Orijinalini görmek için tıklayınız : Partilere bütçeden büyük yardım!

KızılBant
23.11.2006, 11:59
% 7 barajını geçen ve mecliste olan partiler bütçeden büyük paralar alıyorlar bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu mu demokrasi? Nasıl eşit koşullarda mücadele edecek para yardımı almayanlar?

Hangi parti ne kadar alacak?
Hazine, 2007'deki milletvekili genel seçimleri nedeniyle yardımları 3 katına çıkardı. Partiler, gözünü Hazine'den gelecek yardıma çevirdi. Hangi parti ne kadar alacak?
23 Kasım 2006 10:48
Yazı boyutunu büyütmek için

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Hazine'den alacağı 141.2 milyon YTL yardımla kasasını dolduracak. 2007 yılındaki milletvekili seçimleri nedeniyle üçe katlanan Hazine yardımlarından CHP de 79.8 milyon YTL pay alacak.

Siyasi partiler, gözünü Hazine'den gelecek yardıma çevirdi. Hazine, 4 Kasım 2007 tarihinde gerçekleştirilecek milletvekili genel seçimleri nedeniyle yardımları 3 katına çıkardı.

Geçtiğimiz yıl 40 milyon YTL Hazine yardımı alan AK Parti, bu yıl 141 milyon 216 bin 258 YTL ile rahat bir nefes alacak.

CHP de Hazine'den gelecek 79 milyon 874 bin 759 YTL'yi bekliyor.

Meclis'e sunulan 2007 yılı bütçesine göre belirlenen Hazine yardımları, Ocak ayının ilk 10 gününde siyasi partilerin kasasına girecek. En son yapılan genel seçimlerde 10 milyon 808 bin 229 geçerli oy alan AK Parti, bu yıl devletten 47 milyon 72 bin 86 YTL yardım alacak. Ancak bu rakam 2007 yılındaki milletvekili seçimleri nedeniyle üçe katlanarak, 141 milyon 216 bin 258 YTL olacak.

(İHA)

3 Kasım seçimlerinde 6 milyon 113 bin 352 geçerli oy alan CHP de 26 milyon 624 bin 919 YTL yardım alacak. CHP'nin yardımı da üçe katlanarak 79 milyon 874 bin 759 YTL olarak hesaplandı. 184 milyar 242 milyon 515 bin YTL olan bütçe gelirlerinin 5 binde ikisi siyasi partilere Hazine yardımı olarak dağıtılırken, yüzde 10 seçim barajını geçen AK Parti ve CHP zengin olacak.

Hazine, yüzde 10 barajını geçen iki partiye dağıtmak üzere 73 milyon 697 bin 6 YTL olarak belirlediği yardımı, seçim yılı olması nedeniyle üç katına çıkardı.

Buna göre, AK Parti ve CHP'nin Hazine'den alacağı yardım 221 milyon 91 bin 18 YTL olacak. Bu arada, Siyasi Partiler Kanunu'nun (SPK) ek birinci maddesine göre, yüzde 7 barajını geçen siyasi partilere, en az Hazine yardımı alan partiye verilen para üzerinden dağıtım yapılıyor.

3 Kasım seçimlerinde yüzde 7 barajını geçen DYP, MHP ve Genç Parti de Hazine'den gelecek yardımla kasasını dolduracak.

DYP 30 milyon 306 bin 255 YTL,

MHP 26 milyon 547 bin 814 YTL,

Genç Parti 23 milyon 20 bin 688 YTL yardım alacak.

Hazine, böylece 2007 yılında toplam 300 milyon 965 bin 778 YTL yardım yapmış olacak.

Öte yandan, AK Parti'nin İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Hazine'nin belirlediği yardım miktarı doğrultusunda önümüzdeki günlerde partinin mali bütçesini hazırlayacaklarını açıkladı.

AK Parti tüzüğüne göre Hazine yardımının yüzde 30'u teşkilatlara dağıtılacak. İktidar partisi AK Parti, aldığı 141 milyon YTL'lik yardımın 42 milyon YTL'sini teşkilatlara gönderecek.

Teşkilatlara dağıtım yaparken iki kriteri göz önünde bulunduran parti, illerdeki kişi başına düşen milli gelir ve seçmen sayısını baz alıyor. AK Parti Genel Merkezi, illere gönderdikleri paraların yüzde 30'unun da ilçe teşkilatlarına dağıtılmasını da şart koşuyor.

www.haber7.com

Bakır
24.11.2006, 14:57
düzen,partileri aracılığı ile kendisini beslemeye devam ediyor!..

Nesimi
26.11.2006, 11:55
Bu büyük paralar dağıtılıyor peki ya diğer partiler ne yapacak? Bu parayı alanlar çeşitli kampanyalarla propaganda yapabilecek ama bu kadar parası olmayanlar bu açıdan eksik kalacak.

alihaydar23
26.11.2006, 14:30
Birileri dahada zengin olmakta diğerleri dahada yokluklara atılıyor bu ülkede hep olduğu gibi...

Akp parası olmadanda büyük oy alabilir görüşündeyim ülkede örümcek beyinliler fazla çünkü.

bektaşi44
26.11.2006, 15:32
Bu resmen hortumlamadır bir sürü basın yayın var propagandayı öylede yapabilirsiniz .ihtiyaç sadece kira giderlerinde lazım bütün partiler üyelerden aidatta alıyor peki paralar nere gidiyor saygılar....

Nesimi
11.01.2007, 11:42
Son olarak Genç Partiye verilen paralara el konuldu. AKP kendisine rakip olarak görmese bu durum gerçekleşmeyecekti.Buda ayrı bir adaletsizlik durumu.

slush
19.01.2007, 14:42
Son olarak Genç Partiye verilen paralara el konuldu. AKP kendisine rakip olarak görmese bu durum gerçekleşmeyecekti.Buda ayrı bir adaletsizlik durumu.

Genç Parti seçimlerde kendi grup tv lerine radyosuna ki joy fm en iyilerindendir her şarkı arkasında yada filmlerde reklamlarda iktidara geliyoruz diye Genç Parti reklamı veriyordu 3 kağıtçı uzan :) Devletten aldığı parayı kendi şirketlere dağıtacaktı reklam masrafları olarak. Bu arada milletvekili olacaktı ama hesaplar tutmadı. Parti %10 barajının altında olduğu için milletvekili olamadı, Ama hazineden para yardımı aldı. Batık imar bankası yüzünden Uzan grubunun elindeki tvler, radyoya gazetelere el konulda tmsf tarafından. Hazineden Genç Partiye verilen yardıma, Genç Partinin TMSF ye ait olan şirketlere olan borçu yüzünden el konuldu bir bakıma mahsub edildi.

Işin diğer tarafıda bu partilere verilen yardımının dehset miktarda olaması. Büyük müslüman Erbakan (!?) partilere verilen bu yardımı kişisel hesaplarına aktardı için yani ÇALDIĞI için mahkum olmuştur.

Bu yardımın tüm partilerede yapılması lazim %7 lik baraj neyin nesi oluyor? %10 seçim barajı %7 yardım parası Dehap bu seçimde oranını artırırsa sistem barajını %15 e yardımıda %10 çıkartır.

alevi_murat24
19.01.2007, 16:16
Bu paralar olamsa nasıl hava basaçaklar bunlar nasıl meydanları süsleyecek halkın duygularını sömürecekler. seçimde nasıl seçim yatırımı yapacaklar tabiki bizim paralarımızla. bence bu paranın özellikle dogudaki yolu köprüsü okulu içme suyu elektirgi olamayan köylere işi imkanı olamayan yerlere en azından birtane bilen fabrika yapmak aktarsalar. günaha girerler. ben oldum olasıya bu paranın gösteriş için gereksiz olarak harcandıgı için nefret ediyorum bu para için kanun cıkaranlara

dilket
19.01.2007, 17:56
Yaw arkadaş bu nasıl sistem hangi mantıkla hareket ediyor. Ben mecliste temsil edilemiyorken (belli bir bölgede büyük bir çoğunluğun oylarını alan partiden bahsediyorum) benim, senin verdiğmiz vergilerle bir başka parti, bir başka adı sanı bilinmeyen yaratıkların ne hakla bu sözde yardımları alabiliyorlar. En büyük ayrımcılığı devlet yapıyor türkiyeyide bölenler onlar!

insanlar kardeş
29.01.2007, 13:13
Sevgili canlar işte hazinede geçinmenin en güzel örneği.
Dikkat ederseniz mevcut yönetimler yıllar yılı Türkiyede siyaseti çevresel çıkarları doğrultusunda yaptılar vede yapıyorlar.Çoğu mesleksiz.Hazineden geçinmenin ülkede en rahat geçim kaynağı olduğu mübarekler iyi biliyor.
Fakir fukaranın alın terini bu şekilde çar çur etmekteler.
Koruyan kollayan bir hükümet bilen var mı?
Ondandır ki Siyaset sokağa inmiş.Mesleksiz ve mesnetsiz her kesin dilinde politika .Halbuki siyaset ve politika mesleklerin en zor en meşakkatli olanıdır.Ama ne garib bizim ülkede her kes bu mesleği benimsiyor.Çok mu zeki bir milletiz?Fedakar mıyız bilmem ama bildiğim bir tek şey var.
Siyaset ve politika =hazineden geçinmek olduğu içindir ki,çok tercih ediliyor.
Esnafı nalburiyesi.çakkalı bakkalı öğrencisi,sanatçısı çiftçisi dulu yetimi yediden yetmişi hepsi politika peşinde...
Saygılarımla...