar için başka bir şey aramaya gerek yok. illaki putperest mi yapacaz adamları? bir yaratıcıya inanmıyorlar olay bu.

srdr_ist
08.03.2006, 14:40
Ben putpereslikle suçlamadım ki sadece ilah olarak görmeyenler veya bilmeyenler dahi kendilerine ilah olarak put yapmışlarda nasıl olur hiç ilahsız ben hiç bir şeyi kabul etmiyorum diye söylenebileceğini anlatmaya çalıştım.

Yani insanlık tarihinde tapınma bir ihtiyaç. Ateşe,şeytana,taşa toprağa bir şeye ilah yapmıştır ama yapmıştır ben kabul etmiyorum demek biraz garip değilmidir.Siz hiç inancsız toplum gördünüz mü duydunuz mu?

Serkan_Devrim
08.03.2006, 14:43
Ben putpereslikle suçlamadım ki dedikten sonra

sadece ilah olarak görmeyenler veya bilmeyenler dahi kendilerine ilah olarak put yapmışlarda nasıl olur hiç ilahsız ben hiç bir şeyi kabul etmiyorum diye söylenebileceğini anlatmaya çalıştım.

Yani insanlık tarihinde tapınma bir ihtiyaç. Ateşe,şeytana,taşa toprağa bir şeye ilah yapmıştır ama yapmıştır ben kabul etmiyorum demek biraz garip değilmidir.Siz hiç inancsız toplum gördünüz mü duydunuz mu?bu yazı çelişki değil mi? yani inanmayanları bilinçsiz putperest yapmak değil mi? yani onlar puta tapıuyorlar haberleri yok demek değil mi?

srdr_ist
08.03.2006, 14:48
Güzel kardeşim seni duvara toslamakla hep bağlantı kuracam ve bu hep böyle olacak heralde:)

demek istediğim ben puta tapıyorum desinler,şeytana tapıyrum desinler şu veya buna tapıyorum desinler anlarım inanctır diyeceğim. Ama ben ilah veya sizin inandığınız veya hiç bir şeye inanmam diyene garipsediğimi en baştan beride bunu demeye çalıştığını anlatmaya çalışıyorum.Şimdi birdaha baştan okursan sanırım düzeltmiş olacaz. derin bir nefes çektim valla

manifesto
08.03.2006, 15:21
Said-i Nursi mi?..
Hani şu nurcu bozuntusu dolandırıcı herif mi?..
kirshof daha adam akıllı bir örneğiniz yok mu?..Dediğiniz bu adam tarikatçı ve dinle ilgisi olmayan bir şahsiyet.Yazık ki, sünni kesimin bazı cahil insanları bu adama kanmazkta..Şu an görüyoruz ki Türkiye’deki dincilerin belirli bir kesimi, kimi tarikatların dümen suyuna çoktan girmiştir. Bu tarikatların yasal olmayan birliktelikleri ve örgütlenmeleri söz konusudur. Çoğunun köktendinci oldukları ise aşikar bir durumdur. Zaten “şeriatçı” olduklarını kendileri de inkar etmiyorlar.
Böyle kişilerden din öğrenilmez..
Tavsiyem siz de dini,bu tür kişilerden değil bizzat dinin kendisinden öğrenin.
Madem Kuran değişmedi açın sadece Kuranı okuyun üçüncü şahısları dinlemeyin..

O tarikatçı dediğin kişi birinci cihan herbinde gönüllü milis alayları tertip ederek talebeleri ile beraber doğuyu bilhassa van ahalisini rus işgaline karşı müdava etmiştir.Ve dahi bu müdafası sırasında ayağı kırılarak esir edilmiş rusyaya sibiryaya sürgün edilmiş ve orada iki sene esaret hayatı yaşamıştır.
İnsanları karalamak kolay ama onun şu vatan için yaptığının yüzde birini yapamayanların bu şekilde ahkam kesmesi doğru değil
Elinizde bir yobaz mührü var önünüze geleni damgalıyorsunuz çok güzel devam edin millet cahilya sizin bu söylediklerinize hemen inandılar.
Din kimlerden öğrenilmeli Aziz Nesinlerden mi kardeş merak ettim,
Kimi dinleyip kimi dinlemeyeceğimizi biz biliriz.Kur'an değişmemiştir elbette kimsenin haddine değil
Ama dini inancından dolayı çekmediği cefa görmediği eziyet kalmamış hapishana hapishane sürülmüş bir cani muamelesi görmüş defalarca zehirli iğne yapılarak öldürülmek istenmiş kaldığı koğuşta tek başına camı kırık sobasız bir ortamda ölüme terkedilmiş bir insandan bahsediyorsun.
Aman nafile o tek zat öyle birinden kuvvet almıştır ki değil tüm münafık ve zındıka taifesi ona karşı gelsin bütün cihan bir araya gelse malup edilemezdi.
Yeter müslümanlarla artık bukadar alay ettiğiniz yetmedimi,
nezaman sevgiden barıştan huzurdan bahsedicez nezaman kişileri karalayıp bizim gibi inanmdıkları bizim gibi yaşamadıkları için infaz etmekten vazgeçicez

kizilderili
08.03.2006, 15:28
"Yahudiye kızıp orucunu bozmak" diye bir değim var.. Bazı canlarda da bu mevcut.. "yobaz" ve "örümcek beyinli" diye isimlendirdiğimiz İslamdan haberdar olmayan ama kendilerinden başkasını Müslüman saymayan kişilere olan kızgınlığımızı İslam'a ve Kuran'a çatarak alıyoruz..
Yani yine onların dediğini haklı çıkarmaya çalışıyoruz... Onlar Müslüman ve biz İslama ve Kuran'a sataşan kişileriz..
Allah aşkına canlar eğer Kuran Ebubekir döneminde değiştirildi ise 12 İmamlar , Erler , Erenler, Pirler hepsi yanlıştaydı.. Onlar yanlıştaysalar bende yanlıştayım.. Baştan sona değiştirildiysede bana göre haktır..
Siz Kuran'ın yobazların algıladığı gibi bir kitap olduğunu mu düşünüyosunuz ??.. Değişen ve bozulan o gerici ve baskıcı "örümcek beyinli" lerdir. Onlara kızıp yanlışı Kuran'da aramayın.. Doğruya Hüü....

colddream
08.03.2006, 15:39
Kuran ve ehlibeyt Hz. Muhammet (s.a.v.) efendimzinde buyurdugu gibi ayrılmaz bir ikilidir. Ve şöyle buyurmuştur : ‘Ey ashabım sizlere iki emanetim var ve bunlara sıkı sıkı sarılınki doğru yoldan çıkmayın. Birincisi allahın kitabı kuranı kerimdir ikincisi ehlibeytimdir.’ Ve gene şöyle buyururlar: ‘kuranı kerim ve ehlibeytim ayrılmaz bir bütündür.’ Şimdi konuyu biraz daha açalım kuran olmadan ehlibeyt olmaz ve kuranın koroyucusu olarak gene ehlibeyt gösterilmektedir. Bu konuda şüphe sahibiyseniz siz ne Müslüman olabilir ne de Alevi olabilirsiniz. Bakın Hz. Muhammet Hz. Ali Hz. Hasan Hz. Hüseyin ... Ahmet Yesevi, Hacıbektaşi Veli... ve birçok baba, dedeler kuran’ı kerimi okumuşlardır ki eger bir noksanlık ve eksiklik olsa idi. Şu an tartıştığımız konuda onlarında bizlere sözleri olurdu. Burada önemle dikkat edilmesi gereken konu kuran değişti derken kuranı kerimin ayetlernin yerlerinin değiştiğidir. Dışarıdan eklenen ayet yoktur. Bence biraz burada bu konu üzüerinde inceleme ve tartışma yapmalısınız. Eğer fırsatınız var ise Hacıbektaş’ ta dergaha giderseniz oradan Kuranı Kerimde Ehlibeyt adlı eseri alıp okumanızı öneririm. Fikirler paylaşılmalı ama bazı şeyler karartılmamalı çünki bizler eğer dedelere inanıyorsak ve özellikle Aleviysek Kuranı kerimi korumak vc ona sadık kalmak bizim ilk vazifemiz sonra ki vazifemiz Ehlibeyt sevgisine sahip olmaktır. Unutmayın arkadaşlar bu emanetler Hz. Muhammet’ten dir.

izem
08.03.2006, 17:50
O tarikatçı dediğin kişi birinci cihan herbinde gönüllü milis alayları tertip ederek talebeleri ile beraber doğuyu bilhassa van ahalisini rus işgaline karşı müdava etmiştir.Ve dahi bu müdafası sırasında ayağı kırılarak esir edilmiş rusyaya sibiryaya sürgün edilmiş ve orada iki sene esaret hayatı yaşamıştır.
İnsanları karalamak kolay ama onun şu vatan için yaptığının yüzde birini yapamayanların bu şekilde ahkam kesmesi doğru değil
Elinizde bir yobaz mührü var önünüze geleni damgalıyorsunuz çok güzel devam edin millet cahilya sizin bu söylediklerinize hemen inandılar.
Din kimlerden öğrenilmeli Aziz Nesinlerden mi kardeş merak ettim,
Kimi dinleyip kimi dinlemeyeceğimizi biz biliriz.Kur'an değişmemiştir elbette kimsenin haddine değil
Ama dini inancından dolayı çekmediği cefa görmediği eziyet kalmamış hapishana hapishane sürülmüş bir cani muamelesi görmüş defalarca zehirli iğne yapılarak öldürülmek istenmiş kaldığı koğuşta tek başına camı kırık sobasız bir ortamda ölüme terkedilmiş bir insandan bahsediyorsun.
Aman nafile o tek zat öyle birinden kuvvet almıştır ki değil tüm münafık ve zındıka taifesi ona karşı gelsin bütün cihan bir araya gelse malup edilemezdi.
Yeter müslümanlarla artık bukadar alay ettiğiniz yetmedimi,
nezaman sevgiden barıştan huzurdan bahsedicez nezaman kişileri karalayıp bizim gibi inanmdıkları bizim gibi yaşamadıkları için infaz etmekten vazgeçicez

Yahu tarih bilgim olmasa dediklerinize inanacağım manifesto :)
Demek bu adam kutuluş savaşında ülkesini kurtarmış öyle mi?
Hainliğin adı nerden beri vatan kurtarıcılık oluyor sorarım size?

31 Mart Ayaklanması

Halkın temsil edildiği parlamentonun kaldırılarak, Padişahın mutlak egemenliğinin geri getirilmesi için çıkan ve sloganı: "Halk burada çoban nerede?!" olan bu ayaklanma Mustafa Kemal Atatürk'ün komuta ettiği Yıldırım Orduları tarafından bastırılmıştır.

Bu ayaklanmada önemli rol oynayan Volkan gazetesi'nde de yazıları çıkan Said-i Kürdi Isparta'ya sürülmüştür.

Kürt Teali Cemiyeti

1. Dünya savaşında yenilince yurd emperyalistler tarafından daha önce yapılmış anlaşmaya uygun olarak işgale başlandı. Ülkenin her yerinde Yunan ayrılıkçısı, Ermeni ayrılıkçısı Kürt ayrılıkçısı cemiyetler türemeye başladı.

Isparta'daki sürgünden memleketine dönen Said-i Kürdi yine İngilizlerin işgal planına uygun olarak Doğu'da ve güneydoğuda İngiliz hükümeti destekli bir Kürdistan kurulması amacıyla "Kürt Teali Cemiyeti" kurucuları arasında yerini aldı.(kaynak: Marmara brifingi, 1971)

Bir yandan işgalcilerle mücadele eden Ankara hükümeti bir yandan da İngiliz destekli gerici isyanları bastırmakta başarılı olunca Said-i Kürdi bu sefer M. Kemal'le görüşmek için Ankara'ya gitti. Amacın şeriat devleti kurmak olmadığını, ulusal temele dayanan devlet kurmak olduğunu anlayınca bundan vazgeçti.

Bugün dahi Nurculukta cuma namazı kılınması farz kabul edilmez. Çünkü Said-i Kürdi'nin anlayışına göre ülke hala "müslüman" değildir. "Dar-ül harp"tir. Yani şeriatı getirmek için savaşılması geren topraklardır.

Bu anlayışa uygun olarak çıkan ve arkasında İngiliz desteği olduğu resmi belgelerle kanıtlanmış olan Şeyh Sait isyanına katıldığı için İstiklal Mahkemesince yargılandı ve birçok ilde sürgün yaşadı. İngiliz destekli bağımsız Kürdistan isteyen bu ayaklanma birçok şehrin yıkımına, ordunun büyük ölçüde kayıp vermesine ve misak-ı Milli sınırlarımız içinde olan Musul ve Kerkük'ün İngilizlere kalması ile sonuçlandı.

Nur cemaati'nde Atatürk'ün "Öküz aleyhisselam", "Beton Kemal", "Deccal" gibi isimlerle anılmasınınn arkasında bu şeriatçı ayaklanmaların uğradığı hezimetler yatmaktadır.

manifesto
10.03.2006, 18:46
Yahu tarih bilgim olmasa dediklerinize inanacağım manifesto
Demek bu adam kutuluş savaşında ülkesini kurtarmış öyle mi?
Hainliğin adı nerden beri vatan kurtarıcılık oluyor sorarım size?

Tarihi bilginiz olup olmadığını bilmiyorum ama anlayışınız kıt galiba ben Kurtuluş savaşı değil birinci cihan harbinden bahsediyorum,ikisi farklı şeyler.Bu mesele tarih kitaplarında yer alıyor ayrıca orada esarette iken kendisine düzenlenen vesika hala günümüzde mevcut.
31 Mart Ayaklanması
Halkın temsil edildiği parlamentonun kaldırılarak, Padişahın mutlak egemenliğinin geri getirilmesi için çıkan ve sloganı: "Halk burada çoban nerede?!" olan bu ayaklanma Mustafa Kemal Atatürk'ün komuta ettiği Yıldırım Orduları tarafından bastırılmıştır.
Bu ayaklanmada önemli rol oynayan Volkan gazetesi'nde de yazıları çıkan Said-i Kürdi Isparta'ya sürülmüştür
Halkın temsil edildiği parlementonun neden sonra bizi cihan harbine sokarak milletin canına okumuştur hiç düşündün mü? Bumudur halkını düşünmek
Tabi padişah tahtta olduğu müddetçe bu emellerine sahip olamayacaklardı.
İttihat ve terakki adlı yahudi dönmesi bir cemiyet ki kurucusu emanuel karossodur ,millete ne zulumler tattırmıştır bilmekta fayda var.31 mart ingiliz ajanlarının orta doğudaki tek engelleri olarak gördükleri abdülhamiti tahttan indirmek için tertip ettikleri hadisedir.netekim sonra ingilizler vasıtası ile israil devleti kurulabilmiştir.Tarihi bir bütün olarak okumak lazım.Bediüzzaman bu olaylar esnasında halkı sukunete çağırmış askerin siyasete bulaşmasını doğru görmemiş.ve bu ordunun ekserisinin müslüman düşmanı makedonlardan oluşan çapulcular olduğunu bilmiyorsunuz galiba.
asıl mesele bu olaydan sonra ne olduğudur.bu olay, II. Abdulhamid'in tahttan indirilmesine, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin bir devlet partisine dönüşmesine ve Meşrutiyet'in olmazsa olmazları arasında bulunan "muhalefet" partilerinin siyasette varlık gösterememelerine sebep olmuştur.

Neticede kurulan Divan-ı Harb-i Örfî de çok masumları idam sehpalarında sallandırdı. Din düşmanı kesimlerin eline de tam bir irtica sermayesi verilmiş oldu. Bediüzzaman gibi allâmeler de, 31 Mart Olayı ile suçlandılar; ama beraat ettiler.
Yani bu olayla Isparta sürgününün bir alakası yok.
ve bir vesika :
Bitlisli Bediüzzaman Said-i Kürdî Bey taraf-ı âlîlerince Bitlis gönüllü kumandanlığı vazîfesiyle tavzîf olunduğu ve Muş’un sükûtunda orada kalan on iki topu kurtararak Bitlis Muhârebesi’ne iştirâk ile orada mecrûhen esîr düşdüğü ve bu defa tahlîs-i nefs ile Dersaâdet’e geldiğini beyân ediyorsa da buna dair buraca bir gûnâ ma’lûmât mevcûd olmadığından bu bâbdaki ma’lûmât ve mütâla’anın inbâsı mütemennâdır.

Muamelât: 5593
Harbiye Nâzırı nâmına Kâzım

Aslına Mutâbıktır
21 Temmuz sene [13]34
(mühür)

Isparta'daki sürgünden memleketine dönen Said-i Kürdi yine İngilizlerin işgal planına uygun olarak Doğu'da ve güneydoğuda İngiliz hükümeti destekli bir Kürdistan kurulması amacıyla "Kürt Teali Cemiyeti" kurucuları arasında yerini aldı.(kaynak: Marmara brifingi, 1971)

Kürdistan teali cemiyetinin kuruluş amacını daha sonra tartışırız.
ama madem bir kürtçü idi o zaman neden şeyh saidin yanında yer almadı,ve hatta bunun kardeşiliğe ve birliğe zarar getireceğini söyleyerek onu vazgeçirmeye çalıştı.
ve işgale karşı yazdığı risale hala mevcuttur onu okumanızı tavsiye ederim
Bir yandan işgalcilerle mücadele eden Ankara hükümeti bir yandan da İngiliz destekli gerici isyanları bastırmakta başarılı olunca Said-i Kürdi bu sefer M. Kemal'le görüşmek için Ankara'ya gitti. Amacın şeriat devleti kurmak olmadığını, ulusal temele dayanan devlet kurmak olduğunu anlayınca bundan vazgeçtiAtatürkün daveti üzerine ankataya gitmiştir.doğu vilayetlerini temsilen ancak siyasi olarak Atatürkün siyasetini kabul etmemiş ve ankarayı terk etmiştir.
zira atatürk bütün etnik kökenden delen halkları yok farzetmiş ve bugünkü temellerde Türk dayatmasını tercih etmiştir
80 yıllık güney doğu sorununun temeli ve terörün temeli bu zihniyettir
Kürtleri dağda gezen türkler olarak gören zihniyet.Kürtçe konuşmanın yasaklandığı hatta kürt kelimesinin sansür edildiği bir ülkede yaşadık farkında isen.
Bu anlayışa uygun olarak çıkan ve arkasında İngiliz desteği olduğu resmi belgelerle kanıtlanmış olan Şeyh Sait isyanına katıldığı için İstiklal Mahkemesince yargılandı ve birçok ilde sürgün yaşadı. İngiliz destekli bağımsız Kürdistan isteyen bu ayaklanma birçok şehrin yıkımına, ordunun büyük ölçüde kayıp vermesine ve misak-ı Milli sınırlarımız içinde olan Musul ve Kerkük'ün İngilizlere kalması ile sonuçlandı.
Ne alakası var Şeyh sait isyanı ile hiçbir ilgisi yok, emin ola eğer o isyanda rol alsaydı ogün idam edilirdi.
İstiklal mahkemelerinde yargılandığı doğru ama beraat ettiğini yazmamışsın
O musul ve kerkük meselesini yeni cumhuriyeti kuranlara sormak lazım zira meseleyi ingilizlerin milletler cemiyetine götürmesine seyirci kalmışlar ve ıraka bağlanmasına sessiz kalmışlardır.
Bugün dahi Nurculukta cuma namazı kılınması farz kabul edilmez. Çünkü Said-i Kürdi'nin anlayışına göre ülke hala "müslüman" değildir. "Dar-ül harp"tir. Yani şeriatı getirmek için savaşılması geren topraklardır.
Darül harp meselesi böyle ayak üstü konuşulmaz ama nur talebeleri Bediüzzaman dahil cuma namazlarını hala kılarlar.
Nur cemaati'nde Atatürk'ün "Öküz aleyhisselam", "Beton Kemal", "Deccal" gibi isimlerle anılmasınınn arkasında bu şeriatçı ayaklanmaların uğradığı hezimetler yatmaktadır
Bu yakıştırmaları kim olursa olsun ölmüş bir insan için uygun görmek doğru değil söyleyen kişinin kendini bağlar
Benim öyle bir bakışım yok

cem24d
10.03.2006, 20:01
? yanlış olduğundan konuyu sildim

cem24d
10.03.2006, 20:12
H.z. AL? (a.s) efendimizden sonra halifeliğin oğlu H.z Hüseyin (a.s) efendimize geçmesi gerekiyorken muvayi tarafından ele geçirildiği bir gerçektir. ?slam ve kuranı kerim böyle birinin eline geçmişken bozulmadan ve değişmeden günümüze gelmesi ne kadar doğrudur...

size katılıyorum arkadaşım nedenide

Kuran'a Kalem Katıldı mı?
Bilindiği gibi Kuran bir düzenleme süreci geçirmiştir.Ebu Bekir'in halifeliği döneminde ezberden olan ayetler yazılı duruma getirilmiş,Osman'n halifeliği dönemindeyse Zeyd bin Sabit başkanlığında bir kurul oluşturularak yazılı duruma getirilen Kuran'ın düzenlemesi yapılmış,ayet ve süreler üzerine sistemleştirilmiş,yedi nüsha çoğaltılarak İslam'ın yayıldığı bölgelerde birliği sağlamak amacıyla Amiliklere birer tane gönderilmiştir.Bu düzenlenen nüshaya tarihçiler Osman Kuran'ı derler.Birinci ve ikinci özgün metinlerse ilerde ayrılığa neden olur gerekcesiyle yakılmıştır(1)ders kitaplarına kadar inen bilgi budur.
Eyaletlerdeki mushaflar da yaktırılarak kitleler üzerinde etkin olan İbni Mesud ve Ubeyy b.Ka'b'ın kıratları yasaklanmıştır(2).Emeviler 700 yıllarında Kuran'ın noktalanması üzerinde çalışmışlar.Emevi halifelerinden Yezit ve Abdülmelik bin Mervan'ın buğruğundaki zalim ve kan tökücü vali Hattat ibni Yusuf-i Saggafi Kuran'a noktalama işaretlerinisokmuştur.Bu yolla sözcük ve tümcelerin değişebilme olanağı bulmuştur(3).Kuran'ın kimi ayetlerinin azlığı çokluğu üzerinde Şia durmuştur.Kimi saptamalar da yapılmıştır.Yanlız Kuran'ın Tanrıca korunduğu yargısına vararak Kuran üzerinde inançta birliği düşünmüşlerdir(4).
Alman tarihçi A. J.Dierl Peyganberin ölümünden yaklaşık 20 yıl sonra onun söylediği ayetlerden derlenen Osman Kuran'ı'nın Emevilerin çaba ve kararlarıyla düzenlendiği bir çok filtreden geçmiş ve özgün biçiminden uzuklaşmış olduğu kanısındadır(5).
Alman Kuran Trihçileri Nöldöke ve Schwally'ye göre Kuran'ın eksik ve Ebu Bekir-Osman lehlerine düzenlendiği konusunda ilk uyarılar Şii bilginlerinden gelmiştir.XI.y.yıl yazarları Kuran'da 500 dolayında yerin yanlış düzenlendiğine dikkatleri çekerler.Şii otoriteler Kuran'da bir çok ayetin Hlife Osman'ca çıkarıldığını ileri sürerler(6).Kuran tarihçilerine dayanan Muammer Sencer ele geçen Kuran yazmaları arasında farklılıklar olduğunu kanıtlar

zulfikar1985
10.03.2006, 20:34
Kuran değişmiş midir? Yoksa değişmemişmidir? Ben bu yazımda sorunun cevabından çok cevabın neticesinden bahsetmek istiyorum :)
Kuran değişmiştir diye bir cevab verildiği takdirde sonuçlar:
1-Kur'anın değişmediğini temel alan Sünni inanç sistemi tamamen çökecektir.
2-Kur'anın değiştiği tezini öne süren Hiristiyan ve diğer inanç sistemlerine dahil kişiler büyük bir kazanç sağlamış olacaktır. Zaten Kur'anın değişmediğini çürüttükten sonra ikinci adım Hz.Muhammedin peygamberliğini sorgulamaktır.Ayrıca misyonerlik faaliyetleri hız kazanacaktır.
3-Ateistlerin önündeki bir engel daha kalkmış bulunacaktır.
4- Alevilerin İmam Mehdi inançları doğrulanmış olacaktır. Ancak burda da Yazılı metinlerle(İnanç sisteminin kaynağı olan) ilgili olarak yabancı din adamlarının eline koz geçtiğinden misyonerlik faaliyeti sonucu bir çok kayıplar verileceği kesindir.
5- Bunuda siz ekleyin :)

Kur'an değişmemiştir diye bir cevab verildiği takdirde sonuçlar;
1- Alevilikteki İmam Mehdi inancının yanlış olduğu ortaya çıkacaktır.
2- Hz.Ebu Bekir ve bir kısım sahabeye isnat edilen suçlamaların doğru olmadığı ortaya çıkacaktır. Bu da diğer isnat edilen suçlamalarla ilgili olarak iftiramı deyilmi diye bir düşüncenin oluşmasına neden olacaktır.
3-Bunuda size bırakayım.

Bu yazdıklarım daha da çoğaltıla bilir belki şu an benim aklıma gelenler bunlar. Eklemeleri VEYA DÜZELTMELERİ beklerim :)
Bu sözlerime kimse mesaj atmamış üzüldüm valla demekki hepsi doğru !!!

İlgilenenlere tükçesi;
Aleviliği özetlersek;
hiç bir dogması olmayan kehanetlere daynamayan kutsal kitabı olmayan aslını sürdüren ,insanın dışında bir tanrı yı değil tanrısal doğa ya inanan (vahdeti vücud kokuyor değil mi ) ,panteistic,mistik(islamın manevi-ruhsal/iç yönünü yansıtan) inançların birliğini savunan,hümanistik yani insanı başlangıç noktası(merkez) alan ,özgür iradeyi ,saygıyı ve cinsiyet eşitliğini merkez alan,kültürel ve ilerici yönleri açısından ,bilim ,müzik .dans ,edebiyat...sosyal açıdan(toplumsal yönden) farklılıların birliğini ,aynı zamanda ilerici yönleri sosyal demokrat,liberal ,ilerici,din ve devletin ayrı olması gerektiğini savunur...

Çeviren arkadaş hızlıca çevirdiği için ingilizcesini yine de esas almanız uygun olur.
Bu da doğru olduğunu kanıtlıyor olmalı ki Yine cevab yazan olmamış...
Ozaman sonuç şu oluyor Alevi arkadaşlar inançlarını korumak için Kur'an ın değiştiğini savunmalıdır. Bu forumda bolca kullanılan değişip değişmediğini söylemiyoruz sadece şunlarda, bunlarda var söyleminin gerçek olmadığı düpedüz değiştiğini söyleme amacı güttüğünü anlamış oluyoruz. Yani benim burda işim kalmadı demekki...

Serkan_Devrim
10.03.2006, 21:44
madem darıldın bir cevaplayalım.
Kuran değişmiş midir? Yoksa değişmemişmidir? Ben bu yazımda sorunun cevabından çok cevabın neticesinden bahsetmek istiyorum
1-Kur'anın değişmediğini temel alan Sünni inanç sistemi tamamen çökecektir.niye çöksün ki? sünni inanç sistemi çökecek olsaydı hz Ali'nin imametteki haklılığı karşısında çökerdi ama çökmedi. çünkü Allah'ın hikmetinden sual olunmaz mantığıyla kendi kaynaklarını bile reddediyorlar. sanırım sende onlardan biriydin.:yamukgul:

2-Kur'anın değiştiği tezini öne süren Hiristiyan ve diğer inanç sistemlerine dahil kişiler büyük bir kazanç sağlamış olacaktır.tamam kazanç sağlamasınlar diye gerçekleri örtelim olur mu? ayrıca onların kutsal kitaplarının değişmiş olduğuda aşikar. yani pek bir çıkar sağlayamazlar gibi.

Zaten Kur'anın değişmediğini çürüttükten sonra ikinci adım Hz.Muhammedin peygamberliğini sorgulamaktır.komik. neden? tevrat değişti diyen sünniler musanın peygamberliğini sorguladı mı? yada incil değişti diyen sünniler İsayı sorguladı mı?

Ayrıca misyonerlik faaliyetleri hız kazanacaktır.üstte söylediğim gibi kuranın değişmiş olması peygamberin peygamberliğini sorgulamayı getirmez. misyonerlik varolan hızıyla gider. kısacası kuran değişti söyleminin bu saydığınız zararları getirmeyeceği açık. niye evham yapıyorsunuz ki?

3-Ateistlerin önündeki bir engel daha kalkmış bulunacaktır.ha kuranın değişmemiş olması mı onların önündeki engel? hiç sanmıyorum. hatta bu daha iyi bile olabilir. :yamukgul: ateistlerin yalnış bulduğu görüşleri belki değişmiştir diyerek hemen kuranı reddetmemelerine neden olabilir. tabi sizin bakış açınıza göre. :yamukgul:

4- Alevilerin İmam Mehdi inançları doğrulanmış olacaktır. Ancak burda da Yazılı metinlerle(İnanç sisteminin kaynağı olan) ilgili olarak yabancı din adamlarının eline koz geçtiğinden misyonerlik faaliyeti sonucu bir çok kayıplar verileceği kesindir.yine bağlantı kuramadım. mehdi inancı misyonerliği niye arttırsın ki? ayrıca kuranın değişip değişmediğinden bağımsız olarak mehdi inancı sünnilerin büyük çoğunluğunda da bulunur. sadece kim olduğu belli değil sadece peygamber soyundan derler. aleviler ise bizzat 12. imam derler.

5- Bunuda siz ekleyin

1- Alevilikteki İmam Mehdi inancının yanlış olduğu ortaya çıkacaktır.niye?:yamukgul: bağlantıyı kuramıyorum. hem dediğiniz gibiyse sünnilerde yanılmış olacak ki onlardada mehdi inancı vardır.

2- Hz.Ebu Bekir ve bir kısım sahabeye isnat edilen suçlamaların doğru olmadığı ortaya çıkacaktır. Bu da diğer isnat edilen suçlamalarla ilgili olarak iftiramı deyilmi diye bir düşüncenin oluşmasına neden olacaktır.niye? kuranın değişip değişmediğine mi bağlı ebu bekirin ve diğerlerinin haklılığı. zira onların haksızlıkları kuranın tamamlanmasından sonra olmuştur.

3-Bunuda size bırakayım.

Bu yazdıklarım daha da çoğaltıla bilir belki şu an benim aklıma gelenler bunlar. Eklemeleri VEYA DÜZELTMELERİ beklerim sonuç olarak bağlantılarınızda sorun var. kuranın değişmiş olabileceği sizin söylediğiniz sonuçları doğurmaz.

İlgilenenlere tükçesi;
Aleviliği özetlersek;
hiç bir dogması olmayan kehanetlere daynamayan kutsal kitabı olmayan aslını sürdüren ,insanın dışında bir tanrı yı değil tanrısal doğa ya inanan (vahdeti vücud kokuyor değil mi ) ,panteistic,mistik(islamın manevi-ruhsal/iç yönünü yansıtan) inançların birliğini savunan,hümanistik yani insanı başlangıç noktası(merkez) alan ,özgür iradeyi ,saygıyı ve cinsiyet eşitliğini merkez alan,kültürel ve ilerici yönleri açısından ,bilim ,müzik .dans ,edebiyat...sosyal açıdan(toplumsal yönden) farklılıların birliğini ,aynı zamanda ilerici yönleri sosyal demokrat,liberal ,ilerici,din ve devletin ayrı olması gerektiğini savunur...

Çeviren arkadaş hızlıca çevirdiği için ingilizcesini yine de esas almanız uygun olur.güzel yönleri var tanımın ama aleviliği ve tanımlarını alevilere kalması gerekmez mi? alıntıyı nerden yaptınız bilmiyorum. alevilik bir inan bütünüdür. tanımın güzel yönleri varsa da eksik.

Bu da doğru olduğunu kanıtlıyor olmalı ki Yine cevab yazan olmamış...
Ozaman sonuç şu oluyor Alevi arkadaşlar inançlarını korumak için Kur'an ın değiştiğini savunmalıdır.çıkardığınız sonuçlara bayılıyorum. değişmediğini savunan o kadar aleviye rağmen bunu nasıl idda ettiniz?:yamukgul:

Bu forumda bolca kullanılan değişip değişmediğini söylemiyoruz sadece şunlarda, bunlarda var söyleminin gerçek olmadığı düpedüz değiştiğini söyleme amacı güttüğünü anlamış oluyoruz.bu lafı ben söyledim. bütün alevilere maletmişsiniz. kaldı ki samimiydim söylemimde. ayrıca yine bağlantınızı anlamadım. nasıl bir mantıkla hareket ediyorsunuz bilmiyorum.

Yani benim burda işim kalmadı demekki...üzüldüm. iyi bir tartışmacıydınız. iyi sohbetlerde ettik. tekrar görüşmek dileğiyle.
saygılar.

izem
11.03.2006, 15:39
manifesto,

sizin ve sizinleri gibi aydınlataymak maksadıyla...
saygılar.)

http://www.aleviforum.com/showthread.php?p=68656#post68656

şavolanlı
11.03.2006, 20:29
arkadaşlar bu konuların çok hassas konular oldugunu biliyoruz biliyorsunuzki kuranı kerim hak kitaptır diger 3 semavi dinin kitaplarının oldugu gibi uzmanlar hala bile incil olsun tevrat olsun zebur olsun bu kitaplarda hala sahih ayetlerin oldugu söylenmektedir yani kuran dışındaki diger kitaplarda degişikliler olmuştur ama tam anlamıyla bozulmasmıştır. biliyorsunuzki hazreti osmanın üzerinde şehit edildigi kuran hala günümüzde mevcuttur o kuranla şimdiki arasında hiç bir fark yoktur.bilgilerinize sunarım canlar

Serkan_Devrim
11.03.2006, 22:11
hazreti osmanın bildiğim kadarıyla aleviler osmana hazret demezler.

zulfikar1985
11.03.2006, 22:24
madem darıldın bir cevaplayalım.
niye çöksün ki? sünni inanç sistemi çökecek olsaydı hz Ali'nin imametteki haklılığı karşısında çökerdi ama çökmedi. çünkü Allah'ın hikmetinden sual olunmaz mantığıyla kendi kaynaklarını bile reddediyorlar. sanırım sende onlardan biriydin..
Ben Hz.Ali nin imameti konusunda Hz.Ebubekir,Hz.Ömerden ve Hz.Osmandan sonradır derim. Yani zaten benim dediğim gibi gerçekleştiği için Hz.Alinin imameti sünni inanç sisteminde bu nedenle sorun oluşturmuyor... Ama Kur'anın değiştiği söylemi gerçek kabul edilirse Sünni inanç sistemindeki İbadetten tut Haram Helal gibi bütün konulardaki inanışlar boşta kalacaktır ve sistem çökecektir...
tamam kazanç sağlamasınlar diye gerçekleri örtelim olur mu? ayrıca onların kutsal kitaplarının değişmiş olduğuda aşikar. yani pek bir çıkar sağlayamazlar gibi.
Hayır ben gerçekleri örtün demedimki sorunun sonucundan bahsediyorum sadece... Evet onların kitablarının değiştiği aşikar ama Kur'an ın değişmiş olması durumunda Kur'anın getirdiği islamın daha iyi bir din olmadığını ispat etmiş olacaklardır... Buda kişilerin Kur'an değiştiğine göre ha islam ha hristiyanlık ha musevilik.Hani bir felsefe vardı ya doğruluğu ortaya çıkacak yani "Eğer cennet varsa, oraya gitmek için camiye, kiliseye, sinagoga devam edip dua etmek yeterli değildir. Bütün dinlerin tek Allahın kulları, yani kardeş olduklarını kabul eden ve bütün kutsal kitaplarda geçen evrensel doğrularla yaşayan yani dürüst, müşfik, merhametli ve cömert olan bir kimse bunları yapmasa bile oraya gidecektir. İşte bu düşünceleri içinde barındıran ezoterik
düşünce, bugün dahi sürüp giden din kavgalarına yol açan düşüncelerin karşısındadır."

komik. neden? tevrat değişti diyen sünniler musanın peygamberliğini sorguladı mı? yada incil değişti diyen sünniler İsayı sorguladı mı? .
Evet sorgulamam çünkü Kur'an da yazmaktadır Hz.Musa ve Hz.İsa'nın peygamberliği ama kur'an değiştiği ise o zaman sorgulamaya başlayabilirim.
üstte söylediğim gibi kuranın değişmiş olması peygamberin peygamberliğini sorgulamayı getirmez. misyonerlik varolan hızıyla gider. kısacası kuran değişti söyleminin bu saydığınız zararları getirmeyeceği açık. niye evham yapıyorsunuz ki?.
Ne demek getirmez Tabii getirmediği için misyonerler ve diğer din adamları ilk önce Kur'an a saldırmış ve sonrada kendi fikirlerince yeterli kanıtı (yada yeterli karalamayı yaptıkları kanaati oluşunca) bulduklarını düşündükten sonra Hz.Muhammedin peygamber olmadığını bunları(Kur'an da yazılanları) Bilmem şu hristiyan kökenli sahabeden aldığını veya yahudi kökenli sahabeden aldığını söylemişlerdir. Tabii bu söylediklerimi de kaale almasıınız artık ...

ha kuranın değişmemiş olması mı onların önündeki engel? hiç sanmıyorum. hatta bu daha iyi bile olabilir. :yamukgul: ateistlerin yalnış bulduğu görüşleri belki değişmiştir diyerek hemen kuranı reddetmemelerine neden olabilir. tabi sizin bakış açınıza göre. :yamukgul: .
Nasıl yani daha iyi bile olabilir. Yani Kur'an değişmemiş ve Kur'an da tabii senin dediğin gibi Dövün benzeri ayetleri kullanarak eğer bir yaratıcı varsa bunu demez diyecekler değilmi? Yada benim varsaydığım gibi olursa(Kur'an değişmiştir) zaten karşıların da uğraşacakları bir ilahi kitap olmadığı için rahat olacaklar... Buna okuyan arkadaşlar karar versin.

yine bağlantı kuramadım. mehdi inancı misyonerliği niye arttırsın ki? ayrıca kuranın değişip değişmediğinden bağımsız olarak mehdi inancı sünnilerin büyük çoğunluğunda da bulunur. sadece kim olduğu belli değil sadece peygamber soyundan derler. aleviler ise bizzat 12. imam derler..
Bahsettiğim nokta da İmam Mehdi inancı misyonerliği artırır veya azaltır demedim ama sen bu sonucu nerden çıkardın. Dediğim aleviliğinde yazılı kaynağının birinin kur'an olduğu dur.Eğer değişti ise alevilik içinde de misyonerlik faaliyetinin artacağıdır.
niye?:yamukgul: bağlantıyı kuramıyorum. hem dediğiniz gibiyse sünnilerde yanılmış olacak ki onlardada mehdi inancı vardır..
Ben bağlantıyı kurayım o zaman alevilikteki İmam mehdi inancında yanılmıyorsam zamanı geldiğinde değişmemiş olan kur'anı getireceği gibi bir inanış var... ama sünnilerde böyle bir inanış yoktur...Zaten Kur'an değişmemiştirr.

niye? kuranın değişip değişmediğine mi bağlı ebu bekirin ve diğerlerinin haklılığı. zira onların haksızlıkları kuranın tamamlanmasından sonra olmuştur..
Kur'anın değişmediği varsayımı sonucunda bir kısım kimseler ce Hz.Ebu Bekir'in ve bir kısım sahabenin Kur'an ı değiştirdiği ithamının boşa çıkacağını söylemem neden yanlış olsun... Ayrıca bu varsıyım sonucu bu isnat edilen suçların yanlış olduğunun ortaya çıkması nedeni ile suçlamaları yapanların diğer suçlamalarının da iftira olup olmadığı hakkında zihinlerde soru işareti oluşturacağını söylememin neresi yanlış peki...

sonuç olarak bağlantılarınızda sorun var. kuranın değişmiş olabileceği sizin söylediğiniz sonuçları doğurmaz..
bağlantılarımda gördüğün gibi sorun yok ve bu sonuçları, belkide daha ağır sonuçların oluşması da muhtemeldir.

güzel yönleri var tanımın ama aleviliği ve tanımlarını alevilere kalması gerekmez mi? alıntıyı nerden yaptınız bilmiyorum. alevilik bir inan bütünüdür. tanımın güzel yönleri varsa da eksik..
Ben bu tanımı bir Alevi sitesinden aldım... http://www.cemtv.net/alevism.html

çıkardığınız sonuçlara bayılıyorum. değişmediğini savunan o kadar aleviye rağmen bunu nasıl idda ettiniz?:yamukgul:
Ama bu belirttiğim tanıma (yukarıda belirttiğimlink) göre ya onlar alevi değil yada bu tanımı koyanlar... Çünkü tanımdan çıkan sonuca göre Kur'an değişmiştir ve her alevi buna inanır...
bu lafı ben söyledim. bütün alevilere maletmişsiniz. kaldı ki samimiydim söylemimde. ayrıca yine bağlantınızı anlamadım. nasıl bir mantıkla hareket ediyorsunuz bilmiyorum.
Şöyle bir mantık Dövün diyen Allah olurmu... bu sözün amacına göre Burdan iki sonuç çıkar ya Kur'an değişmiştir(bu senin kastetiğin olarak görüyorum), değişmedi ise Kur'anı getiren Muhammed peygamber değildir ve dolayısı ile Allah yoktur söylemine kadar gidebiliriz.(Kur'an da böyle bir emir var ve bütün sahabeler hanımlarını dövmüş, Sahabe hanımlarda kendi kendilerini dövmüşler :) )
üzüldüm. iyi bir tartışmacıydınız. iyi sohbetlerde ettik. tekrar görüşmek dileğiyle.
saygılar.
Üzülme kardeşim ben daha burdayım sadece Kur'anın değişip değişmediği konusundaki alevi kardeşlerimin fikrini öğrenmiş oldum. bu nedenle forumun bu kısmında işim bitti...

Kizilbas 66
11.03.2006, 22:28
bildiğim kadarıyla aleviler osmana hazret demezler.

Ali Ekber kardesime bu konuda katiliyorum.Islamin 3.halifesini Anadolu Alevileri bu sekilde algilamadiklari gibi sevdikleri söylenemez.
Benim,Kuran in degistirilip degistirilmedigi konusundaki düsüncelerim ise bu konunun yeterince kapsamli olmadigi iceriginin yanlis oldugu kanisindayim.Bir kere halen bugün gecerli olan Osman in yazdirdigi Kur anin biz Aleviler tarafindan fazla kabul görmedigi ve ecdatlarimizin,pirlerimizin,dedelerimizin,ozanlari mizin Kurani rehber edinmedigi gercegidir.
Bu anlamda Islam in kutsal sayip kabul ettigi Kuran in degistirildimi ? tartismasinin da bu kitaba inananlara saygisizlik oldugu düsüncesindeyim.Cünkü Kurana inananlar bu kutsal kitabin bir harfinin bile degistirilmedigi konusunda hemfikir olup bir kelimesinin bile degistirildigini söylemenin Islamla alakasinin olmadiginin dinden ciktigini kabul ederler.
Biz Anadolu Alevileride Kuranin bu seklini yüzyillardir kabul etmemis ,Cemlerimizde,cenazelerimizde,Gülbanklarimizda Kurandan dualar okumamisizdir...Dolayisiyla Kuranin degistirilmesi yorumunu Islam Ilahiyatcilarina,teologlara birakalim sevgili canlar......

Saygilarimla..

zulfikar1985
11.03.2006, 22:33
Ali Ekber kardesime bu konuda katiliyorum.Islamin 3.halifesini Anadolu Alevileri bu sekilde algilamadiklari gibi sevdikleri söylenemez.
Benim,Kuran in degistirilip degistirilmedigi konusundaki düsüncelerim ise bu konunun yeterince kapsamli olmadigi iceriginin yanlis oldugu kanisindayim.Bir kere halen bugün gecerli olan Osman in yazdirdigi Kur anin biz Aleviler tarafindan fazla kabul görmedigi ve ecdatlarimizin,pirlerimizin,dedelerimizin,ozanlari mizin Kurani rehber edinmedigi gercegidir.
Bu anlamda Islam in kutsal sayip kabul ettigi Kuran in degistirildimi ? tartismasinin da bu kitaba inananlara saygisizlik oldugu düsüncesindeyim.Cünkü Kurana inananlar bu kutsal kitabin bir harfinin bile degistirilmedigi konusunda hemfikir olup bir kelimesinin bile degistirildigini söylemenin Islamla alakasinin olmadiginin dinden ciktigini kabul ederler.
Biz Anadolu Alevileride Kuranin bu seklini yüzyillardir kabul etmemis ,Cemlerimizde,cenazelerimizde,Gülbanklarimizda Kurandan dualar okumamisizdir...Dolayisiyla Kuranin degistirilmesi yorumunu Islam Ilahiyatcilarina,teologlara birakalim sevgili canlar......

Saygilarimla..
Teşşekkür ederim...

Serkan_Devrim
11.03.2006, 23:05
Ben Hz.Ali nin imameti konusunda Hz.Ebubekir,Hz.Ömerden ve Hz.Osmandan sonradır derim. Yani zaten benim dediğim gibi gerçekleştiği için Hz.Alinin imameti sünni inanç sisteminde bu nedenle sorun oluşturmuyor... Ama Kur'anın değiştiği söylemi gerçek kabul edilirse Sünni inanç sistemindeki İbadetten tut Haram Helal gibi bütün konulardaki inanışlar boşta kalacaktır ve sistem çökecektir... işte bende bunu diyorum ya. tarihi doğru okuyan herkes imametin birinciliğinin Ali'nin hakkı olduğunu Ömer'nin peygamberin vasiyetini yazdırmasına engel olduğunu anlar. ama sünnilik bunlara bile kendince cevaplar bulmuş. yani sünnilik çökmez.

Hayır ben gerçekleri örtün demedimki sorunun sonucundan bahsediyorum sadece... Evet onların kitablarının değiştiği aşikar ama Kur'an ın değişmiş olması durumunda Kur'anın getirdiği islamın daha iyi bir din olmadığını ispat etmiş olacaklardır...kuran değişmediği için mi islam daha iyi bir din? kaldıki islamın değişmesine gerek yok. yaşanan islamiyet diğer dinlerden iyi değil. ne yazık ki.

Buda kişilerin Kur'an değiştiğine göre ha islam ha hristiyanlık ha musevilik.Hani bir felsefe vardı ya doğruluğu ortaya çıkacak yani "Eğer cennet varsa, oraya gitmek için camiye, kiliseye, sinagoga devam edip dua etmek yeterli değildir. Bütün dinlerin tek Allahın kulları, yani kardeş olduklarını kabul eden ve bütün kutsal kitaplarda geçen evrensel doğrularla yaşayan yani dürüst, müşfik, merhametli ve cömert olan bir kimse bunları yapmasa bile oraya gidecektir. İşte bu düşünceleri içinde barındıran ezoterik
düşünce, bugün dahi sürüp giden din kavgalarına yol açan düşüncelerin karşısındadır." kuranı iyi okursan üç farklı sürede üç ayet diğer ilahi dinlerden olanlara cennet vaadeder. birini yazayım.
Bakara(*) Sûresinin 62 . Ayetinde
Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden13 (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükafat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir).14
www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp?ayet=&page_id=&kuran_id=2&ayet_no=62&Arama=Tamam

komik. neden? tevrat değişti diyen sünniler musanın peygamberliğini sorguladı mı? yada incil değişti diyen sünniler İsayı sorguladı mı? . demişim. sende demişsin ki;

Evet sorgulamam çünkü Kur'an da yazmaktadır Hz.Musa ve Hz.İsa'nın peygamberliği ama kur'an değiştiği ise o zaman sorgulamaya başlayabilirim.sorgula kardeşim sorgula. sorgulamak iyidir. ama sana anlatamıyoruz galiba. kuran toptan değişti demedik. kuranda bölüm bölüm değişiklikler oldu. kaldı ki kuranın değiştiğini söyleyen bazı aleviler de hz Muhammedin peygamberliğini kabul etmekteler. ayrıca gerçek gerçektir. değişmişse değişmiştir. araştırmadan öğrenemeyiz.

üstte söylediğim gibi kuranın değişmiş olması peygamberin peygamberliğini sorgulamayı getirmez. misyonerlik varolan hızıyla gider. kısacası kuran değişti söyleminin bu saydığınız zararları getirmeyeceği açık. niye evham yapıyorsunuz ki?.

Ne demek getirmez Tabii getirmediği için misyonerler ve diğer din adamları ilk önce Kur'an a saldırmış ve sonrada kendi fikirlerince yeterli kanıtı (yada yeterli karalamayı yaptıkları kanaati oluşunca) bulduklarını düşündükten sonra Hz.Muhammedin peygamber olmadığını bunları(Kur'an da yazılanları) Bilmem şu hristiyan kökenli sahabeden aldığını veya yahudi kökenli sahabeden aldığını söylemişlerdir. Tabii bu söylediklerimi de kaale almasıınız artık ...kurana saldıranlar önce kendi kitaplarına baksınlar. onların kitapları kurandan hayırlı değil. bu saldırıları yapanlar gereken cevapları alıyor. ayrıca misyonerlik için kuranın değişmiş olmasını beklemiyorlar. yapacaklarını yapıyorlar.

ha kuranın değişmemiş olması mı onların önündeki engel? hiç sanmıyorum. hatta bu daha iyi bile olabilir. ateistlerin yalnış bulduğu görüşleri belki değişmiştir diyerek hemen kuranı reddetmemelerine neden olabilir. tabi sizin bakış açınıza göre. .

Nasıl yani daha iyi bile olabilir. Yani Kur'an değişmemiş ve Kur'an da tabii senin dediğin gibi Dövün benzeri ayetleri kullanarak eğer bir yaratıcı varsa bunu demez diyecekler değilmi? Yada benim varsaydığım gibi olursa(Kur'an değişmiştir) zaten karşıların da uğraşacakları bir ilahi kitap olmadığı için rahat olacaklar... Buna okuyan arkadaşlar karar versin. senin mantığına göre cevap verdim. sen öyle diyorsan tam tersi bile olabilir. daha iyi olabilir. ateistler kurandaki 622 medinesi kurallarını ve çelişkileri yüzünden ateist olmuşlar. yani kuranın değişmesini beklemiyorlar. tam tersi. ateistler kuranın değişmediğini ileri sürerler. varolan kuranı eleştirerek dini reddederler.

4- Alevilerin İmam Mehdi inançları doğrulanmış olacaktır. Ancak burda da Yazılı metinlerle(İnanç sisteminin kaynağı olan) ilgili olarak yabancı din adamlarının eline koz geçtiğinden misyonerlik faaliyeti sonucu bir çok kayıplar verileceği kesindirdememiş misin? bende

yine bağlantı kuramadım. mehdi inancı misyonerliği niye arttırsın ki? ayrıca kuranın değişip değişmediğinden bağımsız olarak mehdi inancı sünnilerin büyük çoğunluğunda da bulunur. sadece kim olduğu belli değil sadece peygamber soyundan derler. aleviler ise bizzat 12. imam derler.. dedim
şimdi kalkmış
Bahsettiğim nokta da İmam Mehdi inancı misyonerliği artırır veya azaltır demedim ama sen bu sonucu nerden çıkardın. Dediğim aleviliğinde yazılı kaynağının birinin kur'an olduğu dur.Eğer değişti ise alevilik içinde de misyonerlik faaliyetinin artacağıdır. diyorsun. o halde mehdi lafını niye kullandın?

Ben bağlantıyı kurayım o zaman alevilikteki İmam mehdi inancında yanılmıyorsam zamanı geldiğinde değişmemiş olan kur'anı getireceği gibi bir inanış var... ama sünnilerde böyle bir inanış yoktur...demişsin. daha önce şöyle demiştin;
Alevilikteki İmam Mehdi inancının yanlış olduğu ortaya çıkacaktır.iyi de niye? sünnilerde mehdiye inanır. ama mehdinin gerçek kuranı getirmesine inanmazlar. yani yine bağlantısız.

Zaten Kur'an değişmemiştirr.iddalara mantıklı açıklamalar ve belgeler getirmek varken böyle kestirip atmak olur mu?

niye? kuranın değişip değişmediğine mi bağlı ebu bekirin ve diğerlerinin haklılığı. zira onların haksızlıkları kuranın tamamlanmasından sonra olmuştur..

Kur'anın değişmediği varsayımı sonucunda bir kısım kimseler ce Hz.Ebu Bekir'in ve bir kısım sahabenin Kur'an ı değiştirdiği ithamının boşa çıkacağını söylemem neden yanlış olsun... Ayrıca bu varsıyım sonucu bu isnat edilen suçların yanlış olduğunun ortaya çıkması nedeni ile suçlamaları yapanların diğer suçlamalarının da iftira olup olmadığı hakkında zihinlerde soru işareti oluşturacağını söylememin neresi yanlış peki...ilk üç halifenin suçlanmaları değişen kurandan çıkmadı. onlara olan kızgınlık tarihin tozlu sayfalarında yazılanlardan dolayıdır. halifeliği gaspettikleri, fedek arazisine el koydukları, fatımanın çocuğunun düşmesine neden oldukları, emevileri islama bela ettikleri vb içindir. yani boşuna uğraşmayın onları aklayamazsınız.

sonuç olarak bağlantılarınızda sorun var. kuranın değişmiş olabileceği sizin söylediğiniz sonuçları doğurmaz..

bağlantılarımda gördüğün gibi sorun yok ve bu sonuçları, belkide daha ağır sonuçların oluşması da muhtemeldir.
sizi anlayabiliyorum. temel inançlarımı sarsacak açıklamaları kabullenmek elbette zordur. ama size tavsiyem okumanızdır. çok okuyun. her yönden okuyun. başka iddalarıda okuyun. ama kızgın ve önyargılı değil. tarafsız, nesnel ve diyalektik.

güzel yönleri var tanımın ama aleviliği ve tanımlarını alevilere kalması gerekmez mi? alıntıyı nerden yaptınız bilmiyorum. alevilik bir inan bütünüdür. tanımın güzel yönleri varsa da eksik..

Ben bu tanımı bir Alevi sitesinden aldım... http://www.cemtv.net/alevism.htmlaleviliğin tanımını herkes farklı yapıyor. alevilik tanıma sığamayacak kadar geniş ve büyük. nasıl bir tanım yaparsanız yapın eksik kalıyor. ayrıca alevilik konusunda aleviler bile birlik değil. kimi islam içi diyor kimi değil diyor kimi mezhep diyor kimi değil diyor. yani bir alevi sitesinin yaptığı tanım geneli bağlamaz.

Ama bu belirttiğim tanıma (yukarıda belirttiğimlink) göre ya onlar alevi değil yada bu tanımı koyanlar... Çünkü tanımdan çıkan sonuca göre Kur'an değişmiştir ve her alevi buna inanır...cevap yukarda. bir alevi sitesinin yaptığı tanım bütün alevileri bağlamaz.

bu lafı ben söyledim. bütün alevilere maletmişsiniz. kaldı ki samimiydim söylemimde. ayrıca yine bağlantınızı anlamadım. nasıl bir mantıkla hareket ediyorsunuz bilmiyorum.

Şöyle bir mantık Dövün diyen Allah olurmu... bu sözün amacına göre Burdan iki sonuç çıkar ya Kur'an değişmiştir(bu senin kastetiğin olarak görüyorum), değişmedi ise Kur'anı getiren Muhammed peygamber değildir ve dolayısı ile Allah yoktur söylemine kadar gidebiliriz.(Kur'an da böyle bir emir var ve bütün sahabeler hanımlarını dövmüş, Sahabe hanımlarda kendi kendilerini dövmüşler )benim söylemlerimi aleviliğe maletmeyin. ben sizin iddalarınızla sünniliği yargılasam hiç hoş olurmu? ben sizinle kişisel olarak sohbet ediyorum. bu dini sohbetimizdende zevk alıyorum. ama bu söylemlerimi aleviliğe maletmeyin. ankete bakarsanız anlarsınız. kuran değişmemiştir diyen alevilerde var.

zulfikar1985
12.03.2006, 00:16
Şüphesiz o zikri (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.

İçlerinden ileri gelenler, “Gidin, ilahlarınıza tapmaya devam edin. İşte bu istenen şeydir. Biz bunu son dinde (en son dinî inanışlarda) duymadık. Bu ancak bir uydurmadır. O zikir (Kur’an) içimizden ona mı indirildi?” diyerek kalkıp gittiler. Hayır, onlar benim Zikrimden (Kur’an’-dan) şüphe içindedirler. Hayır, henüz azabımı tatmadılar.

İnkâr edenler, inananlar için, “Eğer o Kur’an iyi bir şey olsaydı, onlar onu kabulde, bizi geçemezlerdi” dediler. Onunla doğru yolu bulamadıkları için; “Bu eski bir uydurmadır” diyecekler.

Yoksa “onu (Kur’an’ı) uydurdu” mu diyorlar? De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi Allah’tan başka gücünüzün yettiklerini de (yardıma) çağırıp, siz de onun gibi uydurma on sûre getirin."
Onlara gökten bir kapı açsak da oradan yukarı çıkmaya koyulsalar yine “Gözlerimiz döndürüldü, biz herhâlde büyülenmiş bir toplumuz” derlerdi.

O, sana Kitab’ı hak ve kendisinden öncekileri doğrulayıcı olarak indirdi. O, daha önce Tevrat’ı ve İncil’i insanlar için birer hidayet olarak indirmişti.Furkan’ı da indirdi. Şüphesiz, Allah’ın âyetlerini inkar edenler için şiddetli bir azap vardır. Allah mutlak güç sahibidir, intikam sahibidir.

Kim İslam’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.

Şüphesiz Allah katında din İslam’dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah’ın âyetlerini inkar ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir.

Allah’ın âyetlerini inkar edenler, Peygamberleri haksız yere öldürenler, insanlardan adaleti emredenleri öldürenler var ya, onları elem dolu bir azap ile müjdele

Serkan_Devrim
12.03.2006, 12:15
Şüphesiz o zikri (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.kuranu değiştirende bu ayeti yazmış olabilir. ayrıca daha öncede yazdım. alevilerde de kuranın korunmuşluğu vardır. Ali mushafı korunan kurandır.

İçlerinden ileri gelenler, “Gidin, ilahlarınıza tapmaya devam edin. İşte bu istenen şeydir. Biz bunu son dinde (en son dinî inanışlarda) duymadık. Bu ancak bir uydurmadır. O zikir (Kur’an) içimizden ona mı indirildi?” diyerek kalkıp gittiler. Hayır, onlar benim Zikrimden (Kur’an’-dan) şüphe içindedirler. Hayır, henüz azabımı tatmadılar.

İnkâr edenler, inananlar için, “Eğer o Kur’an iyi bir şey olsaydı, onlar onu kabulde, bizi geçemezlerdi” dediler. Onunla doğru yolu bulamadıkları için; “Bu eski bir uydurmadır” diyecekler.

Yoksa “onu (Kur’an’ı) uydurdu” mu diyorlar? De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi Allah’tan başka gücünüzün yettiklerini de (yardıma) çağırıp, siz de onun gibi uydurma on sûre getirin."
Onlara gökten bir kapı açsak da oradan yukarı çıkmaya koyulsalar yine “Gözlerimiz döndürüldü, biz herhâlde büyülenmiş bir toplumuz” derlerdi..

O, sana Kitab’ı hak ve kendisinden öncekileri doğrulayıcı olarak indirdi. O, daha önce Tevrat’ı ve İncil’i insanlar için birer hidayet olarak indirmişti.Furkan’ı da indirdi. Şüphesiz, Allah’ın âyetlerini inkar edenler için şiddetli bir azap vardır. Allah mutlak güç sahibidir, intikam sahibidir.

Şüphesiz Allah katında din İslam’dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah’ın âyetlerini inkar ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir.

Allah’ın âyetlerini inkar edenler, Peygamberleri haksız yere öldürenler, insanlardan adaleti emredenleri öldürenler var ya, onları elem dolu bir azap ile müjdele

bu ayetleri niye yazdığını anlayamadım. kuranın uyduruldduğunu söylemedim. sadece değişmiş olabilir dedim. bu ayetler kuranı Muhammed uyduruyor diyen müşrikler için inmiştir. ben ise kuranı muhammed uydurdu demedim. değişmiş olabileceğini söyledim. ve bu ayetler kuranın değişemeyeceği ile ilgili değil.

Kim İslam’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır. alevilik yeni bir din değildir. inanç bütünüdür. alevilik kuran merkezli olmadığını da söylememe gerek yyok heralde. ayrıca nesh denen şeyin ne olduğunu bilir misin?

ayrıca kuran değişmiş iddasını reddetmiyor ayetler. o ayetler geldiği zaman onu reddeden müşrüklere indi. ben ayetleri reddetme yönünde söylemlerde bulunmadım. kuranın değişmiş olabileceğini söyledim. ve bu kaçıncı yazışım bilmiyorum ama kuran bütünüyle değişmemiştir. bölüm bölüm değişme olabilir.

zulfikar1985
12.03.2006, 12:34
kuranu değiştirende bu ayeti yazmış olabilir. ayrıca daha öncede yazdım. alevilerde de kuranın korunmuşluğu vardır. Ali mushafı korunan kurandır. .
Elimde olmayan Kur'an benim için bir anlam ifade etmez...
bu ayetleri niye yazdığını anlayamadım. kuranın uyduruldduğunu söylemedim. sadece değişmiş olabilir dedim. bu ayetler kuranı Muhammed uyduruyor diyen müşrikler için inmiştir. ben ise kuranı muhammed uydurdu demedim. değişmiş olabileceğini söyledim. ve bu ayetler kuranın değişemeyeceği ile ilgili değil.

alevilik yeni bir din değildir. inanç bütünüdür. alevilik kuran merkezli olmadığını da söylememe gerek yyok heralde. ayrıca nesh denen şeyin ne olduğunu bilir misin?

ayrıca kuran değişmiş iddasını reddetmiyor ayetler. o ayetler geldiği zaman onu reddeden müşrüklere indi. ben ayetleri reddetme yönünde söylemlerde bulunmadım. kuranın değişmiş olabileceğini söyledim. ve bu kaçıncı yazışım bilmiyorum ama kuran bütünüyle değişmemiştir. bölüm bölüm değişme olabilir.
Birinci olarak bu ayetleri yazdım fakat hedefi sen değildin...
İkinci olarak uydurma ile değiştirme arasındaki farkı bana açıklarmısın...
Üçüncü olarak Bir kısmı değişmiş(Uydurulmuş) olan Kur'anın hangi kısmının değiştiğini nerden anlayacam...
Dördüncü olarak bu anlama olayını insanların şahıslarına (Nefis işin içine girince) bıraktığımda kargaşa çıkmayacağına eminmisin...
Beşinci olarakta sadece şunu sorayım Bunu bütün Alevi kardeşlerime soruyorum bu soruya burda cevab vermelerine gerek yok; Eğer Kur'anın değişmediğini varsayarsak İnanç sisteminizde ne gibi sonuçlar doğurur...
(Ben bu konuda cevabımı vermiştim...)
Bu sorulardan sonra burda bir arkadaşın yazdığı bir yazıyı aktarmak istiyorum..

ALEVİLİK-SÜNNİLİK FARKI GAYET AÇIK

Çünkü bunların hiçbiri Sünni İslam kaynaklarında olmadığı gibi, İslam’ın tarihsel mirası incelendiğinde de tüm zorlama yorumlara rağmen Aleviliktekine benzer uygulama ve kurumları bulabilmek pek mümkün olmuyor. Hatta başta cem esnasında alkol kullanımı olmak üzere, kadın-erkek birlikte ibadet, cemde müzik ve müzik aletlerinin kullanımı ve semah gibi Aleviliğin özünü oluşturan unsurları ne Kuran’da, ne peygamberin ister uyduruk isterse sahih (gerçek) hadislerinde göremezsiniz. Ayrıca dünyanın hangi İslam ülkesine giderseniz gidin, onların bugünkü ve geçmişteki İslami geleneklerinde de anılan konularda benzerlikler bulmaya çalışmak nafile bir çabadır.

Yine Alevilerin tamamı olmasa bile büyük çoğunluğunca kabul edilen Kuran-ı Kerim’in eksik olduğu ve bazı ayetlerin III. Halife Osman tarafından imha edildiği, ruh göçü yani başka donda sayısız defalar dünyaya gelme (devriye) ve yeniden doğuş inancı, keza Hıristiyanlıktaki teslisi (üçleme) andırır biçimde Hak-Muhammed-Ali’nin bir nur ve bütün olarak algılanması, Hz. Ali’yi tanrı veya yarı tanrı gören insan tanrıcı kabuller, vahdet-i vücut felsefesi, kriz anlarında büyük bir kurtarıcının gelip (Mehdi) dünyayı zalimlerden temizleyeceği ve yeryüzüne adaleti hâkim kılacağına dair mesianik inançlar ve benzerlerine İslam’ın iki büyük ana öğretisi olan Sünnilik ve Şiilikte kesinlikle bir yer bulamazsınız. Bunların bir tanesine bile inanmak zaten kâfir ilan edilmeye yeterli nedendir. Bir de bütün Müslümanlar istisnasız şuna inanır; Kuran-ı Kerim’in değil bir ayetini, bir harfini bile kabul etmemek, o kişinin imansız sayılması sonucunu doğurur.

Bilinen hikâyedir; deveye sormuşlar, neren yamuk? O da demiş ki; nerem doğru ki! Hal böyle olunca Kuran esas alındığında, deve örneğindeki gibi hemen her tarafı yamuk bir başka deyişle bu kitabın getirdiği hükümlere tamamen aykırı bir yaşayışı olan bir Alevi’nin ve bu anlamda bütünlük arz eden Aleviliğin neresini doğrultup, düzelterek kitabi İslam’a ve bugünkü Müslümanların İslam’ı yaşama pratiğine uyduracağız?
son olarak ;

Serkan_Devrim
12.03.2006, 12:53
Elimde olmayan Kur'an benim için bir anlam ifade etmez...
elinde kuran var. hepsi yalnış demedik. bunu bana bir daha yazdırma neolur. kuranıbütünüyle değiştiğini kimse söylemedi. Birinci olarak bu ayetleri yazdım fakat hedefi sen değildin...
İkinci olarak uydurma ile değiştirme arasındaki farkı bana açıklarmısın...
uydurma demek kuran Allah'tan gelmedi demektir. onu Muhammed uydurdu demektir. değişmiş ise ilahi olan kitabın bazı ayetleri insanlar tarafından tahrif edilmiş demektir. bazı ayetler çıkarılmış yada bazıları eklenmiş demektir.

Üçüncü olarak Bir kısmı değişmiş(Uydurulmuş) olan Kur'anın hangi kısmının değiştiğini nerden anlayacam...
Dördüncü olarak bu anlama olayını insanların şahıslarına (Nefis işin içine girince) bıraktığımda kargaşa çıkmayacağına eminmisin...anlayamazsın. ama değişmese bile insanlık açısından bir şey değişmiyor. kuranın hükümlerinin bazılarının batıni olduğunu bazı hükümlerinin zamana göre şekilleneceğini bilmeyenler zaten kuranı yalnış anlıyorlar. yani değişmemiş kuranla insanlık kurtulmuyor. kuranı zaten şahıslara göre okuyorsun ve uyguluyorsun. namazın şekli kuranda var mı? islami kuralların tamamı kuranda var mı? yok. sen zaten kişilerin görüşlerine göre yaşıyorsun. tek yapman gereken kuranı yorumlayan şahısların söylediklerini aklınla sorgulamandır. ama siz bunuda yapmıyorsunuz.
Beşinci olarakta sadece şunu sorayım Bunu bütün Alevi kardeşlerime soruyorum bu soruya burda cevab vermelerine gerek yok; Eğer Kur'anın değişmediğini varsayarsak İnanç sisteminizde ne gibi sonuçlar doğurur...hemen hemen hiç bir şey. çünkü alevilik kuran merkezli bir inanç değildir. kuranı zamanına göre ve batıni yorumlayan bir inançtır. yani namaz oruç hac vb şeyleri kuranın değişmiş olmasına dayanarak reddetmiyorlar. kuranı batıni yorumladıkları için yapmıyorlar. hz Ali'nin haklılığıda kuranın değişmesiyle ilgili değil. bu tarihi bir olay. bunu tarihi okuyan herkes bilir. kısacası kuran değişmemişse bile alevilerde çok değişecek bir şey yok.

son olarak ;
Yoksa “onu (Kur’an’ı) uydurdu” mu diyorlar? De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi Allah’tan başka gücünüzün yettiklerini de (yardıma) çağırıp, siz de onun gibi uydurma on sûre getirin."iyidostun yazısını okudum ama verdiğin ayetle gene bağlantı kuramadım. tekrar edeyim alevilikte kuranın uydurulduğu inancı yoktur.ısrarla aynı şeyi vurgulama.

zulfikar1985
12.03.2006, 13:40
O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar.

Elif Lâm Râ. Bu Kur’an; âyetleri, hüküm ve hikmet sahibi (bulunan ve her şeyden) hakkıyla haberdar olan Allah tarafından muhkem (eksiksiz, sağlam ve açık) kılınmış, sonra da Allah’tan başkasına kulluk etmeyesiniz diye ayrı ayrı açıklanmış bir kitaptır. (De ki:) “Şüphesiz ben size O’nun tarafından gönderilmiş bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim.”

tokatli2
12.03.2006, 14:09
kuran degil ama yorumlar saptırıldı. www.kurandakidi.net en meal karsılastırması yapabilirsiniz.

Allah bizi yolsuz bırakmaz Tek umudumuz kuran degistirilemez Allah buna izin vermez.

cylmz35
12.03.2006, 14:14
haklısın tokatlı o sitedeki farklılığı bende gördüm ve dikkatimi çekmişti..
Ancak ben kur'anın değiştirilmiş olduğuna ihtimal vermiyorum.. Bunu mümkünde görmüyorum..

Çünkü Kur'an kendi içerisinde karmaşık bir şifre ve yazılım özelliği gösteriyor. Bir harfinin bile değiştirilmediği konusunda eminim.

Ancak, açıklama aşamasında farklı tefsirler, yorumlar yapılabilir.. buda orijinalini değiştirmez.

şavolanlı
12.03.2006, 17:55
valla canlar bana kalırsa bu konular bilinçli dejenere ediliyor.yani hz.ömerin zamanında degiştigi zannediliyorsa bence hata vardır.cünkü daha ozamanlar ehli beyt soyundan gelen hafızlarda vardı herkes karşı cıkmasa onlar bu olaya karşı çıkarlardı. o zamanlar inen her ayet hemen kaytlara geçer ve buna bir çok sahabede tanık olurdu bana kalırsa bunlar hiristiyan misyonerlerin bir oyunu

Herodotus
13.03.2006, 04:09
hareke başka birşey noktalama başka birşey.. kurandan sonra ortaya çıktı noktalamamlar

polata
13.03.2006, 08:42
Biz Anadolu Alevileride Kuranin bu seklini yüzyillardir kabul etmemis ,Cemlerimizde,cenazelerimizde,Gülbanklarimizda Kurandan dualar okumamisizdir...
Sevgili Kızılbas66,
Aleviliğin en önemli kaynağı olan İmam Caferi-i Sadık buyruğunu gözden kaçırıyorsunuz sanırım. Kuran'ı kabul etmemiş değiliz. Kuran'ın zahiri yönünü kabul etmeyip batıni yönünü kabul etmişiz, içeriğine önem vermişiz. Buyruk uyarınca da Cemlerimizde, cenazelerimizde Kuran'dan sure ve ayetler okumuşuz.

srdr_ist
13.03.2006, 09:39
Hala uhde var olmalı ki hak doğru yolu göstermemiş.Doğruyu bulsaydınız konu biterdi.

Kuran a PA,JA,CA,KA harfleri yok nokta koyulurken bu harfler kaldırılıyor.

Noktasız kuranda mevcut

Şİmdi değişti diyen dostlar ve idda sahipleri kuran şuan 28 harf ve bu 4 harfi her nokta konan harfin yerine tekrar koyarak kuran dili asıl arapça ile değiştiriyorsunuz. Sonra okuyup veya araştırıp bakın asıl ayet bu diyorsunuz.

Biz de eyvallah mana değişmiş anlam değişmiş vede böyle olmalı diye tastikliyoruz.

Yapamayacağınız ve de kanıtlayamacağınız bir idda sadece iftiradır.

O halde her ne olursa olsun şahidiniz ve ispatınız yoksa iftira da kalacaktır.

Biz aleviler kura na sırt çevirmedik bu konu aleviyi kurandan uzaklaştırma mantığı güden ilk kişiden başlayarak genclerin kafasını buluyarak ancak rehber edineceği ve hak kelamın dan uzak tutma amacıdır. Bu amaca hizmet edenlerin de gayesi nedir anlamıyorum.
Biz değişti diyemeyiz.Kurandan şuan ki ayetlerin örnek veren
1.imam cafer buyruğu
2. Hünkar makalatında
3.yunus deyişlerinde

Şimdi değişmiştir diyenlere asker gibi iddalarımızdan vaz geçmeyiz diyenlere akıl sahibi biri olarak bu idanızdan vaz geçin demek boynumuzun borcu hadi değişti diyelim öz yerinde.

Kuranın batın yönu olarak sığınmak bize bişey kazandırmaz.

Batınından da haberimiz olmadıkça da söylemek işe yaramaz.

Zahirini de kabul etmiyorum demek sadece inancını zayıflatır.

inancli
13.03.2006, 10:11
valla canlar bana kalırsa bu konular bilinçli dejenere ediliyor.yani hz.ömerin zamanında degiştigi zannediliyorsa bence hata vardır.cünkü daha ozamanlar ehli beyt soyundan gelen hafızlarda vardı herkes karşı cıkmasa onlar bu olaya karşı çıkarlardı. o zamanlar inen her ayet hemen kaytlara geçer ve buna bir çok sahabede tanık olurdu bana kalırsa bunlar hiristiyan misyonerlerin bir oyunu
Iste bu. Savolanli arkadasin yazdigina ben de katiliyorum. Malesef artik yavas yavas insanlar bu oyuna geliyor galiba. En azindan bu forumda boyle goruluyor.

aksakal
13.03.2006, 11:19
Bu konuda söz söylemek için kuran dilini arapçayı iyi bilmek gerekir. O zamandan bu zamana kadar arapçada kullanılan kelimelerin kültür emperyalizmi nedeniyle çok değişmiştir. değişmeden önceki mana ve anlamları iyi bilmek gerekir. İyi bir analiz için iyi bilmek gerekir. Bilmeden konuşmak yada başkalarının fikir ve düşüncelerine katılmamak gerekirki inancımız zafiyete uğramasın.

serdarcan
13.03.2006, 20:34
sayın alevi kardeşlerim yeniöprendiğim bi haberi sizle paylaşayım dedim.
Hz. ali nin kendi el yazması kuran-ı kerim in topkakapı sarayında kutsal emanetler kısmında yeraldığını öğrandim. ve o kuranla şuan hafızların okuduğu kuranla birebir aynı olduğu tespit edilmiş.
ve buna rağmen yine şüphesi olanlar ya Hz. ali ye de güvenmiyor yada değişmediğine inanmak istemyor.
umarım bu bahsettiğim kaynağı araştırır tüm şüpheleriniz gider. ve bu konu kapanmış olur

Mirioglu
13.03.2006, 20:43
Hz. ali nin kendi el yazması kuran-ı kerim in topkakapı sarayında kutsal emanetler kısmında yeraldığını öğrandim. ve o kuranla şuan hafızların okuduğu kuranla birebir aynı olduğu tespit edilmiş.

Topkapı sarayındaki kutsal emanetleri kimseye dokundurtmuyorlar.
Bildiğim kadarıyla sadece belirli zamanlarda ziyarete açılıyor

hangi kaynağa dayanarak şu anki kuranı kerimle Hz.Alinin yazdığı kuranı kerimin aynı olduğunu sölüyorsun bunu bi açıklayabilirmisin bize? sayın serdarcan

manifesto
13.03.2006, 21:00
Arkadaşlar bu meselenin hala konuşuluyor olması beni şaşıttı zira o belgelerin alıntı yapıldığı sitenin adını size vereyim ve sizler bu sitede daha nelerin yumurtlandığına kendiniz bir bakın isterseniz.
Evrim Teorisini hararetle savunan,Hz.Peyganberin hanımlarına onun karıları diye hitap eden,İslamla uzaktan yakından alakası olmayan Hulle nikahını varmış gibi gösteren daha türlü türlü saçmalıklara imza atan bu siteyi sizde deşifre edin.

serdarcan
13.03.2006, 23:05
[quote=Mirioglu]Topkapı sarayındaki kutsal emanetleri kimseye dokundurtmuyorlar.

hangi kaynağa dayanarak şu anki kuranı kerimle Hz.Alinin yazdığı kuranı kerimin aynı olduğunu sölüyorsun bunu bi açıklayabilirmisin bize? sayın serdarcan[/quot

BENİM DUYDUĞUM KİŞİ MÜBAREK ZATLARDAN BİRİ AMA BU KISMI ÖNEMLİ DİİL SİZ O KİŞİYE YÖNELİK DÜŞÜNMEYİN SADECE BU TOPKAPI SARYINDAKİ BU EMANET ULAŞILAMAZ DİİL SİZ 25 MİLYON VE DEVLETİN ÇEŞİTLİ KADEMELERİNDE UMARIM BİÇOK KİŞİ VARDIR EĞER İSTERSENİZ ULAŞIRSINIZ

manifesto
13.03.2006, 23:17
Topkapı sarayındaki kutsal emanetleri kimseye dokundurtmuyorlar.

hangi kaynağa dayanarak şu anki kuranı kerimle Hz.Alinin yazdığı kuranı kerimin aynı olduğunu sölüyorsun bunu bi açıklayabilirmisin bize? sayın serdarcan
Şu anki Kur'an derken başka Kur'anlarında mevcdiyetini iddia etmiş oluyorsunuz.
Her iddia onu ortaya atanın ısbatlamasına bakar, 12 imam da heralde başka Kur'ana inanıyorlar dı?
Topkapı sarayına giderseniz neyin açık neyin kapalı olduğunu görürsünüz, kutsal emanetler müze açık olduğu müddetçe BÜTÜN ZİYRETÇİLERE açık.
Dokundurtmak meseles,n, anlayamadım zira HzAlinin kılıcını eline alıp havada bir savurmak gibi bir niyetin varsa kusura bakma buna müsade etmiyorlar.

Mirioglu
14.03.2006, 00:49
Şu anki Kur'an derken başka Kur'anlarında mevcdiyetini iddia etmiş oluyorsunuz.
Her iddia onu ortaya atanın ısbatlamasına bakar, 12 imam da heralde başka Kur'ana inanıyorlar dı?

manifestooooo yorum yazmak için en son yorumu okuman yetmez senin gözlerinde sorun olmadığına inanmamaya başladım :p

sayın alevi kardeşlerim yeniöprendiğim bi haberi sizle paylaşayım dedim.
ve buna rağmen yine şüphesi olanlar ya Hz. ali ye de güvenmiyor yada değişmediğine inanmak istemyor.
umarım bu bahsettiğim kaynağı araştırır tüm şüpheleriniz gider. ve bu konu kapanmış olur

O diye başka bir kurandan bahseden şahıs bizzat senin körü körüne savunduğun serdarcan dır!!!
Dokundurtmak meseles,n, anlayamadım zira HzAlinin kılıcını eline alıp havada bir savurmak gibi bir niyetin varsa kusura bakma buna müsade etmiyorlar.
ikincisi nasıl hzAlini kılıcını eline alıp savuramıyorsun o kuranı kerimide kafana göre karıştıramazsın.! konuyu saçmalayarak dağıtmaya çalışman çok yazık..! sana yakışmıyor.

BENİM DUYDUĞUM KİŞİ MÜBAREK ZATLARDAN BİRİ AMA BU KISMI ÖNEMLİ DİİL

mübarek bir zaatmı? yoksa zekeriya beyazmı hea :p

kardeeşş burda herkes kanıt ve kaynaklara dayanarak konuşuyorsa sende bu iddayi bi yerlere veya birilerine dayandırman gerekir aksi halde böyle havada kalır..!!Uydurma hikayeler zamanında yeterince zarar verdi islama birde sen yenisi katma.!

inancli
14.03.2006, 16:44
O diye başka bir kurandan bahseden şahıs bizzat senin körü körüne savunduğun serdarcan dır!!!
Iyi de Sadercan'in o Kuran diyerek Hz. Ali'nin yazmasi olan Kuran'dan bahsettigi anlasilmiyor mu? Burada en dogal sey o Kuran demek degilmidir?

colddream
14.03.2006, 17:15
Arkadaşlar siz neyi tartışıyorsunuz hala haberiniz yok. Neye yorum yaptığınızı bil anlamıyorsunuz. Sizler ya hiç okumuyor yada sadece kulaklarınızı dolduran vızıltıları buraya aktarıyorsunuz bari mantıgınızı kullanarak cevaplayın su soruları. Kabul edilmesi gereken tek şey kuranı kerime dışarıdan hiç bir ayet eklenmemiştir. size bir sorum var kuranı kerim neden yoplatılıp yakıldı bunu arastırın. Ayet sayısı aynı olan ve dışarıdan eklentisi olmayan bu büyük eserde degişen ne?

izem
14.03.2006, 17:42
Önceki mesajları bir okuyun coldream..
Sorduğunuz soruların yanıtları gerilerde.

huseyincem
14.03.2006, 18:37
kuranın değiştirildiğine inanıyorum.yazılardan bir kaçını okudum fikrimi söylemek istedim.

allahın gönderdiği bir kitapta kölelik geçiyor.hatta peygamberin veda hutbesinde efendisine iyi kölelik yapmayan köle iyi müslüman değildir diye de bir ibare var.

köleliğin allahın kitabında savunulması bence başlı başına bir çelişki.ama o zamanın şartlarına göre inmiş diye kabul edebiliriz.o zamanda şu soru akla gelir.kuran evrensel değildir.zamana ayak uyduramamıştır.

çünkü bu gün ne kölelik ne de efendilik var.eğer bir insan ben müslümanım ve kölem var der ise de o nun da müslümanlığından şüphe ederim

saygılar.

manifesto
14.03.2006, 19:16
köleliğin allahın kitabında savunulması bence başlı başına bir çelişki.ama o zamanın şartlarına göre inmiş diye kabul edebiliriz.o zamanda şu soru akla gelir.kuran evrensel değildir.zamana ayak uyduramamıştır
İslam da islam öncesinde olan kölelik anlayışı yoktur,ancak Kur'anın değiştirilemediğine veya evrenselliğine bir halel getirmez bu.
Kölelik insanlığın ulaştığı medeniyet neticesinde kaldırılmıştır.1960 lı yıllara kadar ABD başta olmak üzere batıda kölelik devam ediyordu
Bu bakımdan köleliği batıda ki gibi değerlendirmemek lazım

zulfikar1985
14.03.2006, 20:35
Kuran değişmiş midir? Yoksa değişmemişmidir? Ben bu yazımda sorunun cevabından çok cevabın neticesinden bahsetmek istiyorum :)
1-Kur'anın değişmediğini temel alan Sünni inanç sistemi tamamen çökecektir.
2-Kur'anın değiştiği tezini öne süren Hiristiyan ve diğer inanç sistemlerine dahil kişiler büyük bir kazanç sağlamış olacaktır. Zaten Kur'anın değişmediğini çürüttükten sonra ikinci adım Hz.Muhammedin peygamberliğini sorgulamaktır.Ayrıca misyonerlik faaliyetleri hız kazanacaktır.
3-Ateistlerin önündeki bir engel daha kalkmış bulunacaktır.
4- Alevilerin İmam Mehdi inançları doğrulanmış olacaktır. Ancak burda da Yazılı metinlerle(İnanç sisteminin kaynağı olan) ilgili olarak yabancı din adamlarının eline koz geçtiğinden misyonerlik faaliyeti sonucu bir çok kayıplar verileceği kesindir.
5- Bunuda siz ekleyin :)

1- Alevilikteki İmam Mehdi inancının yanlış olduğu ortaya çıkacaktır.
2- Hz.Ebu Bekir ve bir kısım sahabeye isnat edilen suçlamaların doğru olmadığı ortaya çıkacaktır. Bu da diğer isnat edilen suçlamalarla ilgili olarak iftiramı deyilmi diye bir düşüncenin oluşmasına neden olacaktır.
3-Bunuda size bırakayım.

Bu yazdıklarım daha da çoğaltıla bilir belki şu an benim aklıma gelenler bunlar. Eklemeleri VEYA DÜZELTMELERİ beklerim :)

Bu yazıyı yazdıktan sonra sağolsun Ali Ekber den başka bu konuya cevab veren olmadı(gerçi ben yazdıklarımda hala aynı düşüncedeyim )... Cevablar ve yazılanlar forumdadır... Şimdi benim değineceğim konu şu bu sorunun sorulmasındaki amaç nedir sizce?
Ben şimdi kendimce amaçlar dizeyim sizde ya ekleme yaparsınız yada bu yanlış dersiniz:
1- Bilindiği üzere Sünniler Kur'an ın tek harfinin bile değişmediğini savunur. Bu nedenle birinci hedef kitle Sünniler olabilir...
2- Alevi kardeşlerimin(bir kısmının) Kur'an değiştiği inançlarını pekiştirmek için kendilerine destek aramaları...
3-Bu soruyu soran hatta sormakla kalmayan değişti diyen Misyonerler le aynı hedef...
4- ......
Bumaddeyi siz ekleyin yada madde çıkarın, ancak isteyim burda eklediğiniz maddeyi bizimle paylaşmanızdır...

Şimdi gelelim şu ayete ; Yoksa “onu (Kur’an’ı) uydurdu” mu diyorlar? De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi Allah’tan başka gücünüzün yettiklerini de (yardıma) çağırıp, siz de onun gibi uydurma on sûre getirin."
bu güne kadar kur'anın değiştirildiğini iddia edenlerden kimin bu değiştirlmiş on sureye benzer on sure getirdiğini duymadım duyan varsa bana göstersin lütfen.... Değişmiş olduğu iddi a edilen surelere benzer olsun yeter... Ama sanmıyorumki yapabilsinler..1400 yıldır yapamayan hirıstiyan ve yahudi alemi bunu biliyorlar...
Ben rabbimin iddia sına karşı insanların (Kur'an) değiştiğini kanıtlamaları için 10 sure getirmelerini bekliyorum...

yusufçukgecegez
14.03.2006, 22:00
kuran değiştirildi iddiasında bulunan siteyi bir iki sene evvel okumuştum.o site bu kadarla kalmıyor kuranın muhammed tarafından yazıldğını daha sonrada tekrar değiştirildiğini iddia ediyor.yani temelde yaradıcı diye bişeyin olmadığını savunuyor.ben bir sünniyim ve buna saygı duyuyorum çünkü bunu iddiaeden ateistler zaten öyle yapmak zorunda aksi takdirde inanırdı.
bence herşey ilk önce inançda bitiyor.dediğim gibi inanmayanlara saygı duyuyorum istediğini iddia edebilir.ama bir allaha inanıyorsak ve kuranın allah tarafından muhammede indirildiğine inanıyorsak burda iş ciddileşiyor.çünkü allah kuranın koruyucusunun kendisi olduğunu söylüyor ve bu durumda kuranın değişirilmesi mümkünmü.allah kuranını koruyamıycak kadar acizmi.allah evreni yaradıyor ve düzenliyor devam ettiriyor,kuranı koruyamayacak kadar acizmi.mantıken düşünecek olursak.
üstelik son zamanlrda yapılan matamatiksel hesaplamalarda kuranın değiştirilmemiş olduğunu çok iyi destekliyor.ben allaha inanıyorum bu yüzden kuranın değiştirilmediğinede hiç delilsiz inanıyorum.fakat şunada katılıyorum.kuranın tek bir harfi bile değişmemiştir fakat,değişik yorumlarla yorumlanabilir.coğrafyalara ve medeniyetlere göre.mesela arabistan ile altıay gündüz altıay gece olan vede dondurucu soğuk olan kutuplar farklı yorumlar aratabilir.birde farklı kültürlerde farklı yorumlnabilir,özünü asla kaybetmemek ve asıl bizim yaptığımız doğrudur diğeri uydurmadır dememek şartı ile.sonuçta aynı allah aynı muhammed aynı halifeleri kabul ediyorsak çokda bir farkımız yoktur,değişik renkler vardır sadece,hangi rengin daha güzel olduğunu tartışmanın hiç manası yok,herkeze göre farklı renkdir ama hepsi 3 ana renkden oluşur,üç ana renkde beyaz ışıktan.renkler birbirine karışır ara tonlar oluşurve bunun sonucunda muhteşem renklerden oluşmuş bir tablo.haddimi aşdıysam affola.

manifesto
15.03.2006, 00:08
Zülfikar, mesele aslında gayet açık
Bir siyasi saltanat mücadelesi ve kaybedenlerin; yaa öylemi ozaman biz size gösteririz deyip kin ve husumeti yas ve matemi esas alan bir inanç şekillendirmeleri
Şia aleviliği çok derin izler bırakmıştır ancak türkiyede ki bazı alevi aydınları şia yı da geçip acip yeni iddialar ortaya koymuşlardır.
Kafalar karışmış zihinler bulanmıştır.
Zaman berrak sulara bizi taşıyınca herkez hakikati ayan beyan görecektir zaten
Bu zamandaki kimseyi yargılayamam zira meselenin kökleri derinlerdedir.
Bir kahraman bu derinlere dalıp derin delillerle gelmelidir.

zulfikar1985
15.03.2006, 01:47
Zülfikar, mesele aslında gayet açık
Bir siyasi saltanat mücadelesi ve kaybedenlerin; yaa öylemi ozaman biz size gösteririz deyip kin ve husumeti yas ve matemi esas alan bir inanç şekillendirmeleri
Şia aleviliği çok derin izler bırakmıştır ancak türkiyede ki bazı alevi aydınları şia yı da geçip acip yeni iddialar ortaya koymuşlardır.
Kafalar karışmış zihinler bulanmıştır.
Zaman berrak sulara bizi taşıyınca herkez hakikati ayan beyan görecektir zaten
Bu zamandaki kimseyi yargılayamam zira meselenin kökleri derinlerdedir.
Bir kahraman bu derinlere dalıp derin delillerle gelmelidir.
Manifesto kardeşim inancım şudurki bu tartışmalar Hz.Mehdi gelenedek sürecektir.. Yine inancım odurki ne bu günki alevilik (Kur'anı merkez almaz) nede sünnilik(Kur'anı merkez alsada) alimlerin yorum sorunundan dolayı Hz.Mehdi (Kur'anı merkez alacaktır ancak yorumu peygamberle aynı çizgide olacaktır) ile aynı paralellikte olmayacaktır... Rabbim hakkımızda hayırlısını versin...
Ama ben yine de :
Ben rabbimin iddia sına karşı insanların (Kur'an) değiştiğini kanıtlamaları için 10 sure getirmelerini bekliyorum...

sırdaş
24.03.2006, 00:38
Ben de Kur'an'ın değiştiğine inanmıyorum.On iki imamların ve daha sonra bunların soyundan gelenlerin Kur'an'ın değiştirildiğine dair bir iddialarını bu güne kadar okumadım ve duymadım.En azından bizim belge dediğimiz yukarıda yazılanlar gerçekten belge niteliği taşıyor mu ? Bunu bilmek ve ispat etmek gerekir.Bu büyük bir sorumluluk taşıyan bir iddia, bu hususta temkinli davranmamız gerektiğine inanıyorum.

Sonsuz sevgi ve selamlarımla....

manifesto
24.03.2006, 00:43
Sn.Sırdaş o sözde belgelerin yayınlandığı site Darvinizim goygoygusu bir site, ataist bir düşünce Hak ile Batılı nasıl ayırt edebilir.
Atası şebek olanlar nasıl Kur'an hakkında bu yorumları yapabilir....

Balta
24.03.2006, 01:05
Sn.Sırdaş o sözde belgelerin yayınlandığı site Darvinizim goygoygusu bir site, ataist bir düşünce Hak ile Batılı nasıl ayırt edebilir.
Atası şebek olanlar nasıl Kur'an hakkında bu yorumları yapabilir....

Gülenci sitenin yazıları goygoycu olmuyor ama başka sitelere terbiyesizlik edebiliyon. Bana görede Gülenci,Kaplancı,Nurcu siteler goygoycu ve Atası şebek olan dersem bu seviyelilik mi olur. Beyler kendinize gelin ve söylemlerinizde sizin dışınızdakilere eleştiri getirirken edep ve hayanızı elden bırakmayın. Şevki Yılmaz varileşmeyin.

Cleric
24.03.2006, 01:06
bencede değişmiştir Şimdiye kadar herkes kendi çıkarlarına göre bir yerlerine eklemiştir yada çıkarmıştır Benim düşüncem ..

srdr_ist
24.03.2006, 03:20
Kuran değiştimi Alevi diyorsa değişmiştir. Alevi o kitabı eline aldığında ilimi ile okur. Kuranı natık veya yaşayan kuran alevilerdir.Bunu diyorsanız değişmiştir. Yok ellerinizle tuttuğunuz o kitaptan ilim ile sonuc alabiliyorsanız değişmemiştir.
Hiç birşey anlamıyorsanız sizin için değişmiştir.
Zaten anlamadığınız şeyide ya atarsınız yada bir kenarda bırakırsınız.
Kenara bırakanları boşverinde anlayanlarla ne güzel sohbet edilir.
Mesela
Allah kuranda en büyük yemini nerde ediyor.
Niçin ediyor
Neyin üzerine ediyor.
Ledün ilmi dahi burda biraz çıkıyor ya

Bir dinleseniz ahengi dahi bir hoş
Anlat diyenlere kusura bakmayın bildiğimiz bizde kalsın.
Saygılarımla

colddream
24.03.2006, 14:10
çok karmasıklaştı konu iyice birileri degişti birileri degişmdi diyor. Benim bildigim sadece kurandaki ayetlerin yeri farklı ilk inen ayeti kerime oku allahın adı ile oku. fakat bu ayeti kerime kuanın başında olması gerekirken başlangıçda fatiha suresi var ve ayeti kerime bakara suresinde 72. ayet olarak geçyor. artı dikkat çekilen bir noktada OKU ALLAH'IN ADI İLE OKU . peki Peygamber efendimiz Hz.Muhammet (s.a.a.) okumasını istedigi ne idi, elinde yazılı bir şey mi verdı? Yada Cebrail (a.s.) ona Ayeti yazılı olarak mı indirdi ?

zulfikar1985
24.03.2006, 14:43
bencede değişmiştir Şimdiye kadar herkes kendi çıkarlarına göre bir yerlerine eklemiştir yada çıkarmıştır Benim düşüncem ..
Şimdiye kadar açık seçik yazan bir kaç kişiden birisin tebrik ederim. Yanlış anlaşılmasın ben değişmediğine inanıyorum.

zulfikar1985
24.03.2006, 14:49
çok karmasıklaştı konu iyice birileri degişti birileri degişmdi diyor. Benim bildigim sadece kurandaki ayetlerin yeri farklı ilk inen ayeti kerime oku allahın adı ile oku. fakat bu ayeti kerime kuanın başında olması gerekirken başlangıçda fatiha suresi var ve ayeti kerime bakara suresinde 72. ayet olarak geçyor. artı dikkat çekilen bir noktada OKU ALLAH'IN ADI İLE OKU . peki Peygamber efendimiz Hz.Muhammet (s.a.a.) okumasını istedigi ne idi, elinde yazılı bir şey mi verdı? Yada Cebrail (a.s.) ona Ayeti yazılı olarak mı indirdi ?
Şimdi bir söz vardı :komik
Oku da adam ol baban gibi..... gidiyordu işte bu söz ile acaba çocuğa elindeki kağıdı okumasımı söyleniyor yoksa başka bir anlama mı geliyor?

De benim aklıma takılan senin mesajın altında yazılı olan mesaj(imza deniyor herhalde);
:36_1_60: siz Allah'tan korkun; çünki biz O'na aşığız :36_1_41:
Garibsedim!!! Siz den kastın sünnilermi acaba?
Ben Allahtan korkarım çünkü ona aşığım...
Ben Allahtan korkarım çünkü korkmamı emrediyor.
"Ey İsrailoğulları !Size verdiğim nimeti hatırlayın. Bana verdiğiniz sözü yerine getirin ki ben de size verdiğim sözü yerine getireyim. Yalnız benden korkun. "
"Ey iman edenler! Belli bir süre için birbirinize borçlandığınız zaman bunu yazın. Aranızda bir yazıcı adaletle yazsın. Yazıcı, Allah’ın kendisine öğrettiği şekilde yazmaktan kaçınmasın, (her şeyi olduğu gibi dosdoğru) yazsın. Üzerinde hak olan (borçlu) da yazdırsın ve Rabbi olan Allah’tan korkup sakınsın da borçtan hiçbir şeyi eksik etmesin (hepsini tam yazdırsın). Eğer borçlu, aklı ermeyen, veya zayıf bir kimse ise, ya da yazdıramıyorsa, velisi adaletle yazdırsın. (Bu işleme) şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun. Bu, onlardan biri unutacak olursa, diğerinin ona hatırlatması içindir. Şahitler çağırıldıkları zaman (gelmekten) kaçınmasınlar. Az olsun, çok olsun, borcu süresine kadar yazmaktan usanmayın. Bu, Allah katında adalete daha uygun, şahitlik için daha sağlam, şüpheye düşmemeniz için daha elverişlidir. Yalnız, aranızda hemen alıp verdiğiniz peşin ticaret olursa, onu yazmamanızdan ötürü üzerinize bir günah yoktur. Alış-veriş yaptığınız zaman da şahit tutun. Yazana da, şahide de bir zarar verilmesin. Eğer aksini yaparsanız, bu sizin için günahkârca bir davranış olur. Allah’a karşı gelmekten sakının. Allah size öğretiyor. Allah her şeyi hakkıyla bilendir."

caferi
24.03.2006, 16:23
[quote=YOLGEZER1984]Kuran'in Bir Harfinin Bile Degismedigi Masali

Islamiyet Gercekleri... Islamci kesimin en buyuk iddialarindan birisi olan "Kuran'in bir harfinin bile degismedigi"; arastirmacilarin, Libya ve Arap Kuran'lari ile Hadis'leri incelemesi ile cürütüldü (http://www.islamiyetgercekleri.org/islkurdeg.html). Allah/Tanri'dan geldigi iddia edilen ama aslinda Muhammed'in hazirladigi Kur'an'in nasil hazirlandigini (http://www.islamiyetgercekleri.org/muhammedkuran.html), sonra nasıl degistigi/degistirildigini (http://www.islamiyetgercekleri.org/islkurdeg.html), bu sayfada "belgeleri" ile bulacaksiniz. Ayrica, Islamiyet'in kadina bakis (http://www.islamiyetgercekleri.org/islkadin.html) acisi ve ilgili ayetler, Islamiyet ve siddet (http://www.islamiyetgercekleri.org/siddet.html), Kur'an'daki bilimdisi ayetler (http://www.islamiyetgercekleri.org/kuranbilimdisi.html), günümüze uymayan insanları şiddete yönelten, başka dinleri tanımayan, kadınları ikinci sınıf insan yerine koyan ayetler (http://www.islamiyetgercekleri.org/islkuranayetler.html), bilimdisi hadisler (http://www.islamiyetgercekleri.org/mucize.html) hakkinda bilmediklerinizi ogrenebileceksiniz.

arkadaşlar sıkı durun ....

Kuran'ın ikinci orijinali: Ebubekir döneminde yapılan derleme. Yakıldı.

http://www.islamiyetgercekleri.org/islkurdegres1b.gif (http://www.islamiyetgercekleri.org/islkurdegres1b.gif)

Kuran'ın üçüncü orijinali: Osman döneminde oluşturulan "azmalar".Bunlar da dünyanın hiç bir tarafında yok. Yapılan inceleme ve aktarmalarla görülen o ki: Muhammed'in "vahiy katiplerine yazdırdığı" bildirilen "Kuran"ın ne "aynı" ne de "tümü" eldeki Kuran'da. Halife Mervan kendi gerekçesini şöyle açıklar; "Onda yazılı olanlar, Osman tarafından yazdırılan Mushaflara geçmiştir. Artık ona gerek kalmamıştır. Yakılıp yok edilmeseydi, zamanla kuşkulara yol açılabilir, ondan alınarak yazılan Mushaflar çevresindeki kuşkuları önlenemeyebilirdi. Bundan korktum, o nedenle yaktırdım......

arkadaşlar bu yukarıda da yazılı olduğu gibi çürütülmüş bir gerçektir artık.. ve konuyla ilğili bilği çok uzun olduğu için ben buraya koymayacagım.. bu bilginin tamamını ögrenmek siterseniz bana e-mail atın..
arkadaşım söylediğn şeylerin hepsi tamamıyşa yanlış...sen ALLAH a HZ MUHAMMED E inanmayabilirsin o senin düşüncen ama hiç kimse kuranın
değiştiğini
iddia edemz demişsinki kuranın ikinci orjinali ebubekir döneminde yakılmış
eğer ebubekir bunu yapmışsa HZ ALİ de onun suç ortağı olur neden mi
HZ ALİ konuşan kurandır...yani resul den sonra onu en iyi bilendir deilmi
HZ ALİ ebubekir döneminde de yaşamıştır...eğer ebubekir bunu yapsa idi
HZ ALİ muhakkak buna engel OLURDU...eğer bu olay emeviler zamanın da yapılmışsa zamanında yaşayan imam buna müsade etmezdi.sen ALLAHa hz MUHAMMED E inanmayabilirsin o senin düşüncen ama kimsenin inancına laf edemezsin... senin dediğin şeyler ateist mason kökenli yorumlardır..
hem RESULU-EKREM okuma yazma bilmezdi okuma yazma bilmeyen bir kişinin bunları yazması olanaksızdır..

semavi
24.03.2006, 17:30
aslinda Muhammed'in hazirladigi Kur'an'in

burası alevilik forumumu ateistlik forumumu acaba
böyle bir kelimenin ne işi olabilir bu forumda
alevilik dinsizliği mi gerektiriyor yoksa

Serkan_Devrim
24.03.2006, 17:34
alevilik dinsizliği mi gerektiriyor yoksakişilerin düşüncelerini aleviliğe maletmeyin. zihniniz bir kaç kişiden duyduklarınızı bütüne maletmeye elverişli.

sinan boztepe
24.03.2006, 21:45
tüm canları aşkı muhabbet ile selamlıyorum...

kuran asırlardır hükmünü koruyan, değişen çağın karşısında değişmeden duran, tüm çağlara hitap edebilen akılüstü bir kitaptır..
kuran değişti diye nara atanlar acaba kuranı kaç defa okudular??
acaba kuranın emirlerinden hangisini yerine getirdiler???

yok ağalar, sırf kişisel fikirlerimizi din diye sunmak yanlış olur.. kuran ne ebubekir, ne ömer nede osman zanında ellenmedi.. onların zaten din ile bir alakalarıda yoktu.. onlar için din bir amaç değil bir araçtı.. ancak imam ali dini kendine bir amaç edinmişti.. zamanının büyük bir bölümünü bu ilme ayırmıştı... çünki kuran tamamiyle imam ali'nin bilgisi dahilinde yazdırılıyordu.. ayetleri toplatanda, kitap haline getirende imam alidir..

kalkıp ta sırf ebubekir,ömer ve osmanı şirin göstermek için yok şu toplattı yok şu kitap etti yok efendim şu çoğalttı!!! bıraksınlar bu emevi ayaklarını... kitabı yazanda okuyanda bellidir...

asıl sorun şu: kuran değiştimi??? asla ............

kuran ilk günki kadar saf ve temizdir.. hiç bir şekilde değişikliğe uğramadı.. eğer kuran değişseydi: emevilerin icadı olan namazın bugünki kılınış şekli kuranda yazardı!!!
eğer kuran değişseydi: 30 gün ramazan orucu yazardı!!!
eğer kuran değişseydi: cami kelimesi yada minareli yapılar allahın evidir diye kuranda yazardı!!! mescidler yazmazdı...
eğer kuran değişseydi: ebubekir kızı olan peygamberin bakıcısı aişe, peygamberin eşi olarak yazardı.. ana olarak yazardı..
eğer kuran değişseydi: tamamiyle sünni zihniyetin fikirlerini yansıtırdı.......

daha size verebileceğim örnekler çok.. ama bu kadarı anlamanız için yeterlidir.. şimdi kalkıpta yok efendim kuran değişti demek yanlış.. eğer kuran değiştirilmiş olsaydı biz alevilerin karşı olduğu görüşler o kitapta yer alırdı.. ama okuduğumda görüyorumki ceddimin bana verdiği bilgiler aynen kuranda mevcuttur..

imam ali buyuruyorki: dünyanın sırrı kuranda saklı; kuranın sırrı ihlas suresinde saklı; ihlasın sırrı fatiha suresinde saklı; fatihanın sırrı başındaki besmelede saklı; besmelenin sırrı başındaki -b- harfinde saklı; -b- nin sırrı altındaki noktada saklı; ben ise o noktada saklıyım diyor... yani kuran baştan sona ehli beyti anlatır.....

alamut
24.03.2006, 23:19
bence de bu konu çok hassas bi konu varsayımlarla karşılaştırılamaz
ama kuranda geçen bazı ilginç ayetler de yook değil. bu ayetlerin varlığıda
ister istemez bu düşünceyi akla getiriyo acaba değiştimi diye.

ama başta tanrının neden bizzat ben koruyorum demeside ilginç neden böyle bişey söylediği tartışılır belkide bu ayet değişiklikten sonra eklendi

neyse kanıt olmadan yorum yapmak güç

manifesto
24.03.2006, 23:24
ama başta tanrının neden bizzat ben koruyorum demeside ilginç neden böyle bişey söylediği tartışılır belkide bu ayet değişiklikten sonra eklendi

Hiç şüpesiz Yaratıcı meydan okuyor;

88- Ey Muhammed! De ki: "Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler bu Kur'ân'ın benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine yardımcı olsalar bile, yine onun bir benzerini meydana getiremeyeceklerdir

9- Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız.

Bu ayet hem müslümanların inancını kuvvetlendirir hemde Kafirlerin ümitlerini kırar. Yani bu değerlendirmeler bence ile sence ile oturulup konuşabileceğimiz kahvehane sohbetleri mevzuu değil,
Kim ki onun değiştiğini kabul ederse kusura bakmasın o kafir olur yani islamla uzakdan yakından bir alakası kalmaz artık tecdidi din yapması gerekir tekrar.

srdr_ist
24.03.2006, 23:28
bence de bu konu çok hassas bi konu varsayımlarla karşılaştırılamaz
ama kuranda geçen bazı ilginç ayetler de yook değil. bu ayetlerin varlığıda
ister istemez bu düşünceyi akla getiriyo acaba değiştimi diye.

neyse kanıt olmadan yorum yapmak güç

Sinan Dedenin dediğine katılmak haktır.

okumadan geçmeyin

Alamut can madem aklının almadığı ayetler var demişsin
Sana hünkarın birsözünü söyleyeyim
ARAŞTIRMA AÇIK BİR SINAVDIR.
mantığının alamadığı bu kelam haktan ise nedir diye sen bizzat kendin araştıracan gerekirse yıllaca ama red etme noktasına gelip durma bu çok saçma demek miskinliktir. Erdemlilik bu ya sor yada araştır illaki sonuç çıkacaktır bilesinki mürşit piri yükseltir oda sorularıyla pirde arar bulur ilmini yükseltir bu da pirin mertebesini yükseltir.
el ele el hakka
Saygılarımla.

colddream
25.03.2006, 13:51
Sayın Sinan BOZTEPE
Kuran ilk günki kadar saf ve temizdir.. hiç bir şekilde değişikliğe uğramadı.. eğer kuran değişseydi: emevilerin icadı olan namazın bugünki kılınış şekli kuranda yazardı!!!
eğer kuran değişseydi: 30 gün ramazan orucu yazardı!!!
eğer kuran değişseydi: cami kelimesi yada minareli yapılar allahın evidir diye kuranda yazardı!!! mescidler yazmazdı...
eğer kuran değişseydi: ebubekir kızı olan peygamberin bakıcısı aişe, peygamberin eşi olarak yazardı.. ana olarak yazardı..
eğer kuran değişseydi: tamamiyle sünni zihniyetin fikirlerini yansıtırdı.......

Diline sağlık dede peki şunu sorsak
1- Kuranda ilk inen ayet ‘Oku Allah’ın adı ile oku’ değil midir. Eğer öyle ise Cebrail (a.s.) Hz. Muhammet’ten neyi okumasını istemiştir. Ayeti kerime yazılı olarak mı indi.
2- İlk ayet neden en başta değildir.

Sayın Manifesto

88- Ey Muhammed! De ki: "Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler bu Kur'ân'ın benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine yardımcı olsalar bile, yine onun bir benzerini meydana getiremeyeceklerdir

Burada şu dikkatimi çeker kuranın benzerini getirmek için toplansalar. O zamanda Hz. Muhammet yaşıyordu bu ayet indiğinde. Lakin kuran kerim yazılmamıştı daha yani bir bütün değildi. Burada anlatılmak istenen kuran ayetlerinin bir benzerini yazmanın olanaksız olduğudur.

9- Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız.

Biz indirdik Dikkat et Kuranı kerimde hangi ayetini okursan oku orada Allah (c.c.)’den bahsederken O’nun sıfatları kullanılır fakat burada biz diyor. Hz. Muhammet’ten anlatılıyor Rabbin huzuruna çıkışı ve orada aldığı ayetlerden bahsediliyor sonra yeryüzüne inişi ve O’ Ayeti Kerimeleri alırken Allah’ın aslanı Hz. Ali’den başkası yoktu orda onu da ancak hatem’i yüzüğünü görünce tanıdı yeryüzünde ve Hz. Ali olduğunu anladı. Bu ayeti kerimenin iniş zamanına bakın dostlar neden biz indirdik neden biz KORUYACAGIZ. İşte dostlar nedeni.

mallaca
25.03.2006, 14:29
Alevilik hakkında cahilliğimin kusuruna bakmayın.
Ama bu forumda kafamdakilere cevap bulacağıma eminim.Katılayım veya katılmayayım.

Birincisi Peygamber efendimzin damadı olan Hz.Ali yi sevmeyenin müslümanlığından şüphe ederim. Peygamber efendimiz bile Hz Ali geldiğinde uzanmışsa toparlanırdı.Fakat bu Hz.Ali yi Cihan serveri Peygamberimizin önüne geçirmez değil mi?.Hz.Muhammet (s.a.v.) ALLAH' ın kulu ve elçisidir.Hz.Ali ve tüm müslümanlar ona tabiidir.

İkincisi İslam ve müslüman olmak için beş tevhidi de eksiksiz yerine getirmek lazım.Biri dahi olmasa İslam ve müslüman olunmaz.Namaz kılmam dersen dinden çıkarsın (ki Hz.Alinin namaz kılmaktan alnı morarmıştır.Namazı yayan bir peygamberin damadı mümkün mü namaz kılmasın),Oruç tutmam dersen (mazaret olmadan) islam değilsin vs. Ama alevi arkadaşlarla bunlarda daha baştan ayrılığa düşüyoruz.O zaman demek oluyor ki Alevilik İslamla alakalı değil.Yani bir hristiyan nasıl kendi dinine inanırsa Alevilikte başlı başına bir din.Yok dindeğil İslamın başka bir kolu diyenler var.İslamın olmaz ise olmaz 5 şartında bile anlaşılamıyorsa ne kolu ne de bacağı olablirsiniz islamın.

Forumu incelediğimde dehşetle gördüm ki kuranın değiştiğine inanlar bile var.Direk islam değil ama bahçesindeyiz diyenler var.Ya bunlar direk kafirliktir.Deselerki ben yahudiyim tamam sesim çıkmaz zaten islamım veya kolu bacağıyım demez o inanmaz,kuran değişti der.Ama sen az da olsa islamiyetten söz ediyorsan bunu söyleyemezsin söylersen amacın başkadır zaten islamda değilsindir.Biri bile eksik olsa islam değilsin.

Şimdi bana açıklayın İslamın beş şartını biz mi yanlış biliiyoruz yoksa Alevilik bu şartları kabul etmeden nasıl islamın bahçesi falan oluyor.
Mezhepler var hak mezhepler değişik uygulamaları var ama ayni yola çıkıyorlar.Allah birdir muhammet onun kulu ve elçisidir.Namaz kılarlar,oruç tutarlar,zekat veririler,hacca giderler,kelimei şahadet getirirler.Ama dediğim gibi islama aykırı hiç bir düşünce yoktur. Ama siz öyle değilsiniz.Bu nedenle islam dememeniz lazım.

Bunları yermek için söylemedim bilgiye ihtiyacım var.Hakkınızı helal edin.

izem
25.03.2006, 14:34
Forumu incelediğimde dehşetle gördüm ki kuranın değiştiğine inanlar bile var.Direk islam değil ama bahçesindeyiz diyenler var.Ya bunlar direk kafirliktir.Deselerki ben yahudiyim tamam sesim çıkmaz zaten islamım veya kolu bacağıyım demez o inanmaz,kuran değişti der.Ama sen az da olsa islamiyetten söz ediyorsan bunu söyleyemezsin söylersen amacın başkadır zaten islamda değilsindir.Biri bile eksik olsa islam değilsin.

Kuranın değiştiğine inanmıyorum...
İnançtan öte bunu biliyorum ki ; Kuran değişmiştir..
Ve bunun kafirlik ile alakası nedir anlamış değilim?..
Biz Kuranı inkar etmiyoruz ki, Kuranın değiştiğini iddia ediyoruz..

Serkan_Devrim
25.03.2006, 14:49
Ama bu forumda kafamdakilere cevap bulacağıma eminim.Katılayım veya katılmayayım.

Birincisi Peygamber efendimzin damadı olan Hz.Ali yi sevmeyenin müslümanlığından şüphe ederim. Peygamber efendimiz bile Hz Ali geldiğinde uzanmışsa toparlanırdı.Fakat bu Hz.Ali yi Cihan serveri Peygamberimizin önüne geçirmez değil mi?.Hz.Muhammet (s.a.v.) ALLAH' ın kulu ve elçisidir.Hz.Ali ve tüm müslümanlar ona tabiidir.saygısızlık yapmadan önce iyi şeyler söyleyip tepkileri engellemek istiyorsunuz. peki hz Ali'le savaşanlar onu seviyormuydu? onun oğlunun(hz Hasan) tabutunu ok yağmuruna tutanlar(Aişe) onu seviyormuydu? peygamberin vasiyetini engelleyenler hz Ali'yi değil önce hz Muhammed'i seviyormuydu? hz Ali'ye 90 yıl boyunca camilerde hutbelerde küfür edenler onu seviyormuydu? bu nasıl sevgi?

İkincisi İslam ve müslüman olmak için beş tevhidi de eksiksiz yerine getirmek lazım.Biri dahi olmasa İslam ve müslüman olunmaz.biri dahi yapılmazsa islamdan çıkılmış olunuyor demek. yoksa yeni vahiyler mi geldi size? git şu alevilere bildir. birini dahi yapmazlarsa müslüman değiller de mi dedi?

Namaz kılmam dersen dinden çıkarsın (ki Hz.Alinin namaz kılmaktan alnı morarmıştır.Namazı yayan bir peygamberin damadı mümkün mü namaz kılmasın),Oruç tutmam dersen (mazaret olmadan) islam değilsin vs.namaz kılmamak dinden çıkarmaz. bunu değil kuran tevsirler bile söylemez. kaldıki alevi sünni namazı kılmaz. yoksa kendi ibadetini yapar.

Ama alevi arkadaşlarla bunlarda daha baştan ayrılığa düşüyoruz.O zaman demek oluyor ki Alevilik İslamla alakalı değil.Yani bir hristiyan nasıl kendi dinine inanırsa Alevilikte başlı başına bir din.alevilik bir din değildir. önce okusaydınızda sonra yazsaydınız keşke. sizden ayrı olanlar illa dinden mi çıkar? dinin aslı illa sizmisiniz?

Yok dindeğil İslamın başka bir kolu diyenler var.İslamın olmaz ise olmaz 5 şartında bile anlaşılamıyorsa ne kolu ne de bacağı olablirsiniz islamın. beş şart dediğiniz şey sizin inancınız. islam olmak için şehadet yeterlidir. alevilikte şehadette lailahe illalah Muhammedun resullullah Aliyiul veliyullah ve vasiyyun nebi

Forumu incelediğimde dehşetle gördüm ki kuranın değiştiğine inanlar bile var.Direk islam değil ama bahçesindeyiz diyenler var.Ya bunlar direk kafirliktir.kafirin ne olduğunu bildiğini bile sanmam.

Deselerki ben yahudiyim tamam sesim çıkmaz zaten islamım veya kolu bacağıyım demez o inanmaz,kuran değişti der.Ama sen az da olsa islamiyetten söz ediyorsan bunu söyleyemezsin söylersen amacın başkadır zaten islamda değilsindir.Biri bile eksik olsa islam değilsin. sen çözmüşsün yani islamı. biri bile eksik olunca islam olunmuyor da bu nerede yazıyor? yeni vahiyler mi alıyorsun?

Şimdi bana açıklayın İslamın beş şartını biz mi yanlış biliiyoruz yoksa Alevilik bu şartları kabul etmeden nasıl islamın bahçesi falan oluyor.islamın beş şartı sünni yorumlamadır. sizin yorumlarınıza katılmayınca islamdan mı çıkıyoruz? ufkunuzu açmaya ne dersiniz? iyi gelir size.

Mezhepler var hak mezhepler değişik uygulamaları var ama ayni yola çıkıyorlar.Allah birdir muhammet onun kulu ve elçisidir.Namaz kılarlar,oruç tutarlar,zekat veririler,hacca giderler,kelimei şahadet getirirler.Ama dediğim gibi islama aykırı hiç bir düşünce yoktur. Ama siz öyle değilsiniz.Bu nedenle islam dememeniz lazım.olur efendim. bir daha islam demeyiz. başka isteğiniz var mı?

Bunları yermek için söylemedim bilgiye ihtiyacım var.Hakkınızı helal edin.etmiyorum efendim. önce gelip terbiyesizlik yapıp bana kafir diyeceksin, sonra da ben sana hakkımı helal edecem. çok beklersin. hadi eyvallah

Adam
25.03.2006, 15:07

Birincisi Peygamber efendimzin damadı olan Hz.Ali yi sevmeyenin müslümanlığından şüphe ederim. Peygamber efendimiz bile Hz Ali geldiğinde uzanmışsa toparlanırdı.Fakat bu Hz.Ali yi Cihan serveri Peygamberimizin önüne geçirmez değil mi?.Hz.Muhammet (s.a.v.) ALLAH' ın kulu ve elçisidir.Hz.Ali ve tüm müslümanlar ona tabiidir.

İkincisi İslam ve müslüman olmak için beş tevhidi de eksiksiz yerine getirmek lazım.Biri dahi olmasa İslam ve müslüman olunmaz.Namaz kılmam dersen dinden çıkarsın (ki Hz.Alinin namaz kılmaktan alnı morarmıştır.Namazı yayan bir peygamberin damadı mümkün mü namaz kılmasın),Oruç tutmam dersen (mazaret olmadan) islam değilsin vs. Ama alevi arkadaşlarla bunlarda daha baştan ayrılığa düşüyoruz.O zaman demek oluyor ki Alevilik İslamla alakalı değil.Yani bir hristiyan nasıl kendi dinine inanırsa Alevilikte başlı başına bir din.Yok dindeğil İslamın başka bir kolu diyenler var.İslamın olmaz ise olmaz 5 şartında bile anlaşılamıyorsa ne kolu ne de bacağı olablirsiniz islamın.

Şimdi bana açıklayın İslamın beş