Orijinalini görmek için tıklayınız : Ey Allah ın kulları...!

KoCGiRiLi_
29.11.2006, 23:07
İmamımız Hasan el Askeri a.s Ehli Beyt in mazlumu ve varlığın reyhanı ve ma'budun sırrı olan ikinci İmamımız Hasan-ı Müctebâ a.s dan (Allah ın salatı ona ve annesine olsun) rivayet eder ki Resulullah saav şöyle buyurdu...

"Ey Allah ın kulları ! Allah ın nimetlerine karşı saygısızlık etmeyin . Yoksa nimet size bela oluverir. Allah a ibadet ile yaklaşın , böylece sevabınız artar. Allah ın düşmanlarına karşı cihad ederek ömrünüzü kısa tutun. Ancak böylelikle sonsuz ve sınırsız ömüre ve nimetlere kavuşursunuz. Malınızı gerekli yerlere harcayın böylece cennet zenginliğine ulaşırsınız..."
Halkın bir grubu ayağa kalkarak dedi ki ;

Ey Allah Resulu ! Bedenimiz zayıftır, ömrümüz kısadır , düşmana karşı cihada ve malı yerine harcamaya kudretimiz yoktur. Ancak ailemizin geçimini sağlıya biliyoruz. Ne yapalım ?

Resulullah saav buyurdu ki ; Öyleyse sadakalarınızı diliniz ve kalbinizle verin.

Dediler ki ; Nasıl verelim ey Allah resulu ?

" Kalplerinizde sadece Allah sevgisi , Allah resulu Muhammed in sevgisi , Allah ın velisi ve Resulullah ın vasisi Ali nin sevgisi , Allah ın dinini ayakta tutmak için seçilen masum imamların sevgisi , onların şiilerinin ve muhiplerinin sevgisi ve mümin kardeşlerinizin sevgisi için ayırın. Bir birinize düşmanlığı , kini ve buğzu bırakın.
Diliniz ile de Allah ı layık olduğu gibi zikredin ve Allah ın resulu Muhammed e ve onun pak Ehli Beyt ine salat edin. Böylece Allah sizi en üstün makamlara eriştirir..."

( Bihar ul Envar c9 sf 325 15. hadis...)

ilahi , Muhammedi ve Alevi sevgisinin nasıl birbiriyle birleştiğini görüyormusun? Keşke biz de kalp ve nefislerimizde bu manayı birleştirebilseydik.

Bu ise sadece İmam-ı Zaman a.s ın lütfu ile gerçekleşebilir...

KoCGiRiLi_
04.12.2006, 22:37
son konumu actım acalı yenı konu acamıyorum ?

acaba sorun bende mı ?

sayfada mı ?

yoksa yasaklımıyım ?

itibar puanından takıp ettığıme gore 92 ydi

sonra 68 e dustu ve son konumu actığımda yani konu baslığım burası 47 düstüm ???

sorun nerde ve bu olumsuzluklar nedendır öğrenmek ısterım ???

Servan
05.12.2006, 16:22
son konumu actım acalı yenı konu acamıyorum ?

acaba sorun bende mı ?

sayfada mı ?

yoksa yasaklımıyım ?

itibar puanından takıp ettığıme gore 92 ydi

sonra 68 e dustu ve son konumu actığımda yani konu baslığım burası 47 düstüm ???

sorun nerde ve bu olumsuzluklar nedendır öğrenmek ısterım ???

yazdıgın yazılardan olumsuz yorum almıs olabilirsin.ögrenmek için ekranın sol üst kösesindeki kontrol paneline gir.cıkan sayfanın altında sana olan yorumlar yazar.olumlular yesil kutulu:rolleyes: ,olumsuzlar kırmızı:no: kutuludur.umarım yardımcı olabilmişimdir.