ulus
26.11.2006, 17:43
öncelikle herkese kucak dolusu selamlar...ayrıca Balıkesirde AKYAR adında bir köy olduğunu unutmayalım :)))
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Balıkesir / Akyar Köyü ulus 26.11.2006, 17:43 öncelikle herkese kucak dolusu selamlar...ayrıca Balıkesirde AKYAR adında bir köy olduğunu unutmayalım :))) bsen 30.11.2006, 21:10 Ali ÇETİN NERELERDE? bsen 30.11.2006, 21:14 Balıkesirde dünya kadar alevi sesi çıkmıyor. Neden ?Danaveli sayfası açtım cevap yazan yok. Neden?Eski dostlar ...Yüzyüze görüşemiyoruz hiç olmazsa internet ortamında selamlaşalım. Selemlar... ulus 01.12.2006, 13:55 Arkadaşım Akyar Köyü Bigadiçe bağlı ve Balıkesire 30 km uzaktadır. ulus 01.12.2006, 13:59 evet sana katılıyorum.balıkesirde onca alevi var ve hiç bir sosyal faaliyetleri yok. şu anda kayserideyim ve tutcu bir yer olmasına rağmen aleviler her türlü sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebiliyorlar. açıkçası ben buradaki alevilere imreniyorum.bana öyle geliyorki daha balıkesirdeki bir çok alevi köyünün birbirinden haberi yok harmanyeri 28.12.2006, 21:07 selam emmioğlu hşg bende kavakbaşındanım.. ulus 30.12.2006, 10:12 selam emmioğlu sende hoşgeldin. yoldas_19 25.01.2007, 17:41 slm ulus bende akyarlıyım..sen kimlerdensin..?? humanist10 06.02.2007, 17:25 unutmamışlardır umarım ama akyar köyü balıkesirin değil bigadiçin dir canım yinede teşekkürler siz akyardanmısınız ulus 10.02.2007, 00:15 Evet Akyardanim Ayrica Akyarin BİgadİÇe BaĞli OlduĞunu Belİrttİm Yİnede Bu Uyari İÇİn TeŞekkÜr Ederİm. Ben Erseven Ulus Kendİnİzİ Tanitirsaniz Sevİnİrİm. ulus 10.02.2007, 00:16 YoldaŞ_19 GardaŞ Sende Kendİnİ Tanit İstersen Ulus DedİĞİm Zaman Kİmlerdensİn Dİye Sormaman Gerek. Öyle DeĞİl Mİ? yoldas_19 15.02.2007, 11:50 ulus ben gündüzlerden cihan ergel.ben seni tanımıyorum.sen köyde mi kalıyosun.ben istanbulda kalıyorum.. sen manaşlardan mısın ulus?annenin ismi ne annem snei tanıdı da dogrumu diye soruyo?? ulus 17.02.2007, 14:13 Bİz Hacilar Oluyoruz. Annemİn Adi Hatİce. Muratlar YeĞenİyİm. Annenİn TanimiŞ Olmasi Lazim. Bende Kayserİde ÇaliŞiyorum.okuldu İŞdİ Derken KÖyle BaĞimiz Zayifladi. Bİrde Herkes Bİzİ ManaŞlar Olarak Tabİr Edİyorlar. Ama HİÇ Bİr Alakamiz Yok. Onlarin Soyadi GÜndoĞdu Bİzİmkİ Ulus. Ayrica Burada Bİzlerden Bİrİnİ Olmasina Sevİndİm. Ha Bu Arada Annenİn Ve Babanin Adi Ne ? ozgurkx 20.02.2007, 00:24 Balikesirde De Haci Bektas Veli Dernegi Bir Takim Aktiviteler Yapiyor. Alevi Insanlar Cokta Zengin Insanlar Degil En Azindan Balikesirde Durum Bu. Onun Icin De Kisitli Imkanlarla Birtakim Faaliyetler Zor. ulus 20.02.2007, 15:12 Balikesirde De Haci Bektas Veli Dernegi Bir Takim Aktiviteler Yapiyor. Alevi Insanlar Cokta Zengin Insanlar Degil En Azindan Balikesirde Durum Bu. Onun Icin De Kisitli Imkanlarla Birtakim Faaliyetler Zor. BELKİ MADDİ İMKANLAR KONUSUNDA HAKLI OLABİLİRSİN ANCAK BU BENİM GÖRÜŞÜMÜ DEĞİŞTİRMEZ. ÇÜNKÜ BATI İLE DOĞUNUN İMKANLARINI DEĞERLENDİRİRSEN DOĞUDAKİ ALEVİLERİN MADDİ İMKANLARI BATIYA GÖRE DAHA KISITLIDIR. VE O İMKANLARA GÖRE BİR KİŞİ SIRF YAPILAN FAALİYETİN MAKSADINA ULAŞMASI İÇİN 200 KM YOLU TEPEBİLİYORSA BEN BUNU KENDİ MEMLEKETİMDE DE ARARIM. ŞÖYLE DÜŞÜNÜYORUM. MANİSADA ALEVİLİKLE İLGİLİ BİR FAALİYET YAPILSA BALIKESİRDEN KİM GİDER. MERAK EDİYORUM BUNU.( MANİSA BALIKESİRE 140 KM ) ONUN İÇİNDİR Kİ OLAY MADDİ OLANAKDA DEĞİL KAFADA BİTER GÖRÜŞÜNDEYİM. CAN DOST YORUMUN İÇİNDE TEŞEKKÜR EDERİM. ozgurkx 20.02.2007, 23:17 selam emmioğlu hşg bende kavakbaşındanım.. KAVAKBAŞINDAN KİMSİN? ozgurkx 20.02.2007, 23:20 BELKİ MADDİ İMKANLAR KONUSUNDA HAKLI OLABİLİRSİN ANCAK BU BENİM GÖRÜŞÜMÜ DEĞİŞTİRMEZ. ÇÜNKÜ BATI İLE DOĞUNUN İMKANLARINI DEĞERLENDİRİRSEN DOĞUDAKİ ALEVİLERİN MADDİ İMKANLARI BATIYA GÖRE DAHA KISITLIDIR. VE O İMKANLARA GÖRE BİR KİŞİ SIRF YAPILAN FAALİYETİN MAKSADINA ULAŞMASI İÇİN 200 KM YOLU TEPEBİLİYORSA BEN BUNU KENDİ MEMLEKETİMDE DE ARARIM. ŞÖYLE DÜŞÜNÜYORUM. MANİSADA ALEVİLİKLE İLGİLİ BİR FAALİYET YAPILSA BALIKESİRDEN KİM GİDER. MERAK EDİYORUM BUNU.( MANİSA BALIKESİRE 140 KM ) ONUN İÇİNDİR Kİ OLAY MADDİ OLANAKDA DEĞİL KAFADA BİTER GÖRÜŞÜNDEYİM. CAN DOST YORUMUN İÇİNDE TEŞEKKÜR EDERİM. ÇEPNİ KÖYLERİNDEKİ EN AZINDAN BENİM GEZİP GÖRDÜĞÜM KÖYLERDE DURUM ŞU (ORTAMANDIRA,AYNAOGLU,YAYLACIK,DELİKTAŞ,KABAKDERE BU BÖLGELERDEKİ VATANDAŞLAR MANİSAYA TÜTÜNE YADA DOMATESE FALAN GİDİYOR. YÜZDE 80 NİN DURRUMU. BU İNSANLARDAN BEN BIRAK BAŞKA İLLERE GİTMEYİ BALIKESİRE GELENLERİ ZOR GÖRÜYORUM. MAALASEF Kİ BENİM GÖRDÜĞÜM MANZARA BU. yoldas_19 21.02.2007, 10:49 Balikesirde De Haci Bektas Veli Dernegi Bir Takim Aktiviteler Yapiyor. Alevi Insanlar Cokta Zengin Insanlar Degil En Azindan Balikesirde Durum Bu. Onun Icin De Kisitli Imkanlarla Birtakim Faaliyetler Zor. ARKADAŞIM BEN BU KONUDA ULUS A KATILIYORUM.İNSANLAR İRAN'DAN AŞURA GÜNÜNDE İSTANBULA GELİYOLAR,BORÇ BULUP GELİYOLAR AMA GELİYOLAR. BUGÜN KİM HANGİ ÇEPNİ KÖYÜNDEN HANGİ KİŞİ BORÇ BULUP BİR ETKİNLİĞE KATILIR BİR DÜŞÜN BAKALIM.BİR KİŞİ BİLE ÇIKMAZ İÇLERİNDEN. BİZİM İMKANLARIMIZ EN AZINDAN DOĞUDAKİLERDEN DAHA İYİ DURUMDA BUNU UNUTMAMAK LAZIM. ozgurkx 21.02.2007, 16:38 ARKADAŞIM BEN BU KONUDA ULUS A KATILIYORUM.İNSANLAR İRAN'DAN AŞURA GÜNÜNDE İSTANBULA GELİYOLAR,BORÇ BULUP GELİYOLAR AMA GELİYOLAR. BUGÜN KİM HANGİ ÇEPNİ KÖYÜNDEN HANGİ KİŞİ BORÇ BULUP BİR ETKİNLİĞE KATILIR BİR DÜŞÜN BAKALIM.BİR KİŞİ BİLE ÇIKMAZ İÇLERİNDEN. BİZİM İMKANLARIMIZ EN AZINDAN DOĞUDAKİLERDEN DAHA İYİ DURUMDA BUNU UNUTMAMAK LAZIM. ulusta sende dışarda yaşıyorsunuz degil mi? kaç defa çalışmaya gittiniz amaleliğe sorabilirmiyim? ulus 21.02.2007, 21:58 [QUOTE=ozgurkx;363399]ulusta sende dışarda yaşıyorsunuz degil mi? kaç defa çalışmaya gittiniz amaleliğe sorabilirmiyim?[/QUOTE çalışmaya gitmedim. belki bu yüzden haklı olduğunu düşünebilirsin ama hiç yabancı değilim çalışmaya. o zorluklarla yetişip büyüdüm ben. imkanlarımız kısıtlıda olsa doğuyla kıyaslanamaz. bu bir anlayıştır. bahanelere sığınıyoruz farkındaysan. ekonomik imkanlar sebep gösteriliyo. doğru olduğunu biliyorum ama senin herhangibir faaliyette görünmek çin sayı çoğaltmak için bende buradayım demek için yaptığın masraflar seni daha da fakirleştirmez. yada gitmediğin zaman yanında kaln para seni zengn yapmaya yetmez. bence daha engin düşünmeliyiz. sınırsız düşünmeye çalış. düşüncelerine bahanelerden sınır koyma... msn me ekledim. oradan da konuşuruz. ASKER değilim ayrıca ulus 09.03.2007, 22:10 [QUOTE=Baran336;372019]Köylüm Ulus Balikesir Alevilerini Bu Kadar elestirme ve yere vurma hakkini kimden Aliyorsun? Ben Hasan Beylerden Muratlar Yegeni Köylünüm! Dogu ile Bizim Memleketi kiyasliyorsun, Dogudaki insanlar batiya göre daha aktiv! Dogrudur! Ama Unut ma ki Dogudaki Insanlar Dogulu veya Kürt Kimlikleriyle devamli Siyasi Baskilarla yasamislar ve yasiyorlar! Bizim oralarda bu olmadigi icin Insanlar yasamin icinde Bilincli Asimile edilmis ve Pasiflestirilmistir! Ben bu asimile politikasinin disinda yasadigim icin Kimligime Sahib cikiyor ve Bulundugum Ülkede ve Auvrupa Genelinde Alevi Örgütü Icinde En Genc Baskan Sifatini Tasiyorum. Yine de Kendi Bölgemin Alevilerini Bu Kadar yerden yere vurma Hakkini Kendim de Bulmuyoruml. Balikesirin Bigadic Kazasina Bagli Akyar Köyündenim! tereddütün Kalmasin diye yazmak istedim! Bizim batinin Insanlari günlük yasamin icinde dogrudan baski altinda yasamadigi icin asimile edilmis unutma! Kütahya ve cevresindeki Alevi Köylerinin Bilicli Asimile edildigini biliyormusun? Alevi Köylerine Cami yapiliyor! En Azindan Bizimkiler yaptirtmiyor unutma! EK: En Azindan Bizimkiler Yaptirtmiyor! Cümleleri Yanlis anlasilmasin! Mensup oldugum Köyü Ve Ö Köyün Insanlarini Kast Etmeye Calismistim! Yanlis Anlama olursa Özür Dilerim! Dil, Din, Irk, Ulus Gözetmeksizin Insanim Diyen, Insan olan "Can" olan, Her Can Bizimdir, Biz O Canlardaniz! DEĞİNDİĞİN KONU HAKKINDA BELKİ HAKLI OLABİLİRSİN AMA BENİM AMACIM KİMSEYİ YERDEN YERE VURMAK DEĞİL OLANLARI DİLE GETİRMEK...Kİ YERDEN YERE VURDUĞUMU SANMIYORUM. SİZ GALİBA AVRUPADASINIZ. BEN BU YAZINIZI EN GENÇ BAŞKAN SIFATINI TAŞIDIĞINIZ İÇİN YAZDIĞINIZI DÜŞÜNECEM. SİZ AVRUPADA İSENİZ BURADAKİ DURUMU TAHMİN VE BİR TAKIM YORUMLARINIZLA BİLEBİLİRSİNİZ. O DA KESİNLİK TAŞIMAZ. NİHAYETİNDE BİR TAHMİNDİR. EĞER BALIKESİRDE VEYA TÜRKİYEDE İSENİZ " Balikesir Alevilerini Bu Kadar elestirme ve yere vurma " DİYE TABİR ETTİĞİNİZ KONUŞMAMDA BİRAZ HAKLI OLDUĞUMU GÖRÜRSÜNÜZ. ŞUNU İYİ BİLİYORUM Kİ ASİMİLE TÜRKİYENİN HER YERİNDE VAR. ÖZELLİKLE TUTUCU VEYA DİNDAR KESİM DİYE TABİR EDİLEN İLLERİMİZİN ALEVİ NÜFUSUNUN OLDUKÇA ÇOK OLDUKLARINI GÖRDÜM. AMA YİNEDE HERŞEY BİZ İNSANLARIN ELİNDE.İNSANLAR KENDİ KİMLİKLERİNİ KENDİLERİ KORUR. GELİP BİR BAŞKASI SENİN BENİM KİMLİĞİMİ KORUMAZ. BANA KALIRSA HEP ASİMİLE OLAYINI BAHANE EDİYORUZ. BAK SENDE DİYORSUN Kİ BİZİM KÖYÜMÜZDE BU YOK. DOĞRUDUR BİZİM KÖYÜMÜZDE YOK AMA DEMEK DEĞİLDİR Kİ ALEVİLİĞİN KORUNMASINDA ÖN PLANA GEÇMESİNDE AKTİF ROL OYNUYOR. BEN DİYORUM Kİ BAHANELER ÜRETMEYELİM. GERÇEKTEN DİLE GETİRMEK İSTEYİPTE DİLE GETİRMEDİĞİM KONULAR VAR. O KONULARI DİLE GETİRİRSEM İŞTE O ZAMAN ALEVİLERİ YERDEN YERE VURDUĞUMU DÜŞÜNEBİLİRSİN. "Balikesir Alevilerini Bu Kadar elestirme ve yere vurma " DİYE TABİR ETTİĞİN YAZIM BENİM GÖRÜŞÜMDÜR. BELKİ KATILMAYA BİLİRSİN AMA BİRAZCIK ARAŞTIRIRSAN HAKLI OLDUĞUMU GÖRÜRSÜN. KİMSEYİ AŞAĞILAMA KÜÇÜMSEME VE YERDEN YERE VURMA AMACI GÜTMEDEN İÇİMDEN GELDİĞİNCE YAZDIM. BU ARADA KENDİNİ DE TANITIRSAN SEVİNİRİM. MSN KULLANIYORSAN by.ulus@gmail.com MSN ADRESİM. ORADA DAHA DETAYLI KONUŞABİLİRİZ. TÜM CANLARA KUCAK DOLUSU SELAMLAR.......:surrender yoldas_19 17.03.2007, 15:56 ulusta sende dışarda yaşıyorsunuz degil mi? kaç defa çalışmaya gittiniz amaleliğe sorabilirmiyim? bana kaç kere ameleliğe gittin diye soruyosun?? sen istanbuldaki herkesin bir elinin yagda bir elinin balda oldaugunumu düşünüyosun allaha şükür durumumuz hayli yerinde ama şöylede bişey wardır ben köyden 5 yaşında çıktım abim 11 yaşında filan.yinede ben kendi kültürümü kaybetmedim. her yaz köye geldiğimde gerek halama olsun gerek diger akrabalarıma olsun gittiğimde tütünde kırarım tütünde dizerim her ne tütün artık kadar kalmasada.köyde bir allahın kulu bana kibarsın diyemez ben köye geldiğimde köylü gibi konuşurum kimseye hava atmam kimseyi hor görmem en azından.kültürümüde iddaa ediyorum senden çok daha ii biliyorum.senin televizyonda gördüğün yenibosna cem evinde ben dua veriyorum buyüzdende diyorumki senin bana bu konuda bişiler öğütlemek haddin degildir.senin beni yargılamaya hakkın yok bunu sakın unutma. yargılar gibide konuşma.ben konuşursam daha sert konuşurum. yoldas_19 17.03.2007, 16:02 Köylüm Ulus Balikesir Alevilerini Bu Kadar elestirme ve yere vurma hakkini kimden Aliyorsun? Ben Hasan Beylerden Muratlar Yegeni Köylünüm! Dogu ile Bizim Memleketi kiyasliyorsun, Dogudaki insanlar batiya göre daha aktiv! Dogrudur! Ama Unut ma ki Dogudaki Insanlar Dogulu veya Kürt Kimlikleriyle devamli Siyasi Baskilarla yasamislar ve yasiyorlar! Bizim oralarda bu olmadigi icin Insanlar yasamin icinde Bilincli Asimile edilmis ve Pasiflestirilmistir! Ben bu asimile politikasinin disinda yasadigim icin Kimligime Sahib cikiyor ve Bulundugum Ülkede ve Auvrupa Genelinde Alevi Örgütü Icinde En Genc Baskan Sifatini Tasiyorum. Yine de Kendi Bölgemin Alevilerini Bu Kadar yerden yere vurma Hakkini Kendim de Bulmuyoruml. Balikesirin Bigadic Kazasina Bagli Akyar Köyündenim! tereddütün Kalmasin diye yazmak istedim! Bizim batinin Insanlari günlük yasamin icinde dogrudan baski altinda yasamadigi icin asimile edilmis unutma! Kütahya ve cevresindeki Alevi Köylerinin Bilicli Asimile edildigini biliyormusun? Alevi Köylerine Cami yapiliyor! En Azindan Bizimkiler yaptirtmiyor unutma! bizimkiler cami yaptırmıyor en azından demişsin.avrupada yaşıyosun anladıgım kadarıyla.bende sana şöyle bi soru sormak istiyorum köyde kaç kişi AKP ye oy verdi kaç kişi MHP ye oy verdi kaç kişi polat alemdarcılık oynuyor kaç kişi kahvelerde Ahmet Şafak denilen faşist bi adinin ırkçı bir insanın kasetlerini dinliyor Yalnız Kurt diye bağırırken adam şarkısında kendinden geçen insanlar war. ewt bende kendimden geçiyorum ama bunları gördüğümde kendimden geçiyorum.utanıyorum bi nevi. sivasta 37 canımızı yakanlar şimdiki AKP nin önceki refah partisinin yandaşları degilmiydi.sen kendi canından olan bi insanı yakan birisini desteklermisin? şimdi gelelim mum söndü yapıyolar diye bağırarak herkese milliyetçiliği aşılamaya çalışan bu MHP ve ülkücü akımına sen böyle bi toplulugu desteklermisin?? köyde destekleniyor işte ben köye gittiğimde kaç kişinin parmagında osmanlı tuğrası gördüğümü kendim bilirim. bana bunların cevablarını verin lütfen.bu sebeple ulusa tamamen katılıyorum. yorumun için teşekürler saygılarımla yoldas_19 17.03.2007, 16:05 yani demek istedigim tamamen şudur evet cami yaptırmamışlar ama bırakında okadar olsun.tam destek verdikleri partileri söyledim tam destek verdikleri kişiler belli bırakında en azından cami yapılmasın dimi... ernic 45 17.03.2007, 18:32 selam cepni kardesler bende cepni olarak size sunu deyim genelde cepniler kültürüne baglidirlar ondan cami yaptirmazlar köylerine simdi bunu söyleyim mordağlar 05.04.2007, 13:51 herkese selamlar başta ersevene seni burda bulmak güzel mordağlar 05.04.2007, 13:59 valla boşa tartışıyorsunuz akyarda herkes biliyor kendini cihana merhaba yoldas_19 06.04.2007, 22:32 valla boşa tartışıyorsunuz akyarda herkes biliyor kendini cihana merhaba sanada merhaba mordağlar can. ama kimsin bizim köydeysen kendini tanıtırmısın kimlerdensin ismin filan ne ?? ulus 07.04.2007, 00:40 herkese selamlar başta ersevene seni burda bulmak güzel sanada selam mordağlar can. Ayrıca kendini tanıtırsan sevinirim. Bu kadar gizemli olma yaw kendini baştan tanıtda bizde merakta kalmayalım. :)))))):thumbup1: mavi_zülfikar 20.04.2007, 09:04 ulus bende akyar köyündenim aynen düşüncene katılıyorum. yumruklucepni 27.04.2007, 11:32 Selam Akyarlı Canlar, Bizim bölgedeki geçmişimizden kaynaklı olarak şuanın nasıl bir siyaset yaptıkları belli olan bazı oluşumların toplumumuzu ve gençliğimizi etkilemesini önlemeliyiz. Eşitlik ve kardeşlik için çabalamalayız. Akyarda bu tip akımlara karşı mücadele eden arkadaşlar köyünüzde durum nedir acaba? wolcano84 21.05.2007, 00:14 akyarlı kardeşlerim bana yazın cvplarınızı bekliyorum wolcano84 24.08.2007, 22:09 özerenli kardesim akyar köyü cıgrından cıkmıs durumda ben cok bilmesemde en azından gittigimde görüyorum yozlasmaya dogru hızlı gi akım var hadi bakalım sonları ne olacak köylülerimin denizaktas79 27.12.2007, 00:57 evet sana katılıyorum.balıkesirde onca alevi var ve hiç bir sosyal faaliyetleri yok. şu anda kayserideyim ve tutcu bir yer olmasına rağmen aleviler her türlü sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebiliyorlar. açıkçası ben buradaki alevilere imreniyorum.bana öyle geliyorki daha balıkesirdeki bir çok alevi köyünün birbirinden haberi yok balıkesirdeki alevilerin azımsanamayacak bir kısmı yurt dışında veya şehir dışında.tabi bu gerekçe olamaz ama yine de yazayım dedim :biggrin: policelion 07.02.2008, 14:20 öncelikle tüm hemşerilerime ve sonra samimiyetle burda olan herkese sonsuzselamlar.hepimizin bildiği gibi peygamber efendimizin erkek evladı yoktu.bu nedenle nesli damadı olan hz.ali efendimizin neslinden çoğaldı. bu sebeple hz. aliyi seven bizler doğal olarak hz.muhammedide severiz.alevilik inancıyla alakalı olmayan aşırı sol uçların liderlerine sempati duymayı ben kendimize yakıştırmıyorum.tüm akyara selamlar Kuzey Egeli 07.02.2008, 15:04 Selamlar köyünü anlat ki bize unutmayalım dost. akyarli 19.02.2008, 00:32 slm erseven ben mazlum. Akyarlilar burada bulusalim:) Kuzey Egeli 19.02.2008, 09:34 Evet balıkesir de bir çok çepni köyü var ama biz onları niye aramızda görmüyoruz?Sesimize ses verin lütfen. darkeye 27.02.2008, 19:19 slm erseven ben mazlum. Akyarlilar burada bulusalim:) mazlum ben volkan fatma halanın kücük oglu ;) khaaan77 17.03.2008, 21:49 Bende Akyarliyim! Tüm Akyarlilar burda bulussak ne güzel olur!:thumbup: khaaan77 17.03.2008, 21:54 Oguz Türkleri Cepniler http://youtube.com/watch?v=hXGdXL9IDCY khaaan77 26.03.2008, 04:31 http://youtube.com/watch?v=0nFyHM-T3eE ulus 07.04.2008, 16:29 hani akyarlılar nerede ????? bu kadar mıyız |