sessizfırtına
28.11.2005, 15:54
Arkadaşlar Sorum şu Aleviler Neden Hac Ca Gitmiyorlar.belki Gidenleri Vardir Ama Bunlar Istisnadir,buda Kaydeyi Bozmaz.acaba Arkadaşlardan Veye Ailelelrinden Hacca Giden Var Mi?.saygilar...........
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Hac sessizfırtına 28.11.2005, 15:54 Arkadaşlar Sorum şu Aleviler Neden Hac Ca Gitmiyorlar.belki Gidenleri Vardir Ama Bunlar Istisnadir,buda Kaydeyi Bozmaz.acaba Arkadaşlardan Veye Ailelelrinden Hacca Giden Var Mi?.saygilar........... ozgur416 29.11.2005, 13:00 dedem gitmiş zaten ermiş olduğu söylenir kendisine çok saygı duyulurmuş. bence gidilmeli yani gidilmesine karşı olunmamalı çünkü müslümansak gitmeye çalışmalıyız. yani bunu alevi sünni meselesi halina getirip "biz oraya gitmeyiz bizim haccımız kerbeladır" dememeliyiz. Hacı Bektaş Veli hazretleri dört kapı kırk makamda gidiniz buyurmuş nasıl gitmemeyi savunabiliriz ki. Hünkara nasıl karşı gelebiliriz.tabi bunu sakın yanlış anlamayın herkes gitmeli demiyorum "Alevilikte hac yoktur denmemeli diyorum" teşekkürler saygılar Yakapınarlı 29.11.2005, 13:24 hacca gitmek oldum olası mantıksız gelmiştir bana çoğu insanlarda sevap olduğu için gidiyor ama hacta yaşanan olayları biliyoruz şeytan taşlamada herkez birbiribni taşlıyor.yada bir taşın etrafında dönülüyor bir nevi putperestlik olarak algılıyorum bunu bana göre alevilikte yani ilerici bir görüşte insan putperestlikten uzak kalmalı.hacca giderrken harcanan o kadar paraya acıyorum bunun yerine okumayan binlerce çocuğumuz var evlerine ekmek girmeyen binlerce aile var bir yazımda yazmıştım kalemi defteri kitabı olmadığı için yada okulların girişteki kaıt parasını yatıramamış küçük ismail var o parayla neden bu canlara yardım edilmiyor neden okul sağlık ocağı yapılmıyor.tabi gitmek görmek isteyenler görebilir.dün gazetede bir yazı okudum.adam hacca gitmek için dilenerek 3 milyar toplamış.dilenerk hacca gittiğinde sevap mı kazanacak bu adam. belki bir gün yolum düşerse sadece gezmek dolaşmak için olabilir. izmirksk 29.11.2005, 14:09 önce bir güzel gezer tozarım.hayatımı yaşarım.her türlü keyif, eğlence, zevk ve sefa sonra ölüme doğru yani öyle bir şey hissettiğimde yaşlılıkta hemen hacca giderim. bana kimse kızmasın herkes 60 ına kadar gününü gün edip sonra islami kurallara göre yaşamıyor mu. bakarsınız bende kurnazlar kervanına katılır Allah ı kandırırım ErDaL24 29.11.2005, 14:18 benim kafama takılan bir şey var bu konuda hacca gitmek için dinde kabul edilen bir mal varlıgına sahip olunması gerekiyor neden parası olan hacca gidip sevap işliyor, parası olmayanlar sevap işleyemiyeceklermi hacı olamayacaklarmı. bence zamanızda bu ibadetten çok bir ticarete dönüşmüş durumda oralara harcanan parayla türkiyede kaç tane yoksul aileye yardım yapılabilir tahmin edin. bence eger sevap işlenecekse muhtaç insanlara yardım etmek en büyük sevaptır. KABEYSE MAKSUDUN RAHMAN SENDEDİR. genclik_atesi 29.11.2005, 14:19 benim buyukbabamin babasi gitmis hac'a. ben onu hic tanima sansim olmadi. benim buyukbabamda hic bir zaman olsun ne cuma namazlarini nede bayram namazlarini kacirmazdi.seninde dedigin gibi bazi alevilerden haca var, yok degil. ama zamanla artik gidende kalmadi diye dusunuyorum, niye gitmediklerinin sebebinide malasef bilmiyorum. saygilarla... TheGodfather 29.11.2005, 15:26 Hünkarımız her ne ararsan kendinde ara ne hacdadır ne mekkedediir demiştir. Tabi Hz.muhammedin yaşadığı yerleri ziyaret etmek için yani umre amaçlı gidiliyorsa bişey demem.En azından ömründe bir defa gidilebilir umreye...Ancak Allahın arabına her yıl milyarlarca dolar akıtmaktansa ilk önce kendi yoksullarımızı doyurmalıyız..Ülkemizde akşamdan sabaha yemeği olmayan yoksullar var...Bunlar duruken her yıl haca gitmenin hiç bir anlamı yoktur..Zaten bana göre Hac (ki islam şartı olarak ehli sünnet tarafından görülür) islamın şartı olmaktan uzaktır..Emevilerin arap propagandası yaparak Arap çölllerinde ticareti artırmak için ortaya atılmış bir teşviktir..Yani bir anlamda turist çekme... Hac ana hatları itibarıyle kendi çizgisinden çıkmış durumdadır...Hacda kesilen binlerce küçük baş ve büyük baş hayvanı Avusturlayadan alan bu vahhabi suudlar Türkiyeden bu ticaretini yapsa türkiyede küçük baş be büyük baş hayvan sektöründe bir patlama olurdu..Ama ne yapalım işte burnunun dibindeki müslüman ülke Türkiyeden almıyor gidiyor dünyanın öbür ucundaki elin Hristiyanından oluyor..Nede olsa bizim din kardeşimiz canım.. yazıklar olsun ozgur416 29.11.2005, 18:45 benim kafama takılan bir şey var bu konuda hacca gitmek için dinde kabul edilen bir mal varlıgına sahip olunması gerekiyor neden parası olan hacca gidip sevap işliyor, parası olmayanlar sevap işleyemiyeceklermi hacı olamayacaklarmı. bence zamanızda bu ibadetten çok bir ticarete dönüşmüş durumda oralara harcanan parayla türkiyede kaç tane yoksul aileye yardım yapılabilir tahmin edin. bence eger sevap işlenecekse muhtaç insanlara yardım etmek en büyük sevaptır. KABEYSE MAKSUDUN RAHMAN SENDEDİR. dediğin doğru erbakan gibi 25 kere gitmenin hiç bir anlamı yok tabiki parası olan gidiyor diyelim adamın parası yok çok gitmek istiyor emin olun onada hac sevabı belki daha fazlası yazılır. benim bir akrabam gidecekti son anda vazgeçti bütün hac parasını bağışladı. ama gidenlerede laf etmemek lazım dimi kardeşler durumu iyi olan bi kere gitsin abartmadan Bir Zeynep 29.11.2005, 19:15 ayni soruyu iki kez mi sordun sessizfirtina can? Kazan da da sormustun ama cevabimi begenmedin galiba!?! sessizfırtına 29.11.2005, 20:57 öylemi pardon kusura bakmayın olabilir hatasız kul olmaz saygıar halitseyfi 30.01.2006, 01:33 Hac şartları ağır olan bir ibadettir.Bu gün ülkemeiz şartlarını düşünürsek bu şartları yerine getirenin milyonda birdir.Gidenlere baktığımız zaman bu şartları yerine getirdiklerini sanmıyorum. Hararet nardadır, sacda değildir keramet baştadır,tçda değildir Her ne arar isen kendinde ara Kudüs'te, Mekke'de hacda değildir Yunus Emre Bunun ötesinde ülkemizin ve halkımızın içinde bulunduğu koşulları düşününce hacca gitmeyi bu halka ve ülkeye ihanet gibi görüyorum. Bir Zeynep 30.01.2006, 11:20 ayni soruyu iki kez mi sordun sessizfirtina can? Kazan da da sormustun ama cevabimi begenmedin galiba!?! Hatta o yazimi geri bulamiyorum :) Hac da cok Ömerler Osamnalr oldugu icin demistim... hehehehe |