Orijinalini görmek için tıklayınız : Oyuncak Müzesi-Sunay AKIN
seheryeli 22.11.2006, 13:11 Göztepe'de bir sokak arasında, oyuncaklarla dolu bir köşk
Adres: ÖmerPaşa Caddesi, Dr. Zeki Zeren Sokağı, Göztepe
Tel: (0216) 359 45 50-51
Pazartesi hariç her gün 09:00 - 18:00 saatleri arasında açık olan müzede ayrıca yetmiş kişilik bir toplantı ve gösteri salonu da bulunuyor.
İstanbul'un ilk oyuncak müzesi.
"23 Nisan gibi anlamlı bir günde kapılarını açan İstanbul Oyuncak Müzesi, Sunay Akın'ın kitaplarından, sahne gösterisinden, radyo ve televizyon programlarından kazandıklarıyla oluşturduğu bir müze. İçinde iki bin adet oyuncağın bulunduğu müze için "Hayatın zenginliğinin hisse senetlerinde değil, 'hissi' senetlerde olduğuna inanarak, 11 yıl içinde biriktirdiğim antika oyuncakları Göztepe'de bir araya getirdim," diyor Akın.
Bir oyuncak müzesini ilk kez, 15 yıl önce bir etkinlik için gittiği Almanya'da görmüş, Sunay Akın. Müzeden etkilendiği için bu müzeyi kurmaya karar vermiş. Sahne tasarım sanatçısı Ayhan Doğan tarafından hazırlanan müze, şairin Göztepe'de ailesine ait tarihi köşkte kurulmuş."
Oyuncaklar dışında bir de konferans salonu var.Dijital fotoğraf gösterisi ve Nebil Özgentürk'ün hazırladığı oyuncak&yeşilçam ile ilgili belgesel yayınlıyorlar ki mutlaka izlemelisiniz. ayrıca girişte iki ytl ile kendi hatıra paranızı basabilir, el yapımı oyuncaklar veya sunay Akın'ın kitaplarını satın alabilirsiniz..
Çocuklar için degil cocuklugunu kaybetmemiş yürekler için açılmıstır.
Gitmek Lazım.. Görmek Lazım..
Ortada inanılmaz bir emek var.. Herşeyin bir anlamı var.. Oyuncak Müzesi'nin hele..
Emeğine sağlık Sunay AKIN...
Müzeden görüntüler:
1-Anadoludan toplanmış bez bebekler.üzerinde yapanların kendi el yazılarıyla isim ve yaşları yazılı.
2-Müjdat Gezen'in çocukken çalıştığı oyuncak dükkanında yaptığı ve müzeye hediye ettiği oyuncak.
3-Oyuncak müzesinin görüntüsü.Sunay Akın ailesine ait köşk.
4-O zamanların solo testleri :)
5-Red Kit'in çekildiği set :)
sunay akın hayranıyımdır ben ve istanbula bu gidişimde gidip gezcem gerçekten çok merak ediyorum o yaptıysa böyle bir şey zaten harikadır
mehmet_onal 24.11.2006, 15:44 ben gezdim gerçektende çok güzel oluşturmuş sunay akın kendisiyle tanışmak nasip oldu çok takdir ettiğim bir adam...saygılar konu için teşekkürler
ZülfüKakul 24.11.2006, 19:53 seheryeli, bu bilgiler harika oldu gerçekten, tebrik ederim.. :)
Ne zamandır gidiceğim ama vakit bulamadım, çok merak ediyorum :)
Haa Sunay Akın demişken, 30 Kasımda Altunizade Kültür Merkezi'nde söyleşisi var.. Hatta bu bölümde de söyleşi ile ilgili duyuru var, bilginize :whistling
meymane_usari 24.11.2006, 21:17 Sunay Akın la ilgili bir sitede okumuştum;
Sunay Akın 9 yaşında iken meteoroloji müdürlüğünde çalışan bi memurun kızına aşık olur.Ona şiir yazar ve odunluğuğn kenarına kazır kızın isimlerinin bş harflerini yazılı olduğu dizeleri ama kız bir türlü göremez şiiri.Yıllar sonra Sunay Akın bir şair olarak Trabzon'a gider ve şiirinin odunlukla beraber yerle bir olduğunu öğrenir.Sunay Akın'ın ilk şiiri bir meteorolojik olaya kurban gitmiştir.
yiğitcan 25.11.2006, 00:09 gıtmış ve tanışmış bırı olarak muzeyı bende cok sevdım tavsıye ederım tum arkadaslara
gercekten cocuklugunuza donmek ıcın ıyı bır fırsat sunay akının kendı sesındekı sıırlerı eslıgınde....
suyunsesi 25.11.2006, 11:31 (Hayatın zenginliği hisse senetlerinde değil hissi senetlerde)bu çok anlamlı bir sözdür.sevgili Sunay Akın aklına ve düşüncene sağlik.
müzeyi gezmedim ama tv de tanıtımını izledim buram buram sanat kokan görmeye değer bir müze olduğunu düşünüyorm.
Özellikle çocuklarımızla gidip gezmeliyiz kapitalistlerin sermayelerine sermaye katıp kat ve kat büyümeleri için çocuklarımızı hızlı bir şekilde tüketime yöneltip barby bebekleri çeşitleriyle piyasaya sürüp barby evlendi barby hamile barby doğurdu barbynin kocası vs.
Anadoluda el emeği göz nuruyla yapılmiş bu otantik bez bebekleri göstermeliyiz çocuklarımıza diye düşünüyorum.
Benim çokça bez bebeklerim vardı onları yapmakla kalmayıp yataklar yastıklar yapardım şeker pancarını bıçakla oyup karyola araba yapardım çıkardığm sanat eserleimi beyenmediğimde yeniden başlardım yapmaya bende kendimce sergi açıp yaptığm eserleri kardeşlerime arkadaşlarıma gösterirdim bu ara banada bana diyenlere hem öğretip hem yapardım ama ne mutlu olurdum.Naylon bebekleri bile alma lüksüm yoktu .
Gülümseyerek bakıyorum çocıkluğuma üretmek meğer ne güzel şeymiş.
Bana yeniden çocukluğumu hatırtlattığın için teşekkür ederim Sunay Akın .bal damlayan ağzından konuşmalarını çok seviyor ve seni büyük bir keyifle dinliyorum.iyiki varsın güzel insan
seheryeli 14.12.2006, 10:38 İstanbul Oyuncak Müzesi'nde Yelda Baler ile fotoğraf dersleri...
Sonbaharda gölde yüzen yaprakların sessizliğini
Yağan karın kristal gibi parlamasını
Gökova koylarında gün doğarken denizde yansıyan dolunayı
Safranbolu'daki demirci ustasının dumanın içinde kaybolmasını
Gece,Balıklıgöl'ün balıklarını
Kor haline gelmiş camın,nefesle şekillenmesini
Gül hasadında gül toplayan kızın yüzündeki gülümsemeyi
Bir semazenin,ateşin etrafındaki pervane gibi görünüşünü
Nasıl fotoğraflarsınız?...
burdan gidecekelere duyrulur tam 6 ytl küçüklere 3 ytl bizim gibi gidipte kapıdan dönmeyesinizi kadıköyden yorgun arğın 10 kişi zar zor bulduk adresi kapıda hayal kırıklıgı yaşadık .girişteki zürafaları da beleşe gördük geldik:)
Arkadaşlar ben geçen yıl gitmiştim. Sn. Sunay Akın genelde orda oluyor sanırım, bize öyle demişti çünkü. Lakin gidiceklere bazı önerilerde bulunim. Aşağı - yukarı tüm oyuncakların öyküsü var müzeyi gezicekseniz eğer Sunay beyle birlikte gezin size öyküleri seve seve anlatıcağına eminim, tüm varlığını yatırmış bu işe, kendinin söylediğine göre kitap yazıp proğramlara çıkıp kazandığı parayı buraya yatırmış ve ilginç öyküleri var oyuncakların, çoğu 1. ve 2. dünya savaşından kalma oyuncaklar. Dip not olarak tren yoluna yakın bir yerde sormadan bulamazsınız fakat sorarsanız pek zorlanmansınız bulmakta, içerde çekim yapmak yasakmış bu arada, biz gizlice yaptık lakin, oyuncak müzesinde kural olmaz dimi :)
Arkadaşlar ben geçen yıl gitmiştim. Sn. Sunay Akın genelde orda oluyor sanırım, bize öyle demişti çünkü. Lakin gidiceklere bazı önerilerde bulunim. Aşağı - yukarı tüm oyuncakların öyküsü var müzeyi gezicekseniz eğer Sunay beyle birlikte gezin size öyküleri seve seve anlatıcağına eminim, tüm varlığını yatırmış bu işe, kendinin söylediğine göre kitap yazıp proğramlara çıkıp kazandığı parayı buraya yatırmış ve ilginç öyküleri var oyuncakların, çoğu 1. ve 2. dünya savaşından kalma oyuncaklar. Dip not olarak tren yoluna yakın bir yerde sormadan bulamazsınız fakat sorarsanız pek zorlanmansınız bulmakta, içerde çekim yapmak yasakmış bu arada, biz gizlice yaptık lakin, oyuncak müzesinde kural olmaz dimi :)
bir dip notte benden olsun iki saatimizi aldı erenköy kızlisesinin yakında minibüs yoluna uzak:)arabasız gitmeyin gidersenizde park sorunu yaşarsınız.
6 ytl de çokmuş. Sabahdan gidip akşama kadar kalmak lazım o paraya :D
Bizim Üniversitenin Öğrencilerini Ödevleri için bu Müzeye göndermişlerdi geçenlerde.. Çok fazla oyuncak varmış ve eski model oyuncakların bile olduğunu söylediler.. İlginç bir Müze.
ZülfüKakul 17.12.2006, 22:31 Bizim Üniversitenin Öğrencilerini Ödevleri için bu Müzeye göndermişlerdi geçenlerde.. Çok fazla oyuncak varmış ve eski model oyuncakların bile olduğunu söylediler.. İlginç bir Müze.
İlk Oyuncak Ayı bile bu müzede :) Hatta hikayeside şöyle olmalı.. Sanırım önemli adamlardan biriyle bir polis yolda gidiyor olmalılar... Önlerine bir ayı çıkar adam vur der, polis öldüremem bu daha yavru der.. Bunu tvden gören bir terzi elindeki kumaşlarla ilk oyuncak ayıyı yapar.. :) Bu oyuncak ve daha birçok değere sahip ve eşi olmayan oyuncaklar İstanbul'da :)
o müzeyi gezmedim. ama türkiyenin ilk oyuncak müzesi olan ankara üniversitesi eğitim bilimleri fakültesindeki müzenin oluşturulmasında tahta bir kağnıyla katkım olmuştu. ilk ouncak müzesi ebf dekidir.
gecen sene yeni yilin ilk gunu solugu orda almistik sahiden cok hos bir yer, herkezin gitmesini tavsiye ederim...
seyyah1982 29.01.2007, 13:51 gidemeyenlerde yazarın kule cambazı kitabını okuyabilir çok hoş...
çok güzel öyküler var erzurum-izmir yolunda bitirmiş sonrada kız arkadaşıma vermiştim...
Merhaba Canlar,
Bende severim bu adamı özellikle araştırmacı yönünü. İnsanı hayrete düşürecek noktalara kadar inmesi gerçekten çok güzel... Oyuncak müzesine gitmedim ama bu yorumları okuyunca gitme isteği oluşuyor insanda.... Paylaşımlarınız için teşekkürler canlar...
|