Orijinalini görmek için tıklayınız : Ilkay Akkaya
26.05.1964'te İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'nu bitirdi. Profesyonel müzik çalışmalarına Grup Yorum'a katılarak başladı. Bir süre İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarına devam etti. Ayrıca özel şan dersleri aldı. Yorum'la birlikte Berivan-Haziranda Ölmek Zor ve Türkülerle albümlerinde çalıştı. 1989'da Tuncay Akdoğan'la birlikte Yorum'dan ayrıldı.
10.01.1990'da Tuncay Akdoğan ve İsmail İlknur'la birlikte Kızılırmak'ı kurdu. Kızılırmak'la birlikte şu ana kadar on üç albüm çıkardı. Yurtiçi ve yurtdışında sayısız konserlere çıktı. Çeşitli gazete ve dergilerde haftalık yazıları yayınlandı.
Kızılırmak'la çalışmalarını sürdürürken bir yandan da solo çalışmalar yaptı. 1990-1992 yılları arasında Ankara Birlik Tiyatrosu tarafından sahnelenen Pir Sultan Abdal oyununun müziklerini yapan Kızılırmak'ın bu oyuna diğer katkısı, Tuncay Akdoğan'ın (anlatıcı-ozan) ve İlkay Akkaya'nın (Pir Sultan'ın eşi Ballıhan) oyuncu olarakta sahnede yer almasıydı.
1991 yılında Tarık Akan ve Füsun Demirel'in oynadığı "Bir Küçük Bulut" filminin müziğini yaptı.
Kızılırmak'la birlikte başka birçok oyun müziği yapan Akkaya 2003'te Zafer Diper'in sahnelediği Talan adlı oyunda da rol aldı. Mayıs 2005'te Nazım Hikmet'in Şeyh Bedreddin Destanı adlı şiiri oyunlaştırılmış şekilde sahnelendi. Bu oyunun müziklerini de Kızılırmak yaptı. Oyun Küba’da sahnelendi; Ayrıca İlkay Akkaya ve Kızılırmak Küba Kültür Bakanlığı davetlisi olarak Havana şehrinde konser verdi.
Birçok müzisyenin ve grubun albümlerine konuk sanatçı olarak destek verdi. İlk solo albümü olan "Kül" ü 1999'da yayınladı. Yine 1999'da "Salkım Söğüt" adlı ortak bir çalışmada yer aldı. Daha sonra 2001'de "Unutma" adlı ikinci solo albümü yayınlandı. "Salkım Söğüt 4" de 2002 yılında yayınlandı. Üçüncü solo albümü olan "Yine" 2003 yılında yayınlandı. Son solo albümü olan "Yalnız" da Aralık 2005'te dinleyicileriyle buluştu.
www.ilkayakkaya.com.tr
Arkadaslar galiba Ilkay Akkaya için konu açilmamisti. Daha önceden açilan konu varsa özür dilerim...
Ilkay Akkaya en begendigim sanatçidir. Pürüzsüz, berrak, huzur verici bir sesi var güzel ablamizin. Daha bir kaç ay oldu onu dinlemeye baslayali, ama vazgeçemez oldum bile. O kadar içten okuyor ki türküleri, onu dinlemeden bir gün geçirmek agir geliyor, türkülerinde kendimi buluyorum...
Henüz göremedim onu, en büyük hayallerimden biri olmasina ragmen...
Arkadaslar siz ne düsünüyorsunuz Ilkay abla hakkinda? Ve de anilariniz varsa anlatir misiniz:)
ilkay....
sesini dinleyemediğim o güzel kadife ses
aslında onun için söylenecek o kadar güzel söz varkii.......
ben kendisiyle konuşma tanışma fırsatı buldum
tek kelimeyle harika!!!!!!
pardon sesini dinlemeden uyuyamadığım yazacaktımm.
bir yandan çalıştığım içinn karıştırdım
özür....
Onemli degil Duygucum:)
Demek tanisma firsati buldun. Ne kadar sanslisin ya... Ben de bir kere karsimda görebilsem Ilkay ablamin melek yüzünü...
Hayirlisiyla 7 Ocak Paris konserine gidecegim, belki o zaman tanisirim, belli mi olur:)
cemmustu 06.12.2006, 21:24 mükemmel kadife ses bile diyemiyorum
neden derseniz kadife bile onun sesinin yanında sert kalır
o sesiyle bizlere hatıralarımızı geçmişimizi hatırlatan
ruhumuzu dinlendiren bir sanatçı
ilkay akkayayı tanımayanlar bile dinlese bu sese aşık olurlar
şimdi bu kadar yorumdan sonrada bi ilkay akkaya klasiği benden size armağan olsun
http://rapidshare.com/files/6362645/ilkay_akkaya-ah_sensiz_1_.mp3.html
ilkay akkayaı ilk grup yorumdan duymustum ki o zamanlar akkaya soyadı kullanılmıyordu halada öyle grup yorumda grup kızılırmak ve kendine ait albumlerini dinledik daha sonraları bayan sanatcılardan en güzel ses ilkay akkayada oldugunu dusunuyorum tek kelime ile mukenmmel bir ses şuan kafaya taktıgım tek egisi şen diğil cok güzel yorumlamıs
çok teşekkür ederim bu topic için çünkü çok beğeniyorum ilkay akkayayı protest müziğin öncülerinden birde ali askerle olan oy dağlar düeti çok harika..
tuncerbio 06.12.2006, 22:00 sesi ve yorumu özgün müzik tarzının en büyük ustalarından biridir ilkay...şu sıralar yeni kaset çalışmaları için stüdyo çalışması yapıyormuş beyoğlunda...
Partizan62 07.12.2006, 01:28 YITIP GIDEN
Yoldaş senin bir gülüşün
Bir dostunun yarasını saramıyorsa artık
Sen artık kendin değilsin
Vur öfkeni dostuna
Yazdım dağlarca göllerce
Dökülmeyen gözyaşım da boğulsun deryalarca
Yitip, giden devrimler gibi
Dost sesin, dost gülüşlerin
Şimdi çölde bir damla su
Sen artık kendin değilsin
Öfke çaresizliktir bilirim
Çaresizliğine ölürüm
Sesinde açan çiçeklere inan her şeyimi veririm
Sanma ki bir yitiktir
Hüzünlere sarılmam
Sanma ki gülüm bu hüzün
Ölgüğümde bitecektir
Bir gün mavi bulutlara
Biner sonsuza giderim
Dost sesini duyava dek
Karanlığa gülümserim
ilkay akkaya`nin en sevdigim eserlerinden birisi
lamekan bawo 07.12.2006, 03:21 Mükemmel bir ses..... Padişah katlime ferman dilese yine gecmem ala gözlü pirimden.....
azemheval 07.12.2006, 09:32 mehaba bende ilklayımı çok seviyorum onun sesinden dinlediğim her ezgsinin yaşayarak dinliyorum onu gercekten çok seviyorum bu arada 10 aralık saat 20 de fırat kültür merkezinde dinletisi olucak gitmek isteyenlere önemle tavsiye edilir:D
puduhepa 07.12.2006, 13:50 *İlkay Akkaya bir kavganın kadını. böyle bir kavganın bıçak gibi keskin sesi. deniz'ler ortasında çöle düşmüş sevgili yurduna kırgın, boyacı esmer çocuklara yoldaş; zorla unutturulmuş bir utanç tarihinin, kıyıda köşede kalmış işkencelerin, zevkten baygınlık geçirten(!), kanlı donlar yıkamış nice annenin kabusu haline gelen polis coplarının, kayıp hayatların, darağacındaki üç fidan'ın, nazım'ların, erdal'ların, deniz'lerin en güzel türküsü... en güzel yüzlüsü...
ağla sevgili yurdum ağla demiş. daha ne desin...*
ben ne diyeyim ki?...sesi, kızılca kıyamet içinde kapanmaz yaradır. her söyleyişinde tuz eker, hasret biçer.hayatımda,müzik anlamnda düşündüğümde dinlemekten asla vazgeçmeyeceğim onurlu bir ses.konserlerini asla kaçırmıyorum.sahnedeki duruşu,şarkı anındaki salınmaları,ses tonu...anlatılmaz,yaşanır:)))
ilkay akkayaı ilk grup yorumdan duymustum ki o zamanlar akkaya soyadı kullanılmıyordu halada öyle grup yorumda grup kızılırmak ve kendine ait albumlerini dinledik daha sonraları bayan sanatcılardan en güzel ses ilkay akkayada oldugunu dusunuyorum tek kelime ile mukenmmel bir ses şuan kafaya taktıgım tek egisi şen diğil cok güzel yorumlamıs
Kardes benim bildigim Ilkay hep Akkaya soyismi ile taninmistir... Grup Yorum'un "Berivan/Haziran'da ölmek Zor" ve "Türkülerle" kasetlerinde bile
Solo: Ikkay Akkaya yaziyor...
mehaba bende ilklayımı çok seviyorum onun sesinden dinlediğim her ezgsinin yaşayarak dinliyorum onu gercekten çok seviyorum bu arada 10 aralık saat 20 de fırat kültür merkezinde dinletisi olucak gitmek isteyenlere önemle tavsiye edilir:D
Cok sanslisin ya, keske bende gidebilseydim... Sirf Ilkay Akkaya degil, bir sürü sevdigim türkücü olacak orada... Kardes Türküler, Onur Akin, Hilmi Yarayici, Hakan Yesilyurt...
Ilkay abla tek bir parça ile katilacakmis azemheval kardes, bilgine:)
puduhepa 07.12.2006, 21:33 "gecenin bu saatinde...olduğum yerde...bana en tanıdık gelen şey...onunla hayatımın bir yerinde karşılaştığım için gerçekten çok şanslıyım...öyle ki bugünlerden yarınlara kalacağını bildiğim nadir şeylerden biri...
hayatta tanıdık bir ses kırgın bir ses üzgün bir ses dirençli bir ses depresif bir ses durgun bir ses çağlayan bir ses umutlu bir ses içten bir ses benim sesim onun sesi 'öteki'nin sesi...
bir keresinde şunu demişti:" insanlara beklediklerini vermek yerine sana dair olanı vermek daha samimi..."o yüzden mi sevdim acaba bu kadar? ne çok şey bekliyorduk ve neler bulduk? onu bulduğumda beklediğimden daha güzeldi ve daha samimi...
ilk kez şu sözle tanıştım onunla: yanlızlık büyütür ama yanlızlık sonra çürütür." hayatında hep yanlız hisseden bir kadın olarak onu tanıdıktan sonra yanlızlıktan o kadar da korkmamaya başlıyor insan, yanlızsam da çoğu zaman örneğin burda bu saatte onu dinlerken çok mutluyum yanlızlığımdan...
20 senedir her türlü şeye rağmen ezilmeye dışlanmaya ötekileştirilmeye işkenceye kadın olmaya rağmen bir yerlerde türkü okuyor, bunu bilmek içimi rahatlatıyor...
gözaltında türkü okurken bir gece mazgaldan kirvem diye istek yapmış polis, söyledi mi acaba bu çok takıldı kafama?... şu an hayatında çok zor bir dönemde.yine de gülüp geyik yapabildiğine eminim :) Tuncay Akdoğan öldükten sonra bir konserde "veda" yı okuyup baya baya ağladıktan sonra "aze"ye geçmişti bir anda.."aze"nin öyküsü de acıklı aslında ama korkunç bir umut ve direnç verir insana.. İlkay"a bittim o an ya..bu hayatta söyleyecek bir sözün olması çok mühim...onun var...hayatın içinde hayata rağmen hayata karşı..."(Alıntı)
BİR ŞEHRİ DÜŞLEMEK
Bir şehri düşüme almışım
Yarim seni orda görmüşüm
Bir kalpsize gönül vermişim
Şimdi ölüm benim Amed içinde
Bir gece bir gün olmuşum
Sende saklı tüm düşlerim
Amed yaram benim
Sende kaldı tüm düşlerim
Amed şehrim benim
Sende saklı tüm düşlerim
Amed yaram benim
Sende kaldı tüm düşlerim
Ben ne yanlışa meyil vermişim
Yar yerine karanlık sarmışım
Bağrıma yıldız basmışım
Şimdi hasret benim Amed içinde
Bir damla bir sel olmuşum
Dilceyim aşka akmışım
Koynumda resmin yatmışım
Şimdi vuslat benim Amed içinde
Amed şehrim benim
Sende saklı tüm düşlerim
Amed yaram benim
Sende kaldı tüm düşlerim
Söz-Müzik: Mehtap Meral
Cok tesekkür ederim bu mükemmel yazi için kardesim...
Gerçi, Ilkay ablayi, melek yüzlü ablamizi anlatmaya kelimeler yetmez, ne söylesek aciz kalir... Ama bu yazi gerçekten çok hosmus...
Ilkay Akkaya'ya dair ne varsa güzeldir zaten...
O, bizim içimizi okur gibi türküleri okudu... Acilarimizi, mutluluklarimizi, hüzünlerimizi, hasretlerimizi, sevdamizi, kavgamizi... Içimizde ne varsa, türküleriyle, rüya gibi sesiyle dile getirdi...
Canim ablam benim, melegim... Umarim daha uzun yillar onunla devam ederiz yolumuza...
pRinC3sS 07.12.2006, 23:13 Kesinlikle arkadaslara katiliyorum..Ilkay Akkayanin sesi bir harika.
iyiki varsin!
bence o ilkay akkaya tartışılmaz sesi ve yorumu ile benim düşüncelerim...
İlkay Akkaya,13 Aralık Çarşamba günü saat 20:30 da Yasemin Göksu "Sesler Nefesler" Programı- Flash Tv'de
Tüm Ilkaycilara, yoldaslara duyurulur...:)
Ablamizin güzel yüzünü görecegiz sonunda...
ufuk2235 13.12.2006, 03:25 düşünce ve dava açısından desteklemiyorum ama türkülerdeki yorumunu,: süper düzenlemeleriyle TUNCAY AKDOĞAN'A BORÇLUDUR.......
onu dinlemek ayrı bir keyif sesindeki huzur,hüzün insanı farklı etkiliyor yeri doldurumaz bir ses İlkay Akkaya onu dinlerken içimi bir hüzün kaplar hep, göz yaşlarım yanağımı ıslatır.
kartal penCHEsi 13.12.2006, 10:45 selam olsun ona ve onun gibi türkü yüreklilere
ilkay akkaya ile dinleyici olarak tanışmam lise yıllarımda başladı ve hayranı oldum yukarıdaki yorumlara bende katılıyorum sesinin yanında kadife bile sert kalır!
favorim ise KIZILIRMAK-FİGAN albümü....:p
arkadaşlar bugün saat 20,30 da flash tv de sesler ve nefesler programının konuğu İLKAY AKKAYA.....
Herkese duyurulur..
arkadaşlar bugün saat 20,30 da flash tv de sesler ve nefesler programının konuğu İLKAY AKKAYA.....
Herkese duyurulur..
Bir önceki sayfada haberi vermistim zaten Duygu yoldas:D
Arkadaslar Ilkay ablanin sitesinde okudum, ziyaretçi defterine biri yazmis; "Sesler Ve Nefesler" programi yayindan kaldirilmis...
Bende Flash Tv yayin akisina baktim, göremedim programi... Televizyona da baktim yok...
Hevesim yarim kaldi... Aylardir bekledim bu ani, tam kavustum derken yine bosluga düstüm...
Sizleri de ümitlendirdim bos yere....:(
aylinciğim sorma tv in karşsıında bekledim durdum,sonra dayanamadım flash tv yi aradım.Program reyting alamdığından yayından kaldırılmış maleseff
benimde hevesim yarım kaldı...
çok üzgünüm.neler olduğunu bilmiyorum.yasemin göksu'ya da ulaşamadım.ben de sizler gibi programı izlemek için,20.30da flash tv'yi açtım.sevgili admin'in hiçbir suçu yok.neler olduğunu öğrenince sizi bilgilendireceğim.yorumlarınızın yayınlandığı bölümü iptal ettiğimiz için de üzgünüm.aranızda çözüyordunuz herşeyi.bundan hiç rahatsızlık duymadım.eleştiriye de açığım.ama o gece yazılan küfürleri görseydiniz siz de aynını yapardınız.sevgili admin sayesinde bu çirkin-sapık mesaj yok edildi.belki 2-3 arkadaş görmüştür.sevgili serkan yaptığım asla sansürcülük değil.dost var düşman var.ben dostlarımla halleşmek istiyorum.düşmanın sapkınlığıyla zaman kaybetmek değil.tekrar özür diliyorum flash tv olayı için...annem de bana çok kızdı.kendinize çok iyi bakın.sizi seviyorum...
ILKAY AKKAYA
Ilkay ablam bu yaziyi yazmis web sitesine dün gece...
Bu sefer nasip olmadi, bir daha ki sefere artik...
Melegim de üzülmüs ya:( Nefret ediyorum flash tv'den...
aylinciğim sorma tv in karşsıında bekledim durdum,sonra dayanamadım flash tv yi aradım.Program reyting alamdığından yayından kaldırılmış maleseff
benimde hevesim yarım kaldı...
Allah belalarini versin, tam gününde kaldirmislar!
O kadar insan bekledi o ani, günlerdir o anin hayaliyle yasiyorduk... Hersey alt üst oldu...
Arkadaslar 3. sayfada Ilkay ablanin yaptigi açiklamayi yazdim, haberiniz olsun. 4. sayfaya geçtigimiz için söyleyeyim dedim=)
Arkadaslar geçen gün iptal edilen program bu aksam saat 01:30'da yayinlanabilirmis. Kesin degil ama bir ihtimal var en azindan.
Umarim bu sefer bizi yaniltmazlar.
Bu arada, bilmek isteyenlere; Yasemin ablanin programi "yeteri kadar reyting yapmiyor" diye yayindan kaldirilmis, bilginize...
Sonunda gördüm Ilkayimi ya... Bu gece yayinlandi program... Cok da güzeldi...
LELE
Yılanlı Dağının başı yine duman oldu
Ziyarete giden yollar kar boran oldu
Yiğidim evine geldi eller üstünde
Lele lele lele gülüm lele lele le
Bir sal üstünde
Lele ela gözlerine
Kurban tatlı sözlerine
Gün batımı usul boylum kara haberin aldım
Evim barkım viran oldu dertlere kaldım
Şimdi son kez evindesin uyu sevdiğim
Neni sevdiğim
Lele ela gözlerine
Kurban tatlı sözlerine
AYRILIK ŞARKISI
Ardımda bırakıp
Gül çağrısını
Ayrılık anı bu sisli şarkıyı
Irmaklar gibi akıp uzun uzun
Terk ediyorum bu kenti
Ah ölüler gibi
Şarkılar bir çığlığa sığınmaksa şimdi
Sonsuz bir yangın gibi
Sevmesem öyle kolay çekip gitmek
Yaralı bir kuş gibi
Kumral bir çocuğun
Yaz öyküsü bu
Şarkılarla geçtim aranızdan
Yalnızlar gibi susup uzun uzun
Terk ediyorum bu kenti
Ah bir aşk gibi
Şarkılar bir çığlığa sığınmaksa şimdi
Sonsuz bir yangın gibi
Sevmesem öyle kolay çekip gitmek
Yaralı bir kuş gibi
Düşlüyorum bu kenti
Son bir aşk gibi
http://www.ilkayakkaya.com.tr/
Sivas katliamından sonra bir yerde Hasret Gültekin ile bir anısını anlattığı yazısını okumuştum. Eğer arkadaşlardan birisi o yazıyı bulup burada yayınlarsa sevinirim. Farklı yönlerde seyreden iki trenin içinde, bir istasyonda karşılaşmalarını anlatıyordu: birisinde kendisi, diğerinde Hasret Gültekin..
opis-01 Resımler özgür radyonun çemberlitaşta düzenlediği konserden sanırım.Ben de ordaydım o akşam.Kırmızılar ne de yakışmıştı İlkay'a : )
tuncerbio 18.12.2006, 00:14 iyi geceler arkadaşlar ilkayın katıldığı programı dün gece hatta sabah diyelim 2 ye gelirken yayınladılar güzel bir programdı ama keşke herkesin izleyebileceği bir satte olsaydı...ilkay ablada kızmıştır herhalde ...sitesine baktım bir açıklama eklememişti..
seheryeli 18.12.2006, 00:15 Kumral bir çocuğun
Yaz öyküsü bu
Şarkılarla geçtim aranızdan
Yalnızlar gibi susup uzun uzun
Terk ediyorum bu kenti
Ah bir aşk gibi..
opis-01 Resımler özgür radyonun çemberlitaşta düzenlediği konserden sanırım.Ben de ordaydım o akşam.Kırmızılar ne de yakışmıştı İlkay'a : )
vallaha hangi konserinden haberim yok :D ama kırmızıların yakıştığı kesin:)
iyi geceler arkadaşlar ilkayın katıldığı programı dün gece hatta sabah diyelim 2 ye gelirken yayınladılar güzel bir programdı ama keşke herkesin izleyebileceği bir satte olsaydı...ilkay ablada kızmıştır herhalde ...sitesine baktım bir açıklama eklememişti..
Zaten amaç oydu; ilk önce program ayin 9'unda yayinlanacakti galiba, 13'üne ertelendi (bunda Flash tv'nin suçu yok, ertelenme sebebi Ilkay Akkaya'nin 9'unda konseri olmasiydi). Daha sonra programin kaldirilidigini ögrendik, tabi o kadar bekledikten sonra baya bir hayal kirikligina ugradik hepimiz...
Son olarak da tekrardan yayinlanacagini ögrendik Ilkay ablanin sitesinden (ki kesin de degildi yayinlanacagi) ve gece yarisinda yayinlandi... O saatte kaç kisi izleyebilir ki? O kadar emek zay oldu...
Herkesi kandirdi iste Flash tv...
tuncerbio 19.12.2006, 16:48 evet haklısın ya ilkayın sitesini takip edenler yada kaza eseri o an televizyonu açık olanlar seyredebilir !...(burası uygun mu bilmem ama 20 aralıkta kadıköy halk eğitimde yeni türkü konseri var ilgilenen arkadaşlara duyurulur )
devrim69 21.12.2006, 18:45 bende ilkay akkayayı yıllar önce grup yorumun elemanı olarak dinlemiştim.nasıl sıcak bir sesti.o seste hüzün vardı,ayrılık vardı,ama umutda vardı.daha sonra kızılırmak olarak dinledim.o gün bu gündür dinlerim.canlı olarak ,üç yıl önce falandı ben o sırada bursada oturuyordum.bursadaki konserine gittim.harikaydı.salon tıklım tıklımdı.bana göre ilkay akkaya
KÜÇÜK DEV KADIN
gerçekten mükemmel bir ses çok mütevazi bir insan İlkay Akkaya'yı dinlemekten zevlk alıyorum
keçeKurdan 04.01.2007, 18:11 Ben de kendisini birkaç ay önce Ankara'da dinleme fırsatı buldum.Zaten hayrandım ama beğenim 2 kat daha arttı. Türküleri öyle yoğun bir aşkla söylüyor ki türkü aralarında bir iki kelime konuşacak oluyor dinleyenlerle ama ne diyeceğini unutuyor, "ben neden bunu anlatmaya başladım ki, nereye gelecektim" diye bütün şirinliğiyle muzip muzip gülüyor =) Kadife gibi bir sesi var İlkay Akkaya'nın, dinlerken içimden bir şeyler kopuyor...
Ben de kendisini birkaç ay önce Ankara'da dinleme fırsatı buldum.Zaten hayrandım ama beğenim 2 kat daha arttı. Türküleri öyle yoğun bir aşkla söylüyor ki türkü aralarında bir iki kelime konuşacak oluyor dinleyenlerle ama ne diyeceğini unutuyor, "ben neden bunu anlatmaya başladım ki, nereye gelecektim" diye bütün şirinliğiyle muzip muzip gülüyor =) Kadife gibi bir sesi var İlkay Akkaya'nın, dinlerken içimden bir şeyler kopuyor...
Hehe çok tatli ya=) Cok sanslisin bunlari yasayabildigin için vallahi=)
Darisi Ilkay ablayi henüz göremeyenlerin basina (yani bana:D)
Bayan sanatçıları arasında gerek kişiliği gerekse müzikteki yorumu gercekten alkışlanmaya layık bir insan..Dilerim hep bize yaşatıkları o güzel ezgileri yine devam eder ... İyiki varsın İlkay Akkaya
İnsanın kulağını okşuyo sesi çok mükemmel cidden canlı olarak da dinlemek isterdim onu...:sad:
İnsanın kulağını okşuyo sesi çok mükemmel cidden canlı olarak da dinlemek isterdim onu...:sad:
13 Şubat saat 21,30 Salı Günü Babylon
18 Ocak Perşembe günü saat 20,00 de Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi
26 Ocak Kadıköy Halk Eğitim Merkezi saat 20.00 de
Betüs'cügüm, Istanbul'daki konserler bunlar. Madem henüz görememissin Ilkay ablayi, bu konserler iyi bir firsat olabilir=)
arkadaslar ilkay akkayanın aslen antalyalı oldugunu biliyormuydunuz?
suyunsesi 04.01.2007, 23:41 İlkay Akkaya yı anlatmak satırlara sığmaz onun duru sesindeki berraklık haykırışındaki direngenlik sözlerindeki özgürlük renkleri gökkuşağı misali yüreğimizi taçlandırmıştır.
İlkayın konserlerine büyük bir keyifle giderim. o sanatçı kimliğinin yanı sıra iyi bir dost duyarlı bir insandır yapması gereken tüm fedakarlığa yüreğinin kapısı açıktır işte onunla böylesi bir ortamda karşılaşip tanişip muhabet etmiştim...bu unutulmaz anın yaşantımda ap ayrı bir yeri vardır. onu çok seviyorum sevdası sevdamızdır kavgası kavgamızdır...
Sevgi güzellik ister gülüm güzellik emek ister.
Güzellik ten'de değil yürekte ateş ister.
Aşkların en soylusu birken birçok olandır
Çıkarsız ve sınırsız paylaşılan yürektir.
Beşiktaşli58 05.01.2007, 01:26 Müthis bir ses, çok yürekten söylüyor...
En sevdigim seslerden biri :thumbup1:
keçeKurdan 05.01.2007, 11:23 bir de vejetaryen olduğunu =)
arkadaslar ilkay akkayanın aslen antalyalı oldugunu biliyormuydunuz?
Evet rahmetli babasi Mahir Yildirim Antalyaliymis, ama Ilkay abla Istanbul'da büyümüs...
bir de vejetaryen olduğunu =)
Hehehe evet, bunu da 1-2 hafta önce ögrenmistim kendisi yazmisti sitesinde=)
13 Şubat saat 21,30 Salı Günü Babylon
18 Ocak Perşembe günü saat 20,00 de Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi
26 Ocak Kadıköy Halk Eğitim Merkezi saat 20.00 de
Betüs'cügüm, Istanbul'daki konserler bunlar. Madem henüz görememissin Ilkay ablayi, bu konserler iyi bir firsat olabilir=) Kartaldaki çok yakın bize umarım gidebilirim teşekkür ederim:rolleyes: :turned: :biggrin:
*İlkay Akkaya, 25 Ocak Perşembe Günü Aydın Öztürk ile Sanatın Sesi Programı Su tv de saat 21:00 de. Programın tekrarı 26 Ocak Cuma saat 11:00 de.
Ilkay'ci yoldaslara duyurulur...=)
http://www.youtube.com/watch?v=9QjceBTFx_c
Buda kardesi oluyor herhalde =D
MeRaLLaReM 25.01.2007, 18:42 Gerçekten güzel bir ses.......:thumbup1:
dersimli_ali41 25.01.2007, 19:12 öncelikle İlkay Akkaya ile ilgili verdiginiz bilgiler için herkeze teşekür ederim özellikle bu başlıgı açan kişiye... ben ilkay akkayayı beyenerek dinliyorum ve şimdiye kadar çıkardıgı albümlerin yanı sıra daha uzun yıllar onu dinleyecegiz bence ... birde insanların ellerinden geldigince sevdikleri sanatçıların arkalarında durmaları gerekiyor. bu sanatçının veriminide artırmaktadır bence buyüzden sevdiginiz sanatçınn arkasında olmanız dileyiyle....
http://www.youtube.com/watch?v=9QjceBTFx_c
Buda kardesi oluyor herhalde =D
Ilkay Akkaya'nin kardesi olamaz o, kardesi olsa soyismi Yildirim olurdu çünkü Ilkay'in kizlik soyadi Yildirim.
Bende baslarda bi akrabalik olabilir diye düsündüm ama Akkaya esinin soyismi=)
öncelikle İlkay Akkaya ile ilgili verdiginiz bilgiler için herkeze teşekür ederim özellikle bu başlıgı açan kişiye... ben ilkay akkayayı beyenerek dinliyorum ve şimdiye kadar çıkardıgı albümlerin yanı sıra daha uzun yıllar onu dinleyecegiz bence ... birde insanların ellerinden geldigince sevdikleri sanatçıların arkalarında durmaları gerekiyor. bu sanatçının veriminide artırmaktadır bence buyüzden sevdiginiz sanatçınn arkasında olmanız dileyiyle....
öncelikle rica ederim diyeyim=)
Bende seninle ayni fikirdeyim, Ilkay abla daha uzun yillar aramizda olacak eminim (umuyorum en azindan:)).
ulasirmola 25.01.2007, 20:28 ne zaman dinlenmek istediğimde dinlerim ilkayı.hep aramızda ol emi
azemheval 26.01.2007, 09:51 yaşasın bugün ilkayımın konserine gidiyorum yürek agrımın bugün saat 8 kadıköy halk egitimde konseri var herkesi bekliyorum sevgilerle
can&cansu 26.01.2007, 10:35 dün gece seyrimde coştuydu dağlar,
dağlar ağlar ağlar Pir Sultan deyu,
gündüz hayalimde gece düşümde,
düşler ağlar ağlar Pir Sultan deyu.
sivaslım
kadembey 26.01.2007, 10:36 slm arkadaşlar,ilkay akkaya nın söylediği yoruldum yorgunum türküsü hangi albümünde.bir türlü bulamadım bu türküsünü.
slm arkadaşlar,ilkay akkaya nın söylediği yoruldum yorgunum türküsü hangi albümünde.bir türlü bulamadım bu türküsünü.
Solo albüm'de degil o türkü, Kizilirmak'in "Sir" isimli albümünde(:
yaşasın bugün ilkayımın konserine gidiyorum yürek agrımın bugün saat 8 kadıköy halk egitimde konseri var herkesi bekliyorum sevgilerle
Ciddi misin ya. Bak çok kisandim seni simdi yaa(:
Sana bol eglenceler, eger yanina gidebilirsen benim yerime de öp melek ablami(:
kadembey 26.01.2007, 16:00 bende kızılırmak ve ilkay akkaya nın bütün albüm şarkıları var ama 'sir'albümü yok.demekki bende olmayan ilkay akkaya yorumları o albümdeymiş.
bende kızılırmak ve ilkay akkaya nın bütün albüm şarkıları var ama 'sir'albümü yok.demekki bende olmayan ilkay akkaya yorumları o albümdeymiş.
"Sir"i bulabilirsen al bence, çok mükemmel parçalar var...
Zaten Ilkay'imin söyledigi sarkilar kötü olur mu hiç(:
yaşasın bugün ilkayımın konserine gidiyorum yürek agrımın bugün saat 8 kadıköy halk egitimde konseri var herkesi bekliyorum sevgilerle
bende dün gece konserdeydim katılım iyidi ama keşke daha fazla tanıtım yapılsaydı belki daha çok kişi gelirdi çünkü biz tesadüfen öğrendik konseri mutlaka daha çok kişi bilse daha dolu olurdu salon..
Konsere gelinci gerçekten süperdi ben ilk defa bu şekilde sakin bir ortamda yakından izleye bildiğim ilkay akkayı bir insan bu kadar sadece olur ya öyle heycanlıydiki sahnede kim bilir kaç kere çıkmıştır o sahneye ama hala çok heycanlıydı bunu izlerken insan hissediyor ama şarkı aralarındaki sohbetleri felan çok hoştu..
onu izlerken insan tek şeyi düşünüyor bu sadeliğine rağmen bir insan sesiyle sadece sesiyle sahneye koca bir dev çıkmış gibi hissediriyor diye düşünüyorsun.
roza ne kadar sanslisin yaa... Valla çok kiskaniyorum artik Ilkay Akkaya'yi gören insanlari=D
Evet her konserde heyecanli oldugunu söylüyolar Ilkay ablanin...
Meslegini sevdiginden olsa gerek her seferinde öyle oluyomus=)
Bu gidisle daha uzuun yillar aramizda olacak güzel melegim (insallah)...
Bu arada; "Gözleyi Gözleyi"yi dinliyorum su an; ne güzel okuyor ya...
"Alim ne yatarsin günlerin geldi"...
Offf ooff Ilkay'im ya...
kadembey 27.01.2007, 15:03 arkadaşlar ilkay akkaya sanırım bakırköy lisesi mezunuymuş.o yıllarda lisede türk sanat müziği de söylüyormuş.onun sınıf arkadaşı olan bir avukatımız varda ondan duydum.ilk önce garibime gitti.ama onun sesine herşey yakışır.
http://www.youtube.com/watch?v=bs8acDZ3IiI
Bunun ne zaman kaydedildigini bilmiyorum, ses kalitesi de çok iyi degil ama izlemeye deger. Sonlara dogru konusuyor Ilkay ablam, ama nasil konusma... Cok tatli bu kadin yaa=)
Ikinci video da dün gece çekilmis. Tek kelimeyle muhtesem...
http://www.youtube.com/watch?v=VhgFKmj4TNM
Iyi seyirler...=)
arkadaşlar ilkay akkaya sanırım bakırköy lisesi mezunuymuş.o yıllarda lisede türk sanat müziği de söylüyormuş.onun sınıf arkadaşı olan bir avukatımız varda ondan duydum.ilk önce garibime gitti.ama onun sesine herşey yakışır.
Ilkay ablanin sinif arkadasi ha...
Acaba zamaninda onun arkadasi olmanin ne kadar büyük bir sans oldugunun farkinda miydi...:)
kadembey 31.01.2007, 10:06 haklısın aylin.ilkay akkayanın arkadaşı olmak gerçekten çok büyük bir şans.ilkay ablanın şarkılarıda,türküleride hepsi çok hoş.iyiki onun sesi var ve aşık olduğumuz kız aklımıza her geldiğinde onun şarkıları sayesinde avunabiliyoruz.yoksa o ses olmasa bu aşk çilesi çekilmezdi.acının rengi,yitip giden,son şarkı,ah sensiz,beni bırak,biter mi sandın,hüzün yoldaşım,yanmasam... ve niceleri bunlar olmasa ben dayanamam.
Zaten Ilkay'im her durumda dinlenecek bir sese sahip...
Ne zaman aglasam, üzülsem onu dinlerim.
Mutlu, neseli oldugumda da dinlerim.
Az önce tekrardan "Sesler Ve Nefesler" programini seyrettim, kaydetmistim onu.
Doyamadim güzelligine, sohbetine...
O olmasa ben ne yapardim ki...
Allah onu seven herkese tanisma firsati versin.
Yani banaa=(
tuncerbio 01.02.2007, 16:09 bugün ilkayın kartalda konseri olucak konserde bulunacak olan canlarla tanışmak isterim....
azemheval 01.02.2007, 16:30 evet bugün kartalda ama ben ben büyük olasılıkla gelemiycegim ama kadıköydeki inanılmaz güzeldi onun o duruşu sesi ve sevgisi sonra teşeşkürleri süper benim yürek acım.... 13 şubatta babylondakinde kesin olcam sözleştik
tanışıcaz ilkayımla .. ve ona çok hoş bir takı yaptım onu götürecem sevgiyle....
Zaten Ilkay'im her durumda dinlenecek bir sese sahip...
Ne zaman aglasam, üzülsem onu dinlerim.
Mutlu, neseli oldugumda da dinlerim.
Az önce tekrardan "Sesler Ve Nefesler" programini seyrettim, kaydetmistim onu.
Doyamadim güzelligine, sohbetine...
O olmasa ben ne yapardim ki...
Allah onu seven herkese tanisma firsati versin.
Yani banaa=(
Aylincim önünde daha uzun yıllar var çok gençsin mutlaka bir gün tanışırsın,sanırım yurt dışındasın mutlaka oralara geliyordur sende bir gün gidip tanışıp ona olan hayranlığını iletirsin.
Hem kendi sitesi var ordan ulaşıp ona düşünceleri ilete bilirsin.
Şubat ayının dokuzunda bir arkadaşımız için yardım konseri yapılıcak oda katılcakmış o zaman yeniden görme fırsatım olucak bu bir yardım konseri olduğu için tarih ve saat kesinleştiği zaman burdan duyurusunu yapıcağım tüm canları bekleriz.
can sezer 01.02.2007, 16:40 Müthiş bir insan sesi gibi ..kelimeler yetmiyor onu anlatmaya
Aylincim önünde daha uzun yıllar var çok gençsin mutlaka bir gün tanışırsın,sanırım yurt dışındasın mutlaka oralara geliyordur sende bir gün gidip tanışıp ona olan hayranlığını iletirsin.
Hem kendi sitesi var ordan ulaşıp ona düşünceleri ilete bilirsin.
Şubat ayının dokuzunda bir arkadaşımız için yardım konseri yapılıcak oda katılcakmış o zaman yeniden görme fırsatım olucak bu bir yardım konseri olduğu için tarih ve saat kesinleştiği zaman burdan duyurusunu yapıcağım tüm canları bekleriz.
Evet roza ben Isviçre'de yasiyorum ve Ilkay'im buraya hiç gelmiyor=(
Anca yaz tatilinde firsatim olur onu görmeye.
Bu ne kadar mümkün allah bilir...=(
Ne yapalim, bekleyecegim, baska çaresi mi var ki.
Sitesinde ziyaretçi defteri var biliyorum, ama oraya yazmak istemiyorum. Oraya yazma yerine mail yolladim ablama, böylesi daha iyi bence=)
Umarim görürsün onu en yakin zamanda=) Benim yerime de bol bol türkü söylersin konserde...
bolşevik 01.02.2007, 20:03 Denizlere (Tay)
Giderdi su
Giderdi toprak
Giderdi orman
Kalırdı yok
Kalırdı hınç
Kalırdı tuz yarası
Güzelim yiğidim
Orman yüreklim
Tayım benim
Güzel öfkem çeliğim
Güzel yavrum
Yiğit yavrum
Taysın sen
Acılarda ateşlerde
Toysun sen
Bilirim bilirim de bu yolları
Kanat açamam
Bilirim bilirim bilirim de bu yolları
Yardan geçemem
Yarim bekler beni dağlar ardında
Bugün olmaz
Yarın ayın dördünde
Nasıl vardı elleriniz
Nasıl kanattınız o domur domur
Mayıs göğünü
Nerelere gizlediniz dal uçlarını
Mevsimleri n’ettiniz
Yeşili kırmızıyı
Zambak morunu
Yavru kuşun sabah sıcaklığını
Nerelere kitlediniz akşam yelini
Karanlıklar ey karanlıklar
Nasıl oturdunuz bu ellerle sofraya
Ekmeği nasıl böldünüz
Ben bu yükü
Hangi dağa bilemiyorum
Yüreğimi
Hangi suya bilemiyorum
Kıyıları al çiçekli karlı sular oy
Turnalar uy
Türküler uy
Yollar uy
Gitti o
Gitti benim bahar yüzlüm
Benim orman yüreklim
Karanlık sulara karışır gibi
Dalar gibi
Dönülmez uykulara
Akıp gitti kör karanlığa
Bu şarkıyı çok severim hele de İlkay söyleyince...
yağmurköylü 01.02.2007, 20:30 İlkay Akkaya'yı bende Grup Yorum'da söylediği günlerden itibaren beğenerek dinliyorum. Kısmet olursa bugün yaklaşık 15 dk sonra İstanbul Kartal'da olacak konserine katılacam. Mutluyum. Üzülmeyin hepiniz için dinliycem:)
ulasirmola 01.02.2007, 22:20 saol benim için özellikle iyi dinlermisin yağmurköylü can
ne mutlu sana! benim daha dinleme fırsatım olmadı canlı canlı! :)
tuncerbio 02.02.2007, 16:18 konser gerçekten güzeldi ama çok uzun süremedi malesef ! orda olamayan canlar da umarım bu fırsatı yakalar...
yağmurköylü 03.02.2007, 19:45 Hepiniz için dinledim merak etmeyin. Kısa ama çok huzurlu geçti konser. İlkay Akkaya yine harikaydı. Normalde fotoğraflarına baktığınızda farkına varamayabileceğimiz bir alçakgönüllüğü ve insanı alıp götüren bir dinginliği var. Ben kendisini hiç dinlemezden önce nedense sert ve tavizsiz bir mizaçla karşılaşabileceğimi düşünmüştüm. Oysa başından geçmiş olayları bile utana sıkıla anlatan, konser sırasında sazın akordunda olan bir sorun nedeniyle vermek durumunda kalınan bir arayı kimseyi üzmeyen bir sempatiklikle söyleyen zarif bir hanımefendi gördüm karşımda. Ama tabiî ki her zamanki gibi yorumu dimdikdi. Bulabildiğim ilk fırsatta tekrar gideceğim konserine. Herkese tavsiye ederim.
tercanlı24 06.02.2007, 16:25 değerli dostum melek biliyorumki sende ilkay gibi yüreği sevgi dolu bir dostsun. İLKAY hakkında verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Ellerine sağlık cano.
aykudgöksun 06.02.2007, 16:40 kendi adıma konuşuyorum ilkay akkayaya büyük saygım var çok büyük bir sanatçı yalnız ben ilkay akkayanın türkü okumasını sevmiyorum.sanki onun sesine marş daha güzel gidiyor.türküyü içten okumuyor sanki..
Gurup Yorum'dayken tanıdım onu. Sesi gerçekten de kadife gibi. Çok güzel bir yorumu var. İki kez de konserine gittim.
Yakından tanıma fırsatımda oldu, çok alçak gönüllü ve yüreği sevgi dolu bir insan.
kendi adıma konuşuyorum ilkay akkayaya büyük saygım var çok büyük bir sanatçı yalnız ben ilkay akkayanın türkü okumasını sevmiyorum.sanki onun sesine marş daha güzel gidiyor.türküyü içten okumuyor sanki..
Bende tam tersini düsünüyorum=)
Marslardan çok türküleri yakistiriyorum sesine... Ve simdiye kadar türküleri onun kadar içten söyleyen bir kadin görmedim. Hele de Adiyaman'i...
aykudgöksun 06.02.2007, 21:17 valla ben marşlarından pek bir etkilenirim çıkıp eylem yapasım gelir:D:D
valla ben marşlarından pek bir etkilenirim çıkıp eylem yapasım gelir:D:D
Heheh=)
Yani bende çok etkileniyorum marslardan.
En çok Grup Yorum'un "Direniscilerin Cevabi" isimli marsindan etkilenirim.
"Ip de geçirsen boyunlarimiza, ya da bir kursun alinlarimiza; asla soyunmayiz inancimizdan!"
Bu sözler karsisinda etkilenmemek mümkün mü ki=)
Senin de dedigin gibi insanin kalkip aniden eylem yapasi gelir=)
Ama türküler ayrii, marslar ayri hikaye iste=)
ulasirmola 07.02.2007, 00:19 evet katılıyorum marşlar bizim ruhumuzu okuyo
kadembey 22.02.2007, 15:58 selam ilkay abla hayranları.geçen gün radyoda ilkay akkaya ve şivan perwerin bir düetini dinledim gerçekten çok güzeldi.ezgi tamamen kürtçe ve adıda destmal sanırım ezginin.
ilkay akkaya nın izmitte konseri olacakmış galiba canalr kesin yerini öğrenince yazacam.
Gerçekten güzel bir ses. Zaten kendi dalında kendini ispatlamış bir ses. Duruşu kişiliği vb...
Seni seviyoruz İlkay Akkaya diyelim o zaman...
nuhmelek 22.02.2007, 16:55 en sewdiğim şarkısı ah sensiz sesi çok hoş gerçekten çeşmi siyahı özellkle mahsuni şerfiten daha iyi saoylediği kesin yolunuz açık olsun !!!!
can&cansu 22.02.2007, 17:28 yenice yolları bükülür gider,
zülüf akgerdana dökülür gider,
yiğidin sevdiği güzel olunca,
ömrü ardı sıra sökülür gider...
selam tüm canlara...
Sivaslım 58
Evlenme teklif edecektim ilk dinledigimde. Belki sevmez, belki vermez gonlunu ama bu kadar kadife bir ses ile ne gusel yasanir bir omur boyu:-) Oysa evli oldugunu ogrendim daha sonra, dunyam yikildi:-)
selam ilkay abla hayranları.geçen gün radyoda ilkay akkaya ve şivan perwerin bir düetini dinledim gerçekten çok güzeldi.ezgi tamamen kürtçe ve adıda destmal sanırım ezginin.
Parçanin adi "Desmal"dir=)
ilkay akkaya nın izmitte konseri olacakmış galiba canalr kesin yerini öğrenince yazacam.
13 mart 2007 saat:20.00/Sabancı Kültür Merkezi İZMİT Bilet satış:Kilim Cafe(Belsa Plaza.Tel:3244617)
Izmit konserinin adresi bu=)
Evlenme teklif edecektim ilk dinledigimde. Belki sevmez, belki vermez gonlunu ama bu kadar kadife bir ses ile ne gusel yasanir bir omur boyu:-) Oysa evli oldugunu ogrendim daha sonra, dunyam yikildi:-)
Seyduna sen Yasemin Göksu'nun programina mail atmis miydin Ilkay abla oraya katilinca?
Anlattiklarinin aynisini birisi mail olarak atmisti Yasemin ablaya.
Hatta Ilkay ablanin kocasinin isminden korkup (Ali Abbas) evlenme teklifi etmekten vazgeçmis. Sen olmayasin bu=)
KIZILEFE 22.02.2007, 20:49 hayatım boyunca 2 kadının sesi beni çok etkiledi birisi İLKAY AKKAYA diğeri FUNDA ARAR düşünsenize bu bayanlardan birisi ile evlisiniz ve size evde olmayacak yapamayacağınızı söyleyebileceğiniz bir işi yapmanızı söylüyor
SANIRIM OLMAZI OLDURURDUM
KIZILEFE 22.02.2007, 20:50 Seyduna sen Yasemin Göksu'nun programina mail atmis miydin Ilkay abla oraya katilinca?
Hatta Ilkay ablanin kocasinin isminden korkup (Ali Abbas) evlenme teklifi etmekten vazgeçmis. Sen olmayasin bu=)
sanırım kızı şimdi 22 23 yaşında ama onun sesi onun kadar güzel değil ben çoook önceleri araştırdım :)
sanırım kızı şimdi 22 23 yaşında ama onun sesi onun kadar güzel değil ben çoook önceleri araştırdım :)
Kizi 86 dogumlu, 20-21 yaslarinda yani.
Eee Ilkay'imin sesi gibi ses olamaz ki baska=) O bitanedir...
Seyduna sen Yasemin Göksu'nun programina mail atmis miydin Ilkay abla oraya katilinca?
Yok ben degilim o. Ama ne diyim? Way alcak benden once dusunmus demekki:) Ben sadece bir iki sene once Kadikoy Evlendirme Dairesinde diger bir iki sanatci ile verdigi bi konserde yanyana gelebilmistim. Tutklu yakinlari yararina bir konserdi sanirim. Booole tatli tatli bakmisti turku soylerken:) Allah mesut bahtiyar etsin ailesiyle...
seyyah1982 23.02.2007, 11:37 ilkay akkaya ya böyle bir yorum olamaz yok bence o farklı bir gezegenden gelmiş olabilir.
ahh ilkay abla senin şarkıların benim bütün aşklarıma tanıktır...
aşklarım biterdi sen vardın,başlardı sen vardın...
yolun açık olsun...
yanmasam ocagım tütermi dedim dedim avundum...
Yok ben degilim o. Ama ne diyim? Way alcak benden once dusunmus demekki:) Ben sadece bir iki sene once Kadikoy Evlendirme Dairesinde diger bir iki sanatci ile verdigi bi konserde yanyana gelebilmistim. Tutklu yakinlari yararina bir konserdi sanirim. Booole tatli tatli bakmisti turku soylerken:) Allah mesut bahtiyar etsin ailesiyle...
Aminnn=)
Herseyin iyisine layik o...
Esi ve kizi ne kadar sanslilar. Böyle bir es, böyle bir anneyi kim istemez.
Yanlis anlasilmasin, bütün anneler melektir, sevilesidir.
Ama Ilkay abla farkli ya...(:
Aminnn=)
Herseyin iyisine layik o...
Esi ve kizi ne kadar sanslilar. Böyle bir es, böyle bir anneyi kim istemez.
Yanlis anlasilmasin, bütün anneler melektir, sevilesidir.
Ama Ilkay abla farkli ya...(:
Noktasindan virgulune kadar katiliyorum aplacim sana..
Az önce Düzgün Tv'de yayinlanan "Miyase'nin Günlügü" programdaydi melek ablam.
Konu kanser oldugu halde F tipi hücrelerinde çürütülen Erol Zavar'di. Cok da enteresan bir program oldu. Seyretmeyenler çok sey kaçirdi kanimca.
Erol Zavar hakkinda bilgi edinmek isteyenler varsa aranizda www.erolzavar.com adresi mevcut.
Erol abi'ye destek, moral vermek için iletisime geçebilirsiniz.
Insallah en kisa zamanda topraga, temiz havaya, günese kavusur kendisi...
ümit_atak 07.03.2007, 23:29 ilkay AKKAYA=özgün müziğin prensesi daha ne diim canlar?
D-e-v-r-i-m-c-i 08.03.2007, 04:44 ben ilkay akkayayı bizzat gördüm ve tanışma fırsatı buldum.ömrümde gördüğüm en alçakgönüllü ve cana yakın insanı.suavi birde vardı böyle cana yakın...kadife sesli,fahri diyarbekirli ablamız..veee AH SENSİZ ibrahim yoldaş...gitme..adıyaman...daha ne olsun...
ben ilkay akkayayı bizzat gördüm ve tanışma fırsatı buldum.ömrümde gördüğüm en alçakgönüllü ve cana yakın insanı.suavi birde vardı böyle cana yakın...kadife sesli,fahri diyarbekirli ablamız..veee AH SENSİZ ibrahim yoldaş...gitme..adıyaman...daha ne olsun...
Diyarbakirli degil ki Ilkay ablamiz, aslen Antalyali ama Istanbul'da dogup büyümüs=)
D-e-v-r-i-m-c-i 08.03.2007, 14:59 Diyarbakirli degil ki Ilkay ablamiz, aslen Antalyali ama Istanbul'da dogup büyümüs=)
aylin diyarbekirli olmadığını ve antalyalı olduğunu biliyorum dost.kendisi ben diyarbekiri çok seviyorum dedi ve burda yaşamak isterdim deyince onu fahri amedli yaptılar ve o gün bu gündür ona abla deriz biz...ben ilkayın yalacısıyım..esenkal...
aylin diyarbekirli olmadığını ve antalyalı olduğunu biliyorum dost.kendisi ben diyarbekiri çok seviyorum dedi ve burda yaşamak isterdim deyince onu fahri amedli yaptılar ve o gün bu gündür ona abla deriz biz...ben ilkayın yalacısıyım..esenkal...
Ha anladim, Amed'e olan sevgisinden dolayi öyle diyorsunuz yani=)
Beni de Diyarbakirli yapin o zaman, bende çok seviyorum=P
Sen Diyarbakirli misin?
D-e-v-r-i-m-c-i 08.03.2007, 18:17 Ha anladim, Amed'e olan sevgisinden dolayi öyle diyorsunuz yani=)
Beni de Diyarbakirli yapin o zaman, bende çok seviyorum=P
Sen Diyarbakirli misin?
evet sevgisinden aylin.seni diyarbakırlı yapma mevzusuna gelince...onur verirsin...ayrıca diyarbekirliyim.ayrıca diyarbekirli olana bir puşide hediye ediyoruz...
evet sevgisinden aylin.seni diyarbakırlı yapma mevzusuna gelince...onur verirsin...ayrıca diyarbekirliyim.ayrıca diyarbekirli olana bir puşide hediye ediyoruz...
"Amed sehrim benim sende sakli tüm düslerim
Amed yaram benim sende kaldi tüm düslerim..."
Allah'im Amed'li oluyorum=P
Ya ben Sivasliyim, severim memleketimi de dogu kültürüne çok merakliyimdir. Dünyaya bir daha gelebilseydim ve memleketimi seçebilseydim Diyarbakir'i seçerdim=)
Ooo Ilkay'imin basligi Amed sevdasinin dile getirildigi bir yere dönüstü=D
Sen foruma girince bana özel mesaj at D-e-v-r-i-m-c-i olur mu? Konu dagilmasin=)
TaNeR_kou 09.03.2007, 13:59 canlar 13 mart salı günü izmitte sabancı kültür merkezinde saat 20:30da ilkay akkaya konseri var..biletler 15 ytl..izmit kilim kafeden temin edilebilir..bilgilerinize...
mustojen 30.04.2007, 16:47 slm canlar bu hafta sonu anfi tiyatro antepte ilkat ablanın konseri var di süper di costuk en sonun da hep birkilte bir mayısı ibrahim yoldaş ı söyledik zafer işaretleri hakimdi ellerimize bitimde de tr lakitir laik kalacak dedik hep birlikte fasizme geçit yok vs die konsere geln dinleyticilerle birlikte söyledik kendimiz den geçtik eve gittiğimiz de konusmakta zorluk çekiodum çünkü sesim kalmamıstı tamamen gitmişti bağırmaktan ama ben halimden memnundum tavsie ederim ne zman olursa oralrda gidiniz...
arkadas_62 30.04.2007, 17:05 eşsiz bir ses evet tartişilmaz ilkay akkaya bende taa çoçukluktan beri dinlerim ilkayı ama sen biraz geç tanişmişsin ablamızın sesiyle ve yorumuyla; görüyorumki sende bagımlılık yapmiş havar ve ibrahime türkülerini benim için dinlesene yorumlarının hepsi güzel ama bu iki parça ayrı bir mükemmelliyet arkadaşim...
ben bu kadına aşığım ya.sesine,kişiliğine.
tramosoo33 03.05.2007, 19:43 geçenlerde buraya (mersine)konsere gelmişti,koşa koşa gitmiştim hatta yolda yanlışlıkla birine çarptım,adam neredeyse beni dayak delisi yapacaktı, neyse konsere yetiştim ve dinlemeye başladık. bir insan bu kadar kadife sesli olur çok kibar çok kırılgan ve çok net bir sesle çıktı karşımıza,salon adeta yerinden oynuyordu.bütün türküleri şarkıları hep bir ağızdan söyledik ,kimi zaman hüzünlendik kimi zaman halaylar çekip salonu inlettik ..kısaca süper bir konserdi daha önce dinlemeyen olduğunu sanmıyorum ama varsa eğer,bu hayatta çok şeyden mahrum kalmış demektir bence ...birde anket var..:001_wub:
bugün kocaelide üniversitenin yanında konseri vardı gidemedim ama çok güzel geçmiş pişman oldum gitmediğime.ama bidahakina kaçırmama tabi gelirse.
|