Orijinalini görmek için tıklayınız : Baykal`dan Bahceli`ye övgü!

Partizan62
21.11.2006, 04:19
CHP Genel Başkanı Baykal, MHP'nin ve lideri Bahçeli'nin, milliyetçi yaklaşımını cumhuriyet değerleri ve Atatürk ilkelerine oturtmasını çok önemsediğini söylüyor. Baykal, DSP Genel Başkanı Sezer'in 'Randevu bekliyoruz' sözüne de "Resmi randevu talebi yok" diye yanıt veriyor

CHP lideri Deniz Baykal, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, kongrede yaptığı konuşmayı "çok önemli bir açılım" olarak değerlendiriyor.
Baykal'ın önemsediği, kendini milliyetçi sağda tanımlayagelmiş MHP'nin ve lideri Bahçeli'nin, milliyetçi yaklaşımını cumhuriyet değerleri, Atatürk ilkeleri ve kurucu felsefeye oturtması.
Baykal, dünkü görüşmemizde, Bahçeli'nin konuşmasını değerlendirirken şöyle konuştu:

Ulusalcı dalganın gelişimi
"Ulusalcı yükselişin cumhuriyet fikriyle ve modernleşme atılımıyla bütünleşik olarak ele alınması çok önemli. Bu anlayışın MHP'den gelmesi çok daha önemli. Ulusalcı dalga cumhuriyet değerlerine ve Atatürk'e karşı olacak biçimde gelişebilirdi. Ancak, MHP kongresinde bunun cumhuriyet değerleri ve Atatürk ilkeleri temelinde yansıması çok büyük önem ve değer taşıyor."
Baykal, Bahçeli'nin cumhuriyet ilkeleri ve kurucu felsefe ortak paydasında çağrı yapmasını önemsiyor ve şöyle diyor:
"AKP'nin izlediği politika ile cumhuriyet değerlerinde yarattığı tahribata karşı MHP'nin sağ-sol ayırımı yapmadan verdiği tepki ve yaptığı çağrı çok önemli. Bu ulusalcılar açısından sevindirici bir açılım."
CHP lideri, MHP kongresinde, "Tanrı Türkü korusun", "Türk titre, kendine dön" türündeki dar çerçeveli sloganlar yerine Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm diyene" sözünün tek slogan olarak kullanılmasını da çok olumlu görüyor.
Bahçeli bu yaklaşımını daha önce de yansıtmış ve konuşmalarında, "Ne mutlu Türküm diyene" sözünü kullanmıştı. Bahçeli, Anayasa'nın 66. maddesinde yazıldığı gibi vatandaşlık bağıyla bağlı herkesin Türk olduğunu belirtmişti. Etnik yaklaşımı reddeden bu söylemi aşırı milliyetçiler tarafından eleştirilmiş, hatta kongreye giderken muhalif ekip tarafından en çok eleştirilen konu olmuştu. Ancak, Bahçeli, 1139 delegenin kullandığı oylardan geçerli 1127'sini alarak, bu yaklaşımını kongreye onaylatmış oldu.
Baykal, ulusalcı dalgayı ve Bahçeli'nin konuşmasını değerlendirirken bir "dışa kapanma" riskinin altını şöyle çiziyor:
"Tabii, bu ulusalcı dalga Türkiye'yi içe kapatan, dünyadan koparan biçimde görülmemeli, değerlendirilmemeli. Bu duyarlılığın nedenlerinden biri de izlenen dış politikadır. AB'nin taleplerini küstah bir üslupla gündeme getirmesidir.

İçe kapanmadan
Ulusalcı yükseliş dış dünyayla bağları kesip sırtını dönmek biçiminde değil, ulusal çıkarları ön planda tutan, kişilikli bir dış politikaya dönmek için değerlendirilmelidir."
Baykal, DSP lideri Zeki Sezer'in, Derya Sazak'la yaptığı röportajda, "Solda birlik için randevu bekliyoruz", "Ecevit'in cenazesinde elimi bile sıkmadı" yönündeki sözlerine şu yanıtı verdi:

Resmi randevu talebi yok
"Bunlar hoş yaklaşımlar değil. Benim cenazede kimsenin elini kasten sıkmamam gibi bir şey olamaz. Cenaze töreni atmosferinde görebildiğim herkesin elini sıktım. Randevu istedim, verilmedi gibi yaklaşımlar da hoş değil. Bana özel kalem üzerinden ulaşmış resmi bir randevu talebi yok. Belki bizim temas ettiği arkadaşlarımızla konu olmuştur."
Sezer'in solda birlik adına ittifak yapılması yönündeki çağrısına Baykal nasıl yaklaşıyor?
Aslında Baykal'ın bu konudaki görüşü belli. Bu görüşünü ve duruşunu değiştirmiş değil.
Baykal, solda birliğin, ittifak yaparak değil birleşerek sağlanacağına inanıyor. Bu birleşmenin CHP'de olması gerektiğini savunuyor. Hukukumuzda tek yolun birleşmek olduğunu vurguluyor. CHP lideri, solda birlik söyleminde bulunanların kişisel olarak CHP'ye gelebilecekleri gibi, kurumsal olarak da CHP'yle birleşebileceklerini söylüyor.
Sezer'in bir önerisi varsa bunu açıklamasının, CHP'ye bir biçimde iletmesinin daha doğru bir yol olduğuna inanıyor. Bu yapılırsa, CHP'nin ortaya konulan öneriyi değerlendireceğini, ilgi uyandırırsa temasa geçilebileceğini belirtiyor. CHP'nin, ittifak bağlamında "milletvekili pazarlığı" yaklaşımına soğuk olduğunu, Türkiye'nin koşullarının, hesapsız biçimde CHP etrafında samimi bir birleşmeyi gerektirdiğini savunuyor.

http://www.milliyet.com.tr/2006/11/21/yazar/bila.html

KomünistAlevi
21.11.2006, 08:56
Yorumsuz:p :p :p :p

Ben Baykal sağcı dedikçe sağa yakınlaşıyor dedikçe bana karşı gelen sosyal demokratlar ve solcu arkadaşlarım bu yazıyı bir güzel okusunlar..

Alevi katilleri ,Alevi düşmanlarınıda artık övmeye başladı sevgili Deniz Baykal...

Bravo!

Saygılarımla...

özgürf
21.11.2006, 10:08
Deniz baykal oy kaygısıyla ne yapacağını iyice şaşırmış bir vaziyette valla ben pek şaşırmadım. bu zihniyet solun en büyük partisinin başında olması ne acı verici.

Bakır
21.11.2006, 17:18
chp kredisini tüketiyor...

chp böyle davranmaya devam ederse,bırakın emekçi semtlere ve doğu'ya büro açmayı,burlara adım atamaz hale gelecekler...

alevi_murat24
21.11.2006, 17:27
chp kredisini tüketiyor...

chp böyle davranmaya devam ederse,bırakın emekçi semtlere ve doğu'ya büro açmayı,burlara adım atamaz hale gelecekler...

evet katılıyorum . artık chp kredisi tükendi cepten yiyor. bende altarnatif bir parti yok diye chp demiştim . inşallah birtana cıkarda bizde gönüll rahatlıgıyla oyumuzu atarız... :cursing: sayın baykal siz gidip mhp ye başbugluk yapın solcuyum diyip solun kuyusunu kazmak yerine...

haymanali
21.11.2006, 17:42
Bence Baykal kötü bir şey söylememiş. MHP başkanının son konuşmasını olumlu bulduğunu söylemiş. Seçim sonrası için yatırım yapıyor bence. Büyütecek bir şey yok. CHP'nin oy aldığı kesimden MHP oy alamaz (Alevi kökenliler, zengin hali vakti yerinde tuzu kuru kişiler), MHP'nin oy aldığı kesimden (dindar ve milliyetçi kesim alt kesim, kırsal yörelerdeki insanlar ve önemli sayıda Alevi olmayan kürt) CHP oy alamaz. Bence, ilginç bir kombinasyon oluştururlar eğer bir hükümet kurarlarsa!

Kaldı ki, buradaki bazı SOLCU arkadaşlar kesin katılmayacak ama MHP'nın bence şu aralar Alevi düşmanlığını bilemem ama kürt düşmanlığı yaptığını hiç sanmıyorum. MHP bugün bence en büyük Kürt lobilerinden birini barındıran bir partidir. Yetkili yerlerindeki kişilerin doğum yerlerini ve geçmişlerini araştıran birisi bunu kolaylıkla görebilir. Kaldı ki, lisedeki ve sonrası hayatımdaki deneyimlerinden de bunu doğrulayabilirim. Güneydoğulu elemanların çoğu sözde kürt milliyetçiliği yaparlar ama gidip Alevilerle uğraşır MHP'li reislerle kanka olurlardı!:sarkazm

yusufçukgecegez
21.11.2006, 19:14
arkadaşlar.tarih boyunca siyasi çevreler,kendi siyasetleri uğrunda,aleviyi sünniye,sünniyi aleviye,türkü kürde,kürdü türke düşman etti ve aralarda uçurumlar yaratmaya çalıştı.ve bizler onların siyasetini farkında olmadan devam ettiriyoruz.devlet bahçeli bir siyasetçi.baykalda öyle.siyaset,yalan ve dolandan ibarettir.çıkarlar uğrunda herşeyi yapmayı gerektirir.buna karşın,baykalın ,bahçeliyi övmesi kötü bişey değildir.bahçelinin baykalı övmeside kötü bişey değildir.biz aynı ülkede yaşayan farklı görüşlerde insanlarız.ama tek milletiz.arasıra birbirimize teşekkür edemeyeceksek,gönlümüzü alamıyacaksak,enbaşta liderler bunu yapmamalıysa,biz yapmamaları gerktiğini düşünüyorsak,kendimizi bidaha sorgulamalıyız sanırım.

Şoreş
21.11.2006, 23:27
Baykalı alkışlamak lazım..:p Baykallığını birkez daha kanıtladığı için:p

Naci
22.11.2006, 17:25
Şaşırmamak gerekli , olası bir koalisyon hazırlığı içindeler chp- mhp iktidarı. Bakın seçim zamanı meydanlara inecekler kesinlikle birbirlerini yıpratmayacaklar , uyumlu gözükecekler. Çünkü amerika kararını vermiş , bu ülkeyi seneye yönetecekler belirlendi.

EŞİTLİK PARTİSİ
22.11.2006, 18:05
Değerli Canlar...

Boşuna uğraşıyorlar...FAŞİSTLER ve BAYKAL denen emperyalist maşaların öyle şahsi görüşleri olmaz, af edersiniz TUVALETE gidişleri bile PENTAGONCA planlanır...
Ne diyoruz,
Emperyalistler değişik bölge ve ülklerde seçtikleri iş birlikçilerini önce KİŞİLİKSİZLEŞTİRİRLER...yani, insanlık, insani değerler, doğrultu tutarlılığı, ar, namus, şeref ,haysiyet...bu insanlık değerleni bunlarda göremezsiniz...ha zaman zaman kenarda köşede kalmış duygularını ''sehven'' yumurtladılarmı sonları,Ziya Ülhak,Enver Sedat,Turgut ÖZAL'a döner...
Bizim sözümüz bu ucubeyi orada tutan ve kendine ALEVİ ve DEVRİMCİ diyenlere...
Gerçi ölünün arkasından konuşulmaz da, bunların fikir babası Ecevit bir ansında,
-1977 de Baykal ikide bir gelip bana Faşistlerle ( MHP ) iş birliği yapalım derdi,bende ona beynimde dinamitler patlatma derdim...diyor...
Kul şaşar beşer,
DSP-MHP Koalisyonu...
Evet KİŞİLİK...SEVGİLİ CANLAR...kişilik vede ALEVİ-DEVRİMCİ Kişiliği...
-Ya İmam Hüseyin Efendim...
-Ya Pir Sultan Pirim...
Saygı ve Sevgilerimle...

Bektaş ÇELEBİ

slush
22.11.2006, 18:37
Gecen Sene imkb de hisse senedi alim yapan yabancilar(imkb deki islem hacminin orani %70 bunlarin elindedir.) arasinda yapilan arastirmada yapilacak genel secim sonucu tahmini istenmistir.
Tahminleri söyle 4 parti cikacaktir sirasi ile
1-Akp
2-Chp
3-Mhp
4-Dyp

Muhtemel hükemette de
1nci sirayi Chp-Mhp
2nci sirayida Chp-Mhp-Dyp olarak verilmistir. Bizde ise yeni farkina variliyor:)

Azrail
22.11.2006, 19:18
Şaşırmamak gerekli , olası bir koalisyon hazırlığı içindeler chp- mhp iktidarı. Bakın seçim zamanı meydanlara inecekler kesinlikle birbirlerini yıpratmayacaklar , uyumlu gözükecekler. Çünkü amerika kararını vermiş , bu ülkeyi seneye yönetecekler belirlendi.cok haklısın can, menfaat için

ama ne yalan söyleyeyim akp iktidarına tercih ederim bu koalisyonu,

bu arada sevgili partızan konuya yorum eklememişsin ekleyiver yoksa kazana gidebilir, önemli bi konu

Naci
22.11.2006, 19:55
cok haklısın can, menfaat için

ama ne yalan söyleyeyim akp iktidarına tercih ederim bu koalisyonu,

bu arada sevgili partızan konuya yorum eklememişsin ekleyiver yoksa kazana gidebilir, önemli bi konu

sözde biri sağ biri sol partiler . Ama düşünüyorum aralarında nasıl bir fark var , onuda bulamıyorum , sözde ikiside milliyetçi , ikiside atatürkçü , ikisininde ağzı var ee ağzı olan yer tabiki:D , tekkeyi bekleyen çorbayı içer . Ben bu partilerin bizi üst sınıf medeni ülkeler kategorisine yükselteceğine inanmıyorum
unutmuşum bunuda eklemesem olmaz , ikiside sözde demokrat , karşılarına bir rakip çıktı mı ilk olarak partiden atma yolunu deniyorlar

Partizan62
22.11.2006, 22:19
bence sasiracak bir haber degil.zaten böyle birseyin olacagi belliydi.CHP saga kaydikca kayiyor.bazi alevi canlarmiz artik umutlarini mustafa sarigüle baglamislar.
ha sarigül ha baykal.bunlar oportünizme bulasmis kisilerdir.hangi taraftan koparacak birsey varsa,o tarafa dönerler.CHP iktidarda oldugu zamanlarda`daalevi ve kürt sorunlarina iliskin iyi gelismelerde olmamistir.
ben türkiye`de yasasaydim oy hakkimi ÖDP`den yana kullanirdim.emekci,isci,köylü ve azinlikta olan etnik gruplari en iyi temsil edecek LEGAL partidir.
diyecegim su,yillardir alevilerin cogu oyunu CHP`ye vermistir.sonuc ise ayni,hic birsey degismedi.

Azrail
23.11.2006, 10:45
ben türkiye`de yasasaydim oy hakkimi ÖDP`den yana kullanirdimcan cok güzel yazmışsın neden ?

cogu sadece chp'ye oy vermememizi dile getirirken alternatif bir parti sunamıyor yada sölemiyor yada oy vermeyelim diyor,

sen ise alternatif bir parti sunmuşsun bize hakikaten tesekkürler,

bana kalırsa yine chp'de kalalım ve chp içinde kadrolaşalım derim

saygılar

KomünistAlevi
23.11.2006, 19:14
can cok güzel yazmışsın neden ?

cogu sadece chp'ye oy vermememizi dile getirirken alternatif bir parti sunamıyor yada sölemiyor yada oy vermeyelim diyor,

sen ise alternatif bir parti sunmuşsun bize hakikaten tesekkürler,

bana kalırsa yine chp'de kalalım ve chp içinde kadrolaşalım derim

saygılar

Can hatırlamıyormusun bende TKP 'ye oy verelim ve birleşelim demiştim:)

alevi_murat24
23.11.2006, 21:27
baykal snelerin partisini bitirmek üzere yakında sag parti olacagından akp den sonraki en büyük sag parti olabilir neyazıkki. benim babam senelerdir chp nin üyesidir bende chp için son seçimlerde 3,5 4 ay devamlı çalıştım ama ne yazıki partide çalıştıgımda anladımki çogunluk mecburiyet ten verdiklerini söylüyorlardı. eski parti bititgi ayan beyan ortada eskiden fakir köylünün partisi iş adamlarının mersedesli insnların partisi durumunda ama bir alternatif çıkmaması durumunda herkes bu duydukları halde chp ye oy verecektir.
baykal sag seçmene oynuyor nede olsa alevilerin büyük bir bölümü verecek düşüncesindeler. ama yanılmalarını diliyorum... her seçimden sonra unutdukları alevileri bu sefer hiç unutmasınlar.
bu gün hürriyet gazetesinde verilen bir karikatür belkide aklındaki parti ablemidir...http://img376.imageshack.us/img376/8623/img1765lk9.th.jpg (http://img376.imageshack.us/my.php?image=img1765lk9.jpg)

hatice81666
25.11.2006, 15:48
ya bizim ülkemizde hic gercek sol lider yok zaten hepsi siyasete adım atmak icin solu kullanıyor ondan sonra özlerine dönüp en koyu sagcıları bile geride bırakıyorlar.

Cherokawan
25.11.2006, 23:10
""""Önce Ankara'dan yeni gelmiş ve bazı çevrelerle görüşmüş biri olarak size edindiğim intibayı açıklayayım:Tahminime göre ilk seçimlerde bütün muhalefetin tek hedefi AKP'nin tek başına iktidar olmasını önlemek olacaktır.Meclis bu durumda en az 5-6 partiden oluşacaktır.Bu durumda CHP eğer yeterli oya ulaşırsa MHP ile koalisyona girecektir.Belki DYP'de bu koalisyonda yeralacaktır.

CHP'nin şu an sol içerisinde birlik gibi bir derdi yoktur.Sol dışından bazı çevrelerle organik olmasa da paralel ilişkiler kurulması muhtemeldir.Ancak kesin olan şudur ki seçim sonuçları bir sürpriz yaşatmazsa bu ülkede yeni dönemde kurulacak koalisyon "ulusalcı" özellikler gösterecektir.Kimsenin bu manzaradan şaşkınlığa düşmemesi gerekir.

Türkiye'de solun birleşmesiyle ilgili bir fikir beyan etmek istemiyorum.Sol denildiğinde tek akla gelen kemalist ve laik partiler olduğu ve solda ittifaktan anlaşılan tek şeyin bir liderin gidip diğerinin gelmesi anlaşıldığı sürece bırakın bu ülkede solun birleşmesini "sol" diye bir oluşum ol(a)mayacaktır.

Saygılar...""""

Bu yazıyı 7 Kasım'da yazmıştım.Başka bir başlıkta solun birleşmesi üzerine...İsterseniz biz Deniz Baykal'a sosyal demokrat lider ve partisine de "solcu" parti demeye devam edelim ancak ortada olan bir gerçek CHP'nin seçimler sonunda koşullar oluşursa MHP ile koalisyona gideceğidir.

Diğer taraftan şu da başka bir gerçek ki CHP'nin bu koşullarda başka şansı yoktur.Solda birlik denen şey solumsu bir iki partinin ütopyasından ibarettir.Gerçekte ise ortada ulusalcı bir ittifak gözüküyor.CHP'li eski milletvekilleri geçmiş dönemde kadrolaştılar denmesin diye solcu gençleri dışarda bıraktıkları için çok pişmanlık duyduklarını söylüyorlar ve yeni dönemde bu yanlışı tekrarlamayacaklarını belirtiyorlar.

Bu da bizim gibi sosyalist gençlere el altından vaatler oluyor tabii:-)Yani onların solla birlik yapmalarına falan gerek yok.Kendi kitlelerini kurtarsınlar sosyalist gençliği her zamanki gibi arkalarından sürüklesinler ve MHP'yi de ikna etsinler iktidar için yeterli olacaktır bence.

MetinK
26.11.2006, 00:02
Baykal ve Bahceli biri irkci sagci digeri sol görünen bir sagci.

Tencere kapak misali.Birbirlerine yakisiyorlar.
Bence partilerini birlestirmeliler.Ulusal Mutabakat Partisi olabilir yeni adlari.Perincegi de ortalarina aldilarmi aile fotografi tamamdir.