Orijinalini görmek için tıklayınız : Köprü dizisi Erzincanda çekiliyor

foodal
04.12.2006, 23:46
Erzincanlı hemşerilerime duyurulur:detective

Şu an tvde köprü adlı bir dizi var ve çekimler Erzincan'da yapılmış, memleket kokusu çekenlere:wink:

"Ahmet Yurdakul'un yazar Ayşe Kulin'in "Köprü" adlı romanından senaryolaştırdığı dizi filmde, merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun yaşadığı bir olayın konu alındığını belirten Şentürk, "Vali Yazıcıoğlu'nu, Erdal Beşikçioğlu oynuyor. Hikayenin başrolünde idealist, halkla bütünleşmiş, bürokrasiye karşı gelen Vali Yazıcıoğlu var. Bu vali portresi, pek alışık olduğumuz devlet adamlarının dışında kalıyor. Dizide Doğu'nun mahrum kalmışlığı, halkla el ele verip daha iyi bir hayat için mücadele eden bir vali portresi çizilecek. Dizideki köprü konusu, gerçek köprüden daha çok insanların hayatlarındaki yıkılmış köprülerin yeniden inşasını anlatıyor" dedi.

Sadullah Şentürk, dizinin Erzincan'ın Kemaliye İlçesi'ne bağlı Başpınar Köyü'nde bir köprü bulunmaması sebebiyle insanların hayatlarında çektikleri sıkıntı çevresinde konumlandırıldığını anlatarak, "Eskişehir, dizi çekimi için uygun koşulları taşıyan bir kent. Erzincan ve Elazığ, kış şartlarının etkisinin yoğun olarak hissedildiği kentler. Diziyi söz konusu 2 ilde çekmek çok zor olacaktı. Bu nedenle cumhuriyet mimarisi dokusu bulunan ve görsel açıdan önemli yapıtları olan Eskişehir, bizim için doğru bir tercih oldu" diye konuştu.
(İhlas Haber Ajansı)"

seyhunbey
05.12.2006, 00:30
CAnim ERzincanimda çekilir izlenmezmi can recep yazicioglu erzincan için yaptiklari unutulmaz iyi insan nedense çok yaşamiyo

ulalıgenç
05.12.2006, 13:14
O romanı okumuştum,kitap güzeldi ama şive biraz abartılı idi.

ErDaL24
05.12.2006, 13:52
yaa evet bende izledim recep yazıcıogulun hayatını konu alan filim ilk başta bnede erzincan sandım ama dizi sonuda hep eskişehir deki kurumlara ve halka teşekkür edildi galiba eskişehir de çekilmiş erzincan görüntüleri araya serpilmiş birde başpınar katliamı ile başlaması erzican için biraz olumusuz bir hatırlama oldu seyircide umarım bunu diger bölümlerde gideririler

demokrat24
06.12.2006, 13:50
merhaba arkadaşlar.. ben her ne olursa olsun dizinin erzincanda çekilmesini isterdim. evet biraz zor olabilir belki ama gözümüz filmde hep erzincanı arıyor.

demokrat24
06.12.2006, 13:53
birde şunu yazmayı unuttum arkadaşlar filmin bir kısmıda tuncelide geciyor ama şiveler ve kıyafetler hic uymamış. tuncelide poşu baglanmıyor ve şivede cok farklı keşke biraz daha özenilseydi. Tunceli ve erzincan tamamen aşiret illeri gibi gösteriliyor. Haksızmıyım sizce?

seyhunbey
09.12.2006, 11:10
bence çok güzel arabalarin plakasi 24 olmasi erzincanin adi geçmesi bile yeter harika bence o kadar çok gereksiz dizi varki valla bu projede kimlerin emegi varsa ellerine yüreklerine saglik saygilar..

alevi_murat24
09.12.2006, 12:44
bence bu dizide erzincanı çok farklı gösteriyor . hada bir kaç gün önce il özel idare toplasında bu dizinin erzincanı çok degişik gösteriyor vb nedenlerden dolayı tepki gösteriyorlardı. bu diziyi dün akşam az izledim. bakın bu diz en sonunda dönüp dolaşıp başbagları ortaya atacaklar şu ana kadar başbagları terör eylemi gösteren kanallar artık sivasın öcünü aldık gibisinden bir mektup cıkmış güya daha önceden yoktu. artık bu bir başbaglar propagandası yapılıyor.

köprü kitabıda biraz sorunlu çıkmıştı. vali erzincanda iken ergan dagı projesi adı altında bir kayak merkezi yapmak için etüt çalışmasınada ayşe kulinin oglune yaptırtmıştı ve ozaman 180 bin dolar para vermişti sadece alanın ölçümü için. bu ölçümden sonra cıkardı.ayşe kulin recep yazaıcı oglunun yakın tanıdıgı çıkınca ondan sora valiyi merkeze almışlardı...

ErDaL24
09.12.2006, 13:07
erzincan lılar puşi takmaz evet dizi daha çok güney doguyu anlatıyor gibi

yücel
11.12.2006, 00:52
Selam arkadaslar bence biraz duygusal görüyorsunuz diziyi vali öldügü icin de iyi yorumlamaya calisiyorsunuz ama gerceklerle uzaktan yakindan hic bir ilgisi yok ne dizi diziye benziyor nede olaylar öyle gelismis yani bastan basa sacmaliklarlan dolu gercekleri yansitmiyor simdilik bu kadar yorum yeter. hosca kalin

birdal can
11.12.2006, 12:09
filimin teması güzel.fakat bazı sahnelerde insanlar çok kötü şekilde gösteriyorlar.örneğin bir bölümde dağdaki gerillaların bir çobanı öldürüldüğü gösteriliyor.bana göre o sahne çok abartılmış..recep yazıcıoğlu gerçekten de çok iyi birisiymiş..korumasız dolaşırmış sürekli.her sabah belli saatlerde erzincanda koşu yapıp çocuklara okul haçlığı verirmiş.daha sonra tayini başka bir yere çıkmış..hakkında bildiklerim bu kadar...

alevi_murat24
11.12.2006, 16:01
filimin teması güzel.fakat bazı sahnelerde insanlar çok kötü şekilde gösteriyorlar.örneğin bir bölümde dağdaki gerillaların bir çobanı öldürüldüğü gösteriliyor.bana göre o sahne çok abartılmış..recep yazıcıoğlu gerçekten de çok iyi birisiymiş..korumasız dolaşırmış sürekli.her sabah belli saatlerde erzincanda koşu yapıp çocuklara okul haçlığı verirmiş.daha sonra tayini başka bir yere çıkmış..hakkında bildiklerim bu kadar...

filimin ve yada kitabın teması güzel olabilir ama şu anki dizi erzincanı çok farklı gösteriyor.
-sanki daglarında terörüstler kol geziyormuş gibi izlenimi veriyor
-şive olarak erzincanla bir ilgisi yok hele dizinin anlatıgı taraft yaşayan insanlar türkçe ve genelde zazaca konuşurlar ama gidip gören varsa çok güzel duru konuşurlar. dizide sanki türkçeyi konuşmada zorluk çekiyorlar gibi anımsatıyor.
-geçen bölümünde "agam " diye bir tabir kulandı erzincanda agalık yoktür.
-erzincanada şalvar puşi gibi giyisiler giyilmiyor .
-bu dizi erzincanda çekilmedi arkadaşlar bu dizi eskişehirde çekildi. erzincan görüntüleri yanlız kemeliye tarafından bir kaç görüntü var.

açıkcası bu dizi erzincanı oldugundan çok farklı gösteriyor. erzincan'la uzaktan yakından alakası yok bu dizi için bir çok tepki var bunun yayından kaldırılması için kampanya yapılacagı duyumunu aldım..

tuncerbio
11.12.2006, 18:12
birde şunu yazmayı unuttum arkadaşlar filmin bir kısmıda tuncelide geciyor ama şiveler ve kıyafetler hic uymamış. tuncelide poşu baglanmıyor ve şivede cok farklı keşke biraz daha özenilseydi. Tunceli ve erzincan tamamen aşiret illeri gibi gösteriliyor. Haksızmıyım sizce?

tuncelideki sahnelerde bir olay var ; geçirdiği kaza sonucu kriz geçiren ve kısmen beyin işlevleri eskisi gibi olmayan biri ...olayı iyi bağlamışlar aklı basmayan ,bilinci yerinde olmayan insanları kullanıyor dağdakiler e getirmişler ...

araknafobia
12.12.2006, 12:07
RECEP YAZICIOĞLU'nu rahmetle anıyorum.o köprüyü orya yapabilmek için elinden gelen herşeyi yaptı ve o köprüyü oraya yaptı...biras dili uzundu herşeyi konuşyuodu yane ole olması lazımdı..dobra dobra yane...starda bir programda izledim...hayatıyla ilkgili bir kaç yayın yapıldı..bole biişey olamas bence..devlet ona bir okul yapması için para veriyormuş o üçtane dörtane okul yapmış diye onu suçlamışlar bole bişey olamas .....

erzincanliyam
13.12.2006, 17:35
Recep Yazıcıoğlu-Köprü ve Erzincan.ben bir defa izledim sanırım ikinci bölüm idi,Erzincana yakışmayacak bir görüntü vardı,şiveler daha önceki arkadaslarında yazdığı gibi alakasız kıyafetler,bu filmde Recep yazıcıoğlu ön palana cıksın diye Erzincana yakışmayacak bazı durumlar var,Vali beyin Erzinacana buyuk katkıları olmusdur bunu herkes bilir ama bence daha dikkatli sahneler secilmeli,ve eğer böyle bir dizi cekiliyorsa olayın yasandığı topraklarda cekilmesi daha anlamlı olurdu diye düsünüyorum.acıkcası ben filmden hic haz almadım cünkü suni ve gercekci değil,filmin yapımcı fırması veya yonetmeni hava kosullarını öne sürmüş,eğer sizin böyle bir projeniz vardı ise nisan mayıs ayından itibaren Erzincanda cekimleirnize baslar kışa kalan bölümler Biraz daha batıda örnek Denizlide'de Vali bey görev yaptı veya merkeze alındığında yasadıklarını yansıtabilirlerdi.ben kendi adıma üzüldüm ve inanıyorumki bugun Recep Yazıcıoglu yasasaydı bu filmi Erzincanda ve daha doğal cekilmesinden yana olurdu zor olduğunu bile bile,cünkü Vali beyde zorluğu sevenlerdendi...

seheryelikiz
13.12.2006, 17:44
Recep Yazıcıoğlu ;çevremde tanıyanların anlattığına göre kaliteli ve süper bir insanmış .o yüzden diziyi takip etmeye çalıştım ama ; yanlı bir dizi olmuş birazda ;dağdaki gerilla cani gibi sürekli can alıyor çobanı öldürüyor sebepsiz yere...dizinin kalitesi biraz düşük olsada yinede Recep Yazıcıoğlu'nu az çok tanımak güzel...Recep Yazıcıoğlu gibi insanlara çok ihtiyacı var bu ülkenin...saygılar

ahmetsa
18.12.2006, 17:01
Ayşe Kulin yazmıştı yanılmıyorsam o romanı roman çok güzeldi,
bence filimde izlenmeye deger

birdal can
20.12.2006, 22:03
filimin ve yada kitabın teması güzel olabilir ama şu anki dizi erzincanı çok farklı gösteriyor.
-sanki daglarında terörüstler kol geziyormuş gibi izlenimi veriyor
-şive olarak erzincanla bir ilgisi yok hele dizinin anlatıgı taraft yaşayan insanlar türkçe ve genelde zazaca konuşurlar ama gidip gören varsa çok güzel duru konuşurlar. dizide sanki türkçeyi konuşmada zorluk çekiyorlar gibi anımsatıyor.
-geçen bölümünde "agam " diye bir tabir kulandı erzincanda agalık yoktür.
-erzincanada şalvar puşi gibi giyisiler giyilmiyor .
-bu dizi erzincanda çekilmedi arkadaşlar bu dizi eskişehirde çekildi. erzincan görüntüleri yanlız kemeliye tarafından bir kaç görüntü var.

açıkcası bu dizi erzincanı oldugundan çok farklı gösteriyor. erzincan'la uzaktan yakından alakası yok bu dizi için bir çok tepki var bunun yayından kaldırılması için kampanya yapılacagı duyumunu aldım..

zaten dizi erzincanda çekilmiyor.erzincan soğuk olduğundan dolayı eskişehirde çekiliyor...

Zaza_024
20.12.2006, 22:07
evet arkadaşlar.. bu diziyi fırsatımız oldukça izlemeye çalışalım... güzel erzincanımız ve değerli recep yazıcıoğlu için..ayriyetten oyuncuları çok iyi.. recep yazıcıoğlu karekterinde oynayan oyuncu ona ne kadar çok benziyor.. dikkatimi çekti benim..

rinda
20.12.2006, 22:28
bilgisayarla uğraşmaktan dizisini izleme fırsatım olmadı:)ama kitabını okumuştum..hayatları bir türlü bitmek bilmeyen bir köprüye bağlı olan insanlar..sonunda o köprü kurulmuşmuydu ben orasını hatırlamıyorum..birde kitabı okurken ordaki Bayram karekteri bana Tarık Akanmış gibi geliyordu.. bunda izledğim sürü filmin etkisi olabilir..

alevi_murat24
21.12.2006, 01:07
zaten dizi erzincanda çekilmiyor.erzincan soğuk olduğundan dolayı eskişehirde çekiliyor...

yazdıgım yazıyı tam okuduysan erzincanda çekilmedigini yazdım zaten. burada neden erzincanda çekildi çekilmedi degil. burad erzincanı çok farklı gösteriyor sen erzincanlımısın ama erzincanla yakından uzaktan alakası yok.

erzincanın iklimini dogu andolunun en sıcak iklime sahip illerindendir. bu gün eskişehir erzincandan daha sert bir karasal iklime sahiptir . erzincan doguda ve rakımı yüksek ola bilir ama şu an erzincanda olmanı ve görmeni isterdim . iç andolunun keski ayazı eskişehirde var hava açıkda olsa ayazdan ellerinin derisi çatlar. ama erzincanda gündüzleri motsuda geze biliyorsun .

birdal can
21.12.2006, 19:00
yazdıgım yazıyı tam okuduysan erzincanda çekilmedigini yazdım zaten. burada neden erzincanda çekildi çekilmedi degil. burad erzincanı çok farklı gösteriyor sen erzincanlımısın ama erzincanla yakından uzaktan alakası yok.

erzincanın iklimini dogu andolunun en sıcak iklime sahip illerindendir. bu gün eskişehir erzincandan daha sert bir karasal iklime sahiptir . erzincan doguda ve rakımı yüksek ola bilir ama şu an erzincanda olmanı ve görmeni isterdim . iç andolunun keski ayazı eskişehirde var hava açıkda olsa ayazdan ellerinin derisi çatlar. ama erzincanda gündüzleri motsuda geze biliyorsun .
Ben yazımda neden erzincanda çekilmediğini belirtmek için tekrar yazdım.Çok farklı şive,çok farklı kıyafetler.Konu saptırılmış..

Bu arada ben sivaslıyım.

ozanlı_ozan
17.06.2007, 15:21
ewet izliyoruz ve sezon'a girdi