Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 YTL'ye tiyatro bileti

eylüleren
16.11.2006, 14:11
1 YTL'ye tiyatro bileti

Amaç tiyatro salonlarını doldurmak.

RADİKAL - İSTANBUL - Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbullulara tiyatroyu sevdirmek ve seyirci sayısını artırmak amacıyla Şehir Tiyatroları'nın bilet fiyatlarında yüzde 85'le 87 arasında indirime gitti. Geçen sezon 6,5 milyon TL olan tam bilet fiyatları 1 Aralık 2006-1 Şubat 2007 tarihleri arasında 1 YTL olacak.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Belediye Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantısında Tarife Komisyonu'nun Belediye Meclisi'ne sunduğu teklifte, belediyenin görev ve sorumluluk alanları arasında kültür ve sanat hizmeti yapmak olduğu da vurgulanarak bilet fiyatlarında indirime gidilmesi kararı alındı. Toplantıda İstanbul'un nüfusunun 13 milyona yaklaştığı, ancak Şehir Tiyatroları'nın izleyici sayısının 400 bin civarında olduğuna dikkat çekilerek bu rakamın şehir nüfusuna oranla çok yetersiz olduğu ifade edildi.
1 Aralık 2006-1 Şubat 2007 tarihleri arasında geçerli olacak tarifeye göre; müzikal ve normal oyunlarda tam bilet fiyatı 1 YTL, çocuk oyunlarında ise 50 YKr olacak. Engelli vatandaşlar ve refakatçileri ise 25 YKR ödeyecek. Şehir Tiyatroları'nda geçen sezon müzikal oyunların tam bilet fiyatları 7.5 YTL, indirimli bilet fiyatları 6 YTL'ydi. Normal oyunlarda ise, tam biletler 6,5 YTL, indirimli biletler 5 YTL'den satılıyordu. Çocuk oyunlarının biletleri de 2,5

alıntı:http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=204662

şikayetimiz hep şu olmuştur.kitap alma konusunda olsun sinema biletleri konusunda olsun fiyatların çok pahalı olduğunu söyleriz.şehir tiyatrolarının 1 aralık 2006-1 şubat 2007 arasında fiyatları baya uygun tiyatro izlemenin tam zamanıda diyebiliriz.aslında bulunduğum şehirle ilgili etkinlikler hakkında bilgi vermek isterdim karşıma yine istanbul çıktı neyse gidecek arkadaşlara iyi seyirler...

ErDaL24
16.11.2006, 15:09
ne güzell yaaa hadi tiyatroyaaaa:)

seheryelikiz
16.11.2006, 15:10
Bende bu güzel haberi tv.de izledim çok hoş bir uygulama...istanbulda yaşayanlar değerlendirebilir bu fırsatı...bizim şehre tiyatro gelmiyo şuna bak istanbulda 1 ytl.ye tiyatro var:)...bizim şehrede tiyatro gelsede tek 5-10 ytl.olsa...gidebileceklere iyi seyirler...

Canan58
16.11.2006, 15:35
Evet çok güzel bir haber bilgilendirdiğin için sağol ...Mutlaka değerlendireceğim tiyatro sevgisi bir başka...
Senin için üzüldüm tabii buyur gel misafir edeyim seni beraber gidelim ..:)

rinda
16.11.2006, 16:04
güzel bir uygulama ve amaçta çok güzel..ama bu uygulama sadece istanbul için geçerli sanırım.istanbulda yaşamayanlar herhalde bundan yararlanamayacak...benim içinde izleyin

Ali_Yolcusu
16.11.2006, 16:08
valla ucuzsa kesin güzel değildir :)

bizim fakültede 50 kuruşa bilet satıyolardı amfide film varmış onun için , 50 kuruştan bişe çıkmaz deyip girdik filme , filmden de bişe çıkmadı :p fazla kalmadan çıktık :)

er@y
16.11.2006, 16:24
tiyatro için iyi bir fırsat artık bu fırsatı değerlendirmek bize kaldı hafta sonlarım tiyatroyla geçecek desenize...

yudum
16.11.2006, 16:31
güzel bir başlangıç, devamı gelir umarım, tüm izleyenlere iyi seyirler...

gülçiçek
16.11.2006, 16:49
İnanılır gibi değil,Kültür bakanı atatürk kültür merkezini yıktırmak istiyor tiyatro oyunlarına sansür koyuyor vs.. Bu insanlar iyi şeyler yapmaya alışık değildirler,Hayırdır inşallah!? bu sezon 3 oyun izledim tıklım tıklım ucuzlaması çok güzel bir haber ancak nasıl yetecek bu kadar az sahne insanlara bilmiyorum. hayırlı olsun herkese (tabi her hafta islam a çağrı vb.oyunları izlemek zorunda kalmayalım dileğiyle)

eylüleren
16.11.2006, 17:33
İnanılır gibi değil,Kültür bakanı atatürk kültür merkezini yıktırmak istiyor tiyatro oyunlarına sansür koyuyor vs.. Bu insanlar iyi şeyler yapmaya alışık değildirler,Hayırdır inşallah!? bu sezon 3 oyun izledim tıklım tıklım ucuzlaması çok güzel bir haber ancak nasıl yetecek bu kadar az sahne insanlara bilmiyorum. hayırlı olsun herkese (tabi her hafta islam a çağrı vb.oyunları izlemek zorunda kalmayalım dileğiyle)

amaç olarak tiyatroyu sevdirmek ve doldurmak belirtilmiş.umarım gerçekten amaçlarına uygun hareket ederler.insanları tiyatro ile buluştururlar..

valla ucuzsa kesin güzel değildir :)

bizim fakültede 50 kuruşa bilet satıyolardı amfide film varmış onun için , 50 kuruştan bişe çıkmaz deyip girdik filme , filmden de bişe çıkmadı :p fazla kalmadan çıktık :)

böyle değerlendirmek kanımca yanlış artık yapılacak gösterilerde nasıl ucuza kaçaçaklar onu merak ettim.zaten 1 milyon ne ki yada ne alabiliyoruz.gidip izleyeceksin.değip değmediğini görceksin sonra gelip yorum yazarsın..:yamukgul: :yamukgul:

meymane_usari
16.11.2006, 19:11
toplumun gelişmesi açısından önemli bir adım atılmış bence çünkü sahnede gerçek performansı izlemek ile sinema izlemek çok farklı medeni toplumlar tiyatro ve güzel sanatlardan geçer bence....

reyhan22
16.11.2006, 19:35
şikayetimiz hep şu olmuştur.kitap alma konusunda olsun sinema biletleri konusunda olsun fiyatların çok pahalı olduğunu söyleriz.şehir tiyatrolarının 1 aralık 2006-1 şubat 2006 arasında fiyatları baya uygun tiyatro izlemenin tam zamanıda diyebiliriz.aslında bulunduğum şehirle ilgili etkinlikler hakkında bilgi vermek isterdim karşıma yine istanbul çıktı neyse gidecek arkadaşlara iyi seyirler...

bu konuda şikayetlenenleri hiç anlamamışımdır aslında sigaraya verdiği paraya kimse acımıyor ama iş tiyatro sinema yada kitap olunca pahalı oluyor bu tarz aktiviteler için harcadığım parayı hiçte çok bulmadım ama iyi bir karar vermişler tiyatronun ne olduğunu bilmeyenler var sanırım onlar için umarım artı olurda giderler........

Nesimi
18.11.2006, 01:02
Tiyatro sevdirmek için önemli bir hamle. Fiyatlar uygun olmalı ki insanlar sevsin.

PirO_62
18.11.2006, 02:44
şehir tiyatrolarının 1 aralık 2006-1 şubat 2006 arasında fiyatları baya uygun

Kacırdıkmı :yaw2 :yaw2 şaka şaka

neyse Cok guzel bir haber teşekkürler paylaştıgın için eylüleren

Acaba bu uygulama ıle kac kısı gıdecek..Gercekten sorun Ücretmi ...

Evet Tıyatrodakı Performans Gercekten Bır Baska oluyor özcan oyunun karakterlerı gıbı seyırcıler ben oyle hıssedıyorum acıkcası... farklı bır sey yanı.. ve hep ıstemısımdır oynamak.. zevklı bana gore .. belkı bır gun olur :ehyani :ehyani

Tekrar Tesekkurler eylüleren

cem1507
18.11.2006, 02:52
Selam Canlar

Güzel bi Fikir. Ama bir aci gercegide var tabii bu isin.
Eger insanlar 6.5 YTL bi Tiyatro oyunu icin ödiyemiyorsa bu ekonomiden alakali degildir, yanliz isteksiz olmadan kaynaklasir.
Bu olay güzel ama rüzgar gibi gelip gececek. Moda yani. Insanlar simdiye kadar gitmedi bundan sonra ne diyecekler:

"Duydunmu ya tiyatro 6.5 YTL degilde 1YTL. Simdi ama gidilirrrr yaa"

Gitmek istegen simdiye kadar giderdi ve gidiyordur.

Ask Ile

Canan58
18.11.2006, 03:55
Selam Canlar

Eger insanlar 6.5 YTL bi Tiyatro oyunu icin ödiyemiyorsa bu ekonomiden alakali degildir, yanliz isteksiz olmadan kaynaklasir.
Bu olay güzel ama rüzgar gibi gelip gececek. Moda yani. Insanlar simdiye kadar gitmedi bundan sonra ne diyecekler:

Ask Ile

Haklısın başka söze ne hacet... Bedava olsa bile istemeyen yine gitmez tiyatro kültürümüz yok denilecek kadar az...Üzücü bir durum aslında.

Ailelerin küçükten çocuklarına tiyatro sevgisini aşılamalarını ,sevdirmeleri gerektiğini düşünüyorum.

sibbara
18.11.2006, 04:13
keşke böyle bir uygulama gerekli görülmese,insanların kimi madi yetersizlikten şikayetçi kimi tiyotranın yokluğundan,kimi tiyotrolara olan ilgisizlikten.burası türkiye.

Nesimi
18.11.2006, 14:20
Selam Canlar

Ask Ile

Tiyatroya giden kesim her koşulda gider ama şöyle bir durum var Türkiyede ekmeği bile daha ucuz almak için çabalayan insanlarımız var yani ekmeği 50 kuruş düşük fiyatla alınca ekonomik olarak daha rahatlıyorlar.

6,5 ytl ve 1ytl arasındaki fark ise oldukça büyük. Türkiyede %80lik kesim gelirin %20 sini alıyor. Ekonomik sıkıntı var Türkiyede bu açıdan kültürel faaliyetlere halkın katılabilmesi için önce ekonomik olarak özgür olmaları gerekiyor yani fiyatların düşük olması önemli...

eylüleren
18.11.2006, 16:00
Selam Canlar

Ask Ile

bugün insanlar ekonomik sıkıntı içerisindeler bir tiyatroya,sinemaya gitmek onlar için lüks geliyor.kısabildikleri yerden kısıyorlar.bir sigaradan kısamıyorlar :p sonuçta bir de şöyle düşünün bazı iller varki bu tür etkinliklere fazlasıyla özlem duyuyor ama yapılmıyor.kalkıp orada yapasan bu etkinliği 6,5 çok gelmez.öreneğin 25 yıl sonra memleketime tunceliye bir sinema açıldı düşünün artık kültürel etkinliklere fazlasıyla özlem duyan bir il ve desetekleyen insanlar akın akın sinema izlemeye gittiler.bu duruma çok çeşitli açılardanda bakabiliriz.böyle bir olanak sağlanmış değerlenedirebilen arkadaşlar için şimdiden iyi seyirler.kalkıp bu etkinliği burada yapsalar hergün yapılacak gösterileri izlemeye giderim..

can85
18.11.2006, 16:04
artık tiyatro bileti pahalı sıkıntıdan dolayı gidemiyoz diye bir mazaret kalmaz herhalde :) :) ama gitmeyen 50 kuruş olsa bile yinede gitmez..:) :)

kafede bi çay parası bile değil 1 YTL ye sanat ürünü izlemek herhalde çok zevkli bişey olsa gerek.

eylüleren
18.11.2006, 16:10
artık tiyatro bileti pahalı sıkıntıdan dolayı gidemiyoz diye bir mazaret kalmaz herhalde :) :) ama gitmeyen 50 kuruş olsa bile yinede gitmez..:) :)

kafede bi çay parası bile değil 1 YTL ye sanat ürünü izlemek herhalde çok zevkli bişey olsa gerek.

doğru söze ne denir.aslında istanbula geldiğimde kadıköyü gezerken sokakta tiyatro gösterisi vardı.hadi diyelim tiyatroya gitmiyorsunuz.1 milyon çok pahalı geliyor.sokakta yapılan tiyatro gösterilerini izleyebilirsiniz.olanak çok değerlendirmek isteyen için.ama içinde olmayan arkadaşlar için birşey diyemem....

cem1507
18.11.2006, 17:51
Tiyatroya giden kesim her koşulda gider ama şöyle bir durum var Türkiyede ekmeği bile daha ucuz almak için çabalayan insanlarımız var yani ekmeği 50 kuruş düşük fiyatla alınca ekonomik olarak daha rahatlıyorlar.

6,5 ytl ve 1ytl arasındaki fark ise oldukça büyük. Türkiyede %80lik kesim gelirin %20 sini alıyor. Ekonomik sıkıntı var Türkiyede bu açıdan kültürel faaliyetlere halkın katılabilmesi için önce ekonomik olarak özgür olmaları gerekiyor yani fiyatların düşük olması önemli...

Slm Candost

Ekonomi sikinti var, dogru. Sonucta bende Ülkemi biliyorum.
Ama 50 kurusa daha ucuz ekmek bulmak isteyen vatandaslarimizinda baska dertleri var...onlar zaaten Tiyatroya gitmezlerki. haksizmiyim?

Dedigim gibi olay cok güzel, ama bu bir Moda bence. Gecici.

Mantiksal yönden birde bakalim.

Insanlar okadar akin etmesi lazimki (uzun vadeli) tiyatroda calisan dostlarinda hakkini verebilmek icin. Parasal yönden.
Sonucta o kurumda calisan insanlarda ekmek parasi icin calisiyor!

Ask Ile

FaLLeN
18.11.2006, 17:57
Operada istiyorum...:gosterge

eylüleren
18.11.2006, 18:00

tamam kültür bakanlığına bir dilekçe yazalım millet tiyatroya gitmeye üşeniyor.:yamukgul: :yamukgul: sen opera istiyorsun cem senimi kıracağız:thumbup1: :thumbup1:

FaLLeN
18.11.2006, 18:11
tamam kültür bakanlığına bir dilekçe yazalım millet tiyatroya gitmeye üşeniyor.:yamukgul: :yamukgul: sen opera istiyorsun cem senmi kıracağız:thumbup1: :thumbup1:

hehe :stupid:

Kızılırmaklı
22.11.2006, 18:27
Sabahdan Gİdİp KuyruĞa Gİrmek Gerek :-)

Ali_Yolcusu
22.11.2006, 19:23

operayle ilgili bi olay anlatayım.

diyarbakırda, halka operayı tanıtmak ve sevdirmek için bedava opera düzenlenir ve cemaati operaya çağırırlar.Cemaat pek sıcak bakmaz ama bir görmek ister.Opera bitiminde içerden çıkan bir adama, operayı nasıl buldunuz diye soru sorarlar ve adamın cevabı şu olur.

diyarbakır , diyarbakır olalı böyle zulüm görmedi :yamukgul:

FaLLeN
22.11.2006, 19:43

BU memlette,okumak,düşünmek,düşünülenin somuta indirgenmesi ve Hayatın algılama hisslerinin kesitler halinde görülmesi pek tabikide bir zulümdür.(çünkü yaratılan imgelerin seviyesi,insanlığın görüşlerinin evrensel bir yüksek yerde olmasıdır....)

sevgilerle kardeşim..( bu arada yerlere yattım..:p )

eylüleren
22.11.2006, 20:26
operayle ilgili bi olay anlatayım.

diyarbakırda, halka operayı tanıtmak ve sevdirmek için bedava opera düzenlenir ve cemaati operaya çağırırlar.Cemaat pek sıcak bakmaz ama bir görmek ister.Opera bitiminde içerden çıkan bir adama, operayı nasıl buldunuz diye soru sorarlar ve adamın cevabı şu olur.

bunu bende duymuştum ''diyarbakır , diyarbakır olalı böyle zulüm görmedi''
sonuçta beğeni meselesi önünüze her konulanı beğneceksiniz diye bir şey yok ama denemeden yanayım her zaman için.denemedende bilemiyiz hoşlanıp hoşlanmıyacağımızı...

eskici
22.11.2006, 21:04
Geçen bende duydum kenter tiyatrosundan söyledilerde 1 ytl olacakmış..
Bence üzüntü verici bir durum.Tiyatro oynayanlara haksızlık oluyor bence otbüs biletindende daha az yazık yaaaaaaaaaa... Bu kadar da olmaz bence...

boranali
22.11.2006, 21:42
ya bizim halkımız ucuz diye gitmez kesin bunda bir iş var derler.çok şey biliriz ya.keşke atamızın kadar sanata değer verseydik de sanattan sorumlu bakanlarımız böyle olmazdı.

Nesimi
24.11.2006, 00:37
Bilet kuyruğunda kavgalar çıkıyor oldukça yoğun ilgi var ben bugün şahit oldum. Bilet alabilmek için insanlar erkenden gelmişler ve görevlilerle münakaşa içindeydiler...

rockçı turna
24.11.2006, 00:52
Bilet kuyruğunda kavgalar çıkıyor oldukça yoğun ilgi var ben bugün şahit oldum. Bilet alabilmek için insanlar erkenden gelmişler ve görevlilerle münakaşa içindeydiler...

hehehhe cok sakacısın dostum:p (yaw saka yaptın gercekten di mi?:biggrin: )

Nesimi
24.11.2006, 00:56
Gerçekden bugün gördüm hatta bende şaşırdım bu olaya Tiyatro kıymete bindi :D

eylüleren
24.11.2006, 00:58

bilgi için teşekkürler demekki insanların tiyatro özlemi çoktan beri varmış böyle bir fırsat bekliyorlarmış.1 ytl olsa dahi insanlar gitmez teorisi çürütülmüş oldu böylece....

reyhan22
24.11.2006, 08:40
bilgi için teşekkürler demekki insanların tiyatro özlemi çoktan beri varmış böyle bir fırsat bekliyorlarmış.1 ytl olsa dahi insanlar gitmez teorisi çürütülmüş oldu böylece....

ben bunu farklı algıladım ama eylem bana öyle geliyorki öğretmenlerimiz bu haberi aldılarsa hem bir aktivite yaptırmak hemde tiyatroyu sevdirmek adına öğrencilerle böyle bir organizasyona girmiş yada bu konuyla ilgili ödev vermiş olabilirler.........

meryem demir
24.11.2006, 17:16

tiyatro merakından ziyade,bedava olan herşeyde, heryerde mutlaka bir izdiham oluyor. Sokak defilelerinde bile mankenleri görmek için üşümüyorlarmı yada, yardımsever birileri tarafından yapılan dağıtımda bir torba kapmak için birbirlerini ezmiyorlarmı.
ne yazıkki bu konudaa kendimizi hiç eğitemedik.

eylüleren
24.11.2006, 17:24
tiyatro merakından ziyade,bedava olan herşeyde, heryerde mutlaka bir izdiham oluyor. Sokak defilelerinde bile mankenleri görmek için üşümüyorlarmı yada, yardımsever birileri tarafından yapılan dağıtımda bir torba kapmak için birbirlerini ezmiyorlarmı.
ne yazıkki bu konudaa kendimizi hiç eğitemedik.

bir yerde bu olayı eleştiren bir yazı okumuştum yanılmıyorsam şehir tiyatroları ile bağlantılı biriydi ve şöyle diyordu 1 ytl oldu ama izlemeye gelenlerin berduşlar,tinerciler,serseriler olacağını söylüyordu.bu tarz bir yaklaşımı çok yanlış buldum.ayrıca demekki insanların tiyatroya karşı bir merakı var bu fırsatı değerlendiriyorlar bu da kötü bir durum değil.merak sadece mankenlere değilmiş ülkemizde buda bir aşamadır en azından bunu öğrenmiş olduk.eğitimin önemi bir kere daha anlaşıldı birde baştakiler kavrasa şu durumu...

meryem demir
24.11.2006, 17:34
bir yerde bu olayı eleştiren bir yazı okumuştum yanılmıyorsam şehir tiyatroları ile bağlantılı biriydi ve şöyle diyordu 1 ytl oldu ama izlemeye gelenlerin berduşlar,tinerciler,serseriler olacağını söylüyordu.bu tarz bir yaklaşımı çok yanlış buldum.ayrıca demekki insanların tiyatroya karşı bir merakı var bu fırsatı değerlendiriyorlar bu da kötü bir durum değil.merak sadece mankenlere değilmiş ülkemizde buda bir aşamadır en azından bunu öğrenmiş olduk.eğitim önemli birde baştakiler kavrasa şu durumu...

İnsanların bilinçli olarak tiyatroya gitmeleri ile sadece bedava diye gitmeleri arasında dünyalar kadar fark vardır. İyi bir tiyatro sahnelendiğini görmek isteyen gerçek tiyatro severler günler hatta vbelkide haftalar öncesinden rezervasyon yaptırıyorlar. bu kişiler gerçek tiyatro severlerdir, yada iyi olan kareleri izlemek için çaba gösteriyorlar.
Birde 1 Aralık ta başlayacak olan etkinliğe bakın. sabah kalkıcaz, giyinicez ve evden çıkıcaz, fakat ne izlemeye gideceğimizi bilecekmiyiz. adı tiyatro diye yada bedava diye kalkıp yollara düşücez.bu bizim tiyatro izlemek konusunda istekli olduğmuzu değil " ne çıkarsa bahtıma" ile yola çıktığımızz bir davranış olacaktır
yanlış anlamayın lütfen bu bir tepki size karşı değil, her ucuz etten yahni olacağını düşünen kişileredir.

eylüleren
24.11.2006, 17:47
İnsanların bilinçli olarak tiyatroya gitmeleri ile sadece bedava diye gitmeleri arasında dünyalar kadar fark vardır. İyi bir tiyatro sahnelendiğini görmek isteyen gerçek tiyatro severler günler hatta vbelkide haftalar öncesinden rezervasyon yaptırıyorlar. bu kişiler gerçek tiyatro severlerdir, yada iyi olan kareleri izlemek için çaba gösteriyorlar.

Birde 1 Aralık ta başlayacak olan etkinliğe bakın. sabah kalkıcaz, giyinicez ve evden çıkıcaz, fakat ne izlemeye gideceğimizi bilecekmiyiz. adı tiyatro diye yada bedava diye kalkıp yollara düşücez.bu bizim tiyatro izlemek konusunda istekli olduğmuzu değil " ne çıkarsa bahtıma" ile yola çıktığımızz bir davranış olacaktır
yanlış anlamayın lütfen bu bir tepki size karşı değil, her ucuz etten yahni olacağını düşünen kişileredir.

benim dileğimde bu keşki herkes bilinçli olarak kültürel faaliyetlere katılsa bu düşüncenize katılıyorum
1 aralıktaki etkinliğe gerçekten gitmek isteyipte olanakları olamayanların gideceğini düşünüyorum gerçekten tiyatroya gönül veren insanların kalkıpta gideceğini düşünmüyorum çünkü onlar zaten sürekli bu tür kültürel etkinlikleri takip ediyorlardır.şu dönemde insanlar bedava olan her fırsatı değerlendiriyorlar buda ayrı bir gerçek. şöyle düşünelim hiç gidemeyenler gidip görecekler.demekki halkımız kültürel etkinliklere o kadar da uzak değil çünkü sahneye çıkacak olanlar mankenler yada şarkıcılar değil.tepkinizin bana olmadığını anladım.bende zaten gelecek olanları değerelendiren şahsı eleştirdim yukarıdaki yazımda...

sunam
28.11.2006, 15:54
1 ytl ye güzel bir seçim yatırımı yapmış akp başkannu sormak isterdim bir taraftan halka bu hizmeti verirken diger tarfatan o sahnenin tozunu yutan emekçilerin yaptıgı sanat 1 ytl degerindemi.akp li belediye başkanlarının bu hizzmetlerinde sınır yok hasan ali yücelde her ay ücretsiz sinema aynatıyorlar seçilen filmler ve konular gene kendilerine hizmet edenlerin çizgisinde.

eylüleren
28.11.2006, 16:28
gidip izleyen arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.halka hizmet mi yoksa başka çıkarlara hizmet mi bir fikre sahip olalım.
saygılar....

meryem demir
28.11.2006, 16:38
Kaşıkla verilip, kepçe ile alınan durumlardan olmaz inşallah.
Son dönemlerde İstanbul Belediyesinde halka karşı bir duyyarlılık oluşmaya başladı.
Ücretsiz olarak açılan İSMEK lerde, birçok eğitimi ücretsiz veriyorlar, açık alanlara kurulan spor tesisleri ve içine yerleştirilern spor aletleri, bunlar benim bildiklerim.
Birileri gene gider ayak, parayı götürme niyetinde sanki??

KomünistAlevi
28.11.2006, 22:09
Tiyatroya birlikte gidecek arkadaşın olmadıktan sonra neye yarar?

Nesimi
28.11.2006, 22:19
Bu kampanya güzel kültürel faaliyetlerin oldukça makul fiyatta tutulması gerekiyor.

Halk ekmeği 25 kuruş ucuz almak için kuyrruklarda sürünüyor ülke şartlarını iyi tahlil etmek lazım.

İşin diğer boyutuda. Kültürel açıdan tiyatroya alışmayan kesimlerde var isterse bedava olsun gitmezler ancak fiyatın uygun olması insanları tiyatro izlemeye sevkeder.

KomünistAlevi
28.11.2006, 22:34
ozlemkral,
Benim demek istediğim bambaşka bir şey..
Orada bir emek var bunun karşlığı 1ytl olamaz.. Dağlarımızdan akan su için bile daha fazla para ödemiyormuyuz..
Eğer tüm etkinliklerde böyle olacaksa tamam...

Sinema biletleri, kitaplar, albümler.. Hiçbiri 10 ytlden aşağı değilken tiyatro biletinin 1 ytl olması kendilerine karşı saygısızlıktır en başta.. Benim fikrim bu...

Evet eğer ki sadece satılan biletlerden para kazanıyorsa sanatçılar haklısın..Ama ordaki sanatçılar zaten Belediyenin kadrolu görevindeler Büyükşehir belirli bir ücret ödüyor zaten...Yani eğer ki zaten altlarından kalkamıyacakları bir iş olsaydı bu işe başlamazlardı bana göre..

Diğer tüm etkinlikler böyle değil işte Özlem.
Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi artık insanlar Kapitallarini genişletmeye çalışıyorlar..Bu devirde düşük maaşlı insanı düşünen yok ,bu iyi bir başlangıç olabilir..Diğer kitaplar,kasetler,cd'ler,konserler vs. bunlar hep özel tekeller altında...Bu özel tekellik ise sadece kar yapmayı amaçlıyor bana göre.Tabiki sanatçınızın hakkınıda vereceksiniz ama şimdiki zamanda abartılı fiyatlar ile insanların gözü korkutulmakta...

Senin saygısızlıktır dediğin olay bana göre çok olumlu bir gelişme..
Çünkü ben gelir seviyesi düşük olan Halkı düşünüyorum..Halkın geçim durumunu iyi analiz etmek gerekir...
Yani bu benim şahsi görüşüm:)

Senin nedemek istediğinide anladım ama ben olaya farklı bir boyuttan da baktım.:wink:

KızılKilise,
Bu kampanya güzel kültürel faaliyetlerin oldukça makul fiyatta tutulması gerekiyor.

Halk ekmeği 25 kuruş ucuz almak için kuyrruklarda sürünüyor ülke şartlarını iyi tahlil etmek lazım.

İşin diğer boyutuda. Kültürel açıdan tiyatroya alışmayan kesimlerde var isterse bedava olsun gitmezler ancak fiyatın uygun olması insanları tiyatro izlemeye sevkeder.

Evet abican katılıyorum sana...Ülke şartlarını ve halkın geçim durumunu iyi tahlil etmek lazım.
Ve bunun sayesinde insanlar günlük hayattaki streslerinden belki bir nevi kurtulabilirler...

Muhabbetle Canlar....

eylüleren
28.11.2006, 22:48
birde şu var bu devamlı yapılan bir faaliyet değilki diyesin bu insanların emeklerinin değeri verilmiyor.bedavaya çalışıyorlar ayrıca belediyelerin kadrolu sanatçıları ücretlerini alıyorlar.zaten kültürel faaliyetleri sürekl
takip eden insanlar için yapılmış bir faaliyet olduğunu düşünmüyorum çünkü bu insanlar zaten sürekli bu tür faaliyetleri takip ediyorlardır.halk için düzenlenmiş bir faaliyet umarım hakkıyla yerine getirirler etkinlik asıl amacı dışında kullanılmaz ...

sunam
28.11.2006, 22:50
arkadaşlar bu da iki şeyin tahlilini iyi yapnak gerekir 1 AKP li belediye başkanı bunlar ne zaman evrim geçirdilerde sanatçi ruhlu insanlar oldular seçimle yaklaşıyor bu bir seçim yatırımı .2 burda emek harcayacak tiyatro emekçilerinin hakkı 1 ytl mi oyuncusu kostümcüzü sahne düzeni orda çalışan bir çok emekçi var .ist. insanlar gitmek sitedikten sonra bir dernek ve veya dayanışma kooparatifleri var burdada insanlar gidecek drumda olmaynlar dar gelirli insanlar için bir şeyler yapılıyor .insanlarımız duyarlı olduktan sonra ucuza gidecekeleri pek çok imkanlar var. akp böyle iktiidar oldu insanlara şiirn gözükerek .

seheryelikiz
29.11.2006, 12:41
arkadaşlar bu da iki şeyin tahlilini iyi yapnak gerekir 1 AKP li belediye başkanı bunlar ne zaman evrim geçirdilerde sanatçi ruhlu insanlar oldular seçimle yaklaşıyor bu bir seçim yatırımı .2 burda emek harcayacak tiyatro emekçilerinin hakkı 1 ytl mi oyuncusu kostümcüzü sahne düzeni orda çalışan bir çok emekçi var .ist. insanlar gitmek sitedikten sonra bir dernek ve veya dayanışma kooparatifleri var burdada insanlar gidecek drumda olmaynlar dar gelirli insanlar için bir şeyler yapılıyor .insanlarımız duyarlı olduktan sonra ucuza gidecekeleri pek çok imkanlar var. akp böyle iktiidar oldu insanlara şiirn gözükerek .

Tiyatroya yapılan bu indirim seçim politikası ha:)Seçim politikası sanat üzerinden yapılmaya başlanmışsa bu büyük bir gelişme.eskiden odun kömür...dağıtılırdı seçim dönemlerinde demekki artık herşey değişiyor..demekki insanlar artık tiyatroya aç olduklarını belli edebilmişler...böyle seçim politikasına can kurban:)

sunam
29.11.2006, 12:56
:)Seçim politikası sanat üzerinden yapılmaya başlanmışsa bu büyük bir gelişme.eskiden odun kömürbelli edebilmişler..

odun kömür hala devam ediyor .ramazanda erzaklarda devam ediyor.ben bunlar ne zaman evrimlerini tamamladılarda sanata önem verdiler .aynı zihniyet daha geçenelerde kadın parki açtılar açılıştaki kadınları gördüyseniz eger hepsi çarşaflı ve türbanlı idilier.

seheryelikiz
29.11.2006, 13:09
odun kömür hala devam ediyor .ramazanda erzaklarda devam ediyor.ben bunlar ne zaman evrimlerini tamamladılarda sanata önem verdiler .aynı zihniyet daha geçenelerde kadın parki açtılar açılıştaki kadınları gördüyseniz eger hepsi çarşaflı ve türbanlı idilier.

Geçirdikleri bu evrim olumlu yönde:)desteğe ihtiyaçları var:)açtıkları kadın parkına tabiki türbanlı ,çarşaflı insanlar katılacaktır.onlar için özel açıldı:)aman erkeklerle aynı ortamda bulunmasınlar,aynı parklara gitmesinler:)bu zihniyet tehlikenin farkında değil zaten.çarşaflılara ayrı otobüs,ayrı metro,ayrı sinema,ayrı okul(zaten varda imam hatipler)...ilerdeki planlarıdır heralde...