Orijinalini görmek için tıklayınız : galaksilerin çarpışması

izmirksk
27.11.2006, 14:35
bize en yakın galaksi andromeda galaksisinin ,Messier 32 (M32) isimli komşu küçük bir galaksi ile 210 milyon yıl önce çarpıştığı astrofizikçiler tarafından açıklandı..böylelikle andromeda galaksinin ana gövdesinin(merkezi noktasının) niçin kaydığı ortaya çıkıyor gibi...ee tabi o zamanlar dünyamzıda dinazorlar dolaşırken bu 2 galaksi çarpışmış:)bu arada bu çarpışmadan M32 nin çok daha büyük hasarla ayrıldığı saptanmış..
evren sürekli genişlerken ve galaksiler müthiş hızla birbirinden kaçarken ,andromeda galakisisi ile aramızda mesafe tam tersine kısalıyordu bu ise evrenin genişlemesine tersti..sanırım bu galaksi,bizi kendine çekiyor..bizim galaksiyi(samanyolu) galaksisini kendisine çekip sonra çarpacak.... aşağıdaki sitede bu konuy bulabilirsiniz...

http://www.universetoday.com/2006/10/18/another-galaxy-smashed-through-andromeda-200-million-years-ago/

hasret_eylul
27.11.2006, 15:01
bende birşey diyebilirmiyim?
2012 yılında marduk adlı gezegenin dünyaya çarpacağını duymuştum.. bir ilgi alaka varmıdır bu konu ile acep.. ingilizce oldugu için linki inceliyemedimde..

izmirksk
27.11.2006, 16:37
marduk olayı sansasyon amacı ile gündeme getiriliyor...
benim yukarıda verdiğim konu ise, çok sarsıcı..210 milyon yıl kadar önce iki galaksinin çarpıştığı belirlendi(andromeda ve M32 galaksilerinin)..ve işin ilginci evren genişlerken ,galaksiler birbirinden hızla uzaklaşırken (ve her bir galaksinin içindeki yıldızlar birbirinden uzaklaşırken) bizler andromeda galaksisi ile yakınlaşıyoruz..210 milyon yıl önceki çarpışma , şunu akıllara getiriyor..içinde bulunduğumuz samanyolu galaksisi 5 ile 10 milyar yıl arasındaki bir sürede andromeda ile çarpışacak..

hasret_eylul
27.11.2006, 16:42
marduk olayı sansasyon amacı ile gündeme getiriliyor...
benim yukarıda verdiğim konu ise, çok sarsıcı..210 milyon yıl kadar önce iki galaksinin çarpıştığı belirlendi(andromeda ve M32 galaksilerinin)..ve işin ilginci evren genişlerken ,galaksiler birbirinden hızla uzaklaşırken (ve her bir galaksinin içindeki yıldızlar birbirinden uzaklaşırken) bizler andromeda galaksisi ile yakınlaşıyoruz..210 milyon yıl önceki çarpışma , şunu akıllara getiriyor..içinde bulunduğumuz samanyolu galaksisi 5 ile 10 milyar yıl arasındaki bir sürede andromeda ile çarpışacak..
peki dünyanın ömrü yetecekmi bu kadar yıl dayanmayaa?? hiç sanmıyom..ekolojik denge mahfolmuş durumda..

izmirksk
27.11.2006, 16:52
evet doğru ama galaksinin ömrü yeter..zaten dünyada ekolojik dengeye bir şey olmasa bile, Güneş in bizi ısıtacak o kadar ömrü kalmadı..

Serkan_Devrim
27.11.2006, 17:38
galaksilerin değil yıldızların bile çarpışması çok çok düşük bir olasılıktır aslında. yanılmıyorsam yıldızlar arası ortalama uzaklık genelde 10 ışık yılıdır. bunu ifade etmek için şöyle anlatalım. new york şehrine saçılmış dört beş tane kum tanesinin hareketleri sonucu çarpışma ihtimalleri ne ise yıldızların çarpışma ihtimali de o kadardır. :)galaksilerde bizbirinden uzaklaştıkları için çarpışamazlar. eğer aynı yerel guruba ait ise olabilir. çünkü yerel gurup birbirine bağlıdır ve yerel gurup içinde ki galaksiler birbirlerine yakınlaşabilirde. yada evren genel olarak genişliyorken bezı yerler yerel olarak büzülüyorda olabilir. :) gerçekten sarsıcı bir haber bu. :)

evet doğru ama galaksinin ömrü yeter..zaten dünyada ekolojik dengeye bir şey olmasa bile, Güneş in bizi ısıtacak o kadar ömrü kalmadı..evet buda başka bir gerçek ama unuttuğumuz şey güneşin ömrünün teknolojinin gelişimi göz önüne alındığında bizim başka gezegenlere taşınmamıza yada uzayda koloniler kurmamıza yetecek kadar ömrünün varolduğudur. :)

izmirksk
27.11.2006, 17:45
evet haberin sarsıcı olduğu doğru ..ve maviye kayma kayma tesbit edilmiş..(andromeda galaksisi ile samanyolu arasında)..
tahminen 5 ile 10 milyar yıl arasında bu iki galaksi çarpışabilir..yani insanlık başka gezegenlere gitsede bu çarpışmadan kurtulamaz görülüyor:)

yener
27.11.2006, 19:46
dünyada ekolojik dengeye bir şey olmasa bile, Güneş in bizi ısıtacak o kadar ömrü kalmadı..

Bunu biraz açarmısın güneşin enerjisi bitiyomu yani.
Eğer bitiyosa zaman olarak yaklaşık nekadar süre sonra güneş artık bizi ısıtamayacak seviyeye gelecek. Yakın bi zamanmı bu...

Serkan_Devrim
27.11.2006, 19:50
Eğer bitiyosa zaman olarak yaklaşık nekadar süre sonra güneş artık bizi ısıtamayacak seviyeye gelecek. Yakın bi zamanmı bu...güneşinde verdiği ısının yani enerjinin bir kaynağı var ve olmalı zaten. bu kaynak yapısında bulunan hidrojenlerin helyuma dönüşmesi sırasında açığa çıkan radyoaktif enerjidir. güneşin tahminen yapısının %75 hala hidrojen ve yine tahminin 7 milyar yıllık bir ömrü olduğu düşünülüyor. :) aslında yalnız Güneş'in değil her yıldızın sonu bu sebeple var. :)

Canan58
28.11.2006, 02:44
Eğer bitiyosa zaman olarak yaklaşık nekadar süre sonra güneş artık bizi ısıtamayacak seviyeye gelecek. Yakın bi zamanmı bu...

:biggrin: :biggrin: :biggrin: Seni çok korkmuş gördüm kardeşim .Bu kadar korkma daha 7 milyar yılımız var :lol:

izmirksk
28.11.2006, 23:11
sanırım 5 milyar yılı geçmez Güneş in ısıtması ( ya da en fazla 5.5 milyar yıl)

Serkan_Devrim
28.11.2006, 23:18
ben 7 diye okumuştum ama zaten son bir birbuçuk milyar yılı güneşin son ömrü olduğu ve ilk üç gezegeni(Merkür Venüs Dünya) yutup yokedeceği için yaşanacak bir hal olmayacak. o zaman 5 yada 5.5 milyar yıl kalıyor. :)

yener
29.11.2006, 17:08
:biggrin: :biggrin: :biggrin: Seni çok korkmuş gördüm kardeşim .Bu kadar korkma daha 7 milyar yılımız var :lol:

Ben daha gencim yaşamak istiyom korkarım tabi yarın birgün güneşin enerjisi bitecekse ona göre yaşayalım dimi:sas

Gel şunu 6 milyara bağlayalım. İnat etme yap bi kıyak şu kardeşine:p

izmirksk
29.11.2006, 17:52
Gel şunu 6 milyara bağlayalım. İnat etme yap bi kıyak şu kardeşine:p
olsa dükkan senin ama yakıtımız yok

izmirksk
02.12.2006, 17:36
bu da başka bir haber:)ve türkçe..
çok ilginç hemde..
http://www.ntvmsnbc.com/news/388484.asp