Orijinalini görmek için tıklayınız : 7 yaşındaki kızı köpekle evlendirdiler
tanocan_ 10.11.2006, 12:51 Hindistan’da inanılmaz olay. Hindistan’ın PTI ajansının haberine göre 7 yaşındaki kız çocuğunu nazar değdiği gerekçesiyle sokak köpeğiyle evlendirdiler.
Hindistan’da 7 yaşındaki bir kız çocuğu, mensup olduğu aşiretin batıl inançları çerçevesinde bir sokak köpeğiyle evlendirildi.
Hindistan’ın PTI ajansının haberine göre, Shivam Munda adlı kız çocuğunun üst dişlerinin alt dişlerinden önce çıkması, mensup olduğu Santhal aşiretinin inanışlarına göre uğursuzluk olarak görüldü.
Çocuğa ve aileye nazar değdiğine inanan aşiret, bu uğursuzluğu gidermek için kız çocuğunu bir köpekle evlendirdi.
Küçük kızın, Hindistan’ın doğusundaki Bihar eyaletinin Dhanbad kasabasında yaşayan ve bir kömür madeninde çalışan babası Kundan Munda, kızının sadece üzerlerindeki nazarın kalkması için köpekle evlendirildiğini, daha sonra bir erkekle evlenebileceğini söyledi.
Munda, aşiretin geleneklerine göre üç gün-üç gecelik süren düğüne akraba ve dostlarının katıldığını belirtti.
deniz olmak 10.11.2006, 12:54 oldukça enterasan bir durum şakamı ne...
demekki bunlara kitap inmedi (tanrı unutmuş olmalı) ve bunların ilim ve bilimdende haberi yok sanırım
şaşırtıcı...
yuh yani inanca bak... düğün resimlerini merak ettim köpeğe damatlık mı giydirdiler acaba ? Allahım sen akıl fikir ver..
ilginç bu hindular ilginç insanlar bi türlü çözemedim bunları ben aslında cpnra ile evlendirmelerini beklerdim..:) :)
köpeğe damatlık giydirmişler mi ?
:) :)
tövbe tövbe nelera kaldık ya gerçekten ilgin allahtan bizim ülkede yok böyle birşey
zohre-35 10.11.2006, 13:23 daha neler duyacağız.ırk ayrımı yapmadan, kel topal demeden,fakir zengin demeden evlenilirde.hiç böylesinide duymamıştık.çok ilginç arkadaşların yazdığı gibi acaba damatlık giydirilmişmi.batıl inanç deyip böyle şeyler yapmak.hemde bu zamanda ne diyelim allah akıl versin.
güldestim 10.11.2006, 13:32 Bize komik ve akıl almaz bir olay gibi gözüküyor.Ama onların düşüncelerine göre gayet normal bir durum olmalı.İyi ki orda yaşamıyoruz :)
hindular çok ilginç insanlar doğrusu, ineğe tapıyorlar, köpekle evleniyorlar, hayvanlara özel bir değer veriyorlar anlaşılan, bir düşünün kurban baymanında türkiyeye geldiklerini,ve kesilen inekleri, veya vurularak öldürülen sokak köpeklerini, çıldırırlar herhalde, ne de olsa onların inanç sistemlerine göre biz bayağı farklıyız,:)
türkü_nehri 10.11.2006, 14:04 abuuu bir diş yüzünden kızın başına gelenlere bakın.Ne kadar mantıksız ve anlaşılması güç inançları var insanların.Neyse bunlarada saygı duymak lazım:garibbak:
Buarada herkes gibi bende köpeğe ayyy pardon damat beye damatlık mı giydirdiklerini merak ettim :biggrin:
HeR tÜrKü BiR yÜrEğİn SeSiDiR
Kartopu86 10.11.2006, 14:12 :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Bu ne yaaa aklım almıyo inanasım gelmiyoo :no: :no: :no: ilginç, acımasız bir davranışş...
Allahımm daha neler duyacak bu kulaklarım:sad: :sad: olur mu bu ya yapılır mı insana nasil bir inançtır yazık olmuşş o zavallı masum çacuğaa
YUhhh artıkk daha neler Allah akıl fikir versin ... Allahım kıyemet kopcaksa kopsun rezilliğin bini bin para ... Bu kadar olayı kaldıramam valla
sutoprak 10.11.2006, 14:21 cok inandirici degil bence kaynaktan emin olmadan yorum yapmak yanlis olur bence ki dogruysada cok sasirilacak bir durum yok bizim ulkemizdede buna benzer seyler oluyo hatta daha sacma sapanlari bile eseklerle dedeler ve buna benzer seyler en azindan bunlarin bir inanci var onun dogrultusunda yapilmis sacma da olsa bir amac var ya bizimkilerin yaptiklari:wink: :clover:
damat beye damatlık mı giydirdiklerini merak ettim :biggrin:
HeR tÜrKü BiR yÜrEğİn SeSiDiR:p işte resmini ele geçirdik
:p işte resmini ele geçirdik
hahahah valla yakışıklı olmuş karizmaya bak :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:
Birtanecik kızın hoşgelmiş hayata ... Sağlıklı mutlu bir hayat diliyorum onun için..
reyhan22 10.11.2006, 14:49 insanoğlu artık neye inanacağını ne yapması gerektirdiğini şaşırdı şimdi bütün uğursuzluk gitti öylemi peki karışmak olmaz özel mesele gitmiştir diye inanıp yutmamız gerek.........
seyhunbey 14.11.2006, 00:34 tövbe tövbe tövbe tutututututu yuhhhhhhhhh beeeaa
MeRaLiNa 14.11.2006, 03:21 hintlilerin gercektende bize inanmasi güc gelenekleri inanclari var
saten Hindistanda kadin olmak bir kere büyük bir sanssizlik, kocasi öldükten sonra yakilmak gibi mesela
saten eger cocuk kiz olursa Aile icin büyük bir felaket
cünki kiz tarafi damadin bütün isteklerini yerine getirmek zorunda,
bütün dügün masraflari yine kiz tarafi karsilamali,
kiz tarafi erkek icin baslik parasi ödemeli..
Hindistanin büyük bölümü fakir oldugundan kiz cocuklari bu yüzden öldürülüyor:sad: yada erkek tarafi kizin ceyizini begenmezse evlendikten sonra bile olsa öldürebiliyor :sad:
tabiki her halkin geleneklerine saygi duyulmali ama bu ici bos örf ve adetler
böyle olmasinida onlari sömürenler istemis, cabalamistir
izmirksk 14.11.2006, 09:13 sonuçta iyi tarafından bakmak lazım at ile ya da eşeklede evlendirebilirledi..heheeee:)
(ya bu arada büyükler için değilde kız için üzüldüm..metafiziğin kurbanı olmuş..elbette, biliminde yanıldığı oluyor ama bilimdeki yanılgıyı yine bilimle düzeltebiliyoruz ama batıl inançlar ,asırlar boyu nesilden nesile aktarılıp böyle insanları perişan ediyor)
Dünya insan hakları koruyucuları nerede acaba!
Bu kadına yada bir çocucuğa yapılacak en aşağılık davranışlardan biri olmalı.
Yada kimin yaratılışının nasıl olacağını belirleme şansı olmadığından yaratıcıya karşı yapılmış aşağılık bir davranıştır.
Örf adet yada gelenek o toplumun ilerlemesine gelişmesine ve bir arada bulunmasına vesile olmuyorsa eğer ve bunu o toplumun sahipleride bunu görerek devam ettiriyorlarsa yuh olsun ervahına
çok korkunç bi durum inanmak istemiyorum.
hasret_eylul 14.11.2006, 16:00 inanç ama nasıl inanç.. dogma kalıplaşmış batın bu yüzden değilmidir ki insanların en zayıf noktası inançlarıdır sömürülmeye tamamen açık.. üzücü gerçekten de çok üzücü...
Rüzgarınoğlu 14.11.2006, 16:16 bir bu eksikti zaten.insanın hayvanla evliliği.o kadar yozlaşacağımızı vede insanın artık en temel özelliklerini bu kadar kaybedebileceğini gerçektende tahmin bile edemezdim.umudum iyice tükeniyor daha yaşanılası bir dünyaya dair...
crewchif 14.11.2006, 18:31 cehaletin sonu yok
meymane_usari 14.11.2006, 18:35 çok saçma bir davranış iyi ki bizim buralarda nazar boncuğu var yoksa bizi de bi kedi ile felan evlendiriler :D tövbe tövbe neler var yaw
ay bir de üç gün üç gece düğün yapmışlar.damadı nasıl zaptettiler acaba merak ediyorum.allahtan biz de öyle batıl inançlar
pastoralsenfoni 30.11.2006, 23:14 çağdışı batıl inançlar işte.insanı ne hallere sokuyorlar.insan oğlu yozlaştıkça yozlaşıyor.kimi teknolojinin içinde kaybolup insanlığından çıkmış kimide böyle cahillikle boğulmuş.
bu ne biçim bir gelenek tam bir saçmalık insanlar hala sağlıklı düşünemüyor.
GELİN CANLAR BİR OLALIM...
Olayın iyi tarafı Köpek sadık hayvandır :)
Olayın kötü tarafıda cehaletin ne boyutlarda olduğu. Cehalet insanlığın bir numaralı düşmanıdır.
MeRaLiNa 01.12.2006, 00:34 Olayın iyi tarafı Köpek sadık hayvandır :)
ben simdi bu yaziyi okuyunca neler geldi aklima neler amma velakin ortalik karisacak, sicilimde temiz degilki bu konuda....:S
orak_çekiç 01.12.2006, 01:22 Olayın iyi tarafı Köpek sadık hayvandır :)
Olayın kötü tarafıda cehaletin ne boyutlarda olduğu. Cehalet insanlığın bir numaralı düşmanıdır.
iyi tarafı bu kötü tarafı da hayvani dürtülerin daha fazla olması herhalde.komik hatta trajikomik.valla bizim milletimizde duysa inanırlar.aman duymasınlar.denerler falan sonra.
iyi tarafı bu kötü tarafı da hayvani dürtülerin daha fazla olması herhalde.komik hatta trajikomik.valla bizim milletimizde duysa inanırlar.aman duymasınlar.denerler falan sonra.
Cehalete geri kalmış toplumlar daha çok saplanıyorlar bu açıdan Türkiyede de bu tarz olaylar olmasına şaşırmam. Din adına işlenen cinayetleri, kavgaları gördükçe bunu destekler nitelikte örnekler ortaya çıkıyor.
ya bu insanoglu nereye gidiyor!!!! siradaki ne, bilmem kac yasindaki cocugu tencereyle evlendirdilermi?!!!!
yok artık, olmaz bu kadar, yani cahillik diiicem ama cahil insan bu kadarını yapmaz, merak ettiğim bi konuda damat köpek imzayı nasıl attı veya gelin köpeğin ayağına bastımı:)
tövbe tövbe
yok artık, olmaz bu kadar, yani cahillik diiicem ama cahil insan bu kadarını yapmaz, merak ettiğim bi konuda damat köpek imzayı nasıl attı veya gelin köpeğin ayağına bastımı:)
tövbe tövbe
imam nikahı yapmışlardır:biggrin: o yüzden imza atmaya da ayağa basmaya gerek kalmamıştır heralde:biggrin: Burası hindistan olmaz olmaz.
SivanA SimyacI 01.12.2006, 11:58 Bu dünyanın çivisi çıkmış üstatlar.
CananYildiz 01.12.2006, 14:58 hay allahim ya daha neler. allah akill fikir vermis kullanmayai bilmemilsler.
KIza acidim simdi,,,,,,
Sevgiler cano
seyhunbey 01.12.2006, 15:03 Dünyada kiyamet kopmasinde daha ne olsun bu insanlara her sey mustahak asil köpek o kizi o hayvanla evlenirenler saygilar..
Hindistan’da inanılmaz olay. Hindistan’ın PTI ajansının haberine göre 7 yaşındaki kız çocuğunu nazar değdiği gerekçesiyle sokak köpeğiyle evlendirdiler.
Hindistan’da 7 yaşındaki bir kız çocuğu, mensup olduğu aşiretin batıl inançları çerçevesinde bir sokak köpeğiyle evlendirildi.
Hindistan’ın PTI ajansının haberine göre, Shivam Munda adlı kız çocuğunun üst dişlerinin alt dişlerinden önce çıkması, mensup olduğu Santhal aşiretinin inanışlarına göre uğursuzluk olarak görüldü.
Çocuğa ve aileye nazar değdiğine inanan aşiret, bu uğursuzluğu gidermek için kız çocuğunu bir köpekle evlendirdi.
Küçük kızın, Hindistan’ın doğusundaki Bihar eyaletinin Dhanbad kasabasında yaşayan ve bir kömür madeninde çalışan babası Kundan Munda, kızının sadece üzerlerindeki nazarın kalkması için köpekle evlendirildiğini, daha sonra bir erkekle evlenebileceğini söyledi.
Munda, aşiretin geleneklerine göre üç gün-üç gecelik süren düğüne akraba ve dostlarının katıldığını belirtti.
:yaw2 ...ne diyesin ne söliyesin...
gözdecst 01.12.2006, 16:39 çok salakça .. yani başka laf söyleme gereği dahi duyamıyorum
.
.
9 yaşında bir kızım var ona okudum yazıyı.Onunda ilk olarak üst dişleri çıkmıştı hemde ön bile değil direk köpek dişleri. Salak kızım bana onu hatırlatıyor ''anne bizde köpek alırmıyız''
Bize komik ve akıl almaz bir olay gibi gözüküyor.Ama onların düşüncelerine göre gayet normal bir durum olmalı.İyi ki orda yaşamıyoruz :)
Iyi ki Onlarda Burda Yasamiyo :)
yuh yani inanca bak... düğün resimlerini merak ettim köpeğe damatlık mı giydirdiler acaba ? Allahım sen akıl fikir ver..
Bunu Yapan Damatlikta Giydirir Damatlik Tatlisida Yedirir :D :lol:
Enteresan Inanclari Var
Kolay Gelsin
imam nikahı yapmışlardır:biggrin: o yüzden imza atmaya da ayağa basmaya gerek kalmamıştır heralde:biggrin: Burası hindistan olmaz olmaz.
bu nasıl yorum yaa pc nin başında koptum resmen.
olaya gelince böyle iğrençlik olamaz diyorum. insanların ne ilginç inanışları var yaa...
domanı_dersim19 02.12.2006, 10:57 bunu daha önce okumuştum yazık ya :( gerçi ülkemizdeki töre mağduru kadınları düşündükçe köpekle evlenmenin de pek farkı yok :(
dilan_HB 10.12.2006, 23:38 yok daha neler bu gercek degil dimi
uçurtmayı_vurmasınlar 17.12.2006, 14:54 Hindistan’da inanılmaz olay. Hindistan’ın PTI ajansının haberine göre 7 yaşındaki kız çocuğunu nazar değdiği gerekçesiyle sokak köpeğiyle evlendirdiler.
Kadının adı yok derken Duygu Asena yanılmadı.
İnsanın kanı donuyor. Bir kadın bu kadar mı aşağılanır?
yook caaaanııım uydurmadırr öle şeymi olur
yook caaaanııım uydurmadırr öle şeymi olur
uydurma olduğunu sanmıyorum. hindistanda bu tür şeylerin olduğunu duymuştum. ki zaten günümüzde de inanç adına yapılan bir çok şey varken çok da uydurma gelmiyo.
seyhunbey 24.12.2006, 18:21 ortalik karişti düzen bozuldu Yetiş Ya MUHAMMED Yetiş Ya ALİ !!!
silberhaus 24.12.2006, 20:05 Ya arkadaşlar bazılarınız saygı duymak gerekir demiş. Ya bunun neresi saygı duyulması gereken bir olay. Bir inanç olabilir ama düpedüz yanlış bir uygulama. Allah insana akıl vermiş böyle bir saçmalık olabilir mi? Acıyorum Hindistan'daki kadın ve kız çocuklarına, 7 yaşında ne kadar masum, ne kadar şirindir belkide.. O toplumun ne kadar cahil ne kadar geri kalmışlığını gösteriyor. Şükür ki ülkemiz bu konularda doğru inanç ve geleneklere ( en azından Hindistan'a göre) sahip.
Saygılarımla..
Bir Zeynep 24.12.2006, 21:42 allah yarabbim, daha ne esitecegiz bu dünyada yaw? akil dagitirken ha bu kullarin nerdeydi yüce allahim?
makbule0658 25.12.2006, 10:36 :sook adamların hayvan sevgileri ağır basıyor demekki
O kadarda deıl boyle sacmalık hayatım borunca duymammıstım
TÖVBEEE tövbeee :) :)
acaba çocuk kime benzeyecekk...
Vapurmania 25.12.2006, 17:38 maymun insan türüne daha yakın keşke onla evlenseydi
alevi didem 27.12.2006, 22:13 saçmalık yada gerçek bunu bılemeyız...su dunyada her sanıye saçmalık dıyecegımız olaylar olmuyomu?
alevi didem 27.12.2006, 22:14 TÖVBEEE tövbeee :) :)
sende dırek cocuga dalmıssın?
yok canım daha neleerrr...
TÖVBEEE tövbeee :) :)
hahah babasına benzerr kesinn:D:D
daha neler görüp duyucaz acaba... saçmalığa bak
Gerenimo 08.01.2007, 18:19 gerçekten böle bir şey saçmalığında ötesinde akıl mantığa sığmıyor=)
yuhhh nasıl böle bişi olur yha... kötü bi durum :(
Gümüşkaşlı 22.01.2007, 17:18 valla artık yuh dediğimiz şeler normal gelmeye başladı.valla bak dahaneler duyaz acaba.kızada yazık olmuşya üzüldüm pisikolejisi ne durumdadır acaba.neyse buna sükretsin yinede ya fil felan olsaydı ne olurdu:):):):):):
güldane17 22.01.2007, 22:55 İnsanlar Iyice Kafayi Yediler Nerden Ne Bulupta Yapacaklarini Sasirdirlar Allah Yardimcimiz Olsun Yaaa Bu Nasi Insalikki Bole Biseyi Bide Kabul Ediyorlarr:blink: :sook
Hintlilerin böyle ilginç inançları var nedense.
ahmet_kaya_44 24.01.2007, 14:55 yazık çoook yazık:confused1
|