canerik
08.12.2006, 19:38
Bu bölümde link verilen görüntüler kaldırılmıştır. www.canercanerik.com dan konuya ilişkin bilgilere ulaşabilirsiniz...
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Dersim'de Yaşam Belgeseli "WAS" canerik 08.12.2006, 19:38 Bu bölümde link verilen görüntüler kaldırılmıştır. www.canercanerik.com dan konuya ilişkin bilgilere ulaşabilirsiniz... Nesimi 09.12.2006, 01:44 Oldukça kaliteli fotoğraflar çekmişsiniz ayrıca bu belgeselde güzel bir çalışma olmuş. Tebrikler. Konuyu etkinlikler tanıtım bölümüne taşıdım. Daha çok insanımız izleyip Dersim insanını tanıma fırsatı bulabilirler. saygılarımla Şoreş 09.12.2006, 01:51 Müthiş.. Paylaşımın için teşekkür ederim.. Biran Dersim'e gittim sanki. Gerçekten mükemmel.. Yaşlı Teyzenin konuşmasını izliyorum çok hoşuma gitti.. Tekrar teşekkür ederim.. Tunceli çok farklı, bambaşka... Oldukça kaliteli fotoğraflar çekmişsiniz ayrıca bu belgeselde güzel bir çalışma olmuş. Tebrikler. Konuyu etkinlikler tanıtım bölümüne taşıdım. Daha çok insanımız izleyip Dersim insanını tanıma fırsatı bulabilirler. saygılarımla İlk kez Dersim Köylerinden İnsan yaşamlarını seyrediyorum.. Dersimde anlatılmaz bir tılsım var.. Bu çok farklı birşey..Belkide Atalarımın geldiği topraklar olduğundan içimde Tunceliye karşı olan büyük bir sevgiden, belkide Tuncelinin Özgürlükçülüğü, barışcıl yani.. PirO_62 09.12.2006, 02:03 Sn. Canerik Çok Teşekkürler Gerçekten Emek İle Yoğrulmuş bir Çalışma Olmuş Sonbahar ne güzelde yakışmış memleketime.. Gerçi Her Mevsimi içimize işlemiş.. Elinize Yüreğinize Saglık Nesimi 09.12.2006, 02:09 Hayat mücadelesini güzel bir şekilde gözler önüne sermişsiniz. Televizyonlarda, sinemalarda verilen görüntülerdeki hayatlardan çok farklı bu. Gerçek hayat işte bu, hayatın gerçek yüzünü yansıttığınız için tekrar teşekkür ediyorum. Şoreş 09.12.2006, 02:18 Yaşlı Teyzenin Duygulu Duası çok etkileyici.. Dua şöyleydi; Ey Yerin ve Göğün Melekesi Yeri ve Göğü Ayakta Tutan Sensin Benim gibi Kara Talihini, Yalnızın Halini gör.. Kim bana Hakaret ederse bana Destek ol.. Ya Yerin ve Göğün Melekesi.. Ne yapayım, Kimseyi Kırmıyorum, Kimseyi Dövmüyorum Zaten Tanrının Belalarıdır gelip bana yapışıyorlar... Nesimi 09.12.2006, 02:26 Ya Meleke herw u asmeniyo Dersimce si buydu duyduğuma göre yerin göğün melekesi, yeri göğü ayakta tutan sensin... İnsanlarımız inancları gereği Xızırdan, yerin göğün meleğinden yardım istiyorlar ancak bu devlet, devlet olsa insanları bu konuma sokmazdı. Şoreş 09.12.2006, 02:31 Ya Meleke herw u asmeniyo Dersimce si buydu duyduğuma göre yerin göğün melekesi, yeri göğü ayakta tutan sensin... İnsanlarımız inancları gereği Xızırdan, yerin göğün meleğinden yardım istiyorlar ancak bu devlet, devlet olsa insanları bu konuma sokmazdı. Bu Duadan yola çıkarak Eski Kürt Din'i olan Ezidiliği araştıracağım..Çünkü Ezidilikte de Melek Tavus'a İbadet edilir, ondan medet umulur benim bildiğim.. Yorumun için teşekkür ederim abicim.. MetinK 09.12.2006, 02:34 Cok güzeldi. Yurdum insaninin sicakligini,misafirperverligini,cilesini,dilini gördüm yine.Bazilari icin hic degeri olmayan was (ot) un yasamdaki yerini gördüm cekimlerde.Cok güzel bir tema. Ilk iki bölümü izledim deigerlerine de bakacagim firsat buldukca. Sanirim Kirmiziköprüye yakin biryerde cekim yapilmis.Müzikler ve filmin kahramanlari cok iyiydi. Elinize saglik... Nesimi 09.12.2006, 02:44 Bu Duadan yola çıkarak Eski Kürt Din'i olan Ezidiliği araştıracağım..Çünkü Ezidilikte de Melek Tavus'a İbadet edilir, ondan medet umulur benim bildiğim.. Yorumun için teşekkür ederim abicim.. İranda ehli Haklar var onların diğer adıda Yarsanistler yani Melekler kültü taraftarları. CIA nın raporunda Yarsanizm için Dersim yöreside örnek gösterilmişti. Dersim insanının zenginliğidir bu. Kültürel boyutta çok yönlülüğünün resmidir. Eminim belgeseli hazırlayan sn canerik bu konuda da fırsatı olursa halkımızın itikat yönünü oradaki insanların hayatından kesitlerle belgesel şeklinde sunabilir. Şoreş 09.12.2006, 02:56 İranda ehli Haklar var onların diğer adıda Yarsanistler yani Melekler kültü taraftarları. CIA nın raporunda Yarsanizm için Dersim yöreside örnek gösterilmişti. Dersim insanının zenginliğidir bu. Kültürel boyutta çok yönlülüğünün resmidir. Eminim belgeseli hazırlayan sn canerik bu konuda da fırsatı olursa halkımızın itikat yönünü oradaki insanların hayatından kesitlerle belgesel şeklinde sunabilir. Dersim Kökenlilerin İtikat Yönü çok güçlü bence..Çünkü bu topraklarda Güneşte Kutsaldır, Ateşte. Özellikle Kırmanç/Kurmanç Alevilerinde gözlemlediğim Alevilik Anlayışı ve yaşayışı çok farklı bence.Eski Dinimiz olan Zerdüşt/Ezidilik vs. Kalıntılar hala yaşatılmakta.. Mesela gerek Tuncelide gerek Sivas Koçgiride olsun, özellikle Xızır Kültü bu Bölgelerde çok çok güçlü yaşanıyor.. Bunu söylemeden edemem. Kendi ailemden de, Tuncelili arkadaşlarımdan, akrabalarımdan da gözlemlediğim kadarı ile Xızır Kültü gibi İnanışlar çok güçlü yaşanıyor.. Bunlar kesinlikle araştırılması gereken önemli etkenlerdir..Bu Coğrafyaların geleneklerini korumalıyız..:sad: rockçı turna 09.12.2006, 03:56 ya süper belgeseldi caner abi. (walla kanım ısındı abi diyecegim:turned: ) ellerin dert görmesin...hiç umulmadık bi anda hiç umulmadık diyarlara götürdün bizi. 6 bölümü de izledim ve acaip hosuma gitti. umarım cekimlerinizin devamı gelir ve bu belgeselin kurgusu da tez zamanda tamamlanarak basarı elde eder. ''Yerin ve göğün sahibi... Beyaz Sabahın Melekesi... Sen benim gibi yetimin halini gördün... Kimsesizim herkes bize hakaret ediyor Onların evindeyiz. Dünyanın malına sahipler Biz de fakiriz. Ey yerin ve göğün sahibi Ey beyaz sabahın sahibi meleke Artık durdur...durdur! Önlerini kes onların...Durdur onları! Bize karışmasınlar... Ya Xızır'e Piye Pırd'ın Kılavuzu... Ya Xızır... Ya Xızır... Ben kaç kere davamı senin önüne getirdim Sen de sağırsın sesimi duymuyorsun! Ne yapayım!!! Demek benim için kötüsün(?) (Ben kötüyüm???) Kimsenin annesine sövmüyorum,babasına sövmüyorum Kimseye bir sey demiyoruz. Hepsi benim emeğimdir.Can vermişim,kan vermişim Getirmiş bu ota yatırmısım. Her gün inekler üzerinde Her gün sakallının danaları gelip yiyolar. Hıdırların bir şeyleri gelmiyor. Ben de davamı Hak katına havale etmişim dediğim de... Karısı gelip beni dövüyor. Diyorlar ''sen niye sakallılar için öyle diyorsun?'' ..... ..... Ma sizin ''iyi yaptıgınız'' var ise ... Hızır ın da kapısı var... Hızır ın da kapısı var... Ben davamı Hızır ın kapısına bırakmısım artık... Onun da gücü size yetmiyor... meryem demir 09.12.2006, 14:22 Bundan bir ay öncesine kadar benim için Tunceli, Türkiyenin herhangi bir şehrinden farksızdı. Tek özelliği nüfusun çoğunun alevi olmasıydı Burda Tunceli Dersim oldu. Dersim katliamını biliyorduk ama yüzeysel ve kışkırtıcı bir şehirdi. Dersim başka gelmeye başladı. Tunceli değil. Belki isminden dolayı hala benim için öylesine bir memleket. Dersim farklı geliyor artık. Hele oraya ait görüntüleri gördükçe, kendi insanımızı bu kadar özünden kopmamış, kendi kültürünü kendi inancını herşeye rağmen ayakta tutmuş... Erzurumda yaşayan halkın çoğu ülkücü faşistlerdir. Hiçbirzaman sevemedim, doğduğum yeri. Lazoşa_62 09.12.2006, 16:24 Bundan bir ay öncesine kadar benim için Tunceli, Türkiyenin herhangi bir şehrinden farksızdı. Tek özelliği nüfusun çoğunun alevi olmasıydı Burda Tunceli Dersim oldu. Dersim katliamını biliyorduk ama yüzeysel ve kışkırtıcı bir şehirdi. Dersim başka gelmeye başladı. Tunceli değil. Belki isminden dolayı hala benim için öylesine bir memleket. Dersim farklı geliyor artık. Hele oraya ait görüntüleri gördükçe, kendi insanımızı bu kadar özünden kopmamış, kendi kültürünü kendi inancını herşeye rağmen ayakta tutmuş... Erzurumda yaşayan halkın çoğu ülkücü faşistlerdir. Hiçbirzaman sevemedim, doğduğum yeri. Teşekkür ederim Meryem Demir.Tunceli veya dersimi böyle güzel açıklaman ve mücedelisini göz önüne sermen ,ben bir tunceli(Dersimli) olarak kendimle ve asırlardır mücadelesini sürdüren hakımın haklı gururu olarak görüyorum. İsterdimki Türkiyenin herbölgesinde ezilen,sömürülen,haksızlığa uğrayan dini ve kimliği ne olursa olsun halkımız bizler kadar mücadele etmesini isterdim.Dersim için yaptığın haklı yorumdan dolayı teşekkürler. Lazoşa_62 09.12.2006, 16:44 Canerik Can Yüreğine emegine sağlık ve Paylaşımın için teşekkür ediyorum.Bir an gittim dersime uzun süredir hasretini yaşadığımın halkımın yaşayışını ,mücadelesini ve hatta emeği için verdiği mücadele tartışması beni çok duygulandırdı. Sağol,sağol çok sağol reel_el 09.12.2006, 17:44 Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,gerçekten güzel belgesel olmuş Hevinn 09.12.2006, 17:53 ben bunu izlemiştim önceden munzurrumdan hatta annemlere falanda izletmiştim çok güzel gerçekten Şoreş 09.12.2006, 19:52 Bu güzel paylaşımı bir süreliğine '' Üst Konu '' yapıyorum.. Çok güzel bir çalışma, çok emek verilmiş.. Yüreğinize sağlık Caner Bey.. :wink: Şoreş 16.12.2006, 18:52 Caner Bey Fotoğraflarınız çok profesyonelce.. Keşke bu tip çalışmalar Batı Dersim dediğimiz Qoçgiride de yapılsa.. Dersim'i çok güzel anlatmış resimler.. Renkler ve resimlerdeki yaşam müthiş. http://www.canercanerik.com/BilderGR/116428189117529.jpg ozanlı_ozan 06.03.2007, 14:33 gerçekten bunlar dersimin yürek kanatan şeyleri ama bunu emekle insanlarımıza sunduğun için saol burda çileyi burda yaşam öyküsünü anlatın inşallah insanlarımız bundan bir ders çıkarır ozanlı_ozan 06.03.2007, 14:34 gerçekten bunlar dersimin yürek kanatan şeyleri ama bunu emekle insanlarımıza sunduğun için saol burda çileyi burda yaşam öyküsünü anlatın inşallah insanlarımız bundan bir ders çıkarır:bitmisbu: :bitmisbu: :bitmisbu: dersimli_ali41 07.03.2007, 13:49 öncelikle bir dersimli olarak bunu hazırlayanlara teşekkür ederim. daha izleme fırsatım olmadı fakat okudugum yorumlardan çok güzel oldugu anlaşılıyor en kısa zamanda izleyecegim bu tarz belgesellerin devamını dilerim .... DersimŞahanı 07.03.2007, 19:30 Herşey çok güzel olmuş.Canım memleketime sonbahar nede yakışmış.Bu uzak diyarda DERSİM' imin kokusu geldi adeta, bu çalışmada emeği geçmiş arkadaşlara canı gönülden teşekkür ederim.Böyle çalışmaları heyecanla bekliyorum.:thumbup1: meymane 07.03.2007, 23:17 Merhaba… İlginizi çekebileceğimi düşündüğüm için Dersim’de 2006 Eylül ve Ekim aylarında çekilen ve şimdilik sadece internet için yarı-profesyonel olarak kurgulanan “Was” –ot- adlı belgesel filmin linklerini ilginize gönderiyorum. Filme ilişkin ayrıntılı bilgiyi ve “Dersim’de sonbahar” adlı fotograf çalışmasını www.canercanerik.com adresinde “was” ve “Fotograf” linkleri içerisinde bulabilirsiniz… Caner Canerik Birinci Bölüm: (Türkçe Altyazılı) http://www.youtube.com/watch?v=usyEcxxc8is İkinci Bölüm (Türkçe Altyazılı) http://www.youtube.com/watch?v=n3eiGF7_HDk Üçüncü Bölüm: (Kırmanciki-Zazaki) http://www.youtube.com/watch?v=xV56CaOXF3I Dördüncü Bölüm (Türkçe Altyazılı) http://www.youtube.com/watch?v=brgzGkoQxXs Beşinci Bölüm: (Türkçe Altyazılı) http://www.youtube.com/watch?v=-cbGjbkWpE4 Altıncı bölüm (Türkçe Altyazılı) http://www.youtube.com/watch?v=3PJ6xA32f4k Dersim’de çekilen 13 görüntü için: http://www.youtube.com/profile?user=kewra hak tora razi vo, zow rind biyo. evet dersim yaslilarimiza kaldi ve iyiki varlar, yanliz onlar atalarimizin geleneklerini birazda olsa bize aktarabildiler, ve hayat ne kadarda zorda olsa katlaniyorlar zaten katlanmak onlar icin dogaldir, ve yakinda onlarda dersimin tarihine katilacaklar. acaba biz torunlarimiza neyi aktaracagiz? ne yazikki hicbirsey. |