Orijinalini görmek için tıklayınız : Esrarengiz yeraltı sesi
Esrarengiz yeraltı sesi kanıtlandı!
60'lardan bu yana çoğunlukla ABD, İngiltere ve Yeni Zelanda'da bazı insanların 'duyuyoruz' dediği ancak kaynağı bir türlü kanıtlanamayan yeraltı sesi kaydedildi
DIŞ HABERLER SERVİSİ
1960'larda dünya kamuoyunda çok tartışılan, popüler bir konu olan ancak, yalnızca sınırlı sayıda kişi tarafından duyulduğu için varlığı şüpheli bulunan "esrarengiz yeraltı sesi" Yeni Zelanda'da ses kayıt cihazına kaydedilerek kanıtlandı. Daha çok Yeni Zelanda, İngiltere ve ABD'de kulağı yüksek frekanslı seslere çok duyarlı kişilerce duyulan, ancak kaynağı ve ne olduğu anlaşılamayan ses, İskoçyalı sinyal işlem mühendisi Tom Moir tarafından geçen hafta Auckland'da yüksek duyarlılığa sahip bir dijital ses kayıt cihazına kaydedildi.
Sesin kaynağı ne?
Duyanların ifadelerine göre, şişe ağzı üzerinden hava üflenmesi sonucu ortaya çıkan ve ıslığı andıran meçhul gürültünün frekansı, Tom Moir tarafından 56 Hz olarak ölçüldü. Söz konusu sesin akustik nitelikte olduğunu kaydeden Moir, bunun elektromanyetik bir dalga olmadığını vurguladı. Moir, sesin kaynağının başka bilim kollarından bilim adamlarınca yapılacak araştırmalar sonucunda belirlenebileceğini söyledi.
Tom Moir'in başarısı, meçhul sesi duyan pek çok kişiyi rahatlattı. Esrarengiz yeraltı sesini duydukları için uykusuz kalanlar, hasta olduklarını düşünenler ve kulaklık kullananlar, deli olmadıklarının kanıtlanmasının sevincini yaşıyor!
Yer altında neler oluyor acaba . Bilmediğimiz birşeyler mi var, bu seslerin kaynağı nedir? Yeraltında meydana gelen bir kütle haraketliliğinin sesimi yoksa yer altında değişik bir canlı çeşiti mi var? Bu sorular uzun süre cevapsız kalacak sanırım.
milliyet (http://www.milliyet.com.tr/2006/11/21/yasam/axyas01.html)
evet bu haberi televiyondan izlemiştim türk insanının yorumu da güzel oluyor sokaktaki vatandaş bu ses cehennemin sesi diye bi kaç yorum yapmışlardı..
ilginç ben niye duymadım yahu :) kulağımda iyi işitir ama :)
yer altı canavarları olmasın yakında çıkarlar ortaya bakalım neymiş :)
he he bi gerçekten yer altı canlıları varmış çıkıp geliyorlarmış :)
şaka bi yana da tuaf gerçekten o sesi meydana getiren ne acaba bulsalarda merakım gitse :)
şaka bi yana da tuaf gerçekten o sesi meydana getiren ne acaba bulsalarda merakım gitse :)
sanırım senin yazdığın şiirleri okudular sana olan hayranlıklarını belirtiyolar :devil2:
gözdecst 21.11.2006, 21:55 ya sonuçta binlerce yer altı faaliyetleri oluyor oluşumlar değişimler fln böyle seslerin olması normal geldi bana :)
sanırım senin yazdığın şiirleri okudular sana olan hayranlıklarını belirtiyolar :devil2:
kesin başka ne olacak :sas :biggrin:
ben yazarımda yer altında ki hayranlarım sessiz dururmu hiç :D
he he şiirden anlayanlar çıkıyor işte orta ya böylece :001_tt2: :001_tt2:
izmirksk 21.11.2006, 23:30 evet bu sesi dinlemek istermisiniz?
aşağıdaki linkte
http://www.stuff.co.nz/stuff/0,2106,3865582a11275,00.html
şimdi bu konu ile ilgili yazı var..miliyet gazetesindeki yazıdan biraz farklı...yani milliyet gazetesindeki haberle biraz çelişiyor..neyse,Click play to listen to the sound (turn up to volume and/or use headphones):yazan yerin altına tılklayarak kaydedilen sesi dinleyebilirsiniz..
nedendir bilmem ,ses bana ürkütücü geldi..
özgür tıkladım da ben benden ses çıkmıyor hiç
ne yani bende o sesi duyabilecek kulak yok mu :)
izmirksk 21.11.2006, 23:47 yanlış yere tıklamayasın..ayrıca bilgisayarda ses açıkmı..yazının üstüne değil altında butona tıklayacaksın...
izmirksk 21.11.2006, 23:48 ayrıca ses senden değil bilgisayardan çıkacak:)
Hüseyin69 21.11.2006, 23:51 ben dinledim,
garip bir ugultu geliyor.
sanki yerin bes on metre altindan su akiyor gibi gercekten garip bir ses
bu haberi bende aksam tv den haberlerde izledim yer altından gelen bu seslerin bende cok normal ve dogal buluyorum bizim turk insanların verdiği cevaplar her zaman sasırtıcıdır zaten artı deprem olaylarnı surda olacak burda olcak ne bilim istanbulda bölge bölge ayrılmıs suraıs söyle burası böyle bence insanları bu kadar korkurtmak hos diğil
hatice keleş 22.11.2006, 00:02 cehennemden gelen sesler olmasın:)
ayrıca ses senden değil bilgisayardan çıkacak:)
tamam işte benim bilgisayarda tık yok dediğin yere tıkladım gene ses yok
ne ya bu bana duyurmak istemiyor mu sesini :34:
bende dinlemek istiyorum ama :34:
izmirksk 22.11.2006, 00:13 zaten ürkütücü bir ses:)ya da ben öyle sanıyorum:)ama nasıl olur , neden sende çıkmıyor..bir kez daha vereyim
zaten ürkütücü bir ses:)ya da ben öyle sanıyorum:)ama nasıl olur , neden sende çıkmıyor..bir kez daha vereyim
özgür ya bende bi sorun var ya da benim bilgisayarda hala o ürkütücü sesi duyamadım :biggrin:
yok yok bunlar kesin bana bir oyun oynuyor ya gece gelecekler yanıma ya da beni adamdan saymıyorlar :biggrin:
izmirksk 22.11.2006, 00:21 neyse öznurcuğum , o sesde eksik olsun:)
neyse öznurcuğum , o sesde eksik olsun:)
özgür olmaz ya ben uyuyamam ya bunu duymazsam :biggrin:
arkadaşlara söyledim linki tıklayıp dinleyin diye onlarda da ses çıkmamış
napalım artık yarın bidaha denerim
Hüseyin69 22.11.2006, 00:55 özgür olmaz ya ben uyuyamam ya bunu duymazsam :biggrin:
arkadaşlara söyledim linki tıklayıp dinleyin diye onlarda da ses çıkmamış
napalım artık yarın bidaha denerim
roze avatarina bakilirsa sen o sesi biraz zor duyarsin :biggrin: :biggrin:
roze avatarina bakilirsa sen o sesi biraz zor duyarsin :biggrin: :biggrin:
niye abi bende onların ordamıyım yoksa :biggrin:
Hüseyin69 22.11.2006, 01:02 niye abi bende onların ordamıyım yoksa :biggrin:
allah korusun ya ben sana demedim avatarindaki rozeye dedim haaa
allah korusun ya ben sana demedim avatarindaki rozeye dedim haaa
tamam abi onun kendine hayrı yok zaten duyamaz :biggrin:
valla yarın tekrar deneyeceğim bakalım duyabilcekmiyim
öznur hoparlörün sesini aç yoksa duyulmuyo sanki alt tarafta belediye çalışma yapıyo
tedaş, botaş, iski olabilir aşağıdakiler:p
bende başta duyamadım ses falan sonra kolonu son ayar yapıp kulağıma iyice yaklaştırdım duydum sesi,anlam veremedim:)
çok merak ettim gece defalarca denedim sayfa açılmadı . yoksa gece ses gelmiyormu ..
meltem381 22.11.2006, 12:02 Mutlaka bilimsel bir açıklaması vardır. Hurafeler şimdi kıyamet alameti der
Bana pek ürkütücü gelmedi.gündüz dinlediğim için mi acaba?bir de gece dinlicem bakalım bu sefer ürkecekmiyim..
Bana pek ürkütücü gelmedi.gündüz dinlediğim için mi acaba?bir de gece dinlicem bakalım bu sefer ürkecekmiyim..
gündüz ve geceden ziyade mezarda yatarken o seselerin geldiğini düşününce insan harbi tırsıyor. ne olduğuğu bilinmeyen bir uğultu:bored:
ahan da dinledim sonunda ama ban hiç ürkütücü gelmedi normal yol kazıyorlarmış gibi bir ses neyse heralde bende de bir anormallik var :)
sesler karıştı galiba şimdi nette bir arama yaptım farklıbir ses çıktı buyrun:http://www.amightywind.com/mp3/hellscreams.mp3
http://www.amightywind.com/mp3/hellscreams.mp3[/url]
Bu ses tv'lerde de verilmişti, cehennemden gelen sesler diye.
Artık kim gidip kaydedip geri gönderdiyse bilmem.:o
Şeytan olabilir mi acaba.:devil2:
bu seferki daha iyiydi ya sanki birbirlerini boğazlayan insanların çıkardığı sesler gibiydi :)
gerçekten yeraltında yaşayan canlılar mı var acaba iyice merak ettim bir an önce çözüme ulaşsalarda ne olduğunu öğrensek
bu olaya bizim türklerden başka kim bu kadar bilimser bakar:)hepiniz süpersiniz:)ben duymadım sesi zaten duymamda benim kulağım normalda uğuldar yada ben öyle sanıyom yada o sesi duyuyom:)...
ayrıca bunun nesi garip ya yer altından ses gelmesi bu kadar garipmi yer altı zenginleri denen şeyler varya kesin onlar aralarında parti yapıyo:)
gerçekten yeraltında yaşayan canlılar mı var acaba iyice merak ettim bir an önce çözüme ulaşsalarda ne olduğunu öğrensek
bence çoğunluğu yaşamayanlar(miryarlarca ölmüş insan) :crying:
bence çoğunluğu yaşamayanlar(miryarlarca ölmüş insan) :crying:
vay :D buda daha iyi he he yaşamıyorlar ama birbirlerini boğazlıyorlar :biggrin:
bizde ölünce öyle koştururmuyuz acep :biggrin:
sesler karıştı galiba şimdi nette bir arama yaptım farklıbir ses çıktı buyrun:http://www.amightywind.com/mp3/hellscreams.mp3
sertur bu senin verdiğin link teki ses sanki bizim meclisi anımsattı.:)
Eminmisin yeraltından gelen ses bu sesmiymiş?
izmirksk 22.11.2006, 15:32 ya bu ikisi farklı konu..birisi rus bilim adamlarının araştırması idi yener in verdiği farklı..
yerin altında ne kadar çok ses çıkıyormuş:)
bu arada bir arkadaş herhalde bilim dünyasını takip etmediği için ,biz türklerden başka kim bunlara bilimsel bakar demiş..bir bilse neler araştırılıyor neler..
:wacko: Annee bu ses ney yahuu adamın konuşması bitti o sesleri duyunca tüylerim kabardı..bu sesler gerçekten aşağıdan geliyosa vay orda yatanların haline.sesler karıştı galiba şimdi nette bir arama yaptım farklıbir ses çıktı buyrun:http://www.amightywind.com/mp3/hellscreams.mp3
izmirksk 22.11.2006, 15:59 bu konu bilimseldir veya değildir açıkçası beni ilgilendirmiyor:)ama bu konuda bilimsel araştırmalar yapılıyor elbette işte link..
http://masseynews.massey.ac.nz/2006/Press_Releases/10-11-06.html
acı çeken insanlar var sanki yer altında
bu arada bir arkadaş herhalde bilim dünyasını takip etmediği için ,biz türklerden başka kim bunlara bilimsel bakar demiş..bir bilse neler araştırılıyor neler..[/QUOTE]
ben dedim bilimsel diye ama neden derseniz cevaplara bir bakın isterseniz:)ne kadar bilimsel görün...
Hatta yurdum insanı ne kadar araştırmacı ve yaracı olduğuna dair bir örnek buyrun size....
Trabzon patent ofisine yapılan en son patent alma girişimlerinin konuları... :
1. Su geçirmez havlu
2. Güneş enerjisiyle çalışan fener
3. Camlı denizaltı kapısı
4. "Okuma Oğreniyorum" Kitabı
5. Şişirilebilir Dart Tahtası
6. Sözlük indexi
7. Helikopterler için fırlatma koltuğu
8. Sutozu (süttozu gibi)
9. Pedalla çalışan tekerlekli sandalye
10.Su geçirmez poşet çay
ilk ses için rose'nin şiirlerine iltifat ediyolar demiştim ama 2. sesi dinleyince acı gerçekle karşılaştım adamlar isyan ediyolar rose iyi düşün burak bu şiir yazmayı
şaka yapıyorumm.........
belkide aşşağıdan gelen ses cübbeli ahmet hoca içindir malta adasında tatil yaptı diye tepki gösteriyolardır...
arkadaşlar bu sesler bana duymuş bulunduğum bir hikayeyi anımsattı.derlerki atlantis sular altında kalmadan önce kıtalar şimdi bulunduğu gibi değilmiş.kırılmalar olmuş bugünkü hale gelmiş.atlantis ileri teknolojiye sahip olduğu inanılan bir uygarlık.sular da o zaman birden yok etmemiş yavaş yavaş yükselmiş hatta amerika açıklarında dalgıçlar tarafından birhayli yüksek setler bulunmuş.nitekim eski tabletlerde ve bazı hiyerogliflerde bazı yer altı şehirlerine rastlanmış.buna göre eski tarihçiler de insanları selden kurtarmak için yer altı şehirleri kurdukları gerçeğini destekliyor(ne kadar gerçek bilinmez)yanlış hatırlamıyorsam sibiryada bu tür sesler duyan çok oluyordu hatta net hatırlamıyorum ama bir çobanın bir mağarada iki tane tuhaf çocuk bulduğunu bu çocukların da hafif yeşilimtrak olduğunu hatırlıyorum.hatta bu çocuklar hiç konuşmamış,anlamamış ve yalan olmasın birkaç gün içinde de ölmüşler.çoban da ruh hastası olmuş hatta ama mağarayı bulamamışlardı.bakarsınız gerçekten de doğrudur bu olay bu sesler de sibiryadan sanıyorum ve o eski insanlardan geliyordur
bi kaç sene öncesine kadarda böyle birşey yaşandı rusya'da...bilim adamları depremle ilgili araştırma yapmak için çubuğun ucuna bir cihaz yerleştirip yerin derinliklerine indirmişler ve çığlık sesleri falan duyulmuş...bu kamoyuna duyuruldu hatta haberlerde falan da çıktı,ama çok fazla gündemde kalmadı hemen ört baz edildi...
SivanA SimyacI 26.11.2006, 12:33 Bilimsel bir açıklaması olsa keşke.Böyle şeylere ne diye yorum getiricez bilmiyorum çok zor. :)
Özgür senin verdigin linkten ses gelmiyo, hatta bi ara ses duydum bianda irkildim, meger mahalleden gelıyormuş ses :p
diger sese gelince bu dogrumu acaba, bana sanki bi basketbol macında yenen ve yenilenlerin bagrışması gibi geldi :p
Azrail olara bu konuyu araştırıp size ayrıntılı bilgi verecegim :p :p
izmirksk 26.11.2006, 13:08 benim verdiğim linkten ses geliyordu..yoksa bu link adammı ayırıyor:)
benim verdiğim linkten ses geliyordu..yoksa bu link adammı ayırıyor:)16 sn boyunca tek ses gelmedi, tekrar tekrar dinledim gelmedi :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
:devil2: neden acaba :devil2:
Özgür bu senin işindir :lol:
anam anam yav bu sesler hakikaten dogruysa, yav hepsi acıdan bagırıyo gibim,
desene nanayı yedik, yav onlar ölü mü ?
cehennem mi ora merak ettim şimdi, aradan yezidin sesini ayıredebilen var mı :p kesin ordadır :p tövbe tövbe
yav biride cennetten ses yollasında içimiz rahatlasın, böle olmuyo :p
o degilde Özgür hem senin verdigin linkte ki sesi, hemde bu sesi bi arada dinlesene ortaya belki anlamlı bişey cıkar,
Özgür come here gibi :p:p:p
izmirksk 26.11.2006, 13:30 aman aman o sesler gelmesin:)
I'm scared of the boogey man:):):)
şaka tabiki erkek adam öcüden korkar mı:)
izmirksk 26.11.2006, 13:45 ya bu arada o sesi duyan rus blim adamı,ben komünistim Tanrı ya inanmıyorum ama cehenenem inanmaya başladım gibi garip bir laf etmiş:)
meryem demir 26.11.2006, 14:35 duyduğum tek ses midemden gelen sesler:)
tarik_akpinar 03.12.2006, 23:57 belki kazı çalışması vardır :D ama duymadan inanmam...cehennem seside olabilir...yer altında canlılar topluluğuda olabilir...her şey olabilir....
crewchif 09.01.2007, 23:28 ilginç ben niye duymadım yahu :) kulağımda iyi işitir ama :)
yer altı canavarları olmasın yakında çıkarlar ortaya bakalım neymiş :)
he he bi gerçekten yer altı canlıları varmış çıkıp geliyorlarmış :)
bence o van gölü canavarının sesidir
arkadaslar gercegi soyluyorum.hazır olun o sdes benimdi.:):):):)
odtülü aslan 10.01.2007, 00:38 Bence yecücle mecüc çıkacak delik arıyodur.
denizsefiri 10.01.2007, 16:21 Evet, sesler yecüc mecüce ait.
KomünistAlevi 11.01.2007, 11:39 Evet, sesler yecüc mecüce ait.
Vahiy mi geldi size kıyametin kopucağı hakkında?
denizsefiri 11.01.2007, 12:01 Bu mesele o kadar önemli değil, bu nedenle açıklama yapmak istemiyorum.
odtülü aslan 11.01.2007, 12:15 Vahiy mi geldi size kıyametin kopucağı hakkında?
Klasik halk dedikodularına dayanarak bunu söyledim.Herhengi bir ciddi dayanağı yok.O yüzden çok fazla ciddiye almana gerek yok.:biggrin: :biggrin:
KomünistAlevi 11.01.2007, 12:15 Bu mesele o kadar önemli değil, bu nedenle açıklama yapmak istemiyorum.
Eğer birşey yazıp ortaya atıyorsanız siz Milli Görüşlü vatandaşlarımızında engin ve önemli fikirlerini öğrenmek isteriz...Nerden bu kanıya vardınız?
Ama yinede siz bilirsiniz açıklama yapmak istemiyorsanız yapmayabilirsiniz:kapaligöz
KomünistAlevi 11.01.2007, 12:17 Klasik halk dedikodularına dayanarak bunu söyledim.Herhengi bir ciddi dayanağı yok.O yüzden çok fazla ciddiye almana gerek yok.:biggrin: :biggrin:
Ben senin ne görüşle bunu söylediğini biliyorum Yoldaş için rahat olsun:p
Benim sorum işin ciddi boyutuna değinen sayın Denizseferi isimli üyemize idi.
İyi forumlar Yoldaş...
denizsefiri 11.01.2007, 12:35 Ben bu foruma aleviliği tanımaya geldim. Gerçi kendimi tutamayıp kendi inançlarımı da aktardığım oluyor ama belirli sınırlar içinde kalmak istiyorum. Mesela şu anda, yecüc mecüc konusu alevilikte hiç mi kabul görmez bunu merak ettim. İsterseniz siz açıklayın..
Ve bir not; dikkat ediyorum forumda aleviler olarak hem birbirinizi, hem de size değer veren ve samimiyetle anlamaya çalışan benim gibi sünnileri hiç düşünmeden kırabiliyorsunuz. Ben bu forumda öğrendiğim "alevilik" anlayışına bu tutumları yakıştıramıyorum açıkçası.
odtülü aslan 11.01.2007, 16:03 Ben bu foruma aleviliği tanımaya geldim. Gerçi kendimi tutamayıp kendi inançlarımı da aktardığım oluyor ama belirli sınırlar içinde kalmak istiyorum. Mesela şu anda, yecüc mecüc konusu alevilikte hiç mi kabul görmez bunu merak ettim. İsterseniz siz açıklayın..
Ve bir not; dikkat ediyorum forumda aleviler olarak hem birbirinizi, hem de size değer veren ve samimiyetle anlamaya çalışan benim gibi sünnileri hiç düşünmeden kırabiliyorsunuz. Ben bu forumda öğrendiğim "alevilik" anlayışına bu tutumları yakıştıramıyorum açıkçası.
Öncelikle hoşgeldiniz.Size tavsiyem böylesine şaka yollu ortaya atılan sözleri ciddiye almamanız.Ama burada kimsenin düşüncesine bir sınırlama getirilmemektedir.Fikirlerinizi bizlerle rahatlıkla paylaşabilirsiniz.
Saygılar.....
KomünistAlevi 11.01.2007, 23:11 Ben bu foruma aleviliği tanımaya geldim. Gerçi kendimi tutamayıp kendi inançlarımı da aktardığım oluyor ama belirli sınırlar içinde kalmak istiyorum. Mesela şu anda, yecüc mecüc konusu alevilikte hiç mi kabul görmez bunu merak ettim. İsterseniz siz açıklayın..
Demek çok kırıldınız.
Bundan 4 veya 5 hafta öncede katilimiz olan Osmanlıyı tatlı tatlı savunuyordunuz hatta sahte sahte şiirler ile bu Osmanlı hastalığınızı bize yutturmaya çalışıyordunuz...Ozamandan beri gözüm üzerinizde sizin nasıl bir yapıya ve düşünceye sahip olduğunuzu kestirebiliyorum merak etmeyin Hanımefendi...Katlimiz Osmanlı hakkında süslü,püslü şiir yazmıştınız sonra hemen bir tepki gördünüz ve sonra yine amacım sizleri kırmak değildi içimden geldi biryerden gördüm ekledim demiştiniz ve unutun gitsin demiştiniz ama biz unutmadık aha bakın halen daha aklımdan çıkmıyor o gün yazdıklarınız...
Yecüc mecüc vs. gibi kavramlara benim ne sülalem nede köylüm nede diğer Alevi köylerin ve tanıdıklarımın hiçbiri inanmazdı ve bende tabiki inanmıyorum...
çeşm-i naz 12.01.2007, 00:09 Esrarengiz yeraltı sesi kanıtlandı!
60'lardan bu yana çoğunlukla ABD, İngiltere ve Yeni Zelanda'da bazı insanların 'duyuyoruz' dediği ancak kaynağı bir türlü kanıtlanamayan yeraltı sesi kaydedildi
DIŞ HABERLER SERVİSİ
1960'larda dünya kamuoyunda çok tartışılan, popüler bir konu olan ancak, yalnızca sınırlı sayıda kişi tarafından duyulduğu için varlığı şüpheli bulunan "esrarengiz yeraltı sesi" Yeni Zelanda'da ses kayıt cihazına kaydedilerek kanıtlandı. Daha çok Yeni Zelanda, İngiltere ve ABD'de kulağı yüksek frekanslı seslere çok duyarlı kişilerce duyulan, ancak kaynağı ve ne olduğu anlaşılamayan ses, İskoçyalı sinyal işlem mühendisi Tom Moir tarafından geçen hafta Auckland'da yüksek duyarlılığa sahip bir dijital ses kayıt cihazına kaydedildi.
Sesin kaynağı ne?
Duyanların ifadelerine göre, şişe ağzı üzerinden hava üflenmesi sonucu ortaya çıkan ve ıslığı andıran meçhul gürültünün frekansı, Tom Moir tarafından 56 Hz olarak ölçüldü. Söz konusu sesin akustik nitelikte olduğunu kaydeden Moir, bunun elektromanyetik bir dalga olmadığını vurguladı. Moir, sesin kaynağının başka bilim kollarından bilim adamlarınca yapılacak araştırmalar sonucunda belirlenebileceğini söyledi.
Tom Moir'in başarısı, meçhul sesi duyan pek çok kişiyi rahatlattı. Esrarengiz yeraltı sesini duydukları için uykusuz kalanlar, hasta olduklarını düşünenler ve kulaklık kullananlar, deli olmadıklarının kanıtlanmasının sevincini yaşıyor!
Yer altında neler oluyor acaba . Bilmediğimiz birşeyler mi var, bu seslerin kaynağı nedir? Yeraltında meydana gelen bir kütle haraketliliğinin sesimi yoksa yer altında değişik bir canlı çeşiti mi var? Bu sorular uzun süre cevapsız kalacak sanırım.
milliyet (http://www.milliyet.com.tr/2006/11/21/yasam/axyas01.html)
yener yaaa öle bir anlatmışın ki hemşo valla korku filmi gibi :w00t: :sook
yahu nerden geliyomuş bu sesler böyle garipliklerde hep dış ülkelerde oluyor..
yaa keşke bizim okulun oralarda olsada finaller iptal olsa falan hımmm ama yener bunun ucu sanada dokunuyor.çünkü biliyorsun ki bizim okul izmitte :clown:
odtülü aslan 12.01.2007, 00:21 yener yaaa öle bir anlatmışın ki hemşo valla korku filmi gibi :w00t: :sook
yahu nerden geliyomuş bu sesler böyle garipliklerde hep dış ülkelerde oluyor..
yaa keşke bizim okulun oralarda olsada finaller iptal olsa falan hımmm ama yener bunun ucu sanada dokunuyor.çünkü biliyorsun ki bizim okul izmitte :clown:
99 depreminde İzmitte olmuş olsaydın benzer olayları fazlasıyla yaşayabilirdin.
çeşm-i naz 12.01.2007, 00:24 99 depreminde İzmitte olmuş olsaydın benzer olayları fazlasıyla yaşayabilirdin.
o depremde tam merkezde sakaryadaydım.......ki çok acısı var bende...
odtülü aslan 12.01.2007, 00:29 o depremde tam merkezde sakaryadaydım.......ki çok acısı var bende...
Aynı şekilde benimde içimde büyük acılar kalmıştır.Çok şükür ailemde kayıp olmadı ama özellikle yakın arkadaşlarımın ölümü beni derinden etkiledi.
denizsefiri 12.01.2007, 10:28 Yeraltından gelen sesler konusunda kendi fikrimi yazmamla başladı herşey.. Ben, beni sevmeyenleri de sevmeye ve anlamaya çalışıyorum bu forumda.. Farklı kültürlere mensup doğmuş ve bize empoze edilenlerle belirli yaşlara gelmişiz. Ben öğrenmeye açık biri olduğumu düşünüyorum, araştırıyorum ve sabit fikirli olmamaya çalışıyorum. Bana öğretilenlerin yüzde yüz doğru bilgiler olduğuna inansaydım herhalde sizlere kafir, günahkar..vs diyen, uğradığınız zulümleri yok sayan at gözlüklü bir yobaz olurdum bu gün. Ben hazır teslim aldıklarımla yetinen körükörüneci bir sünni olmadım hiç. Çok zor yıllar geçirdim, çok zor. Fakat Rabbim beni bırakmadı ve dostlarına ulaştırdı bir gün. Allah'ı diledim ve O'nun yoluna adım attım. Sizin değerleriniz sizin için nasıl kıymetliyse, benim değerlerim de benim için kıymetli. Beni sevmeniz için kendi sevdiklerimden siz hoşlanmıyorsunuz diye vazgeçecek değilim. Ben sizleri olduğunuz gibi kabul edip sevebiliyorum. Bana rencide edici sözler sarfettiğinizde nedenini anlamaya çalışıyorum, çoğu zaman hak veriyorum. Ama şunu anlayamıyorum; siz beni bile düşman görüyor ve sevmiyorsunuz, dostluğumu elinizin tersiyle itiyorsunuz bu nasıl alevilik?
KomünistAlevi 12.01.2007, 10:44 Yeraltından gelen sesler konusunda kendi fikrimi yazmamla başladı herşey.. Ben, beni sevmeyenleri de sevmeye ve anlamaya çalışıyorum bu forumda.. Farklı kültürlere mensup doğmuş ve bize empoze edilenlerle belirli yaşlara gelmişiz. Ben öğrenmeye açık biri olduğumu düşünüyorum, araştırıyorum ve sabit fikirli olmamaya çalışıyorum. Bana öğretilenlerin yüzde yüz doğru bilgiler olduğuna inansaydım herhalde sizlere kafir, günahkar..vs diyen, uğradığınız zulümleri yok sayan at gözlüklü bir yobaz olurdum bu gün. Ben hazır teslim aldıklarımla yetinen körükörüneci bir sünni olmadım hiç. Çok zor yıllar geçirdim, çok zor. Fakat Rabbim beni bırakmadı ve dostlarına ulaştırdı bir gün. Allah'ı diledim ve O'nun yoluna adım attım. Sizin değerleriniz sizin için nasıl kıymetliyse, benim değerlerim de benim için kıymetli. Beni sevmeniz için kendi sevdiklerimden siz hoşlanmıyorsunuz diye vazgeçecek değilim. Ben sizleri olduğunuz gibi kabul edip sevebiliyorum. Bana rencide edici sözler sarfettiğinizde nedenini anlamaya çalışıyorum, çoğu zaman hak veriyorum. Ama şunu anlayamıyorum; siz beni bile düşman görüyor ve sevmiyorsunuz, dostluğumu elinizin tersiyle itiyorsunuz bu nasıl alevilik?
Halen daha bu nasıl Alevilik diyorsunuz...Bende size diyorum ki birkaç hafta önce yazdığınız o lanet olası şiiri neden yazdınız?
İçine birde Pir Sultanı koymuştunuz...Pir Sultanı kim astırdı hangi Devletin düzenine karşıydı...Politik olarak ,inanç bakımından vs. vs.Sırf Alevi olduğu için asılmadı ha haberiniz olsun ...Sizin o Faşist Osmanlınınız halkı sömürüp,halkın elinden bişeyleri zorla aldığı zamanları halen daha hatırlıyoruz Pir Sultanda paylaşalım diyince zulümünüze başeğmem diyince, e birde Aleviliğinide belli edince klasik son!!!Ölüm!!!Darağacı!!!
Kusura bakmayın ama bana veya bize dost olanlar Osmanlı propagandası yapamaz...
Rusya'da bir kaç bilim adamı yeraltı tabakalarındaki kırılmaların sesini kaydetmek için 14.4 kilometre kuyu kazıyorlar ve bu dinleme cihazlarını yerleştiriyorlar.İlkinde çok zayıf frekansta insan sesini duyuyorlar ama böyle bir şeyin mümkün olmayacağını düşündüklerinden ilk etapta bu yerleştirdikleri cihazdan gelen sesler olabileceği kanaatine varıyorlar.Daha sonra daha yüksek frekanstaki sesleri algılayabilecek cihazı yerleştirdiklerinde hayrete düşüyorlar , çünkü yerin dibinden milyonlarca insanın çığlık seslerini duyuyorlar.Ve çoğu bilim adamı işini bırakıyor.
Konu daha önce tvlerdede çıkmıştı ve ozaman pek ilgilenmemiştim. Fakat geçen gün bir sitede gezinirken izlediğimde baya dikkatimi çekti. Belki bilimsel bir açıklaması vardır. Ama bir an için herkes başlıkta yazdığım şey olduğunu düşünecektir. İşte ozaman insan düşünmeye başlıyor. Acaba nasıl bir hayat yaşadım, kendime ve insanlara nasıl davrandım. Allah'a ibadetlerimi yerine getirdimmi diye. Ders çıkarta biliriz belki!!
http://www.kotuvepis.com/deprem/depremsesi.htm
usLanmaz62 30.01.2007, 14:04 Çığlık sesleri doğru ancak ben bunun bir araştırmanın ürünü olduğunu düşünmüyorum.Hatırlarsak Hollandada bir kızın Kurana ve Namaza saygısızlık yaptığı için bir mahlukata dönüştüğü hakkında söylentiler ve kızın Hollandada bir hastanede yattığı hakkında bilgiler internette dolaşıyordu.Buda onun gibi bir şey olsa gerek...
denizsefiri 30.01.2007, 14:06 Bu sesler yeraltında yaşayan bir kavme ait;"Yecüc ve mecuc"
Bu kavim şu anda tamamen dalalette.. Kıyamete yakın bir zamanda yeryüzüne çıkmayı başaracaklar ve yeryüzündeki son savaş yaşanacak. Çok iyi hatırlamıyorum ama zamanında yeryüzüne çıkmışlar ve çıktıkları açıklık eritilmiş metal dökülerek kapatılmış. Bu konu açılmıştı ama.
bu seslerin cehennemden geldiğine katılamıyorum..cehennem ve cennet bize gayb'sa eğer..
Böyle bir şey Kurana, İslam inancına aykırı arkadaşlar. Yer kürenin içerisinde bulunan maddeler bu gün bilimsel olarak bilinmektedir. Hiç bir insanın yer küre içerisinde çığlığının olması ne inanç bazında nede bilimsel bazda söz konusu değildir.
Kuran olağan üstü, her çağa hitap eden, kendine öncekileri tasdik edici mükemmel bir Allah kelamıdır. İnsanın var oluşu, yok oluşu, yeniden dirilişi konusunda gayet tatmin edici rasyonel, akla uygun, bilimsel mesajlar içerir.
İnsan ruh ve bedenle bir bileşkedir. Ölümle bu bileşke dağılır. Ruhu İtikatimiz olan Kurandan hayat, canlılık, vahi (ilahi emir) ve Kutsal ruh dediğimiz adına Cibril denen melekle tanımlamak Kurana aykırı olmaz. Beden ise her kesin bildiği madde yapısı olan insan vücüdudur. Ölümle birlikte dağılan bu bileşkede madde olan beden toprak atında işlevini yitirirken madde ile anlam bulan ruh ise yargı gününe kadar bilinçsiz, cansız ana rahmine düşmeden önceki veya uyku halindeki gibi berzah dediğimiz ortamda bulunur. Yargı günü ile tekrar canlılık, hayat bulur .
Dolayısla yerküre içerisinde canlı bilinçli bir insan ruhun ve insanın çığlık atması diye bir şey olanaksızdır.
Selamlar
(Zahir)
denizsefiri 30.01.2007, 16:13 Yecüc mecüc canlı, hayatta olan bir kavimdir. Ölü, ruh..vs değiller. Kaviy yapıda, kısa boylu çok kalabalık bir kavim. Kur'anda Kehf suresinde 94'te geçtiğini hatırlıyorum. Tevratta filan da bahsedilir bu kavimden. Hz. Zülkarneyn tarafından yeryüzüne çıktıkları yerin bir sed yapılarak kapatıldığı anlatılıyordu.
hasret_eylul 30.01.2007, 16:26 Ya arkadaşlar yapmayın yerin altında insan ne geziyor.. allahını ya bilimsel düşünelim hadi bilimsel düşünmüyoruz.. en azından inançsal bazda bakalım olaya...
Benzer bir konu mevcut..http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=23322&page=3
iki konuyu birleştirdim.
Yeraltında yaşayacak bir canlı türü bugüne kadar bilim adamları tarafından keşfedilmedi. Böcek tarzı canlılar toprak altlarında yaşayabilirler.
İşin özü dinler genelde korku üzerine kurulmuştur ve bu şekilde insanların korkularını diri tutarak dine daha sıkı bağlanmasını sağlarlar. Yani yecüc, mecüc, yer altında yaşayan canlıları, esrarengiz sesleri hiç tartışmaya bile gerek yok.
Bunlar tıpkı başını örtmezseniz taş yağar gökten gibi olaylar :)
denizsefiri 30.01.2007, 16:55 Bilim şu an son noktayı koymuş değil ki herşeye cevap verebilsin ya da her konuda yüzde yüz doğrular önümüze getirebilsin. Matematik mesela bir bilimdir. Bana söyler misiniz, negatif sayılarla neyi tanımlıyoruz matematikte? Çok eski çağlarda insanlara mikroorganizmalardan bahsedilmiş olsa reddederlerdi. Hastalıkların, minicik gözle görülmeyen canlılar tarafından bulaşabildiği fikri eminim bilim çevrelerinde bile tartışmalara neden olmuştur. Bilimi savunup bilimsel düşünmek adına alışılmamış kavramlara hemen karşı çıkmak ezberciliktir. Bilim araştırmayı, aksini ispatlamayı, sabretmeyi, vizyonu geniş olmayı gerektirir.
Ses bir tür enerjidir ve enerji kaybolmaz o halde geçmisteki bir sesi tekrar duyabilmemiz mümkün mü ? Enerji kaybolmaz ama entropi artar. Tüm sorun sesin içerdigi enerjinin zaman geçtikçe mikroskobik hareket biçimlerine aktarilmasi. Yani, en sonunda tüm etki moleküllerin hizlarinin artmasiyla sonuçlaniyor. Bu da, teknik dilde "sesin enerjisinin isiya dönüsmesi" olarak adlandiriliyor. Isiyla entropi arasinda da çok yakin bir iliski var. Entropi, madde içindeki düzensizligin bir ölçüsü. Baska bir sekilde söylemek gerekirse, ses dalgalarindaki düzenli hareket biçimi zamanla mikroskobik ölçekte düzensiz harekete dönüsüyor. Termodinamigin ikinci yasasi da bu dönüsümle ilgili : Düzenlilik düzensizlige dönüsebilir ama hiç bir zaman düzensiz bir durum kendiliginden daha düzenli olamaz – entropi azalamaz. (Ya da isi enerjisi tamamen daha yararli enerji formlarina dönüstürülemez.) Gerçi bazi bilim adamlari bir yöntemle daha önce olusmus bir sesi yeniden olusturabiliyorlar. Ama bunu yapabilmenin kosulu düzensizlige geçisin yeterince gerçeklesmemis olmasi. Yani, zaman geçtikçe orijinal ses daha az bir belirginlikle elde ediliyor. Eger aradan çok uzun bir süre geçmisse, hiç bir sey elde etmek mümkün degil.
Konu daha önce tvlerdede çıkmıştı ve ozaman pek ilgilenmemiştim. Fakat geçen gün bir sitede gezinirken izlediğimde baya dikkatimi çekti. Belki bilimsel bir açıklaması vardır. Ama bir an için herkes başlıkta yazdığım şey olduğunu düşünecektir. İşte ozaman insan düşünmeye başlıyor. Acaba nasıl bir hayat yaşadım, kendime ve insanlara nasıl davrandım. Allah'a ibadetlerimi yerine getirdimmi diye. Ders çıkarta biliriz belki!!
http://www.kotuvepis.com/deprem/depremsesi.htm[/QUOTE]
Arkadaşlar benim bunu yazmamdaki sebep yer altında canlılar vardır yada cehennemde yanan insanlar vardır gibi bir iddada bulunmamdan değil. Bir an için mantıklı yada, mantıklı değil herkesin aklından geçmiştir ama. İşte burda ders çıkarmamamız gereken birazda ahiret hayatını düşünerek, daha iyi birer insan olmak için çabalamaktır.
|