Orijinalini görmek için tıklayınız : Sunni ve Alevi olmayan Arkadaslara...

cem1507
16.11.2006, 00:19
Slm Dostlar

Cogu zaman Alevi Sunni tartismasini yapiyoruz. Bu iyi, su dogru yok tam tersi vs.
Yanliz Sunni ve Alevi olmayan Arkadaslara sorum olacak:

Alevilik hakkinda ne hosunuza gidiyor? Neyi iyi buluyorsunuz?
Böyle bi durum varmi, yoksa genel anlamda size hitap etmiyormu?

Ask Ile

cem1507
17.11.2006, 04:20
Arkadaslar bu ara baya yazmissiniz.
Ine batirdinmi geliyorlar galiba :)
Bende iyi niyetimle sorim dedim ama nerdeeeee :)

Canlariniz sagolsun.

Ask Ile

cemalettin
17.11.2006, 10:31
[QUOTE=cem1507;288728]Alevilik hakkinda ne hosunuza gidiyor? Neyi iyi buluyorsunuz?

selam,
iyi insan olunmasını isteyen inançları beğeniyorum/inanıyorum.
insanoğlunun katkısı ile manevi yönü bırakılıp şekilciliğe rağbet edilen inançlardan uzak duruyorum.
"imama kızıp dinden çıkmak yerine,imama uyan cemaatten uzak duruyorum"
imam eğer kin,nefret aşılıyor ise,hurafelere saplanmış ise kitabı yanlış yorumluyor ise ,takiyye yapıyor ise imama kızıyorum.
(imam =yol gösteren,kılavuz diye kabul ediyor ve burada her türlü inancın
ayrımını yapmadan kullanıyorum)

18 yaşımda iken kızmaya başladım ve halen de kızmaktayım,
hatalı kabul ettiğim imamdan/cemaatten uzak durmaktayım.

Hu

ceto
19.11.2006, 17:43
benim bir cok sünnü arkadasım var simdiye kadar hic kötü bir laf duymadım bazen benle bile cem evine geliyorlar

cem1507
19.11.2006, 23:15
Slm cemalettin

Galiba sorumu ya anlamadin veya ben cevabini anlamadim.
Öz soruma cevap verirsen sevinirim.

hangi dine yakin ve yakin olmadigin icin degildi soru.
Alevi olmayan arkadaslara Alevilik hakkinda düsündüklerini ögrenmek istiyorum.
Tabii su sefer güzel seyler, eger güzel seyler anlatmak isterlerse.

Ask Ile

meryem demir
20.11.2006, 02:13
slm cem1507,

Cemalletin beye sadece ismi ile hitab etmesen iyi olurdu. 60 yaşında birine karşı sadece Cemalletin demek hiç yakışmamış
iyi forumlar

cem1507
20.11.2006, 03:36
slm cem1507,

Cemalletin beye sadece ismi ile hitab etmesen iyi olurdu. 60 yaşında birine karşı sadece Cemalletin demek hiç yakışmamış
iyi forumlar

Genelikle Profile bakmam bu seferde oldugu gibi.
Istemiyerek oldu. Özür dilerim

Ask Ile

cemalettin
20.11.2006, 09:01
[QUOTE=cem1507;292118]
Galiba sorumu ya anlamadin veya ben cevabini anlamadim.
Öz soruma cevap verirsen sevinirim.

selam adaşım,
aslında cevap verilmiştir.ille de insanların koyduğu/bu gün kullanılan isimler ile tanımlamaya gerek var mı?
aynı inançta farklı kişiler farklı uygulamalar /yorumlar yapıyor ise,farklara göre
yaklaşmaktayım o inanca.
inançlar değildir bozuk olan,insanların bazılarıdır.

hiç bir şey ne çok iyi ne de çok kötüdür.
o anda bulunulan noktadan gören gözle bakıldığı gibidir algılanması gereken

ille özet gerekiyor ise;
Alevilik güzel bir inançtır.
inançlıların hepsi aynı değildir...

Hu

Rose
20.11.2006, 15:41
ben yorum yapcamda başlık kafama takıldı iki gündür onu düşünüyorum
başlıkta sunni ve alevi olmayan arkadaşlara denmiş ya benim burda anladığım
sunni olmayan ve alevi olmayan arkadaşlar cevap versin anladım
o zaman sunni olanlar ve alevi olanlar yorum yapmasın anlamına geliyor o zaman kim yorum yapcak sanırım başlıkta bir anlatım bozukluğu var

ben yinede yorum yapayım

alevilik hoşuma gitmese burda olmaz alevilik hakkında bilgi sahibi olmaya çalışmazdım.

DrmdrM
20.11.2006, 16:07
ben yorum yapcamda başlık kafama takıldı iki gündür onu düşünüyorum
başlıkta sunni ve alevi olmayan arkadaşlara denmiş ya benim burda anladığım
sunni olmayan ve alevi olmayan arkadaşlar cevap versin anladım
o zaman sunni olanlar ve alevi olanlar yorum yapmasın anlamına geliyor o zaman kim yorum yapcak sanırım başlıkta bir anlatım bozukluğu var

ben yinede yorum yapayım

alevilik hoşuma gitmese burda olmaz alevilik hakkında bilgi sahibi olmaya çalışmazdım.

sünni olan,alevi olmayan demek istemiş sanırım.bence de anlatım bozuk da,neyse sen doğru yerde yazdın sonuçta...:)

slush
20.11.2006, 16:12
Slm Dostlar

Cogu zaman Alevi Sunni tartismasini yapiyoruz. Bu iyi, su dogru yok tam tersi vs.
Yanliz Sunni ve Alevi olmayan Arkadaslara sorum olacak:
Alevilik hakkinda ne hosunuza gidiyor? Neyi iyi buluyorsunuz?

Ask Ile

Arkadaslar bu ara baya yazmissiniz.
Ine batirdinmi geliyorlar galiba :)
Bende iyi niyetimle sorim dedim ama nerdeeeee :)

Canlariniz sagolsun.

Ask Ile

Hristiyan sitesinde sormayi dene cevap alirsin :yawn:

cem1507
20.11.2006, 22:23
Bugün arkadaslar baya komiik ya hele slush ortaligi dagitio.
Eger her böyle cümleye arkadaslar tsk yoluyorsa...helal demekden baska bisey kalmiyor.

Evet dogru baslikta bi yanlislik var, kabul.
Ben bu basligi gecegi gec sabaha dogru yazdim.
Ondan kaynaklanmisdir.

Ask Ile

ilayda
25.11.2006, 16:38
ben aleviyim fethiyeliyim genelde sunniler veya türkler alevilere ön yargıyla bakıyorlar bizim abim sevgilisi türk ve kızı vermek istemiyolar mesale geçinemezsin kötüdürler gibi ben hep dışarda okudum ve konuşma esnasında aleviyim dedigin zaman böyle yüzlerinde degişme oluyor bazısıda aleviyi çok seviyor alevi olmayan arkadaşlara sesleniyorum kesinlikle ön yargılı olmayın biraz alakasız oldu biliyorum genelde alevi olmayanlara sorulmuş bu soru ama arkadaşların gireceklerini düşündügüm için yazmak istedim.......

domanı_dersim19
02.12.2006, 10:43
bence bütün bunlar yetiştiği çevrelerin getirdiği sorunlar ama önemli olan bu din problemlerini aşıp bir insan olarak ön yargılarımızdan kurtulmaktır;) ben de aleviyim ama çok sunni arkadaş tanıdım ve öyle bir problemle de karşılaşmadım;)

Şoreş
02.12.2006, 14:43
Canlar ben Aleviliğe İlgi duyan Sünni gençleride gördüm.. Her ne kadar saygılı olmaya çalışsalarda, herzaman bir zıtlık buldular.. Mesela Aleviliği anlamaya çalışıyorlar ama ben '' Alevilikte Ömer Osman Ebubekir yoktur, onlar sadece sıradan sahabedir, Ehlibeytle bir tutulamaz '' dediğimde, hemen yanlış düşünmeye başlıyorlar... Her ne kadar Aleviliği anlamaya çalışan ve Aleviliğe ilgi duyup, saygı gösterselerde yada bunun için çalışsalarda, mesela '' Kadın Erkek İbadet yada Müzikli ibadet '' gibi zenginliklerimize ters bakabiliyorlar... Çünkü Sünni Anlayış bunlara hoş bakmaz..

baglamaci_24
03.12.2006, 01:29
öncelikle merhabalar canlar bu sorunun yanıtı bana yanı tanısmıs oldugum arkadasalardan geldi...

şafi bir arkadasım bana alevileri sevmediğini soyledi alevi oldugmu bile bile... nedenide alevi insanları (sözüm meclisten dişari) genelde cok bilgisiz emimin buna hem fikirizdir cevresinde okadar insan görmüski
örn / bizim allahımız Hz.Alidir (haşa) Hz.ali bizim peygamberimizdir Hz.Muhammet bizim peygamberimiz deildir bu tarz fikirler sunan arkadaslarız oldu .... bir anda koyu bir dini muhabbetin içinde buldum kendımi her seyi bilgisim kadaryıla anlattım bana ne nedir neden böyle olmus vb... cok sasırdılar ve bu olaydan sonra alevilere ön yargıyla bakmamalarını istedim .... bu muhabbetler yaklasık 8-9 saat sürdü taaki sabah 5e kadar cok zor zorular soruldu elimden geldigi kadar cevapladım ama bir yerde tıkandım ve şimdi bir daha oyle bir ortamda tıkanmak istemedıgımden dini kitapları okumaya basladım ......

bunu anlatmamamın amacı özeliikle bilgisi olmayan arkadaslın öyle ortamlara girmemeleridir...yada giripte tartırmaya katılmamalarıdır ...

arkadaslar Sadece Hz.aliyi sevmekle ALEVİ olunmaz.... her zaman ne diyoruz
Mürşitmiz(yol gosterenimiz) Hz.Alidir onun yolundan gidecegimizi soyluyoruz ama Hiç bir yaptıgını yapmıyoruz (cevremde gördugum kadar) sayılar sunarım canlar

rockçı turna
03.12.2006, 01:38
bu muhabbetler yaklasık 8-9 saat sürdü taaki sabah 5e kadar cok zor zorular soruldu elimden geldigi kadar cevapladım ama bir yerde tıkandım ve şimdi bir daha oyle bir ortamda tıkanmak istemedıgımden dini kitapları okumaya basladım ......

Mürşitmiz(yol gosterenimiz) Hz.Alidir onun yolundan gidecegimizi soyluyoruz ama Hiç bir yaptıgını yapmıyoruz (cevremde gördugum kadar) sayılar sunarım canlar

arkadasım bende böyle ortamları cok kez yasadım, cok soklar gecirdim, cok dumura ugradım insanların cehaleti karsısında ama cok sükür dinim hakkında bilgim vardı ve elimden geldigince arkadaslarımı bilgilendirmeye calıştım. tabii bunu yaparken karsımdaki insanlardan sogumadım mı tabii ki sogudum...bilirsin nedenlerini.

yalnız kafama bir sey takıldı. hz. ali nin yaptıklarını yapmadıgımızı söylemişsin. mesela nedir? biraz daha acarmısın konuyu? umarım hz ali namaz kıldı da biz neden kılmıyoruz demeyeceksin? ayrıca bir seyi de eklemeliyim ki alevilik sadece hz. ali nin yaptıklarını yapmaktan ibaret degildir?

Şoreş
03.12.2006, 06:23
öncelikle merhabalar canlar bu sorunun yanıtı bana yanı tanısmıs oldugum arkadasalardan geldi...

şafi bir arkadasım bana alevileri sevmediğini soyledi alevi oldugmu bile bile... nedenide alevi insanları (sözüm meclisten dişari) genelde cok bilgisiz emimin buna hem fikirizdir cevresinde okadar insan görmüski
örn / bizim allahımız Hz.Alidir (haşa) Hz.ali bizim peygamberimizdir Hz.Muhammet bizim peygamberimiz deildir bu tarz fikirler sunan arkadaslarız oldu .... bir anda koyu bir dini muhabbetin içinde buldum kendımi her seyi bilgisim kadaryıla anlattım bana ne nedir neden böyle olmus vb... cok sasırdılar ve bu olaydan sonra alevilere ön yargıyla bakmamalarını istedim .... bu muhabbetler yaklasık 8-9 saat sürdü taaki sabah 5e kadar cok zor zorular soruldu elimden geldigi kadar cevapladım ama bir yerde tıkandım ve şimdi bir daha oyle bir ortamda tıkanmak istemedıgımden dini kitapları okumaya basladım ......

bunu anlatmamamın amacı özeliikle bilgisi olmayan arkadaslın öyle ortamlara girmemeleridir...yada giripte tartırmaya katılmamalarıdır ...

Eğer Aleviliği sadece İslamdan ibaret görürsen, Sünni arkadaşlarının tuzağına düşersin... Sen bence Aleviliğin kökenini araştırmaya bak.. İslamik Kitaplardan uzak dur, sadece Aleviliği araştır.. İslamik Kitaplara, akımlara dalanların halini bizler görüyoruz sevgili dostum.. Böyle düşümene üzüldüm.. Çünkü Aleviliği bilmiyoruz.. Alevilik sadece İslam değildir.... Sen Sünni arkadaşlarına; '' HZ Muhammed, Miraçta Kırkların Cemine uğramıştır, Peygamber Semah dönmüştür aşk ile'' dedin mi? Sanmıyorum.. Sünni ve Şia kaynakları kitaplar okursa, çelişkilere düşer, Aleviliğini sorgularsın... Aleviliği eleştirmelerine ve sorgulamalarına izin verme.. Sorgulanması gereken kişiler, seni köşeye sıkıştıran Emevi Müslümanlarıdır.. 1400 Sene Önce Kerbalda Ehlibeyt katledilirken, 1001 Ay boyunca Sünni Camilerinde HZ Aliye lanet okunurken, Sünniler neden sesini çıkarmadılar ? Zamanında HZ Muhammedin Vasiyetine uymayıp, Ebubekiri seçenler kimlerdi ? Şimdi mi Hasan Hüseyin sevdalısı oldu Sünniler ? Tarihin oyunlarıyla dolu, çıkar uğruna Lego gibi oynanan İslam Kaynaklarıyla sakın besleme kendini.. Ne olur biliyor musun can ? Sonunda Çember sakallı, Sarıklı biri olur çıkarsın Allah Korusun.

Azrail
03.12.2006, 10:19
Cem1507; Arkadaslar bu ara baya yazmissiniz.
Ine batirdinmi geliyorlar galiba
Bende iyi niyetimle sorim dedim ama nerdeeeee

Canlariniz sagolsun.

Ask Ilemerhaba can;
cevap yazmamalarının nedeni senin sorunun ne oldugu tam anlayamamaları igneyi önce kendine batırsan daha iyi olacak bence

Bugün arkadaslar baya komiik ya hele slush ortaligi dagitio.
Eger her böyle cümleye arkadaslar tsk yoluyorsa...helal demekden baska bisey kalmiyor.

Evet dogru baslikta bi yanlislik var, kabul.
Ben bu basligi gecegi gec sabaha dogru yazdim.
Ondan kaynaklanmisdir.

Ask Ilebaşlıkta ki yanlışlıgını kabul etmişsin, ve Slush can'da espiri yapmış neden bu kadar alındın ki,
arkadaslar baya komık oluyor dıyecegıne ben baya alınganım bu aralar deseniz daha iyi olurdu
ayrıca kimse tşk etmek için sizden izin alacak degil böyle bir kural mı var? Slush güzel cvp yazmış espiriside hoştu tşk'ü haketmiş,

yani anlayacagın Can sen kendini anlatamamışsın, ve hatanı kabul edecegine topikte yazanlara ve yazmayanlara sataşıyorsun bu hiç iyi birşey degil,

soruna gelince ben alevi oldugum için cvp veremıyorum,

kal saglıcakla

baglamaci_24
03.12.2006, 16:06
umarım hz ali namaz kıldı da biz neden kılmıyoruz demeyeceksin? ayrıca bir seyi de eklemeliyim ki alevilik sadece hz. ali nin yaptıklarını yapmaktan ibaret degildir?

arkadasım hepimiz elhamdürillah muslümanız deilmi..
hz.ali ilk muslumanlardan arkadasım
islamin sartlarına ne kadar uyuyoruz? bu konu genısler iyice
simdi bildiginiz kadaryıla türk ve islam birligi parcalamak için bir sürü olay olmus hemde yabancı kişiler tarafından kendı insanımız gerceklestirmiş benım bilgisim ve anladıgım kadarıyla cok büyük bir oyunun içindeyiz.

şimdi madem müslümanız musluman adama namaz farz, oruc farz vb.... simdi hz.ali camiye giderken vefat etilmiş ve edilecegini bile bile camiye gitmiş kimi aleviler bu nedenden camiye gitmez ve namaz kılmazlar..

hz.ali camiye giderken olduruldu diye bizim namaz kılmamızı engelleyen bir yok bence?
Örn hz.osmanda camide kuran okurken ebu bekirin oglu tarafınadan öldürülmüş ozaman muslümanlar kuranda okumasın...

bu büyük ayrımcılık hz.osman zamanında ibni sebe tarafından cıkarılmıstır.ibni sebe şerefsizi (yahudi kırması dır) ayrı zamanda cok kurnaz bir insanmıs islamiyeti parcalayan ayrımcılıgı cıkaranın odak noktası bu kişidir.. ve dusuncesinide gerceklestirmiş şerefsiz.. bu yahudiler okdar bilgili insanlarmıskı islamiyeti muslumanlardan daha iyi bilip insanları laf karabalı ile kafalarını karıstırıp kendı safına dondurebılecek yetenege sahipmiş....

herkez istediiğne inanmakta istedigini dusunmekte özgürdür... ne olursa olsun allahın emir ve buyuklarını dikkate alınız ve kurandan yararlanınız... Hadis hadis dediler su anda turkiyede hadislerin birinci kaynagı olan kitabı toplayan 6 kişiden 5 i yabancı imiş ne kadar guvenebilirsiniz? konu biraz saptı galıba neyse

alevilik sadece hz. ali nin yaptıklarını yapmaktan ibaret degildir? nedir peki ? yazarmısın arkadasın sana zahmet

baglamaci_24
03.12.2006, 16:17
Eğer Aleviliği sadece İslamdan ibaret görürsen, Sünni arkadaşlarının tuzağına düşersin... Sen bence Aleviliğin kökenini araştırmaya bak.. İslamik Kitaplardan uzak dur, sadece Aleviliği araştır.. İslamik Kitaplara, akımlara dalanların halini bizler görüyoruz sevgili dostum.. Böyle düşümene üzüldüm.. Çünkü Aleviliği bilmiyoruz.. Alevilik sadece İslam değildir.... Sen Sünni arkadaşlarına; '' HZ Muhammed, Miraçta Kırkların Cemine uğramıştır, Peygamber Semah dönmüştür aşk ile'' dedin mi? Sanmıyorum.. Sünni ve Şia kaynakları kitaplar okursa, çelişkilere düşer, Aleviliğini sorgularsın... Aleviliği eleştirmelerine ve sorgulamalarına izin verme.. Sorgulanması gereken kişiler, seni köşeye sıkıştıran Emevi Müslümanlarıdır.. 1400 Sene Önce Kerbalda Ehlibeyt katledilirken, 1001 Ay boyunca Sünni Camilerinde HZ Aliye lanet okunurken, Sünniler neden sesini çıkarmadılar ? Zamanında HZ Muhammedin Vasiyetine uymayıp, Ebubekiri seçenler kimlerdi ? Şimdi mi Hasan Hüseyin sevdalısı oldu Sünniler ? Tarihin oyunlarıyla dolu, çıkar uğruna Lego gibi oynanan İslam Kaynaklarıyla sakın besleme kendini.. Ne olur biliyor musun can ? Sonunda Çember sakallı, Sarıklı biri olur çıkarsın Allah Korusun.

Aleviliği sadece İslamdan ibaret görürsen, alevilik islamın dininin bir parcası deilmi?
yoksa islamdan ayrı bir dinmi?
Sen bence Aleviliğin kökenini araştırmaya bak.. İslamik Kitaplardan uzak dur, sadece Aleviliği araştır.. İslamik Kitaplara, akımlara dalanların halini bizler görüyoruz sevgili dostum
arastırıyorum sores arastırdıkca bir yandan seviniyorum bir yandan üzülüyorum bir tandan sinirleniyorum...
okudugum kitaplar cem evinden alınmıstır ve tafafsızca yazıldıgına
inannıyorum..

1001 Ay boyunca Sünni Camilerinde HZ Aliye lanet okunurken, Sünniler neden sesini çıkarmadılar ? Zamanında HZ Muhammedin Vasiyetine uymayıp, Ebubekiri seçenler kimlerdi ? Şimdi mi Hasan Hüseyin sevdalısı oldu Sünniler ? Tarihin oyunlarıyla dolu, çıkar uğruna Lego gibi oynanan İslam Kaynaklarıyla sakın besleme kendini.. biliyorum sores buyun bir parcalanıs oyunun karatketleri olduklarını...
ben su anda hala arastırma asamasındayım ama kurandan yararlanırım aklıma bir sey yada yapmam gereken bir sey olursa? en saglam kaynak olarak kuranı goruyorum..

Ne olur biliyor musun can ? Sonunda Çember sakallı, Sarıklı biri olur çıkarsın Allah Korusun
:D yok olmam sen canını cıkma
bu sarık cübbe muhabbetide neymıs biliyormusunuz eski donemde colden ve cöl fırtınalarından korunmak ıcınmıs ama simdiki sunniler dikkat cekmek vb sebebsiz nedenlerden giyolarmıs kuranda falan yazmıyo hiç biri cübbe kara carsaf vb....

emrebey
04.12.2006, 17:06
selam 79 yılında ilk okuduğum yaşar kemalin ince mehmed kitabı ve devamında -ki 4 cilttir anlatılan alevi yaşantısı ile daha sonraki yıllarda alevi arkadaşlarla yaşadığımız güzel dayanışmalarda hep güzelliklerden bahsediliyordu.bu yıllarcada böyle devam etti.kimse yolundan ayrılmadı ammaaa sunni arkadaşlarım -ki bende öyleyim!zamana ayak uydurdular ve dini akımlara göre kimi aşırı dindar kimi faşist oldu.aleviliğin yolunun baştan buyana hep aynı iyimserlikte ve güzellikte devamını gördüğümden hayranım ve ilgileniyorum.cübbe ve çarşafa hep karşıyım biz Türküz çölde arap değil.

YoRuM78
13.12.2006, 00:13
baslıkta bencede hata var sunni olan zaten alevi diğildir alevi olanda sunni diğildir onun için sunni olupta alevi olmayan gibi bır cumle bence yanlıs ama arkadasımızın bence sunni diye hitap ettiimiz kişilerin aleviler hakkında ne dusundugunu merak ediyor tam olarak insalah aynılmıyorumdur

YoRuM78
13.12.2006, 00:36
arkadaslar din mezhep ayırmak benim hosuma gitmediği gibi forumdaki cogu arkadasında hosuna gitmiyordur sunnilerin cogu bize farklı gözle bakıyorlar nedense aleviği bir turlu anlamadılar yada anlamak istemiyorlar bizim onları dusundugumuz gibi bizi dusunmuyorlar yada anlamak istemiyorlar(tum sunniler için demeiyorum)

azel24
14.12.2006, 17:48
ben aleviligi islamın özü diye nitelendiriyorum...
evet 30 gün oruç tutup 5 vakit namaz kılmıyorum ama inanın bunları yerine getiren inanç sahibi insanları bu yaptıklarından dolayı alaycı tavır takınarak yermiyorum ama nedendir bilinmez sünni kesimi hep bizlere yönelik yerici ifadeleriyle görüyor ve tanıyorum her fırsatta ibadet şeklimizi yeren hz ali ye olan sevgimizi muhammedi reddetmekle suçlayan kadınlarla cem evlerinde bulunmayı haram sayan büyük bir kesmin islam inancı bizim bildiğimiz islam inancıyla birebir bağdaştırılıyorsa ben bu islam inancını tanımıyor ve reddediyorum sonrasında da belirtiyorum

bu şekilde aslolan inanç benim inancımdır gidilmesi gereken tek doğru yol da benim gittiğim yoldur

sevgiyle...

iyimser
22.12.2006, 12:27
sunni yada alevi olmak önemli değil ne olursa olsun dürüst ve insan olmak önemlidir benim düşüncem böyle....saygılarımla..ve ben sunniyim ama alevi arkadaşlarım var ve kişilikleri çok güzel ama yine diyorum insanı insan olduğu için severimmm..

MeRaLiNa
22.12.2006, 22:26
simdi bildiginiz kadaryıla türk ve islam birligi parcalamak için bir sürü olay olmus hemde yabancı kişiler tarafından kendı insanımız gerceklestirmiş benım bilgisim ve anladıgım kadarıyla cok büyük bir oyunun içindeyiz.

şimdi madem müslümanız musluman adama namaz farz, oruc farz vb.... simdi hz.ali camiye giderken vefat etilmiş ve edilecegini bile bile camiye gitmiş kimi aleviler bu nedenden camiye gitmez ve namaz kılmazlar..

hz.ali camiye giderken olduruldu diye bizim namaz kılmamızı engelleyen bir yok bence?
Örn hz.osmanda camide kuran okurken ebu bekirin oglu tarafınadan öldürülmüş ozaman muslümanlar kuranda okumasın...

bu büyük ayrımcılık hz.osman zamanında ibni sebe tarafından cıkarılmıstır.ibni sebe şerefsizi (yahudi kırması dır) ayrı zamanda cok kurnaz bir insanmıs islamiyeti parcalayan ayrımcılıgı cıkaranın odak noktası bu kişidir.. ve dusuncesinide gerceklestirmiş şerefsiz.. bu yahudiler okdar bilgili insanlarmıskı islamiyeti muslumanlardan daha iyi bilip insanları laf karabalı ile kafalarını karıstırıp kendı safına dondurebılecek yetenege sahipmiş....

herkez istediiğne inanmakta istedigini dusunmekte özgürdür... ne olursa olsun allahın emir ve buyuklarını dikkate alınız ve kurandan yararlanınız... Hadis hadis dediler su anda turkiyede hadislerin birinci kaynagı olan kitabı toplayan 6 kişiden 5 i yabancı imiş ne kadar guvenebilirsiniz? konu biraz saptı galıba neyse

nedir peki ? yazarmısın arkadasın sana zahmet

kusura bakma ama bastan sona kadar anlattiklarin masaldan bask abir sey degil

eger Alevi isen profilinde yazdigi gibi Alevi kaynaklarindan yararlan Sünni kaynaklarindan degil... tabi bunu sen ne kadar istiyorsun orasi sana kalmis ama yazindan anlasiliyorki senin Aleviligi bilmek gibi bir caban yok sen daha cok Emevilerin Islamini ögrenmek istemissin

emhadürillah Müslümaniz demissin... hangi Alevi Ulu ozani ermisi piri bu lafi söyemis bana yazarmisin??? biz Müslüman degiliz Aleviyiz...

Islamin sartlari dedigin nedir??? cihadmi... Allah icin Sivasta oldugu gibi insanlari yakmakmi, Marasta oldugu gibi allahu ekber diyip bebekleri katletmekmi?? nedir Islamin sartlari... Aleviligin dört kapi kirk makamina kafa yorsaydin Emevi Islam sartlarinda kafa yoracagin kadar...

namaz bizde halka namaz, oruc bizde Muharrem orucu, Hizir orucu...

Türk ve Islam birligi nedir arkadasim??? o türk-islamcilar Alevilerin katledenler... kendi Katillerine sempati duyuyorsan bu senin vicdanina kalmis... Aleviyim deme o zaman... evet büyük bir oyunun icindeyiz seninde dedigin gibi... ve bazi Aleviler buna bir örnekte sensin... Aleviligi Alevi kaynaklardan ögreneceklerine Sünni kaynaklardan kendilerine göre Aleviligi yorumlayip asimile oluyorlar...

Hz Ali Camide öldürülmedi... bu konu hakkinda bir cok iddaa var...

sen ne bicim Alevisinki osman gibi bir Ehlibeyt düsmanina, oyunlarla kurnazlikla Halife olmus bir sahtekara Hz diyebiliyorsun... Hz Ali'nin hakkini yemislere Hz dedigine göre sende Aleviligin A'si bile yok

Serkan_Devrim
22.12.2006, 22:40
arkadasım hepimiz elhamdürillah muslümanız deilmi..öncelikle biz aleviler elhamdülillah demeyiz. bunu kullanmayız. biz aleviler. bismişah Allah Allah deriz.
simdi bildiginiz kadaryıla türk ve islam birligi parcalamak için bir sürü olay olmus hemde yabancı kişiler tarafından kendı insanımız gerceklestirmiş benım bilgisim ve anladıgım kadarıyla cok büyük bir oyunun içindeyiz.biz Türk İslam birliği içinde değiliz. alevilikte sadece türklük değildir. islamın şartları nedir söylede bilelim.

şimdi madem müslümanız musluman adama namaz farz, oruc farz vb.... simdi hz.ali camiye giderken vefat etilmiş ve edilecegini bile bile camiye gitmiş kimi aleviler bu nedenden camiye gitmez ve namaz kılmazlar..alevi sitesinde alevi kılığında sünni propagandası yapmayınız. hz Ali camiye giderken öldürülmedi. o zamanlar cami yoktu çünkü. mescit vardı. biz aleviler camiye gitmeyiz.

Örn hz.osmanda camide kuran okurken ebu bekirin oglu tarafınadan öldürülmüş ozaman muslümanlar kuranda okumasın...aleviler osmana hz demezler. ayrıca Osman'ı öldüren ebubekirin oğlu değildir. öldürmek için gelmiş ama öldürmemiştir. bilgilerinizi tazeleyin.

bu büyük ayrımcılık hz.osman zamanında ibni sebe tarafından cıkarılmıstır.ibni sebe şerefsizi (yahudi kırması dır) ayrı zamanda cok kurnaz bir insanmıs islamiyeti parcalayan ayrımcılıgı cıkaranın odak noktası bu kişidir.. ve dusuncesinide gerceklestirmiş şerefsiz.. bu yahudiler okdar bilgili insanlarmıskı islamiyeti muslumanlardan daha iyi bilip insanları laf karabalı ile kafalarını karıstırıp kendı safına dondurebılecek yetenege sahipmiş.... bu forumda şerefsiz kelimesi kullanılmaz. bu bir uyarıdır. ayrıca ibni sebe diye biri yaşammıştır. bunu sünniler uydurmuştur. buda kanıtlanmıştır. bilgisiz bilgisiz konuşmayınız.

nedir peki ? yazarmısın arkadasın sana zahmetOsmana hz diyen, camiyi kabul eden, alevileri karalama için uyg-durulmuş ibni sebeye inanan siz alevi misiniz? yada biz kerize mi benziyoruz?

Şoreş
22.12.2006, 22:40

nedir peki ? yazarmısın arkadasın sana zahmet

Sünniliğin gizliden, sözde Laik Türkiye Cumhuriyetinde resmi Mezhep gibi sayılıp, Aleviliğin ve Alevi Ritüellerinin devamlı aşşağılanması, baskın Sünni iktidarı ve Sünni kaynaklı kitaplar.. Tüm bunlar senin gibi birçok genci ağlarına almakta ve onların kafalarını karıştırıp yoldan çıkarmaktadır.. Sizler inançsal olarak kimlik sıkıntısı çekip, kendinizi hangi akım olursa olsun, ona kaptırıyorsunuz.. Bazılarının Şia Mezhebine, bazılarınında Sünniliğe kayması gibi..

Sen savunduğun İslam'ın ne kadar doğru olduğunu biliyor musun ?

Sen Hz Ali nasıl Namaz kılardı açıklar mısın bana ?

Hangi Namaz doğru peki ? Caferi Namazı mı? Hanefi Namazı mı ? Şafii Namazı mı?

1400 sene önce Ehlibeyt düşmanlarının iktidara geçip çıkarlarına alet ettikleri, yozlaştırdıkları İslam'ın ritüellerine ve Hadislerine sarılmak mıdır Alevilik ?

Günde 5 vakit Namazla kim İnsanı Kamil olmuş ?

Kuran'ı anayasa olarak alanların sonu nedir biliyor musun ? Maraşta elinde Kuran ile Alevi Mahallelerini basan yobazlar, Anayasa olarak Kur'anı alıyorlardı kendilerine ?

Alevilik tüm insanlığı kucaklerken, İslam Dini, Müslümanların Yahudi ve Hriistiyanlarla dostluk kurmasını yasaklıyor... Ayetleride var.. Nasıl çelişkidir bu ?

Hem Alevi olup, hemde Yahudiye düşman olmak olur mu?

Bunları bana açıklar mısın ?

İslam'ın neresinde Ateş, Su kutsal ?

İslam'ın neresinde Hızır Orucu var ?

İslam'ın neresinde, Alevilikte temel olan Tenasüh var ?

Neyi savunduğunuzu bilin.. Aleviliği Emevi İslam içinde hiçbir güç eritemez.. Alevilik ne İslam'ın nede Orta Asya Türklüğün tekelindedir.. Buda böyle biline!:)

İyi Forumlar.

Serkan_Devrim
22.12.2006, 22:46
alevilik islamın dininin bir parcası deilmi? değil
yoksa islamdan ayrı bir dinmi? değil.

arastırıyorum sores arastırdıkca bir yandan seviniyorum bir yandan üzülüyorum bir tandan sinirleniyorum...
okudugum kitaplar cem evinden alınmıstır ve tafafsızca yazıldıgına
inannıyorum.. o zaman sende camideki kaynaklara inan. onlar tarafsızdır!!! sende alevi olduğunu bize yuttturduğunu zannet. :yamukgul:

biliyorum sores buyun bir parcalanıs oyunun karatketleri olduklarını...
ben su anda hala arastırma asamasındayım ama kurandan yararlanırım aklıma bir sey yada yapmam gereken bir sey olursa? en saglam kaynak olarak kuranı goruyorum.. alevi inancında kurana kalem karıştı denir. bugünkü kurana Osman musafı denir.

:D yok olmam sen canını cıkma
bu sarık cübbe muhabbetide neymıs biliyormusunuz eski donemde colden ve cöl fırtınalarından korunmak ıcınmıs ama simdiki sunniler dikkat cekmek vb sebebsiz nedenlerden giyolarmıs kuranda falan yazmıyo hiç biri cübbe kara carsaf vb.... şöyle bir forumu gezin. bir şeyler öğrenin. öyle bilmeden yazılmaz..

not: Osman'ı ebubekir'in oğlu olan Muhammed öldürmemiştir. öldürmek için yanına kadar gelmiş ama öldürmemiştir. Muhammed bin Ebubekir bizde değerli biridir ve 17 kemerbestten biridir.

MeRaLiNa
22.12.2006, 22:55
Ablacım Erzincanda Türkmen Alevileride vardır...:) İliç, Kemaliye Bölgelerinde:)

:blush:

sorun Türk Kürt Zaza veya baska bir irktan olmasi degil

Alevi ise bunun hic bir önemi yok saten...

ama kullandigi kelime "Türk-Islam" fasist yobazlarin kelimesi

Corumdaki Alevilerde Türktü ve o söyledigi Türk-Islamcilar tarafindan katledildi..

osmanâ Hz diyebilecek kadar Aleviligini yitirmisse irk olarakta kendini bir seylere kaptirmistir diye düsünmeden edemedim :))

Serkan_Devrim
22.12.2006, 23:14
:blush:

sorun Türk Kürt Zaza veya baska bir irktan olmasi degil

Alevi ise bunun hic bir önemi yok saten...

ama kullandigi kelime "Türk-Islam" fasist yobazlarin kelimesi

Corumdaki Alevilerde Türktü ve o söyledigi Türk-Islamcilar tarafindan katledildi..

osmanâ Hz diyebilecek kadar Aleviligini yitirmisse irk olarakta kendini bir seylere kaptirmistir diye düsünmeden edemedim :))arkadaşlar şaşırmanıza gerek yok. bu şahıs alevi değildir. alevi kılığındaki sünni bir asimilatördür. :D

RaİNbow
28.12.2006, 14:07
hahah yaw belki çocuk alevi ve sünnü olmayan, diğer din ve mezheplere ait insanlara sormuştur :D:D niye eleştiriyorsunuzki hemen..

bAmBu
12.01.2007, 12:34
ben sunniyim aleviler hakkında başlarda kulaktan duyma blgilerim vardı ve çok ön yargılıydım.ama çok yakın alevi dostlarım var artık ve onlarla yaşadıkça önyargılarımı kırdım;ancak yaptıklarını kendi açımdan her zaman kabul etmiyorum onlarda benimkini tabiki.ama burda önemli olan kim ne yaprsa yapsın ortadaki saygıdır biz bu şekilde çok iyi anlaşıyoruz...