alevi_nafta60
11.11.2006, 22:17
tokat ve turhalın halk oyunlarını bilen varmı arkadaşlar
az önce bir düğünden geldim ve baya güzel halk oyunları vardı ama bizim alevi gençleri bu oyunları bıraktı
zamanın da burda muhsin pehlivan (turhal eski bld. başkanı) bir ekip kurmuştu o ekibin içinde rahmetli abimde vardı onlara özenerek çoğunu öğrendim ama bizim yeni gençlerimizde bu tür alışkanlıklşar yok daha doğrusu bu alışkanlıkları kazanmak için uğraşak yerler yok neden dir acaba ben le payşlaşırmısınız canlar:confused1 :confused1 :confused1 :confused1
aşkaleli
12.11.2006, 20:25
Evet... Maalesef Turhalda halkeğitimin ve okulların dışında halkoyunlarını öğrenecek yer yok. Zaten okullarda da halkeğitimden öğreticiler var. Bir ara (2000-2001) Eğitim sen de kurs verelim denildi. Başlandı ama çoğunluk sağlanıp devam edilemedi.
musa1985
13.11.2006, 01:14
düğünlerde bulunursan çok güzel oynarsın ve öğrenirsin merak etme can
alevi_nafta60
13.11.2006, 01:18
sadece düğünlerde bulunmak yetmiyo musayip bakmaklada olmuyo bu iş halk oyunları diyoruz burda çiftetelli diil bunlar ekip işi oluyo maksat heves artırmak birlik beraberliği sağlamak öyle diilmi musaip
hem sen benim nasıl oynadığımı bilmiyomusun ki
musa1985
13.11.2006, 01:22
doğrusun bakmakla olmuyo ben de sana bak demiyom ki oyna diyom düğün lerde pratik yaparsın oyun tabiki grup işi düğünlerde grup olarak oynuyo herkes halayı grup halide oynuyorlar tek kişi halay çakebilir mi
alevi_nafta60
13.11.2006, 01:34
ben devamlı oynuyuorum zaten kardeşim ama benimle birlikte bu düzeni alabilecek adam bulamıyorum dostum ya ben onları istiyorum daha ii olmazmı
musa1985
13.11.2006, 01:38
olur olurda şimdi şöyle bişey var gruptaki kişilerin hepsi aynın yerde yetişimiş olması lazım aynı kültürü örfü adeti yaşaması lazım kültür farklı olduğu zaman herşey değişik oluyo halk oyunları gibi mesela bizim mahallede çoğu ilden insan var sivas muş ağrı amasya artvin ......vs bir sivaslı ile bir amasyalının kültürü halk oyunları aynı olabilir mi olamaz işte bu yüzden halk oyunları da yöreye bağlı olduğu için değişir ve bir sivaslı ve bir amasyalı oun oynarken birbirlrine ayak uydurmada zorlanırlar
alevi_nafta60
13.11.2006, 01:43
olur olurda şimdi şöyle bişey var gruptaki kişilerin hepsi aynın yerde yetişimiş olması lazım aynı kültürü örfü adeti yaşaması lazım kültür farklı olduğu zaman herşey değişik oluyo halk oyunları gibi mesela bizim mahallede çoğu ilden insan var sivas muş ağrı amasya artvin ......vs bir sivaslı ile bir amasyalının kültürü halk oyunları aynı olabilir mi olamaz işte bu yüzden halk oyunları da yöreye bağlı olduğu için değişir ve bir sivaslı ve bir amasyalı oun oynarken birbirlrine ayak uydurmada zorlanırlar
ya neden böyle karamsar düşünüyon sen muhsinin zamanında alevi olmayanda vardı ve şimdi htırlamıyorum başka bi yerden di sivas olabilir ama herkez çokta güzel oynuyodu nesi var bunun zamanın da hamza şahin yapmak istedi ama yeteneklilerden diilde kendi adamlarından kurduğu için 15 gün gibi kısa bir sürede kurs biiti ee şimdi nolcak dendi benim amacım toplanmak toparlanmak birlik beraberliği anca böyle kurtarırız gençlerle dimi can
musa1985
13.11.2006, 01:48
haaaaaa sen bir ekip kurmak istiyorsun öyle desene abi ya çok güzel olur
neden olmasın olur
musa1985
13.11.2006, 01:48
sabah sınavım var iyi geceler abi sana
alevi_nafta60
13.11.2006, 01:49
sabah sınavım var iyi geceler abi sana
sanada ii geceler musayip
lamekan bawo
13.11.2006, 21:35
dostum aynen katılıorum sana neden bızde kendı yoremızın halk oyunlarını oynamıyalımkı ?