Orijinalini görmek için tıklayınız : koyun psikolojisi

müttaki
23.11.2006, 09:51
İnsan doğar ailesi öğretmenleri ve akrabalarıyla başlayan daha sonrada arkadaşlık ilişkileri ile gelişen bir karaktere bürünür...

ne zamandır düşünürüm aslında her İnsan aynı zamanda koyundur çünkü çevresine muhtaçdır.. çevrede yaşama mecburiyeti kişilerin koyun olduğunun ispatıdır...

o yüzden daha insanlara koyun demeyeceğim :yamukgul:

koyun ve çoban... her insan çevrede insanların içinde etkileşime muhtaçdır bazı insanlarsa bu etkileşmeyi keyif eder bunları koyundan sayabilirmiyiz...

o yüzden kendini bilmeyen her İnsan koyundur... kızsada koyunluğuna mecburiyetten koyunluk yapmaya devam edecektir çünkü yapabileceği başka birşey yoktur

bugün siyasi parti liderlerinin ve milletvekillerinin devlet yönetiminde söz sahibi olmak isteyenlerin ne kadarı kendisini biliyor tartışılır... koyunlar çobanlık yapmaya kalktığında ilk yaptıkları kendilerine bir çoban bulmak ve onun koyunluğunu yapmak oluyor bu yüzdende seçilmiş koyunla beraber tüm halk koyunluk yapmaya başlıyor...

bugün ülkemizde olan galiba bu.. biz yıllarca hep koyunlar tarafından yönetildik koyun olarak...

bektaş abi bana müttaki hep felsefe yapıyorsun diye bana kızıyordu birazda siyasi felsefe yapayım dedim :komik

yeni yıla girmek üzereyiz ve yeni yılın en önemli gündemi seçim olacak... menfaatler ve çıkarlar yarışacak ve biz koyun olarak bizi yönetmek isteyen koyunları seçeceğiz...

iyi koyunluklar dilerim Türkiye Cumhuriyetine ve tüm halkına :p

özgürf
23.11.2006, 10:20
bakalım başımıza bizi yönetmek için kimler koyun olarak geçiyo. güzel bir yere değinmişsn müttaki çoban olmak için ilk önce koyun olmak gerek. saygılar sevgiler.

Yaprak...
25.11.2006, 22:53
o yüzden daha insanlara koyun demeyeceğim

diyor muydun ki :yamukgul:

mehmet_onal
25.11.2006, 22:58
koyun olmak veya sürü piskolojisi bizim vazgeçilmezimiz aslında dogarkende bir kuçağa düşüyoruz çünkü, ancak ve ancak toplumsallıktan kurtulmaya çabaladıgımız da işte gerçek insan kavramını oluşturmaya başlarız..kendi düşüncelerimiz ve kendi kararlarınızı verdiğimiz gün koyun olmaktan vaz geçmiş ve bir insan olmaya karar vermişizdir..:D:D:D:D

rinda
25.11.2006, 23:12
kimi koyun kimi çoban bu devran böyle dönüyor:) birileri koyun olacakki çobanlar işini yapsın öyle değilmi:)

müttaki
25.11.2006, 23:25
şimdi yine felsefi boyuta girecem duramıyorum... :S

aslında anlatmak istediğim İnsanın maddi beden boyutu koyundur.... yani çevresiz etkileşimsiz var olamaz.. bu herşeyin birbirine bağlantılı olmasından kaynaklanır

doğanın kanunu budur... böceği fare yer.. fareyi şahin kapar... şahin ölür toprak olur minerallere karışır.. o mineraller bir çiçekte öz olur.. o özü arı alır bal yapmaya.. örümcek ağına takılır örümcek yer... örümceği çekirge yer vs.. sonsuz bir değişim vardır bu yüzden maddi olan hiçbirşey yok olamaz ve etkileşimsiz de yaşayamaz...

yani aslında herşey özünden birbirine bağlantılı...

bugünkü devlet adamları da aslında bu maddi yönleri ile birer koyundur...

diyor muydun ki

demişim ilk yazının sonunda :yorgun:

koyun olmak veya sürü piskolojisi bizim vazgeçilmezimiz aslında dogarkende bir kuçağa düşüyoruz çünkü, ancak ve ancak toplumsallıktan kurtulmaya çabaladıgımız da işte gerçek insan kavramını oluşturmaya başlarız..kendi düşüncelerimiz ve kendi kararlarınızı verdiğimiz gün koyun olmaktan vaz geçmiş ve bir insan olmaya karar vermişizdir

teşekkür ederim aslında bende bunu anlatmak istiyordum.... kişi İnsan olsa da yine toplumslllığın içinde olur.. çünkü maddi yönü bunu gerektirir..

yani Bizler ya kendimizi bilmez bir varlık olarak bu toplumun birer parçasıyız ya da kendimizi bilen bir İnsan olarak bu toplumun bir parçasıyız...