Orijinalini görmek için tıklayınız : Genetik dehşet

yener
16.11.2006, 04:43
Gerçekten ilginç, aklı almaz bir olay. Vücudu, insan vücudu kafası ise bir maymun kafasına benziyor. Doğduktan 1 saat sonra ölmüş. Doktorlar genetik bozukluk diyorlar ama araştırılması gereken bir olay.

Haberi izleyin (http://video.milliyet.com.tr/default.asp?kanal=3&id=340&tarih=2006/11/16)video

türkü_nehri
16.11.2006, 08:34
Dün akşam haberlerinde izledim gerçekten çok şaşırtıcı ve ürkütücü bir haber.Hele o talihsiz anne baba için de daha zor bir durum.İlk defa çocuk sahibi olma sevinçleri nasıl sonuçlandı.Doktorlar genetik bozukluklardan kaynaklanan bir şey olduğunu açıkladılar.Ama işin tuhaf yanı bu güne kadar hiç rastlanmamış bir olay sanırım.Kimbililr daha nelerle karşılaşıcaz:sad:

HeR tÜrKü BiR yÜrEğİn SeSiDiR

Canan58
17.11.2006, 03:03
Evet bu akşam bende izledim daha doğrusu izlemeye çalıştım bakamadım :scared: yemek yiiyordum birde :pisman

gerçekten araştırılması gereken bir durum çok ilginçti...Uzaylı yaratıklara benziyordu...

LaDY
17.11.2006, 03:25
kafa yapısı evrim sürecinde insana benziyor, ilkel insana yani, ilginç bir olay hakkaten benim aklıma şöyle bir şey geldi ki büyük olasılıkla araştırılsa sonuç bu çıkardı mutasyon sonucu meydana gelmiş bir olay, genlerde DNA da meydana gelen bir delesyon sonucu ortaya bu çıkmış olabilir,
ya bir de ben merak ediyorum acaba bu olay sadece genetiksel bir hastalık mı? (ki daha önce tespit edilmemiş) bir evrim olayı olabilir mi? yani yaşama ihtimali olsa geçirdiği mutasyon sonucu adaptasyona geçip yaşayabilse bu canlı yeni bir tür mü çıkar ortaya? evrim mutasyonlar sonucu çıkıyor ortaya sonuçta... birikti sorular yine, ben en iyisi yarın fakülteye gideyim :) hocam özlemiştir beni :)

Alevimen
17.11.2006, 04:20
Sanırım doğum hatayda olmuş, oraya yakın köyde bir aile veya aileler dört ayak üzeri şempanze gibi yürüyorlarmış, haberlerde gördüm.
Akraba-Evliliklerde böyle şaşırtıcı mutasyonlar oluyormuş.. Gerçekten ilginç...

papatyam910
29.03.2007, 18:22
inanılması güç birşey

serpil_can
29.03.2007, 18:37
çok korkunç yaa acaba ailenin başka çocukları varmı.
ama bu denli gösterilmeside çok irrite edici yaa!bi resim çekip tv'ye verebilirlerdi.bu kadar da olmaz ne olursa olsun bebek sonuçta,aileyi dülşünmemişlermi yazık annesi babası ne haldedir...

lion12
29.03.2007, 18:43
Gerçektende çok korkunç acı bir durum özellikle de o anne babayı hiç şüphesiz çok etkileyecektir bu durum ve araştırmaya değer.Benim tahminim ise akraba evliliği,çevresel atıklar,anne ve babanın üreme sırasındaki tohumlarındaki bozukluklar ve de genetik faktörler rol oynadı bu durumda ama izlerken gerçektende tüylerim diken diken oldu.

serpil_can
29.03.2007, 18:56
Gerçektende çok korkunç acı bir durum özellikle de o anne babayı hiç şüphesiz çok etkileyecektir bu durum ve araştırmaya değer.Benim tahminim ise akraba evliliği,çevresel atıklar,anne ve babanın üreme sırasındaki tohumlarındaki bozukluklar ve de genetik faktörler rol oynadı bu durumda ama izlerken gerçektende tüylerim diken diken oldu.

hocam peki bu durum caizmidir:clown: :stuart: :stuart: çok bilimsel konuşmuşsun bakma benm böle dediğime güsel konuşmuşsan çekemedim seni yani çekememişimdir herlade :D

tuncerbio
29.03.2007, 19:02
evet daha öncede buna benzer örnekler görülmüştü hatay civarında erhanın dediği kolarını kullanarak yürüyen hataylıları eklemiştim bir ara evrim topiğine ...incelenmesi gereken örneklerden biridir özellikle evrim konusu için önemli bir örnek teşkil edileceğinden korkulduğundan hemen gömülüyor bu tip örnekler...

Şah-Mat
29.03.2007, 19:43
Sevgili Arkadaşlar..,

Eski topiğe can vermişsiniz...saollun.. :)

Bu arada Akraba-evlilikleri gerçekten kötü sonla bitebiliyor.

Bilmem ben daha ileri gideyim ve şöyle söyleyeyim...

Belki şokta olabilirsiniz ama teori işte.."İnsanların çiftleşmesinden hayvanlarda dünyaya gelecek"...

Çok mu bilim kurgu izlemişim bilmem ama...
İnsan DNA'sı bir çok hayvanın DNA'sını desteklediğini okumuştum...
Belki doğrudur belki yanlış...
Ama;sonuc'u hiç beğenmeyeceğim açık...

İnşalah olmaz böyle bir şey...hehe...:D

lion12
29.03.2007, 20:13
evet daha öncede buna benzer örnekler görülmüştü hatay civarında erhanın dediği kolarını kullanarak yürüyen hataylıları eklemiştim bir ara evrim topiğine ...incelenmesi gereken örneklerden biridir özellikle evrim konusu için önemli bir örnek teşkil edileceğinden korkulduğundan hemen gömülüyor bu tip örnekler...

İşte ne kadar acı değil mi abi evrim teorisi artacak insanlar olaylara farklı gözden bakacak diye hemen gündemden siliyorlar halbuki gündemde en çok kalması gereken konu.Yani nesillerin kuşakların genetik yapı açısından gelecekleri tehlikede ama insanlar bunları konuşacağına yok Fatih Terim in aslanları,yok hangi manken ne kadar para alıyor.Bunların hepsi ama hepsi kapitalist sistemin insanları uyutmak için verdikleri uyku hapı adeta bence başka birşey değil abi.Saygılar abi!

çeşm-i naz
29.03.2007, 20:16
inanılmaz bişey yazık aileye genetiği bozuk olan canlıya üff ne bu böyle
kimileri de olayı abartıp kıyamet sonumuz yaklaşıyor demiş yavv ne alakası var aynı kanı dna yı birbirine birleştirirsen böyle olur akraba evliliklerinin acı sonu:(

dus_sokagi
29.03.2007, 20:33
valla ne yalan soyleyim bu tur olaylar benim tanridan birazdaha uzaklasirken birazdaha yakinlasmami sagliyo cok garip bi celiskiye dusuyorum acikcasi korkmaya basliyorum ya benim cocuklarimda boyle cikarsa:crying: :crying: :crying:

Şah-Mat
29.03.2007, 20:42
valla ne yalan soyleyim bu tur olaylar benim tanridan birazdaha uzaklasirken birazdaha yakinlasmami sagliyo cok garip bi celiskiye dusuyorum acikcasi korkmaya basliyorum ya benim cocuklarimda boyle cikarsa:crying: :crying: :crying:

Bu korkuyu bende yaşıyorum....:lol:

Teknoloji gelişiyor Can....

Ama;önce sağlık....

Yani gerçek saf kimyadan yararlanmak...

Bunun için DOĞAL beslenmek...yapay veya suni beslenmemek...

Her şeyin bir etkisi oluyor...bu faktörlerin etkisiz kalması için...

Önce kendimizi korumalıyız...tabi karşıdakide önemli...

Hani yolda araba sürersin...sen belki dört dörtlük bir şöfürsün..
Ama karşındaki...(?)
Bilemezsin...

Ne diyeyiim can..allah kimseye böyle bir şey vermesin,yaşatmasın..

Yaşadığım yerde de çokça var...insan görünce üzülüyor..:crying:

Saygılar...,

lion12
29.03.2007, 20:46

Bu korkuyu bende yaşıyorum....:lol:

Teknoloji gelişiyor Can....

Ama;önce sağlık....

Yani gerçek saf kimyadan yararlanmak...

Bunun için DOĞAL beslenmek...yapay veya suni beslenmemek...

Her şeyin bir etkisi oluyor...bu faktörlerin etkisiz kalması için...

Önce kendimizi korumalıyız...tabi karşıdakide önemli...

Hani yolda araba sürersin...sen belki dört dörtlük bir şöfürsün..
Ama karşındaki...(?)
Bilemezsin...

Ne diyeyiim can..allah kimseye böyle bir şey vermesin,yaşatmasın..

Yaşadığım yerde de çokça var...insan görünce üzülüyor..:crying:

Saygılar...,

İkinizinde yaşadığı korkuyu bende yaşıyorum valla bunları görünce Allah yardımcımız olsun ancak korkunun faydası yok.Bunun yerine önlemler almalıyız toplum olarak bilinçlenmeliyiz.

Şah-Mat
18.04.2007, 14:43
Merhabalar sevgili arkadaşlar...,

Haber televizyonlarda da çıktı bilmiyorum denk gelen oldu mu...Biliyorsunuz hücrelerimiz anne karnındayken oluşmaya başlarken malesef sorunlar baş gösterebiliyor.Bunun çoğu genelde GENETİK problamler geri kalanları ise dış vaktörler mesala;Havanın içerisindeki gazlar,yediğimiz besinlerdeki kimyasallar ...vb Bu haberi 18 yaşından küçük kardeşlerimin okumasını doğru bulmuyorum.Bu yüzden (+15) işareti koydum.Buna riayet gösterirlerse kendileri için doğru olacağı kanısındayım..:thumbup1:

Hatay'da genç bir kadın, ilk hamileliğinde beyni bulunmayan ve genetik bozukluğu olan bir bebek dünyaya getirdi. Bebek kısa süre sonra öldü.

Hassa İlçesi'ne bağlı Ardıçlı Beldesi'nde yaşayan 21 yaşındaki D.S., hamileliğinin 7. ayında sancıları artınca, önceki gün Kırıkhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hamileliği süresince hiç kontrole gitmediği öğrenilen D.S., hastanede erken doğum yaptı. Normal doğumla dünyaya gelen ve vücudunun boynuna kadar olan kısmı sağlıklı bir bebek vücuduna sahip olmasına rağmen beyni olmayan bebek, hastane görevlilerini şoke etti. Kulakları boyun hizasında, gözleri tenis topu büyüklüğünde olan bebeğin ağzı ve beyninin ise oluşmadığı belirlendi. Doğum sonrası kordon bağının kesilmesiyle birlikte ölen bebek, ailesinin otopsi yapılmasını istenmemesi üzerine toprağa verildi.

http://img300.imageshack.us/img300/7734/imagesearchzc5zx3.jpg

Kırıkhan Devlet Hastanesi'nde D.S.'nin doğumunu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Osman Albayrak, 10 yıldır Kırıkhan'da görev yaptığını ve buna benzer bebeklerin dünyaya geldiğine şahit olduğunu, ancak bu bebeğin çok daha anormal olduğunu söyledi. Albayrak, "Hasta benim kendi hastam değildi. Acilen hastaneye geldi ve doğumuna ben girdim. Bebek normal doğumla 7 aylık dünyaya geldi. Vücudunun boğazına kadar olan bölümü gayet normaldi ama kafa kısmı çok değişikti. Bu tür vakalar aslında sık sık her kadın doğum uzmanının karşılaştığı olaylar fakat bu bebeğin durumu biraz daha anormal.

Tıp dilinde anelsafali durumu olarak adlandırdığımız genetik bir bozukluğun sebep olduğu bir vakayla karşı karşıyayız. Oldukça sağlıklı görünen anne babanın bence genetik olarak araştırılması gerekir fakat Türkiye şartlarında genetik alanında araştırma yapmak ne yazık ki imkan yetersizliği nedeniyle çok zor" dedi

Tabiiki her hücre sağlıklı ve belirlenen şekilde oluşumunu tamamlayıp dünyaya gelmesi istenir.Ancak;bazan bu tğr gelişmelerde olabiliyor.Bunların çoğuda doğa ve insan faktörlü kaynaklardan oluyor.:surrender

NiSAN_Rojda
18.04.2007, 14:50
şah mat kardeşim nedense bu yazıyı görünce direk sen aklıma geldin

ve baktım konuyu başlatan kişi sensin :14: :14: :14: :14: nerden buluyon böle şeyleri be cano

aspava
18.04.2007, 15:26
inanamıyorumm gerçekten önce beyinler mutasyona uğruyor sonrada insan suretlerii :sook ben bunu hep söylerdimde görüncee şokk oldumm artıkk bebeklerimizde garip yaratıklara dönüşüyor gelecek yıllarda belkide hepberaber evrim değiştireceğiz :scared: :scared:

Seyduna
18.04.2007, 15:39
Hatay'da acaip dogumlar gerceklesmeye devam ediyor :)

NiSAN_Rojda
18.04.2007, 15:44
bence yalan.çünkü doktorlar bunu anne karnında ultrasonda görebilirler ve direk alırlardı...bence bunlar ilgi çekmek için haber çıkakrıyolr..dimi ama :P

Şah-Mat
18.04.2007, 15:46
Evet doktorda zaten dile gtirmiş...

"10 yıldır Kırıkhan'da görev yaptığını ve buna benzer bebeklerin dünyaya geldiğine şahit olduğunu, ancak bu bebeğin çok daha anormal olduğunu söyledi. "

Bunların nedeni en başta genetik...diye düşünüyorum..
Sonra diğer faktörler...geliyor...

Hücre veya embriyo tam oluşumunu tamamlamadan dünyaya gelirse elbette sorun olabilir.Gerçekten acaip bir durum...Yakında hayvana benzer doğrumlarda olabilir...buda benim teori..belki tutar..hehe....:)

sivaslı_sevda
18.04.2007, 15:58
yanii öyle bi göz olamaz zaten bebek daha 3,5 aylıkken biliniyor artık günümüzde nasıl oldugu bu doktorlar hiç mi görmemişş baya ilginç .

NiSAN_Rojda
18.04.2007, 16:04
sedacım bence resimdede oynama yapılmışdır :) doktorlar hemen müdehale yaparlardı.yane öle bi bebek doğmazdı.

rinda
19.04.2007, 01:25
resimlerle oynama yok çünkü bu heberi ben heberlerde izlemiştim bir çok haber kanalı yayınladı..tamamen genetik bozukluğu..

youtubekte onun linkini ararken başka bir link buldum..burda bebeğin görüntüsünü çekmek için bebeği şekilden şekile koyuyorlar..

http://www.youtube.com/watch?v=oQxIurGLO2s

buda haber linki..

http://www.youtube.com/watch?v=Bt_mPBH6_ik

Alevv
19.04.2007, 13:15
bence yalan.çünkü doktorlar bunu anne karnında ultrasonda görebilirler ve direk alırlardı...bence bunlar ilgi çekmek için haber çıkakrıyolr..dimi ama :P

annenin hamilelik sırasında hiç kontrole gitmediği öğrenilmiş ve erken doğum gerçekleşmiş belki kontrole gitseydi anlaşılırdı işte cehaletin bir başka örneği. Elbette onlarda böyle bişeyin olmasını istemezdi ama insan hayatı bu sonuçta dikkat etmek gerekir.Ayrıca doktorlar insanların hayatlarını kurtarmak için görevlendirilmişlerdir.Anne kontrole gittiğinde doktor görseydi bunu ultrason da hemen bi müdahale ederlerdi eğlenceye alınıcak bir konu değil ki bu yada doktorlar acımasız gaddar canlılar mı elbette ki değil sadece dikkatsizliğin doğurduğu sonuç...:garibbak:

Allah sonumuzu hayır etsin demekten başka bişey gelmiyo aklıma...:garibbak:

pirayem
19.04.2007, 14:17
Çok kötü bir durum.resime bakamadım bile psikolojisi bozulur insanın böyle haberlerle,allah sonumuzu hayır eylesin.

iyimser
23.04.2007, 19:27
Çok kötü bir durum.resime bakamadım bile psikolojisi bozulur insanın böyle haberlerle,allah sonumuzu hayır eylesin.

evet pirayem çok kötü bi durum bence 18 yaş altı değil 30 yaş altı bakmamalı derim ben çok etkilendim evet allah sonumuzu hayır eylesinn.

iyimser
23.04.2007, 19:34
yanii öyle bi göz olamaz zaten bebek daha 3,5 aylıkken biliniyor artık günümüzde nasıl oldugu bu doktorlar hiç mi görmemişş baya ilginç .

sevda valla bende şaştım kaldım arkadaşım ama işte allahın takdiri buda bence bunlar aslında bizlere daha doğrusu anlayana ibrettir

tuncerbio
23.04.2007, 19:35
bu konyla ilgili bir topik vardı birleştireyim zaten birbirini tamamlayan açıklamalar içeriyorlar...

dede_27
23.04.2007, 19:35
Allah cümlemize sorun dert hastalık vs.. vermesin ..

Ailesi için ne kadar acı bi durumdur ..:(