Orijinalini görmek için tıklayınız : Aliye giden yol

sibbara
17.11.2006, 01:40
GELİN CANLAR BİR OLALIM
Gelin canlar bir olalım
Münkire kılıç çalalım
Hüseyn'in kanın alalım
Tevekkeltü taalallah

Özü öze bağlayalım
Sular gibi çağlayalım
Bir yürüyüş eyleyelim
Tevekkeltü taalallah

Açalım kızıl sancağı
Geçsin Yezid'lerin çağı
Elimizde aş bıçağı
Tevekkeltü taalallah

Mervan soyunu vuralım
Hüseyn'in kanın soralım
Padişahın öldürelim
Tevekkeltü taalallah

Pir Sultan'ım geldi cuşa
Münkirlerin aklı şaşa
Takdir olan gelir başa
Tevekkeltü taalallah

sibbara
17.11.2006, 01:44
alevileri tek bir çatı altında toplamak mümkünmü?alevilik bir çok parçaya ayrılmış.yol ne kadar benzerlikte gösterse farklı ibadet şekilleri,farklı inanç şekilleri mevcut.örneğin arap alevilerinde semah yoktur.anadolu alevilerindeyse namaz.o doğrudur bu doğrudur tartışmasından ziyade birleşmeleri mümkün mü?
neden olmasın diye düşünüyorum.bu forum çok güzel bir örnek.canlar bu konuda ne düşünüyor.

gelin canlar bir olalım

Şoreş
17.11.2006, 01:49
İnançsal Ritüellerimizde farklılıklar mevcut olabilir ama Anadolu Aleviliği ve Arap Aleviliği/Nusayrilik özünde aynı şeyleri savunur aslında.. Dünya görüşlerimiz Nusayri Alevi Canlara çok yakın.Mesela onların kadınlara olan eşitlikçi yaklaşımları, yobaz olmamaları, ilerici olmaları, onlarda, Anadolu Alevilerini birleştirmektedir...

Aliye giden yollar bir çatı altında birleşir mi bilmiyorum ama bu birleşme olursa İran Şia Rejimi hariç.
Onlar kendilerini Ehlibeytin gerçek yolu sanıp, yapmadıkları yobazlık kalmamıştır.
İran Şiiliğinin fikirleri, görüşleri ve yaşam biçimleri, Anadolu Alevilerinden ve Nusayrilerden oldukça farklı ve katı... Her zaman olduğu gibi Alevi/Nusayriler, Sünnilerin ve Şiilerin iftira ve saldırılarına maruz kalmışız ve bunlara maruz kalmaya devam edeceğiz gibi... İyilik ve Kötülük daima mücadele içindedir.. Medeniyet, Cehaletle mücadele eder... İşte Anaodolu Aleviliği ve Nusayrilik iylik ve aydınlık bir yoldur, ilericidir..Şiilerde ön yargı ve Mezhepçi tutumlarından kurtulabilmeliler...

LaDY
17.11.2006, 01:52
ben ilk üye olduğumda hep bundan yakınıyordum ve şikayetim buydu can ki kavgasını da çok yaptım sonuç olarak şunu anladım alevilik zaten tek bir çatı sadece çatallanmış, (büyük bir aile gibi hani dede vardır oğullar evlenir ayrı evlerde oturur ama aile aynı ailedir, aynen öle bişey) yolumuz bir Ali'nin yolu ötesi de önemsiz gibime geliyor tabi kim ne derece hak verir bilemem
ve can ben bir şey daha öğrendim birleşelim dedikçe ya da o konuda konuştukça daha fazla farklılık çıkıyor ortaya, mutlaka birileri karşı çıkıyor mutlaka aksi düşünen oluyor ve ortaya hoş olmayan görüntüler de çıkabiliyor, tartışmalar agresifleşmeler vs. :sad:

bakalım bakalım canlar bu konuda ne düşünüyor

saygılar

LaDY
17.11.2006, 02:04
İnançsal Ritüellerimizde farklılıklar mevcut olabilir ama Alevilik ve Nusayrilik özünde aynı şeyleri savunur aslında..

gürselim izninle ablacım bi düzeltme yapmak istiyorum, sanırım hızlı yazdın dikkatinden kaçmış ;) ablacım Nusayrilik te Alevilik'tir. sanırım orda Anadolu Aleviliği demek istedin, bunu söylüyorum ki hani Nusayrilik Aleviliğin dışındaymış gibi algılanmasın, anlatabildim umarım ablacım ;)

ayrıca teşekkür ederim güzel ve özgün yorumun için :)

enisakyuz
17.11.2006, 02:04
Bir nusayri olarak görüşlerinize sonuna kadar katılıyorum. Alevilerin tek çatı altında birleşmeleri derken benim aklıma bir kültür birliği geliyor. Ve bence bu birlik zor birşey değil. Yeter ki irade gösterelim.

Arap aleviliği, dıştan bakıldığında şiiliğe daha yakın görülebilir fakat böyle olmadığını görmeniz için, içine girmeniz yeterlidir. Ki zaten nusayrilik, türkiye tarihi içinde sünnileştirilmeye çalışıldığı kadar şiileştirilmeye de çalışıldı ve ona karşı da mücadele etti.

Bizde semahın olmaması ve namazın olmasına değinmişsiniz. Kelime anlamıyla doğrudur, biz yaptığımıza namaz deriz, fakat önemli olan bunun bir ibadet biçimi olmasıdır. Namazımızın en göze çarpan kısmı ise son derece esnek olması. Temiz olduğuna inandığı sürece bir insan yolda yürürken dahi namaz kılabilir. Ki bizde ibadetin her türlüsü kabuldür-yeter ki allah için ve içten olsun.

Ki zaten bu konuda (nusayri-anadolu alevisi) bir ayrım olduğunu düşünmüyorum, tabii ki kendi adıma konuşabilirim sadece, bizde halk ayrım dahi yapmaz. Fazla bilgili olmayan normal bir nusayri, aradaki farkı sadece görenek olarak görür. Ki zaten bence bu düşünce oldukça doğrudur. Çünkü inancın temelini oluşturan tüm felsefeler aynıdır.

Bu konuda gerçekten de birşeyler yapmak gerektiğine inanıyorum. Ve bu isteği çok fazla bir şekilde etrafımdaki nusayrilerde görüyorum. Ve neler yapılabileceği konusunda tartışmak istiyorum.

saygılarımla.

Şoreş
17.11.2006, 02:31
gürselim izninle ablacım bi düzeltme yapmak istiyorum, sanırım hızlı yazdın dikkatinden kaçmış ;) ablacım Nusayrilik te Alevilik'tir. sanırım orda Anadolu Aleviliği demek istedin, bunu söylüyorum ki hani Nusayrilik Aleviliğin dışındaymış gibi algılanmasın, anlatabildim umarım ablacım ;)

ayrıca teşekkür ederim güzel ve özgün yorumun için :)

Yanlışımı düzelttiğin için teşekkür ederim ablacım..

Anadolu Aleviliği ve Arap Aleviliği, Aleviliktir...
Mesela Pir Sultan hepimizin Piri yada Muhammed Bin Nusayri, Haci Bektaşi Veli hepimizin Piridir..:thumbup1:

Çünkü özümüz aynı...

Tenasüh'e inanırız, HZ Muhammed ve HZ Alinin bir Nur'un 2 parçası olduğuna ve Alimizin Dünya yaratılmadan önce varolduğuna inanırız.. ..:thumbup1:

Serkan_Devrim
17.11.2006, 02:39
Yanlışımı düzelttiğin için teşekkür ederim ablacım..

Anadolu Aleviliği ve Arap Aleviliği, Aleviliktir...
Mesela Pir Sultan hepimizin Piri yada Muhammed Bin Nusayri, Haci Bektaşi Veli hepimizin Piridir..:thumbup1:

Çünkü özümüz aynı...

Tenasüh'e inanırız, HZ Muhammed ve HZ Alinin bir Nur'un 2 parçası olduğuna ve Alimizin Dünya yaratılmadan önce varolduğuna inanırız.. ..:thumbup1:
bir kaç örnekle birliği anlatalım.
Nusayrilikte sır esastır. ve bir Anadolu alevisi olan Pir Sultan diyor ki;

Pir Sultanım bu bir sırdır
sırrını saklayan erdir
ay da sırdır Günde sırdır
Allah bir Muhammed Ali

PİR SULTAN ABDAL

yine Nusayriler de hayderi olan guruplar vardır. ve Anadolu Alevisi olan seyyid Nesimi diyor ki;

yüzseler vucudum
kalmasa tende deri
ayrılmam hubbi Ali'den
Hayderiyem hayderi

SEYYİD NESİMİ

AleviGenç
17.11.2006, 10:41
Selam Canlar

Zamanında forumda bunun çokkk tartışmalarını yaptım ben Nusayrilikle Alévîlik aynıdır dedikçe bana karşı çıktılar tezler sunduk ve ortaya çıkan sonuç kabul eddim farklıyız.

Ben direk farklıyız yazıyorum çünkü bunun tartışmasını çoook yaptı forumu takip eden bilir.

Ama birleşme konusunda eyvallah birleşmekten yanayım bir olalım diri olalım!

Alévî kardeşliği ve birliğinden yanayım.

Alévî-Caferî'si Alévi-Nusayrî'si - (Azerbaycanlı ve Güney Azerbaycanlı) Şiî'lerle böyle bir "EHL-Î BEYT" birliği kurulabilinir diye düşünüyorum.

Tabi bunun için ortak kararlar alınmalı ve doğrular çerçevesinde buna saygıda ekleyerek bu iş olur.
İnşallah...

Naci
17.11.2006, 11:03
alevileri tek bir çatı altında toplamak mümkünmü?alevilik bir çok parçaya ayrılmış.yol ne kadar benzerlikte gösterse farklı ibadet şekilleri,farklı inanç şekilleri mevcut.örneğin arap alevilerinde semah yoktur.anadolu alevilerindeyse namaz.o doğrudur bu doğrudur tartışmasından ziyade birleşmeleri mümkün mü?
neden olmasın diye düşünüyorum.bu forum çok güzel bir örnek.canlar bu konuda ne düşünüyor.

gelin canlar bir olalım

Senin düşünce mantığın ile gitsek , alevi - sunni ayrımına da son vermek gerekli. Daha sonra müslümanlar arasındaki farklara , En sonunda hristiyan - müslüman ayrımıda son bulur? Farklılıkların olması bir kültürel zenginliktir bence. Lady 'nin verdiği örnek çok güzel .( Tek bir çatı altındaki çatallar. )

enisakyuz
18.11.2006, 06:56
Senin düşünce mantığın ile gitsek , alevi - sunni ayrımına da son vermek gerekli. Daha sonra müslümanlar arasındaki farklara , En sonunda hristiyan - müslüman ayrımıda son bulur? Farklılıkların olması bir kültürel zenginliktir bence. Lady 'nin verdiği örnek çok güzel .( Tek bir çatı altındaki çatallar. )

Yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi ben bu "birleşme" lafından kültür ve hareket ortaklığı anlıyorum. Zaten kimsenin de inancını yaşama şeklini değiştireceğini düşünmüyorum. Ama verdiğin 'hristiyan-müslüman, sünni-alevi farkı' örneği yanlış bence. Çünkü aleviliklerin hepsinde inancın özü, evrene bakış açısı, kültür nerdeyse aynı. Sadece bunları yaşama geçirmede farklılıklar çıkmış. Kabul edersin ki bir aleviyle sünninin hayata bakış açısı çok farklıdır. Farklılıkların olmasının kültürel bir zenginlik olduğu fikrine şiddetle katılıyorum. Ama özünde aynı olan bir inancın fakrlı kollarının birbiriyle ilişkide olması, kültür paylaşımı, ortak hareketi oldukça mantıklı bence.

Şoreş
18.11.2006, 11:14
Yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi ben bu "birleşme" lafından kültür ve hareket ortaklığı anlıyorum. Zaten kimsenin de inancını yaşama şeklini değiştireceğini düşünmüyorum. Ama verdiğin 'hristiyan-müslüman, sünni-alevi farkı' örneği yanlış bence. Çünkü aleviliklerin hepsinde inancın özü, evrene bakış açısı, kültür nerdeyse aynı. Sadece bunları yaşama geçirmede farklılıklar çıkmış. Kabul edersin ki bir aleviyle sünninin hayata bakış açısı çok farklıdır. Farklılıkların olmasının kültürel bir zenginlik olduğu fikrine şiddetle katılıyorum. Ama özünde aynı olan bir inancın fakrlı kollarının birbiriyle ilişkide olması, kültür paylaşımı, ortak hareketi oldukça mantıklı bence.

'' Hakikat tektir, ama ona çıkan yollar çoktur.. ''

Alevilikte böyledir ve biz bu yüzden asla başka Din/Mezhep/Kültürlere kötü gözle bakıp, kendini Hak Mezhep tanımlayan koyu Sünni Cemaati ve koyu Şia Cemaati gibi asla hor görmeyiz başka İnançları...

Ehlibeytin yolundan giden yollar, Alevilik, Şia/Caferilik, İsmaililik, Mevleviliktir...

Bu İnançların özünde HZ Muhammedin Peygamberliği, HZ Alininde İmamet hakkı yatar.. Doğru olanda budur.. Fakat uygulamalarda farklılıklar vardır..

Alevilerde katı kurallardan uzak, Kadın Erkek Eşitliğinde bir yol sürerler.
Şia Ataerkil olup, Kadınlar, Erkekler gibi söz hakkına fazla sahip değildir..
İsmailik ise Şiiliğin daha Batıni yorumudur bence...

Bu farklılıklarımızı kabullendikten sonra sorun kalmayacaktır.. Önemli olan dayatmalardan uzak kalmaktır..

Alevi/Nusayri Alevi Canlarımızın her zaman hoşgörülü ve İlerici olacağına inanıyorum.

KomünistAlevi
18.11.2006, 11:35
Selam Canlar

Zamanında forumda bunun çokkk tartışmalarını yaptım ben Nusayrilikle Alévîlik aynıdır dedikçe bana karşı çıktılar tezler sunduk ve ortaya çıkan sonuç kabul eddim farklıyız.

Ben direk farklıyız yazıyorum çünkü bunun tartışmasını çoook yaptı forumu takip eden bilir.

Ama birleşme konusunda eyvallah birleşmekten yanayım bir olalım diri olalım!

Alévî kardeşliği ve birliğinden yanayım.

Alévî-Caferî'si Alévi-Nusayrî'si - (Azerbaycanlı ve Güney Azerbaycanlı) Şiî'lerle böyle bir "EHL-Î BEYT" birliği kurulabilinir diye düşünüyorum.

Tabi bunun için ortak kararlar alınmalı ve doğrular çerçevesinde buna saygıda ekleyerek bu iş olur.
İnşallah...

AleviGenç
Emin ol ki böyle bir birleşme olmaz..Çünkü sen varken bu işin içinde hiç bir Alevi birleşemez..

Alevilikle-Şialık bir değildir,
Alevilikle-Caferilik bir değildir,

Alevilikle/Nusayriliği ayırmaya bazı yazılarında çok özen gösteriyorsun ama emin ol ki Nusayri canlarımızda Alevidir..Hatta ve hatta senin o Caferilerin hatta Şialarından bize şah damarımıza daha çok yakın...
Burda insanlar kaçzamandan beri Caferilik- Şialık ve Alevilik bir değildir dedi...Herkes Nusayri/Alevi birdir dedi...Kim sana karşıt görüş gösterdi..Nusayrilik farklı birşeydir diye?
Sen herhalde yazılanları iyi okumadın:wacko:
Yolumuz bir, Hakikatimiz birdir...
Ufak ,tefek ayrılıklar olabilir...

İlk önce Nusayrilik ile Alevilik bir demişsinde şimdide kabul etmişsin farklıymışız:olmadi
Şimdide Caferi-Şia-Alevi birdir diyorsun demek!

Yani sen varken bu işin içinde bu birleşme olmaz:blink: .
Bu birleşme olmaz sen varken:):):)

Şu eklediğim 2 resimede lütfen yorumda bulun AleviGenç:
Bunlar İran Caferileri değil
Bu vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti Caferileri,
İkide bir İran ile Türkiye'deki Şia/Caferi aynı kafada değiller diyorsun..
Al bu vatandaşlarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşılar
Artık resimler daha etkileyici olur zannediyorum!

Şu toplu resimdeki arka planda olan kadınların kafalarına ve giyinişlerine dikkat et,
Sonra şu çocukların giyinişlerine dikkat et
Sonra kalabalık çekilen fotodaki Kadın-Erkek ayırımına iyi bak,
Erkekler en arka saflarda kadınların arlarına girmemiş,
Ufakta olsa sakllarıda belli oluyor

Kararını ver artık:wink:

Şoreş
18.11.2006, 11:42
Alevilikle-Şialık bir değildir,
Alevilikle-Caferilik bir değildir

Yaşa Kızılbaş arkadaşım sen..:yamukgul:

Eğer biz kalkıp, Anadolu Aleviliğini, Şia/Caferi Mezhebine sokmaya çalışırsak, zamanla o kimlik altında eriyip gideriz :)

Biz Aleviler sağdan soldan çekiştirilen ve çıkarlara alet edilmek istenen bir toplumuz.. Biryandan Sünnileştirmeyle uğraşırken, Çorumda Şia Teoman Şahin çoktan Şia Camisini kurmuş Vaazlara başlamış, insanları Camiilere davet edip kurduğu Web sitesinde, Anadolu Aleviliğine Masal deme cesaretini bulmuş ve Pirimiz Hacı Bektaşi Alevilikten ayırmaya çalışmıştır.. İşte nelerle boğuşuyoruz.. Ve tüm bunları bile bile asla bu Caferi kimliğini kabul etmem ki zaten CAFERİ değiliz.. Caferilil bir Mezheptir, Alevilik bir Mezhep olmadığına göre Caferiliği kabul etmek nedendir anlamıyorum..

halitseyfi
18.11.2006, 13:11
sevgili canlar

"Kim okurdu ki yazardı
bu düğümü kim çözerdi
koyun kurt ile gezerdi
fikir başka başka olmasa "

Aşık Veysel 'in dediği gibi fikirlerin başkalığı doğanın bir kanunu. önemli olan isan olanlarımızın yanlışta olasa karşıdaki kişinin ,özellikle inanç bazında fikirlerine ve inançlarına kendi inançlarımız kadar değer vermek ve saygı göstermektir.

işte o zaman değil alevileri birçatı altında toplamak,tüm dünya insanlarını bir çatı aoltında toplana bilir.

Asıl soru bu saygıyı nasıl geliştire biliriz. Bence bu aleviliğin toplumsal yanıyla oluşturulabilir.

AleviGenç
19.11.2006, 13:19
Yaşa Kızılbaş arkadaşım sen..:yamukgul:

Eğer biz kalkıp, Anadolu Aleviliğini, Şia/Caferi Mezhebine sokmaya çalışırsak, zamanla o kimlik altında eriyip gideriz :)

Biz Aleviler sağdan soldan çekiştirilen ve çıkarlara alet edilmek istenen bir toplumuz.. Biryandan Sünnileştirmeyle uğraşırken, Çorumda Şia Teoman Şahin çoktan Şia Camisini kurmuş Vaazlara başlamış, insanları Camiilere davet edip kurduğu Web sitesinde, Anadolu Aleviliğine Masal deme cesaretini bulmuş ve Pirimiz Hacı Bektaşi Alevilikten ayırmaya çalışmıştır.. İşte nelerle boğuşuyoruz.. Ve tüm bunları bile bile asla bu Caferi kimliğini kabul etmem ki zaten CAFERİ değiliz.. Caferilil bir Mezheptir, Alevilik bir Mezhep olmadığına göre Caferiliği kabul etmek nedendir anlamıyorum..

Selam Sayın Soreş

Senin dediğin www.alevisesi.com sitesine ve onların görüşüne karşıyım hiçbir şekilde kabul edmiyorum ama onlar "Bektaşiî" tarikatından olmayıp karşı çıkıyorlar ama Azerî-Türk'leri "Şiî-Caferîé lerdir.Hacı Bektaşı Veli'ye saaygıları sonsuzdur severler.
Bak bir Azerî-Şiî-Caferî sitesi ilk sayfada resimler var 2 Tane Hacı Bektaşı Veli'nin resmi var Hz.Ali'nin resmi var Şah İsmail'in resmi var.
Site: http://www.hardasan.com/

Senin onlara nefret eddiğin kadar onlar senden nefret edmiyor buna emin ol.O forumda bir çok Alévî var ve görüşlerini özgürce yazıyorlar bize çok saygılı ve sıçak kanlılar.

Serkan_Devrim
19.11.2006, 13:32
Selam Sayın Soreş

Senin dediğin www.alevisesi.com sitesine ve onların görüşüne karşıyım hiçbir şekilde kabul edmiyorum ama onlar "Bektaşiî" tarikatından olmayıp karşı çıkıyorlar ama Azerî-Türk'leri "Şiî-Caferîé lerdir.Hacı Bektaşı Veli'ye saaygıları sonsuzdur severler.
Bak bir Azerî-Şiî-Caferî sitesi ilk sayfada resimler var 2 Tane Hacı Bektaşı Veli'nin resmi var Hz.Ali'nin resmi var Şah İsmail'in resmi var.
Site: http://www.hardasan.com/

Senin onlara nefret eddiğin kadar onlar senden nefret edmiyor buna emin ol.O forumda bir çok Alévî var ve görüşlerini özgürce yazıyorlar bize çok saygılı ve sıçak kanlılar.sevgili alevigenç,
galiba bir ikilem yaşamaktasın. Anadolu aleviliği ile Şiilik arasında gidip gelmektesin. verdiğin linke baktım. güzel bir şi sitesi. bazı hokkabazlar gibi Anadolu aleviliğini kötülemiyor. seviye ve saygı var. ancak şunu bilmek lazım. Anadolu aleviliği ile Şiilik aynı değildir. sende kararsızlığından vazgeç artık. :) iki yoldan birini tut. :)
sevgilerimle

Mesut Gündüz
19.11.2006, 23:40
Ankara'nın görüş olarak en sağlam bölgesindeyim.Apartmanımızın nerdeyse tamamı alevi taşınalı 2 sene oldu bir kişi kapıyı açıpta hoşgeldin demedi.Zamanla sağımızdaki solumuzdakilerle birkaç kelimede olsa ancak konuştuk; ama nafile halen kimseyle kaynaşmış değiliz.Mahallemiz o kadar sağlamki sanki eski rusya hertaraf halkevleriyle dolu eylemlerin başlangıç yeri mahallemiz.Biraz önce dışardaydım sigara almaya çıktım geliyordum caddenin en güzel yerine bir tane cami yapıyorlardı o bitmiş.Düşündüm bu mahalle görüş olarak Ankaranın en sağlam mahallesi ama orta yerine koskoca bir cami yapıyorlar.Bu camiyi neyle yapıyorlar.Mahalleliden para topladılar desen görüşü farklı bitane adam bulamazsın.Kale gibi bir yerdeyim.Düşündüm Ankarada kaç tane cem evi var diye birtane aklıma geldi oda dikmendeki.Gene düşündüm Türkiye'de 20 milyon alevi var 80 milyon insan; 4 kişiden biri alevi neden sadece 1 tane cem evi var diye.Sonra düşündüm oğlum Mesut kapını kaç kişi açıpta hoşgeldin dedi 40 dairelik apartmanda.Gene düşündüm Diyaneti kuran Atatürk neden aleviler için birşey yapmamış.Bizim birbirimizi görmediğimiz gibi oda bizimi görmemiş.
Saygılar,

AleviGenç
20.11.2006, 10:52
Alevilikle/Nusayriliği ayırmaya bazı yazılarında çok özen gösteriyorsun ama emin ol ki Nusayri canlarımızda Alevidir..Herkes Nusayri/Alevi birdir dedi...Kim sana karşıt görüş gösterdi..Nusayrilik farklı birşeydir diye?
Sen herhalde yazılanları iyi okumadın:wacko:
Yolumuz bir, Hakikatimiz birdir...
Ufak ,tefek ayrılıklar olabilir...

İlk önce Nusayrilik ile Alevilik bir demişsinde şimdide kabul etmişsin farklıymışız:olmadi
Şimdide Caferi-Şia-Alevi birdir diyorsun demek!

Selam Sayın KomünistAlevi

Yazınızı okudum tamemem iftira dolu saçma sapan yazı neden diçeksin çünkü benim Nusayriliği Alévî'likten ayırmak gibi birşeyle suçlamışsın bu yalandan başka birşey değil!

Zaten bu güne karad yazdığım yazıları okusan bunu çok iyi anlarsın ben foruma ilk üye olduğumda Alévîlik Nusayrilik aynıdır dedim Ali-Ekber(Serkan( abi hariç) nerdeyse tüm nusayriler karşı çıktılar...

Bunu araştır forumda bulabirsin.

Ve şimdiki görüşüm gerçektende farklıyız...

Zaten görüşümüde bir önce ki sayfada yazdım "Ehl-î Beyt" birliği!

Birbirlerimizi daha iyi tanıyıp farklılıklarımızıda kabul ederek neden birlik olmasın ki?

Şimdide sen bana demişsin ki ayırmaya çalışıyorsun onu yapanlar sizlersiniz.Ben tek nusayri kardeşlerimizle deği Şiî kardeşlerimizlende aynı olduğumuzu ve onlarlanda kardeş olduğumuzu savunuyorum !!...

sibbara
20.11.2006, 11:10
biz sevgi bahçesiyiz.
canların hepsine şu kadarını söylemeliyim.aleviler ancak birlik olduklarında tüm engelleri ortadan kaldıracak.düşman belli dost belli.
'eger bir birliği yıkmak istersen parçala, bir bütünken bunu asla yapamazsın'anlatıyor olsa gerek anlatmak istediklerimi şu söz.
bizler toplumun aydınlık yüzüyüz,birlik ve beraberlik her zaman sloganımız olmuştur.

GELİN CANLAR BİR OLALIM.

KomünistAlevi
20.11.2006, 20:32
AleviGenc
Selam Sayın KomünistAlevi
Selam Sayın AleviGenc:)
Yazınızı okudum tamemem iftira dolu saçma sapan yazı neden diçeksin çünkü benim Nusayriliği Alévî'likten ayırmak gibi birşeyle suçlamışsın bu yalandan başka birşey değil!

Dostum bir dakika biraz sakin ol:yamukgul:

Sen Nusayriliği Alevilikten ayırıyorsun diye bilemeyerek ve bu yazının üstüne löp diye atlayarak yazmadım...Evet doğru bunu yazdım.Ama bişeyleri etüd ederek.

Ama sen Nusayriler ile farklıyız diyorsun, ve buda açık açık biz ayrıyız demektir dostum..Bunu sen kibar bir dille farklıyız diyerek açıklamışssın...

Farklıyız demek öyle kolay iş değildir...
Farkılıyız demek ayrıyız demektir bana göre...Neden Şialarla ve Caferilerle okadar farklılığımızı söylemiyorsunda ve hiç bir alakamızın olmadığını söylemiyorsunda ve bizi Şia=Caferi=Alevi sınıfının içine sokmaya çalışıyorsun.?

Demek ki farklardan bahsetmiyorsan içine alıyorsun demektir...Farklıyız demek öyle masumane bir söz ,deyiş değildir...Biz Sünniler ile farklıyız ...Çünkü biz onlardan farklıyız ve biz onlardan ayrıyız..
Anlatabilmişimdir inşallah:)
Zaten bu güne karad yazdığım yazıları okusan bunu çok iyi anlarsın ben foruma ilk üye olduğumda Alévîlik Nusayrilik aynıdır dedim
Evet o yazılarını okudum ve biliyorum...Ama geçmişe mazi derler ...Şimdi ise o fikirlerinden tamamen olarak koptun..Hatta ve hatta şimdide Şia ,Caferilik ,Alevilik birdir diyorsun..İnşallah zamanlada Nusayrilik -Alevilik bir diyipte bu fikrinden vazgeçip ve farklıyız dediğin gibi inşallah sonradan da Caferi/Şia'larla ayrıyız ve farklıyız dersin...
İnşallah Nusayriler hakkında ki şimdki görüşlerinde değişir...
Ve şimdiki görüşüm gerçektende farklıyız...

Nusayriler sana Caferi/Şia tanıdıklarından 1000 kat daha yakın hakikatin bir onlarla ama sen bunu anlayamıyorsun...:no:
Zaten görüşümüde bir önce ki sayfada yazdım "Ehl-î Beyt" birliği!

Ben böyle bir birlik istemiyorum.Biz kendimize yeteriz.
Şia/Caferi'leri aramıza almakta ne oluyormuş?
Onlarla ne benzerliğimiz var söylesene yahu!
Birbirlerimizi daha iyi tanıyıp farklılıklarımızıda kabul ederek neden birlik olmasın ki?

Öyle bir birlik olamaz dostum..Bu senin söylediğin bir hayal.
Farklı olan görüşler nasıl olurda bir çatı altında toplanabilir?

Ortak olduğumuz tek nokta 12 İmamlar ve Hz.Ali önderliği yanılmıyorsam?:o

------------------------------------------------------------------
Ya dostum lütfen bana yazarmısın Şia/Caferi'ler ile bağdaştığımız ve benzeştiğimiz yönlerimizi.
Siyasal,Felsefel,İnanç ritüelleri,Dünya ve Hakka olan bakış açımız,Geçmişlerimiz,tarihlerimiz ve şimdiki halimiz vs. vs.
Bu saydıklarımın üstünede eklemeler yapabilir ve yapabilriz...

Ya birde o eklediğim Caferi resimlerini gördün mü?
Yani artık sana resimler ile cevap vermek istiyorum..Ve senin üstünde etki etmek istiyorum..Ama gördüğüm kadarıyla başarılı olamamışım:wacko:
O resimdeki manzaralarıda ve o kişileride ve Alevi insanlarınıda yorumlarmısın?

Neyse benden bukadar dostum iyi forumlar...