Orijinalini görmek için tıklayınız : İnanılmaz iddia...
seheryeli 08.12.2006, 13:42 Cumhurbaşkanlıgı seçimleri öncesi Baykal liderliğindeki CHP tüm milletvekilleriyle istifa edip böylelikle hükümeti ve meclisi feshedecek..
Orduyu da arkasına alan CHP bu yoldaki hazırlıkları tamamlayıp,Cumhurbaşkanını bu meclisin seçmemesini saglayacak... Böylelikle Erdogan ve hanifileri büyük bir darbe almış olacak!!
Bu iddia Emre Kongar'dan geldi(Yorum Farkı programında).Ankara'dan ve bir cok özel kanaldan gelen haberler paralelinde bu iddiayı ortaya attı..Baykal bu dogrultuda ciddi hazırlıklar yapıyormuş..
Ne dersiniz,koltugunu bu kadar seven bir insan Türkiye için istifa edebilir mi?
boranali 08.12.2006, 13:56 herkez mecbur kalinca donmem dedigi yoldan doner.baykalda bunu yapmasi gerek eger turkiye yi dusunuyorsa
mehmet_onal 08.12.2006, 14:01 Cumhurbaşkanlıgı seçimleri öncesi Baykal liderliğindeki CHP tüm milletvekilleriyle istifa edip böylelikle hükümeti ve meclisi feshedecek..
Orduyu da arkasına alan CHP bu yoldaki hazırlıkları tamamlayıp,Cumhurbaşkanını bu meclisin seçmemesini saglayacak... Böylelikle Erdogan ve hanifileri büyük bir darbe almış olacak!!
Bu iddia Emre Kongar'dan geldi(Yorum Farkı programında).Ankara'dan ve bir cok özel kanaldan gelen haberler paralelinde bu iddiayı ortaya attı..Baykal bu dogrultuda ciddi hazırlıklar yapıyormuş..
gerçektende sağlam bir iddia olmuş fakat baykalda bunu yapacak ne yürek var ne de düşünce gücü umarım apar da temize çıkar bu millet..yoksa altına girmiş oldugumuz vebalin kimse bedelini ödeyemez..
seheryeli 08.12.2006, 14:01 Bence de Baykal, eğer ilerisi için planlar yapıyorsa bu en mantıklısı kendisi için. Böylece birçok kişi için kahraman olur ve hem de koltuk sevdalısı olmadığını ispat etmiş olur(!!??). Biz de bu numarayı millet olarak yeriz herhalde. Sonra artık MHP ile güçbirliği derken ver elini iktidar. Onlar erer muradına biz çıkarız kerevetine.... de bizler için fark eden hiçbir şey olmaz gibime geliyor.
demek sine-i millete dönmek ha :sook
bunu enson inönü söylüyordu.
baykaldan böyle birşey en onurluca davranış olur. ama beklemem ben, sanmıyorum yapmaz. birkaç ay daha ceylan derisi koltukta oturmayı tercih eder.
hadi hayırlısı diyelim, belki yurtsever vekiller istifa eder grupkararıyla falan, partiyi dinlemeyip ki o zamanda parti bölünür sanırım.
deniz olmak 08.12.2006, 14:55 Sine-i Millete dönme ihtimali her zaman var ama bunu yapacak yürek CHP lilerin asil kanında mevcutmu o bilinmez
chp de bunu yapacak yürek vardırda inşallah yaparlar yoksa....bunlar çankayıda aldımı buralarda durulmaz gayri göçü yüklenip fransaya taşınmak lazım.....
hasret_eylul 08.12.2006, 15:30 Cumhurbaşkanlıgı seçimleri öncesi Baykal liderliğindeki CHP tüm milletvekilleriyle istifa edip böylelikle hükümeti ve meclisi feshedecek..
ben şöyle bir yorum getirsem..
koltuğunu bu kadar seven bir insan Türkiye için değilde yine gelecekteki koltuğunu garantiye almak için yapabilir... neden olmasın.. belki kaybettiği onca oyu böyle kapatabilir...
buda boş çıkar bence daha önce neden engellemedi.birde faizlerde ki durum borsanın durumu ne olur.zaten bozuk ekonomi çalkantıya girer.kolay kolay kimse koltuğunu bırakmaz.türkiyede olmaz diye bir şey yok aslında ama bu durum istisnadan öteye gitmez.
Serkan_Devrim 08.12.2006, 16:23 işte buna inanırım. :yamukgul: sayın Baykal'ı beğenmesemde zeki adamdır. bu olursa sayın Erdoğan'a çok güleceğim. :D
cumhurbaşkanlığı sorunu gündeme geldiğinden beri aklıma tek gelen yoldu akp'nin yolunu kesmek için.bunu çevremdekilerle paylaşınca sözkonusu Deniz Baykal olduğu için çoğu kişi bana bunun bir hayal olarak kalacağını söylediler
ben böyle olmasını ümit ediyorum.umarım Deniz Baykal ilk kez solcular için birşeyler yapmak için atağa geçer.
Hani Deniz Baykal bu belli olmaz sol gösterip sağ vurabilir her zamanki gibi
Bize düşen yine umut etmek:bitmisbu:
bu iddaa gerçekleşirse chp iyi oy patlaması yapar...
umarım baykal o yürekliliği yapar. ülkeyi bu gidişattan kurtarır.
pastoralsenfoni 08.12.2006, 19:19 keşke böyle bir akıllılık yapsada ilk defa takdir etsem şu adamı.biz bu fikri arkadaşlar arasında bir senedir konuşuyoruz ama düşünceler deniz baykalın koltuk sevdası ve bazı millet vekillerinin farklı amaçları için o meclisi buırakamayacağı yönündeydi.
ama baykal böyle bir şey yapsa büyük oy toplar.
SivanA SimyacI 08.12.2006, 19:28 Helal olsun derim buna :D
Ya halk sine-i millete dönen Baykal'a, sırtını dönerse nece olacak hali?:)
En mantıklı şey şu olurdu : Baykal'ın CHP'nin başından ayrılması, o zaman ben "helal olsun" derdim :)
haymanali 08.12.2006, 22:14 Nedir bu Cumhurbaşkanlığı için koparılan yaygara anlamıyorum doğrsusu, bana fazlasıyla abartılı geliyor! Bir kere Cumhurbaşkanının ülkenin yönetimi konusunda yetkileri oldukça sınırlı, en önemli yetki alanı atamalar konusunda, ki bence "siyaseten sorumsuz" birisinin bu kadar yere tek başına atama yapması bile başlı başına tartışılması gerekli. Ya Başbakanlık ile Cumhurbaşkanlığını birleştirsinler ve seçmenler tarafından seçilsin ya da Cumhurbaşkanlığını sadece sembolik bir alan haline getirsinler bence.
Hüseyin69 08.12.2006, 22:18 eger baykalin böyle bir plani varsa umarim hersey yolunda gider lakin erdogandan cok karisi beni teredüt ediyor cankyada türbanli bir cumhurreisi karisi
valla düsünmesi bile kabus
sevilkipirti 08.12.2006, 23:41 Nedir bu Cumhurbaşkanlığı için koparılan yaygara anlamıyorum doğrsusu, bana fazlasıyla abartılı geliyor! Bir kere Cumhurbaşkanının ülkenin yönetimi konusunda yetkileri oldukça sınırlı, en önemli yetki alanı atamalar konusunda, ki bence "siyaseten sorumsuz" birisinin bu kadar yere tek başına atama yapması bile başlı başına tartışılması gerekli. Ya Başbakanlık ile Cumhurbaşkanlığını birleştirsinler ve seçmenler tarafından seçilsin ya da Cumhurbaşkanlığını sadece sembolik bir alan haline getirsinler bence.
Cumhurbaşkanının görevi ülkeyi temsil etmektir. Siz Erdoğan gibi birinin ülkenizi temsil etmesine tahammül edebilir misiniz??
Ayrıca toplu istifa gibi bişey olursa ki sanmıyorum; ülkede yaşanacak kaosu düşünmek bile istemiyorum...
halitseyfi 08.12.2006, 23:46 Deniz baykal mı istifa edecek, pek inanmıyorum.
Olursada adam gibi bir iş yapmış olur.
crewchif 08.12.2006, 23:50 o kadar onurlu bir siyasetçi varmı bu ülkede
o kadar onurlu bir siyasetçi varmı bu ülkede
nerde nerde öyle bir solcu Deniz Baykal nerde
sosyal demokratlar yıllarca emekçi halkı halkçı oldukları iddiasıyla kandırıp durdular. şimdi baykal bu işi yaparsa halkçı olacak. insanlar baykala bir kez daha kanacak.
yaparsa akp tabanı sertleşip çoğalacak. müslüman adamdı dinsiz kitapsızlar istemedi diyecek.
arkadaşlar dikkat edin yaşar büyükanıt genelkurmay başkanı olduktan sonra ordu partisi(as parti) son hız siyasete laiklikten daldı.
ordu bu konuda bastıracak.
cumhurbaşkanlığı biraz semboliktir.
yani geçmişinde bir sürü pislik yapan bir adam cumhurbaşkanı olduktan sonra geçmişi silinir ve temiz adam olur(demirel iyi bir örnektir)
anketlerde cumhurbaşkanlığı ve ordu en güven duyulan kurumlar.
akp nin önemsemesi bu yüzden fakat belirleyici olan emperyalizmin sözüdür ve bu konuda henüz söz söylememiştir.
ailem chp lidir.
dedem solculara küfreder atatürkün partisi diye chp ye oy verirdi(neyseki öldü)
babamda pek farklı değil.
ama chplilerin istifa edeceğini hiç sanmıyorum
sütten azı yanan yoğurdu üfleyerek yer
m.yılmaz hükümetini düşüren chpmeclis dışı kalmıştı
şimdi akp gibi toplumsal tabanı çok güçlü bir partiye seçim öncesi böyle bir şey yapması.
balon haber......
istifa etse ne olcak düne kadar chpye oy veririm diyen ben baykalın mhplilerin bile dudaklarını uçuklatacak söylemlerinden sonra tereddüte düşmeye başladım.chp mhp veya akp al birini vur ötekine hepsi kendi çıkarlarının maşalığını yapıyor.inşallah erdoğan oturamaz o koltuğa baykalda bir an önce kalp krizinden giderde yoksa bir türlü o koltuğu bırakmıycak deniz bey
baykalın kızı bildiğim kadarıyla doktor. zaten doktor olmasada bu admlar senin benim gibi değil. erdoğanı kıbrıs konusunda emperyalizme bilgi vermekle itham eder kendileri emperyalizmin kuyrugundan ayrılmazlar. eeee emperyalist ağabeyleride bu sadık uşağa bir kıyak yapıp amerikan hastanesine yatırırlar herhalde. benim bekleyecek sabrım yok. ülkemin bu baş belası heriflerden kurtulması için bir an önce harekete geçnmek ve insanları benimle birlikte harekete geçmeleri için ikna etmek benim vatan borcum(asgerlikten feragat ettim):)
almuslu_tuna 09.12.2006, 22:35 yani deniz baykal böle bişey yaparsa siyaset hayatının ilk doğrusu olur.
ben deniz baykaldan böyle bir sey beklemiyorum yapamazda belkide bizi yanıltır bu sefer ve istifa eder:)
sinan cemgil 09.12.2006, 23:32 zannetmem :D
ettttttttttmeeeeeeezzzzzzzzzz
ama
fakat
lakin
bir gece yarısı
o sırada abd de öğle vakti
telefon acı acı çalar
ve fare suratlı busht arar ve
baykal amerikanın ellibirinci eyaleti ve ileri karakolu olan türkiyenin millet meclisinden istifa et bölgeyi derinlemesine sömürebilmek için akıl dışı yollar deniyeceğiz derse
işte o zaman
belkide
belkide değil kesin
evet evet kesin kesin
baykal ve hempaları(leninin kitabında gördüm çok özendim cümle içinde kullanmak istedim(hempaları)) istifa ederler
Lancelot 10.12.2006, 00:36 1 haftadır ankara tandoğan'da devlet bahçeli'nin evinin yan apartmanındayım.. bu sürede genel başkan yardımcıları da aralarında olmak üzere üst düzey chp yöneticilerini bahçeli'nin evine girerken görüyorum... sanırım "chp-mhp koalisyonu" iddiaları asılsız olmasa gerek...
sizce böyle bir siyasetçi bu yürekliliği gösterebilir mi???
mhp ile görüşen, akp ile ne pazarlıklar yapıyordur kim bilir!!!
Ya Böyle Bi Yüreklilik Gösterseler Bile Hic Bisey Degismicek
Istifa Eden Milletvekillerinin Istifalari Iktidar Tarafindan Incelenecek
Onay Verilirse Istifalari Kabul Olunacak Bu Iktidarda Zatten Göz Göre Göre Kendisini Atese Atmaz
Yani Baykal Bunu Bildigi Gibi Yinede Istifa Ederse Halkin Güvenini Kazanmak Icin Yapabilir "Prestij Acisindan" ki Bunuda Biz Yemeyiz Zatten :)
Ama Mhp ile Bu Koalisyon iddiallari Gercekten Dogruysa Iste Buda Demektir'ki
Türkiyede Sol Gerçekten Bitmis! Bu Secimlerde de Oyumuzu Galiba Boş Kullanicaz Canlar :)
Kolay Gelsin
keşke herkes her konuştuğunu konuştuğu ile bırakmasa da konuştukları ile alakalı icraatlerini de bizlere gösterebilse...
eylüleren 22.12.2006, 14:30 Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken sine-i millet tartışmaları hız kazandı.baykal topu sivil toplum kuruluşları ile halka atıyor.gerekli duyarlılık oluşsa baykal sine-i millete dönse dahi bu senaryoya göre eğer CHP'li milletvekilleri topluca istifa edecek olsalar, istifaların Genel Kurul'da oylanması sırasına AK Parti yalnızca Baykal ve yönetim ekibinin istifasını onaylayacak, diğerlerini geri çevirecekti.bu durum belki baykal'a prestij kazandıracaktı halkın isteğine duyarlılığından dolayı o kadar yanısıra bu konu ilk gündeme getirildiğinde düşüncem baykalın sine-i millete dönmek gibi bir karara sıcak yaklaşmayacağı şeklindeydi.görünen köy klavuz istemez..
bektaşi44 22.12.2006, 14:59 Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken sine-i millet tartışmaları hız kazandı.baykal topu sivil toplum kuruluşları ile halka atıyor.gerekli duyarlılık oluşsa baykal sine-i millete dönse dahi bu senaryoya göre eğer CHP'li milletvekilleri topluca istifa edecek olsalar, istifaların Genel Kurul'da oylanması sırasına AK Parti yalnızca Baykal ve yönetim ekibinin istifasını onaylayacak, diğerlerini geri çevirecekti.bu durum belki baykal'a prestij kazandıracaktı halkın isteğine duyarlılığından dolayı o kadar yanısıra bu konu ilk gündeme getirildiğinde düşüncem baykalın sine-i millete dönmek gibi bir karara sıcak yaklaşmayacağı şeklindeydi.görünen köy klavuz istemez..Baykalın yerinde başka biri olsa belki bu sine i millet olayı işe yarardı .şhov başka bir şey degil saygılar....
eylüleren 22.12.2006, 15:13 Baykalın yerinde başka biri olsa belki bu sine i millet olayı işe yarardı Baykalın ne kadar samimiyetsiz oldugu belli oluyor .şov başka bir şey degil saygılar....
Baykalın yerinde başka birisi olsa işe yarardı doğrudur sine-i millet olayı baykal koltuğunu bırakmayacağına göre insanlar hala bir ümit diyorlar.sonuç olarak sine-i millet işinin laf olsun diye açıldığını hepimiz biliyoruz.ülkemizde siyasetçiye koltuğu tatlıdır bırakmaz.
saygılar..
KızılBant 22.12.2006, 15:38 Deniz Baykaldan bu beklenmez. Ama prim yapmak için bunları söylüyor ve belkide uygulayabilir. Ancak bu çok düşük bir ihtimal Baykal ve CHP nin tek derdi AKP korkusunu daha da insanlara sunarak, kendi partisinin prim yapmasını sağlamaktır.
Yani kısacası bu adamlar halk için değil gelecekte daha güzel yerlerde koltuk kapmak için bunu yaparlar ancak...
Eğer öyleyse adam kendini feda edecektir demektir ama ben de Deniz Baykal gibi birinin bunu yapacağına ihtimal vermiyorum.
Kim? deniz baykal mı bunu gerçekleştirecekmiş yok canım rüyadır rüya! kimse değilde deniz baykal öyle mi?
iddiadan öteye gider mi bilmem ama yapılsa akp ye ders olur.halk recep tayiup erdoganı görünce lailklik hatırlanıyor.bu ne demektir bilirsiniz canlar.
deniz baykal koltuğunu sever ve ondan ayrılamaz
o ayrılsa chpliler gider geri getirir
o olmadığı sıralarda latan öymen yerine bakar
deniz istifa etmez onu koltuğundan anca ölüm kaldırır
hatta belki ölüm bile kaldıramaz
Partizan62 23.12.2006, 01:39 Cumhurbaşkanlıgı seçimleri öncesi Baykal liderliğindeki CHP tüm milletvekilleriyle istifa edip böylelikle hükümeti ve meclisi feshedecek..
bizde yedik!
KAHROLSUN IKI YÜZLÜ SIYASETCILER!
KAHROLSUN OPORTÜNIZM!
KAHROLSUN,KAHROLSUN,KAHROLSUN!
bir kez CHP`nin kongresinde gözüme carpan birsey vardi.
bizim denizin(deniz gezmis) ve bu emperyalist usak deniz baykalin resimleri yan yana idi.bunun ilginc yani ise resimlerin altindaki yaziydi.
DENIZLERE AGLAMAYIN,DENIZLERI ANLAYIN
kusura bakmayin ama icimden gecen ilk düsünce:ulan sen kimsinde kendini bizim denizlen ayni kefen sokuyorsun
deniz gezmis asil senin gibi ...... karsi savasmisitir!
neyse canlar CHP`ye oy vermekte devam:yaw2
gelecegin koalisyonu:CHP-MHP gercekten cok güzel
CHP ve diğer bütün muhalefet partilerindeki milletvekilleri istifa etse yine erken seçim kararı çıkmıyor gereken sayı zaten toplanamıyor
yani bu demek oluyor ki erken seçimin olması için akp bazı milletvekilleri de istifa etmesi gerekiyor bu da şu an için imkansız.
Deniz baykal doğmamış çocuğa don biçiyor benim anladığım.
Deniz baykal zaten bütün siyasi hayatı boyunca az olsun benim olsun amacını gütmüş bir siyaset adamı.
chp bu tartışmada yan çizmeye başladı baştan da dediğim gibi.
şimdiki söylence şu: millet vekilleri istifa ederse haklarındaki yolsuzluk ve diğer beklemede olan dosyalar hemen yürürlüğe girecek. dünki cumhuriyettede vardı bu. rte hakkında bukadar dosya varken aklanmadan nasıl cumhurbaşkanı olacak?
denizbaykal ve chp ninde baştan beri söylemi şudu "dokunulmazlıklar kalksın" yattı kalktı bunu söylediler. sırf bunun olabileceği hayyaleriyle muhtar bile olamayacak birini, jet fadıllı siirt seçimlerini iptal ettirerek, kubbeler miğferi, minareler süngüsü, camiler kışlası olan birini başbakan yapmadı mı baykal güdümündeki chp?
b(a)y-kalın muhtar bile olamayacak bir herifi başımıza cumhur başkanı olması için bırakın engellemeyi bunun için çalışmayacağı ne malum?
abd den icazet aldı diye sarıgülün karşısında 10 kaplan gücündeki b(a)y-kalın rte karşısında nedensa pisicik oluyor, lafa bakarsan dersinki oooo ülkeyi kurtaracak.
konuyla alakalı olarak meclisteki millet vekillerinin dosyaları ve sine-i millet hakkındaki yılmaz özdil yazısını buraya almak istiyorum:
Sine-i millete dönülür mü?
Dönülemez... Çünkü dönülürse...
Önce, sille-i millet bekliyor.
Sonra, sine-i yargı.
Şu anda, 254 tane "dokunulmazlığını kaldırın da, yargılayalım" dosyası var Meclis'te... 117 milletvekili hakkında.
Kişisel rekor, 28 tane dokunulmazlığı kaldırılsın dosyası ile Sefa Sirmen'e ait.
Şehirlerarası rekor ise, Konya'nın.
Dokuz Konyalı milletvekili hakkında dokunulmazlığı kaldırılsın dosyası var.
İstanbul, Konya'nın ensesinde...
Sekiz İstanbul milletvekili, dokunulmazlığı kalktığı anda hâkim önüne çıkacak.
İstanbul'u Kocaeli takip ediyor.
Oradan altı milletvekili gün sayıyor!
Peki sizin şehirde vaziyet ne?
Plaka sırasıyla...
Adana'nın bir, Afyon'un üç, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin ve Aydın'ın birer, Balıkesir'in iki, Bilecik, Bingöl ve Burdur'un birer, Bursa'nın iki, Çanakkale'nin bir, Çorum ve Denizli'nin ikişer, Diyarbakır'ın bir, Edirne ve Elazığ'ın ikişer, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun ve Hakkâri'nin birer, Hatay'ın iki , İçel'in beş, İzmir'in iki, Kars'ın bir, Kayseri ve Kırklareli'nin ikişer, Kırşehir'in bir, Kütahya'nın üç, Malatya'nın iki, Kahramanmaraş ve Mardin'in üçer, Muğla ve Niğde'nin birer, Ordu'nun üç, Sakarya'nın bir, Samsun, Siirt ve Sivas'ın ikişer, Tokat'ın beş, Trabzon'un iki, Tunceli'nin bir, Şanlıurfa'nın dört, Yozgat'ın bir, Zonguldak'ın üç, Karaman'ın iki, Ardahan'ın bir, Karabük'ün üç, Düzce'nin iki milletvekili hakkında "dokunulmazlığı kaldırılsın" dosyası var.
Bunların arasında, Başbakan da var, Dışişleri Bakanı da... İçişleri Bakanı da var, Maliye Bakanı da... CHP lideri de var, DYP lideri de.
Sine-i milleti falan boşverin.
Soru şudur aslında...
117'si yargılanacak olan böyle bir Meclis, Cumhurbaşkanı seçebilir mi?
Yılmaz Özdil
Sabah
yazık, bu adamları nasıl seçtik biz. kurda kuzu teslim etmek bu değilmi?
ben tokat millet vekili(!!!) resul tosunu biliyorum, tosun değil tam .... (besicilik yapmışlar yada köylüler anladı). köyü bizim köyün hemen altında bölgedeki tek camili köy. toprakları bizim köylerden çalma çırpma yöntemiyle alınmış bir gelinti köy. bu tosun iktidar olunca yaptığı ilk iş bizim köyle köyü arasındaki yolu sürdürmek oldu :-))). tam bunu yapan tosun misali.
of of of ne sinir olaylar. sanki rüya görüyorsun hani olurya gitmen gerekir, yapman gerekirde elin kolun felç olmuştur kıpırdayamazsın kanter içinde kalırsın zorla uyanırsın ya. sanki öyle bir kabustayız.
|
|