izmirksk
15.11.2006, 22:22
bu haber verip vermemekte kararsız kaldım çünkü eylül aynın haberi..bizim gibi
meraklısı için eski bir haber:)ama daha önce duymayan arkadaşlar olabilir diye veriyorum..
Stefanyshn-Piper isimli bayan astronot uzaydan geldikten sonra , törende konuşurken bayıldı..bayan astronotun bayılmasının yerçekimi farkının kan basınca etkisi olduğu düşünülüyor..yerçekimsiz bir ortamda 12 gün kaldıktan sonra dünyaya gelip törende konuşma yapan bayan astronot peşpeşe 2 kez bayıldı
http://abcnews.go.com/Technology/story?id=2479744&page=1
anlıyoruz ki bayaların bünyesi uzaya gitmeyi kaldırmıyor :) o yüzden gitmesinler artık ya da benide götürsünler orda kalalım hep:)
izmirksk
15.11.2006, 22:40
yazık bayan astronota , üzüldüm. Kimbilir, vücudu bu iki farklı ortamı yaşamaktan neler çekmiştir..
Mutlaka yaşanan fiziksel değişiklikler olacaktır merak ettiğim sırf bu bayanamı olmuş... Erkeklerde yokmu böyle etkilenmeler niye onların bünyesi daha mı müsait uzaya :garibbak:
Serkan_Devrim
17.11.2006, 03:15
bir şey duydum Özgür doğrumu acaba? uzayda kaldığın süre de yaşlanmayı de geciktiriyormuş.
bir şey duydum Özgür doğrumu acaba? uzayda kaldığın süre de yaşlanmayı de geciktiriyormuş.
Doğruysa süper ben kaçıyorum çocuklar artık uzaydan bağlanırım hazır gitmişken nede olsa bütün uydulara yakınım :lol: :lol: :lol:
Gülmeyin sakın yaşım geçiyor aaaaa :innocent:
izmirksk
18.11.2006, 00:39
Valla ilk defa duydum ama sanmıyorum..çünkü dünyamızda Güneş ten korunuyoruz , yani atmosfer sayesinde Güneşin zararlı ışınlarından korunuyoruz..
ama uzayda böyle bir imkan yok bu yüzden (bence) uzayda yaşam,ömrü kısaltır..zaten kemik ve kas yapısını çok olumsuz etkileyip insan vücuduna zarar
veriyormuş..
en iyisi dünyamız( ya da dünya gibi koşullara sahip başka bir gezegen bulup çıkmak)
Valla ilk defa duydum ama sanmıyorum..çünkü dünyamızda Güneş ten korunuyoruz , yani atmosfer sayesinde Güneşin zararlı ışınlarından korunuyoruz..
ama uzayda böyle bir imkan yok bu yüzden (bence) uzayda yaşam,ömrü kısaltır..zaten kemik ve kas yapısını çok olumsuz etkileyip insan vücuduna zarar
veriyormuş..
en iyisi dünyamız( ya da dünya gibi koşullara sahip başka bir gezegen bulup çıkmak)
özgür hayat kısaysa ben gidem yahu oraya tam bana göre yaşadım yaşayacağım kadar zaten az da orda yaşarım yeter :biggrin:
hem dünyadan başka yerde görmüş olurum zaten ordan da öbür tarafa gidip orayı göreceğim oh 3 değişik yer görmüş olurum ne güzel :biggrin:
serkanın burdaki amacı belli,öyle söyleyerek bayanları uzaya göndermeye çalışıyor.böylece dünya erkeklere kalacak:) :) böyle bir doğruluk varsabile,kime yarayabilirki..yaşlanmamak için bile olsa hayatın boyunca uzayda yaşama fikri hiç hoş değil:) :)bunun için yaşlanırmayı geçiktiren kremler dururken uzaya gitmeye ne gerek var
Serkan_Devrim
18.11.2006, 04:22
serkanın burdaki amacı belli,öyle söyleyerek bayanları uzaya göndermeye çalışıyor.böylece dünya erkeklere kalacak:) :) böyle bir doğruluk varsabile,kime yarayabilirki..yaşlanmamak için bile olsa hayatın boyunca uzayda yaşama fikri hiç hoş değil:) :)bunun için yaşlanırmayı geçiktiren kremler dururken uzaya gitmeye ne gerek var
zeki seni zeki. nerden anladın hemen? :p :yamukgul: kaynağını bulmaya çalışacam ama bir yerden duymuştum bunu.