Orijinalini görmek için tıklayınız : zülfü livaneli -mutluluk adlı kitabı film oluyor

f_adar
01.12.2006, 14:26
Zülfü Livaneli'nin aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan 'Mutluluk' filmininin çekimlerine devam ediliyor.
Özgü Namal, Murat Han, Talat Bulut, Mustafa Avkıran ve Emin Gürsoy'un başrollerini paylaştığı 'Mutluluk' Türkiye'de son dönemde gündemden düşmeyen töreyi konu ediniyor. Abdullah Oğuz'un yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği 'Mutluluk'ta; Yıldız Kenter, Meral Okay ve Yıldız Kenter konuk oyuncular olarak kameranın karşısına geçti. Filmin çekimleri; Bodrum, Marmaris, Karaman, Konya, İstanbul ve Van'da gerçekleştirildi

haber:01.12.2006 tarihli sabah gazetesindendir.

pastoralsenfoni
01.12.2006, 18:45
güzel bir haber.kitabı çok beğenmiştim.fakat sonu biraz hüsranla da bitse yinede güzeldi.livanelinin yazdığı bütün kitapları çok beğeniyorum.
film için oynayan oyuncularda kaliteli.umarım kaliteli bir film haline gelir.

orak_çekiç
02.12.2006, 01:04
aslında yanlış hatırlamıyorsam geçen sene planlanmış bir proje idi(dizi olarak).fakat bir türlü çekimleri olmadı.nedeni ise tv reyting kaygısı.ama çok sevindim.

çeşm-i naz
02.12.2006, 14:07
ben kitabını okumuştum çok ta sevmiştim ama üzülmüştüm çok etkisinde kaldım diyebilirim film olmasına çok sevindim ilk izleyenlerden olurum galiba

rinda
02.12.2006, 14:33
benim beğenerek okuduğum kitaplardan..kitap 3 insanın yollarının keşişmesini siyasi ve toplumsal sorunlarla birlikte anlatıyor..filme çekileceğini duymak,güzel bir haber..

tubişimm
02.12.2006, 19:42
çok sevindim bu habere. o kitabı bende okudum önemli sorunlarımızdan bi tanesi olan töre sorununu çok ii anlatmıştı. umarım kitaba bağlı kalınarak çok güzel bişi ortaya çıkar..

0nurr
07.12.2006, 13:03
kitabı çabucak okumuştum ve sevmiştim ama bence bi filim olmak için fazla basit ve durağan...

puduhepa
07.12.2006, 13:13
benim için,kitabını okumadan filmin izlemek nasıl olur acaba?sanıyorum en kısa zamanda ve kütüphanemizden bir daha çalınmazsa kitabı okuma fırsatım olacak:)))oyuncu kadrosu da iyiymiş...

rinda
07.12.2006, 13:33
benim için,kitabını okumadan filmin izlemek nasıl olur acaba?sanıyorum en kısa zamanda ve kütüphanemizden bir daha çalınmazsa kitabı okuma fırsatım olacak:)))oyuncu kadrosu da iyiymiş...

her filmin bir kitabı yok ama kitabını okuduğun zaman filmi daha iyi anlıyorsun.tabi filmi izlerken biri anlatmış gibi bütün büyüsü kaçıyor o başka:)..puduhepa umarım bu sefer çalınmaz ve sende okursun,her ihtimale karşı bence önce kitabı oku sonra kütüpaneye bırak:)..kütüphanedeki amaç bellidir ordan kitap çalmak ne kadar ayıp bir şey.bunu yapanlar nasıl kendilerine yakıştırıyorlar doğrusu anlamıyorum.

yudum
07.12.2006, 14:39
kitabı çabucak okumuştum ve sevmiştim ama bence bi filim olmak için fazla basit ve durağan...

sevgili onur, kitabı bende okudum ve çok beğendim.konunun ağırlığını düşünecek olursak ses getirir diye düşünüyorum. size hangi anlamda basit ve durağan geldi paylaşırsanız sevinirim.

sevgilerimle...

puduhepa
07.12.2006, 15:17
her filmin bir kitabı yok ama kitabını okuduğun zaman filmi daha iyi anlıyorsun.tabi filmi izlerken biri anlatmış gibi bütün büyüsü kaçıyor o başka:)..puduhepa umarım bu sefer çalınmaz ve sende okursun,her ihtimale karşı bence önce kitabı oku sonra kütüpaneye bırak:)..kütüphanedeki amaç bellidir ordan kitap çalmak ne kadar ayıp bir şey.bunu yapanlar nasıl kendilerine yakıştırıyorlar doğrusu anlamıyorum.

sevgili Rinda,konu dışına çıkmış gibi olacağım ama...Mutluluk kitabını biz dernek(TKD) olarak satın alıp kütüphanemize bağışlamıştık.hem de kitap seçimini ben yapmıştım.kitap okuyucuya sunulmak için salona geldiğinde,elimde başka bir kitap olduğu için onu okumayı erteledim.güncel ve yazarı da ünlü olunca bazı sevgili(?)okurlarımız ya da okurumuz kitabı illegal(:))bir şekilde alarak özel kütüphanesinde durmasını daha uygun gördü sanırım:)))

satı
07.12.2006, 17:31
Kitap daha çıkmadan takip ediyordum ve çıkınca hemen okumuştum(o zamanlar Zülfü Livaneli takipçisiydim -Vatan gazetesi sağolsun:yamukgul: -)Livaneli'nin Vatan'daki arebesk müzik hakkındaki bir yazısını kitapta Profesörün düşüncesi olarak aynen görmek hoş oldu(hocam ne iş aynen almışsınız hesabı:innocent: )
Kitabı Türkiye gerçeklerini çarpıcı bir şekilde bir kez daha ortaya koymakta oldukça başarılı bulmuştum, filmin de büyük başarı kazanacağını düşünüyorum.

0nurr
07.12.2006, 23:02
sevgili onur, kitabı bende okudum ve çok beğendim.konunun ağırlığını düşünecek olursak ses getirir diye düşünüyorum. size hangi anlamda basit ve durağan geldi paylaşırsanız sevinirim.

sevgilerimle...

haklısını tam hatırlayamıyorum ama karakterler arası çelişkiler üzerine kuruluydu kitap... haklısın konu ve ele alınışı çok güzel ama hikayelerendirme bölümü biraz basit ve alışılmış geldi bana ben okurken sonra olacakaları tahmin edebiliyordum.. filim için biraz daha hareketli senaryo gerek gibime geliyor..

yudum
08.12.2006, 12:27
haklısını tam hatırlayamıyorum ama karakterler arası çelişkiler üzerine kuruluydu kitap... haklısın konu ve ele alınışı çok güzel ama hikayelerendirme bölümü biraz basit ve alışılmış geldi bana ben okurken sonra olacakaları tahmin edebiliyordum.. filim için biraz daha hareketli senaryo gerek gibime geliyor..

aslında bu kişiye göre değişir, sizin bir kitaptan ya da bir filmden aldığınız tadla bir başkasının aldığı tat aynı olmayabilir. paylaşımınız için teşekkür ederim.

sevgilerimle...

nesly
08.12.2006, 14:24
Kitabı çok güzeldi, umarım filmi de onun kadar anlamlı olur...

nursen
17.01.2007, 12:42
bende filminin çekileceğini duydum evdede vardı kitabı hemen okudum ve 2 günde bitirdim gerçekten çok güzel bi kitap filmindede özgü namal oynuyor

türküler_sevdam
17.01.2007, 20:13
zülfü livanelinin beğenerek okuduğum kitaplarından biriydi 'mutluluk'
filminin çekildiğini duyduğum zaman bende çok sevinmiştim. kitap çok etkileyiciydi umarım filim de güzel olur

gurbet1971
17.01.2007, 22:42
Ben bu kitabi aralik 2002 de okudum. Zamanla okudugum bir kitabin filim olacagini duymak beni gercekten sevindirdi ve simdi merakla bekliyorum.
ve ayrica denildigi gibi konusu o kadar basit degil o arkadas tam olarak bence anlamamis .

Ölüyorum dostlarim
Bu kez son durak
Ama begenmezsem geri gelirim
Ölümüde ögrenmis olarak!

awaz
22.01.2007, 19:30
kitap çok güzeldi bakalım filmi nasıl olacak...

ulasirmola
22.01.2007, 22:54
güzel bi film olur bence

gözdecst
22.01.2007, 23:36
O kadar güzeldiki kitabın her anında tertemiz saf yalın bir duygu hali alır götürürdü çopu kez gözyaşı döktüm meryem sanki kızım oldu ya her anına ağladım hayıflandım offff bambaşkaydı. film olmasına sevindim ama korkum var o saf temiz duyguları katamazlar yada birşeyler eksik olur diye... dilerim olmaz

sevton
14.02.2007, 12:22
bence çekimler daha çok askıya alınır

cemgil inan
21.02.2007, 22:57
güzel bir kitap umarım filmde kitap gibi sürükleyici ve etkileyici olur.

makbule0658
22.02.2007, 14:01
Benİmde Merakla BekledİĞİm Bİr Fİlm Mutluluk.zÜlfÜ Lİvalenİn Kalemİne SaĞlik.bu SÖzÜmÜ İnŞallah Fİlmİ İzledİkten Sonra Yapimcilar Ve Oyuncular İÇİnde söyleyebİlİrİm

hevalim
27.02.2007, 14:47
çok güzel kitap umarım filmide kitap kadar güzel olur..

zelalk
27.02.2007, 15:07
Bende okumuştum ama film yapılacak kadar güzel değil çok sıradan bir film olur.

aslı tame
20.03.2007, 22:05
Evet arkadaşlar bende okudum kitabı bende çok beğendim.Çok güzel bir kitaptı.Bu hafta izlemeye gidicem ama içimde bir korku var.Kitaptakileri tam olarak ekrana yansıtamama gibi bir durum olurmu acaba diye ,ama yinede gidicem izlemeye...

çeşm-i naz
20.03.2007, 22:07
film vizyona girdi arkadaşlar ben daha gidemedim fırsat bulup ama en kısa zamanda gidicem arkadaşlarım gitmiş film çok güzeldi diyorlar herkse tavsiye diyorlar ee zülfü livaneli kitap zaten müthiç nasıl güzel olmasın ki:)

betüş
20.03.2007, 22:10
film vizyona girdi arkadaşlar ben daha gidemedim fırsat bulup ama en kısa zamanda gidicem arkadaşlarım gitmiş film çok güzeldi diyorlar herkse tavsiye diyorlar ee zülfü livaneli kitap zaten müthiç nasıl güzel olmasın ki:)

Ben de yeni başladım kitabını okumaya:crying: filmine de gitmek istiyorum bi zülfü livaneli hayranı olarak bi turlu gidemedm.:no:

serap_87
20.03.2007, 22:30
mükemmel bir filmdi.murat han,özü namal,talat bulut mükemmel oyuncular.gerçekten çok iyiydi.kitabını okumuştum.birdaha gitmeyi düşünüyorum.tavsiye ederim.

gözdecst
20.03.2007, 22:31
Arkaşadaşlar kitabını yılar önce okumuştum ve şimdide filmine gittim herkese şiddetle tavsiye ediyorum harika bir film. kesin gidin muhteşemdi.

yusuf44
20.03.2007, 23:52
kitap harikaydı geçenlerde de filmine gittim bu kadar güzel olabilir ancak özellikle müzikler çok güzeldi kitapla film birbirinden farklıydı gerçi biraz oynanmış üzerinde

topraksrp
23.03.2007, 21:38
Film görülmesi gerekenlerin en başında bence:thumbup1: kitabını okurken ayrı bir keyif almıştım filmi izlerken ayrı bir keyif aldım. Kitaptakinden farklı bir sonla bitiyor ama bu filme yakışır bir son olmuş bence. Görüntüler, oyuncular (özellikle Özgü Namal) ve senaryo çok güzeldi. Özellikle Zülfü Livaneli müzikleri filmi alıp götürmüştü.:rolleyes:
Umarım aday olduğu cannes film festivalinde de hakkettiği ödülü alır.

cesim
23.03.2007, 21:46
zülfü livaneli sanırım on parmağında on marifet olan biri. okuduğum en güzel romanlardan biriydi. demek ki insan hem müzik hem siyaset hem be bir insan yaratmak ı başarabiliyor. mutluluğu herkes okusun bence.

aykudgöksun
23.03.2007, 21:53
mutluluk çok güzel bir kitap.ben de yıllar önce okumuştum.filmi de güzeldir umarım.en yakın zamanda gitmeye çalışacağım.

aslı tame
23.03.2007, 23:47
Arkadaşlar Zülfü Livaneli`nin film hakkındaki yorumlarını dinleyen,izleyen oldumu acaba?beğenmişmi?

gözdecst
24.03.2007, 11:48
Arkadaşlar Zülfü Livaneli`nin film hakkındaki yorumlarını dinleyen,izleyen oldumu acaba?beğenmişmi?

gazetede,filmi çok beğendiğini ve izlerken ağladığını okumuştum

Bella
24.03.2007, 23:40
kitabını da okumuştum.filmi izleyince herşey yerliyerinde oldu ..oldukça tatminediciydi bence..gerçekten şahane bi film..tavsiyemdir

aslı tame
25.03.2007, 20:35
Bugün bende izledim mutluluk filmini, sonu kitaptakiyle aynı diğil ama yinede çok beğendim.Arkadaşlarında söylediği gibi izlenmesi gereken bir film.Filmin başından sonuna kadar ağladım çok güzeldi,bende tavsiye ediyorum:36_1_55:

paslıyüz
28.03.2007, 20:31
Günümüzde yapılmış en iyi Türk filmlerinden biri olarak beyaz perdeye giren "mutluluk" izlerken düşündürecek, ayrıca kültürel değerlerimizi ve uygulanmakta olan bazı katı kuralları göz önüne getiren bir film.

Zülfü Livaneli gibi kaliteli bir müzisyenin ortaya koymuş olduğu muhteşem romanından uyarlanan ve tavsiye edilecek filmlerden biridir.

çeşm-i naz
01.04.2007, 18:38
arkadaşlar filme bugün gittim ama açıkcası beni kitap kadar etkilemedi neden bilmem film çok güzel evet ama kitap kadar etkileyici değil bence:yapmabe

ayrıca bilmem kitap da olanların çoğu filmde değişikti benim dikkatimi çok çekti mesela
1.meryem'e tecavüz eden amcası kitap da imam şeyh ti
film de ise un fabrikası var iş adamıydı:confused1
2.cemal ve meryem istanbul'a gelirken trende alevi bir aileyle tanışıyordu ve meryem'aleviler hakkında yanlış şey öğretmişler hiç te pis insan değiller diyordu' burası da film de yoktu
3.meryem bir yufkacının oğlua aşık olup onla gidiyordu film de ise cemalle kaldı

işte arkadaşlar benim gözüme çarpan bunlar film güzel di tabi ki ama özellikle dinsel konularda yapılan değişiklikler benim hoşuma hiç gitmedi düşündürdü açıkcası :confused1 :confused1 :confused1
film çok güzeldi hele özgü namalın oyunculuğu gerçekten müthiş süperdi müzikler müthiş yapım müthiş gerçektende tam bir türk filmii
başarılar zülfi livaneli ye ellerina sağlık böyle bir kitap yazdığı için:thumbup1: :thumbup1:

awaz
02.04.2007, 02:11
didem filmi çok güzel izlemişsin gerçekten.karşılaştırmaların yorumun çok güzeldi.ben gidemedim bir türlü sanırım şu aralar gidemeyeceğimde gösterimden kalkmadan gidebilirim inş.yorumlara bakılırsa güzele benziyor....

Okan22
02.04.2007, 07:12
ben kitabını okuyup çok etkilenmiştim ama didem senin yorumundan sonra filmi izlememeye karar verdim benim hayal dünyamda yarattıklarım daha güzel en azından siyasi emellere alet edilmemişler