Orijinalini görmek için tıklayınız : istanbuldaki olaylar
DHKP-C sokakları savaş alanına çevirdi
İstanbul'da örgüt terörü
İstanbul'un varoşlarındaki eğlence yerlerini basarak propaganda yapan DHKP-C'lilere operasyon düzenlendi. Militanlar, birçok aracı ateşe vererek polisle çatıştı
HALUK ATALAY, OSMAN KARA, DİNÇER ŞEREF, MUSTAFA KURTARAN, YURTTAŞ TÜMER, BÜNYAMİN AYGÜN İstanbul
İstanbul'da, eğlence yerlerine maskeli gruplar halinde baskınlar yapan yasadışı DHKP-C örgütüne yönelik operasyon gerçekleştiren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltıları protesto etmek isteyen gruplarla polis arasında çatışma çıktı. Polisin biber gazı kullanmasına karşılık bir bölümü gaz maskesi takan göstericiler, barikatlar kurarak araçları yaktı. Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi'nde 3 MOBESE kamerası kırıldı.
Küçükçekmece, Gazi Mahallesi, Gültepe, Okmeydanı, Ümraniye, Kartal, Sultanbeyli ve Küçük Armutlu'daki bar ve gece kulübü tarzı eğlence yerlerini basarak örgüt propagandası yapan yasadışı DHKP-C örgütüne karşı dün operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin 6 aydır sürdürdüğü takip çalışmaları sonucu, Okmeydanı'nda "örgüt adına faaliyet gösterdikleri" öne sürülen bazı dergi, radyo, kafe ve derneklerin de aralarında bulunduğu 10 ayrı adreste 20 kişi gözaltına alındı.
Örgütün isteği doğrultusunda hareket ettikleri belirlenen Temel Hak ve Özgürlükler Derneği ile Yürüyüş dergisinin bazı görevlilerinin de gözaltına alındığı belirtildi.
arkadaşlar istanbulda ne oluyor böyle.gazi denilince içim gitti.keşke böyle olaylar yaşanmasa.gençlerin böyle olaylara maşa olarak kullanılmaları içimi sızlatıyor.bu konuda fazla yorum yapmıycam:gosterge
fatmalioglu 09.12.2006, 19:36 arkadaşlar istanbulda ne oluyor böyle.gazi denilince içim gitti.keşke böyle olaylar yaşanmasa.gençlerin böyle olaylara maşa olarak kullanılmaları içimi sızlatıyor.bu konuda fazla yorum yapmıycam:gosterge[/QUOTE]
Selva,
Hem yorum yapmak istemyorsunuz,hemde gençlerin maşa olarak kullanıldııklarından bahsediyorsunuz.
Kendi belirledikleri yasalar çerçevesinde kurulmuş derneklere karşı yapılanlar asıl terördür,ayrıca emeryalist ve imf patentli maşalar olmasıda cabası
Bu Örgütü Tansu Çiller Kurmamismiydi ABDnin Dönem Basbakani Cllinton'ın Emriyle :)
Simdi Tansu Ablamiz Cikar Bi Aciklama Yapar Herhalde Hehe :)
Paylasim Icin Tskler
deniz olmak 09.12.2006, 21:39 DHKP-C sokakları savaş alanına çevirdi
İstanbul'da örgüt terörü
İstanbul'un varoşlarındaki eğlence yerlerini basarak propaganda yapan DHKP-C'lilere operasyon düzenlendi. Militanlar, birçok aracı ateşe vererek polisle çatıştı
HALUK ATALAY, OSMAN KARA, DİNÇER ŞEREF, MUSTAFA KURTARAN, YURTTAŞ TÜMER, BÜNYAMİN AYGÜN İstanbul
İstanbul'da, eğlence yerlerine maskeli gruplar halinde baskınlar yapan yasadışı DHKP-C örgütüne yönelik operasyon gerçekleştiren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltıları protesto etmek isteyen gruplarla polis arasında çatışma çıktı. Polisin biber gazı kullanmasına karşılık bir bölümü gaz maskesi takan göstericiler, barikatlar kurarak araçları yaktı. Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi'nde 3 MOBESE kamerası kırıldı.
Küçükçekmece, Gazi Mahallesi, Gültepe, Okmeydanı, Ümraniye, Kartal, Sultanbeyli ve Küçük Armutlu'daki bar ve gece kulübü tarzı eğlence yerlerini basarak örgüt propagandası yapan yasadışı DHKP-C örgütüne karşı dün operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin 6 aydır sürdürdüğü takip çalışmaları sonucu, Okmeydanı'nda "örgüt adına faaliyet gösterdikleri" öne sürülen bazı dergi, radyo, kafe ve derneklerin de aralarında bulunduğu 10 ayrı adreste 20 kişi gözaltına alındı.
Örgütün isteği doğrultusunda hareket ettikleri belirlenen Temel Hak ve Özgürlükler Derneği ile Yürüyüş dergisinin bazı görevlilerinin de gözaltına alındığı belirtildi.
arkadaşlar istanbulda ne oluyor böyle.gazi denilince içim gitti.keşke böyle olaylar yaşanmasa.gençlerin böyle olaylara maşa olarak kullanılmaları içimi sızlatıyor.bu konuda fazla yorum yapmıycam:gosterge
abla bunlara kimlerin gözünden baktığınız önemli bu olaylar son zamanlarda olur olmadık evlere yapılan baskınlar ve kaçırılma olaylarına karşı yapılan,bize göre yerinde olan bir eylemdir...
yani kimse terörist değildir kimse talancı gaspçı değidir...
Teröristler devletin başında halkın ekmeğine göz dikenlerdir.
arkadaşlar ben kimseye terörist demedim sadece olan olaylarda okulda olması gereken gençlerin ellerinde molotof kokteylisavaş alanında gibi boy göstermelerine üzülüyorum.güvenlik güçlerinin tutumunuda alkışlamıyorum sadece bizim yoğunlukta olduğumuz mahallelerde böyle şeylerin yaşanması beni üzüyor
faşist saldırlar ne olacak fatih çarşambadakii irtica i yuvalarına bir baskın neden yappılmaz neden hep bize saldırır bu zihniyet
orası gazi arama sebebi
güneşin batışına
ayın yok oluşuna
isyanımız vardır..................
Hüseyin69 09.12.2006, 22:56 arkadaşlar ben kimseye terörist demedim sadece olan olaylarda okulda olması gereken gençlerin ellerinde molotof kokteylisavaş alanında gibi boy göstermelerine üzülüyorum.güvenlik güçlerinin tutumunuda alkışlamıyorum sadece bizim yoğunlukta olduğumuz mahallelerde böyle şeylerin yaşanması beni üzüyor
selva ablam tabiki genclerimizin elinde kagit kalem olmalidir tabiki sözle her tür baskiya karsilik vermelidir ama hepimizde görüyoruz söz söyleme firsati biel vermiyorlarki bir iki kelime konussunlar kirmizi damgali mühür hemen hazir terörist yasadigi örgüt vs vs ayrica her baskiya her saldiriya karanfil ile karsilik vermek nereye kadar giderki belirli bir siniri astimi ne okul dinler ne karanfil nede zerafet
sen kalk kos koca istanbulda fuhusu uyusturucu otel odalarini vs vs gibi ahlaksizlin kol gezdigi yerleri birak neymis terörristler gazide orda burda suikast plani yapmis vs bahaneleriyle bölge halkini huzursuz et
olacak gibi degil kac gündür türk medyasini izliyoruz nasilda ballandira ballandira yayin yaptiklari ortada iste.
haymanali 09.12.2006, 23:30 İstanbul tipik bir 18. yy şehri olmuş da haberimiz yok bence. Gettolaşmış, kanun ve güvenlik namına hiç bir şeyin olmadığı tipik bir yeniçağ Avrupa kenti halinde. bu haber bence bunu gösterir. yazık!
bolşevik 10.12.2006, 00:35 arkadaşlar dikkat ederseniz bir tek istanbulda yaşanmıyor olaylar ankarada keza izmirde de saldırılar var, yani her şey belirli bir plan çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. zaten bu ülkede hakkını arasan suç oluyor, fikrini söylesen suç oluyor. valla ne yapalım bilmiyorum, kafamızı toprağa mı gömelim deve kuşları gibi, ya da diri diri mezara mı girelim hayat bize beklediklerimizi vermediği için. hayır tabiki, her zaman nesnel koşullar uygun olacak diye bir kaide yok, biz aramalı ve bulmalıyız. bunun için de insanların önüne barikat koymamak lazımdır.
SAYGILAR
resmi devlet agzını kullanmanızı kınıyorum bende, ne demek MAŞA bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan lütfen fikir sahibi olmayalım..
yapılan saldırıların ilk sebebi olayın taraflarının ilerici olamasıdır.
yapılan saldırıya karşı durması gerekense şiddetli yada siyasi propaganda ve örgütlenme düzeyinde tüm emekçi halktan gelmelidir. elinde kalem olması gerekenler kalemleriyle ama saldırıya karşı durmalıdır.
bir felsefecinin bir sözü yada bir kısa metin desek daha doğru olur.
aslında kimin söylediği ne zaman söylediği söyleyen kişinin ne iş yaptığını hatırlamıyorum bana kim anlattı onu da hatırlamıyorum ama şöyle diyordu;
geldiler öğretmenleri götürdüler
kimse bir şey söylemedi bende söylemedim
geldiler öğrencileri götürdüler
geldiler çifçileri götürdüler
geldiler işçileri götürdüler
geldiler sanatçıları götürdüler
....
....
geldiler beni götürdüler
kimse bir şey söylemedi
çünkü birşeyler söyleyecek kimse kalmamıştı
Partizan62 10.12.2006, 02:51 Gülsuyu Son Durak’ta toplanan Partizan, DHP, ESP, HÖC, Alınteri, KSD, BDSP, SDP; “Temel hak ve özgürlükler mücadelemiz engellenemez” yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. Sağlık Ocağı önünde polis ablukasıyla karşılaşan devrimciler, barikatlar kurarak eylemlerini sürdürdü. 500 kişinin katıldığı eylemde, polisle kitle arasında çatışma çıktı.
Yolları barikatlarla kapatan ve üç saat boyunca polisle çatışan devrimciler, polisin gaz bombalı saldırısına taş ve moloflarla
yanıt verdiler. Çatışmalarda devrimcilerin örgütlü ve planlı hareket etmesi dikkat çekti. Çatışmada aktif rol alan eldiven grubu, gaz bombalarını polise geri fırlatırken; boya grubu da panzerlerin camlarına boya fırlattı. Çatışmanın en önünde yer alan sapancılar grubu polisin geri çekilmesini sağladı. 3 kişinin gözaltına alındığı çatışmalarda, bir akrep tahrip oldu, çok sayıda polis yaralandı.
Çatışmanın ardından Dinler Sokak’ta açıklama yapan devrimciler, devrimci dayanışmaya vurgu yaparak “Saldırılara karşı meşruluğumuzu ve haklılığımızı savunacağız” dediler. Eylemde, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Haklar ve Özgürlükler Cephesi yalnız değildir”, “Devrimci irade teslim alınamaz” sloganları atıldı.
YAŞASIN DEVRİMCİ DAYANIŞMA
Konuyla ilgili topike daha önce açılmış lütfen düşüncelerinize ordan devam edin.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=23953
İyi Forumlar. Konu kapatılmıştır
|
|