Orijinalini görmek için tıklayınız : milliyetcilerin müziklerini .....

AleviKürt
08.12.2006, 21:12
Selam canlar.. Benim yakindan tanidigim bir grup ispartali Alevi var. Bunlarda ortak gördügüm noktalar, türk milliyetcilikdir. Bunlar Ozan Arif, Mustafa Yildizdogan, Sefai gibi ülkücülerin müziklerini dinlerler, ve nekadar "ülkücü degilim" deselerde, tipki ülkücüler gibi görüslere sahiplerdir. Bunlar her ispartalilara gecerli degildir tabiki.. Ama bunlarin köyü karisik bir köydür, bunun etkisi varmi bilemem. O cevrelerde cok sayida Alevilerin sag partilere oy verdigini cok yerde duymustum, ve yerelnet'te de belli oluyor. MHP ve DYP gibi partilere oy verebiliyorlar. Tabiki genelleme yapmak istemem, ama o bölgede Corum-Tokat-Amasya-Yozgat-Sivas gibi bölgelerden daha fyüksek sagci Alevi potansiyeli oldugunu düsünüyorum.

Sizlere de sorum, siz de Ozan Arif vs. gibi kisilerin müzigini dinlermisiniz?

seheryelikiz
08.12.2006, 21:35
Gerçekler acıdır. Öncelikle memleketimin(Tokat) böyle bir izlenim bırakmasına ister istemez üzülüyorum.Yalnız, aleviler Ozan arif,M.yıldız doğan gibi tipleri dinlemezler bundan eminim.
Kendini bilmezler bir gün kendini bilecek yalnız ozamanda iş işten geçmiş olacak...

Hüseyin69
08.12.2006, 22:09
Gerçekler acıdır. Öncelikle memleketimin(Tokat) böyle bir izlenim bırakmasına ister istemez üzülüyorum.Yalnız, aleviler Ozan arif,M.yıldız doğan gibi tipleri dinlemezler bundan eminim.
Kendini bilmezler bir gün kendini bilecek yalnız ozamanda iş işten geçmiş olacak...

aleviler pop top tak tuk vs dinler ama bu tür müzikyapanlara yada müzikcilere itibar edecegini sanmam dinleyenler olabilir onlara göre kulak zevki önemli olabilir +
seheryeli üyemizin bu alintisina katiliyorum

ZülfüKakul
08.12.2006, 22:12
Sanat alanında böyle ayırımların yeri olmaz bence...
Olmamalıda...
Eğer sesi güzel olsa idi.. Ve eseleri bana hitap etse idi dinlerdim..
Böyle bir ayrım hiç hoş değil.. Bari sanat üzerinde yapmayalım bunu..

Şoreş
08.12.2006, 22:18
Mustafa Yıldızdoğan gibi Ülkücü Sanatçıların Albümlerini dinleyen Alevilere raslamadım.. Dinleyen varsa bile çoktan Ülkücü olup, Asimile olmuştur zaten.. Mustafa Yıldızdoğan'ın Konser resimleri vardı bir sitede ve Kurt İşareti yapmış, onu izleyenler coşturuyordu.. Diyeceğim Mustafa Yıldızdoğan gibiler sadece tek bir kesime hitap eden ve Müzik kalitesi iyi olmayan sanatçılar.. Birçok densizin, Ahmet Kaya gibi Evrensel, Ölümsüz bir sanatçıyı, Mustafa Yıldızdoğan gibi bir Ülkücü sanatçı ile kıyaslamasına şahit oldum... O insanlara sadece gülüyorum... Mustafa Yıldızdoğanı dinleyenler, eminim ki yaptığı Müziğe değil, fikirlerine, görüşlerine bakıyordur.. Çünkü kişinin Sanatçı yöne başarılı değil.. Sadece Mustafa Yıldızdoğan değil, onun gibi Ülkücü Sanatçılarında başarılı olduğu söylenemez.. Onların sadece elleri çalışıyor, yürekleri değil... Ve Mustafa Yıldızdoğanı, Ahmet Kaya gibi Müthiş, Evrensel bir Sanatçıyle kıyaslayanlar, bugün '' Ahmet Kayayı Sevmiyorum ama şarkılarını dinlerim '' diyorlar.. . Sadece gülüyorum.. Bin tane Mustafa Yıldızdoğan, Ahmet Kayanın saçının teli bile olamaz..

Hüseyin69
08.12.2006, 22:26
Sanat alanında böyle ayırımların yeri olmaz bence...
Olmamalıda...
Eğer sesi güzel olsa idi.. Ve eseleri bana hitap etse idi dinlerdim..
Böyle bir ayrım hiç hoş değil.. Bari sanat üzerinde yapmayalım bunu..

bazilarina ciplak kadin resmi yada ciplak manken heykeller nasilki sanat disi ise bana görede müzik adi altinda irkcilik fasizanlik yapanlarda sanat disidir özlemcim
ozan arif ve zülfü livaneli ikiside sunni inancina mensup kisilerdir simdi teraziyi ortaya koy ve ikisinide tart bakalim sanat yönü en agir basan ozan arifmi zülfü livanelimi sirf sesi güzel ve eserleri hitab ediyor diye bir sey yok ama kulagimin zevkidir desen farkli olur
hayatin cesitli dallarinda nasilki ayrim kacinilmaz oluyorsa sanatta da kacinilmaz oluyor sen her müzige her eline sazi microfonu alana sanatci diye bilirsin ama ben diyemiyorumayrimlar olmadan hic birseyin farkina zevkine ve varilmaz

cicek60
08.12.2006, 22:29
ülkücü olmaları bir yana ben güzel olan herşeyi dinlerim ama yaptıkları müziği sevmiyorum. ülkücü oldukları için değil. bana hitap etmiyo. bilmiyorum belki bilinçaltimda ülkücü oldukları da olabilir.

ZülfüKakul
08.12.2006, 22:30
bazilarina ciplak kadin resmi yada ciplak manken heykeller nasilki sanat disi ise bana görede müzik adi altinda irkcilik fasizanlik yapanlarda sanat disidir özlemcim
ozan arif ve zülfü livaneli ikiside sunni inancina mensup kisilerdir simdi teraziyi ortaya koy ve ikisinide tart bakalim sanat yönü en agir basan ozan arifmi zülfü livanelimi sirf sesi güzel ve eserleri hitab ediyor diye bir sey yok ama kulagimin zevkidir desen farkli olur
hayatin cesitli dallarinda nasilki ayrim kacinilmaz oluyorsa sanatta da kacinilmaz oluyor sen her müzige her eline sazi microfonu alana sanatci diye bilirsin ama ben diyemiyorumayrimlar olmadan hic birseyin farkina zevkine ve varilmaz

Sanırım aynı şeyden bahsediyoruz.. Bende bu adamın yaptığı için sanat demiyorum..
Şarkıcı çok olabilir ama sanatçı kolay kolay olamaz kimse..
Eğer olmuşsada hakikaten dinlenmeye ya da izlenmeye değerdir...

sen her müzige her eline sazi microfonu alana sanatci diye bilirsin
Bunu asla demem Hüseyin Abi :) Ben genelden bahsettim.. Mustafa Yıldızdoğan sarkıcıdır sanatçı değildir..

Eğerki sesi ile bir yere gelmişse, üretmişse, emek vermişse o kişi sanatçıdır bence.. Örneğin; Ahmet Kaya

Ben bir çok ülkücüden sunniden duydum, Ahmet Kaya için kişiliğini sevmem ama sesi güzel dinlerim dediklerini.. Asıl olan budur bence..

AleviKürt
08.12.2006, 22:35
Ozan Arif'i gercekten begenen bir kisi olacagini da nadir olarak saniyorum. Cünkü ses yok, söz yok. Sözleri bizim Alevi ustalari gibi mükemmel degil, sanki amatör bir adam saz ve söz etmeye calismis. Bizim Alevilerin müzigi, sözleri, sazin teline dokunmasi bile baskadir. Ben kendim ülkücü "sanatcilarin" müzigini dinledim, tek meraktan. Ve bunlar gercekten yetenekli sanatcilar degil.

Ve her müziklerinde ülkücülük, "davamiz", "sehitler ölmez", "vatan bölünmez" gibi konular var. Yani bunlari dinleyen kisiler bence mutlaka bu sözler icin dinliyordur. Cünkü müzigi hos degil, sözleri de güzel degil. Kendileri ülkücü olup, ama görüslerini bir özel sey olarak saklasa, müzik yapsa, ve bazi kisilerin böyle sanatcilari begenmesine karsi olmam. Ama böyle acikca ülkücülügünü öne süren, her yerde, konserlerde, "türkülerinde" bile. Bunlari dinleyen bir Alevinin Aleviliginden süphelenirim. Cünkü benim kalbim bunu yapamaz, icim rahatsiz olur. Her Alevinin de böyle bir reaksiyonu olmali diye düsünüyorum. Bu müzigi dinleyen, bizim katillerdir. Ben sahsen yapamam.. Katillerimin müzigi bile benden uzak olsun..

aytans
08.12.2006, 22:53
Ülkücü oldukları için ve yaptıkları müziğe benzemediği için dinlemem.yaptıkları müzik kulak tırmalıyıcı.

MeRaLiNa
08.12.2006, 22:57
acikca söylemek gerekirse bende seheryelikiz gibi memleketim Sivas'in b öyle bir izlenim birakmasina üzüldüm ve sasirdim :confused1

diger yazdiginiz iller icin bir sey söylemeye hakkim yok bunu o illerden gelenlere birakmak lazim yanliz Sivas tespitine katilmiyorum

mustafa yildizdogan ve türevlerinin yaptigi müzik kesinlikle bana hitap etmiyor... itiraf etmek gerekirse sadece bir sarkisini begendim oda "ah o saclarin" isimli bir sarkiydi, 2-3 defa zamaninda nakaratini duymustum begenmistim ama benim katillerimin müzik ile propagandasini yapanin sarkisini firsatim olmasina ragmen internetten indirmedim ... icimden hic gelmedi...

bu gibi ünlülerin Ahmet Kaya gibi sanatcilarla karsilastirilmasi trajikomik

Ahmet Kaya kaseti bir cok ilde yasaklanmasina ragmen milyonlarca satmistir, ve o yil en cok satan ilk bes albüm siralamasinda yerini almistir... örnegin 1994'te pop müzik patlamasi yasanmasina ragmen 20minin üzerinde ilde albümü yasaklanmasina ragmen ilk beste siralamaya girdigi gibi

mustafa yildizdogan ve türevlerinin albümlerinin böyle bir basarisi hic olmusmu?

bunlar bence özgün müzik yapan sanatcilari taklit ediyorlar ama onlarin yaindan bile gecmiyor yaptiklari cünki ici bos bir ideolijinin ne kadar sözü olabilirki

yudum
08.12.2006, 22:57
asla dinlemedim hiçbir kuvvette bana dinlettiremez. dinleyeceğim albüm ya da parça ülkücü bir sanatçıya aitse albüme gelene kadar en başında fikir ayrılığı olmuştur, yani bunun sesinin güzelliğiyle ya da kullandığı enstürümanı çok iyi çalmasıyla alakası yok. taban tabana zıt olduğum, fikir ayrılığı anlamında aramızda uçurum olan bir sanatçının albümünü hangi sebeple dinleyebilirim ki....

sevgilerimle...

alevi_murat24
09.12.2006, 00:35
mustafa yıldız dogan gibi ozan arif gibi kendini sanatcı zanneden kişiler neden se bireysel konser vermiyorlar ya ülkü ocakları ya mhp konserlerinde . ben başka bir konser verdiklerini duymadım . bunlar sanatcı degil türübünleri doldurmakla görevli amigolar..

YoRuM78
09.12.2006, 00:58
tek birşey kendi düşüncem bır alevi asla ama asla ülkücü müziği dinlemez

Hüseyin69
09.12.2006, 01:22
her gördügümde kurtlarin, itlerin ulumasi
aklima geldiginden dolayi
basligi degistirmek zorunda kaldim

b.alina
09.12.2006, 01:30
ülkücülerin müziği mi:sook yok daha neler.hani ülkücüler biz değiştik diye bizi kandırmaya çalışsalarda ben değişmedim

unutamıyorum bir türlü maraşları çorumlar sivasları
abdullah çatlı,haluk kırcıyı,oral çelik ve adını yazmak istemediğim bir çoğunu unutamıyorum

ben geçmişime kör bakamam

fellow
09.12.2006, 01:36
Pehh ülkücü müzikten ne anlar :)
Ya pardon Mehter marşı nı unuttum.....:)

MetinK
09.12.2006, 01:52
Arastirma disinda dinlemem,rastlarsamda hemen kanali degistiririm.
Kendine solcu (nasil oluyorsa) deyipte Mustafa Yildizdogan midir nedir iste onu ve Aleviyim (yine nasil oluyorsa !) deyipte Ugur Isilak dinleyeni de bilmiyor degilim.Istisna ama varmis demek ki.

fellow un dedigi gibi Ülkücü müzikten ve sanattan ne anlar?:)

KomünistAlevi
09.12.2006, 02:07
Arkadaşlar ne yalan söyliyim ben dinliyorum:)

Bende mp3'leride var ve dinliyorum...Ama neden dinliyorsun diye bir sorun:):
Onların fikir ve düşüncelerini biraz daha yakından tanımak istiyorum..Onların düşünce yapısını ideallerini biraz daha yakından bilmek istiyorum ve şarkılarının, müziklerinin sözlerindende bu söylediklerimi öğrenebiliyorum...

Ayrıca doğruyu söylemek gerekirse bir kaç tane şarkıları halen daha aklımda ve müzik eşliğini çok iyi uydurmuşlar...
İsteyen olursa müziği buraya ekleyebilirim...

Ben Ülkücülerden nefret eden biriyim..Ve hiç bir Alevininde Ülkücü şarkı, türküsü dinlediğine henüz şahit olmadım...Ve bende içimden gelerek dinlemiyorum zaten:)Sadece ve sadece biraz daha iyi tanımak amaçlı...

He bu arada ülkücü müziklerini merak eden arkadaşlar varsa buraya ekleyebilirim...

Türkülerindeki sözler Faşizm kokuyor he haberiniz ola...Alevilikle ilgilide 1 tane bile söz bulamazsınız:)

Ama dediğim gibi bazı müzikleri iyi yapabiliyorlar bunu inkar edemem...(Sanatsal boyuttan bakıyorum)Müzik olarak.

Dinleyin Canlar dinleyin...Dinlemekten zarar gelmez, dinelemekle aksine yarar gelir...Onların o sözlerini dinledikçe Faşizmin babaları olduğunu öğrenirsiniz...Ve Aleviliği nekadar benimsediklerini veya nekadar saygılı olduklarını görüceksiniz...Tabiki Aleviliği yok sayıyorlar...Şarkılarında ki sözler bunu çok iyi bir biçimde açıklıyor...

Muhabbetle Canlar...

PirO_62
09.12.2006, 02:18
Ben Dinlemem..

Dinlemedim ... Metin abinin dediği gibi karsıma cıktıgı an merak bıle etmem bunlar neden bahsedıyor dıye...

Evet Var Alevi Olupta Ülkücü sempatizanı Olanlar ve bu tür Sanatçı Değil Sanatsal Boyutuda Yok Bence Şarkıcalara ilgi Duyanlara..ben Şahit Oldum Ama istisnalar Kaideyi bozmaz... Hep Solerım Donen Doner ..

Ben Yolumu Bilirim.. Sazımı Bilirim ... Sözümü Bilirim...

O Kadar Deyiş... O kadar Türkü Boşunamı Yazıldı ....

MetinK
09.12.2006, 02:42
KomünistAlevi:
İsteyen olursa müziği buraya ekleyebilirim...
Yok daha neler?
Ekleme eksik kalsin.:)

Isteyen olursa nerede bulacagini bilir ve bulur.Burayi bos yere kirletmeyelim.:sas

KomünistAlevi
09.12.2006, 02:50
Tamam abim eklmem:)

Benim ki sadece bir teklifti...Belki bulamayanlar için falan dedim ben:)

Ölürüm Türkiyem falan:)
Sonra Ozan Ariften ''Aslımız Türk Soyumuz Türk'' diye bağırarak şiirini okuyuşundan haberdar olmak isteyen insanlarımız olabilir diye düşündüm..Dinlesinler ki Faşizmi görsünler diye yani...:)

Muhabbetle...

Nesimi
09.12.2006, 02:53
Uluma seslerinden zevk almadığım için dinlemem. Eminimki Sunni veya Türk olsam gine dinlemezdim. Faşizmin propagandasını yapan, her şiirinde şarkısında küfürler ve kendisi gibi olmayana hakaretler edenlerin müziği düşünceleri gibi dar kalıplıdır.

karadagli
09.12.2006, 02:59
ne bir kitaplarini okudum ne de bir müziklerini dinledim.yasadiklarimiz onlarin müziklerini dinlememize gerek koymedi, kitaplarinida okumamiza gerek koymadi.mars, corum, malatya, sivas, herseyi anlatiyor.

saygilar

Ali_Yolcusu
09.12.2006, 04:08
bunlar kim ilk defa duyuyorum değil dinlemek :)

Özgür-Taylan
09.12.2006, 04:49
Ülkücü müzigi dinlemek mi?
yok dahaaaa nelerrrrrr.. rejona ters!!! hehe

Tabiki genelleme yapmak istemem, ama o bölgede Corum-Tokat-Amasya-Yozgat-Sivas gibi bölgelerden daha fyüksek sagci Alevi potansiyeli oldugunu düsünüyorum.

bunu sana düsündüren nedir can?

benim bildigim tanidigim saydigin illerin Alevilerin hepsi demokrattir, aydindir, Atatürkçüdür, solcudur..
ve oylarini genelde DSP ve CHP'ye verirler!

"genelleme" yapmadigin için tesekkür ederim :turned:

saygilarrr sevgilerrrr

AleviKürt
09.12.2006, 11:59
Ülkücü müzigi dinlemek mi?
yok dahaaaa nelerrrrrr.. rejona ters!!! hehe

bunu sana düsündüren nedir can?

benim bildigim tanidigim saydigin illerin Alevilerin hepsi demokrattir, aydindir, Atatürkçüdür, solcudur..
ve oylarini genelde DSP ve CHP'ye verirler!

"genelleme" yapmadigin için tesekkür ederim :turned:

saygilarrr sevgilerrrr

O bölgede dedigimde Isparta bölgesini demek istedim. Bir örnek vereyim. Isparta körküler belediyesine bak yerelnette ve Corum, Alaca Alacahöyük belediyesiyle kiyaslama yap. Eski oylamalara falan bak. Isparta körkülerin yüzde 75'i Alevi. Alacahöyük komple Alevi.

deniz olmak
09.12.2006, 12:58
Selam canlar.. Benim yakindan tanidigim bir grup ispartali Alevi var. Bunlarda ortak gördügüm noktalar, türk milliyetcilikdir. Bunlar Ozan Arif, Mustafa Yildizdogan, Sefai gibi ülkücülerin müziklerini dinlerler, ve nekadar "ülkücü degilim" deselerde, tipki ülkücüler gibi görüslere sahiplerdir. Bunlar her ispartalilara gecerli degildir tabiki.. Ama bunlarin köyü karisik bir köydür, bunun etkisi varmi bilemem. O cevrelerde cok sayida Alevilerin sag partilere oy verdigini cok yerde duymustum, ve yerelnet'te de belli oluyor. MHP ve DYP gibi partilere oy verebiliyorlar. Tabiki genelleme yapmak istemem, ama o bölgede Corum-Tokat-Amasya-Yozgat-Sivas gibi bölgelerden daha fyüksek sagci Alevi potansiyeli oldugunu düsünüyorum.

Sizlere de sorum, siz de Ozan Arif vs. gibi kisilerin müzigini dinlermisiniz?

Ne müziklerini seviyorum ne kendilerini,acayip bir antipatim var...

Mustafa Yıldızdoğan aşk şarkıları söylemeye başladı aşık olasım bile gelmiyor artık valla o denli itici adamlar bunlar...cellat gibi tipleri var...tanrı faşistleri böyle özelmi yaratıyor ne...kanım hiç ısınmıyor bunlara...

Bir de o Ozan arif var habire bağırıyor...birisi bağırmakla gerçeğin farklı şeyler olduğunu söylesi lazım yoksa adamda gırtlak kalmayacak...

Faşistliğin dini, dili, ırkı yoktur, müziği faşist olanın da ne notası vardır ne de yürekte yeri.

Özgür-Taylan
09.12.2006, 13:05
O bölgede dedigimde Isparta bölgesini demek istedim. Bir örnek vereyim. Isparta körküler belediyesine bak yerelnette ve Corum, Alaca Alacahöyük belediyesiyle kiyaslama yap. Eski oylamalara falan bak. Isparta körkülerin yüzde 75'i Alevi. Alacahöyük komple Alevi.

örneklerin için tesekkür ederim can,

ama 2 Alevi köyü fa$o çiktiysa, bölgede bulunan binlerce Alevi köyüne ayni damgayi vurmak ne kadar dogru bilemiyorum.. :thumbdown

annemin köyü, senin saydigin bölgede bulunuyor ve o köyden bi ülkücü sempatizan çikti, tüm köy onu disladi ve dislamaya devam ediyor, kimse onunla konusmuyor!!!!!
$eyhköylü olma privilejini kaybetti zavalli !! vayyy vayyyyy :bored:

Mustafa Yıldızdoğan aşk şarkı söylemeye başladı aşık olasım bile gelmiyor artık

hahahahahahaha!!!!! :001_tt1: :lol:

saygilarrr sevgilerrrr

Mesut Gündüz
09.12.2006, 13:39
milliyetçilerin müziklerini dinleyen milliyetçidir. aklınızı başınıza alın.

puduhepa
09.12.2006, 14:36
*sanatçı kimdir?
sanatçı, herkesin duyduğunu, herkesin gördüğünü, herkesin hissettiğini, herkesin düşündüğünü; farklı şekilde duyan, farklı şekilde gören, farklı şekilde hisseden, farklı şekilde düşünen, farklı şekilde yorumlayan, farklı şekilde yansıtandır.sanatçı, karşılık beklemeden, sürekli kendisinden verendir. yüzyıllar öncesinden yüzyıllar sonrasına seslenebilendir. çağcıldır her yönüyle...*

bundan dolayıdır ki;her önüne gelene,emek harcamayana,halktan kopuk olana,bir şarkıyla ünlü olan ne olduğu belirsiz kişilere *sanatçı*nın s.sini bile yakıştıramıyorum.seçici olmak ve kulak kirliliğini engellemek anlamında bu tür kişilerin(?)müziklerini dinlememekte kendi adıma fayda görüyorum...

deniz olmak
09.12.2006, 14:40
Neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz biraz açık konuşun!

Merak etmeyin ben sizden daha fazla nefret ederim Ülkücülerden....

Ama sizin gibide peşin fikirli değilim..Dinlerim ve dinledikçede öğrenirim..Ve bunu banada babam öğretti sağolsun..Eğer ki ben Ülkücülerden nefret diyor isem bu Babamın sayesindedir..

Çünkü bana küçükken oğul dinlede gör insan ayırımlarını dedi..Ve hoşgörümüzle ,insan sevgimizle nekadar bağlantılı bu insancıklar ' gör dedi..He dinlemeseydim öğrenemezmiydim:
Tabiki öğrenirdim ama bu müzik dinlemek insanın üstünden daha fazla etki yapıyor çocuk iken...Ve ben şimdi her türlü müziği dinliyorum İslamcı ,Ülkücü vs. vs. severek dinlemiyorum ama merak ettiğimden dinliyorum..

Umarım anlamışsınızdır:confused1 .

İyi forumlar...

görüş ve düşüncelerin çok güzel sevgili kankim,
tabiki bilerek ve görerek eleştirmen güzel seni anlıyoruz...seni anlamazsak kimi anlayacağız...sevgilerimle

tubişimm
09.12.2006, 14:57
sunniyim bazı konularda milliyetçilik duygularım kabarabiliyo. ama şu ana kadar hiçbir ülkücünün ya da bu doğrultuda birinin müziğini dinlemedim. bu tamamiyle zevk meselesidir...

eyhayat
09.12.2006, 15:04
Arkadaşlar ülkücülerin yaptığı müziklerin tınıları kulağa hiç hoş gelmediği gib. Son yıllarda bazı ülkücü müzisyenlerin yaptığı müziklerde ise ; Deyişlerimizin ,semahlarımızın ,geleneksel türkülerimizin tınılarını çalarak kopya,sahte,kendilerine ait olmayan müzikler montajlamaktalar,
Şarkı sözlerine gelince edebi yönü eksik olan 3-5 slogan söylem etrafında yazılan şiirler olarak görmekteyim.
Dinleyip dinlememek arasında bir fark göremiyorum.

meryem demir
09.12.2006, 15:16
ülkücülerin yaptığı yada söylediği şeyler ne zamandan beri sanatla bir anılır olduki
Adamlar yaptıkları katliamları söze döküp, içine birkaçtane vatan milllet sakarya içeren duygusallığı katıyorlar. sonra al sana sanat. sonra da sanat diye piyasaya sürüyorlar.

Sanat sanat için ise ve onlarda sanatçı iseler, bırakın kendileri pişirip kendileri yesinler.

Ülkücü kitaplarını okursak , yaptıkları parçaları nerelerden esinlenerek yazdıklarını ve okuduklarını da görürüz.

iyi forumlar diliyorum

Sevgi Erkan
09.12.2006, 15:42
bence ankete:insanım hayır dinlemem
şıkkı da eklenmeliydi.
ülkücü müziklerini dinlemek mi?Yolunu ve inançlarını şaşırmaktır bence.
yakın zaman kadar müzik nedir onu da bilmeyen zihniyetin ve ülkücü zihniyetin değil müziğini dinlemek , bence hiç bir işlerine destek vermemeliyiz.

munzur6262
09.12.2006, 15:51
açıkçası ben mehter marşını dinliyorum kulağıma hoş geliyor.ama sadece müziğin sesi bana hoş geliyor anlamı benim için bir anlam ifade etmediği için bir sakıncada görmüyorum.olaya sanatsal açıdan bakmak gerekirse tarık akanında dediği gibi sağın sanatı yoktur solun sanatı vardır.bence çok iyi bir tespitte bulunmuş bence müzikal anlamda milliyetçilerin yaptıkları müzikler genele hitap etmiyen müzikler çünkü içinde aşk,sevgi,barış yokki sadece ve sadece insanları kendileri gibi düşünmeyen insanlara karşı kavgaya davetler var.üç temel şey üzerinden siyaset yaparlar vatan millet sakarya müzikal anlamdada bu çizginin dışına çıkmazlar.bana aşk lazım bana sevgi lazım bana güzellik lazım bunlarıda ahmet kayda,ilkay akkayda,servet kocakayda,mikail_ahmet aslanda,intizarda,cevdet bağcada daha sayamadığım bir çok değerli sanatçılarda buluyorum.ama zevk meselesi isteyen istediği müziği dinler zaten müzik kişinin kendisinide ele veriyor.

Balta
09.12.2006, 16:11
Müzik Evrenseldir ve Evrensel dille İnsana güzel duygular yaşatır.

Hangi Müzik aletini kullanırsa kullansın isterse dev bir kadro kursun KATİLLER bana bu duyguyu yaşatmaz/yaşatamaz.

Erkan Sevgi
09.12.2006, 16:46
Nedir müzik?

Sadece bir enstrumandan çıkan güzel sesler veya iyi bir insan sesinden gelen hoş kelimeler...

Hayır.

Müzik yaşamdır, yaşanılandır. Paylaşılan sevgi ve mutluluklardır. Duyulan keder ve acılardır.

Müzik hoş anlar yaşatmanın çok daha ötesinde düşündüren, öğreten, bilinçlendirendir. Duyguları uyandırandır.

Her ne kadar günümüz müziği egemen güçler sayesinde bu çizgiden oldukça uzakta daha doğrusu tam zıttı bir amaç; uyutmada uyuşturmada kullanılsada
Özü bu değildir müziğin.

Bu açıklamadan sonra adı anılan kişilerin müzikle bizlere hissettirebileceği, öğreteceği ne olabilirki.

Zaten müziksel üretimleri de ortada.

Benim dilim yaptıklarına müzik demeye varmıyor.
Benim kullağım buna katlanamıyor.

Lazoşa_62
09.12.2006, 16:54
Neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz biraz açık konuşun!

Merak etmeyin ben sizden daha fazla nefret ederim Ülkücülerden....

Ama sizin gibide peşin fikirli değilim..Dinlerim ve dinledikçede öğrenirim..Ve bunu banada babam öğretti sağolsun..Eğer ki ben Ülkücülerden nefret diyor isem bu Babamın sayesindedir..

Çünkü bana küçükken oğul dinlede gör insan ayırımlarını dedi..Ve hoşgörümüzle ,insan sevgimizle nekadar bağlantılı bu insancıklar ' gör dedi..He dinlemeseydim öğrenemezmiydim:
Tabiki öğrenirdim ama bu müzik dinlemek insanın üstünden daha fazla etki yapıyor çocuk iken...Ve ben şimdi her türlü müziği dinliyorum İslamcı ,Ülkücü vs. vs. severek dinlemiyorum ama merak ettiğimden dinliyorum..

Umarım anlamışsınızdır:confused1 .

İyi forumlar...

Koministalevi kardeşim;sana katılıyorum ve bu konudada seni destekliyorum. Bende 11 yaşlarında MHP faşizmin içinde okudum ve büyüdüm.Onların tüm kitaplarını dergilerini okudum.İnanırmısın onlardan daha okumuş bir ülkücü gibiydim.Bu okumuşluğum onları tanımamı ve onların gerçek kişiligini gösterdi.Bazen Ülkücüleri öven arkadaşlara onun için sitem ediyorum ve onlara diyorum ki siz ne kadar ülkücülüğü okudunuz ve ne kadarını biliyorsunuz.

Bende müzik dinliyorum. o bulunduğum yerde bir ırkçı müzik çalıyor diye kaçmam gerekmiyor.Hatta o çalınan ırkçı müzikteki sözlerini beynimde yorumlar ve biraz daha nefretim çoğalır.Bir insanı tanımak için o insanın okuduğunu,dinledigini , fikirlerini bilmek ve yorumlamak lazım.Ben kardeşimi çok iyi anlıyorum ve doğru yoldasın.

Balta
09.12.2006, 17:58
Sevgili Arkadaşlar,

Sanırım her iki taraf da haklı çünkü konu müzik olunca konuda biraz fevri oluyoruz.

Birincisi; Mesut'da haklı çünkü Siyasi Müzik bir propaganda yoludur bu anlamda duyguya hitap eder bilgiye değil.

İkincisi Şahan ve KomunistAlevi'de haklı çünkü; Bizler karşıt düşüncenin kitaplarını da okuyoruz bu beğendiğimiz anlamda değil, karşıt düşünceyi çok iyi analiz etmek için bilmek lazım bu anlamda ben genelde kendi bilgimi karşıtlarımı analiz ederek oluştururum.

Ama dediğim gibi bu bilgi anlamında duygu anlamında değil.

Bu nedenle az da olsun bilgi edinmek için bu müzik dinlenirse bu duygu olarak paylaşmak demek değilidir. Zaten her iki arkadaşımız da aman aman bu duyguyu hissetmek anlamında dinlediklerini belirtmemiş, bu anlamda belki Mesut arkadaşımız da ne kadar red ederse etsin direk olarak olmasa da bu müzikleri duymuş bilgisi olmuştur.

Sanırım Mesut'un karşı çıktığı bu müziği alıp dinlemek meyilinden rahatsızlığını dile getirmek istemiş ki ben her iki arkadaşımın da bu düşüncede olacağını hiç düşünmüyorum. O nedenle bu tartışmanın kısır olduğunu düşünüyorum. Yine de tartışmaya devam ederseniz lütfen kişiselleştirmeden konuyu tartışalım.

Saygılar

bektaşi44
09.12.2006, 18:29
Bu müzikleri duyuyorum bende hiçte bir etki bırakmıyor Daha çok savaşa giden yeniçeri marşlarına benziyor Zannedersem komandoları bu müzikle motive ediyorlar O müziklerdede alevi motifleri kullanıyorlar çekici gelen bu tarafıdır belki saygılar...

Özgür-Taylan
09.12.2006, 18:53
Bu müzikleri duyuyorum bende hiçte bir etki bırakmıyor Daha çok savaşa giden yeniçeri marşlarına benziyor Zannedersem komandoları bu müzikle motive ediyorlar O müziklerdede alevi motifleri kullanıyorlar çekici gelen bu tarafıdır belki saygılar...

nasil yani?

"Alevi motiflleri" dediginizde ne demek istiyorsunuz? :confused1

Mesut Gündüz
09.12.2006, 19:25
Koministalevi kardeşim;sana katılıyorum ve bu konudada seni destekliyorum. Bende 11 yaşlarında MHP faşizmin içinde okudum ve büyüdüm.Onların tüm kitaplarını dergilerini okudum.İnanırmısın onlardan daha okumuş bir ülkücü gibiydim.Bu okumuşluğum onları tanımamı ve onların gerçek kişiligini gösterdi.Bazen Ülkücüleri öven arkadaşlara onun için sitem ediyorum ve onlara diyorum ki siz ne kadar ülkücülüğü okudunuz ve ne kadarını biliyorsunuz.

Bende müzik dinliyorum. o bulunduğum yerde bir ırkçı müzik çalıyor diye kaçmam gerekmiyor.Hatta o çalınan ırkçı müzikteki sözlerini beynimde yorumlar ve biraz daha nefretim çoğalır.Bir insanı tanımak için o insanın okuduğunu,dinledigini , fikirlerini bilmek ve yorumlamak lazım.Ben kardeşimi çok iyi anlıyorum ve doğru yoldasın.

Yorumuma başlamadan öncelikle özür dilerim hatam olabilir benden yaşça büyüksün.

İlk paragrafınızda anlattığınız şeyler kitap okumakla çeşitli iletişim araçlarını kullanarak MHPyi ve ülkücülüğü tanımakla alakalı.
İkinci paragrafta müzik olayına giriyorsunuz hemde öyle bir giriyorsunuz ki evlere şenlik.Bir yerde ırkçı müzik çalınıyor ve siz orayı terk etmiyorsunuz mehter marşı çalıyorlar,yada ilahiler söylüyorlar yada allah allah naraları atıyorlar siz oradan gitmiyorsunuz dinliyorsunuz ve nefretinizi perçinliyorsunuz.

Demogoji şurda : Hem kitaplardan öğrendim diyorsunuz hem müziklerini dinlerim onları anlarım diyorsunuz.Kitap okumayı kullanarak müziklerini dinlediğiniz görüşünüzü biryerlere oturtmaya çalışıyorsunuz.Oysa ikisi farklı konular.

Ve yazınızın sonunda diyorsunuz ki arkadaşım iyi yoldasın.Bizden büyük biri bunu söylerse şöyle anlarım benimde mehter marjı dinlemem lazım benimde ilahi dinlemem lazım.Benim katılmadığım nokta bu ben dinleme ihtiyacı duymuyorum dinlemem.Ama oku kitaplarını anlatanı dinle dersen o biraz akla mantığa sığar.

Saygılar,

bektaşi44
09.12.2006, 19:47
nasil yani?

"Alevi motiflleri" dediginizde ne demek istiyorsunuz? :confused1
Dikkat ederseniz mustafa yıldızdogan vs müziklerinde alevi deyişlerine benzeyen besteler var baglama alevilerle özdeşleşmiştir saygılar...

almuslu_tuna
09.12.2006, 19:48
işim gücüm yokda musatafa yıldızdoganı ozan arıfı dınlıyım adlarını bıle duyunca gıcık oluyorum muzık sanattır evrenseldır ama bunların yaptıgı muzık sadece kendılerını baglıyor.

rinda
09.12.2006, 20:42
Dikkat ederseniz mustafa yıldızdogan vs müziklerinde alevi deyişlerine benzeyen besteler var baglama alevilerle özdeşleşmiştir saygılar...

tvdemi radyodamı hatırlamıyorum dediğinize denk gelmiştim müzik tamamen bizim semahımız ama sözleri değiştirilmiş ve okuyan osman öztunçt diye ülkücü bir şarkıcıydı ve çok şaşımıştım..insanları kendilerine çekmek için her yönü deniyorlar...başarılı oluyorlarmı bence hayır herkes neyin ne olduğunun farkında..

ÇaKıL
09.12.2006, 22:33
Konuya yorum yapan arkadaşların hiç çevresinde Ülkücü Alevi kimse olmamış sanırım.Duyupta inanmamakta var böylelerinin olduğuna hele memeleketimin insanlarından bahsedilince hiç inanmam derdim.
Evimi tadilat yaptırdığım zaman Tunceli kökenli Erzincan'lı bir tanıdığımın oğluna iş verdim.Çalışırken yüksek sesle şarkı söylüyordu.Söylediği şarkılar bana çok yabancı geldi dikkatimi çekti ama işini yapsın defolup gitsin dedim ama işine gelişinin ikinci gününde savunduğu ideolojileri anlatı.Gerçektende savundu. Şaşırdım.

Hüseyin69
09.12.2006, 22:47
Konuya yorum yapan arkadaşların hiç çevresinde Ülkücü Alevi kimse olmamış sanırım.Duyupta inanmamakta var böylelerinin olduğuna hele memeleketimin insanlarından bahsedilince hiç inanmam derdim.
Evimi tadilat yaptırdığım zaman Tunceli kökenli Erzincan'lı bir tanıdığımın oğluna iş verdim.Çalışırken yüksek sesle şarkı söylüyordu.Söylediği şarkılar bana çok yabancı geldi dikkatimi çekti ama işini yapsın defolup gitsin dedim ama işine gelişinin ikinci gününde savunduğu ideolojileri anlatı.Gerçektende savundu. Şaşırdım.

insanin hayati süprizler üzerine kuruludur
gecen yaz munzurun türküsü kampanyasina destek amacli bir etkinlik calismalari sirasindabu etkinlige sponsor tartisiyorduk tabiki sunni alevi ülkücü fasist gözetmeksizin etkinlige katki suna bilecek tüm is yerleri sahiplerini belirleyecektikki araya zaza(kirmancik) alevisi bir bayan itiraz etti eger fasist ve dinci sponsorlari reklam yapiyorsak bu etkinligi hic yapmayalim
basta ben olmak üzere bu bayan kardesimizi iyi taniyan bir kac kisi donup kalmistik
kisa bir ara verdik saskinligimiz diz boyu bir birimize soruyoruz yahu bu bayani
her gördügümüzde ülkücülerin fasolarin masasinda kadeh tokusturuyor simdi bu ani itirazi nerden cikti diye bir birimize sormaya basladik neyseki fazla olayin üzerine gitmedik yapilacak bir sürü islerimiz vardi onlari birakip bu bayanla ugrasacak zaman degildi
yani süprizler kacinilimaz oluyor etkinlik bittikten sonra bir kafede yine vatan millet sakaryayi kurtariyordu erkek ülküdaslariyla birlikte
bir torba patatesin hepisine saglam demek kanimca yanlistir icinde bir tanede olsa cürük:thumbdown :cursing: mutlaka vardir

Mesut Gündüz
09.12.2006, 23:03
Kurtçuların müziği senin hoşuna gidiyormu??

Ruha hitap ediyormu. İçlerinde şiddet bulunduran ve kan kokusu olan bu adı bile olmayan parçaları dinleyebiliyormusun. HAdi dinliyorsun diyelim. peki duygulanıp, miliyetçi damarın kabarıyormu??

Eğer ülkücü parçalrı ruha hitap ediyorsa; demek oluyorki ben ruhsuz biriyim, çünkü beni hiç etkilemiyor

iyi forumlar diliyorum

Yazdıklarınıza hiçbir anlam veremedim.biraz açarmısın.

Hüseyin69
09.12.2006, 23:13
müzik ruhami hitab ediyor baska birseye bilmiyorum bildigim birsey var
müzik ruhun gidasidir lafi tabiki ben buna katilmiyorum
müzik insanin diger bir yönünü yani ic aynasini yansitan bir aractir ben bir yandan deyis semah türkü ezgi agit dinleyecegim diger yandan pop top tak li tuklu müzik dinleyecegim
iste burda insan bir bosluga düstügünü gösteriyor arabesk gibi birsey iste

haa su lafta meshurdur
kulagima hos gelen her tür müzügi dinliyorum
kusura bakmayin ben buna aptallik diyorum

MeRaLiNa
09.12.2006, 23:21
yandan deyis semah türkü ezgi agit dinleyecegim diger yandan pop top tak li tuklu müzik dinleyecegim

:biggrin:

hem ülkücü kisilerin (merak arastirma niyetinde degilde sevip begenerek) hemde deyis semah dinleyerin boslukta ve celiskilde olduklari gercek ama pop müzik icin neden bu kadar önyargilisiniz anlamadim :))

örnegin sezen aksu, rafet el roman, cem karaca, sebnem ferah gibi sanatcilarin müzigi cok hosuma gider benim... türkü deyis semahta dinlerim tabiki... simdi ben bosluktamiyim yani :ehyani

Hüseyin69
09.12.2006, 23:38
:biggrin:

hem ülkücü kisilerin (merak arastirma niyetinde degilde sevip begenerek) hemde deyis semah dinleyerin boslukta ve celiskilde olduklari gercek ama pop müzik icin neden bu kadar önyargilisiniz anlamadim :))

örnegin sezen aksu, rafet el roman, cem karaca, sebnem ferah gibi sanatcilarin müzigi cok hosuma gider benim... türkü deyis semahta dinlerim tabiki... simdi ben bosluktamiyim yani :ehyani

ben kendi fikrimi beyan etmistim sen müzigin hepisini dinlersin ben sadece bir türü nü dinlerim

örn muhlis akarsu ile sebahat aslanin yorumladigi allah allah desem gelsem
türküsünü damlalar in gülayI ve yanina aldigi bir genc le birlikte yorumladigini dinledigimde
bu gülay ikilisi o türküyü fazlasiyla kirletmistir diyorum icine bateri koymus gitar koymus
birde rack mi rock mu tarz yerlestirmisler türküyü iyice batirmislar
bu sadece bir örnekti
diger benzer örnekleride varin siz siralayin :sad:

Şoreş
09.12.2006, 23:50
Canlar Topiği Gereksiz Tartışma Platformuna dönüştürmeyiniz.. Herkes saygı çerçevesinde fikirlerini, görüşlerini belirtirse, birbirimizi daha iyi anlayabiliriz... Tartışmayı kişiselleştirmeyelim. Tartışma içerikli mesajları siliyorum.

İyi Forumlar dilerim..

AleviKürt
10.12.2006, 11:41
örneklerin için tesekkür ederim can,

ama 2 Alevi köyü fa$o çiktiysa, bölgede bulunan binlerce Alevi köyüne ayni damgayi vurmak ne kadar dogru bilemiyorum.. :thumbdown

Ben tüm ispartayi kötülemiyorum, ve ülkücü damgasini da vurmuyorum. Tek demek istedigim, bence, Alevi ve Sagci olma sansi, oralarda bizim bölgelere göre daha yüksektir.

Degisik nedenler de olabilir. O bölgenin kürtlerle ilgisi yok mesela. Bizim bölgeler, Alevi Türkler ve Kürtler ic ice yasiyor. Kiz alip veriyorlar. Birlik beraberlik var orda. Isparta bölgesinde, Sünni türkler ve Alevi Türkler ayni cevrede yasiyor.

Azrail
10.12.2006, 12:57
türküler yıllarca alevi ozanllar tarafından bu topraklarda yasatılmıştır,

bizimle hayat bulan türküleri sahiplenip alevi motifleri kullanarak sempati toplama calısanlar önce geçmişte ki vahsetlerini kınayıcı türküler söylesinler,

İçinde sevgi olan tüm türküler dinlenmeye degerdir, bizim müzigimiz bize yeter canlar

rinda
10.12.2006, 12:59
müzik ruhami hitab ediyor baska birseye bilmiyorum bildigim birsey var
müzik ruhun gidasidir lafi tabiki ben buna katilmiyorum
müzik insanin diger bir yönünü yani ic aynasini yansitan bir aractir ben bir yandan deyis semah türkü ezgi agit dinleyecegim diger yandan pop top tak li tuklu müzik dinleyecegim

haa su lafta meshurdur
kulagima hos gelen her tür müzügi dinliyorum
kusura bakmayin ben buna aptallik diyorum

bende kulagıma hoş gelen her tür müzigi dinlerim:) halk özgün pop yerine göre sanat müziği.bir meşhur laf daha yeterki ruhuma hitap etsin:) ama bu söz konusu ülkücü müzikleri yapanlar bu müzikleri kendi düşüncelerinde olan belli bir kesime hitaben yapıyorlar..müziğin içinde ve dışında açık açık ırkçılık yapan insanların müziklerini asla dinlemem çünkü ruhum kabul etmiyor..

Hüseyin69
10.12.2006, 17:01
müzik sanat isidir, kulak lar icin:cursing: yapilmaz
müzik sanat isidir
ruh icin bir gida :cursing: degildir
müzik sanat isidir
bir dinleyicinin ic dünyasini disa vurur :excl:
ve müzik sanat isidir
renk ve zevk tartismasina :confused1 gel(e)miyor

Azrail
10.12.2006, 17:18
müzik sanat isidir, kulak lar icin:cursing: yapilmaz
müzik sanat isidir
ruh icin bir gida :cursing: degildir
müzik sanat isidir
bir dinleyicinin ic dünyasini disa vurur :excl:
ve müzik sanat isidir
renk ve zevk tartismasina :confused1 gel(e)miyor bu zamanında yapılan,
sanat sanat içindir, sanat halk içindir tartışmasına dönecek galiba :biggrin:

müzik sanat işidir ama müzik Halk içindir bence :p

neyse konuyu dagıtmayayım

Hüseyin69
10.12.2006, 17:26
neyse konuyu dagıtmayayım

haklisin ne söylesek bos en iyisi konuyu dagitmayalim

ankette 3 alevi ülkücülerin müziklerini dinliyormus
keske acik anket olsaydida kimmi bu üc vatandas görebilseydik
neyse konu dagilmasin

Şoreş
10.12.2006, 17:35
haklisin ne söylesek bos en iyisi konuyu dagitmayalim

ankette 3 alevi ülkücülerin müziklerini dinliyormus
keske acik anket olsaydida kimmi bu üc vatandas görebilseydik
neyse konu dagilmasin

Abim bizim Lisede içi boş Ülkücüler vardı.. Kendileri Ahmet Kayaya demedik laf bırakmazlardı ama sabah akşam Ahmet Kaya dinlerlerdi.. Birtanesi bile Ülkücü Sanatçılarını dinlemezdi.. Yani demek istediğim, Ülkücü Sanatçıların yaptıkları Müziği, hitap ettikleri kesim bile dinlememektedir..:lol:

Şoreş
10.12.2006, 19:51
Malesef gereksiz ve kişisel tartışmalardan dolayı Topiği 2 kere kapatmak ve tartışma içerikli Mesajlaı silmek zorunda kaldım.
Bu nedenle Kazan'a gönderiyorum canlar..

İyi Forumlar.

Lazoşa_62
10.12.2006, 19:57
Biraz önce yazmış olduğun cesur yazıyı silerek yeni yazında benim adımı kullanman dişine göre brini arıyor olmandan değildir umarım.Benim mesajlarımda anlaşılmayacak birşey yok ben hiç bir konuda sabit fikirleri olan bir insan değilim birileri gibi demogoji yapan yada lenin gibi iki ileri bir geri yazan biri değilim.Alevileri türklükle bağdaştırdım çünkü araştırmalarım o yönde ilerliyordu adaptasyona alındım.Sonra alevi kürtlerin pkk'lı olduğumu söyledim gene adaptasyona alındım.Her iki düşüncemde zaman içinde eridi gitti.Ama hiçbir zaman mhp yanlısı olmadım.Fikirlerimi korkmadan yazdım.Hep doğruyu aradım.Hiçbir zaman siyasi davranmadım.Ancak sizlerin siyasi davranışları gerçekten takdire şayan.

Saygılar,

Bak canım kardeşim.Ben Hüseyin 69 için msn yi yazdım ancak baktım.Konu beni direk almıyor farkına vararak msn yi değiştirdim.

Bu durumuda sana çekinmeden kıvırtmadan yazdım.Evet Dün bende Bana haksız ve anlamsız laflarından dolayı puanını düşürmeleri için öneride bulundum. 10 puan kadar . Ben bu güne kadar dürüstlüğümle yaşadım.

Sadece senden puan düşüldü sanıyorsan yanılıyorsun.Benim seni savundugum bir mesajım var başka bir topikte . Ben sosyalist bir düşünceye sahibim.Ama benim siyasi deavranışım ne amaçla takdire şayan gördün anlamadım.

Şu anki puanım kadar puanımı sildiler.ama her zamanda kendimi savundum.Seni onu bunu karalamadan taşlamadan aşağılamadan alaya almadan haklı olduğum sürece hakkımı aradım.Kardeşime önerim şu önce puan için değil,yüreginle ,sevginle ve fikirlerinle tartışmaya gir.Ben inanki şimdi yönetime bildiririm tüm puanlarımı sana aktaracam.

rinda
10.12.2006, 22:19
şimdi aklıma şu geldi..tanzimat edebiyatı ve halk edebiyatı yıllar süren tartışmaları şu olmuştur...sanat sanat içinmidir sanat halk içinmidir..her ikiside ortak nokta bulanmamıştır ama şu anda dinledğimiz bütün türküler sanat halk içindir anlayışındadır...şimdi tutup türkülerimize sanat sanat içindir dersek ne kadar doğru olur bilmiyorum çünkü halk biziz...

meryem demir
10.12.2006, 22:51
şimdi aklıma şu geldi..tanzimat edebiyatı ve halk edebiyatı yıllar süren tartışmaları şu olmuştur...sanat sanat içinmidir sanat halk içinmidir..her ikiside ortak nokta bulanmamıştır ama şu anda dinledğimiz bütün türküler sanat halk içindir anlayışındadır...şimdi tutup türkülerimize sanat sanat içindir dersek ne kadar doğru olur bilmiyorum çünkü halk biziz...

Şuan dinlediğimiz tüm parçalar sanat adı altında toplanabilecek değere sahipmidir.
Hem bırakalım ülkücü parçalarına" sanat sanat içindir"diyen zihniyetin sanatı olsun. En azından kendileri çalıp kendileri dinlerler.