Orijinalini görmek için tıklayınız : Memleketiniz ne ile meşhur?
Ben başlayayım. Erzincanlıyım ve bizim oraların kara üzümü, kayısısı bir başkadır. Tulum peyniri ve fasulye diyince akla hemen erzincan gelir Tabi bu arada yemekleri de unutmamak gerekir, kesme çorba, su böreği... Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Ya sizin memlekette neler var? :36_1_51:
izmirksk 28.11.2005, 14:09 valla memleketimiz birde depremi ile meşhur.
birde bizim oranın bakırı da meşhurdu galiba
Tokak diyince aklıma
turhal ın çemeni
zile nin pekmezi
aklıma ilk gelenler..
Yemek konusu olunca ise şüpesiz ilk akla Tokat kebabı gelir heralde ama benim pek aram olmadığı için etle pek hoşuma gitmez o ayrı....
tokat yemeklerinde sarmayı tercih ederim. tokat da özellikle zile tarafı bagları ünlüdür onun için üzüm ve ürünleri bayagı meşurdur..
Dostca Kalın
valla memleketimiz birde depremi ile meşhur.
birde bizim oranın bakırı da meşhurdu galiba
bakır, pestil çeşitleri yada elazıglıların deyişiyle bastıg da meşur
erzincanın bakır eşyaları,çaglayan şelalesi,ekşi su'yu,haşıl yemegi,
bavko(erzincalılar ve tunceliler iyi bilir bir tür hamur yemegi),halk ozanları(davut sulari,ali ekber çicek vs..)
erzincanın bakır eşyaları,çaglayan şelalesi,ekşi su'yu,haşıl yemegi,
bavko(erzincalılar ve tunceliler iyi bilir bir tür hamur yemegi),halk ozanları(davut sulari,ali ekber çicek vs..)
Bavko mu, ben babuko diye bilirdim. Ama sanırım isimler farklı biliniyor.
Bavko mu, ben babuko diye bilirdim. Ama sanırım isimler farklı biliniyor.
bende babiko olarak biliyorum.. söyleyiş şekliylemi değişiyo yoksa isimleri, yöreden yöreye...
Dostca kalın
genclik_atesi 28.11.2005, 14:23 bizim tokatin bati mesurdur arkadaslar herseyden once tokatin bati gelir aklima:)
bende babiko olarak biliyorum.. söyleyiş şekliylemi değişiyo yoksa isimleri, yöreden yöreye...
Dostca kalın bu yemegin adı yöreden yöreye degişiyor ama malzeme aynıı::)))))))))))))))
bu yemegin adı yöreden yöreye degişiyor ama malzeme aynıı::)))))))))))))))
Galiba öyle, ama biraz ağır... bol yağlı, yoğurtlu :D
Galiba öyle, ama biraz ağır... bol yağlı, yoğurtlu :D
evet oldukça birde köyde yersen o yemegi tereyag bol deyip bası yorlar yemegin içine birde bu yemekle ilgili çok hikayeler vardır kavga edenler,birbirine küsenler :)))))
eskiden babamlar bu yemegi yedikleri zaman gidip güneşin önünde yatarlarmış hazmı kolay olsun diyee
eerkan82 28.11.2005, 15:04 bizim tokatin bati mesurdur arkadaslar herseyden once tokatin bati gelir aklima:)
bat bizizm oradada çok meşhurdur Amasya'da.
Amasya'nın elması,kesme çorbası,düğü çorbası,hellesi
valla bildiğim bukadar.
ben batı nasıl unutmuşum yav allah allahh olsada yesek mi ne etsek
eerkan82 28.11.2005, 15:31 ben batı nasıl unutmuşum yav allah allahh olsada yesek mi ne etsek
şöyle bol sulu,salçalı
canım çekti şimdi ya:)))))
sivaslıyım ve neyazıkki sivasın olayları meşhurdur ..
sivaslıyım ve neyazıkki sivasın olayları meşhurdur ..
sana katılmıyorum erzincanlı olsamda sivası bilirim sevgili can sivasın çok güzel yemekleri,dogal güzellikerli vardır neden bu konuda bu kadar kötümser yaklaştın konuya anlamadım...
SİVAS çifte minare el sanatları kültürü birazda yobazı var ama nerede yokki sanki....
Dostca kalın
sana katılmıyorum erzincanlı olsamda sivası bilirim sevgili can sivasın çok güzel yemekleri,dogal güzellikerli vardır neden bu konuda bu kadar kötümser yaklaştın konuya anlamadım...
tabiki dediğin gibi biçok meşhur şeyimiz var.ama ben sivas diyince; ne yazıkki beni ençok etkiliyen olayı hatırlıyorum.başka sivaslı arkadaşlarımız nasıl olsa güzel yönlerimizi yazacaktır :)
ben sivas diyince aklıma ilk gelen şeyi sizlerle paylaşmak istedim sadece ...
unutmamak tekrar anmak uğruna
Yakapınarlı 28.11.2005, 16:21 izmirliyim ama yakapınarlıyım.izmire bağlı bir köy.gerçi o kadar bahsettim ki köyden forumdaki çoğu arkadaş biliyor artık.bizim köyün doğası çok güzel.perşembe günü üleştirmeleri çevre köylüler bile biliyor bunu çünkü onlarda yoldan geçerlerse haklarını alıyorlar.zeytini ve zeytin yağı meşhur köyün.birde miili kıyafetlerimiz var değre dediğimiz bir geleneksel kıyafet.bizim köyün meşhur olan şeyleri bunlar diye düşünüyorum.
izmirin ise kızları ve körfezi meşhur:))
bu yemegin adı yöreden yöreye degişiyor ama malzeme aynıı::)))))))))))))))
hakısın erdals çünkü bu yemek anladımkadarıyla bizim sivasın adına sir denilen yemegine benziyor:))
sivasın kangal köpeyi meşurdur:)
Tunceli'ninde kırmızı benekli alabalığı meşurdur...
Bizim Malayadada kayisisi meshurdur Dunyanın En guzel kayısı ları ve Dunyanın en Guzel damak tadına Sahip Kayisilari Malatyada Yetisir.. Kirazi.. inönü üniversitesi, Turgut özal tip merkezi meshurdur benim bildiklerim...
Bizim Kayserinin pastirmasi, sucugu, salami, çemeni, mantisi, esnafi, Gesi Baglari, suyu, Erciyes Dagi ve is adamlari meshurdur...Aklima gelenler bunlar simdilik...
Niksarli 28.11.2005, 21:36 Niksar'in cevizi
Niksar ayvaz suyu
Erbaa salamura yapragi
Tokat'in yazmasi
ÇORBALAR
Bacaklı çorba, bütün çorba, keş, oğmaç çorbası, helle çorbası, püşürük çorba, keşbo çorba, katıklı(ayranlı), kelem çorbası, kamalı çorba, gendüme çorbası
ETLİ-KURUBAKLAGİL YEMEKLERİ
Keşkek, bat, coştu yemeği, iç yemeği, basta, büryan, karışık yahni, ferfene, dolma köfte, Tokat kebabı
SEBZE YEMEKLERİ
Nivik, madımak, bakla dolması, pakali, gelin parmağı, ısırgan yağlı aşı, baldıran, pürpürüm
UNLU HAMURLU YEMEKLER
Şipsi, papa, siron, olibah, tülü köfte, kulak, cadı
ÇÖREKLER VE BÖREKLER
Kavlak börek, mısır böreği, pırasa böreği, yaş börek, hamba, Almus böreği, taş ekmeği, çarşaf böregi
TATLILAR
Güdül, kumak, hasurda, sini çevirme
Bir de Kayserinin içli köftesi ile pide çesitleri de var...
Ne kadar çok çeşit ve değişik isimde yemekleriniz varmış. Bu arada çok güzel ayırmışsın, gıda mühendisi misin :3D_NG (4)
Niksarli 28.11.2005, 21:46 Internet sagolsun ;)
asagidaki sitede Tokat yemekleri hakkinda biseyler bulabilirsiniz :)
http://www.organel.com.tr/tokat_mutfagi.htm
Yakapınarlı 28.11.2005, 21:48 Niksar'in cevizi
Niksar ayvaz suyu
Erbaa salamura yapragi
Tokat'in yazmasi
ÇORBALAR
Bacaklı çorba, bütün çorba, keş, oğmaç çorbası, helle çorbası, püşürük çorba, keşbo çorba, katıklı(ayranlı), kelem çorbası, kamalı çorba, gendüme çorbası
ETLİ-KURUBAKLAGİL YEMEKLERİ
Keşkek, bat, coştu yemeği, iç yemeği, basta, büryan, karışık yahni, ferfene, dolma köfte, Tokat kebabı
SEBZE YEMEKLERİ
Nivik, madımak, bakla dolması, pakali, gelin parmağı, ısırgan yağlı aşı, baldıran, pürpürüm
UNLU HAMURLU YEMEKLER
Şipsi, papa, siron, olibah, tülü köfte, kulak, cadı
ÇÖREKLER VE BÖREKLER
Kavlak börek, mısır böreği, pırasa böreği, yaş börek, hamba, Almus böreği, taş ekmeği, çarşaf böregi
TATLILAR
Güdül, kumak, hasurda, sini çevirme
valla kardeş bunların çoğunun isimlerini şimdi duydum belkide benim en sevdiğim yemeklerde vardır içinde ama isimleri farklılık gösteriyor.
mesela bir gün bi arkadaş dediki kızlar akşama size mücver yapayım.bende merak ediyorum tabi mücver ne acaba diye neyse merak filan akşam oldu yemek hazırlandı amanınnn oda ne ha bizim bildiğimiz kabak köfetesii anaaa dedim mücver bumuydu.
bu örnektende belli olduğu üzere aynı yemeklerin isimleri farklılık gösteriyor.
benim memleketimin yürekli insanları meşhurdur.doğası,suyu,sıcak kanlı insanları insanları meşhurdur.bu sene ilk defa gittim .keşke daha önce gidebilseydim.süper bir yer .gerçekten çok güzelmiş.kurban olurum ben o topraklara .keşke orada doğmuş olsaydım.vay be keşke şimdi dersimde olsaydım....
papatya hiçbirşey için geç değildir. Kaybettiğin zamanı telafi etmeye bak derim...
bu arada niksarlı dostum çörek börek kısmına katmer , çökelikli de ekleyelim tam olsun bari
Dostca kalın..
Niksarlı kardeşim sitenin adresini vermişti bende bir bakındım ve tokat'ı anlatan dizeler hoşuma gitti ve sizlerlede paylaşmak istedim..Birde şivelerle ilğili bir şiir duymuştum bir zaman ama onu daha bulamadım bulunca onuda aktaragım.. o da güzeldi bunun gibi
NE GÜZEL
Şahıdır üzümlerin çavuş üzümü
Elmaları kralıdır misket elması
Bat, kebap, çökelekli, katmer dürümü
Kahvaltının baş tacı sütlü peksimet
Bacaklı çorba ile karnın doyar
Bakla dolmasının tadını insanlar sayar
Yayık ayranı ile mercimek pilavı varken
Lezzet ehli olan başkasına mı bakar?
Etli yaprak dolmasının on tanesi bir kaşıkta
Bulgurlu munbar dolması doyumsuzdur her tadışta
Kesme hamurdan mantısı ile yoğurtlu çorbasına
Bulgurlu pürpürüm ve kelem kavurmasına
Bişi derler mayalı hamurun tavada pişmesine
Hedik derler pişmiş buğdayla çocuğun ilk dişine
Pezüklü toyga çorbası ile mercimekli helle
Kaygana, bazlam, tırnak ve lavaş pide
Çökelekli pidesi sadece Tokat’ta uzun yapılır
Tavlama yufka tatlısına herkes bayılır
Bütün çorba ve helva için düğün günü sayılır
Renk renk şekerle süslü nakışlı çörekler oruçta satılır
Nohut döğmesi ile güdülün bir başkadır tadı
Çok sevilerek yenir tuzsuz, çemenli düğü tavası
Pehlili patlıcanla elma hoşafı pürpürüm kavurması
Tokat keşkeğinin yanına kuşburnu ezmesi
Düğün hamamında erikli yavan dolma
Ocakta madımak yenir bahardan kalma
Nivik ile taş ekmeği büryan koyun boynundan
Leylek giliği cevizli gömbe tarhana üzüm suyundan
Kış gecelerinin eğlencesidir şehriye dökmek
Pastırmalı pide yoğurtmaç ile hoşaf içmek
Ekmek aşı ile baklalı dolma içini seçmek
Ne güzeldir Tokat’ın yemeklerini yemek
....
sessizfırtına 29.11.2005, 18:19 bizim erzurumun oltu taşı,lavaş ekmeği,
sessizfırtına 29.11.2005, 18:21 erzincanın bakır eşyaları,çaglayan şelalesi,ekşi su'yu,haşıl yemegi,
kardeş bavko yu iyi bilirim vallahi uzun süredir yemiyom zaten bu hafta içinde isterseni sizlere bir bavko ziyafeti vereyim ha ne dersiniz.ayrıca erdal kardeş (şir) i bilen varmı oda bavko tarzında balla yapılan çooooooookkkkkkkkk lezetli bir hamur işi yemeği............
ozgur416 29.11.2005, 18:36 sivasın çifte minaresi buruciye medresesi şifaiye medresesi gökmedresesi meşhurdur güzel yerdir aslında alibaba mahellesi mesela(bizim mahalle arkadaşlar) çok güzeldir yani giderseniz alibabaya mutlaka uğrayın
izmirksk 29.11.2005, 18:38 (şir) i bilen varmı oda bavko tarzında balla yapılan çooooooookkkkkkkkk lezetli bir hamur işi yemeği............
evet şir i bilirim.ama biraz ağır gelir bana
merhabalar!
bizimkilerde;Dövme Dondurna,Kırmızı Biber,Tas Kebabı,İçli Köfte,Mimbar,Acem Pilavı,Ekşili Çorba,Tarhana(Maraş'a Özel),Bazlama,Simit Köftesi(bildiğiniz simit ten değil),Kelle Paça,Maraş Kebabı,Kuyruk Kebabı,Patlıcan Kebabı,Söğürme.....
Şu an aklıma gelenler bunlar :)
Sevgiler,Saygılar!!!!:3D_NG (24
Ayrıca birde üzümden yapılan bizim ŞİRE dediğimiz yiyecekler vardır.
Bestil,Bastık,Samsa,Kara Sucuk,Beyaz Sucuk,Gün Pekmezi,Kara Pekmez,Dövülük Pekmez........
sessizfırtına 29.11.2005, 21:12 evet şir i bilirim.ama biraz ağır gelir bana
neden kardeş
Fethiye'nin balı ve domatesi ve bacasız fabrikası meşhurdur ...
izmirksk 30.11.2005, 11:44 neden kardeş
ya çok hoş bir tür ama hamur işi olunca ağır oluyor
birde onu yemeğe başladım mı zor duruyorum:36_1_51:
ya çok hoş bir tür ama hamur işi olunca ağır oluyor
birde onu yemeğe başladım mı zor duruyorum:36_1_51:
Dostum buradakilerin bir çogu genç.. Hamur işide olsa pek dokunmaz bence...
yozgat`inda testi kebabi meshur.
genclik_atesi 30.11.2005, 19:42 ha bide unuttum arkadaslar bizim tokatin yani zile'nin birde hashasli coregi/ boregi meshurdur, hemen hemen butun bayanlar bunu bilirler zannedersem.
Alevimen 30.11.2005, 19:45 bende babiko olarak biliyorum.. söyleyiş şekliylemi değişiyo yoksa isimleri, yöreden yöreye...
Dostca kalın
bende şir olarak bilirim :3D_NG (4)
rockçı turna 30.11.2005, 21:51 slm!
benim ailem gümüşhane/ şiran lı ve bildiğim kadarıyla gümüşhane nin KUŞBURNU su en meşhur yiyeceği. bunu PESTİL ve ELMA izliyor.
bu arada annemler/akrabalarım da belli zamanlarda toplanıp BABUKO yapıyorlar. bizimkiler babuko derler ve henüz bu babuko yu sewmeyenini görmedim:)
rockçı turna 30.11.2005, 22:06 bende şir olarak bilirim :3D_NG (4)
alevimen ewdekilerden aldıgım bilgilere göre biras karıştırmısın
galiba :sas: . belki şir/sir ve babuko, ikiside yoğurt ve tereyağla yapılan yiyecekler olduğu için karıştırmıssındır.
sir yufkaların sıcak haldeyken sarılıp üzerine tereyağ dökülerek yapılırmış.babuko ise daha farklı yapılıyor.
evet ben de öyle biliyorum, hatta babukoda pişirilen ekmek parçalanır ve üzerine bol kızdırılmış tereyağı ve sarmısaklı yoğurt dökülür. Gerçekten ağır bir yemek, ama bizler alışkınız galiba :sas:
rockçı turna 30.11.2005, 22:17 evet ben de öyle biliyorum, hatta babukoda pişirilen ekmek parçalanır ve üzerine bol kızdırılmış tereyağı ve sarmısaklı yoğurt dökülür. Gerçekten ağır bir yemek, ama bizler alışkınız galiba :sas:
şimdi olsada yesek diicem ama bu sattede cok agır kaçar:)
izmirksk 30.11.2005, 22:25 valla ağır veya değil şimdi canım şir çekti
yani gecenin bu vaktinde bunu da yaptınız ya aşkolsun
rockçı turna 30.11.2005, 22:32 valla ağır veya değil şimdi canım şir çekti
yani gecenin bu vaktinde bunu da yaptınız ya aşkolsun
neese bu konuyu kapatalımm derim baskalarının da agzını sulandırmadan:)
sivasın çifte minaresi buruciye medresesi şifaiye medresesi gökmedresesi meşhurdur güzel yerdir aslında alibaba mahellesi mesela(bizim mahalle arkadaşlar) çok güzeldir yani giderseniz alibabaya mutlaka uğrayın
benim dayilarim alibaba da kalirlar sanirsam cok büyükdür alibaba mahallesi, gecen sene ikinci defa gitmemdi. güzel yer hakkaten...
TOKAT-Zile 01.12.2005, 13:53 walla arkadaslar yazmıslar sağolsunlar bişey kalmamıs herhalde ama kısır yazan yoktu galiba yine Zile nin beyaz üzüm pekmezi mesurdur
can hüseyin 12.12.2005, 17:57 malatyanın meşhur olan şeyi tabiki kayısıdır başka nolucak bide bizim yörede elma da meşhur sayılır. tokat zilenin ben bildiğim pekmezi meşhurdur. ha bide malatyanın analı kızlı köftesi meşhurdur
Hacibektasli 14.12.2005, 17:31 walla arkadaslar yazmıslar sağolsunlar bişey kalmamıs herhalde ama kısır yazan yoktu galiba yine Zile nin beyaz üzüm pekmezi mesurdur
Evet bizim tanidiklar Zile'nin beyaz Pekmezini getirirler hep.Annem mesala cok sever ama ben sahsen yiyemiyorum
Bu arada Hacibektas'ta tabiki Hünkar Hacibektas Veli'mizlen meshurdur.Türbesinlen ve Anma Törenlerinlen.Nevsehir diye sorarsaniz Kapadokya ve Derinkuyu'nun Patatesi meshurdur.
Canim Ya Ali 14.12.2005, 18:37 Köyümüzün helvasi var ... :3D_NG (29:3D_NG (9)
elazığın da çayda çırası:)))))
elazıg tut pekmezi tut kurusu tut ve tut ürünleri bayagı meşurdur.. Etrafındaki baraj gölleriyle de bayagı güzel bir yerdir...
tokatın öncelikle hubyar semah'ı,yazması,tütün,üzüm yaprağı,ballıca mağrası,cemen,birde tokatlı arkadaşlar duydumu bilmiyorum ama Hubyar köyündeki dokuzlar diye bir tepe var oradan güneşin doğuşunu görmenizi isterdim..
ve pestili diyelimm. oda meşhurdur...
Kızılırmaklı 28.12.2005, 08:40 Sivasların pratik bir yemeği vardır; ekmek aşı :)))
karyatit 28.12.2005, 10:58 Leblebİ Ve Manti
Bizim oralarda yemeklerden "sir" meşhurdur bafko(babukko) da denir.. En özel zamanlarda yapılır. Hatta, hala Xızır orucunun son günü yapılır. [Ek: Zaten belirtilmiş sonradan okudum.]
Yemekten ziyade bizim köylerin kavgaları da meşhurdur. Etraf köylerin bizim köylere PıroDon! (vururum) diye hitap ettikleri rivayet olunur.
arkadaşlar ben de bursalıyım :çilek ,şeftali,kestane şekeri....buarada iskender kebabımız da baya meşhurdur....
Sivasların pratik bir yemeği vardır; ekmek aşı :)))
dostum o bizdede var.. tokat da yani
Hatta şu an bizim evde de var .. Köy ekmeği ile ne de güzel olur be
Yakapınarlı 28.12.2005, 17:00 ekmekten yapılan bir yemek demi ekmeği küçük küçük ufalayıp yapılıyot eğer oysa bizim köyde ona omaç denir ve ben çoookk severim:))
ekmekten yapılan bir yemek demi ekmeği küçük küçük ufalayıp yapılıyot eğer oysa bizim köyde ona omaç denir ve ben çoookk severim:))
O degil bu evet o dediğigin övmeç bizdede var bu ekmek aşı... evet ekmekden yapıyor ekmek el ile dogranıyor fazla ufakda değil büyükde değil üzerine hzırlanmış sossa benzer ekmek aşı suyu ekleniyor buyrun afiyet olsun deniyor..
pratik ve basit aslında ve lezetlidir de
diloburak 30.12.2005, 14:34 Valla Bizim Amasya´nin Elmasi.
Merzifon´un Esegi..
http://modersmal.skolutveckling.se/turkiska/canan/anime_abc/esek.gif
Corumun: Leblebisi, Saatkulesi...
Amasyanin: Elmasi, semaveri, kirazi, evleri...
Merzifonun: Essegi, keskegi
SIVASIN: saz, soz, Asik Veysel, pir Sultan Abdal Banaz koyu, kangal, madimak, sicak cermik ve sivasli cindy ve tabiki Mercan!!!!...sey..birde bizim koylulerin (cok afedersiniz) kufur etmeleri cok mesurdur..abo...simdi ornek vermek istiyorum, ama galiba cok ayip olucak....anlayin iste:yamukgul: ... hihihiih!
Optum
Isik
SIVASIN: sivasli cindy hihihiih!
Optum
Isik
heheh hede bee :sas: yok canım
neden o meshur biliyomusun ışık çünkü daha beni keşfetmediler :3D_NG (9) ben tiyatro sahnelerinde rüzgar gibim eserken artık sivasın ...sivaslı mercanı meşhur olcak ahahahahah:3D_NG (9) :3D_NG (28
heheh hede bee :sas: yok canım
neden o meshur biliyomusun ışık çünkü daha beni keşfetmediler :3D_NG (9) ben tiyatro sahnelerinde rüzgar gibim eserken artık sivasın ...sivaslı mercanı meşhur olcak ahahahahah:3D_NG (9) :3D_NG (28
Mercan tatlim,
hahahah OOOOOH kiz Sivasli Cindy senin yaninda hic birsey, bunu sana daha evel de soylemistim...biliyorsun. Dur bir daha oku bak ne yazacam!!
Optum seni cici kiz!
Isik
Serkan_Devrim 14.01.2006, 21:46 heheh hede bee :sas: yok canım
istanbul elit model look the most beautiful girl in the Turkey MERCAN.
dermişim. sen de inanırmışsın. :yamukgul::yamukgul::yamukgul: hehehe
Hüseyin69 14.01.2006, 21:49 Yemekten ziyade bizim köylerin kavgaları da meşhurdur. Etraf köylerin bizim köylere PıroDon! (vururum) diye hitap ettikleri rivayet olunur.
bizim köy karisiktir resimde gördünüz (ortaköy ) tivnigi
bazen kavga ederdik cocukken büyüklerimiz güya bizi ayiriyorlar
zazaca ero purode ero meterse ez lewe todero purede loo
ula vur ula korkma ben yanindayim vur ula
hemen türkceye
cevirirdiler ula dögüsmeyin ayiptir siz arkadassiniz ayrilin bakim
bizde sasirirdik dövelimmi dövmeyelimmi diye :3D_NG (4) :3D_NG (4)
istanbul elit model look the most beautiful girl in the Turkey MERCAN.
dermişim. sen de inanırmışsın. :yamukgul::yamukgul::yamukgul: hehehe
hıııhhh ben sana küsüm hem:yamukgul:
küs olduğum için doğal olarak inanmamda:yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: al tek sen pis pis gülmüyon bak:3D_NG (9)
ayrıca ışık zorla kendimi meşhur ettim ya heheh sağol canım senin yüzünü kara çıkarmıcam :)) ilk oynumada(inşallaahhh) onur konuğu seni davet edicem :))
bazen kavga ederdik cocukken büyüklerimiz güya bizi ayiriyorlar
zazaca ero purode ero meterse ez lewe todero purede loo
ula vur ula korkma ben yanindayim vur ula
hemen türkceye
cevirirdiler ula dögüsmeyin ayiptir siz arkadassiniz ayrilin bakim
ahahahah ayy alemmiş sizin büyüklerde hani:))
hıııhhh ben sana küsüm hem:yamukgul:
küs olduğum için doğal olarak inanmamda:yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: al tek sen pis pis gülmüyon bak:3D_NG (9)
ayrıca ışık zorla kendimi meşhur ettim ya heheh sağol canım senin yüzünü kara çıkarmıcam :)) ilk oynumada(inşallaahhh) onur konuğu seni davet edicem :))
Tamam bak sozunde kalican dime, ben onur konugu!!! Seve seve gelirim canim kardesim, sana bir tencere madimak hazirlayip gelirim hihihihohohooh! Haa birde mesur olup koseyi dondugunde bizleri gormemezlikten veya bilmemezlikten gelme :3D_NG (7) :3D_NG (7) Haa sakin! hihihihihih:3D_NG (9) :3D_NG (9) :3D_NG (9) :3D_NG (9) :3D_NG (9) :3D_NG (9)
Serkan_Devrim 14.01.2006, 21:57 hıııhhh ben sana küsüm hem:yamukgul:
aaaa mercanı dize mi getirdim yoksa?:yamukgul: pes edip küstümü yoksa? bu konudada bi daha yazmıyım. burayıda kaynatmıyım.
konuyla alakalı bişeyde yazamda kızmasınlar. :yamukgul:
antakyanın künefesi meşurdur.
(ha bu arada meşur biri çıkacaksa bu siteden, anca benim ortak olur o. baksanıza avatarını sürekli değişik pozlarla süslüyor. :yamukgul: hehehe)
Tamam bak sozunde kalican dime, ben onur konugu!!! Seve seve gelirim canim kardesim, sana bir tencere madimak hazirlayip gelirim hihihihohohooh! Haa birde mesur olup koseyi dondugunde bizleri gormemezlikten veya bilmemezlikten gelme :3D_NG (7) :3D_NG (7) Haa sakin! hihihihihih:3D_NG (9) :3D_NG (9) :3D_NG (9) :3D_NG (9) :3D_NG (9) :3D_NG (9)
yok canım kimseyi unutmam... aliekber hariç... ayy o kimdi yaaa bak unuttum:yamukgul:
bu arada ışık ben bizim madımağı unutmusum oda meşhurdu dimi :))) hatırladım sayende
Ben Kayseriliyim.....pastirmasi Mesur!!!! ooffff anam offff.....memleketi ozledik :(
Ben Kayseriliyim.....pastirmasi Mesur!!!! ooffff anam offff.....memleketi ozledik :(
Kiz Leylos, mantigi unuttun giiii :p ...hihihi!
Isik
Kiz Leylos, mantigi unuttun giiii :p ...hihihi!
Isik
A A KIZ UNUTURMUYUM!!!!! :sasirdi: ben mantiyi cooook severim :komik
Mirioglu 19.01.2006, 21:26 bende antakyaliyim... kunefesi destnlara konu olmustur 7 cihanda bilinir, kunefe dedin mi akla ilk antakya gelir...
tamam belki biraz abartim :( :P
Oy madimak Oy madimak...
Madimak Yemegi (sivas)
Malzemeler
1 kg madımak
200 gr kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 fincan bulgur
2 soğan
Tuz, karabiber
Madımakların kök tarafındaki kırmızı kısımlar alarak ayıklayın. Yıkadıktan sonra süzün ve soğanları soyup yemeklik şeklinde doğrayın. Tereyağına soğanları pembeleşene kadar kavurun ve kıyma ilave ederek 4-5 dakika pişirin. Salça ve sekiz su bardağı su ekleyip kaynatın. Madımak ilave edip 10 dakika kaynattıktan sonra bulguru ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip tencerenin kapağını kapatarak 25-30 dakika kaynatın. Sıcak olarak servis edin.
AFIYET OLSUN!!!!
Madimak Yemegi (sivas)
Malzemeler
1 kg madımak
200 gr kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 fincan bulgur
2 soğan
Tuz, karabiber
AFIYET OLSUN!!!![/quote]
Kiz 2 sogan fazla olmazmi? buradaki soganlar basketball topu gibi :höng bunlar hormonlu galiba :p
ben sana mantinin tarifini verecem...... (once bir anneme sorim...sizi zeyirlemiyim sonra)
Madimak Yemegi (sivas)
Malzemeler
1 kg madımak
200 gr kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 fincan bulgur
2 soğan
Tuz, karabiber
AFIYET OLSUN!!!!
Kiz 2 sogan fazla olmazmi? buradaki soganlar basketball topu gibi :höng bunlar hormonlu galiba :p
ben sana mantinin tarifini verecem...... (once bir anneme sorim...sizi zeyirlemiyim sonra)[/quote]
Hahahah ASK olsun kiz, soganin kucugude var!!!! Hmm mantimi? evet cok severim ben! Bekliyorum haaaaaa.....:)
Ben başlayayım. Erzincanlıyım ve bizim oraların kara üzümü, kayısısı bir başkadır. Tulum peyniri ve fasulye diyince akla hemen erzincan gelir Tabi bu arada yemekleri de unutmamak gerekir, kesme çorba, su böreği... Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Ya sizin memlekette neler var? :36_1_51:
Bende Erzincanliyim..
Sen Erzincanin Meshur balini unutmusun!!
kızılırmak77 10.02.2006, 17:48 bizim oranın başta yobazı meşhurdur bunun yanında ünlü kangal köpeği ve en önemlisi ozanları ile meşhurdur.Pir sultan Abdal ile Aşık Veysel'i unutmayalım
bizim memleketimiz kaysisiyla sonrada cumhurbaskanlariyla birde merkezin
fasis yobazlariyla mensurdur yobazlar olmasa koyunla kurt
beraber yayilacak ama ah bu yobazlar
benim memleketim de de yaprak meşurdur harika zeytinyağlı dolma oluyor herkese tavsiye ederim
saygılar
erzincanın tulum peyniri ketesi bide çoooooook sıcak kanlı insanları meşhurdur
hani benim gibi :-)))))))
epikurus 10.02.2006, 18:41 Bir Erzincan'lı o meşhur bakır işlemeleri, Ozanlarıdeyişleri semahları nasıl unutur?
Alevioğlu 10.02.2006, 18:47 Bizim Elazığ'ın bağları meşhurdur.bizim köyün ise şarabı
Serkan_Devrim 10.02.2006, 18:50 valla bizim hatayın da nusayrileri meşhurdur.:14: :5:
Erzurum'un oltu taşı, yobazı :P, bide cag kebabı meşhurdur.
Sivas kangal köpeği ve üzülerek söylüyorum Sivas katliamı ile meşhur memleketim:yapmabe
Ha birde yobazıda tam yobazdır özellikle merkezde
şu sivasın yobazı köpeği kadar akıllı olsa zaten sivas düzelir.bizim erzincanında yobazı kötüdür ama pek diş geçiremezler.
halitseyfi 05.03.2006, 22:48 malatyanın kayısısı,içli köftesi,analı kızlısı,bulgur pilavı,kömbesi(iki çeşit bir normal,birde akçadağ kömbesi),siyasileri,.......vs
illede kayısı ve bulgur yemekleri
Biz leblebiden yemek yapariz
Biz leblebiden yahni yapariz.
Biz leblebiden tursu yapariz.
Biz leblebiden meze yapariz.
derviscemal 05.03.2006, 23:13 Biz leblebiden yemek yapariz
Biz leblebiden yahni yapariz.
Biz leblebiden tursu yapariz.
Biz leblebiden meze yapariz.
İnanmıyorum..
İnanmıyorum..
Bizim memlekette leblebiden baska birsey ünlü degil ki...
Bende yahnisini,tursusunu,mezesini yaptim :)
Kayseride bir usul var, Ruyanda Rahmetli birisini gordumun Kurban Kesiyorlar.....Acaba biraz Kurbanlara YAZIK degilmi? :hmmm belki usul oyle ama diyorum belki bu yonlerimizi degistirsek?
(Turkce biraz yetersiz...ama anladiniz galiba)
Bizim memlekette leblebiden baska birsey ünlü degil ki...
Bende yahnisini,tursusunu,mezesini yaptim :)
ercan nasil, corumun leblebisi, hamur isleri, keskegi vs..... meshur.
Corumun Ve Merzifonun Yigitleri
redyellow 20.04.2006, 11:50 belki başka arkadaşlarda yazmışlardır ama bende yazmadan edemeyeceğim.
Memleketim ÇORUM.
Tabiki en meşhur ürünü LEBLEBİsidir.
şekerlisi, üzümlüsü, çikolotalısı, sadesi, tuzlusu, biberlisi...
hemen her türlüsü bulunur.
Çorum denince akla önce LEBLEBİ gelir.
yakında pastırmasını ve suçuğunuda yaparız herhalde:yamukgul:
çorum dedinince akla ilk gelen leblebidir bide temizligi olabilirr hehe ee burda okadar temizlik bulamayınca öle geliyo insana
yelizim76 20.04.2006, 12:47 erzincanın bakır eşyaları,çaglayan şelalesi,ekşi su'yu,haşıl yemegi,
dedigin bavko mu yoksa babuko mu?(ben babuko diye biliyorum belki yanlıstır) Hani ortasını deserler hamurun ve tepe yaparlar tepsinin icinde, sonra o tepenin ustune sarımsaklı ayran, of of offff yemede yanında yat. İtiraf ediyorum sadece onu yemek icin akraba ziyaretlerine gittigim olur :)
evet corumun temizligide meshur ilk siralarda geliyor sokaklarda cöp yok tertemiz.
dedigin bavko mu yoksa babuko mu?(ben babuko diye biliyorum belki yanlıstır) Hani ortasını deserler hamurun ve tepe yaparlar tepsinin icinde, sonra o tepenin ustune sarımsaklı ayran, of of offff yemede yanında yat. İtiraf ediyorum sadece onu yemek icin akraba ziyaretlerine gittigim olur :)
ohhh babiko süper bi yemek canım çekti akşam akşam yaw. Neneme sölüyim yapsn vayya birde şire gut var, haşıl var, zerevet le babko aynı şey sanırım
evet babiko harika yanlış telafus edebilirim birde sıra şer hani yufka ile yapılan.ben evde canım çektikçe yapmaya çalışıyorum ama anneminkinin tadını vermiyor.olsun yinede nefsim köreliyor
evet babiko harika yanlış telafus edebilirim birde sıra şer hani yufka ile yapılan.ben evde canım çektikçe yapmaya çalışıyorum ama anneminkinin tadını vermiyor.olsun yinede nefsim köreliyor
şire soj var yuvarlak yufkaları tavaya dik şekilde koyup üstüne yoğurt yağ serpiliyodu galiba yemiyorum nerdeyse 1 senedir bizim yemekleri haftasonu pirik'e uğriyim :D yapsın torn'una.
evet kızıl işte onu diyorum.pirikin ellerinden öpüyorum.benim yerimede ye olurmu
evet kızıl işte onu diyorum.pirikin ellerinden öpüyorum.benim yerimede ye olurmu
tamam :14:
Hüseyin69 27.04.2006, 00:42 ma bizim ronen i unutmayalim
tandirdan taze taue cikmis ekmegi dogruyoruz üzerine
erimis tere yagi gezdiriyoruz
iyice kivama gelene kadar karistiriyoruz özel istege bagli toz sekeri ile servis yapiyoruz
offf anam off zerfet sir xasil keska
bunun yaninda
marsunkyemlik ribes eskin
mendike ??? sung mantar sae kou dag elma si muriye kou dag armut u vs vs
ma bizim ronen i unutmayalim
tandirdan taze taue cikmis ekmegi dogruyoruz üzerine
erimis tere yagi gezdiriyoruz
iyice kivama gelene kadar karistiriyoruz özel istege bagli toz sekeri ile servis yapiyoruz
offf anam off zerfet sir xasil keska
bunun yaninda
marsunkyemlik ribes eskin
mendike ??? sung mantar sae kou dag elma si muriye kou dag armut u vs vs
abi marsunk la mendike yi bilmiyorum ama diğerlerinden faydalandım sağolsun akrabalar memleketten yolluyolar =)
cevizimiz ,kavurmamız,tereyağımız ya ne bu akşam akşam bu saattede bulunmaz valla neyse aklıma geldikçe yazarım
Hüseyin69 27.04.2006, 00:48 şire soj var yuvarlak yufkaları tavaya dik şekilde koyup üstüne yoğurt yağ serpiliyodu galiba yemiyorum nerdeyse 1 senedir bizim yemekleri haftasonu pirik'e uğriyim :D yapsın torn'una.
kizil nika sen pirik diyorsunda pirikin bir ismida var :) sen en iyisi pirikeye kokime diye hitab et ha birde kokime ye söyle kokim pirike cika yani pirike nedemektir türkcesi onu bir neneye söyle bakim sana ne diyecek ellerinden öp benden taraf
yine sanslisin kizil bizim bir pirikimiz bile yok ohh istedigin zaman git yanina sana ne istiyorsan yapsin zerfet nuno saj xasile vs yabiz kime yalvarak :bitmisbu: biko
kizil nika sen pirik diyorsunda pirikin bir ismida var :) sen en iyisi pirikeye kokime diye hitab et ha birde kokime ye söyle kokim pirike cika yani pirike nedemektir türkcesi onu bir neneye söyle bakim sana ne diyecek ellerinden öp benden taraf
yine sanslisin kizil bizim bir pirikimiz bile yok ohh istedigin zaman git yanina sana ne istiyorsan yapsin zerfet nuno saj xasile vs yabiz kime yalvarak :bitmisbu: biko
qadao to bije bra =) yaw neneye kokim desem zopayla kovalar dışarı artık :D reklam etmiyelim piriği şimdi =)
acıktm ben valla bir mutfağa gideyim =)
Hüseyin69 27.04.2006, 00:56 abi marsunk la mendike yi bilmiyorum ama diğerlerinden faydalandım sağolsun akrabalar memleketten yolluyolar =)
marsung yada morsung
ilk baharin gelmesiyle otlarin yesermesi agaclarin cicek acmasiyla birlikte yetisir bir bitkidir yani sehirli saray yavrularnin deyimi ile ot tur cayirlarda toplanilir yikanir tuza batirilarak yenilir
mendike havuca benzer üst kismi dikenli kücük yapraklardir alti havuc gibi ama cok kücüktür cikarilir yikanir tuzlanip yiyilir dag cocuklari oldugumuz icin daha cok besin maddesi var ama ismini unutmusuz iste aklima geldikce yaziyorum
arkadaşlar yanlış telafuz ediyorsam düzeltin.kultik(kavun gibi ama lezzeti daha farklı),yer elması,armudu değilmi hele o kultiğin kokusu hala burnumda
ya en önemlisi sarmısağını unuttuk.insanlar özel siparişle getiriyorlar.kırmızı benekli alabalığı dünyaca meşhur
keşkek bilir misiniz çok güzel olur
keskek bizdede cok meshurdur.
Alpha_Phonixis 29.04.2006, 12:11 Sivas > Yiğidosu , aşıkları , bide "ben"iyle meşhur :p
gülsen58 29.04.2006, 13:24 ben aslen sivaslıyım arkadaşlar anlatmış adana yaşıyorum adananın
şalgamı bicibici tatlısı kebabı
bide kıroları meşurdur
fındık uşağum fındık
sonra bide hamsi
yanındada karalahana çorbası
birde yoğurda mısır ekmeği doğradınmı
Zİle/pekmezİ
Herkes İster Bİde Yanina Çemen :
çanakkale; peynir helvası ve seramikleri ile
Gökçeada; şarabı, mavisi ve yeşili ile :)
damal ; bebekleri ve bence kesmeliaşı ile
Ardahanlı 02.05.2006, 01:27 hengel, cıdık bunları biliyorum ...
Ardahan'ın soğuğu,kaşar peyniri ve sütlü çorbalarıyla meşhurdur.
Ayrıca Damal Dağlarına yansıyan Ata'nın Silüeti ve Damal Bebekleride Dünyaca meşhurdur.
Sevgi Erkan 08.05.2006, 20:17 izmir
havası , denizi, kızı
yemeklerden
izmir köfte, kumru, çipura, boyoz, midye, karışık sandviç
Sevgi Erkan 08.05.2006, 20:27 C:\Documents and Settings\oem\Belgelerim\Alınan Dosyalarım\images
Sevgi Erkan 08.05.2006, 20:28 o dosyada görebilene çok şey var
Sevgi Erkan 08.05.2006, 20:29 şaka bir yana özür dilerim.beceremedim izmir saat kulesini gönderemedim
yusufçukgecegez 08.05.2006, 21:21 samsun,salıpazarı, finduktur finduk.
albaywolf 26.06.2006, 16:19 bizim cubugun da turşusu mesur hic cubuk turşusu yediniz mi???
SivanA SimyacI 26.06.2006, 16:26 tokatın valla bildiğim kadarıyla tokat kebabı meşhurdur.
tokatın zile ilçesinin yani benim memleketin çemeni meşhurdur.
duyanlar vardır meşhur zile çemenini.
KızılBant 26.06.2006, 16:28 Onurlu ve dürüst insanlarıyla
crewchif 27.06.2006, 18:44 iki memleketim var ikisininde taşı meşhurdur.erzurum oltu taşı eskişehir lüle taşı biri kara elmas diğeri beyaz altın taşı topragı altın memleketimin. birde erzurumun cağ kebabı ve kadayıf dolması meşhurdur. cağ kebabı güzelde kadyıf dolması çok yağlı olur.
aysun_05 01.07.2006, 23:58 amasyamızın elması meşhur herkes bilir zaten ama kirazı şeftalisi eriğide süperdir yani tarihi yerleri meşhur işte öle
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ayrıca amasya saz köyünün meşhur bi hamurişi var.adı hamursuz ama 40 kat hamurdan uyapılıyo haşhaşlı felan ımm süper ya
slm arkadaşlar erzincanın balı. siyah üzümü tulum peyniri de meşhurdur eklemek istedim ekşik olmasın sonra:)
tunceli_zırfet die bi yemeği war,bi de doğası çok güzel.
Alevilik İnancı ile...
Yol uluları mekanı olması ile...
Ocakları ile...
Bilin bakalım, neresi?
çıkan adamlarıyla meşhurdur bizim ora ne çok adam çıkmıştır bizim ordan saymakla bitmez...hehhheeee
çıkan adamlarıyla meşhurdur bizim ora ne çok adam çıkmıştır bizim ordan saymakla bitmez...hehhheeee
Tunceli Tunceli...Oradan köyleri de dahil çok adam çıkmıştır.1938de bir, bir de 1990lar boyu.
Bildim demi?
Tunceli Tunceli...Oradan köyleri de dahil çok adam çıkmıştır.1938de bir, bir de 1990lar boyu.
Bildim demi?
bilemedin çorum hehheheee bizim ordan çok adam çıkmıştır beni saymassan tabiiii:11:
bilemedin çorum hehheheee bizim ordan çok adam çıkmıştır beni saymassan tabiiii:11:
İyi de sizinkiler Çorumdan çıkamadı ki...Birazı tuğla fırınlarında kaldı.Birazı köylere kaçarken tarlalarda kaldı.Birazı şimdi ikitanesi hala sünnilerin kapkara yüzleri gib duvarlarıyla duran yanık evlerde kaldı.
Geriye kalanlar da Milönü'nde kaldı.
İyi de sizinkiler Çorumdan çıkamadı ki...Birazı tuğla fırınlarında kaldı.Birazı köylere kaçarken tarlalarda kaldı.Birazı şimdi ikitanesi hala sünnilerin kapkara yüzleri gib duvarlarıyla duran yanık evlerde kaldı.
aynen abi çok güzel yorumlamışsın eyvallah...
serpil_can 10.07.2006, 20:09 gümüşhanede kuşburnu elma ve tabikii pestil...
Zİle / Pekmez
Tokat / Yaprak
Elmasi Armutu Da MeŞhur ::d:d
gizemli7575 11.07.2006, 13:42 İyi de sizinkiler Çorumdan çıkamadı ki...Birazı tuğla fırınlarında kaldı.Birazı köylere kaçarken tarlalarda kaldı.Birazı şimdi ikitanesi hala sünnilerin kapkara yüzleri gib duvarlarıyla duran yanık evlerde kaldı.
ben bu yorumdan pek bişey anlayamadım:sad:
çıkamayanları bilmemde benim tanıdığım çoğu çorum'lu dünyanın dört bir yanına dağılmış durumdalar.:thumbup1:
bu arada memleketimin leblebisi meşhur.
Erkan Sevgi 11.07.2006, 13:47 İzmir : Kordon ve saat kulesi
Bayburt : Bayburtlu Zihni
aynen abi çok güzel yorumlamışsın eyvallah...
Sağol Can,
Çorum'u biraz bilirim.Belki yakınlarda ziyaret de ederim.Şimdilik pek mümkün görünmüyor ama, belki olur.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ben bu yorumdan pek bişey anlayamadım:sad:
çıkamayanları bilmemde benim tanıdığım çoğu çorum'lu dünyanın dört bir yanına dağılmış durumdalar.:thumbup1:
bu arada memleketimin leblebisi meşhur.
sevgili Can,
Bu Meşhur Çorum Leblebisinden daha meşhur olan, Meşhur Çorum Olayları ve Katliamının imalı bir anlatımının devamı idi.Çorum Olayları'nda yaşanılanların sonucu ve özü budur işte.
gizemli7575 13.07.2006, 14:13 sevgili Can,
Bu Meşhur Çorum Leblebisinden daha meşhur olan, Meşhur Çorum Olayları ve Katliamının imalı bir anlatımının devamı idi.Çorum Olayları'nda yaşanılanların sonucu ve özü budur işte.
Anladııım teşekür ederim açıklamanız için.
http://www.imagehell.com/out.php/t65688_kiraz.jpg (http://www.imagehell.com/out.php/i65688_kiraz.jpg)
http://www.imagehell.com/out.php/t65687_kay305s305.jpg (http://www.imagehell.com/out.php/i65687_kay305s305.jpg)
kirazımız kayısımız analı kızlı köftemiz ekşili köftemiz kağıt kebabımız vallahi saymakla bitiremem bizim meşhurları
kızı ile meşur.
evyapicesen tuğladan
kız alıcasen muğladan
kızı ile meşur.
evyapicesen tuğladan
kız alıcasen muğladan
ilginç:bored:
Sağol Can,
Çorum'u biraz bilirim.Belki yakınlarda ziyaret de ederim.Şimdilik pek mümkün görünmüyor ama, belki olur.
sevgili Can,
bekleriz abi çoruma gelirsen misavirmiz olursun şirin bi anadolu kentidir herkezin memleketi herkese iyidir bizimkide bize iyi....
gulbas44 13.07.2006, 23:12 bizim oranında türküsü meşhurdur malatyalıyım ama aynı zamanda arguvanlıyım AH AMAN diyerek başlar bizim türküler
hewalcan 13.07.2006, 23:28 ben Diyarbakirliyim.. bizimde buranin bilirsiniz "Karpuzu" meshurdur... ne de güzel yigilir bu sicakta buz gibi karpuz (:
bizim oranında türküsü meşhurdur malatyalıyım ama aynı zamanda arguvanlıyım AH AMAN diyerek başlar bizim türküler
heeee biliyom benim malatyalı bi arkadaş var arguvanı türkülerini anlatıp duruyooooooo aaaah diye başlarımış hehhehehee:rolleyes:
DEMIR CAN 16.07.2006, 13:44 Kirsehir'liyim, bizim oranin turkuleri meshurdur.
walla bizim memleketimiz cezerye ve denizi ile meşhur..Mersine uğrarsanız muhakkak bi cezeryeciye uğrayıp tadına bakın..
ahmet_kaya_44 21.07.2006, 20:36 ben malatyalıyım... kayısı sı meşhur:)
karadagli 21.07.2006, 21:00 Antep Baklavasi
Antep Fistigi
Antep Lahmacunu
muhacir19 21.07.2006, 21:31 Benim memleketim "İskilip'li Atıf Hoca" sı ile meşhurdur.
Tabii İskilip leblebisi, İskilip dolması, bamyası, ayvası da var elbette.
Ama İskilip denince ilk akla gelen Atıf Hoca'dır.
İskilip'in İbik Köyü'nden bir garip muhacir.
Ali_Yolcusu 21.07.2006, 21:35 antakya künefesi
gunesligun 21.07.2006, 21:42 bu konuyu çok sevdim benim memleketim tulum peyniriyle menşur kuru tilegin kara üzümleri allah canım çekti ulada dalında elmaları koparım yemek allah canım erzincanım seni çok özledim şelaleye gitmek piknik yapmak güzel
en menşur olan şeyler tulum peyniri kara tilek üzümüdür
astare_dersim 21.07.2006, 23:23 benim memleketim zerfetiyle şiriyle kultiğiyle düzgün bababsıyla gözeleriyle en önemliside MUNZURUYLA ünlüdür
emekçi05 21.07.2006, 23:31 amasyalıyım bamyası elması vede kayaları meşhur (ayrıca merzifonumuzunda eşşeği meşhur)
vankedisi 22.07.2006, 13:15 bende yozgatlıyım.bildigim kadarıyla yozgatın testi kebabı meşhur.
tokat yaprağı ve çemeni il meşhurdur
erzincanin----RUZGARİ SERT DELİKANLİSİ MERT erzincanli gençlik 24çarşi
bizim memleketin de kayısısı meşhurdur:)
pastoralsenfoni 29.07.2006, 13:15 amasya denilince akla elma gelir.ayrıca kiraz da meşhurdur.tarihin önemli yeridir : kral mezarları,Ferhat ile Şirin i,kongre ve genelgeleri önemli.
semaveri ve dağları meşhur.barış manço askerliğini amasya da yapmış ve "dağlar dağlar"şarkısını amasya için yazmıştır.
en önemliside GÜMÜŞHACIKÖY dür.gümüşhacıköyde çok güzel baklalı dolma yapılır.emekçi kadınları vardır.
Tokat'ın batı, çemeni, yazması meşhurdur. ilk aklıma gelenler bunlar.
kahraman76 08.08.2006, 01:22 KAHRAMANMARAS deyince herkes ne oldugunu tabiki bilecektir DONDURMA demem yeterli galiba
sıra neferi 08.08.2006, 23:06 bizim memleket yemek kültürüyle meşhurdur.bide künefesi çok lezzetlidir(HATAY)
Zİle'mİzİn Pekmezİ Bİzİm Gurur KaynaĞimiz
serkanbaki 13.08.2006, 18:36 ben de yazayım bari arkadaşlarıma ağzınız sulanmasın ama ben mersinliyim mersinin tantunisi,turunçgilleri,zeytini,cezeryesi,kerebiç tatlısı birçok şeyi meşhurdur şimdilik aklıma bunlar geldi...:)
merzifonun esegi, rüzgari, baglari, babayigit oyunu, piri baba tekkesi, keskegi paklali dolmasi.
corumun leblebisi, saat kulesi,keskegi, paklali dolmasi, corum halayi.
amasyanin elmasi, kayalari, yesil irmagi, ferhat ile sirin, kirazi, sinsin oyunu.
amasya, corum ve merzifonun ayrtiyetten kizlari ve delikanlilar...
Ben Denizli'liyim kızı, tozu, horozu ama kendimi hep Antakyalı gibi görürüm buda benim için övünülecek birşey burayı çok seviyorum yakında burdan gideceğim ama kalbim hep burası için çarpacak. Köprü başı, uzun çarşı, bulgur aşı:yamukgul: Antakya'yı bundan daha iyi anlatan bişey olamazdı yaaa:thumbup1:
muş......lale ve tütünü meşhur
memleketim, limanım hatay şimdi ben saymaya başlasam burdan sizin köye yol olur.
küflü çökeleği (başka yerde yok :)), peynirli künefesi, babagannuc, oruk, şıhmualla... ve daha bir çok kendine has yemeği...
insanı meşhurdur. insanı, her dinden ırktan mozaik oluşturan insanı, insanının misafirperverliği ve sıcakkanlılığı.
ondan sonra türkiyenin en uzun sahiline, dünyanın ise en uzun üçüncü sahiline,
ilk hrıstiyan kilisesi yani hristiyanlığın doğuş yeri St.Pierre kilisesine,
mitolojik tanrıçaların diyarı harbiye'sine,
dünyanın en büyük üçüncü labirentine,
...
...
... sahiptir.
daha saysam mı, dedim ya ben bir saymaya başlasam burdan sizim köye yol olur. :):) görülesi yerdir benim hatayım. herkesi beklerim ;)
keklikoluk köyü 14.09.2006, 08:17 *Kömbe (k'lor)... * Hava * Doğa * Halk oyunları * Mezar anma günleri ...
MeRaLiNa 20.09.2006, 01:29 yobazi
meryem demir 20.09.2006, 01:39 ülkücüsü ve gidirem- gelirimleri
tokatın kalesi,üzüm bağları,asma yaprağı,pekmezi,çemeni,batı,çökeliklisi,ekmek aşı,vs... devam eder gider
Sivas Akıncıların;
Yobaz ve İslamcı insanları
Kavunu
vs meşhurdur.
soreş bir hairkasın herkes yemekleri yazmış sende yobazları böyle üstün bir zeka gözlerinden öpüyorum
soreş bir hairkasın herkes yemekleri yazmış sende yobazları böyle üstün bir zeka gözlerinden öpüyorum
Otobüste ezan okuyanlar
Çarşaf geleneği ve kaç göç uygulamasıda örnek verilebilir..:devil2:
Aleviside aslan gibidir ama:thumbup1:
Erzincan /tercan
Tulum peyniri kara üzüm ve birde anığ:D
benimde bir akrabam orda evli,şenbağlar diye bir köyü var değerli insanlar yaşıyor gördüğüm kadarıyla ve her sene orda bir kavun festivali yapılıyor,oda ünlü sayılır
Merhaba.. İlçede 4 Alevi Köyü var. Altıntepe, Şenbağlari İkizyurt ve Sevindik (Yarısı Alevi Muhacir )
Bu köyler Aleviliklerini korumuşlar ve Şenbağlar bizim köyün karşısında... Bizim köyden bakınca görülebiliyor bir kısmı... O köyle Akrabalık ilişkilerimiz var ve güzel bir köydür.. Tam bir Alevi köyüdür ve bizim köy Altıntepe ile Şenbağlarda Cemevi bulunmaktadır... Geçen Ağustos biz köyde eğlence yaptık.Şenbağlardan da baya bi gelen oldu..
Kavun Festivali ise İlçe Merkezinde yapılıyor.
benimde bir akrabam orda evli,şenbağlar diye bir köyü var değerli insanlar yaşıyor gördüğüm kadarıyla ve her sene orda bir kavun festivali yapılıyor,oda ünlü sayılır
anığ nedir acaba merak ettim benim eşimde erzincanlı hiç öyle birşey duymadımda
Anığ yemeklere katılan kokulu bir bitki abi...
çataklı yusuf 23.09.2006, 19:01 arkadaşlar kimin memleketinin ne ile meşhur olduğundan ziyade ben alevilerin neden ve nasıl asimile oldukları ile yeni nesilin alevilik hakkında ne bildiği ile ilgilenmek istiyorum
HoZaTLi_62 23.09.2006, 22:45 munzurun kırmızı pullu alabalığı
zelal_sultan 11.10.2006, 13:14 MERHABALARR..
DERSİMİN NESİ MEŞHUR...
Benim bildigim kadarıyla..
babuko:zerefet
şir:
keska:
kuşburnu
ceviz
bunların çogu zazaca söyledım çünki trkçe açıklamasını tam olarak bılemıyorum...
açıkcası çok şeyi var ama araştırmak gerekiyor..
MeRaLiNa 11.10.2006, 14:27 babuko?
babiko yani
aman Allahim o yemek bizdede var
yemiyen bir, yiyen bin pisman
sofra basinda yiyen herkesin cenesi yagdan parildar
yedikten sonra bir kac saat hazmedebilmek icin kivranir durursun, ama gec kalinmistir cünki dünyan aldigin binimum kaloriden coktan basina yikilmistir:D:D:D:D:D
sonra hasil, hingel hepsi ayni yemekler, ayni malzeme
un, yag, yogurt
sadece sekilleri farkli diye baska isimler koymuslar:D:D
erzincanın meşhur şeyleri....
798579867987
798879897990
7991
MeRaLiNa 11.10.2006, 16:15 yobazi.....
eylüleren 11.10.2006, 16:35 dersimin sayılanların yanısıra sarmısağı meşhur evet baya şifalı..
yobazi.....:)
kaymak,lokum,sucuk,pastırma,termaller,patlıcan böreği,ekmek kadayıf kaymaklı
bir de bizde de var o yobazlardan çokça
hafikakpinar 11.10.2006, 16:41 http://www.kenthaber.com/Resimler/2006/06/27/00036774.jpg
Ne yazıkki cüppeli sarıklı yobazlarıyla meşhur :kapaligöz
MeRaLiNa 11.10.2006, 16:49 :)
kaymak,lokum,sucuk,pastırma,termaller,patlıcan böreği,ekmek kadayıf kaymaklı
bir de bizde de var o yobazlardan çokça
degistirmisler forumu:mad:, artik profil bilgilerinden kim nereli göremiyorum:S
merak ettim simdi neresi:)
ya kusura bakmayın,profilde var diye yazmadımdı.afyonkarahisar
Sivasin topragi meshur
Sivas Halayi
Sivasin sazi
Kangal kopegi
Cifte minaresi
Pir sultan abdal'i
sairleri
asiklari
asik veyseli
sabahat akkirazi
hasret gultekini
muhlis akarsu
feyzullah çinari
ve daha neler
Kayseri tabiki pastırma,sucuk ve mobilyasıyla meşhur..
MeRaLiNa 11.10.2006, 17:25 galiba biz Sivasli Aleviler olarak bu iblis yobazlar yüzünden haksizlik ediyoruz kendi memleketimize, Alevisiz Sivas düsünülemez, Sivasli oldugunu söyleyince saten ya direk sorarlar yada laf oyunlariyla ortaya cikarmak isterler...
Sivasin güzelliklerini yinede unutmamak lazim, her ne kadar adini 37 insanin diri diri yandigi barbarlikla dünyaya duyursada...
7993 7994 7992
7996 7997
7995 7998
hatice keleş 11.10.2006, 17:29 sivas anlatılmaz yaşanır
MeRaLiNa 11.10.2006, 17:32 8000 7999
8002
alewi_genc_88 14.10.2006, 21:34 CANLAR BİZİM ORALAR HEP ZEYTİN İNCİR VAR
KISACASI AYDIN NIN DAGINDAN YAĞ .OVASINDAN BAL AKAR (ZEYTİN İNCİR)
erzincanın yeşili meşhur :taze fasülyesi ,nanesi ,pazısı vs ; ayranlı çorbası ,kesme denilen eriştesi ...çorbayı ister soğuk ye ister sıcak ,ben daha çok bulgurla yapılanını severim
tuncelinin de zirveti , diğer adı da babukoydu o yemeği meşhur ..fırında pişirilern bir çeşit hamurişi oluyor bu yemek, içine sarmısaklı yağ dökülüyor ama sarmısaksız daha güzel olur .
KomünistAlevi 14.10.2006, 23:27 :yamukgul: Selam bu ülkenin Demokrat ve Aydın görüşlü Canları...
Ben Konya'lıyım Canolar....:p :p :p
Bizim memlekette Yobazları ile meşhurdur:osama: :osama: :osama: :001_tt2: :001_tt2:
Her tarafta Kara Fatmalardan bulabilirsiniz yada Modern görünümlü tesettürlü olan Kara Fatma tiplerindende görebilirsiniz...:yamukgul: :yamukgul:
Bu tip yobazları gördükçe bu ülkeye yakışır modern şekilde giyinen insanlara hasret kalırsınız...
Sevgi ve saygılarımla...
:yamukgul: Selam bu ülkenin Demokrat ve Aydın görüşlü Canları...
Ben Konya'lıyım Canolar....:p :p :p
Bizim memlekette Yobazları ile meşhurdur:osama: :osama: :osama: :001_tt2: :001_tt2:
Her tarafta Kara Fatmalardan bulabilirsiniz yada Modern görünümlü tesettürlü olan Kara Fatma tiplerindende görebilirsiniz...:yamukgul: :yamukgul:
Bu tip yobazları gördükçe bu ülkeye yakışır modern şekilde giyinen insanlara hasret kalırsınız...
Sevgi ve saygılarımla...
:laugh: evet dostum doğru ama tasfirde bir şeyi es geçmissin o da tr ortalamasında rakı vs içki tüketiminde konyanın ön sırada olması:excl:
Vallahi Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal, SabahaT Akkiraz hep Sivaslı.
Sivas birde Alevi Köyleri ile ünlü. 500ün üzerinde Alevi köyü ile Sivas Türkiyede BİRİNCİ...!
|
|