Orijinalini görmek için tıklayınız : Şemsettin sami'nin galatasarayla ilgisi nedir?

Aliyen
16.11.2006, 15:52
Arkadaşlar bildiğimiz gibi Şemesettin sami Türkiye'de roman yazan ilk yazar olarak kabul edilir.(taaşşuk_ı talat ve fıtnat)Namık Kemal'in İntibah romanı da kimi yazarlarımızca ilk sayılmıştır.
Soru:Şemsettin saminin Galatasarayla ne gibi bir ilgisi vardır?

sidarta54
16.11.2006, 15:56
osmanlıca sözlük kamusi-i türkinin yazarıdır iki oğlu olduğunu ve birinin ali sami yen olduğunu söylemişti bir hocamız ben şöyle bir sorşturdum doğru değilmiş ama benim aklımda hep ali saminin babası kaldı.

Aliyen
17.11.2006, 21:20
Şemsettin sami galatatasarayın kurucusu olan ali sami'nin babasıdır.bakıyorum da kimse tanımıyor şemsettin samiyi.

sidarta54
17.11.2006, 21:27
[QUOTE=Jack.Rose;290345]Şemsettin sami galatatasarayın kurucusu olan ali sami'nin babasıdır.bakıyorum da kimse tanımıyor şemsettin samiyi.[/QUO

cevabı yazdım ama ben yukarda okumadın galiba:garibbak:

Aliyen
18.11.2006, 19:35
Okudum okumaz olur muyum ama formda sadece sen cevap verdin o kadar kişi içerisinden.
saygılar..

astare
18.11.2006, 19:37
aman ne önemli bir mesele...:wacko:
benim babam kim peki?:sarkazm

meymane_usari
18.11.2006, 20:02
Şemsettin Sami edebiyat için önemli bir kişidir dilbilgisi alanındaki çalışmaları ile de tanınır bir komisyonun yazabileceği sözlüğü tek başına yazmıştır.

Soruya gelince bir spor sorusu Alevilikle ilgisi nedir bilemiyorum çünkü bu bölümde Alevilikle ilgili sorular mevcut.

Aliyen
18.11.2006, 20:34
aman ne önemli bir mesele...:wacko:
benim babam kim peki?:sarkazm

bana s enin babandan.Hem benim sayfamı işgal ediyorsun hem de saçma saçma sorular soruyorsun.işine bak.Sen ne anlarsın şemsettin samiden.
sen ne anlarsın tarihten.

Aliyen
18.11.2006, 20:36
Şemsettin Sami edebiyat için önemli bir kişidir dilbilgisi alanındaki çalışmaları ile de tanınır bir komisyonun yazabileceği sözlüğü tek başına yazmıştır.

Soruya gelince bir spor sorusu Alevilikle ilgisi nedir bilemiyorum çünkü bu bölümde Alevilikle ilgili sorular mevcut.

İlgin için teşekkür ederim.Ben zaten sorunun cevabını yazdım.spor sorusu olduğunu nerden biliyorsun.ali samiyenden başlar belki aleviliğe kadar gider.

meymane_usari
18.11.2006, 20:39
spor sorusu olduğunu nerden biliyorsun.ali samiyenden başlar belki aleviliğe kadar gider.

varsayımlarla iş yapmıyoruz eğer elinde belge varsa ali samiye nin alevi olduğuna dair o zaman baska ve diyorsunki spor sorusu olmadığını nerden biliyorsun?

Soru:Şemsettin saminin Galatasarayla ne gibi bir ilgisi vardır?

yoksa g.saray spor kulubü değil mi ?