Orijinalini görmek için tıklayınız : Ölüm Oruçları ile düşünceleriniz nedir Canlar?

Özgür-Taylan
09.12.2006, 17:34
http://www.kizilbayrak.net/uploads/pics/Gulcan1.jpg

Selam tüm canlara,

- Ölüm Oruçlari sizce, bir insanin sesinin duydurmasi için etkili bir faaliyet midir ?

- Bu tür faaliyetler hakkinda düsünceleriniz?

- Sizce bu tür eylemler dogru mudur, yanlis midir?

- Bu yolda ölenleri birer "kahraman" olarak mi görüyorsunuz yoksa bir "can kaybi" olarak mi?

- Siz de sesinizi duyurmak için, ölüm orucuna girer miydiniz?

bence bir insan ölüm orucuna giriyorsa bu demektir ki o kisi hayattan bikmis hale gelmis ki son çare olarak ölümü göze aliyor... ama bence yanlis bir faaliyet, çünkü daha etkileyici faaliyetler var..

madem toplumumuzda yanlislar var ve biz bunlarin farkindayiz, biz ölürsek kim degistirir bu memleketi? .. kisa süre için düsünmek yanlis, her zaman uzun süre için mücadele etmek gerekir, diye düsünüyorum...

saygilarrr sevgilerrr

FAZLA SECENEK SUNULMUSTUR!!!

sibbara
09.12.2006, 17:53
kimi haklı olduğunu susarak anlatmaya çalışır,kimi ölümlere yatarak.kimi barikatlarda göüs gerer siperlerde,kimi mahkeme koridorlarında.elbetteki insanların ölümleri güzel değildir heleyse haklı iseler isteklerinde.
bakın şu güzel insanlara inandıkları değerler için göze alıyorlar ölümü.şimdi sen bu insanlara dur ölmen hiç bir şeye değmez diyebilir misin.inandığı değerleri savunmak için insan en değerli varlığından yaşamından vazgeçmişse eğer.

derya
09.12.2006, 18:12
ya bilmiyorum ama ölüm orucuyla kendimizi ifade edemiyoruz ki yani yine sesimizi biz duyuyoruz başka yollar bulmalıyız kendimize zarar vemeyecek yöntemler

Lazoşa_62
09.12.2006, 18:57
http://www.kizilbayrak.net/uploads/pics/Gulcan1.jpg

Selam tüm canlara,

- Ölüm Oruçlari sizce, bir insanin sesinin duydurmasi için etkili bir faaliyet midir ?

- Bu tür faaliyetler hakkinda düsünceleriniz?

- Sizce bu tür eylemler dogru mudur, yanlis midir?

- Bu yolda ölenleri birer "kahraman" olarak mi görüyorsunuz yoksa bir "can kaybi" olarak mi?

- Siz de sesinizi duyurmak için, ölüm orucuna girer miydiniz?

bence bir insan ölüm orucuna giriyorsa bu demektir ki o kisi hayattan bikmis hale gelmis ki son çare olarak ölümü göze aliyor... ama bence yanlis bir faaliyet, çünkü daha etkileyici faaliyetler var..

madem toplumumuzda yanlislar var ve biz bunlarin farkindayiz, biz ölürsek kim degistirir bu memleketi? .. kisa süre için düsünmek yanlis, her zaman uzun süre için mücadele etmek gerekir, diye düsünüyorum...

saygilarrr sevgilerrr

FAZLA SECENEK SUNULMUSTUR!!!

Özgür Taylan kardeşim,can yoldaşım.Ölüm orucu bir direnişin mücadele şeklidir. Direnişin ve mücadelenin her çeşidi toplum üzerinde etkisi vardır.

Burd ölüm orucunun amacı kiişinin kendi canında bezmesi olayı degil.Yani kişinin bireysel amaçlı bir eylemi değildir.Burdaki ölüm oruçunun amacı F tipi cesa evinde sadece halkı için düşüncelerini ve fikirlerini savunurken içeri atılan insanlarımız var ve bu insanlar öyle bir ortamda tutuklularki tek hüçreli teret edilmiş bir hayata mahkum edilmiş canlardır.

İşte bu canların yoldaşların Ceza evindeki yaşam standartını iyileştirmek için yapılan ve kamuoyundada bayağı destek gören bir eylem olmuştur.Bu ölüm orucu ile direniş,Avrupa ve Türkiyede ve hatta Adele bakanlığının göndemindeki en önemli konu haline gelmiştir.Tabiiki Ölüm care değildir.Ama eger amaç insanların kurtuluş mücadelesi alınıda yapılıyorsa ve oamaçla yapılıyor bu eylemin olmasıda normal dir.

almuslu_tuna
09.12.2006, 19:44
bence kimse kendine zarar vererek ıstedıgı hak ve ozgürlüğü alamaz bu eziyetten öteye gitmez baska sekılde kendımızı ıfade edıp hakkımızı korumalıyız.

yurata
10.12.2006, 00:53
ölüm orucu başlarken yenilmiş bir eylemdir.
çünkü arkasında eylemi destekleyecek ve tecrite son verecek kadar büyük bir kitle yoktur ve sosyalistler toplumda duyarlılık uyandıran bir cazibe merkezi değildir.
ölen devrimcilerin acısını yüreğimde anısı mücadelemizde yaşayacak

guneyyy
10.12.2006, 00:59
ölüm orucu başlarken yenilmiş bir eylemdir.
çünkü arkasında eylemi destekleyecek ve tecrite son verecek kadar büyük bir kitle yoktur ve sosyalistler toplumda duyarlılık uyandıran bir cazibe merkezi değildir.
ölen devrimcilerin acısını yüreğimde anısı mücadelemizde yaşayacak

eylemi gercekleştirenler arkalarında tabiki destek ararlar halktan ama halktan destek gelmesede düşmana ne kadar direncli ve inanclı oldugunu göstermesinin bir ifadesi olarakta algılıyorlar bence..

yani tek te kalsalar düşmana karşı bence tavırları degişmez.. dogru olanda budur.

Rose
10.12.2006, 16:21
insanların düşüncelerini bazı şekillerde anlatmaya çalışmaları güzel bir şey ama şuda varki sonuca ulaşamamış bir yönetemi hala uygulamak ne kadar doğru.
ben kendimi bildim bileli ölüm oruçlarını duyuyorum okuyorum ama sonucunda bir şeyin ele geçtiğini görmedim. F tipi için yapılan bu yöntemde şimdiye kadar hiç sonuca varıldı mı? diye sormak geliyor içimden. bence hayır hala F tipi devam etmekte ve düzenlemeler yapılmamakta. kaç yıldır bu yöntemle bir sonuç alınamamış bir yöntemi hala diretmenin bence bir anlamı yok. belki başka yöntemler denenmeli. bana soracaksınız nasıl bir yöntem bunu bend ebilmiyorum ama bu yöntemin işe yaramadığını görüyoruz.

şuda bir gerçek ki o insanlarıda saygıyla anıyor ve onlarla gurur duyuyorum çoğu insananın yapamadığını yapıyorlar ve düşünceleri, özgürlükleri için hiç olmazsa böyle bir yöntemle seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Balta
10.12.2006, 17:11
Arkadaşlar,

Bu konu ve anket daha önceden açılmış konuyla aynı

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=5257

Lütfen oradan devam edelim