Orijinalini görmek için tıklayınız : Pkk'dan Alévî Kanallarına Tehdit!!
AleviGenç 06.12.2006, 15:01 http://www.aleviyol.com/yolalevi/content/view/1704/2/
PKK'dan Alevi televizyonlara tehdit
Beş Alevi televizyonunun kurulmasıyla ve Roj TV nin yüzde eli seyircisinin bu kanalara yönelmesinden sonra örgüt paniğe kapılıp Su TV Düzgün TV Cem TV yol TV Dem TV Çalışan ve yöneticilerini tehdit etmeye başladı. Bilindiği gibi Med TV ve RoJ TV nin izleyici kesiminin büyük bölümünü bu Kürtçe müzik dinleyen izleyici kesimi oluşturuyordu. Çoğu Almanya'dan kurulan Alevi televizyonları programlarında Kürtçe müziğe yer verince Roj TV nin izleyici sayısı yüzde eli azaldı .Özgün müzik ve Kürtçe müzik yayınlayan alevi televizyonlara telefon açıp tehditler savuran örgüt militanları “bu kanaları devlet kurdurdu bunun hesabını soracağız “ gibi tehditler savuruyorlar.
Devamı: http://www.aleviyol.com/yolalevi/content/view/1704/2/
tanocan_ 06.12.2006, 17:01 şimdi ben arkadaşlara soruyorum...pkk nedir..kimdir. cevap veriyorum..doğuda kürt devleti kurmak isteyen bir örgüt..doğu demişken aklımıza ilk gelenlerden biriside DERSİM ve ALEVİ DERSİM halkı gelmektedir..yukarıdada sayıldığı gibi(düzgün, cem, yol, su vb.)bu kanalların alevi halkına ve dersim kültür ve geleneğine yönelik yol ve yayın politikası izlemesi, anlaşılacağı gibi pkk yı kızdırmıştır...burdan dan anlaşılacağı gibi...iki grup arasında ayrı fikirlerin ve düşüncelerin var olmasıdır...büyük bir ÇELİŞKİ değilmi sizce bu...umarım anlatabilmişimdir....
Serkan_Devrim 06.12.2006, 17:10 haberin asıl kaynağı;
http://www.internetajans.com/default.asp?NID=22331
tanocan_ 06.12.2006, 17:12 değerlendirme yapan arkadaş, ya anlamak istemiyorsun..yada öyle bir kabiliyetin yok...demek istediğim fikirleri tutumayan iki topluluğun iç içe nasıl yaşabilecek olması.....
Serkan_Devrim 06.12.2006, 17:18 değerlendirme yapan arkadaş, ya anlamak istemiyorsun..yada öyle bir kabiliyetin yok...demek istediğim fikirleri tutumayan iki topluluğun iç içe nasıl yaşabilecek olması.....topluluklar içiiçe yaşar. sadece başlardakiler halk arasında kavga çıkartır. halk irbirine girsin ki ben çıkar davamı rahat rahat yürüteyim isterler. ABD nin PKK nın en büyük silah yardımcısı olupta Türkiye'ye dost görünmesinin asıl sebebi budur. isterler ki sağcı solcuya, Türk Kürd'e, sünni aleviye, Fenerbahçeli Galatasaraylıya vb düşman olsun. halklar beraber içiçe yaşar. başlardakiler halkı rahat bıraksın yeter. sanırım sizinde bunu anlayacak kapasiteniz yok.
tanocan_ 06.12.2006, 17:27 topluluklar içiiçe yaşar. sadece başlardakiler halk arasında kavga çıkartır. halk irbirine girsin ki ben çıkar davamı rahat rahat yürüteyim isterler. ABD nin PKK nın en büyük silah yardımcısı olupta Türkiye'ye dost görünmesinin asıl sebebi budur. isterler ki sağcı solcuya, Türk Kürd'e, sünni aleviye, Fenerbahçeli Galatasaraylıya vb düşman olsun. halklar beraber içiçe yaşar. başlardakiler halkı rahat bıraksın yeter. sanırım sizinde bunu anlayacak kapasiteniz yok.
öyle bir konuşmuşsun ki; iki topluluğun aynı sınırlar içinde düşmanca yaşamasını normal karşılamışsın..evet iki ayrı toplum aynı sınırlar içinde yaşar..yaşar ama sorunlarıda beraberinde getirir...benim demek istediğim, düşmanca yaşamak değil...kardeşçe barış içinde, her yerin mavi ve beyaz renklerin içinde yer alması...bununiçinde bazı soruların yanıtları ve çelişkilerin yok olası gerekli..
öyle bir konuşmuşsun ki; aynı sınırlar içinde yaşayan iki topluluğun düşmanca yaşamasını normal karşılamışsın..evet iki farklı toplum iç içe yaşar ama bu da bazı sorunlarıda beraber getirir..benim demek istediğim...aynı sınırlar içinde barış huzurun, her yerin mavi ve beyaz renklerle olması...çünkü ALEVİLİK bunu gerektirir...dostluğun barışın oluşması için bazı sorunların çözülmesi ve çelişkilerin yok olaması şart....
Serkan_Devrim 06.12.2006, 17:44 öyle bir konuşmuşsun ki; iki topluluğun aynı sınırlar içinde düşmanca yaşamasını normal karşılamışsın..
ne alaka? anlayışta sorununuz var galiba. düşmanlığa karşı çıkan benim. iki topluluk barış içinde yaşar başlardakiler kışkırtmadıkça. sorun iki toplumun birlikte yaşaması değil bazılarının iki topluluğu birbirine düşürmesidir.
evet iki ayrı toplum aynı sınırlar içinde yaşar..yaşar ama sorunlarıda beraberinde getirir...benim demek istediğim, düşmanca yaşamak değil...kardeşçe barış içinde, her yerin mavi ve beyaz renklerin içinde yer alması...bununiçinde bazı soruların yanıtları ve çelişkilerin yok olası gerekli..yukarıda da dediğim gibi çözülmeyecek sorunlar olmaz. sadece başlardakinin çıkarlarına ters düşen olaylar sonucu sorun çıkar.
tanocan_ 06.12.2006, 17:50 ne alaka? anlayışta sorununuz var galiba. düşmanlığa karşı çıkan benim. iki topluluk barış içinde yaşar başlardakiler kışkırtmadıkça. sorun iki toplumun birlikte yaşaması değil bazılarının iki topluluğu birbirine düşürmesidir.
yukarıda da dediğim gibi çözülmeyecek sorunlar olmaz. sadece başlardakinin çıkarlarına ters düşen olaylar sonucu sorun çıkar.
ya arkadaşım hem benim demek istedğimi söylemeye çalışıyorsun hemde olumsuz değerlendirme yapıyorsun...çözülemeyecek sorun zaten yoktur...ama şuan da çözülmesi gereken sorunlar var..bir dersimli ve alevi olarak ben bunu çok rahat görebiliyorum...ama sen görmemekte ısrarcısın...
Alevi Kanalları, Alevilik Felsefesine uygun olarak hareket ederler.. Sadece Türkçe değil, Kürtçe/Kurmanci/Kırmançki gibi Dillerde Türkülerde yayımlarlar.Bu Aleviliğin ve Alevi Kanallarının Dillere olan saygısı, Evrenselliğidir...Kaldı ki biz Alevi Toplumunun önemli bir bölümüde Kürt/Kurmanç/Kırmanç Kökenlidir.. Bu yüzden Alevi Kanallarının Kürtçe Klipler ve Türkülere yer vermesi gayet doğaldır.. Ve birşeyi belirtmek istiyorum.İçimizden malesef ki birçok Alevi Canımız, Alevi Kanallarının Kürtçe Müzik, Klip yayımlamasına tepki vermektedir ve hatta Kanallar Kürtçülükle bile suçlanmaktadırlar.. Alevi Temsilcileri olduğunu söyleyenler, çıktıkları Programlarda Aleviliği sadece tek bir Irk'a bağlarken, o kişiler seslerini çıkarmıyorlar, ama Kürtçe Klip vs. yayımlanınca, o bazıları neredeyse ayaklanacak gibi oluyorlar... Bizde İnsanız, bizde Aleviyiz.. Bu Ülkede Kürt/Arap Alevileride vardır.. Alevi Kanallarının işte bu yüzden Kürtçe vs. yayım yapmasıda gayet normaldir...
Buna karışmak kimsenin haddi değildir..
izmirksk 06.12.2006, 17:53 şimdi ben arkadaşlara soruyorum...pkk nedir..kimdir. cevap veriyorum..doğuda kürt devleti kurmak isteyen bir örgüt..doğu demişken aklımıza ilk gelenlerden biriside DERSİM ve ALEVİ DERSİM halkı gelmektedir..yukarıdada sayıldığı gibi(düzgün, cem, yol, su vb.)bu kanalların alevi halkına ve dersim kültür ve geleneğine yönelik yol ve yayın politikası izlemesi, anlaşılacağı gibi pkk yı kızdırmıştır...burdan dan anlaşılacağı gibi...iki grup arasında ayrı fikirlerin ve düşüncelerin var olmasıdır...büyük bir ÇELİŞKİ değilmi sizce bu...umarım anlatabilmişimdir....
:)her ülkesini sevenin ülkücü olması ne kadar kabul edilebilirse bu da o kadar kabul edilebilir...
not=başka topiklerde ülkücülere saldırmamız kimi arkadaşların hoşuna gitmediği için ,ve açıkça ülkücü sempatizanıyız diyemedikleri için kurnazca konuyu pkk -alevi bağlantısına getirip bize misilleme yapmaya çalışıyorlar..
ben yemem ama yiyen olursa uyarayım dedim, konu kazanlık
Serkan_Devrim 06.12.2006, 17:54 ya arkadaşım hem benim demek istedğimi söylemeye çalışıyorsun hemde olumsuz değerlendirme yapıyorsun...çözülemeyecek sorun zaten yoktur...ama şuan da çözülmesi gereken sorunlar var..bir dersimli ve alevi olarak ben bunu çok rahat görebiliyorum...ama sen görmemekte ısrarcısın...yazdığınız yazı burada.
şimdi ben arkadaşlara soruyorum...pkk nedir..kimdir. cevap veriyorum..doğuda kürt devleti kurmak isteyen bir örgüt..doğu demişken aklımıza ilk gelenlerden biriside DERSİM ve ALEVİ DERSİM halkı gelmektedir..yukarıdada sayıldığı gibi(düzgün, cem, yol, su vb.)bu kanalların alevi halkına ve dersim kültür ve geleneğine yönelik yol ve yayın politikası izlemesi, anlaşılacağı gibi pkk yı kızdırmıştır...burdan dan anlaşılacağı gibi...iki grup arasında ayrı fikirlerin ve düşüncelerin var olmasıdır...büyük bir ÇELİŞKİ değilmi sizce bu...umarım anlatabilmişimdir....
iki gurup arasında aynı fikirler var diyerek Dersim halkını suçluyorsun. provokasyon yapma!!!
tanocan_ 06.12.2006, 17:59 :)her ülkesini sevenin ülkücü olması ne kadar kabul edilebilirse bu da o kadar kabul edilebilir...
not=başka topiklerde ülkücülere saldırmamız kimi arkadaşların hoşuna gitmediği için ,ve açıkça ülkücü sempatizanıyız diyemedikleri için kurnazca konuyu pkk -alevi bağlantısına getirip bize misilleme yapmaya çalışıyorlar..
ben yemem ama yiyen olursa uyarayım dedim, konu kazanlık
arkadaım ben sadece sana gülerim ya..çünkü belliki sen cahilsin hala benim ne demek istediğimi anlamadığına göre...tam adamına dedin bu ülkücü sıfatını..tanımadığın için ve dilin yumuşak olmasından dolayı böle bir şey yazmışsın ama karşılıksız şeyler yazmayın, güzel bir dorum forumun kalitesini düşürmeyin...
izmirksk 06.12.2006, 18:06 arkadaım ben sadece sana gülerim ya..çünkü belliki sen cahilsin hala benim ne demek istediğimi anlamadığına göre...tam adamına dedin bu ülkücü sıfatını..tanımadığın için ve dilin yumuşak olmasından dolayı böle bir şey yazmışsın ama karşılıksız şeyler yazmayın, güzel bir dorum forumun kalitesini düşürmeyin...
arkadaşım zekan beni şaşırttı..:)
oraya not yazmışım , not ile kasttettiğim genel düşüncedir...sana yazdığımdan hariçtir o..cahilmiş:)
senin ne demek istediğini anlamak için ,akli dengesi senin gibi bozuk birini bulman lazım..bizim zekamız sana fazla gelir..
elbette dersimlilerdende satılmışlar çıkabilir yolun açık olsun
tanocan_ 06.12.2006, 18:16 pkk nın alevi yayın politikası izleyen kanalları tehtit etmesi..bir nevi alevileri tehtit etmesi demektir....alevileri tehtit etmek nüfusun %99 alevi olan DERSİM halkını tehtit etmektir......şimdi başa dönemlim pkk niçin tehtid ediyor..kurulması gerek kürt devletinin sınırları içinde DERSİM de var....peki sınırlarını içindeki bu halkı neden tehtit ediyor....inşallah anlamışsındır bu sefer...özür dilersin artık....
izmirksk 06.12.2006, 18:48 pkk nın alevi yayın politikası izleyen kanalları tehtit etmesi..bir nevi alevileri tehtit etmesi demektir.....
ne kadar saçma düşünce..ya hayatta en nefret ettiğim insanlar beyinsizler..azıcık beyninizi kullanın..varsa eğer...böyle bir neden sonuç ilişkisi kurmana hayret ettim dieyceğim ama zekanı belli ettiğin için şaşamıyorum:)
...alevileri tehtit etmek nüfusun %99 alevi olan DERSİM halkını tehtit etmektir.........
öncüller hatalı olunca ,çıkardığın sonuçta böyle salakça olur..
bir örgüt ülke içindeki herkesin özellikle kendisi gibi düşünmeyen herkesi tehdit eder desen anlarım ama yukarıda neden-sonuç ilişkisini ilkokul çocuğu yapsa bile kızarım...kusura bakma..çok salakça bir yaklaşım....
şimdi başa dönemlim pkk niçin tehtid ediyor..kurulması gerek kürt devletinin sınırları içinde DERSİM de var....peki sınırlarını içindeki bu halkı neden tehtit ediyor....inşallah anlamışsındır bu sefer...özür dilersin artık....
arkadaşın senden özür dileyecek bir durumu yok..inan bana zeka seviyesi , akli dengesi bozuk insanların bile yapamayacağı bir yorum yapmışsın..
bu örgütün o kanallara saldırmasının nedeni , tabanını kaybetme korkusudur.kandırmaya çalışacağı insanları kaybetme korkusudur...bu örgüt türkiye sınırları içerisindeki ,herkesi tehdit edebilir ama yukarıdaki olaydan böyle bir sonuç çıkardın ya :)
:biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:
pkk nın alevi yayın politikası izleyen kanalları tehtit etmesi..bir nevi alevileri tehtit etmesi demektir....alevileri tehtit etmek nüfusun %99 alevi olan DERSİM halkını tehtit etmektir......şimdi başa dönemlim pkk niçin tehtid ediyor..kurulması gerek kürt devletinin sınırları içinde DERSİM de var....peki sınırlarını içindeki bu halkı neden tehtit ediyor....inşallah anlamışsındır bu sefer...özür dilersin artık....
Sanat Sanat içindir diyenler ve sanat toplum içindir demedikleri için Boğazdaki Yalıda oturup Anadolu hikayeleri yazarmış. Sence İzmitten Dersim böylemi görünüyor yada Sakaryalılar grubuyla çokmu içli dışlısın bilmem ama Uslubun ve Kişileri cahillikle suçlaman olmadı Avatarındaki bitirim tavırlar senin ne kadar bilgili olduğunu gösteriyor.
Ayrıca Doğu deyince aklınıza ne gelir demişsin.
Söyleyim Japonya gelir. Japonya deyince aklıma Harakiri gelir.
inşallah bu sefer anlamışsındır.....özür dilemen gereksiz..... sen anla yeter.
izmirksk 06.12.2006, 19:06 bu arada o arkadaşa karşı kullandığım üslup adına forumdaki diğer üyelerden özür dilerim.(o kişiden değil)
insana saygıyı yitirmeyiz ama gerçekten çok anlamsız ve saçma yazı yazıp bundan onun hayal dünyasındaki sonucu çıkarmamızı bekleyen bu tür insanlara aynı şekilde karşılık vermek lazım..aksi takdirde meydanı boş bulup atıp tutuyorlar
yoksa kullandığımız üslup bizim hayat tarzımız değil..o yüzden diğer üyelerden üslup adına özür...
MeRaLiNa 07.12.2006, 00:31 Konu Kazandada olsa bende b irseyler yazmak istiyorum
özelliklede paylasimi yapilan yazida PKK ve Aleviyol sitesi gectigi icin
bu sitenin yayinladigi bir yazi dizisi vardi "PKK'nin Alevi Strajesi" diye, bu yaziyla ilgili topic acmistim site ve yaziyi tartismak icin ama kuralla aykiri diye kapandi... bu sitede izlenen politika Alevilere zarar verecek boyutlarda... bu site sultanbeyli cem evi sürecinde ikinci gazi olaylari yasanabilir gibi bir iddaadada bulunmus ve cemevi'ni acan dernege karalama politikasi izlemistir, son zamanlarda ise aihm, secimler, milliyetciligin yükseldigi bir zamanda pkk ve alevi stratejisi gibi bir yazi dizisi ile Alevileri kötülemek isteyen karsi olanlarin ekmegine yag sürmekte, alevileri bölmek icin zamani, konusu icerigi ile yanlis bir yazi dizisi yayinladi bu site... gazete ve tvlerdeki "pkk cenazesi cem evinde kaldirildi" haberlerinin bir halkasi gibi, site özellikle alevi kürdistan federasyonu isimli kurumu ve onlarin Hz Alili apolu takvimleri vsleri kullaniyor, bu site'nin bildigim kadariyla cem vakfi ile iliskisi var ve diger alevi kurumlara bölücü, pkkli gibi yakistirmalar yapabilir, kendileriyle ayni yolda olmayan ve din dersleri icin mücadele veren ve alevileri sag'a cekmek istemeyen diger alevi kuruluslarina'da sultanbeylideki cem evi acilmasi konusunda mücadele veren dernege karsi izledigi politikayi izleyebilir... onlarada cikar ugruna karalama politikasi uygulayabilir diye bir yazi okumustum
Hüseyin69 07.12.2006, 00:39 bir agac meyve vermesin,
verdimi o agacin sahibi bile o agaci taslar disaridan biri taslamis cokmu
neyse konu kazanda oldugu icin fazla söze gerek yok
kazanda kazanda denmiş yazılar yazıldıkça yazılmış bari affınıza sığınarak bende bir şeyler yazıyım. o veya bu herkesain gücüde alevilere yetiyor galiba.tehdit varmı yokmu onu bilemem ama bu konunun olsada olmasada böyle yansıtılması hiç hoş değil alevilik hiç kimsenin tekelinde değil . göründüğü kadarda alevi insanı zayıf değil
izmirksk 07.12.2006, 01:15 neyse konu fazla açık kaldıkça suistimale gebedir..bari son kez konu kapatayım:)
Atın ayakları vardır
deveninde ayakları vardır
o halde her at ,bir devedir...
yok olmadı...
şöyle nasıl olur...
bitkilerin bir ömrü vardır
yıldızlarında bir ömrü vardır
o halde her bitki bir yıldızdır
nasıl oldu..
hımmmmm
buldum...
öküzler nefes alır
insanda nefes alır
o halde insanlar öküzdür..
.evet evet buldum..öncüller ile sonuçları bir şekilde buluşturdum..oldu ..yok ama ,olmadı..
ne yapsamda tanocan ın nefis ! ve enfes ! neden-sonuç ilişkisinin ,kalitesini tutturamadım...
|
|