Orijinalini görmek için tıklayınız : halife ömerin eziyeti

ahmet_ali
09.12.2006, 13:13
merhaba dostlar ben ömerin HZ.FATİMA anamıza yaptığı eziyeti anlatan bir hadis istiyorum ama bu hadisin yazarı sünni bir alim olacak. ben de şii kaynaklı var bu hadis ama sünnilerde buna kitaplarında yer vermiş mi? lütfen yardımcı olun

Nesimi
09.12.2006, 13:45
merhaba dostlar ben ömerin HZ.FATİMA anamıza yaptığı eziyeti anlatan bir hadis istiyorum ama bu hadisin yazarı sünni bir alim olacak. ben de şii kaynaklı var bu hadis ama sünnilerde buna kitaplarında yer vermiş mi? lütfen yardımcı olun

merhaba,

Şii kaynaklı hadisde bahsedilen konuyu bizlerle paylaşırsanız bulmak daha kolay olur. Ayrıca Şii hadisi kimin aktardığınıda yazarsanız daha faydalı olur.

Şoreş
09.12.2006, 13:49
Anlatılanlara göre HZ Ali Pirimiz, Ebubekire Biat etmeyince, Ömer ve adamlar HZ Alinin evini basmışlar.. Ve HZ Fatma Ananın üzerine kapı devrilince kucağındaki bebeği hayatını kaybetmiş.

Nesimi
09.12.2006, 14:03
Ömer'e Ömer ül Faruk yani adaletli insan derler bu hadisi sunnilerin yok saymasının nedeni bu olsa gerek.

dede_27
09.12.2006, 14:23
halife ömer diye birimi war???...warsa l...t olsun..!!

Şoreş
09.12.2006, 14:26
Ömer'e Ömer ül Faruk yani adaletli insan derler bu hadisi sunnilerin yok saymasının nedeni bu olsa gerek.

Evet hatta Ömerin Adaleti diyede bir film vardı yanlış hatırlamıyorsam eksi bir Türk Filmiydi.. Ömer Osman Ebubekir gibi gizli Ehlibeyt Düşmanları, bugünki İslam'ın temelini atmışlardır..

silopya
15.12.2006, 14:59
Evet hatta Ömerin Adaleti diyede bir film vardı yanlış hatırlamıyorsam eksi bir Türk Filmiydi.. Ömer Osman Ebubekir gibi gizli Ehlibeyt Düşmanları, bugünki İslam'ın temelini atmışlardır..

evet evet var öyle bir film.
filmde ömerin iki mumu var birini devlet işlerinde kullanıyor diğerini özel işlerinde hani o zaman ampül yok ya. bunu güya adalet diye sunuyorlar. devlet işi yapıyor mesala, devletin mumuda. o arada biri sohbete geldi, o devletin mumunu söndürüyor kendi mumunu yakıyor.:o
şimdi bende devlet memuruyum, emin olun birçok işimde hep kendi mumumu kullanıyorum. okulda kendi pcmi kullandım çok. fotokopi paralarını kağıtlarını hep kendimden, kalemler, kırtasiye malzemeleri, yolluk falan yok, tatil çalışmalarında para falan yok. ki çoğu öğretmen benim gibidir. hele hele köylerde maaşın yarısını lendi öğrencilerine harcarsın.
peki o zaman ömerinki adalette bizim ki ne acaba, saftiriklik mi?
o o adaletiyle cennete gidecek te biz acaba nereye gidecez. yanlış anlaşılmasın hiçbir davranışımı cennet huri sevap allah rızası için yapmıyorum. insanlık onuru neyi gerektirirse, eğitimci olmam neyi gerektirirse onu yaparım. sevapmış günahmış fazla umrumda olmaz.
ömerin adaleti
silopyanın ..... neyi?:innocent: ben bulamadım valla

arap_alevisi
02.01.2007, 13:57
Arkadaş, hadisleri hala istiyorsan haber et... Araştırılır...

Ali_Yolcusu
02.01.2007, 14:33
Arkadaş, hadisleri hala istiyorsan haber et... Araştırılır...

evet bende istiyorum.sünni kaynaklı olmalı.

arap_alevisi
02.01.2007, 14:43
tamam..hem Alevi hem de sünni kaynakları bir araya getirmeye çalışırım... yarın burada olur... simdilik cıkmam lazım cünkü.. selametle..