Orijinalini görmek için tıklayınız : hangi okulu bitirdiniz yada hangi okula gidiyorsunuz
sitede genel olarak tum alevi gencleri var vede cogu yurt disinda bunun icin tum arkadaslara soruyorum tahsil durumunuz ne hangi okulu bitirdiniz veya hangi okula gidiyorsunuz genclerin okulla arasi nasil anlamis oluruz deyilmi.
arkadaslar ilk ben yazayim size hangi okulu bitirdigimi
ben ilkokulu 8 yilda bitirdim ama simdi diyceksiniz zaten 8 yil diye ama ben ilkokula giderken 5 yildi.1. sinifi iki yilda bitirdikten sonra 2. sinifda zorlanmadan 3. sinifa gectim ama bu siniftada 2 yil kaldim sonunda 4 sinifa gecdim ama benimle okula baslayan arkadaslar bitirmislerdi oklulu ama ben hala ilkokuldaydim neyse 5. sinifda da takilinca yeni gelen ogretmen bana bakti diyerlerine gore boyum cok uzundu yani buyukdum diyerlerine gore ogretmen bakti olmuyo beni okullar tatil olmadan mezun etti anliycaginiz 8 yil okudum ilkokulu....
saka saka saka yok arkadaslar tabiki yazdiklarim sakaydi bende ilkokulu 5 yilda bitirdim ama devami koy yerinde yasamanin gazabina ugradim ve okuyamadim cunki en yakin ortaokul 20 kilometreydi dedemler gondermedi bende cahil kaldim anliycaginiz ilkokul mezunuyum ben.....
Yakapınarlı 27.11.2005, 16:47 bende cahil kaldim anliycaginiz ilkokul mezunuyum ben.....[/quote]
candost cahil kalıp kalmamak okumakla olmuyor önemli olan kendini geliştirebilmiş olman.herkez okumuyor.ama ilkokul mezunu çok kültürlü bilgili insanlar tanıyorum.yada tam tersi üniversite okumuş ama hiç bir birikimi olmayan insanlarada tanıyorum.kendini geliştirmek önemli.
saygılar...
Yakapınarlı 27.11.2005, 16:50 bende cahil kaldim anliycaginiz ilkokul mezunuyum ben.....
ilk okul mezunu olman cahil olduğun anlamına gelmez.üniversite okumuş ama hiç kültürü olmayan insanlar tanıyorum benim gözümde peş para etmiyorlar.ilkokul mezunu ama kendini geliştirmiş insanlarda var.işte önemli olan budur.önemli olan kendini geliştirip geliştirmediğindir.
saygılar....
Bir Zeynep 27.11.2005, 19:28 bende cahil kaldim anliycaginiz ilkokul mezunuyum ben.....
Öyle deme can, sirf okumakla zaten adam olunmuyo en güzel en yüksek okullari istersen tesekkür ile bitir (teskür mü tesekkür mü bisey var ya Türkiye de?!), adam olmadiktan sonra söyle NEYE yarar?? Köylerin durumu ne yazik ki öyle. Babamda sadece ilk okul mezunu, annem hic okumamis, adini yazmasini bile aha burda Almanyalarda ögrendi 20 yasindan sonra.
Görüyorum da bayagi bi kisi oy vermis ve simdiye kadar verilen oylar en fazla üniversiteye gitmis. Bende üniversite okuyorum. Almanyada. Bölümüm ingilizce ve ispanyolca. Bu yabanci diller kadar KENDI ANA DILIMI -yani TÜRKCE yi- bilsem ne güzel olurdu malesef en cok zorluklari türkce dilinde buluyorum. Almanyanin okul sistemi TR dekinden cok farkli, cok gec mezun oluyorsun burada. Ilk okul 4 sene (6-10), orta okul 6 sene (10-16), lise 3 sene (16-19), yani hic sinifta felan kalmazsan Üniversiteyi anca 19/20 de basliyosun. En az 3 sene (Bachelor of Arts mezunu olarak cikisyosun), yada yüksek mezun iki sene üstüne katip, yani toplam 5 sene üniversite, Master of Arts yada Master of Education (ögretmen) olarak mezun oluyosun. Ama bunu cok kisi basaramiyo bes sene icinde ve 6-7 seneye kadar uzayabiliyo. Malesef yani 25-27 yasinda okulu anca bitirmis oluyorsun ve gelde hemen ardindan is bul sen hele. Cok zor vallaha. Oku oku, bitmiyo bi türlü... Ve bakalimda bitirdikten sonra bi ise yarayacakmi!? Insallah öyledir yoksa okumayiz tabiki ama hic belli olmaz iste. Ablam yeni bitirdi ve haril haril is ariyo. Kolay degil gercekten. Benim üniversitem 2,5 sene oluyo ve haddinden hizli okudum, insallah böyle devam giderse toplam 4-4,5 senede bitiririm. Hayirlisi insallah.
evet arkadaslar haklisiniz okumakla adam olunmuyor ben bunu cok onceleri anladim cok kisi tanidim cok insan gordum ama inaniki kendini yetistirmesini bilen insan bir baska oluyor dedimya ben ilkokul mezunuyum ama cok kisiyle tartisabilirim bazi konularda yani kendini yetistirmek cok onemli her insan alabildigine insandir her insan okudugu yasadigi kadar insandir....
erdemkocak 27.11.2005, 21:42 8 Yıllık Temel eğitimi İstanbulda bitirdim...
Sonra Bursa'da Endüstri Meslek Lisesi Makina/Tesviye Bölümünü kazandım... 3 yıl burayı okuduktan sonra tekrar istanbula geldim... Üniversiteye hazırlanmak için 1 yıl dersaneye gittim...
Daha sonra üniversite sınavlarında Mühendislik fakültesini kazanamayınca, Tercihimi en azından 2 Yıllıktan yana kullandım... Yine Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek yüksekokulu Makina Teknikerliği bölümünü Geçtiğimiz ağustos ayında bitirdim...
Şimdide bunu 4 yıllığa, makina mühendisliğine yükseltmek için DGS sınavlarına hazırlanıyorum... Eğer olursa 2 yıl daha okuyup makina mühendisi olacam inşallah... Ayrıca unutmadan Açıköğretimde de okuyorum... İşletme Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim...
sessizfırtına 27.11.2005, 21:47 önemli olan hayattan alacağın dersi yaşamına yansıtmak,tabiki okumanında faydaları var olmaz olurmu neden öyle düşünüyon erdem kardeş,bence biraz genelleme yapmışsın sen kendi açından olaya bakıyon,karşındaki insanlarada biraz hak vermek lazım.......kimse okumadan doktor,profösor,hakim veya avukat vs olabilir mi?sence....daha bir sürü meslek dalı var,kimse dirsek çürütmeden bir yerlere gelemez.onun için ne ekersenonu biçersin.ben lise mezunuyum fakat hem maddi hemde manevi yönden ünv ye gidemedim.ama şu anda imkanlarım var ama bu yaştan sonra bir yuva kurmanın zamanı geldi .yinede okuyun canlar bolbol okuyun.............saygılar...................
erdemkocak 27.11.2005, 21:51 önemli olan hayattan alacağın dersi yaş***** yansıtmak,tabiki okumanında faydaları var olmaz olurmu neden öyle düşünüyon erdem kardeş,bence biraz genelleme yapmışsın sen kendi açından olaya bakıyon,karşındaki insanlarada biraz hak vermek lazım.
Ben bişey demedim yaw... http://smilies.sofrayt.com/aiw/fie.gif http://smilies.sofrayt.com/aiw/not-me.gif
Ben ilkögretim(8 yil) ve liseyi(4 yil) Istanbul'da okudum.Daha sonra Kayseri'de Endüstri Mühendisligini bu yaz bitirdim.
herkes hayatdan bişeyler alıyor ....
bazende hayat bizlerden bişeyler alıyor...
ben ilk orta ve liseyi zamaında bitirdim ama üniversiteye rötarlı başladım.. başlayışımdan mıdır nedir bitişde rötarlı oldu....
insanın kendini yetiştirmesi önemli birşey evet ama bu devran aslanı kanaryaya boğduran devran etiket olmayınca olmuyor.. gerçi oda yetmiyor başka şeyler de isteniyor... :)
Dostca Kalın
izmirksk 28.11.2005, 13:22 ilkokulu 5 yilda bitirdim ama devami koy yerinde yasamanin gazabina ugradim ve okuyamadim cunki en yakin ortaokul 20 kilometreydi dedemler gondermedi bende cahil kaldim anliycaginiz ilkokul mezunuyum ben.....
selamlar cehaletin diploma ile hiç ama hiç alakası yoktur.sakın gerçek yaşamda insanların diploması var diye onlar bir çok şeyi benden daha iyi bilirler diye düşünme.
gerçekten diploma denen şey hele hele eğitim berbatsa o ülkede ezberci kitleler yetiştiriyor.ezberde kısa sürede unutulan bir şey olduğuna göre ilkokul mezunu ile ünv. mezunu arasında pek fark kalmıyor.
bunlar benim samimi düşüncelerim.
bilgi kimsenin tekelinde değildir.kitaplarda duruyor.kim açar okur bir şeyler kaparsa o daha bilgilidir.
tekrar söylüyorum hiç bir bilgi kimsenin tekelinde değildir
Üniversite de bir hocamızın lafını unutmuyorum;
"buraya tomruk olarak geldiniz biz sizi biçip biraz şekillendireceğiz ancak mobilyalık kereste mi olursunuz yoksa inşaatlık kalas mı onu siz belirleyeceksiniz"
Sonuçta üniversitelerin ana görevi insana meslek kazandırmaktır. Üniversite mezunu olup belli bir meslek sahibi olmak insana ancak bazı konularda kariyer sahibi, belki birazda konulara yaklaşım ve açılım farkı verir.
1983 de girdiğim Karadeniz Teknik Üniversitesinden 1988 yılında Makina Mühendisi olarak mezun oldum.
izmirksk 28.11.2005, 14:26 evet arkadaslar haklisiniz okumakla adam olunmuyor ben bunu cok onceleri anladim cok kisi tanidim cok insan gordum ama inaniki kendini yetistirmesini bilen insan bir baska oluyor dedimya ben ilkokul mezunuyum ama cok kisiyle tartisabilirim bazi konularda yani kendini yetistirmek cok onemli her insan alabildigine insandir her insan okudugu yasadigi kadar insandir....
bu mesaja şimdi dikkat ettimde aynı şeyi düşünüyormuşuz.
haklısın kendini yetiştirmek önemli
gelmiş geçmiş en iyi fizikçilerden faraday, ilkokul mezunu idi
bende liseye kadar istanbulda okudum sonra bolu yani abant izzetbaysal üniverstesini kazandım... ordanda mezun oldum şimdide açık öğretimden devam ediyorum eğitimime :) okumak gibisi yok
hasanerdogan 28.11.2005, 18:27 Arkadaşlar;
Ben ilkokulu köyümde bitirdim.Daha sonra köyümde okul olmadığı için Ardahan'a yatılı okula gittim.Sonra kars.Lise Gümüşhane ve Erzincan.Daha sonra İstanbul üniversitesi İngilizce öğretmenliğini kazandım ve bitirdim.6 yıllık öğretmenim. Ama çoğu arkadaşımın dediği gibi üniversite bitirmekle olmuyor.İnsanların kendini yetiştirmesi lazım. Ama okulun insanların bakış açısını geliştirdiği kesin.Hepinize saygılar.
okumakla adam olunmaz sonucuna ben de katılıyorum,onun dışındaki detaylar pek de önemli değil...
Tamam okumakla adam olunmaz, buna bende katiliyorum. bana gore insanin kendisini yetistirmesinden daha cok,,yasamdan edindigi derslerden adam olunur...okumakla adam olunmaz ,tamam, ama bu universiteyede gitmeye gerek yok ta,demek degildir..degil mi?
gercekden de arkadaslar bazi seyler vardirki insanlar yasadikca daha iyi anlar daha iyi konusur daha iyi dusunur bir baska gozle bakar hayata bunada yasam tecrubesi diyorlar bunun okulla hic alakasi yoktur insanin kendi kendini yetistirme sanatidir bana gore ama bazilari tecrubede diyor hatayi yaparak dogruyu ogrenirsin ama okuyarak ogrenebilrmisin hayatin gerceklerini aci yuzunu iste demem oki gercekdende en buyuk okul hayat en buyuk diploma basari en buyuk kazancsa saygidir sevgidir.......
Yakapınarlı 28.11.2005, 21:52 Tamam okumakla adam olunmaz, buna bende katiliyorum. bana gore insanin kendisini yetistirmesinden daha cok,,yasamdan edindigi derslerden adam olunur...okumakla adam olunmaz ,tamam, ama bu universiteyede gitmeye gerek yok ta,demek degildir..degil mi?
tabiki o anlama gelmez elbetteki okumak yani eğitimini tamamlamak çok güzel birşey . zaten burada okuyamamış olan insanların kendilerini geliştirmeleri gerektiğinden bahsediyoruz kimseye üniversite boş biryer herkez kendini geliştirebilir demiyoruz.sadece ben okumadım diyipte boş bir insan olarak kalmanın yanlışlığından bahsediliyor.
saygılar kardeşş...
a.ö.f kamu yön.1.sınıf öğrencisiyim.
browsboy 29.11.2005, 13:23 anadolu üniversitesi 4. sınıf işletme öğrencisiyim
DENIZCENK 01.12.2005, 18:17 bende yeni kazandım üniversiteyi malatya inönü üniversitesi Muhasebe bölümünde okuyorum..
selamlar herkese, yeni uyelerdenim.
4 sene lise 1 sene ing.haz. 4 sene universite okudum, havacilik muhendisligi diplomam var. Bir muessesede pilotluk yapiyorum. pilot lisansini daha sonra gelen 2 senelik egitim kapsaminda aldim, 4 senedirde aktif ucuyorum.
arkadaslarimin hemen hepsiyle ayni fikirdeyim, egitim sizi bazi kapilara getirebilir ama kapiyi acan gene siz olmak zorundasiniz, ya da turkiyede oldugu gibi dayilariniz amcalariniz.
turkiyedeki egitim sistemi ve batili ulkelerdeki egitim sistemi tamamen birbirinden farkli, neden acaba, hic sordunuz mu?
bizim turkler gidiyor disari universitelere ve onlar turevi integrali daha yeni ogrenirken bizim turkler basiyor onlara.
allah diyorum, e bu mu yani turev integral karin mi doyuruyor turkiyede yoo.
bizim milli egitim mufredatinin basinda 8 kisi varmis, bunlardan 5i amerikaliymis.
ve bizi bu ezberci ve teorik formatta ezen kisiler, hamal gibi formul ezberlettirenlermis bu amerikali arkadaslarmis.
icimizde egitimci arkadaslarimiz var, onlar daha iyi bilir. temelsiz yorumlar yapmayayim.
herkese iyi haftalar, calismalar
Bir Zeynep 05.12.2005, 22:28 Bir muessesede pilotluk yapiyorum. pilot lisansini daha sonra gelen 2 senelik egitim kapsaminda aldim, 4 senedirde aktif ucuyorum Kolay gelsin pilot abim. Ne güzel pilot olman, buna sevindim. Iyi ucuslar ve aramiza hios geldin can.
sagol guzel kardesim, hos bulduk herkese.
bu forumda dikkatimi cekiyor, cok kisi yurt disinda oralarda bu kimligin canli tutulmasi cok guzel, ve buraya da cok guzel bir ornek.
herkes birbirine cok saygili ve duzeyli, Allah bozmasin
ne kadar guzel meslek sahipleri var aramizda arkadaslar bu mesajlari okudukca gercekden cok mutlu oluyorum yani bir seyleri paylasmak gercekten guzel sey bazi seyler vardir paylastikca cogalir sagolun arkadaslar...
Hüseyin69 08.12.2005, 19:11 bende ilkokulu zar zor bitirdim diplomami bile kücük kardesim gitti almaya 78-82yillarinin calkantili yillar oldugunu bazilariniz iyi bilir her hafta üc ögretmenden bes yilda kac ögretmen degistirimisim hesaplayin artik
iki kere iki dörttür bazen bunu bilmek icin profösor olmak ne kadar gerekiyorsa o kadarda gereksizdir bence
ama suda bir gercektir gercekten okumus bilgi edeb erkan irfan sahibi benden kirk yas kücükte olsa ona saygida kusur etmem
Ben liseye kadar izmirde okudum Tic. Mes. Lis. muhasebe bölümü mezunuyum ama 3 yıllık itfaiyeciyim ne okuduk ne olduk ama işimi çok severek yapıyorum
o yüzden itfaiyecilik yüksek okuluna gitmeyi çok isterdim
yorum200423 09.12.2005, 01:33 Merhaba arkadaşlar ben de üniversitede turizm bölümündeyim ve birkaç sebepten dolayı şu anki okuduğum üniversite benim 2.üniversitem.Bu yılla beraber toplam 6. yılımı dolduruyorum ve 1 yılım daha var.Bunları yazmamın nedeni hiç okula gidememiş yada sadece ilkokula gidebilme imkanı bulan ve okumayı çok isteyip hatta okuduğu dönemlerde de çok başarılı olmuş ancak bitakım nedenlerden dolayı öğrenim hayatına son vermek zorunda kalan kişiler için.
Ben bu geçen 6 yıllık dönem zarfında birçok arkadaşımın da söylediği gibi cehaletin okumayla düzeltilemeyeceği kanısındayım.Ama meslek sahibi olmak adına sadece üniversite de okuduktan sonra olunabilecek meslekler için geçerli tabikide.Bu durumde şart olanı okumak zorunda olmaktır yani bir öğretmen olabilmek için yada doktor vb...
Ama unutulmaması gereken ilkokuldan sonra bir eğitimin verilmediğidir okulda alınan sadece bilgidir yani öğretim yapılır.Eğitim ve öğretim birbirinden farklı kavramlardır ama birbirini tamamlarlar.Yani üniversitede hiçkimseye eğitim vermiyorlar, belki sen girdiğin ortamlarla kendini sosyalleştiriyosun ama ne sosyalleşme mesala bizim türkiyemizdeki çoğu üniversite öğrencisi için sosyalleşmak demek cafe ver barlara yapılan ziyaretlerdir...!
Diyeceğim şudur ki cahilliği atmanın, yoketmenin yolu tabikide eğitimden geçer ama şunu asla kimse inkar edemez unutmayın ki insan yeterki istesin eline bir kitap alsın ya da gazete ve okusun genel kültür sahibi olsun işte ozaman kafasında kendine ait fikirler olabilecek ve kendisi düşünmeye başlayacak ve başka insanların kontrolü altında olmayacak, başkalarının fikirlerini kendine amaç edinmeyecek ve insan olmanın yegane nedenini uygulayabilecek.....?
birde söylenecek birşey var şundan emin olun üniversiteye girmek gerçekten zor birşey değil burayı bitirmekte zor değil ( bu cümle hakkını veren insanlar için değildir ) ah keşke herkes görebilse buralarda yaşanan rezillikleri ve cehaletin en büyüğünü..........!
aslında yazmak istediğim okadar çok şey var ama üşeniyorum çok zor geliyor klavyede yazması..
PAYLAŞTIKÇA BÜYÜYEN ARTNİYETSİZ VE ÇIKARSIZ BİLGİ ADINA................
Babam ben okul tercihi yaparken bana demiştiki şehirdışı yaz ve kendin ayakları üzrinde durmayı öğren demişti....VAlla milet üniversitede sosyalleşmek adına ne yapıyor pek bilemem ama ben kendi ayaklarımın üzerinde durmayı oradaöğrendim.. Paramı nasıl harcamam gerekdiğimi ya da her insanın dost olamacagını dostlugun değerini öğrendim... Ha birde okul bitince bir diploma verdiler elime oda benim işime yaramıyor zeten..
Yakapınarlı 09.12.2005, 09:33 [quote=Lamekan] kendin ayakları üzrinde durmayı öğren quote]
dostlar sanırım bu çok önemli bir detay ben yaklaşık 8 yıldır ailemden ayrı yaşıyorum.ve artık kendi ayaklarım üzerinde durmayı öğrendim.ilk evden ayrıldığımda 17 yaşındaydım.doğru düzgün yemek yapmayı bile bilmiyordum.yumurta vs.:3D_NG: çok zorluk çektim,her seferinde bir bahane bulup köye gidiyodum tek olmak zor geliyodu o ana kadar elektrik faturası su faturası bunlardan bi haberdim.evet iş başa düşmüştü.annemin babamın yaptığı fedakarlıkların ne kadar zor olduğunu öğrendim.onlara daha bi saygım arttı.o soğuk kış günlerinde soba kovası hazırlamak.annem bunu hep yapıyordu.şimdi ben yapmalıydım yada üşümeyi tercih etmeliydi.hatta bir seferinde soba tutşmamıştı bende aseton yanıcı diye aseton dökmüştüm sobaya:3D_NG (6) gerisini varın siz düşünün.hehe .
artık bu şekilde herşeyi öğrreniyor insan belki evde olsaydım bunları hiç yaşamamış olacaktım.ama öğrenemeyecektimde.telefonda annemden yemek tarifi almayacaktım.:yamukgul: .
tüm zorluğuna rağmen insanın kendi ayakları üzerinde durması ne güzel.
MarineEngineer 09.12.2005, 12:19 herkese kocaman selam, fatma kardeşimin yaptıklarını bende üniversiteye ilk geldiimde yapmıştım şuan da ewde kaldıım için yemekten tutunda, bulaşık,ew temizliğine kadar hep kendimiz yapıyoz elimizdeki kısıtlı parayı en ii şekilde kullanmaya çalışıyoz ki ailemize fazla yük olmayalım.Hayatla mucadele edip yaşamı öğrenmeye çalışıyoz.Senin dediin gibi kendi ayaklarımızın üstünde durmaya çalışıyoz.öle işte.....
bende liseyi gebze de Yahya Kaptan Anadolu Lisesinde bitirdim.Şuan Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü 3. sınıf öğrencisiyim aynı zaman da International Maritime Organization (IMO) model kurs 7.02. ve 7.03 programını almaktayım günümüzde bu kurs parogmanı güverte bölümleri almakta ve bu programı amacı Uzakyol kaptanı yetiştirmektir.Biz her iki programıda almaktayız aynı zamanda öğrencisi bulunduğum üniversitenin İkisadi ve idrai bilimler fakültesi İşletme bölümü 1. sınıf öğrencisiyim tabi nu benim yan-dal programım akşamları 2. öğretim öğrencileri ile işletme derslerine giriyorum bugün 5 te de pazarlama ilkeleri sınavım war herneyse...İşte böle yoğun bir program içindeyim.(denizcilikle ilgili bir bölüm okumak veya bilgi almak isteyen arkadaşlar benle irtibata geçsinler; gemi inşa,gemi makina,ulaştırma işletme müh.,güverte vs.)
Arkadaşlarımın dier maillerini de okudum, okuyamayan arkadaşlarım biz ler cahil kaldık gibisinden yorumlar yapmışlar ve ben buna katılmıyorum, benim çevremde üniversite bitirmiş o kadar cahil insan war ki ne zaman nerde nasıl konuşacağını bilmeyen, bilmediği şeyleri sanki çok ii biliyomuş gibi anlatan ve daha niceleri... demek istediim insan ı kamil, aklı selim olguyu,ahlaki ve görgü değerlerini insanlar üniversite de veya herhangi bir okulda almıyorlar bunlar kişinin kendi kendine oluşturduğu ve yaşamdan zamanla kaptıı temellerdir.Bence kişiyi cahillikten kurtaran öğeler bunlardır dierleri sadece süslemedir.
Evet, dediğiniz gibi okumakla da iş bitmiyor. Hayatta istediğin yere ulaşmak için çok gayret göstermen gerekiyor. Diploma sadece insana artı bir puan sağlıyor. Ben de super lisesini bitirip gıda mühendisliğini okudum ve hatta bölüm üçüncülüğüm var. Ama işte Türkiyenin şartları malum... Ne kadar iyi bir dereceyle bitirsen de istediğin alanda çalışamıyorsun. Önemli olan insanın kendini geliştirmesi zaten. Artık sadece diploma da bir işe yaramıyor. Çeşitli kurslara gidip kendini zenginleştirmeli insan ki diğerlerinden ayrılsın ve farkedilsin. Neyse uzun lafın kısası herşey insanın elinde... İster okullu ister okulsuz, bir hedefin varsa ve buna ulaşmak için çaba sarfediyorsan ve en önemlisi şans senin yanındaysa yapamayacağın şey yoktur...
Herkes umarım istediği hedeflere ulaşır... Bol şanslar...
karyatit 10.12.2005, 16:49 TAM ANIMSAYAMADIM AMA ŞÖYLE BİR ATA SÖZÜMÜZ VARDI''cehalet ölür eşşeklik baki kalır''İSTEDİĞİN ÜNV. BİTİR KENDİNİ GERÇEKLEŞTİREMEDİKTEN SONRA DİPLAMA CEHELETİ DE ALMIYOR HELE DE BİZİM EĞİTİM SİSTEMİMİZDE??
karyatit 10.12.2005, 17:03 Fatma'nin Yazilarini Okuyunca Benİmdeaklima Ünv. İlk BaŞladiĞim Yil Geldİ.Şİmdİ GÜlerek Animsiyorum Ama Samsun'a İlk GİttİĞİm GÜn KaybolmuŞtum(sonradan ÖĞrendİm Aslinda Ayni Sokakda Dolanip DurmuŞum)o Kadar Çok KorkmuŞtum Kİİ Zingir Zingir AĞlamiŞtim ..sonra Taksİ Tutup GİdeceĞİm Yere-taksİde De AĞlama Turlarim Devam EtmİŞtİ-gİtmİŞtİm.ŞÖfÖr De Bana Pek AÇimiŞ GÖzÜkÜyordu,takİİ Taksİ Metredekİ Rakami SÖyleyene Kadar Ben Öyle SanmiŞim.tabİİ Uzun SÜre Taksİye VerdİĞİm Para YÜzÜnden AÇ Kaldim...
Hacibektasli 11.12.2005, 18:26 Ben suan 10.Siniftayim.Insallah Üniversite icin Ön Lisansimi alip(Abitur) Üniversiteye gececegim.Hedefim Tip okumak.
rockçı turna 11.12.2005, 18:33 ben üniversite öğrencisiyim, bölümüm uluslararası ilişkiler. 1. sınıftayım
arkadaslar dikkat ettimde galiba aranizda tek ilkokul mezunu benim cunki ankette sadece bir ilkokul isareti var onuda ben isaretlemisdim kendimi birazcik cahiil hissettim su an okuma sansim olsaydi belki bende unuversite veya baska bir bolumu isaretlerdim neyseeee....
Hacibektasli 13.12.2005, 19:32 arkadaslar dikkat ettimde galiba aranizda tek ilkokul mezunu benim cunki ankette sadece bir ilkokul isareti var onuda ben isaretlemisdim kendimi birazcik cahiil hissettim su an okuma sansim olsaydi belki bende unuversite veya baska bir bolumu isaretlerdim neyseeee....
Aaa ne demek abim olurmu hic.Yükesek bir Okulu bitirememis olmaklan Cahil olmanin ne alakasi var?Öyle düsünme sakin.Mesala örnek vereyim benim burdaki(Almanyadaki) kuzenlerimin hicbiri okumamis.Bu demek degildirki cahiller.Bence böyle düsünme sen.
bende ilkokulu zar zor bitirdim diplomami bile kücük kardesim gitti almaya 78-82yillarinin calkantili yillar oldugunu bazilariniz iyi bilir her hafta üc ögretmenden bes yilda kac ögretmen degistirimisim hesaplayin artik
iki kere iki dörttür bazen bunu bilmek icin profösor olmak ne kadar gerekiyorsa o kadarda gereksizdir bence
ama suda bir gercektir gercekten okumus bilgi edeb erkan irfan sahibi benden kirk yas kücükte olsa ona saygida kusur etmem
Kardeş neden kendini cahil hissediğini pek çözemedim. Neden dersen insan çeşitli sebeblerden okuyamıyabilir ama önemli olan kendisini yetiştirmesidir.Unutmamak gerek cehalet geçicidir ama eşşeklik baki kalır derler...
Bak Canerzincan abimde ilk okul mevzunuymuş...
Bir Zeynep 13.12.2005, 20:15 arkadaslar dikkat ettimde galiba aranizda tek ilkokul mezunu benim cunki ankette sadece bir ilkokul isareti var onuda ben isaretlemisdim kendimi birazcik cahiil hissettim su an okuma sansim olsaydi belki bende unuversite veya baska bir bolumu isaretlerdim neyseeee....
Estafurrullah can, aramizda eminim KIMSE seni cahil olarak görmüyo, sende kendini öyle görmemelisin. Dedim ya: sirf okumakla adam olunmuyo BIR ve herkesin imkanlari baska olabilir IKI. Mesela TR de sanirim okul parayla, dimi? Ama daha önemlisi, dedigim gibi iste bazen köyde yasarsin ve okul COK UZAKTA olur, mesela bak annemdeki gibi. Ne kadar istese bile gidememis. Sen yine ilk okula gitmissin, okuma yazma biliyosun, ne mutlu sana. Bak gerisini hep kendin kendini gelistirmissin, mesela alevilik üzerine arastirmalar bilgi toplamaklar yapiyosun. BU insani gelistirir zaten. KENDI ICINDEN gelmesi lazim bisey. Mesela bak, ben Üniversitede diyelim meselaaaaaaaaaaaaa Garcìa Lorca'nin gelmisini gecmisini, hayatini, kitaplarini okudum. Sor bakalim simdi bana: Garcia Lorca dan aklimda kalan 10 sey, hadi diyelim 5 sey var mi??? Yoooooooooooo... Bi sinav icin ögrenip, ezberliyosun, o kadar. Sevdigin bi bölüm veya konnu olursa, insan daha da farkli ögreniyo ve aklinda tutuyo, kendini gelistiriyo, dahada cok bilgi sahibi oluyo, tartisiyo, ölcüp bitiyo. Anladin?! Sakin bi daha cahil hissettigini kendini duymayayim, ok? Annen Baban, KENDIN ve hayatin sana gereken egitimi vermis zaten.
Saygilar.
can hüseyin 13.12.2005, 21:14 selam canlar ben şu anda van y.yıl ünversitesinde okumaktayım. ama size şunu söyleyebilirim iki tür insan vardır birincisi kendini akıllı bilen deliler ikincisi kendini deli bilen akıllılar .yani anlatmak istediğim şu okumakla adam olunmaz öyle insanlar var ki onu 99 kere sırtla cennete götür 100.de götürme senden adi kimse yok der.coğu zaman ot gibi ne varlığı belli ne yokluğu. olsun yinede insan insandır allahın bi bildiği varmış ki onları yaratmış kendinize iyi bakın candan selamlar
olmezozc 28.12.2005, 19:34 istanbul teknik yani İTÜ lüyüm
önümüzdeki on sene de öyle kalmayı düşünüyom çok sevdim ben bu mesleği
schafbock 05.01.2006, 21:33 Ben muğla üniversitesi beden eğiti rekreasyon bölümünde okuorum. Daha ilk senem ve 17 yaşında üniversiteli olmaktan gurur duyuyorum. Bölümümde hazırlık zorunlu olduğu için 5 yıl okuyacağım.
Bir Zeynep 05.01.2006, 22:06 Ben muğla üniversitesi beden eğiti rekreasyon bölümünde okuorum. Daha ilk senem ve 17 yaşında üniversiteli olmaktan gurur duyuyorum. Bölümümde hazırlık zorunlu olduğu için 5 yıl okuyacağım.
Wow canim kardesim seni tebrik ediyorum. 17 yasinda üniversite heee? Asil kac yasinda baslaniliyo? Bizim buradaki gibi mi (yani 19-20 yasinda mi)... Gurur duyuyorum seninle canim kardesim. Cok güzel. Allah yolundan sasirtmasin. Basarilar dilerim.
ibrahim-ch 05.01.2006, 22:52 Ben Maliye Muhasebe Y.ö Ankara mezunuyum
Ama simdi CNC (computer numeric control ) Programciligi yapiyorum.
Mert_offline 06.01.2006, 11:01 lisans= ege üniv. kimya müh.
y.lisans= ege üniv.
doktora= devam ediyor
avusturya lisesini bitirdim
şimdi marmara hukuktayım
bende matematik bölümdeyim erciyes üniverstesi.
Merhaba arkadaslar bende Amsterdamin Universitesinde, 3 uncu siniftayim ve Marketingcommunication, Management and Advice.
Herkeze cok cok basarilar dilerim..optum sizi
izmirksk 06.01.2006, 23:30 arkadaşlar baktımda değişik branşlarda okuyan yada bitirmiş arkadaşlarımız var.ve oran hayli yüksek(üniversite açıısndan özellikle)
yani artık bana ihtiyaç kalmadı
bu arkadaşlarımız kendilerini yetiştirdekleri alada ve bilgili olduklarını düşündükleri alanlarda bilgilerini paylaşsınlar.
zamanla bu olacaktır buna inanıyorum
evet banada ihtiyaç kalmadı tüm arkadaşlara okul hayatlarında ve sonrasında başarılar diliyorum
Festoolaa 07.01.2006, 02:17 Ben 20 yaşındayım ve istanbul universitesi makine muhendisligi son sınıftayim...İngilizce hazırlıkta okudum ama annem erken yazdırmış beni 5 yaşımda başlamışım okula haha cok yaramazmışım vallahi:D
Kızılırmaklı 07.01.2006, 14:26 2 yıl Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu Muhasebe bölümünde okudum. Daha sonra ara vermeksizin Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümü 3. sınıfdan devam ettim. 2 yılda öyle okuyarak 4 yıllık lisans mezunu olabildim.
atayselvi 09.01.2006, 21:27 Üniversite bitirdim .Halkla ilişkiler.Şimdi mahalle muhtarıyım.Mesleğimi yapıyorum.
Serkan_Devrim 09.01.2006, 22:51 Merhaba arkadaslar bende Amsterdamin Universitesinde, 3 uncu siniftayim ve Marketingcommunication, Management and Advice.
Herkeze cok cok basarilar dilerim..optum sizi
vay ortak! fiyakalı üniverste ha. yakışır. hehehe
vay ortak! fiyakalı üniverste ha. yakışır. hehehe
:yamukgul: Hahaaay ortak sagol! Bu arada durumlar nasil?Seni rahatsiz eden varmi? :3D_NG (26
Serkan_Devrim 11.01.2006, 15:13 :yamukgul: Hahaaay ortak sagol! Bu arada durumlar nasil?Seni rahatsiz eden varmi? :3D_NG (26
yok kimse raatsız edemiyo.:yamukgul: hehehe kendine iyi bak ortak
slm dostlar.ben muğla üniversitesi beden egitimi spor yuksekokulunda okuyorum.okumanın gereklı oldugunu dusunuyorum.tabıkı unıversıteye otgelıp ot gıden ınsanların oldugunu bılıyorum.tabıkı ınsan kendını gelıstırmeden hıcbırsey olmuyo.ama sunuda unutmamak lazım kı.eger anne babada maddıyat yoksa okumak zorunda kalıyosun ve bılıyoruzkı okumayan ınsan bıryerlere gelemıyo.ben okumasaydım ne olurdu ornegın bı marketım olurdu yada ne bıleyım bı restaurant.ama sımdı okuyorum nasıp olursa beden egıtımı ogretmenı olucam.eger ıster ve calısırsam okulda dr yada ogretım gorevlısı olarak kalabılırım.bız buralara gelelım kı alevı soyuna bı yardımımız dokunsun.neden heryerde bı dostumuz yandasımız olmasın.dusunun bı bankada alevı bı arkadasınızın calıstıgını ne sıra beklersınız ne de ısınız yarım kalır bu ve bunun gıbı ornekler
slm dostlar.ben muğla üniversitesi beden egitimi spor yuksekokulunda okuyorum.okumanın gereklı oldugunu dusunuyorum.tabıkı unıversıteye otgelıp ot gıden ınsanların oldugunu bılıyorum.tabıkı ınsan kendını gelıstırmeden hıcbırsey olmuyo.ama sunuda unutmamak lazım kı.eger anne babada maddıyat yoksa okumak zorunda kalıyosun ve bılıyoruzkı okumayan ınsan bıryerlere gelemıyo.ben okumasaydım ne olurdu ornegın bı marketım olurdu yada ne bıleyım bı restaurant.ama sımdı okuyorum nasıp olursa beden egıtımı ogretmenı olucam.eger ıster ve calısırsam okulda dr yada ogretım gorevlısı olarak kalabılırım.bız buralara gelelım kı alevı soyuna bı yardımımız dokunsun.neden heryerde bı dostumuz yandasımız olmasın.dusunun bı bankada alevı bı arkadasınızın calıstıgını ne sıra beklersınız ne de ısınız yarım kalır bu ve bunun gıbı ornekler
ben bankacıyım
çooook da bankacı tanıdığım var sizi bekleten biri olursa haberim olsun :komik
hallederiz :D
İşte eğitimin amacını çözmüş bir kişi ile tanışmak ne güzel. Her yerde adamımız olsun, hiçbir yerde sıra beklemeliyim diye eğitim görmek; eğitimi teşvik etmek. Eğitimin amacı "Alevi soyuna" değil de "insanlığa bir yararı" dokunmak olarak biliyordum ama yanılmışım.
G. Ü. İletişim Fak. mezunuyum, , dört yıl önce sadece bilgilerimi denemek için tekrar girdim sınavlara Açıköğretim Fak. Halkla ilişkiler den iki yıllık ön lisans diploması aldım, şimdi işletme için tekrar başvuruda bulundum ama hiç cesaretim yok...
Bütün bunların yanında bir de öyle meşakkatli bir okul daha var ki bu da Hayat Üniversitesi, dilerim hepiniz bundanda başarıyla mezun olursunuz...
izmirksk 06.02.2006, 12:11 G. Ü. İletişim Fak. mezunuyum, önceleri istemediğim bir bölümdü ama şu anda mesleğimi yapıyorum. İsteğim hep Mülkiyeli olmaktı ama olmadı, dört yıl önce sadece bilgilerimi denemek için tekrar girdim sınavlara Açıköğretim Fak. Halkla ilişkiler den iki yıllık ön lisans diploması aldım, şimdi işletme için tekrar başvuruda bulundum ama hiç cesaretim yok...
Bütün bunların yanında bir de öyle meşakkatli bir okul daha var ki bu da Hayat Üniversitesi, dilerim hepiniz bundanda başarıyla mezun olursunuz...
okumaya ve öğrenmeye yönelik böyle bir isteğinizin olması çok güzel
Ben iki yıl İTÜ uçak mühendisliği bölümünde okuduktan sonra orayı bırakıp çocukluğumdan beri hep okumak istediğim ODTÜ inşaat mühendisliğine geçtim şu an 2.sınıftayım. Fakat gördüm ki Türkiyedeki eğitim bozukluğu üniversitede de aynı. İlkokulda başlayan ezberci zihniyet üniversitede de aynen devam etmekte. Gerçekten Türkiyede üniversite okumanın insana kattığı fazla birşey yok aslında önemli olan gerçekten kendini geliştirmek...
ulalıgenç 09.02.2006, 23:22 arkadaslar ilk ben yazayim size hangi okulu bitirdigimi
ben ilkokulu 8 yilda bitirdim ama simdi diyceksiniz zaten 8 yil diye ama ben ilkokula giderken 5 yildi.1. sinifi iki yilda bitirdikten sonra 2. sinifda zorlanmadan 3. sinifa gectim ama bu siniftada 2 yil kaldim sonunda 4 sinifa gecdim ama benimle okula baslayan arkadaslar bitirmislerdi oklulu ama ben hala ilkokuldaydim neyse 5. sinifda da takilinca yeni gelen ogretmen bana bakti diyerlerine gore boyum cok uzundu yani buyukdum diyerlerine gore ogretmen bakti olmuyo beni okullar tatil olmadan mezun etti anliycaginiz 8 yil okudum ilkokulu....
saka saka saka yok arkadaslar tabiki yazdiklarim sakaydi bende ilkokulu 5 yilda bitirdim ama devami koy yerinde yasamanin gazabina ugradim ve okuyamadim cunki en yakin ortaokul 20 kilometreydi dedemler gondermedi bende cahil kaldim anliycaginiz ilkokul mezunuyum ben.....
Bence varya bu kadar güzel bir yazı yazan hiç bir insan cahil olamaz...ha unuttum bende bilgisayar mühendislğinde okuyorum ama daha 1. sınıf....
mihrican52 21.02.2006, 23:53 Ordu Ticaret Meslek Lisesi Mezunuyum...
ALeViQueeN 24.02.2006, 13:58 Ben Hollandada Hbo pabo yapiyorum (pedagogische academie basisonderwijs)
Türkçe çevirmesini yaparsan yüksek okul anlamina geliyor ama bence üniverste ayari tr.de
ögretmenlik okuyorum kisacasi :D
CANDOST sen kendini anlamsız yere eleştirmişsin.sen birikimin zaten bu sitede olman,biz burada fikir tartışıyoruz olaylara daha başka bi çerçeveden bakıyoruz.bunun yerine başka sitelerde okey de oynayabilirdik.bütün dostların yazılarını okumaya çalışıyorum katıldığım forumlarda.ben yıldız teknik üniversitesini yeni bitirdim.ama diyebilirim ki burdaki fikir ortamını orada bulamıyorsunuz.insanlar çok daha farklı şeylerin peşinde.size ilginç bişey daha aktarmak isterim benim çevremde dikkat ettiğim gazete ve kitap okuyan ve siyasi,ekonomik veya gezi türünde ne olursa olsun her konuda oturup konuştuğumuz arkadaşların çoğu alevi.bu beni çok gururlandırıyordu.burada hangi okuldan hangi şehirden olursa olsun bu kadar birikimli (benim yaş gurubumda) dostları görünce sevindim ve aynı gururu duydum.
bende hacettepe üviv. sosyal hizmetler bölümü 2. sınıf öğrencisiyim..
insanları sadece aldığı eğitime göre değerlendirmek ne kadar cahilce...
"Ne kadar bilim okursan oku, davranış yoksa cahilsin! Bilime uygun davranmayan kimse üzerinde birkaç kitap yüklenmiş bir hayvandan başka bir şey değildir! O beyinsiz üzerinde odun mu var(kitap mı) haberi yoktur." -şeyh sadi-
candost_20 25.02.2006, 09:41 Ben ilkögretim(8 yil) ve liseyi(4 yil) Istanbul'da okudum.Daha sonra Kayseri'de Endüstri Mühendisligini bu yaz bitirdim.
Tüh keşke bitirmeden önce tanışsaydık seninle can bende kayseride üniversite ögrencisiyim.neyse saglık olsun bakalım.
okumakla adam olunmaz sonucuna ben de katılıyorum,...
%60'ın üzeri ankete katılanların üniversite mezunu devam edin dostlar okumaya ama önce adam olmaya tabiki kimse şunu unutmasın eğitimsizlik asla cahillik değildir...
Ben Hollandada Hbo pabo yapiyorum (pedagogische academie basisonderwijs)
Türkçe çevirmesini yaparsan yüksek okul anlamina geliyor ama bence üniverste ayari tr.de
ögretmenlik okuyorum kisacasi :D
Tr'deki okulları basite almanız yanlış bir olgu, ama eğitim sistemini eleştirebilirsiniz, unutmayın ki birçok dalda birçok ülke Türkiye ile yarışmalara girmeye bile çekinirler, özellikle matematik dalında Türkiye'deki öğrencilerin başarıları gözardı edilemeyecek kadar fazla...
izmirksk 25.02.2006, 14:35 %60'ın üzeri ankete katılanların üniversite mezunu devam edin dostlar okumaya ama önce adam olmaya tabiki kimse şunu unutmasın eğitimsizlik asla cahillik değildir...
çok haklısın
diploma herşey değil kendini yetiştirebilmek çok önemli
ArGuVaNlı 27.02.2006, 19:13 lisans + yüksek lisans (matematik)
Arkadaşlar inanın okumak,bilgi edinmek yüksek tahsil görmek herzaman iyidir.cahillikten adama hiçbir fayda gelmez.
Benim kendime ders aldığım bir söz vardır; CAHİLDEN BİR DOSTUM OLACAĞINA AKILLIDAN 1000 DÜŞMANIM OLSUN...
Gerçekten bilgili ,kendini yetiştirmiş ,kendine ve çevresindeki insanlara yararlı birisi olmak çok güzel.
hım bu arada ben lise mezunuyum, A.Ö.F Banka ve sigortacılık bölümündeydim bıraktım
schafbock 03.03.2006, 04:02 muğla üniversitesi beden eğitimi rekreasyon bölümü
arkadaslar ,benim orenim ilk okuldur,ilk okulu bitirdikten sonra orta orenime gitmek icin cok istiyordum,rahmetlik ilk okul oretmenim ispartali mustafa ozkan hocam bu konuda yardimlarini esirgemedi,mailesef madi olanaksizlardan okuyamadim[okula kaydim yapilmadi],aileme madi katkiyi saglamak icin kucuk yasta calismak zorunda kaldim .icimdeki okuma isteyi genel kultur emekci bir sinifin bireyi olarak kendimi yetistirdim bu konuda yine en buyuk desteyi sevgili hocam MUSTAFA OZKAN dan aldim,eytimi ve yonlendirmesi kendi kisiliyimde olmama neden olmustur,bagimsiz kisilik yapisi edinmem onun eseridir.izmire tayini ciktiktan sonra 10 yil bir ara gecmisti antakya merkezde tasadufen karsilastik elimde cumhuriyet gazetesi vardi gorduyunde ne kadar sevindiyini ifade edemem,ilk soylediyi soz emeyim bosa gitmediyine cok sevindim dedi.mustafa hocami ve onun gibi dusunun durust olan herkesi saygiyla aniyorum.bagimli bir kisilik dar bir dusunceyle yapilan orenim sadece brans eytimi olarak olur ,o kisi orenimi ne kadar yuksek olursa olsun hangi unveristeyi bitirmis olursa olsun,o deinmek istediyi mesleyi orenmistir,genel kulturden yoksun dar bir cerceve icinde dusunur,kati bagimli bir kisilik konumdadir sorgulamadan arastirmadan hazir olanlarla yetinir.genis bir cercevede okumak arastirmak bagimsiz halk kulturunu orenebilmek, bir sanatir bu sanat her emekcinin mesalesidir.
astokomlu 05.03.2006, 10:45 ben erzincandan hakan ağbaba....ilkokulu 5,orta okulu 3,liseyi 4(1yıl hazırlık)'da bitirdim.şu an sınıf öğretmenliği 2.sınıf öğrencisiyim...
.................................................. .................................................. ....
ZANNETME GÖK KUBBE ÖYLE DURUYOR...
GÖRDÜĞÜN KAİNAT SEMAH DÖNÜYOR.....
Ben Yurtdışında uzmanlık eğitimine devam ediyorum. Sydney Western Universitity
bende aslinda üniversiteye gitmek istiyordum spor akedemisi ama olmadi ne yapalim sirinyer lisesini bitirdikten sonra askerlik falan filan sonra hayat iste sorumluluklar derken yas oldu 28 bundan sonrada hayat üniversitesini bitirmeye bakiyoz
gerçi uzun zaman oldu ama, Marmara Üniversitesi İşletme.
ben daha üniversitede okuyorum
Malatya (T.Ö.A.L)Turgut Özal Anadolu Lisesinde okuyorum
haydargunel 06.03.2006, 01:44 istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi coğrafyada okuyorum. okuyupta ne olacağım bilmiyorum ama okuyorum işte. sadece üniversite okumak yetmiyo...
yclgr aynı okul mezunuyuz :) T.Ö.A.L
Allah yardımcın olsun.Nail Bey hala müdür yardımcısı ise yüz misli daha da bir yardımcın olsun!..
anadolu üniversitesi kamu mezunuyum.Eğitim eğer insanda kalıcı özellikler bırakıyorsa önemlidir yoksa şu okul mezunu bu okul mezunu boş.önemli olan kişinin kendi kendini eğitebilmesi
iskenderun demir çelik anadolu lisesinde okuyorum
ayçeidilerkmen 06.03.2006, 18:06 dogru dostlarım onemlı olan insanın kendını geliştire bilmesi teknik zeka ve sosyal zekayı ayırt edebılmek çok onemlı bence sosyal zekaya sahıp olabılmek çok daha muhım..
ayçeidilerkmen 06.03.2006, 18:07 kemal istanbulun nersınde oturuyosun??
derviscemal 06.03.2006, 19:30 kemal istanbulun nersınde oturuyosun??
Sayın ayçeidilerkmen,
bı topic hangi okulu bitirdiğinizle ilgili ikametgah mesajlarını lütfen özele atınız.
ayçeidilerkmen 06.03.2006, 19:33 tamam dervışcemal baba kusura bakma ben yenısıyım buranın o yuzden kıma hemen aglıcmm sımdı özürr yapmamm bıdaa:DD
İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır
Okumaktan murat ne
Kişi Hak'kı bilmektir
Çün okudun bilmezsin
Ha bir kuru emektir
Okudum bildim deme
Çok taat kıldım deme
Eğer Hak bilmez isen
Abes yere yelmektir
Dört kitabın ma'nisi
Bellidir bir elifte
Sen elifi bilmezsin
Bu nice okumaktır
Yiğirmi dokuz hece
Okursun uçtan uca
Sen elif dersin hoca
Ma'nisi ne demektir
Yunus Emre der hoca
Gerekse bin var hacca
Hepisinden iyice
Bir gönüle girmektir
bu sözlerin üstüne söz söylemek bize yakışmaz
Ben şuan AÖF Kamu Yönetimi okuyorum. Liseyide Yapı Ressamlık okudum. Yani anlayacağınız meslek değiştirmekle uğraşıyorum
Ben şuan AÖF Kamu Yönetimi okuyorum. Liseyide Yapı Ressamlık okudum. Yani anlayacağınız meslek değiştirmekle uğraşıyorum
allah yardımcın olsun, temel olmadan birascık zor oluyor. ben bile ticaret lisesi mezunu olduğum halde iktisatta falan bayağı zorluk çekiyorum. ama yeter ki azim olsun, başarırsın. umarım kamuda aradığını bulursun :)
ben de aöf işletme okuyorum, 2 deyim ve sınavlar yaklaştı. çooookkk çalışmam lazım çok :S :S
ben ilkokulu ve orta okulu Sivas'ın şirin İmranlı ilçesinde benim için önemli bir yere sahip Asım Özden Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda okudum.Liseyi İstanbul Bahçelievler Lisesinde okudum.Daha sonra 2 yıl Trakya Üniversitesi Edirne Meslek Yüksekokulu Büro yönetimi ve sekreterlik bölümünde okuduktan sonra açıköğretim fakültesinde işletme bölümünü bitirdim.Okulların adlarını yazmamdaki neden arkadaşlarımla karşılaşma umudu beni yanlış anlamayın sakın.Bir de şuna ben de katılıyorum ki her üniversite bitiren herşeyi bilir diye bir kaide var mı?Eğitim çok önemli fakat önemli olan kendini yetiştirebilmek,insanın kendi hayatına artılar katmak,hayat yolunda yoğrulmak gerisi hikaye....
sienna-05 14.03.2006, 12:54 bende suan isedeyim ve saglik ve sosyal arasirma gibi bisi yapiyrm sonra pskoloji, medya, resim ve tiyotra derslerine gircem ama bakalim. oyunculuk dersleri alicam yakinda
ozcangulum 15.03.2006, 18:48 liseye kadar okuyabildim ama okumayı seviyorum açık öğretim lisesi ticaret lisesi mezunuyum
izmirksk 15.03.2006, 19:28 arkadaşlar diplomayı çokta takmayın
ben kendi adıma konuşayım birden fazla üniversitede okudum ve halen o sevdam sürüyor(okuma sevdası)
eğer bir aksilik olmazsa 5-6 yıl sonra (lisans-master-doktora dahil) bitirdiğim üniversite sayısı 7-8 tane olacak ve farklı dallarda .matematik,fizik,idari bilimler,sosyoloji ,felsefe,bilgisayar...
peki ama kendini yetiştirmiş bir ilkokul mezunun benden daha bilgili olamaz mı?
elbette olabilir ,ben sadece bilime tapan bir insan olduğum için bu sevdadayım
ama üniversitede okuma fırsatı bulamayanlar kendilerini yetiştirebilirler
arkadaşlar şunu unutmayın
bilim ,kimsenin tekelinde değildir
bu bakımdan fırsat buldukça okuyun ve kendinizi yetiştirin
bilim , üniversite sıralarına hapsolmuş bir alan değildir
nihalnurcan 16.03.2006, 12:21 merhaba üniversite mezunuyum.Mühendisim.Üniversite bitirmek herşey demek değil bu konuda katılıyorum size.Ama alevi geçleri en azından imkanı olanlar okusa üniversite bitirse ne güzel olur dimi.
ben ilk okul ikinci sinif terg etim yok o beni terk eti
kitab ve gazte okuyarak kendimi yetistirdim
bir mahsuru yoktur umarim
izmirksk 16.03.2006, 15:24 ben ilk okul ikinci sinif terg etim yok o beni terk eti
kitab ve gazte okuyarak kendimi yetistirdim
bir mahsuru yoktur umarim
abi üniversitelere arka kapıdan girenlerde var hani üniversiteli olupta hayata ilişkin temel kavramları bilmeyenlerden bahsediyorum
eline gitarı alıp üniversitede okuyorum deyip , daha hayata ilişkin temel kavramları bilmeyenler var ,ırk ve mezhep arasındaki ayrımın farkında olmayanlarda var:yamukgul:
gülüyorum ama aslında acı bir şey
Adam olmanın şartı, okul okumak değildir..
Eşeği de al okut, eşek eşekliğinden ne bir şey kaybeder ne de kazanır..
Önemli olan böyle somut verilerle insanları teşhis etmemek, yargılamamak ve asıl hazinen gönülde yattığını bilmektir..
izmirksk 16.03.2006, 18:55 Önemli olan böyle somut verilerle insanları teşhis etmemek, yargılamamak ve asıl hazinen gönülde yattığını bilmektir..
soyutmu demek istediniz?
yok canım, somut..
bence diploma ve unvan somut bir sıfattır..
soyut ve baki olan yürektedir..
izmirksk 16.03.2006, 18:59 somut çoğu yerde kanıt manasında kullanılabilir
somut veri ,aslında geçerli veri manasında kullanılabilir yani aslında daha farklı anlatılabilirdi
ama diploma konusunda haklısınız yinede üniversitede okuyan birisi iyi kötü lise okumuştur hiç değilse belli şeylerin ayrımını bilmelidir
Türkiye de bu yüzden adam yetişmiyor
Toplumsal değerlere de somut veriler diyebiliriz..
Bahsettiğin gibi "kanıt" manasında..
Ancak galiba ben bu toplumun dışındakiyim ki benim böyle kanıtlara ihtiyacım yok ancak sunmaya ihtiyacım var.İhtiyaçtan öte bir "zorunluluk"..
Fani şeyler gelip geçici, biz bakalım bakiye..
abi üniversitelere arka kapıdan girenlerde var hani üniversiteli olupta hayata ilişkin temel kavramları bilmeyenlerden bahsediyorum
eline gitarı alıp üniversitede okuyorum deyip , daha hayata ilişkin temel kavramları bilmeyenler var ,ırk ve mezhep arasındaki ayrımın farkında olmayanlarda var:yamukgul:
gülüyorum ama aslında acı bir şey
Evet aglanacak halimize gülüyoruz ama gercekler bunlar.Bir de baska bir mesaj vardi.msn ile ilgili .O daha da komikti.Onu görmelisin birde...
erdal ates 19.03.2006, 05:26 bende hala üniversitedeyim.bu sene son inşallah.arkadaşlar okumakla gerçekten adam olunmuyor.insan üniversite okumadanda kendini çok güzel yetiştirebilir bence.
vizeler bitsede istanbula gidebilsem;=))
Anadolu Üniverstesi 1. sınıf Maliye ve anaokulu öğretmeniyim.
seheryelikiz 15.04.2006, 15:27 Ben İnönü Ünv.Kooperatifçilik M.Y.O Mezunuyum.şu andada A.Ö.F.İşletme 3. sınıf öğrencisiyim.
önemli olanda şu ki;kendimizi yetiştirebilmek,topluma yararlı ,örnek insan olabilmek...
deniz gibi 15.04.2006, 15:36 yüksek okul mezunuyum
Ben İnönü Ünv.Kooperatifçilik M.Y.O Mezunuyum.şu andada A.Ö.F.İşletme 3. sınıf öğrencisiyim.
önemli olanda şu ki;kendimizi yetiştirebilmek,topluma yararlı ,örnek insan olabilmek...
sen benim memleketimde, ben de senin meleketinde :D
belirttiğim cümlelerine sonuna kadar katılıyorum..
sevilkipirti 15.04.2006, 17:54 geçen yıl marmara üniversitesini bitirdim, hala iş arıyorum :) okusan da işsizsin okumasan da. walla sizi bilmem ama ben daha kolay iş bulurum diye üniversiteye girmiştim :)
Bende yeni üyelerdenim. Ondokuz mayıs Üniversitesi İnş.Mühendisliğine 1988'de başladım.1990'da bıraktım.Sonra Marmara Üniversitesi Fransız Dili ve Eğitimi bölümüne aynı sene başlayıp 1995 yılında bitirdim. Daha sonra da Açıköğretim İşletme 3.sınıftayım. Ama yorumlarınızın hepsine katılıyorum. İnsanın kendini yetiştirmeside lazımdır. Sadece kuru okul hayatta yetmez.
İstanbul Teknik Ünversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı,Temel Bilimler bölümü,Türk Halk Müziği Anasanat dalı 2 sınıf öğrencisiyim.Mezun olunca ilk hedefim,yüksek lisans yapıp okulumda bağlama ve halk müziği alanında öğretim görevlisi olarak çalışmaktır.Saygılar.
mamak niğbolu lisesi mezunuyum keşke devam edebilseydim ama olmadı
aydınlık evler tic.meslek.çıkışlıyım,akü pazarlama mezunuyum, şuanda işletme 3.sınıf aöf öğrencisiyim.okuyoruz ya bakalım ne olcak.bişi olcak gibide görünmüyo ya.canlarımızın eğitimli olması beni çok gururlandırıyo...anca bu şekilde biyerlere gelerek kendimizi savuna biliriz...
saygılar
Derya 44 10.06.2006, 21:10 ben su an liseye gidiyorum son senem ve seceneklerden de liseyi tikladim . iste bu sene ins üniveristeye baslayacam .. ama daha sinav sonuclarim gelmedi tabiii yani lise bitirme sinavlari ... bakalim artik ama üniv de ya lise ögretmenlik ( tarih ve almanca) yada gida bilimleeri okumak istiyorum. yani hersey daha cooook acik .. ne olur bilemiyorum.. ama umarim iyi birseyler olur
Anadolu Ünüversitesi Tarih ikinci sınıf....
Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksek okulunda muhasebe bölümünde okuyorum cuma günü normal şartlarda bitmesi gerekiyo okuln ama 1yılda master yapmaya karar verdim :p
Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksek okulunda muhasebe bölümünde okuyorum cuma günü normal şartlarda bitmesi gerekiyo okuln ama 1yılda master yapmaya karar verdim :p
ooooo sılacan 19 yaşında üniversite bitiriyon demek helel olsun ben 19 yaşımda liseyi bitirememiştim sende gelecek var ben o ışığı gördüm hehehhee:komik :p :p
yusufçukgecegez 10.06.2006, 22:50 mimarsinan güzelsanatlar üniversitesi.resim bölümü.türkiyenin ilk sanat okulu,dünyanınd sayılı sanat üniversitelerinden.ayrıca burdaki arkadaşların çoğunluğu üniversiteli,çok sevindirici.
alevi_dede91 11.06.2006, 22:18 Anadolu Ünüversitesi Tarih ikinci sınıf....
sayın sonerk;
sizin gibi anarşistlere bizim liseliler olarak çok ihtiyacımız var.:yamukgul:
Tarih okuyormuşsunuz.eee artık öğrencilerinize tarihi nasıl yansıtırsınız bilemem.Sübjektif yaklaşmazsınız inşallah.Keşke Tarih öğretmenim siz olsaydınız gül gibi geçinip giderdik iki anarşist eylemler filan...:komik :komik
Bende lise_fen2 öğrencisiyim.
izmirksk 11.06.2006, 22:30 tabiki okumak çok güzel bir şey...
ama diplomaya bağlı kalmadan devam edin.....
sayın sonerk;
sizin gibi anarşistlere bizim liseliler olarak çok ihtiyacımız var.:yamukgul:
Tarih okuyormuşsunuz.eee artık öğrencilerinize tarihi nasıl yansıtırsınız bilemem.Sübjektif yaklaşmazsınız inşallah.Keşke Tarih öğretmenim siz olsaydınız gül gibi geçinip giderdik iki anarşist eylemler filan...:komik :komik
Bende lise_fen2 öğrencisiyim.
sen hiç merak etme alevi dede ben tarihi çok güzel yansıtırım benden tarih tersi alan yaşadı dünya kupasının oynandığı staddan daha harararetli tartışmalar yaşanır hehehhehee millet gülmekten yıkılır haaaaa :komik :yamukgul: :p
Siya Saperen 21.06.2006, 04:44 İlkokulu bitiremedim henüz sistemle sorunum var benim :p Ne zaman niyetlensem bitirmeye, bir engel çıkıyor. Malum sisteme uyacaksınız yoksa şansınız yok! Görmesinler, sezmesinler hakkını aradıgını veya kampüs köşelerinde legal de olsa bildiri dagıttıgını, konuştugunu, haykırdıgını. Kimi zaman susmakda suçtur sakının kendinizi!..
İlkokul mezunuyum şikayetim yok. Seviyorum ben okulumu :p
İlkokulu bitiremedim henüz sistemle sorunum var benim :p Ne zaman niyetlensem bitirmeye, bir engel çıkıyor. Malum sisteme uyacaksınız yoksa şansınız yok! Görmesinler, sezmesinler hakkını aradıgını veya kampüs köşelerinde legal de olsa bildiri dagıttıgını, konuştugunu, haykırdıgını. Kimi zaman susmakda suçtur sakının kendinizi!..
İlkokul mezunuyum şikayetim yok. Seviyorum ben okulumu :p
lafı yine gediğine koymuşsun roki..
bu şartlarda bende ilkokul mezunu oluyorum (:
annemler daha kızım üniv öğrencisi diye sevinsin..
bakalım gerçeği öğrendiklerinde nolucak:komik
anket şıklarındaki bütün okulalrın hepsini bitrdim..:D:D bitirmeyide çok istedim okumayıda çok seviyorum...ilkokul , ortaokul , lise , yüksekokul , üniversite ikisi aynı değilmi ? :D:D
İSTANBULDA SAĞLIK YÖNETİMİ MEZUNUYUM....
aynı zamanda ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ) KAMU YÖNETİMİ 1.sınıf öğrencisiyim... çok okuyorum bakalım sonumuz ne olacak saçlar beyazladı azıcık vll :D
meryem demir 24.06.2006, 17:55 banka ve Sigortacılık
berximin 24.06.2006, 18:19 19 mayıs üniversitesi sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum.. önemli olan insanın kendisini yetiştirebilmesi çünkü okuduğumuz okullarda gerek mesleki gerek yaşamsal anlamda hiçbir eğitimi tam olarak wermediler..
KURŞUNveli 02.07.2006, 21:44 iktisat... ama mesleğimle alakası olmayan işte çalışıyorum...tatlı bir iş milka...
amerikalı 03.07.2006, 18:44 selam-
ilkokulu ankarada okudum.
lise'yi İzmir Amerikan'da okudum. (o zaman 8 yıl muhabbeti yoktu)
üni'yi Harvard Business Management'da okudum. City Bank'ta portolio manager olarak belli süre çalıştım.
bys
ercandost 06.07.2006, 02:19 Ben üniversite mezunuyum ama branşımla ilgili bişey yapmıyorum çoğu genç gibi maalesef.Bide Candost okulu mecburiyetle bırakmak zorunda kalman cahil olman veya bunun gibi bi anlama kesinlikle gelmez,daha bu gün bi olay geldi başıma(ki çoğumuzun gelmiştir) okumakla adam olunmuyor kesinlikle,adam olmak deyimi kişinin kendisini geliştirmesine bağlı bence,kendisini geliştiren bi insan ne mezunu olursa olsun adam denmeyi hakediyor,ne okuyanlar var maalesef nasıl gelmişse aynen öyle gidiyor derler ya hani aynen o şekilde ama okumak herzaman güzel bişeydir illa okulda olmasada okuyalım canlar bol okuyalım araştıralım kendimize hep bişeyler katalım ki daha bilgili bi hale gelelim,tüm dostlara sevgiler..
üniversiteyi kazanana kadar Antakya'da okudum, şu anda Gaziantep'te okumaktayım.
ya bi baktım ben yokummm burdaaaaa
aaa şaşılacak bi olay sanırım bu naıslda atlammışım hemde
bende atatürk üniversitesi erzincan m.y.o bitirdim şimdi de açıköğretimden devam edicem bakalım
bölümümde bilg muh ve vergi uygulama
(ayyyyy ayyyyy)
bir okulu boşboş bitirmiş olmamak en önemlisi
selam, ben önce almanyada gymnasiumu bitirdim ve simdide üniversiteye gidiyorum...( Uni karlsruhe - teknik halk ekonomisi).
alevi dergahı 11.07.2006, 10:42 k.maraş elbistan m.y.o. bitirdim.şuan açıköğretim 4.sınıftayım.bölümüm işletmecilik ve muhasebeciyim.
ulalıgenç 11.07.2006, 10:53 Bende Harran üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf...Tabi yaz okulunu geçersem:D:)
İlk ve orta öğretimimi İstanbulda bitirdim şuan Aydın Nazilli de Dış ticaret bölümünde okuyorum...
Okuyan arkadaşlarımızı da Hızır yardımcıları olsun dan başka bir şey diyemiyorum...Çünkü türiye deki okuma şartları zor...neyse uzatmiym...
hepinize aşk-ı muhabbetlerimi sunuyorum...
ilkokul-ortaokul-lise-universite hepsi adanada bitti sadece ilk üniversiteyi bir yıl mersinede ziraat okudum baktım toprak beni kabul etmiyor ben topragı en yakın zaman ilk senede bıraktım sonra cukurova bilgisayarı kazandım ve artık bitti
bu arada bazı arkadaşlar ilkokul mezunu oldukları için kendilerine cahil demişler okumakla adam olunsaydı meclisten adam cıkardı temek olmadığına göre okumakla adam olunmuyo
atatürk üni. muhasebe 2 yıllık,anadolu üni. işletme şu an muhasebeyle ilgilniyorum serbet muhasebeci mali müşavirlik sınavına hazırlanıyorum..
ulalıgenç 20.07.2006, 17:28 Dokuz Eylül de yaz okulundayım..Bilgisayar mühendisliği..
kıvılcım 21.07.2006, 16:47 ben 8 yıl ortaoğretımı ve lıseyı tokat zılede okudum suan bursa uludağ ünversitesinde okuyorum 3.sınıfa geçtim dediğınız gibi okumakla adam olunmuyor neler gorüyoruz ya inanın adam prof olmus televızyona falan da çıkıyo ama ahlaksizın tekı daha neler neler..onemlı olan ınsanın ınsan gibi davranması İLİM İLİM BİLMEKTİR,İLİM KENDIN BILMEKTIR,SEN KENDINI BİLMEZSEN BU NİCE OKUMAKTIR.ne güzel söylemıs yunus emre demı ya.
fizyopato 22.07.2006, 19:43 Merhaba arkadaşlar
İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon mezunuyum.
ulalıgenç 22.07.2006, 19:44 Bölümün çok güzel son dönemlerin en popüler mesleklerinden.
Başarılar dilerim
fizyopato 22.07.2006, 19:49 Bölümün çok güzel son dönemlerin en popüler mesleklerinden.
Başarılar dilerim
Teşekkürler..
perikizi1983 25.07.2006, 18:57 erciyes ünv.bitirdim iki yılık tekstil şuan afyon kocatepe ünv.tekstil müh.ögrenciyim
gölgesiz 25.07.2006, 19:42 Mustafa Kemal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliğini yeni bitirdim Kpss sonucunu bekliyorum :)
ulalıgenç 25.07.2006, 20:50 Mustafa Kemal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliğini yeni bitirdim Kpss sonucunu bekliyorum :)
İnşallah başarılı olursun bu kpss de çok zor bi sınav öğretmenlerin önünde.
pastoralsenfoni 25.07.2006, 20:58 gazi üniv. sosyal bilgiler öğretmenliği
Umudum_Sende 26.07.2006, 08:55 dumlupınar üniv -- domaniç m.y.o 2 yıllık bitirdim
şimdi açık öğr. fak. işletme son sınıftayım.. çok sıkıldım kendimi bildim bileli sınava giriyom ya yeettteeerrr..
Kartopu86 30.07.2006, 14:01 Bahçeşehir Üniversitesi 2.sınıfta okuyorum vermem gereken tek dersim var onuda verirsem mezun olcam inş.ama okumak bitmeyecek tabi benim için daha açık öğretim var işletme ..........
Mimar Sinan G.S.Ü./M.Y.O tekstil bölümünü bitirdim... Bu yıl dershaneye gidip spor akademisi ve tekstil öğretmenliği için hazırlanacağım,kısmetse iyi birşeyler olacak... Çalışmak gerek çalışmak... Ayrıca ilkokul mezunu olan arkadaşların cahil olduğu düşüncesine pek katılmıyorum ne üniversite öğrencileri var hepsi okumuşların yüz karası... Yani okumuş cahil olmak çok daha kötü birşey,bunu hep yaşıyoruz çünkü...
seheryeli 31.08.2006, 17:48 Aydın-Adnan Menderes Üniversitesi-4 yıllık-İktisat-2000 yılı mezunuyum.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik belgemi aldım.
bende gazi ünv. sınıf öğretemenliğini bitirdim.
açıköğretim fakültesi muhasebe bölümü 2. sınıf öğrencisiyim...
puduhepa 04.09.2006, 16:50 Ankara ü.Dil Tarih Coğrafya Fak.hititoloji Bölümü 1997 mezunuyum.müze araştırmacısı olmam gerekirken devlet memurluğu yapıyorum,hem de çook güzel bir yerde,,,
onur melis 08.09.2006, 13:39 dokuz eylül üni.fizik tedavi ve rehabilitasyon y.o. okuyorum.sabırla bitirecegim günü bekliyorum.inşallah bitince buraya da yazarım:)
huseyincyr 08.09.2006, 16:38 harika bir anket hiç yoktan bu siteye giren alevilerin ne kadar aydın bir insan olduğunu ne kadar okumaya ve okutmaya düşkün olduklarını göreceklerdir
tobb etü bilgisayar mühendisliginde okuyorum varsa benim okuldan bu siteye giren sesime ses versin...hiç sanmıyorm ama.
Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatını bitirdim.
Gaziosman Paşa ünv. de tezsiz yüksek lisans yaptım.
Sonuç: İşsizim. :(
Bende üniversite mezunuyum.O kadar çok üniversiteli işsiz varki...Kişi kendini yetiştirmeli,öğrenmeye açık olmalı.Bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp.Bilmeyen insanlar öğrenebilirler ama ben herşeyi sizden daha iyi bilirim,ben daha okumuş aydın biriyim,üstelik yüksekokul mezunuyum diyen insanların doğrusunu veya yanlışını değiştiremezsiniz.
nesslimm 12.09.2006, 00:54 kocaeli üniv.uluslararası ilişkilerde okuyorum.daha çookk var bitmesine.ama bitmesinide istemiyorum aslında sonu pek görünmüyo çünkü
Trakya Universitesi Muhasebeden bölüm ikincisi olarak mezun oldum valla sinifta iki kisi yoktu :p
Anadolu Universitesi İİBF iktisat.
selam arkadaslar bu anketi acarken hic bu kadar ilgi gorecegini dusunmemisdim ama bakiyorum ki alevi gencligi olarak buyuk bir kismimiz unuversite mezunu ve bir cogunuzda hala devam ediyor.inaninki yazdiginiz mesajlari okurken size imreniyorum icimdeki okuma sevgisini bu yasima gelmeme ragmen atmis deyilim ama ben okuma sansini bulamadim imkansizliklardan dolayi ama bir cogunuzun elinde butun imkanlar var size sadece okuyun okuyun ve okuyun diyorum okumanin sonu yok ama okuyabildiginiz yere kadar pes etmeden devam diyorum hepinizin sansi bol olsun.
hammerthrower 16.09.2006, 19:45 Selamlar bende Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okuluna gidiyorum hala 4. sınıftayım .bölümüm Atletizm Antrenörlüğü efendim :thumbup1:
Okuduğum bölümümden memnunum zaten sporla içiçeydim herzaman.Atlet olduğum için okula çok rahat girdim .Şu anda tenis antrenörlüğü yapıyorum bir klupte. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
hafikakpinar 16.09.2006, 19:54 Ticaret meslek lisesi muhasebe bölümünden bu sene mezun oldum ..
Birazda şansımın yardımıyla staj yaptığım yerde kalıcı oldum ve muhasebe
müdürümüzün işten ayrılmasıyla şu an muhasebe müdürü rütbesine kadar
yükseldim ..
Şu an amacım para biriktirmek ve seneye bi dershaneye yazılıp 4 yıllık bi
üniversite okumak ..
benimki biraz karışık
Endüstri mühendisiyim (karnımı doyurmak için)
resim heykel bölümünü okudum( ruhumu doyurmak için)
Şimdi Sydney Vesterm ünide Bil.müh. uzmanlık okuyorum (aç gözlülükten)
serapkural1983 16.09.2006, 20:09 Merhaba dostlar bende yıldız teknik bilgisayar programcılığı mezunuyum. Şuan A.Ö.F iktsat okuyorum. Ama grafik tasarımcısıyım. Bu kadar çelişkiden sonra şunu söyleyim ben hep ressam olmak istiyordumm:( çünkü resim çizmeyi seviyorum ailem bilg programcılığına yönlendirdi malesef türkiyedeki çoğu insan gibi istediğim mesleği (kısmen) yapamadım. Neyse evde amatörce bişiler çiziyorum. bakalım daha neler göreceğim
benimki biraz karışık
Endüstri mühendisiyim (karnımı doyurmak için)
resim heykel bölümünü okudum( ruhumu doyurmak için)
Şimdi Sydney Vesterm ünide Bil.müh. uzmanlık okuyorum (aç gözlülükten)
VArsın açgözlülüğünüz okumaktan olsun.:thumbup1: :rolleyes:
pınarkoc 16.09.2006, 21:39 ben süper lise mezunuyum.bu sene mezun oldum.üniversiteye hazırlanıyorum.
aliihsan06 16.09.2006, 21:46 ben de ankara- keçiören karacaoğlan ilköğretim okulunu bitirdim aydınlıkevler anadolu lisesinde devam etcem
isditanlebulda 20.09.2006, 03:57 bilecik anadolu lisesi mezunuyum. şu anda da marmara üniversitesinde öğrenciyim.
eğitim beynimize yarısı güzel ahlak doğru karakterse 50 sene okusan gene okuldan değil özünden geliyor..
fırat inşaatı bıraktım makine müh.e geçtim...
orayıda bıraktım :)
şimdi hecettepedeyim....
1 yıl sonra nerdeyim merak ediyorum :):):)
SarıVatoz 14.10.2006, 09:19 fırat inşaatı bıraktım makine müh.e geçtim...
orayıda bıraktım :)
şimdi hecettepedeyim....
1 yıl sonra nerdeyim merak ediyorum :):):)Hacettepe de ne okuyorsun, tıp mı?
sevgicocuk78 17.10.2006, 17:53 Merhaba Canlar,
Ben Düz Lise Mezunuyum, okuduğum okul yeni açılan bir okuldu Geometri,Matematik gibi bazı dersleri tam okutmadılar. Hatta öğretmen bile yoktu bazen. Üniversiteyi Üçüncü sınavda kazandım. Ama yeterli olmadı onuda bıraktım. Bazen bu dönemde okumadığım için seviniyorum diyecem ama inşallah yeni nesillerde bir an önce okumanın önemini anlar. Bazen okumadığım için kafamı duvarlara vurduğum bile oldu. Mesleğim gereği hiç bir büyük firmadan iş teklifi alamadım. Hatta yanımda başvuru yapan kişilerden bile bilgili olmama ragmen diploma sorduklarında her şey bitiyordu benim için. Aslında okumak güzel bir ders bence.Ama son zamanlarda Okullarda yaşananlardan sonra artık soğudum okumaktan. Her şey okumak değildir belki yaşamda bir derstir.Şimdiki gençlerinde okumanın ne kadar önemli olduğunu anlaması en büyük dileğim. Saygılarımla
karakartal 17.10.2006, 19:00 İnsanlara okuduğu okul sayısına göre değilde bitirdiği kitap sayısına göre değerlendirmeli. Önyargıları ile nefes alanların ülkesinde, ankette İlkokul mezunu olduğunu gururla söyleyen 4 kişiyi tebrik ediyorum. İnsan kendi ile barışık olmalı.
İnsanı okumaya dürten okul olmamalı.
karakartal 17.10.2006, 19:05 Merhaba Canlar,
Ben Düz Lise Mezunuyum, okuduğum okul yeni açılan bir okuldu Geometri,Matematik gibi bazı dersleri tam okutmadılar. Hatta öğretmen bile yoktu bazen. Üniversiteyi Üçüncü sınavda kazandım. Ama yeterli olmadı onuda bıraktım. Bazen bu dönemde okumadığım için seviniyorum diyecem ama inşallah yeni nesillerde bir an önce okumanın önemini anlar. Bazen okumadığım için kafamı duvarlara vurduğum bile oldu. Mesleğim gereği hiç bir büyük firmadan iş teklifi alamadım. Hatta yanımda başvuru yapan kişilerden bile bilgili olmama ragmen diploma sorduklarında her şey bitiyordu benim için. Aslında okumak güzel bir ders bence.Ama son zamanlarda Okullarda yaşananlardan sonra artık soğudum okumaktan. Her şey okumak değildir belki yaşamda bir derstir.Şimdiki gençlerinde okumanın ne kadar önemli olduğunu anlaması en büyük dileğim. Saygılarımla
Merhaba bu arada sevgiçocuk. Universiteyi neden bıraktın ? Nasıl tam yeterli olmadı. Yani yetersiz bir öğretim mi gördün ?
sevgicocuk78 18.10.2006, 17:06 Merhaba bu arada sevgiçocuk. Universiteyi neden bıraktın ? Nasıl tam yeterli olmadı. Yani yetersiz bir öğretim mi gördün ?
Açıköğretimi kazanmıştım sevgili CAN. Bu sebeple bir yıl okuduktan sonra bıraktım. İşletme Pazarlama bölümü
yılmaz_oz 18.10.2006, 17:11 Merhaba bende üniversite 4. sınıftayım 2 yıl kütahyada dumlupınar üni domaniç m.y.o da okudum şimdi aöf ye devam.
birdal can 18.10.2006, 19:48 trakya ünv.çorlu meslek yüksekokulunu bitirdim.açıköğretimden devam edeceğim.üniversiteyi okudum fakat iş bulamıyorum.ne olacak halimiz bilemiyorum.
Zaza_024 18.10.2006, 19:55 herkese selamlar.. görüyorum ki üyelerimizin çoğu tahsilli ne güzel.. ben de a.ö.f. işlletme fakültesinde okuyorum..
istanbul şişli lisesi (bu okulda mezun var mı?) daha sonrada A.ü.A.Ö FAK
Halkla ilişkiler mezunuyum .
okul güzel bir kelime
ilköğretimi sivas imranlı y.i.b.o okulunda liseyi açık öğretim
üniversite omu onu okuyorum eskişehir açıköğretim ve yaygın eğitim iktisat ç.e.k.o okuyorum.sevgiler
herkes okumalıdır
teminayakber 25.10.2006, 17:18 Egitimin gereklisi gereksizi olmaz.Her insan icin zorunlu ihtiyactır.İnsan her zaman kendini gelistirmelidir.Bu sadece okulda olmaz ama temeli okulda atılır.Böyle bir dünyada ancak elimizde diploma olursa,ki artık oda önemini kaybediyor,kendimizi kabul ettirir,Atamızın bize bıraktıgı bu yurdu gelistirebiliriz.ODTÜ ögrencisiyim.
okumak gereklilik yaşantımız boyu bize çok şeyler kazandırır fakat okumakla kamil olunmuyor yada adam olunmuyor mühim olan kişinin kendini yetiştirebilmesidir ben ilk ,orta ve liseyi ist te okudum şuanda anadolu üni.iktisat kamu yönetimi okuyorum.
celal bayar fen edebiyat mezunuyum.ögrt. yapıyorum
tokatlı_86 31.10.2006, 15:33 evet can katılıyorum bende üniversitede okuyorum ama cevremdeki insanların buyuk bir kısmı burda kendini geliştirmeye değil okul bitsede işe baslasak diye konusuyorlar unıversite öğrencileri hayatı sadce okul bitirmekle bir seyler olacağına inanıyoır buyuk bir kısmı ama bence insanın kendini heryerde geliştirmesi lazım ama su bir gercek unıversite ortamında insanlar kendileri daha fazla geliştirme sansları var anadolunu her yerinden doğup buyuyen yasayan insaların geldiği bir yerde anadoluyu daha fazla tanıma sansına sahibiz
okul bitsede işe baslasak diye konusuyorlar unıversite öğrencileri hayatı sadce okul bitirmekle bir seyler olacağına inanıyoır
evet biz bunu diyoruz ama hele bir sor nie(:
ben de okul bitse de işe başlasak diyenlerdenim.. çünkü okulda bize öğretilenlerin %99u teori ve gerçek hayatta karşımıza çıkmayacak olan şeyler.. okulun gerçek hayatta bana sağlayacağı gözle görülebilir tek fayda alacağım diplomadır.. başka da birşey yok..
bu yüzden bu formalite icabıymış gibi görünen (en azından bizim üniversite için) eğitim olayı bitse de kendimizi iş hayatında gerçekten geliştirmeye başlasak diyoruz.. yani en azından ben ve benim tanıdığım insanlar bu lafı bu yüzden kullanıyorlar.. ve bence haksız da değiliz(:
evet biz bunu diyoruz ama hele bir sor nie(:
ben de okul bitse de işe başlasak diyenlerdenim.. çünkü okulda bize öğretilenlerin %99u teori ve gerçek hayatta karşımıza çıkmayacak olan şeyler.. okulun gerçek hayatta bana sağlayacağı gözle görülebilir tek fayda alacağım diplomadır.. başka da birşey yok..
bu yüzden bu formalite icabıymış gibi görünen (en azından bizim üniversite için) eğitim olayı bitse de kendimizi iş hayatında gerçekten geliştirmeye başlasak diyoruz.. yani en azından ben ve benim tanıdığım insanlar bu lafı bu yüzden kullanıyorlar.. ve bence haksız da değiliz(:
kesinlikle katılıyorum sadece teori görüyoruz ve çoğunlukla karşımıza çıkmayacak şeyler. Okul bitsede gercek hayata atılıp gercek bilgiler edinsek.
Babamla aynı bölümden mezun olacam (mimarlık). Babam derki 4 sene şu okulu bitirmek için çalışacaksın, sonra da 4 sene okulda öğrendiğin saçmalıkları beyninden silmek için uğraşacaksın :biggrin:
cihanvural 01.11.2006, 00:15 evet biz bunu diyoruz ama hele bir sor nie(:
valla bende size katılmıyorum en azından kısmen katılmıyorum. ben bankacılık mezunuyum ve gerek stajda olsun gerekse diğer iş hayatımda olsun aldığım tecrubenin özünde gördüğüm eğitim var. ticaret lisesinde bize 1982 yılından kalma bilgisayar programını gösterdiler ve aradan 6 yıl geçtikten sonra o programın sayesinde çok güzel bir işim oldu. bankacılık derslerinde aldığım eğitim ziraat bankasında 14 yıldır çalışan bir adamın edindiği bilgi birikiminden kat be kat daha fazla.
belki benim okuduğum bölümden kaynaklıdır ama benim okul hayatım benim kariyerimde çok büyük bir etken oldu...
Ali_Yolcusu 01.11.2006, 11:44 mustafa kemal üniversitesi
sınıf öğretmenliği
realdersim 01.11.2006, 11:58 çukurova üniversitesi ingilizce öğretmenliğinden bu sene mezun oldum kpss iyi geçmedi seneye inşallah :-))
Lise mezunuyum, yaklaşık 5 yıldır da Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümünü okuyorum, kısmetse bu yıl mezun olmayı düşünüyorum..:001_rolle
Yüksek okul-ekonomi ve ticaret okuyorum
Bir Zeynep 01.11.2006, 23:41 Öyle deme can, sirf okumakla zaten adam olunmuyo en güzel en yüksek okullari istersen tesekkür ile bitir (teskür mü tesekkür mü bisey var ya Türkiye de?!), adam olmadiktan sonra söyle NEYE yarar?? Köylerin durumu ne yazik ki öyle. Babamda sadece ilk okul mezunu, annem hic okumamis, adini yazmasini bile aha burda Almanyalarda ögrendi 20 yasindan sonra.
Görüyorum da bayagi bi kisi oy vermis ve simdiye kadar verilen oylar en fazla üniversiteye gitmis. Bende üniversite okuyorum. Almanyada. Bölümüm ingilizce ve ispanyolca. Bu yabanci diller kadar KENDI ANA DILIMI -yani TÜRKCE yi- bilsem ne güzel olurdu malesef en cok zorluklari türkce dilinde buluyorum. Almanyanin okul sistemi TR dekinden cok farkli, cok gec mezun oluyorsun burada. Ilk okul 4 sene (6-10), orta okul 6 sene (10-16), lise 3 sene (16-19), yani hic sinifta felan kalmazsan Üniversiteyi anca 19/20 de basliyosun. En az 3 sene (Bachelor of Arts mezunu olarak cikisyosun), yada yüksek mezun iki sene üstüne katip, yani toplam 5 sene üniversite, Master of Arts yada Master of Education (ögretmen) olarak mezun oluyosun. Ama bunu cok kisi basaramiyo bes sene icinde ve 6-7 seneye kadar uzayabiliyo. Malesef yani 25-27 yasinda okulu anca bitirmis oluyorsun ve gelde hemen ardindan is bul sen hele. Cok zor vallaha. Oku oku, bitmiyo bi türlü... Ve bakalimda bitirdikten sonra bi ise yarayacakmi!? Insallah öyledir yoksa okumayiz tabiki ama hic belli olmaz iste. Ablam yeni bitirdi ve haril haril is ariyo. Kolay degil gercekten. Benim üniversitem 2,5 sene oluyo ve haddinden hizli okudum, insallah böyle devam giderse toplam 4-4,5 senede bitiririm. Hayirlisi insallah.
beni bu yazim icin puanlayan bir canin sayesinde, bakalim ne icin puan almisim diye gelip bu yazimi tekrar okudum, her kimse bu puan kendisine cok tsk etmek istiyorum. yaziyi okudugumda farkina vardim ki, aradan kos kocaman bi sene gecmis ve nede hizli gecmis zaman bakin. yine 11 aylardayiz, yine bi sene okumakla gecti. bu bir sene icinde iki ay gittim ingilterede staj yaptim calistim, almanyaya dönüsümde bachelor of arts'imi bitirip master'ime basladim. master of education'i sectim. insallah ögretmen olurum. ablam is ariyo demisim, bi sene gecti... ablam daha yeni magisli bir is buldu, bakin almanyada üniverste mezunu olangenc bir kiz yaklasIk BIR kos kocaman sene belese calisip staj gördükten SONRA ise alindi, ne kadar üzücü bir olay, degil mi.
allah hepimizin yardimcisi olsun.
hepimize hayirli gelecekler nasip etsin insallah.
saygilar.
zeynocan
gözdecst 02.11.2006, 00:25 bende yeni kazandım anadolu üniversitesi -fizik daha çömezim yani :)
sidarta54 02.11.2006, 21:19 Bende Saü mezunuyum Tarih Öğretmeniyim şimdide Dpü de yüksek lisans yapıyorum evet alevi gençleri okumalı ama okumayanlarda gördğüm kadarıyla kendini ii yetiştiriyor.
halitseyfi 02.11.2006, 23:25 iki yıllık çanakkale eğitim yüksek okulu mezunuyum
yaklaşık 16 yıl boyunca okudum okudum.. beden eğitimi öğretmenliğinden geçen yıl mezun oldum ve 2006 subatta da inşallah öğretmenliğe başlıyacağım
kocaeli üniversitesi işletme
Balıkesir Üniversitesi/Mimarlık
canlar ben 5 yaşında ilkokula başlamışım, ilk okul 1 ve 2. sınıfı torpille geçtim (ailem hocaya rica etti) ben bu arada altıma işiyodum (ne yapayım çocuktum) 3. sınıfta okul değiştirdim fakay okuma yazmam yoktu hoca beni sınıfta bıraktı. ortaokulu 4 yılda bitirdim, orta 2 de kaldım. (okul hayatıma 2 yıl erken başladım ama 2 yıl kalınca yerimi buldum:D) sonra akıllandım :D 3 yıl ayrancı ticaret lisesinde muhasebe okudum, 2 yıl erciyes üniv. muhasebe okudum, aöf geçiş yaptım ve 4 yıllık işletmeyi tamamladım...
odtülü aslan 11.12.2006, 03:04 ODTÜ Kimya Müh.Bu gidişle uzun seneler burdayım.
çeşm-i naz 11.12.2006, 11:55 kocaeli üniversitesi kimya
bozalcan 11.12.2006, 12:57 hacettepe üniversitesi amyo harita kadastro bölümü 1996 mezunuyum.bizim zamanımızda okul gazi üniversitesi içindeydi.gazili faşistler hergün bize saldırırlardı.bizden sonra okulu gazinin içinden almışlar.okuduğum kadarıyla aramızda epeyde gazi mezunu var.faşistlerle yaşadıkları olayları duymak isterdim.
pınar_86 11.12.2006, 13:07 sakarya üniv.makina.
yurtta tanıdığım bir kız vardı evin sahibiydi.bizimle kalıyordu.sakarya üniverstesinde kampüste okuyanlar bilirler güvenliğin ordaki giriş kapısına gelmeden evler var trıblex.(apartmanlar değil ama:D) o evin sahibi dediğim kız hiç bizden aşağı kalmazdı herşeyi bilirdi.sonra zamanla bir baktım ki kız sürekli okuyo ama ne olursa o yüzden bazı bizim bilmediğimiz konularda da çok şey biliyordu.okumak güzel yani ister okuda ister evde hiç farketmez insan okudukça kendini geliştiriyor.herşey insanın kendi elinde.
tobb-etü bilgisayar mühendisliğinde eğitim hayatıma devam etmekteyim eğer alevi olan bi tanıdığnız varsa özel mesajal bildirin valla en çok bunun eksikliğini çekiyorum :)
Süleyman Demirel Gece Lisesi.
Okula başladığımda bekardım.Bitirdiğimde diplamamı almaya eşim ve kucağımda 2,5 aylık kızımla beraber gittik.
ankara üniversitesi eğitim bilimleri fakültesi. gururla söylüyorum çünki.
bizim zamanımızda tüm özel günler kutlanırdı alevilik ve solculukla ilgili.
33 öğretmene 1 prof yada doç düşerdi. türkiyedeki en iyi rakamdı bu.
ankaradaki en sağlam fakülte bizimkiydi.
ilk olay cumhuriyet yurdunda seçimleri kazanmamızla başladı (ne günlerdi ama, tek bizim yurtta solcular kazanmıştı) bunun üzerine yurdu sattılar. fakültenin bölümlerini kapattılar, şimdi pek iyi değil. ama ebfli olmak bir başkadır herzaman
gulguselı 11.12.2006, 15:39 2 yıl İzmir meslek yüksekokulu muhasebe bölümünde okudum. daha sonra dikey geçişle aöf ye gectim ve işletmeyi bitirdim.
gulenyuz 11.12.2006, 16:43 Ben gazi üniversitesi muhasebe öğretmenliğinde okuyorum, okumakla adam olunmaz fikrine çok katılıyorum çünkü bu okulda çok karşılaştım adam olamayan insanlarla
goss'Desouza 28.01.2007, 17:27 İstanbuL BiLgi Üniversitesi Medya ve iLetişim
bende üniversite 2.sınıf öğrencisiyim.umarım iyi bir şeklde bitirim.tek dileğim bu..:stuart:
goss'Desouza 28.01.2007, 17:35 bende üniversite 2.sınıf öğrencisiyim.umarım iyi bir şeklde bitirim.tek dileğim bu..:stuart:
aynen,hepimizin :rolleyes:
Adam olmanın şartı, okul okumak değildir..
Eşeği de al okut, eşek eşekliğinden ne bir şey kaybeder ne de kazanır..
Önemli olan böyle somut verilerle insanları teşhis etmemek, yargılamamak ve asıl hazinen gönülde yattığını bilmektir..
Haklısın okumakla adam olunmaz. Ancak eğitimdir adama insanlık veren. İnsanı inasan olarak tanıtabilen. Ha ailede olmuş okulda olmuş fark etmez. Sende var ise zaten bir cevher zamanla çıkacaktır nasıl olsa o mücevher.
Amerikalı bir progesör demiştiki "Bana 10 çocuk verin herbiri ayrı ayrı yetiştireyim. Kimi katil olsun kimi başkan kimi mühendis...... "
Önemli bir şartta şudur hayatta . Cevheri işleyen kişi. O ne işlerse ortayada o çıkar. Öz olan ne olursa olsun.
Sonuç : Eğitim çok güzel ve vaz geçilmezdir.
serçeşme 29.01.2007, 18:16 ben edebiyet fakültesinin türk dili ve edebiyatı mezunuyum.
entity_trx 29.01.2007, 18:21 Yıldız Teknik Ünv. Jeodezi ve Fotg. 2.sınıf :)
SeLcAn22 29.01.2007, 20:36 ankara üniversitesi ev ekonomisi
bolşevik 29.01.2007, 20:48 Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliğinde 2. sınıftayım. Ama kendimi ilkokul mezunu babamla kıyaslayamayacak kadar cahil hissediyorum. Neden mi okul sadece bilgi veriyor, öğretimi almak da sana kalıyor. Hayat ise gerçeklerle sınıyor insanı. İşte bu yüzden eğitim seviyesi değil ilk gerekli olan:öğretim, anlama ve gerçekleştirme seviyesi...Tabi bence
İYİ GÜNLER
sidarta54 29.01.2007, 20:55 eğitim kalıcı izli davranış değişikliği kazandırmaktır yaşam boyu devam eder
öğretim ise istendik davranış kazandırmanın okulda planlı ve programlı şekilde öğretim kurumlarında verilmesi
yani eğitim dediğimiz şey okulsuzda olur ancak öğretim okula gitmeden belli tahsili tamamlamadan olmaz
[QUOTE=emreank;345100]
Amerikalı bir progesör demiştiki "Bana 10 çocuk verin herbiri ayrı ayrı yetiştireyim. Kimi katil olsun kimi başkan kimi mühendis...... "
Anlaşılan bu pröfesör bizim Ayşecikle Sezercik filmini izlememiş. Hatırlarsanız onlar kapkaççıların içindeydi ama yine de iyi oluyorlardı. Neyse bu işin şakası...
Ben Sakarya Sosyoloji mezunuyum bir de Fesefeden master yaptım. Ailemde tek üniversite mezunu benim. Okuma oranı malesef çok düşük. Umarım Doktoraya kadar uzanır bu yol...
lise bitti.. (bayrampaşa ticaret)
ünv sınawlarıne gircm seneye
Merhabalar ben de Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Elektronik Mühendisliği 1.sınıfta okuyorum.Çoğu okulumun adını bilmiyor:sad:" o ne; 2yıllık mı, Kocaeli üniversitesi'ne mi bağlı? "gibi sorular alıyorum.Eğer merak edenler varsa diye diyorum 4 yıllık bi üniversite ve Kocaeli Üniversitesi ile de alakalı değil:biggrin: Sevgiler...
ilkoul 3. sınıfa kadar koyumde 4.5 sinıfı istanbul besiktasta ortaokul 1.2. sınıfı yıne besiktasta son sınıfı ise sarıgazide okudum lisede ise okul değişmeden fındıklıda tıcaret lisesi bitirdim. liseden sonra a.ö sınıflarına gırdım kazanamadım:( sonrasıda devamı olmadı. ama okumak cok isterdim ama olmadı zorluklarım coktu:(
Bende zincirlikuyu yapı meslek lisesinden mezunum ve şuan aöf de iktisat ikinci sınıftayım bakalım bitirebilecekmiyim:)
jacques lion 29.01.2007, 21:36 ben de istanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi'nde uluslararası ilişkiler öğrencisiyim.
yaklaşık bir buçuk sene -3 sömestr- var fakültenin bitmesine..
Ben de Bilkent Üniversitesi mütercim-tercümanlık bölümü 1. sınıf öğrencisiyim.
doctorctf 29.01.2007, 22:07 cerrahpaşa tıp fakültesi 5. sınıf
türküler_sevdam 31.01.2007, 11:23 bende yüksekokul mezunuyum. dikey geçişle açıköğretimden devam ediyorum 3. sınıftayım
kadembey 02.02.2007, 11:28 bende mersin üniversitesi iktisattayım.daha önce malatya üniversitesi iktisattaydım.malatya çok soğuk olduğu için bırakmıştım.şaka bir tarafa memleket bana daha çok gurbet geldi ondan bende mersine geçtim.hedefim bir dahaki sınavda marmara iktisata geçmek.ailem ne de olsa istanbulda.ayrıca üniversite okumak insana hayatı öğretiyor bir bakıma çünkü sorumluluklarınla baş başasın.ailen yok yanında ve herşeyini kendin halediyorsun.gerçi verdikleri eğitim hayatta bieşeye yaramasada olsun bu zamanda diploma almak önemli.bölümünüz ne olursa olsun yeterki siz kendiniz birşeyler öğrenmeye bakın.
Sevgi_2420 05.02.2007, 23:10 İlkokul ve ortaokulu İstanbul'da okudum.Üniversiteyi de İstanbulda okuyorum daha yolun başındayım ama kısmetse en iyi şekılde bitireceyim
ilkokul, ortaokul ve liseyi antalya'da bitirdim. muğla ünv. türkçe öğretmenliği bölümününde 1,5 sene okudum, yatay geçişle mersin ünv.ne geçip kalan 2,5 yılı bu ünv.de okuyup bitirdim(haziran 2005).
İNSANIN DEĞERİNİ,CAHİLLİĞİNİ OKUDUĞU OKULLAR DEĞİL; DÜNYADAKİ SÖZLERİ VE YAPTIKLARI BELİRLER...Saygılarımla.
dus_sokagi 06.02.2007, 00:47 arkadaslar bende okuyodum da sora olkuldan kovdular beni neden e gelince cok konusyormusum biliyosunuz bizim turkiyede cok konusani sevmiyolar kovuld |