Orijinalini görmek için tıklayınız : Apophis'in selamı var

izmirksk
29.11.2006, 02:34
bu asteroid dünya ya çarpma ihtimali en yüksek asteroid..
çarpma ihtimali olarak kimi kaynaklar binde 1 ,kimileri 200 de 1 biyor..ama bu küçümsenecek bir rakam değil..üstelik dünya ya yaklaşınca yörüngeden etkilenip dünya ya doğru daha da fazla yaklaşırsa:)işte o zaman dünya'mız için iyi olmaz..320 metre çapında(her kaynak çapı farklı veriyor) ayrıca 2036 yılında dünyaya çarpabileceği söyleniyor..nasa daki yetkililer , asterodi , dünya ya çarpmadan nasıl durdurabiliriz diye önlem almaya başlanması gerektiğini düşünüyor.

fazla zamanım yok aşağıdaki sitede geniş bilgi var..
http://www.space.com/news/051103_asteroid_apophis.html

mehmet_onal
29.11.2006, 13:05
evet bunu bende duydum ve gazetenin birinde şu ifade vardı..NASA hollwood un zamanında çektiği ve bruce wills in oynadıgı apollo13 ten etkilenerek gök taşının içerisine birpatlayıcı yerleştirip yönunu değiştirecekmiş..ancak bunun için taşın üzerine bir mekik indirmeleri gerekecek.bu plan üzerinde duruldugunu duydum,ilginç bir plan.

Hüseyin69
29.11.2006, 14:03
haberi bir tv galiba tv 8olacak orda izledim.
özgürcüm abd dünya ile basa cikamadi
insallah o heybetli kütle gelirde dünyayi biraz düzene koyar
yada komple yok eder bizde kurtuluruz dünyada kurtulur:biggrin:

izmirksk
29.11.2006, 14:07
amerika ya çarpmasın sonra:)

Hüseyin69
29.11.2006, 14:10
amerika ya çarpmasın sonra:)
isin sakasi bir yana,
gercekten ben o haberi izledim nasa bir seyler yapip kütleyi dünya yörüngesinden uzaklastirmak icin planlar yapiyormus bakalim kütlemi yaman olacak nasa mi?
ömrü yetenler olayi kameraya cekip öte tarafa postalarlarsa bizde izleme imkani buluruz :biggrin:

izmirksk
29.11.2006, 14:13
bari bir okyanusa düşsün diyeceğim ama:) tsunami ye yol açar bu meret:)