Orijinalini görmek için tıklayınız : Ya Ali ..

seher.yeli
29.11.2006, 23:26
Ya Ali,
Ben seni Sah-i Velayet bilirim! Ben seni Hazreti Muhammed'ten sonra, hakki yenilen mazlumlardan bilirim.

Ya Ali,
Ben seni Kabe'de dogan ve dogdugu zaman Mekke'yi sarsan yigit bilirim! Ben seni elinde Zülfikar'iyla münkirlerin korkulu rüyasi olarak bilirim! Ben seni mazlumlarin, yetimlerin, gariplerin sahibi bilirim! Ben seni Allah'in yer yüzündeki eli bilirim! Ben seni tüm peygamberlere gizli, Hz. Muhammed'e ise açikça yardim eden Allah'in dostu bilirim! Ben seni Musa'ya Kizildeniz'i yaran, Nuh'un gemisini yüzdüren, Ibrahim'i atesten kurtaran, Davut'a ses olan, Süleyman'a mührü veren, Isa'yi çarmihta müjdeleyen veli bilirim!
Ya Ali,
Ben seni Fatima'nin sadik esi, Oniki Imamlarin atasi bilirim! Ben seni Cebrail'in ögretmeni bilirim! Ben seni alemlerin sultani; konusan Kuran bilirim! Can bilirim, canan bilirim! Derde derman bilirim!

Ya Ali,
Tüm kainat defter olsa, canli cansiz ne varsa yazici olsalar senin sifatlatlarini yazmakla bitiremezler.

Ya Ali,
Sayet seni sevmek, yobazlık, Kizilbaslik, Kafirlik ise ben bunlardanim! Sana çamur atanlardan degilim! Iki yüzlü olan ben degilim! Haşa, ne sahsina ne de soyuna dil uzatanlardan degilim!

Ya Ali,
Seni üzdügüm için özür dilerim!
Bagisla beni ya Ali!

Kaynak: Erenoglu
COK GUZEL YAZMIS HAKKINI VERMEK GEREK OKUYAN CANLARIN PIRIM YARDIMCISI OLSUN

sertur
30.11.2006, 15:04
Hz. Ali ki, Allah Resûlü ona, kızını hem de hiç tereddüt etmeden vermişti. Çünkü onda, Hz. Fâtıma gibi bir Nebi kızına koca ve bir nebiye damat olma liyakatı vardı. Zira o şâh-ı evliya idi.. ve evliyaya baba olabilecek mahiyette yaratılmıştı. Öyle ki, Allah Resûlü bir gün ona şöyle buyuracaktı: “Yâ Ali! Her peygamberin nesli kendinden devam etmiştir; Benim neslimi ise, sen devam ettireceksin.”[2] Yani Benim soy ağacımı sen sulayacak, sen yetiştirecek ve sen tımar edeceksin. Neticede semerâtı toplayanlar da benimle beraber, Ehl-i Beyt içinde seni de anacaklar binaenaleyh, meseleye bu yönüyle bakılacak olursa, Hz. Ali’ye itaat, aynen Allah Resûlü’ne itaattir. Allah Resûlü’ne itaat da Allah’a itaat demektir. Bu yüzdendir ki; Doğru yol hz. Ali yoludur ben O' na da O'nun yolunada kurban olayım

Zahir
30.11.2006, 15:20
Farklı polemiklere giriyorsun Zahir,Allah'ın 99 isminin olduğunu biliyoruz,hoş say deseler 5 ten fazla sayamam ama, bunu da sen anlamak istediğin gibi anlamışsın....

Sayın pirayem;

Evet sunnilerin idda ettiği ve sınırladığı 99 ismi duymuşsunuz. Sayıp saymamanızın ehemmiyeti yok. Bende size Allahın Kuranda 400 e yakın ismi bulunduğu ve Sonsuz olan yartıcının sonsuz sayıda ismi olduğunu en güzel isimlerin onun olduğunu 99 yada 400 le sınırlandırlamayacağını hatırlatıyorum.

Ali Allahın Kuranda geçen İsimlerinden birisidir. Bu gün Muhammedin amcasının oğlu ve damadı olan Hz Ali olarak bildiğimiz İlim sahibi Alalhın Rahmetine aldığı yegane kişinin ilk önce İslamdan önceki ismi acaba nedir diye kendinize sorarak bazı şeyleri araştırmanız hususunda tavsiyede bulunuyorum.

Mesala benim isminde Ali olabilir. Yada Samed. Allahın Kuranda kullandığı isimlerden her hangi birisini de kullana biliriz. Allahın bu isimi ile anılmamız Allahın sahip olduğu özelliklere sahibiz anlamına gelir mi?? Yaradan Yaradamayan gibi olurmu ayetindeki gibi...

Muhammed de sizin ve benim gibi bir beşerdir ve bu evreni algıladığı sürece bazı şeylerle sizin benim gibi sorumludur. Ali de bir beşerdir sorumluluğu aynen bizler gibidir. Muhammedinde Alininde Allah katındaki üstünlüğünü zaten tartışamayız haddimiz olan bir şey değildir. Ama haddimiz olan bir şey vardırki İnsanlara sahip olmadığı değerleri yükleyip olmadıkları niteliklere haiz kılmak.

Övgü Alemlerin Rabbi Olan Allahadır. Allahın yer yüzündeki Halifeleri olarak edebimi bilip Allahın Kuluyum demekten öteye geçemiyorum.

Saygılarımla...

pirayem
30.11.2006, 15:40
Aydınlatıcı bilgilerin için sağol,ben de senin gibi düşünüyorum tabiki sadece Allah'ın kulu olduğumuzun bilincindeyim.Fakat çoğu sünni kardeşlerimizin bildiği gibi biz Hz.Ali'yi Allah yerine koymuyoruz,ona tapmıyoruz,sadece onun gittiği yoldan gidiyoruz,ona itaat ediyoruz....

leyla can
30.11.2006, 17:38
Farklı polemiklere giriyorsun Zahir,Allah'ın 99 isminin olduğunu biliyoruz,hoş say deseler 5 ten fazla sayamam ama, bunu da sen anlamak istediğin gibi anlamışsın....

Pirayem konu icin tsk cok güzeldi...Allahin 99 ismini ben topikte yayinlamistim benim konularda bulabilirsin saygilar...

seher.yeli
30.11.2006, 18:44
Ya Ali Senki Hidayet Denizinin Işiği
Senki Hikmet Denizinin Incisi
Senki Hakkin Hakikati
Esenlik Yurdunun Sakisi
Seni Anmak Ibadet Bize
Adin Dilimizde
Sevgin Yüreğimizde
Varliğin Benliğimizde
Sensin Aydinlik Yurdunun Işiği
Sensin Yolda Kalmişa Rehber