Orijinalini görmek için tıklayınız : oruç

sessizfırtına
28.11.2005, 16:01
alevilerde sahur vakti gece 3veya 4 gibimi yapılmalı yoksa gece 24 olmadan yeni bir güne başlamadan mı sahur yapılmalı.benim ailem genellikle saat 23_30 civarı sahur yapar çünkü babam derki24 ten sora artık yeni bir gün başlar ve o zamandan sonra sahur yapmanında hiç bir anlamı yoktur bizde öyledir der .......gece 3,e 4,e kadar sahur yapacaksam ben her günde oruç tutarım diyor........ sizle bu konuda neler düşünüyousunuz beni aydınlatırsanız sevinirim.........saygılar................

ErDaL24
28.11.2005, 16:09
alevilerde sahur vakti gece 3veya 4 gibimi yapılmalı yoksa gece 24 olmadan yeni bir güne başlamadan mı sahur yapılmalı.benim ailem genellikle saat 23_30 civarı sahur yapar çünkü babam derki24 ten sora artık yeni bir gün başlar ve o zamandan sonra sahur yapmanında hiç bir anlamı yoktur bizde öyledir der .......gece 3,e 4,e kadar sahur yapacaksam ben her günde oruç tutarım diyor........ sizle bu konuda neler düşünüyousunuz beni aydınlatırsanız sevinirim.........saygılar................

benim bildigim kadarıyla sünni lerin tututugu oruçtan daha faklı
şartları geregi oldukça zor bir oruç 12 den sonra ben şahsen yemek yemem oruçlu oldugumda...

mercan
28.11.2005, 16:13
nasıl yapılıp yapılmaması konusunda birşey söyliyemicem ama ; aynı şekilde benim annemde saat 24.00 den sonra bişey yemez.

sessizfırtına
28.11.2005, 17:19
teşekkürler demek ki aynı şeyleri düşünüyoruz.

Yakapınarlı
28.11.2005, 21:00
bir yerden okumuştum.şöyle yazıyordu:
Gece sahura kalkma uygulaması Muharrem Orucu'nda yoktur.
Oruç tutulmadan önce (yatmadan önce) şöyle niyet edilir. Niyetten sonra Muharrem Orucu başlar.
BiSMi ŞAH. ALLAH ALLAH. ERENLERiN HiKMETiNE. ER HAK MUHAMMET-ALi AŞKINA. iMAM HÜSEYiN EFENDiMiZiN SUSUZLUK ORUCU NiYETiNE. KERBELA ŞEHiTLERi'NiN TEMiZ RUHLARINA MATEM ORUCU NiYETi iLE HZ. FATMA ANAMIZIN ŞEFAATiNE. 12 iMAM, 14 MASUM-U PAK EFENDiLERiMiZiN ŞEVKiNE, 17 KEMERBESTLER HÜRMETiNE HAZIR-GAYiP GEÇEK ERENLERiN YÜCE HÜMMETLERi ÜZERiMiZDE HAZIR VE NAZIR OLA. LANET MÜNKiRE. LANET YEZiD'E. RAHMET MÜMiN'E ALLAH EYVALLAH. HÜ

Canan
28.11.2005, 21:14
arkadaslara katiliyorum Muharrem orucunda saat 24.00 den sonra yemek yokdur. ayrica Muharrem orucu ramazan orucuna gore daha gec acilir.

Muharrem orucu yas orucu oldugundan benim bildigime gore sac, tirnak kesmek yokdur, cinsel iliski yoktur, tiras olmak yokdur, banyoda yapmayin diyolar ama bence biraz abartiyorlar. ayrica et veya luk yemekler yasaktir. dedem tutunca su bile cok az iciyo. su yerine ayran cay falan icer.

ben daha yeni tutmaya basladim Muharrem orucunu son iki senedir tutuyorum. malesef kurallarim hepsine uyamiyorum hele su icmeme imkansiz dedem nasil dayaniyo bilmiyorum.

sessizfırtına
29.11.2005, 17:23
et yemek neden yasak bende onu anlamıyorum.sonuçta nefsi uyandırır amacıyla yenilmediğini biliyorum.bir insanın içinde olduktan sonra nefsini her türlü tutar,bence cana nın dediği gibi biraz abartı var gibi ...........saygılar..................

ozgur416
29.11.2005, 18:54
benim bildigim kadarıyla sünni lerin tututugu oruçtan daha faklı
şartları geregi oldukça zor bir oruç 12 den sonra ben şahsen yemek yemem oruçlu oldugumda...
sünnilerin tuttuğu oruç bizede farz arkadaşlar. günümüzde bir çoğu benim bütün sülalem dahil tutmuyor ama araştıralım makalat var diyor caferiler var diyor.muharrem orucu yastır. tutan tutar tutmayan tutmaz ama ramazan orucu farzdır.sünniler ne yapıyorsa tersini yapacaz diye farzı inkar etmeyelim canlar
teşekkürler

Alevimen
30.11.2005, 13:41
sünnilerin tuttuğu oruç bizede farz arkadaşlar. günümüzde bir çoğu benim bütün sülalem dahil tutmuyor ama araştıralım makalat var diyor caferiler var diyor.muharrem orucu yastır. tutan tutar tutmayan tutmaz ama ramazan orucu farzdır.sünniler ne yapıyorsa tersini yapacaz diye farzı inkar etmeyelim canlar
teşekkürler
Artık şu saçma sapan mesajları bırakmanız gerekir. karar sizin.
bu mesajada cevap yazmayın. özel olarak uyarıldınız.