Orijinalini görmek için tıklayınız : Mersin / Tarsus / Yenice Kasabası

eminmigi
15.11.2006, 23:38
Merhabalar
Ben Elazığ İli MIĞI Köyü'nden 1924 yıllarında ailesi ayrılmış olan Emin MIĞI.
Geçtiğimiz hafta Köyü'mü görme fırsatım oldu(28.07.2006). Köyümü görünce içim ürperdi ve gözlerim doldu.

Bu uzun yolculuklarında önce Moriler ailesi olarak, Sivas orada göç gurubu ikiye ayrılıyor ve bir kısmı istanbl taraflarında diğer gurup ise Kayseri karaözün Kasabası ve daha aşşağı inerek bir kısmı Mersin'in Tarsus İlçesi yerleştiler hatta aldığım bilgilere göre Tatlıcı Muharrem amca da moriler ailesine mensup, bizimkiler ise Yenice Kasabasına yerleşiyorlar. Hala Babamın Babası (Ateş Ali MIĞI), Babam'ın Annesi (Fatma MIĞI) ve 1979 lardaki o zor şartlarda yoksulluktan ve bezginlikten çiçek hastalığı sonucu ölen benden bir yaş küçük kız kardeşim (Fatma MIĞI)'nın mezarları ordadır.

Her Tarsus veya Mersine gidişimde veya dönüşümde mutlaka uğrarım.
Hele hele Churcil parktaki yaz akşamlarının keyifle buluştu değişlerle dolu, duvarlarının bağlama sesleriyle çınladı akşamlar, alıp götürür beni derinliklere.....

Yıllar sonra baktığımda çok değişiyor Yenice, Ama sokaklarında gezdiğim zaman hala o eski annelerimi ve amcalarımı gördükçe gözlerim nem alır.

Emin MIĞI

www.sedeftepe.com

çilemg
23.02.2007, 16:18
Merhaba ben yenicede oturuyorum ama sizi tanımıyorum... Yenice'yi iyi tanımam bizim köken adana-tufanbeylidir...hemşeri görmek güzel...

E_f_e_44
26.02.2007, 12:58
slm canlar ben MALATYA DAN SERVET bende hayatımın 15 yılını mersin merkez de geçirdim herkese kucak dolusu sevgı ve saygılarımı ıletırım

sempatik33
23.04.2007, 14:06
Mersin’de 28 Nisan 2007 Cumartesi günü yapılacak “LAİK DEMOKRATİK bir TÜRKİYE İÇİN GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM” Mitinginin son aşamasına gelindi.

tramosoo33
05.05.2007, 19:03
18 yıldır mersinde yaşıyorum,aslen yozgat_ardıçalanlıyım teşekürler.. memnun oldum ..

eminmigi
04.08.2007, 00:32
Merhabalar yeniceden Can!...

Ben büyüklerin şöyle tanırlar.....
Sorar isen dedene vayhut Nine'ne benim hakkımda Ateş Ali'yi tanırmısın diye, o zaman tanırlar işte ben o ATEŞ ALİ'nin torunuyum.....

eminmigi
04.08.2007, 00:33
Merhabalar yeniceden Can!...

Ben büyüklerin şöyle tanırlar.....
Sorar isen dedene vayhut Nine'ne benim hakkımda Ateş Ali'yi tanırmısın diye, o zaman tanırlar işte ben o ATEŞ ALİ'nin torunuyum.....