Orijinalini görmek için tıklayınız : Madımak Oteli
cemalagöz 14.11.2006, 13:15 sevgili canlar,
kanli madimak otelin artik bir kebap salonu oldugunu duydum. biz hala yitirdigimiz canlar icin yanarken, onlar da "zikkimlaniyorlar"...oranin bir yas müzesi olmasi en dogrusu olur bence. acaba o kebap salonunun engellemek icin hic bir yürüyüs veya imza kampanyasi düzenlendi mi?
bilgi verirseniz sevinirim, saygilar.
hatice keleş 14.11.2006, 13:25 imza kampanyası düzenlendi ama inatla orası hala bi kebab salonu.benim anlamadığım şey oraya gidipte yemek yiyenlerin hiçmi vicdanları sızlamıyor ya resmen orda ölenlerin etlerini yiyorlar.inanki bu duruma o kadar çok üzülüyorumki anlatamam.ya başka yermi kalmadıki orda bu kebab salonunu açtılar.orda ölen insanları düşünsünler biraz.bende çok isterim oranın bi müze olmasını.elimden gelen bişey olsa hemen yaparım:uzgunsok:
can bu konuyla ilgili açılan topikleri hatırlamıyorum fakat baya bi var. orda yapılan eylemleri daha detaylı bir biçimde öğrenebilirsin.
meryem demir 14.11.2006, 14:43 geçen sene oradaydım Ama hala madımak Oteli tabelası duruyordu ve dışarıdan lokanta gibi durmuyordu. Ya iyi bir kamuflaj yapılmıştı yada tepkilerden dolayı şuan için geçici bir süreliğine bu fikirden vaz geçilmişti.
evet ne yazık ki restore edildikten sonra alt katı hala kebap salonu olarak işletiliyor...haziran ayı gibi otelin bir barış müzesine dönüştürülmesi için bir imza kampanyası başlatılmıştı,sonucunu bilemiyorum.
aslında bunun için imza kampanyasına ne gerek var,böyle bir olayın yaşandığı yeri,kebap salonu olarak kullanmak yadırganacak 'ironik 'bir olaydır.ve devletin hala ve hala ayıbıdır,kebap ocağının ateşinden bari yüzleri kızaraa...:cursing:
devleti bırakın toplumun bizi ne kadar ciddiye aldığının bir göstergesi.insanlar bazı şeyler kendi canlarınıda yakmadıkça ne olduğunu anlıyamıyorlar.bu olayı bize insan suretine bürünmüşler yaptı bizde aynı şekilde karşılık veremiyeceğimize göre dilerim allahtan başlarınagökten taş yağarda yandım allah biz ne yaptık derler bir gün.allah kimseyi vicdanıyla cezalandırmasın bu tür insanlar hariç
Aslında bizim alevi kesiminden olan maddi durumu son derece iyi bir çok iş adamı eminimki vardır. Onlardan bu konuya el atmalarını beklerdim. Burası elbetteki bir şahsın .Parasıyla satın alıp müze haline dönüştürse kendi kültürünün insanlarına hediye etse çok hoş olurdu bence.
Ama bizde herzamanki gibi birlik beraberlik yok. Devletten böyle birşey yapmasını zaten beklemiyorum. Yapmazlar, onlar cami inşaatlarına destek verirler sadece.
Ne varsa kendimizde var gene...
Aslında bizim alevi kesiminden olan maddi durumu son derece iyi bir çok iş adamı eminimki vardır. Onlardan bu konuya el atmalarını beklerdim. Burası elbetteki bir şahsın .Parasıyla satın alıp müze haline dönüştürse kendi kültürünün insanlarına hediye etse çok hoş olurdu bence.
Ama bizde herzamanki gibi birlik beraberlik yok. Devletten böyle birşey yapmasını zaten beklemiyorum. Yapmazlar, onlar cami inşaatlarına destek verirler sadece.
Ne varsa kendimizde var gene...
yok o öyle olmuyor.yazın anamuhalefet partisi meclise müzeleştirme için bir teklif sunmuştu.tabi ki reddedildi.utancı,bir utançla daha maskelemek için,hem de oylama sırasında nasıl gülüyorlardı,tüyleri diken diken edici bir dehşet,ağlanacak yerde,utanılacak yerde...yani kendi başına müze yapmaya kalkamaz bir şahıs...
ÇOk yazık çok bunun acısı geçmezken yüreklerden şimdi bizleri birkezdaha yaktılar haaa ... Bu ahlar yerde kalmaz canlar elbet çıkar biryerlerden...
yok o öyle olmuyor.yazın anamuhalefet partisi meclise müzeleştirme için bir teklif sunmuştu.tabi ki reddedildi.utancı,bir utançla daha maskelemek için,hem de oylama sırasında nasıl gülüyorlardı,tüyleri diken diken edici bir dehşet,ağlanacak yerde,utanılacak yerde...yani kendi başına müze yapmaya kalkamaz bir şahıs...
Ben anlayamadım şimdi. Yani orayı müze yapmak için meclisten karar mı çıkması lazım. Devlet müzesi değil özel müze demek istedim ben. Nasılki Sabancı' nın bir çok müzesi olduğu gibi.
bu bir insanlık ayıbıdır herşeyden önce.niğde yolunda 48 kişinin yanarak ölümüne neden olan otobüs kazasını hatırlarsınız.orada şimdi bir anıt var.bizim de madımakta canımız yandı içimizdeki yangını söndüreceklerine iyice körüklediler kebabçı açarak.merak ediyorum nasıl boğazlarından geçiyor
bence madımak müze olarak ölümsüzleştirilmeli devlete ait veya özel ama sanırım eğer olursa özel olmalı yoksa devletle uğraşılacak olsa bu hükümetten onay çıkmaz bundan eminim
İki ülke , benzer bir duruma nasıl tavır alıyor , onu yazmak istedim. Sivas olayları ve almanyada nazilerin yaktığı türkler .
Tarih olarak birbirine çok yakın zamanda iki olay. Almanyanın olaya tavrı şu idi , hemen o bölgeye(solingen) anıt mezarı dikti ve 12 senedir almanya cumhurbaşkanı yıldönümlerinde solingene gelip , türklerden özür dilemektedir.
Gelelim türk hükümetine , şu anki hükümetimiz ile aynı çatı altındaki insanlar(şevket kazan , eski adalet bakanı) sivas sanıklarının avukatlığını yaptılar , katiller hala milli görüş çatısı altında besleniyor. Geçen gün bir yazı yayınladım , almanyada yakalanan sivas hükümlüsü , hükümetin yeterli iade talebi vermemesi nedeniyle ülkemize teslim edilmiyor. Başka bir şey söylememe gerek yok herhalde
Otuzyedi gül çatlamış susuzluktan sıvas’ın içinde
Döne döne semaha dönenler tutuştu önce
Sonra türküler
Sonra da şiir çığlıksız düştü türkülerin yanıbaşına..
Madimak oteli denilince aklima feryatlar ve ölüm geliyor.o zamanlar küçüktüm ama hatırlıyorum.otel icerisindeki o guzel insanlar bağırdıkça dışardaki yobazlar Allah Allah diye bağırıyorlardı acaba Allah sevgisi böylemi olmalı insan sevgisi böyle mi olmalı.ama onlar insan sevgisini anlayamazlar çünkü insan değiller.onlar ki din üzerinden pirim sağlamaya calisanlardir.Yalniz su unutulmasın arkadaslar para ile imanın kimde olduğu olmazzz...
(
cemalagöz 15.11.2006, 19:26 sevgili canlar,
duygularinizi ve fikirlerinizi paylastiginiz icin hepinize candan tesekkür ederim...
umarim birgün hepimizin kabul edebilecegi bir sonuca varilir, cünkü ömür boyu tahmül edilecek bir durum degil ve edilmez de.
saygilar
araknafobia 12.12.2006, 12:53 bence duyarlı olmaları lazım...orası bir kebab salonu yerine bir muze olması en iiisidr..
devlet bizi var saymıyor ki canlar imzalarımızımı kabul edecek.baska bir yolu olmalı devletin aklını basına getirebilecek bisey.
lokanta olması ve orda afiyetle birşeyler yenmesi içler acısı. birde kürdanı dişlerinin arasında gezdirmesi. (geçerken gördüm)
atakan aytekin 16.01.2007, 11:25 orada yakılan aslında bizler idik veateşi tkrardn alevlendirdiler onlar bizimde aynı ktliamı yapmamızı istiyorlar ama bu iş böyle yürümez bu devra böyle dönmez eger imza toplanmış vde sonç alıamamışsa bir daha imza toplayalım yürüyelim bsın acıklaması yapalım ama herzamanki gibi susmayalım ben buradayım (halen yandıgını hissedenler var ise)
umutdurmuş60 19.01.2007, 20:58 canlar onu bunu geçin yürüyüş imza falan..benim imkanım olsa orayı satın alırım bir dükkan yaparım içindede madımak olayı videolarını satarım alevi inancına uygun olna eşyaları satardım yada o türlü bir hediylik eşya dükkanı yapardım
evet orası hala kebap salonu.geçen sene orada okurken bir olay çıkarmıştım orada.ramazan ayında millet oruçluydu yemekler getirilde bende ezan okunmadan önlerinde yemeği ağzıma alıp yanımdaki adamın suratına tükürmüştüm.bir kavga çıktı.oradanda memleketim zaraya geçmiştim.daha sonra ne oldu bilmiyorum.ama köpeklere iyi bir ders olmuştu.hepsinin oruçlarıda bozulmuştu yazık:)
kemalbezar 21.01.2007, 20:41 selam canlar bu olay meydana geldiğinde daha aklım almıyordu böyle şeyleri ama çok üzüldüğümü dün gibi hatırlıyorum.
şuan bile çok üzgünüm,bence orası müze olmalı,oradaki kebapçı dükkanında insanlar nasıl yemek yiyebiliyor anlayamadım.
lanet olsun o olayı gerçekleştirenlere
Bence gidip kebabçinin onunde saz calip biktiralim hiyari.
Veya mahalle bucuru gibi camlarini kiralim :D
Ama sahiden, param olsa hem satin alirim orayi, zor is degil. Yerine Alevi bir complex yapalim.
seyyah1982 23.01.2007, 19:21 kesinlikle müze yapılmalıdır özel müze fikri çok mantıklı cem vakfı,hacı bektaş-ı veli vakfı gibi bir kurum yapabilir... yapmalıdır...
Abdüllatif Şener bende aleviyim diye palavra atmasını iyi biliyor.Madımak otelinin olduğu yere müze kurulmasını sağlasında görelim.Öyle oy topluycam diye palavra atması değil.
aydınlıALİ 24.01.2007, 13:37 otelin belediye vakıf veya kişiye ait oldugunu bilmiyorum ama alevi bektaşi federasyon ve derneklerinin ve duyarlı tum alevilerin katkılarıyla bir bagış kampanyası duzenlenip o otel satın alınabili,r....
madık otelenin , kebap salonu olarak kullanılması gerçeten içler acısı bi olay ama oranın müze olmasıdan yanadadeğilim...
madımak devlet tarafından satın alınmalıydı.
insanlar çok duyarsız ve 2 temmuz hakkında artık televizyon kanallarında hiç bir şey göremiyoruz.
az kitap okuyan bir milletiz ve bir çok alevi 2 temmuzdan bi haber, madımak otelinin et lokantası olarak işletildiğinden bi haber!
|