Orijinalini görmek için tıklayınız : Ülkücü Görüş
Sevgi Erkan 10.12.2006, 00:14 Irkçılığı süsleyip püsleyip güzelce pazarlayan kitap :
9 doktrin de olarak bilinen Alparslan Türkeş in kuruculuğunu yapmış olduğu milliyetçi hareket partisi'nin temel 9 prensibi;
1- milliyetçilik
2- ülkücülük
3- ahlakçılık
4- toplumculuk
5- ilimcilik
6- hürriyetçilik ve şahsiyetçilik
7- köycülük
8- gelişmecilik
9- endüstri ve teknikçilik
milliyetçilik, ülkücülük, ahlakçılık, toplumculuk, ilimcilik, hürriyetçilik, köycülük, gelişmecilik, endüstricilik ve teknikçilik şeklinde sıralanan ilkeler 1965 yılında 16 sayfalık bir broşür ile tanımlanmışlardı. ilerleyen yıllarda geliştirilen doktrin 672 sayfalık bir kitap halini aldı.
milliyetçilik: Her şey türk milleti için, türk milletiyle beraber ve türk milletine göre sözleri ile özetlenebilecek, türk milletine bağlılık, sevgi ve türkiye devleti’ne sadakat ve hizmettir.
ülkücülük: Türk milletinin en ileri, en medeni en kudretli varlık haline getirme ülküsüdür.
ahlakçılık: Türk milletinin ruhuna, geleneklerine uygun ve yüksek varlığını korumayı ve geliştirmeyi öngören esaslara dayanır.
ilimcilik: Olayları ve varlığı önyargılardan ve art düşüncelerden sıyrılarak ilim mantalitesiyle incelemek ve girişilecek her çeşit faaliyette ilmi önder yapma prensibi.
toplumculuk: her çeşit faaliyetin toplumun yararına olacak şekilde yürütülmesi görüşüdür. köycülük: Köyleri tarım kentleri halinde birleştirerek kalkındırmayı öngörür. (...)
hürriyetçilik ve şahsiyetçilik: Birleşmiş milletler anayasasında yazılı bütün hürriyetlerin sağlanmasını gaye edinmiştir. insanların şahsiyet olarak geliştirilmesini, toplumun kalkındırılması için yararlı bir yol kabul eder.
gelişmecilik: İnsanlar ve medeniyetler daima daha iyiyi, daha güzeli, daha mükemmeli istemek ve aramakla gelişir. elde edilen ile yetinmemek ve daima daha ilerisini istemek ve bunun elde etmek için gayret göstermek şuurudur. (...)
endüstri ve teknikçilik: Türk milletinin kalkınması için acele sanayileşmesi lazımdır.
işte bizim milli doktrinimiz olan dokuz işık görüşümüzün esasları bunlardır.”
(Alıntı)
Şu ilkelere bir bakın sanki bir şirket politikası gibi.Ya da bir spor salonu ilkeleri de olabilir! Okurken bile insan olarak içime sindiremiyorum.Ülkemi ve ülkemde yaşayan tüm insanları seviyorum.Oysa ülkücü düşünce yalnızca Türk olanları içinde istiyor.İlkeler de nasıl çelişik.Hem gelenekçi hem de ilerlemeci nasıl olunuyor.Türk milletinin geleneğine aykırı ise gelişmeci olsa da yapılmayacak.
Arkadaşlar, ülkücülükle ilgili düşüncelerimizi, bilgilerimizi paylaşalım .Zira onları tanımayan gençlerimiz yanılgıya düşebilirler.Maraş, Çorum katliamlarını unutanlar var .
Bu ülke hepimizin.
Hüseyin69 10.12.2006, 00:46 ücüncü madde yanlis ahlak yerine namussuzluk kara para uyusturucu ve kadin ticareti vs daha dogru olurdu kanimca
Sevgi Erkan 10.12.2006, 00:55 ücüncü madde yanlis ahlak yerine namussuzluk kara para uyusturucu ve kadin ticareti vs daha dogru olurdu kanimca
Hüseyin Dost,
Herkesin ahlak anlayışı kendine.Bize göre öyle de onlara göre farklı.
Zaten ilkelerinin çoğu göreceli.
aykudgöksun 10.12.2006, 13:34 şu kısa ömrümde çok ülkücü tanıdım ama 9 ışığı tam bilen ülkücü görmedim.en basitinden kendilerine ülkücü diyenler ülkücülüğün temel görüşlerini bilmezler.bu ne yaman çelişki dostlar
barısarock 10.12.2006, 16:32 öncelikle açmış oldunuz ülkücü lük ve onların ilkeleri tartışması bencede önemli,
çünkü genelde ben sadece bizim insanımız ülkücü olmaz diye bişey yok ama
şöyle bişey var asıl ülkücü olmak için bu ilk lerini okuduktan sonra hadi gidin
işiniz dersin bu kadar aptalca ilkemi olur faşızan irkçi türkün türkten başka dostu yo misali bun ları okuya bir insan hangi soydan olursa olsun eger kafası çalışıyorsa bence direk anti faşist olur çünkü bütün özgürlük hakları elin den alınıyor sen birde kürtsen vey ad alevi isen yada ermen isen senin bu ilkelerle yaşam hakın olmuyor sende bende direk galiba nazılerin yahdilere yaptıkları gibi sabun oluruz.bundan dolayıda gerçektende anti faşist mücadeleyi yükseltmek gerk hep birlikde bir sol cepede birleşmek gerk eger böyle hareket edersek inaninki bizim insanımız dedigimiz insanlarda faşist olmaz, maraşı çorumu gazi yi
unutma unuturma
faşizime karşı omuz omuza
Erkan Sevgi 16.12.2006, 17:49 Ülkücülükte ilk amaç Türk birliğidir.Bu hemen insanlar arasına bir set koyuyor.
yani türk olmayanı dışlayan bir düşünüş.Benim için sadec bu ayrımı yapması bile onlardan uzak olmama yetrli bir sebep.Bir de uyuşturucu, mafya , kadın ticareti vb. işlerin en çok yapıldığı yerdir.Haberlerle bu tip olaylar gün ışığına çıkarılmıştır.
Sözcüğü duyunca bile mide ağrım başlıyor.
Tüm insanların eşit ve eşit haklara sahip olduğu sistemleri daima hedef alan bu görşü iyi tahlil etmeliyiz.
Bu da onları iyi tanımakla ve kendimizi savunmakla olur elbette.
Kardeşçe bir yaşamda buluşmak üzere..
Lazoşa_62 16.12.2006, 18:00 Ülkücülükte ilk amaç Türk birliğidir.Bu hemen insanlar arasına bir set koyuyor.
yani türk olmayanı dışlayan bir düşünüş.Benim için sadec bu ayrımı yapması bile onlardan uzak olmama yetrli bir sebep.Bir de uyuşturucu, mafya , kadın ticareti vb. işlerin en çok yapıldığı yerdir.Haberlerle bu tip olaylar gün ışığına çıkarılmıştır.
Sözcüğü duyunca bile mide ağrım başlıyor.
Tüm insanların eşit ve eşit haklara sahip olduğu sistemleri daima hedef alan bu görşü iyi tahlil etmeliyiz.
Bu da onları iyi tanımakla ve kendimizi savunmakla olur elbette.
Kardeşçe bir yaşamda buluşmak üzere..
Yürekli insan yazdıklarına bire bir katılıyorum.Benim anlamadığım böyle bir konun açılması.Bu forum sitesinde %99,9 Ülkücülüğü ve ülkücü mafyayı çok iyi biliyor.
Acaba hala Türkiyede şidettin ve düzen bekçiligini yapan ve devlet kademelerine sizıp mafyalaşan faşist ve ırkçı düşünce yi enjekte etmeye çalışan,kana doymayan ve insanlığı parçalayan kurt sürüsünü tanımayanlarmı var.:confused1
Erkan Sevgi 16.12.2006, 18:07 Yürekli insan yazdıklarına bire bir katılıyorum.Benim anlamadığım böyle bir konun açılması.Bu forum sitesinde %99,9 Ülkücülüğü ve ülkücü mafyayı çok iyi biliyor.
Acaba hala Türkiyede şidettin ve düzen bekçiligini yapan ve devlet kademelerine sizıp mafyalaşan faşist ve ırkçı düşünce yi enjekte etmeye çalışan,kana doymayan ve insanlığı parçalayan kurt sürüsünü tanımayanlarmı var.:confused1
Merhaba Sahan62
Konuyu Sevgi açmıştı.Nedeni ise sitemizde bazı topiklerde gördüğümüz sempatik söylemler idi.Malesef var galiba.Sevgi nin de amacı sanırım gerçekten tanımayanlara anlatabilmek için.mesela ülkücü müzik dinlerim diyenler acaba ülkücülüğü bilmedikleri için mi dinliyorlar?Müzik hayatımızın. görüşümüzün yansımasıdır hayata.Nedenler bunlardır.
Lazoşa_62 16.12.2006, 18:15 Merhaba Sahan62
Konuyu Sevgi açmıştı.Nedeni ise sitemizde bazı topiklerde gördüğümüz sempatik söylemler idi.Malesef var galiba.Sevgi nin de amacı sanırım gerçekten tanımayanlara anlatabilmek için.mesela ülkücü müzik dinlerim diyenler acaba ülkücülüğü bilmedikleri için mi dinliyorlar?Müzik hayatımızın. görüşümüzün yansımasıdır hayata.Nedenler bunlardır.
Sevgi hanımın Yazısını simdi okudum.Anladım hayranları var veya bunlar bilinçli bu forumda taraf bulmaya çalışıyorlar. Alevi,devrimci maskesi altında kendini sevdirmeye çalışıyorlar.
Bana öyle geliyor.İyi forumlar can.
Irkçılığı süsleyip püsleyip güzelce pazarlayan kitap :
9 doktrin de olarak bilinen Alparslan Türkeş in kuruculuğunu yapmış olduğu milliyetçi hareket partisi'nin temel 9 prensibi;
1- milliyetçilik
2- ülkücülük
3- ahlakçılık
4- toplumculuk
5- ilimcilik
7- köycülük
8- gelişmecilik
milliyetçilik, ülkücülük, ahlakçılık, toplumculuk, ilimcilik, hürriyetçilik, köycülük, gelişmecilik, endüstricilik ve teknikçilik şeklinde sıralanan ilkeler 1965 yılında 16 sayfalık bir broşür ile tanımlanmışlardı. ilerleyen yıllarda geliştirilen doktrin 672 sayfalık bir kitap halini aldı.
milliyetçilik: Her şey türk milleti için, türk milletiyle beraber ve türk milletine göre sözleri ile özetlenebilecek, türk milletine bağlılık, sevgi ve türkiye devleti’ne sadakat ve hizmettir.
ülkücülük: Türk milletinin en ileri, en medeni en kudretli varlık haline getirme ülküsüdür.
ahlakçılık: Türk milletinin ruhuna, geleneklerine uygun ve yüksek varlığını korumayı ve geliştirmeyi öngören esaslara dayanır.
ilimcilik: Olayları ve varlığı önyargılardan ve art düşüncelerden sıyrılarak ilim mantalitesiyle incelemek ve girişilecek her çeşit faaliyette ilmi önder yapma prensibi.
toplumculuk: her çeşit faaliyetin toplumun yararına olacak şekilde yürütülmesi görüşüdür. köycülük: Köyleri tarım kentleri halinde birleştirerek kalkındırmayı öngörür. (...)
hürriyetçilik ve şahsiyetçilik: Birleşmiş milletler anayasasında yazılı bütün hürriyetlerin sağlanmasını gaye edinmiştir. insanların şahsiyet olarak geliştirilmesini, toplumun kalkındırılması için yararlı bir yol kabul eder.
gelişmecilik: İnsanlar ve medeniyetler daima daha iyiyi, daha güzeli, daha mükemmeli istemek ve aramakla gelişir. elde edilen ile yetinmemek ve daima daha ilerisini istemek ve bunun elde etmek için gayret göstermek şuurudur. (...)
endüstri ve teknikçilik: Türk milletinin kalkınması için acele sanayileşmesi lazımdır.
(Alıntı)
Şu ilkelere bir bakın sanki bir şirket politikası gibi.Ya da bir spor salonu ilkeleri de olabilir! Okurken bile insan olarak içime sindiremiyorum.Ülkemi ve ülkemde yaşayan tüm insanları seviyorum.Oysa ülkücü düşünce yalnızca Türk olanları içinde istiyor.İlkeler de nasıl çelişik.Hem gelenekçi hem de ilerlemeci nasıl olunuyor.Türk milletinin geleneğine aykırı ise gelişmeci olsa da yapılmayacak.
Arkadaşlar, ülkücülükle ilgili düşüncelerimizi, bilgilerimizi paylaşalım .Zira onları tanımayan gençlerimiz yanılgıya düşebilirler.Maraş, Çorum katliamlarını unutanlar var .
Bu ülke hepimizin.
ülkücülük mü benden uzak olsun ...miliiyetçiliği ırkçılk olarak benimseyen ;toplumu sınıflara ayıran hürriyetle özgürlükle hiç alakası olmayan faşizmin pençesine düşmüş bir siyasi görüşten veya insandan ne beklenebilir ki...boş hayaller peşinde koşan(turancılık);tek değil sürü olarak gezenlerden baskıcı yönetimden ezenlerden ne beklenebilinir ki!!!!!!
Irkçılığı süsleyip püsleyip güzelce pazarlayan kitap :
1- milliyetçilik
2- ülkücülük
3- ahlakçılık
4- toplumculuk
5- ilimcilik
7- köycülük
8- gelişmecilik
(Alıntı)
Bu ülke hepimizin.
ülkücülük mü benden uzak olsun ...miliiyetçiliği ırkçılk olarak benimseyen ;toplumu sınıflara ayıran hürriyetle özgürlükle hiç alakası olmayan faşizmin pençesine düşmüş bir siyasi görüşten veya insandan ne beklenebilir ki...boş hayaller peşinde koşan(turancılık);tek değil sürü olarak gezenlerden baskıcı yönetimden ezenlerden ne beklenebilinir ki!!!!!!
Sevgi Erkan 18.12.2006, 18:36 Sayın forum üyeleri,
Biliyorum ki bu ülkücülük görüşü birçoğunuza ters geliyor. Ben de öyleyim. Forumda bazı sempatizanı olarak gözlemlediğim insanlara , ülkücülerin ne kadar zıt olduğu idi.Daima bizlerin karşısında ve uyuşabileceğimiz bir nokta olmaması idi.şimdi sempatik görünmeye çalışarak oy bile istiyorlar.Bu ne cüret!
Onlaar geçmişi unutabilirler ama bizler unutmamalıyız.Ülkücülerin çağdaş,ilerici insanlara yaptıklarını unutmak ne mümkün.Onların kasetlerini alıp dinlemek bile onlara katkı sağlamaktır.Lütfen bu konuda duyarlı olalım.Sadece müzik değil, alışveriş vb. konularda da gereken duyarlılığı gösterelim..
KızılBant 18.12.2006, 18:38 ülkücü görüşün temelini, esrar uyuşturucu, kadın pazarlama, bebek katilliği, soykırım, barbarlık oluşturur
Bunlar bize uymaz...
mustojen 20.12.2006, 15:49 bırakın allahınızı severseniz kuru kalabalıktan baska bişe değil hem asırı milliyetçilik baska milletleri küçüümem dir fasizm dir bizler aleviler olaraak 72 illetede açiğiz
fmervebaylan 20.12.2006, 15:59 arkdaslar genelleme yapmaın bnce bnm tanıdıım adam gbi adam dieceim ülkücü dostlarım var sonuna kdar türk milletini vatanını savunan davalarına ölümüne baglı mücadele eden insanlar bunlar eleştiriosunus en doal hakkınıs ama bisim topraımısda yasaıp bisim ekmeimisi yiip ülkemisi bölmek isteen insanlara bi bakın bnce asıl eleştirilmesi ve mücadele edilmesi gerekenler onlar!
ülkücüler ve aleviler iki ayrı dünyanın iki ayrı insan toplulukları
bir araya gelebilmeleri için değerlerinden baya ödün vermeleri gerekiyor ki buda biz alevilerin inancıyla asla bağdaşmaz
sevgiyle...
hafikakpinar 20.12.2006, 16:08 Bu güne kadar alevi olupta ülkücü olan bi insan görmedim.. Aleviliğin özüyle tamamiyle zıt şeyler var milliyetçilikte..
Ama genede bişeyi unutmamız lazım ülkücü insanlarada saygı duymamız lazım , sonuçta herkesin düşüncesi kendine.. Öyle olmazsa bizim faşistlerden ne farkımız kalırdıki?
Bu güne kadar alevi olupta ülkücü olan bi insan görmedim.. Aleviliğin özüyle tamamiyle zıt şeyler var milliyetçilikte..
Ama genede bişeyi unutmamız lazım ülkücü insanlarada saygı duymamız lazım , sonuçta herkesin düşüncesi kendine.. Öyle olmazsa bizim faşistlerden ne farkımız kalırdıki?
düşünceye saygıda güzel ifadeler kullanmışsın can ağzına sağlıkta bunların hemen hemen hepsi bizi insan yerine bile koymazken bizim kendilerine saygı göstermemiz fazlaca inanc ve kimliğimizden ödün vermeye kaçar gibime geliyo benim...
ülkücüler devletin kuklasıdır.
hafikakpinar 20.12.2006, 16:23 düşünceye saygıda güzel ifadeler kullanmışsın can ağzına sağlıkta bunların hemen hemen hepsi bizi insan yerine bile koymazken bizim kendilerine saygı göstermemiz fazlaca inanc ve kimliğimizden ödün vermeye kaçar gibime geliyo benim...
asıl saygı göstermezsek inancımızdan ve kimligimizden ödün veririz can.
bize taş atana yüzyıllardır hep ekmek atmadıkmı ??
onuda geçtim inanca saygı duymak asimilasyonu getirmezki .. yalnış olduğunu bilsemde saygı duyarım çünkü binlerce insanı peşinden sürükleyen bi inançtır bu .. ben milliyetçilik savunması yapmıyorum aslada yapmam ve şu dünyada bana en ters gelen görüş milliyetçiliktir diyebilirim .. ama genede saygı duymak lazım diye düşünüyorum .
asıl saygı göstermezsek inancımızdan ve kimligimizden ödün veririz can.
bize taş atana yüzyıllardır hep ekmek atmadıkmı ??
onuda geçtim inanca saygı duymak asimilasyonu getirmezki .. yalnış olduğunu bilsemde saygı duyarım çünkü binlerce insanı peşinden sürükleyen bi inançtır bu .. ben milliyetçilik savunması yapmıyorum aslada yapmam ve şu dünyada bana en ters gelen görüş milliyetçiliktir diyebilirim .. ama genede saygı duymak lazım diye düşünüyorum .
benim yaptığımın adı milliyetçilik değil de etkiye tepki can evet bi yerde sen de haklısın sana taş atana taş atmak zorunda değiliz diyorsunda işte gel de bunu anti-alevilerle iç içe yaşayan bana anlat...
Sevgi Erkan 20.12.2006, 16:36 arkdaslar genelleme yapmaın bnce bnm tanıdıım adam gbi adam dieceim ülkücü dostlarım var sonuna kdar türk milletini vatanını savunan davalarına ölümüne baglı mücadele eden insanlar bunlar eleştiriosunus en doal hakkınıs ama bisim topraımısda yasaıp bisim ekmeimisi yiip ülkemisi bölmek isteen insanlara bi bakın bnce asıl eleştirilmesi ve mücadele edilmesi gerekenler onlar!
Sayın fmervebaylan,
Her topluluğun içinde iyiler ve kötüler elbette vardır. Fakat burada bahsettiğimiz ülkücülerin genel dünya görüşü. Sizin 1-2 arkadaşınız iyi niyetli olsa da sonucu değiştirmez.Ayrıca onların içinde kendinize dikkat etmenizi öneririm.Zira ne yapacakları belli olmaz. Hepimiz ülkücüleri iyi tanıyoruz merak etmeyin.Ülkemizi lütfen tekeline almasınlar.Vatan , millet deyip de kadın satmak, mafya ile uğraşmak, ilericileri öldürmek doğru mudur? Tarihimizde ülkücüler kadar katil var mıdır? Bunları da tekrar araştırın lütfen!
mehmet_onal 20.12.2006, 18:06 arkdaslar genelleme yapmaın bnce bnm tanıdıım adam gbi adam dieceim ülkücü dostlarım var sonuna kdar türk milletini vatanını savunan davalarına ölümüne baglı mücadele eden insanlar bunlar eleştiriosunus en doal hakkınıs ama bisim topraımısda yasaıp bisim ekmeimisi yiip ülkemisi bölmek isteen insanlara bi bakın bnce asıl eleştirilmesi ve mücadele edilmesi gerekenler onlar!
syn arkadaşım veya hi!napıosun mu demeliyim??
bu nasıl bir yazıdır böyle kullandıgın dilin hangi millete ait oldugunu bizlerle paylaşırsan gerçektende sevinirim.
ülkücü zihniyetteki insanların herhangi bir tanesine ben adam gibi adam diye tasvir etmem ki edilmezde. yüreksiz insanlar arkadan vuran kişiler ne zamandan beri adamlığı haketmişlerdir.onlar anca sağa sola sataşarak aydın insanlara küfür ederek bombalayarak ateş açarak insanlıgın yoluna taş koymaya çalışan ırkçı zihniyetlerdir. bu arada eleştirilmesi gereken onlar demişsin onlar diye tabir ettiğin insanları bizimle paylaşırsan sevinirim.
arkdaslar genelleme yapmaın bnce bnm tanıdıım adam gbi adam dieceim ülkücü dostlarım var sonuna kdar türk milletini vatanını savunan davalarına ölümüne baglı mücadele eden insanlar bunlar eleştiriosunus en doal hakkınıs ama bisim topraımısda yasaıp bisim ekmeimisi yiip ülkemisi bölmek isteen insanlara bi bakın bnce asıl eleştirilmesi ve mücadele edilmesi gerekenler onlar!
alala ya bu nasıl düşüncedir genellmeye yapmayın yaparız çünkü ülkücülern hemen hemen hepsi ırkçı ayrımcı ezen değil ezmeye çalışan ama başaramayan faşist bit topllulktur saygılarrr
arkdaslar genelleme yapmaın bnce bnm tanıdıım adam gbi adam dieceim ülkücü dostlarım var sonuna kdar türk milletini vatanını savunan davalarına ölümüne baglı mücadele eden insanlar bunlar eleştiriosunus en doal hakkınıs ama bisim topraımısda yasaıp bisim ekmeimisi yiip ülkemisi bölmek isteen insanlara bi bakın bnce asıl eleştirilmesi ve mücadele edilmesi gerekenler onlar!
"En kötü bildiğim insanlar dahi ,en iyi bildiğiniz ülkücülerden daha insancıl ve merhametlidirler."
(Ben)
canerxxx 20.12.2006, 18:49 zaten ülkücülerin kafası sadece mafyacılıga çalışır başka bişey yapamazlar yok turancılık yok şu yok bu ya bu devirde kim inana bilirki turancılık gelcek diye hepsine gülüp geçmek daha iyi aslında gidip ülkücülere sormak lazım bu 9 ışıgın ne oldunu ben sordum adam daha kendi idolijisni bilmeden direk yok biz turancılık yaparız diyo bunların akılları başları yerinde değil uyutuyorlar bunları haberleri yok gül ve geç sadece:D:D:D benim yaptığım gibi:D:D:D
Öncelikle seni Türkçe yazı yazma kursuna kayıt edelim. Masrafı neyse forum olarak karşılarız.
Senin tanıdığın adam gibi adam ülkücü dostların varmış. Bizler ülkücüleri iyi tanıyoruz. Tarihi araştırsan, Maraş, Çorum, Erzincan katliamlarının ardında bu eli kanlı faşistler vardır. Bu adamlar halen üniversitelerde namaz kılıp oruç tutmadığı için insanlara zarar veren, saçı uzun ve top sakallı olduğu için insanları döven zihniyettedirler. Yani bu adamlar her zaman geri kafalılar ve geri kafalılıktanda vazgeçmeyecekler çünkü ülkücü dediğin insanlar faşizmi, kafatasçılığını, barbarlığı kendilerine ilke edinmiş güruhtur.
Bir Alevinin Osmanlı bayrağı olan 3 hilal'i kendinde simge yapmış ve Köpeği de totem yapmış bu adamlara sempatiyle bakması atalarına ihanettir. Tercih sizin bizler ırkçılığa, faşizme, insanlık dışı olan herşeye karşıyız...
candost_20 21.12.2006, 09:26 arkdaslar genelleme yapmaın bnce bnm tanıdıım adam gbi adam dieceim ülkücü dostlarım var sonuna kdar türk milletini vatanını savunan davalarına ölümüne baglı mücadele eden insanlar bunlar eleştiriosunus en doal hakkınıs ama bisim topraımısda yasaıp bisim ekmeimisi yiip ülkemisi bölmek isteen insanlara bi bakın bnce asıl eleştirilmesi ve mücadele edilmesi gerekenler onlar!
Kimden bahsediyosun ya allah aşkına.Bir Yılmaz Güneymi,Ahmet Kayamı,Deniz Gezmişmi bahsettiklerin...haa dogru ya senin bu savundugun toplum senin gibilere bu insanları vatan hayini olarak tanıttı...Şimdi savundugun insanlar toprakları satıyor yakında sende bende promosyon olarak gidecez satılan ülkeye,hiç merak etme...Ülkeyi bölmek isteyen bi grup varsa oda zorbalıkla şiddetle bişeyler yapmaya çalışan ülkücü zihniyetidir ve aşırı dinci zihniyetidir.Sana tek tavsiyem olur,oda şudurki; Bir Dönde Geriye Bak...
5 milyon Alman Markına milliyetçilik
Türkiye’deki dostlarımızı içinde bulundukları güç durumdan kurtarmak üzere, size 5 milyon altın Alman Markı (RM) iletilmesini emrettim. Bu parayı cömertçe kullanmanızı ve bana raporla durumu bildirmenizi rica ederim.”
Bu satırlar 5 Aralık 1942 yılında Alman Dışişleri Bakanı Ribbentrop tarafından yazılmış. Belgenin numarası 1526 ve üzerinde “gizli” ibaresi var. Gideceği adres ise Türkiye!
Alıcı Nazi Almanyası’nın Türkiye’deki büyükelçisi Von Papen...
Bu belge 1942 yılında 5 milyon Nazi altınının Türkiye’deki Nazi dostu faşistlere dağıtıldığını ispatlıyor.
Paranın çıkış tarihi de bugün net olarak biliniyor. Ribbentrop, 7 Aralık 1942 tarihinde, Orient Bank Müdürü Lebrecht ile görüşüp propaganda sorunları için adı geçen 5 milyon Alman markını bu amaca tahsis ediyor.
Berlin’den Ankara’ya gelen bu mektup bir çalışma tarzının ispatı. O dönemde çıkan onun üzerinde faşist derginin finansörlerinin kim olduğunun da...
Ama mesele burada bitmiyor.
Çünkü dönemin faşist dergilerinden Bozkurt’un 5 Mart 1942 tarihinde çıkan ilk sayısında bazı milliyetçilerin davaya ihanet ettikleri ve yabancı ülkelerden para aldıkları iddia edilmişti.
Ribbentrop’un mektubundan tam dokuz ay önce!
Para bölüşümünden rahatsız olduğu belli olan Bozkurt dergisinin bu haberi, Berlin’den Ankara’ya benzer mektupların daha önce geldiğinin ispatı olarak da düşünülebilir. Aralık 1942’den sonra da geldi mi? Muhtemeldir...
Ancak daha önemlisi savaştan sonra Alman marklarının ABD dolarlarıyla değişmiş olması galiba.
1960 sonrasında Türkiye’de faşistlerin eğitildiği kampları, faşistlere tedarik edilen silahları, kurulan derneklerin para kaynaklarını, çıkan yayınların parasının nereden geldiğini, NATO’yu, Gladio’yu, ABD’nin organize ettiği uluslararası kontrgerilla örgütlerinin Türkiye’deki uzantılarını unutmak mümkün mü?
Geleneğin eskilere uzandığı anlaşılıyor.
Türkiye’deki faşist hareketin devletle olan bağlarının sıkılığı biliniyor. Ama Türkiye’deki faşist hareketin emperyalist güçlerle çok geniş bir yelpazeye yayılan derin ilişkisini de kesinlikle ihmal etmemek gerekiyor.
Bunları ihmal etmeyince, faşistlerce bugün ve geçmişte sağa sola asılan Türk bayraklarının Alman markıyla, ABD dolarıyla satın alındığı ortaya çıkıyor. Faşistlerin eline ABD ve AB bayrağı işte bu yüzden çok yakışıyor.
SOL DERGİSİ MAYIS
2005
Chat Sitesine Giderken Yolunumu Şaşırdın Ne :yamukgul: :yamukgul:
Nasıl Bir Yazım TArzı :garibbak: :garibbak:
Adam Gibi Adammıs..
Adam Olsa Yapılan Katliamları Göz Önünde Bulundururda Bu Faşist,ırkçı Zihniyetin Bİr Parçası Olmaz... Yani İnsan Olsa ....
Siz kimsiniz onuda anlamış değilim kim sizin ekmeğinizi yemiş..
Biliriz Ülkücülerin Davalarını Mafyacılık oynamak, Cana Kıymak, Katletmek,.....
Bu mudur Dava Anlayısı,
Birde Profilinde Aleviyim Diye Yazıyor.. :cursing: :cursing:
Asıl SAna Sormak Lazım Senin Davan Nedir.. Yasanılanları Sineye ÇEkmek Ne Kadar Kolay Değilmi ...
bugüm üniverisitelerde sırf kürt oldugu için baskıya ugrayan arkadaslarımız var nedeni de su sacma sapan milliyetçilik(ülkücülük).....
deli gönül 21.12.2006, 12:43 arkdaslar genelleme yapmaın bnce bnm tanıdıım adam gbi adam dieceim ülkücü dostlarım var sonuna kdar türk milletini vatanını savunan davalarına ölümüne baglı mücadele eden insanlar bunlar eleştiriosunus en doal hakkınıs ama bisim topraımısda yasaıp bisim ekmeimisi yiip ülkemisi bölmek isteen insanlara bi bakın bnce asıl eleştirilmesi ve mücadele edilmesi gerekenler onlar!
Adam gibi adam çok komik valla.Kurtlar ne zamandır adam sınıfına giriyor.Dikkatli ol adam sandığın kurtlar pençelerini sana kullanmasınlar.Bence bilmediğin konularda yorum yapma.Adam olan katliamlar yapmaz ,cana kıymaz.Kan emici yaratıkları savunma.
Aleviyim diye yazıyo profilinde ama sanırım sen geçmişini bilmiyorsun.Eğer bilseydin böyle talihsiz bir yazı yazmazdın.Hoş yazın da zaten yaptığın yoruma benziyor.:p
aykudgöksun 21.12.2006, 14:26 burda önemli olan türk halkını savunmak veya savunmamak değil nası savunulduğu.eğer sen türkleri savuncam diye amerikanın yalakası olup kürtleri sırf kürt olduğu için kırıp dinini korumak için katliamlar yapıp aydnları öldürüosan senin ADAM GİBİ ADAM olmana imkan yok.(ki dikkat et senin ülkücü sandığın insanların %90'ı 9 ışığı bilmez.senin o ülkücü dediklerin dizilerin ve medyanın oyunlarıyla kudurmuş insanlardır.pardesü giymeyle tespih çekmekle siyasi görüş savunulmaz.)
12 Eylül darbesi ile kapatılan MHP hakkında savcılarca bir iddianame hazırlanmıştır. 12 Eylül öncesinde faşistlerce gerçekleştirilen katliam ve saldırılardan tutun da, partinin isim ve sloganlarını aşırdığı yerlere kadar pek çok ilginç bilgiyi içeren MHP İddianamesini bilgilerinize sunuyorum.
Kaynak: http://www.solgazete.net/images/MHP_iddianamesi.pdf
MHP üye ve yöneticileri bu yargılamalarda beraat etmemiş, dava zaman aşımına uğratılarak düşürülmüştür.
Sıkılmadan, üşenmeden okumanızı öneririm.
Ayrıca bir bilgi daha, sol yıllardır Çırpınırdı Karadeniz şarkısının bestesinin bir Ermeni halk türküsünden çalıntı olduğunu iddia ederdi. Bu halk türküsü elimde var. Oldukça yavaş söyleniyor ve ezgisinden bir ağıt olduğu izlenimini uyandırıyor.
Not: Çok uğraştım ama dosyayı bir türlü ekleyemediğim için linki veriyorum.
Reverend 23.12.2006, 15:50 Ülkücülük:Toplanıp adam dövmektir
Ülkücülük:Ezik milliyetçilik Yaparak diğer insanları yok saymaktır
Ülkücülük:Oylarını Para ile Başka Partilere SAtmaktır
Ülkücülük:Amerikan Yandaşçılığıdır
Ülkücülük:Kabadayılık yapmak,asmak kesmektir..
Ülkücülük:Gençleri ilme yönelteceklerine Kavgaya zorbalığa yöneltmektir
İşte ülkücülük bu yoldaşlar..
EŞİTLİK PARTİSİ 23.12.2006, 20:23 Değerli Canlar...
Ülkücülük TÜRKİYE'deki faşistlerin adıdır...
Bilirsiniz ki bazı değerler anlamsızlaşlaştırılmadan yada kirletilmeden emperyalistler ve onların yerli iş birlikçileri rahat edemezler.
Başlı başına ülkü kelimesi güzel çağrışımlar yapar ama faşistler tıpkı halkın yarattığı diğer değerlerde olduğu gibi bununda FAŞİZMLE eş değerde olmasını anılmasını sağlamışlardır.
Bunu Alman faşistlerinin ALMANYA'da Nasyonel Sosyalist Partisi adının içersinde SOSYALİST kelimesini koyarak yaptıkları gibi.
Asırlarca değer verilip yaratılan SOSYALİZM,Alman Faşistlerinin hemde Sosyalistleri katletmek üzere kurdukları bir partinin adına veriliyor.
Yine TÜRKİYE'de ALEVİLİĞİ yok etmeyi amaçlamış MHP nin ve onun resmi gayr-i resmi uzantılarının kullanmaya kaltıkları gibi...
Saygı ve Sevgilerimle
Bektaş ÇELEBİ
crewchif 24.12.2006, 13:14 hayvandan adam çıktığı görülmemiştir ama sen gördüğüne göre ya senin adamlık anlayışınıı yada onların hayvanlığını çok iyi irdelemek lazım
meryem demir 24.12.2006, 15:28 İnsanlığın görece bir kavram olduğunu var sayar isek, o zaman ülkücü zihniyete sahip kişilerede insan demekte bir sakınca yoktur. Ya insan, ya hayvan yada bitki olmaları gerekiyor. sonuçta hepsi canlı varlıkları temsil adiyor
İnsan olmanın ağır vasıflarını saymaya başladığımız andan itibaren, görecelikle başlayan insan kavramı, yerini, insan kıyımında ön saflarda olan, küçük yaştan itibaren çocuklarımızı madde bağımlısı hale getiren, fuhuş, mafya, faili meçhul yüzlerce cinayyeten sorumlu, üniversitelerde meydana gelen gerginliklerin her zaman baş rol oyuncusu, mitinglerde copu sallayacağı yeri çok iyi bilen ,Devletin üst kadrolarında bulunan ve kadrolaşma sonucu her yere girebilen ve devlet işlerini kendi leyhine çevirebilen, ve bugibi bir çok vasfı kendisinde bulabileceğimiz hatta dilimizin söylediği, fakat elimizin yazamadığı bir çok işide kendinde barındıran kişiler geliyor hep aklıma.Ben sadece insanım ve bu kişilere karşı yaptıkları baskılara, katliamlara, haksızlıklara karşı ayakta durabilmek dışında yapabileceğim birşey yok. Zaten başka birşeye de fırsat kalmıyor
5 milyon Alman Markına milliyetçilik
Türkiye’deki dostlarımızı içinde bulundukları güç durumdan kurtarmak üzere, size 5 milyon altın Alman Markı (RM) iletilmesini emrettim. Bu parayı cömertçe kullanmanızı ve bana raporla durumu bildirmenizi rica ederim.”
Bu satırlar 5 Aralık 1942 yılında Alman Dışişleri Bakanı Ribbentrop tarafından yazılmış. Belgenin numarası 1526 ve üzerinde “gizli” ibaresi var. Gideceği adres ise Türkiye!
Alıcı Nazi Almanyası’nın Türkiye’deki büyükelçisi Von Papen...
Bu belge 1942 yılında 5 milyon Nazi altınının Türkiye’deki Nazi dostu faşistlere dağıtıldığını ispatlıyor.
Paranın çıkış tarihi de bugün net olarak biliniyor. Ribbentrop, 7 Aralık 1942 tarihinde, Orient Bank Müdürü Lebrecht ile görüşüp propaganda sorunları için adı geçen 5 milyon Alman markını bu amaca tahsis ediyor.
Berlin’den Ankara’ya gelen bu mektup bir çalışma tarzının ispatı. O dönemde çıkan onun üzerinde faşist derginin finansörlerinin kim olduğunun da...
Ama mesele burada bitmiyor.
Çünkü dönemin faşist dergilerinden Bozkurt’un 5 Mart 1942 tarihinde çıkan ilk sayısında bazı milliyetçilerin davaya ihanet ettikleri ve yabancı ülkelerden para aldıkları iddia edilmişti.
Ribbentrop’un mektubundan tam dokuz ay önce!
Para bölüşümünden rahatsız olduğu belli olan Bozkurt dergisinin bu haberi, Berlin’den Ankara’ya benzer mektupların daha önce geldiğinin ispatı olarak da düşünülebilir. Aralık 1942’den sonra da geldi mi? Muhtemeldir...
Ancak daha önemlisi savaştan sonra Alman marklarının ABD dolarlarıyla değişmiş olması galiba.
1960 sonrasında Türkiye’de faşistlerin eğitildiği kampları, faşistlere tedarik edilen silahları, kurulan derneklerin para kaynaklarını, çıkan yayınların parasının nereden geldiğini, NATO’yu, Gladio’yu, ABD’nin organize ettiği uluslararası kontrgerilla örgütlerinin Türkiye’deki uzantılarını unutmak mümkün mü?
Geleneğin eskilere uzandığı anlaşılıyor.
Türkiye’deki faşist hareketin devletle olan bağlarının sıkılığı biliniyor. Ama Türkiye’deki faşist hareketin emperyalist güçlerle çok geniş bir yelpazeye yayılan derin ilişkisini de kesinlikle ihmal etmemek gerekiyor.
Bunları ihmal etmeyince, faşistlerce bugün ve geçmişte sağa sola asılan Türk bayraklarının Alman markıyla, ABD dolarıyla satın alındığı ortaya çıkıyor. Faşistlerin eline ABD ve AB bayrağı işte bu yüzden çok yakışıyor.
SOL DERGİSİ MAYIS
2005
gladyonun türk köpekleri bunlar.
başta ilk çıktıklarında bu şekilde değillerdi. türkçü milliyetçi çizgideydiler. işaretleri bozkurttu. dayak yerken yere düşünce "yetiş yer tanrısı" ayağa kalkıp saldıracakken "güç ver koru beni gök tanrısı" diye dua ederlerdi. bazıları eski türk dinine şamanlığa geçmişlerdi. bu haliyle bir sorun yok. ama ne zaman almanyadan destekli para ve akıl alıp bozkurtçuluktan 3hillalciliğe geçtiler, işte o zaman gladyınun türk köpekleri oldular. türkçü islamcı görüşü benimsediler.
soruyorum milliyetçimisin ümmetçimi hemen köpürüyorlar. ama bazıları milliyetçiyim din türkleri kötü etkiledi, emperyalizm kötü, deniz gezmişlere hayranım, alevi olsaydım keşke... gibilerinden laflarda duyduklarım oldu.
sonuçta düşünce temelinde herkesin fikri olabilir tutarlı oldukça.
ama kominizme karşı kurulmuş, tekyaptıkları solcu ve alevi öldürmek, adam yıkmak, yanar döner bir ümmetçi bir milliyetçi, zorba... insanları kimse tasnip edemez, yaptıklarını içine sindiremez.
onlara ne olduklarını sorun netleştirmelerini sağlayın, natonun tetikçileri olduğunu söyleyin, asalaya karşı yapıldı denilen şeylerin ne olduğunu sorun, ekonomik çözümlerinin ne olduğunu sorun, türklük için ne yaptıklarını sorun...
bakın nasılda çözülüyorlar. ama bunları tek başlarınayken sorun. zira köpek sürüsü gibi iseler ıssırırlar kızıp size:-)))
Reverend 26.12.2006, 20:22 arkdaslar genelleme yapmaın bnce bnm tanıdıım adam gbi adam dieceim ülkücü dostlarım var sonuna kdar türk milletini vatanını savunan davalarına ölümüne baglı mücadele eden insanlar bunlar eleştiriosunus en doal hakkınıs ama bisim topraımısda yasaıp bisim ekmeimisi yiip ülkemisi bölmek isteen insanlara bi bakın bnce asıl eleştirilmesi ve mücadele edilmesi gerekenler onlar!
Arkadaşım Bunların vatan millet sevgisinden anladıkları Sadece Türkleri yüce gösterip diğer milletleri yok sayarak katletmek,onların haklarını çiğnemektir..Bi asker öldüğünde sokaklarda Vatan bölünmez die naralar atan bu adamlar bilmezlerki onların yüzünden bu pkk war ve bu askerler onların yüzünden ölüyorlar..Onların ırkçılığı yüzünden..Zaten itten köpekten medet uman adamlardan sen ne hayır beklersinki..Alevi kardeşlerimzi,Kürt kardeşlerimizi katletmek isteyen onları ezmek isteyen bi vatan sevgisi olabilir mi?
Bende Türk'üm ama artık bunların yüzünden Türk'lüğümle gurur duyamıyorum..Benimde içimde milliyetçilik war..ama tam sınırında ne kendim zarar görüyorum nede karşımdaki..Milliyetçilik öyle bi çizgidirki bunun gerisinde kalırsan kendi benliğini,özünü unutursun yok bu çizgiyi aşarsanda karşındakini unutrsun ki buda sana Pkk olarak geri gelir..
Onun çin kimse bunları savunmasın..Irkçılık dünya tarihinde ezelden beri hakim olduğu topluma ölüm ve acı getirmiştir yararını gören adam ben daha tanımıyorum..İşte Naziler İŞTE KATİL AMERİKA..
Lazoşa_62 26.12.2006, 20:45 arkdaslar genelleme yapmaın bnce bnm tanıdıım adam gbi adam dieceim ülkücü dostlarım var sonuna kdar türk milletini vatanını savunan davalarına ölümüne baglı mücadele eden insanlar bunlar eleştiriosunus en doal hakkınıs ama bisim topraımısda yasaıp bisim ekmeimisi yiip ülkemisi bölmek isteen insanlara bi bakın bnce asıl eleştirilmesi ve mücadele edilmesi gerekenler onlar!
Güzel kardeşim;Yaşın itibarı ile insan ilişkileri ile idolojiyi birbirinden ayır edemiyorsun.O iyiler yine senin olsun ve iyi olmak güzel şey.
Ya sen alevi,aydın veya devrimci bir ailenin çocuğu değilsin. Eger alevi isen sana ülkücülerin hayat felsefesini kavramını,dünya gürüşüne ve yaptıkları katliamları sana anlatmayan annen,baban ve alevi çevren gerçekten alevi değildir.
Belkide Kuzu postuna bürünmüş bir kurt da olabilirsin.Değilsen;
1-Ülkücülerin dünyaya ve insana bakış açısını oku.
2-Bu güne kadar yaptığı katliamları oku ve araştır.
3-Mafya,çete,kadın pazarlama,haraç ve cinayşetlerin arkasındakı ülkücüleri bir araştır
4-Tek saf ırktan başka insana yaşama şansı tanımayan bu ırkçıları iyi oku.
İkili ilişkilerde sen iyisi karşıdakı insanda ikili ilişkilerde iyi olabilir.Bu ikili ilişkiler toplumsal düşünce ve yaşam açısında farklı olur.
ilkay123 02.01.2007, 18:57 Düsünce ve idooloji de karsi olmama ragmen mhp lilere ülkücü demek bana ters geliyor ülkücü olmak ile mhp li olmak bence ayni sey degildir.mhp liler kendilerini ülkücü olarak görüyorlarsada bence degillerdir.mhp yi iki bölümde incelersek Türkes öncesi ve sonrasi diye.Bazi kesimler özellikle askerde sehit düsen kesimin, yakinlari pkk yi sol kesimin destekler söylevleri nedeniyle,bu partiye taraftar oldugu dogrudur. Bu kesimin mhp nin ne oldugunu bilmeyen kesimdir.12 eylül öncesi mhp ile bugunku mhp arasinda daglar kadar fark vardir.Sol kesimin her sehit cenazesinde yer almamasi sonrasinda bir kac figüran mhp linin "SEHITLER ÖLMEZ....."solaganlari kac aileyi bu partiye yakinlastirdigini irdelemek gerek.mhp yi bilmeden tanimadan ben mhp li ülkücüyüm diyen kimseler vardir bu nedenledir ki tüm ben ülkücüyüm diyenleri ayni kefene koymamak gerek diye düsünüyorum.12 Eylül öncesi cok acilar cektik cok bu acilari unutmadan bu acilardan ders cikararak insanlari öyle degerlendirmek gerekir .saygilarimla.
pastoralsenfoni 02.01.2007, 20:07 mhp deyince o kadar çok şey yazabilirim ki!o insanlar hakkında üniversiteye gitmeden önce çok şey biliyordum fakat üniversiteye gidince hiçbir şey bilmediğimi anladım.onların nasıl varlık olduklarını anlatsam bitmez içimdekiler.nietsche okuyorsun diye ateist olduk,kürt arkadaşlarla konuşuyoruz diye pkk lı olduk,türkü söyledik diye vatan aleyhine küfretmiş olduk,ramazanda kızlı erkekli oturduk diye ahlaksız olduk,1 mayıs için bile bir sürü olay çıkardılar....
ama onlar öyle cahiller ki kendi ideolojilerini bile bilmezler,hayatında ilk kitabı üniversitede okumuş insanlar var aralarında.yargısız insan suçlayan,ahlaktan bahsedip ahlaksız bir şekilde yaşayan,vatan millet sakarya.. diyerek vatanı soyan devlet malına zarar veren,milletini en başta satan,sürü zihniyetidir mhpliler.
musa özden 02.01.2007, 22:37 mhp ülkücüler ne yaptıklarını zannediyorlar anlamış degilim hangi zihniyet herhangi bir milletin en üstte oldugunu söyleyebilir veya bütün ırkların üstünde tutmak için bi çaba harcar.ülkücülerinde yaptıkları bence boşuna çünkü bu bi görüş degil düşünce biçimi degil sadece o ortamda bulunduklarından dolayı o görüşü savunmak istiyorlar ve üzülerek şunu söylüyorum ki daha ülkücülügün ne oldugunu bilmeyip öncü gibi gözükenler var
odtülü aslan 03.01.2007, 12:41 Yürekli insan yazdıklarına bire bir katılıyorum.Benim anlamadığım böyle bir konun açılması.Bu forum sitesinde %99,9 Ülkücülüğü ve ülkücü mafyayı çok iyi biliyor.
Ben faşistlerle yaptığım her konuşmada ülkücülüğü onlardan daha iyi bildiğimi öğrendim.Zaten onların ideoloji olarak benimsedikleri Dokuz Işık tamamen Hitlerin kavgam kitabından özenilerek yazılmıştır.
Senin için arkadaşlar gerekeni söylemişler.
usLanmaz62 03.01.2007, 13:04 Evet bir çok ülkücü tanıdım herkes gibi.Adam gibi adam göremedim içlerinden.Bazen adam gibi adam oluyorlardı.Evet oluyorlardı.Bilmedikleri siyaset kavramının içine girmedikleri zaman,insanların inançlarına özgür fikirlerine çirkince saldırmadıkları zaman adam gibi adam oluyorlardı küçük bir kısmı.Ama siyaset yapmaya kalkışınca gözümde hiç bir değerleri kalmıyorlardı.İnançlara bu kadar saldıran kendilerine yorum yapılınca bu kadar hırlayan başka bir topluluk görmedim hayatınca.Şiddete başvurup liselerdeki gençleri,bilinçsiz gençleri kendi yanlarına çekiyorlar.Yani kısaca bir çeteleşme hareketidir ülkücülük bana göre.
Başlangıçta ulusçu, bağımsızlık yanlısı, ümmet kimliğinden sıyrılmaya çabalayan Türk milliyetçiliğinin hali ibretliktir.
Önce Osmanlıcı , sonra ümmetçi , hiç birinin tutmadığını görünce milliyetçi kesilen İttihat Terakki kadroları Türk milliyetçiliğinin de kaderini belirlediler. Ermeni-Süryani-Yezidi-Helen-Kürt katliamlarıyla Anadolu'da etnik merkezli bir vatan kurma sevdası Kurtuluş Savaşıyla antiemperyalist bir nitelik kazandıysa da bu uzun sürmemiştir.
Varlık vergisiyle ve 2. Dünya Savaşı yıllarında Nihal Atsız'larla kafatasçılığa dönüşen, Türk Milliyetçiliği (bu dönemde Atsız elinde garip bir cetvelle insanların kafataslarının ölçümlerini yapar, elde ettiği sonuçları bir formülle hesaplayıp yüzde kaç Türk olduklarını söyleyiverirdi) ABD'de gayri nizami harp eğitimi alan Türkeş ile birlikte içine İslamcılığı da dahil ederek daha geniş bir toplumsal tabanlı faşizme dönüşmüştür. (Aynı dönemde İstanbul'da Tan matbaasına saldıran faşistler ülkenin tek muhalif sesini de susturmuşlardır, Sebahattin Ali Bulgar sınırında öldürülmüş, Nazım Hizmet ardı kesilmeyen hapis cezalarıyla karşılaşmıştır)
Bu faşist kuruluşlar kendi varlıklarını "tehdit" kavramı üzerine oturtmuşlardır (Milli Türk Talebe Birliği, Komünizmle Mücadele Dernekleri vs.)
70'lerin ortalarına kadar bu tehdit Sovyet Rusya ve ülkedeki demokrat-sol görüşlü insanlar olarak değerlendirilirken bu gruba geçmişteki etnik-dini temizlik anlayışının devamı olarak Aleviler de dahil edildi. Ancak görünen odur ki, Çorum ve Maraş'ta yapılan katliamlar, Malatya'da başarısız olan provokasyon esasen yapılması planlanan faşist askeri darbeye zemin hazırlamayı planlamaktaydı. Nitekim, Konya'daki MSP mitingini bahane etsede, paramiliter faşist gruplar eliyle yapılan kitle katliamları 12 Eylül generallerinin darbeyi haklı gösterme çabalarında güçlü birer argüman olarak kullanıldı. Kullanıldı çünkü 12 Eylülle birlikte bu katliamlar ve katliam provaları da şıp diye kesiliverdi.
Dönemin Ankaradaki CIA İstasyon Şefinin "bizim oğlanlar" dediği 12 Eylül generalleri Türkeşin deyişiyle içerdekilerin iktidardaki fikirlerinin cisimleriydiler (Türkeş, "biz içerdeyiz fikrimiz iktidarda" demişti).
Yani başlangıcında antiemperyalist-bağımsızlıkçı bir niteliği de olan Türk milliyetçiliği 70-80 yıl sonra, antiemperyalist-bağımsızlıkçı fikirleri (68'de solun çıkış taleplepleri bunlardı) yok etmenin maşasına dönüşüvermiş, özellikle Türkiye'deki Amerikan çıkarlarının korunmasında emperyalistlere gönüllü uşak olmuşlardır. ABD filosunu protesto eden öğrencilere cuma çıkışında saldıran faşistler onlarcasını yaralamış, birini de öldürmüştür. Yani kendinde kendi karşıtını yaratmıştır. Bugünkü sözde Amerikan karşıtlıkları bütünüyle ABD'nin Ortadadoğu politikası nedeniyle K.Irakta bir Kürt devletinin kurulmasını desteklemesinden ileri gelmektedir. Yıllarca gönüllü uşaklık yaptıktan sonra bu durum onları çok üzmüşe benziyor zaten.
Kanımca, milliyetçiliğin en önemli açmazlarından biri de buradadır. Başlangıçtaki amacının karşıtına dönüşme eğilimindedir.
Diğer ülkelerdeki paramiliter faşist grupların genellikle milliyetçi argümanları kullanmaları şans eseri olmasa gerekir.
Bugün MHP ve merkez sağdaki diğer partilerde somutlaşan faşizan Türk milliyetçiliği varlığını "Kürt tehditi" temelinde tanımlıyor (Yeni Çağ yazarı Ümit Özdağ gibiler batıda girişilecek Kürt katliamlarının teorisini yapmaktadır, ülkücü gençlere hedeflerini daha titiz seçmelerini önermektedir). İşte forum üyelerinden birinin yazısında sözünü ettiği " ekmeğimizi yediler, vatanımızı bölmek istediler" sözünün aslı da budur.
Milliyetçi ideolojilerin bu taşıdığı açmaz ve sığlık, Türk milliyetçiliğinin vardığı faşist aşamayla ilgili olmasa bile Kürt milliyetçiliği temelinde siyaset yapan gruplar için de riskler barındırmaktadır.
Affetmekyok 13.01.2007, 18:07 Bu güne kadar alevi olupta ülkücü olan bi insan görmedim.. Aleviliğin özüyle tamamiyle zıt şeyler var milliyetçilikte..
:):)Bu kadarmı cahilsin.Ülkücü camianın en sevilen sanatcılarından Osman Öztunç Alevi değilmidir.Türk-İslam safında en önde bulunanlarda Erdal bey Alevi değilmidir.Ve her fırsattada Alevi olduklarını söylerler.Şarkılarındaad bu kültür vardır.Hiç bir Ülkücünün onlara neden Aleviyim diyorsun veyada sen Alevisin git dediğini görmedim.kimsede görmedi.
Osman adında ALevi olmaz. Alevilerden oy koparmak için yapıyorlar.
Ayrıca üslubunuza dikkat edin...
Affetmekyok 13.01.2007, 18:12 Ayrıca bu silahlar mafya vs satılmıs basının işidir.Evet Abdullah Çatlı olayı var.Ancak o devleti ne dediyse onu yaptı.Hatta üst yetkililer seneler sonra acıkladı.Yurtdısında Kendiinini farkettirmemek için eğlenceli avruplalılar gibi eğlenceli hayat sürmesi.Devletin görev verdiği halde ne silah nede para yardımı yapmaması.Üstüne üstlük Avrupa da sat ve paranı cıkar diyerek uyusturucu yollandığı iddiası Ülkücülere böyle denmesine sebebp oldu.Cludionun Türk tetikçisini okyuyup yorum yapmayalım.Kurtlar vadisini izleyip Ülkücülere sıfat yakıstırmayalım.Eğer biz katilsek sözde devrimcilerde öyle.
Neden hep ölen hapishanede ölen devrimcilerden solculardan bahsediliyorda.Ölen 40 bin Ülkücüden bahsedilmiyor.
Ayrıca Ülkücülük ırkcılık değildir.Ülkücülük kafatası milliyetçiliği değil.Kültür Milliyetçiliğidir.
Affetmekyok 13.01.2007, 18:13 Osman adında ALevi olmaz. Alevilerden oy koparmak için yapıyorlar.
Ayrıca üslubunuza dikkat edin...
:):)Ama kendisi Alevidir.Şarkılarını dinleyin.Hep o çizgi vardır.Kendisi Aleviyim deikten sonra bize ne düşer.Üstelik Osman Öztunç oy koparmak için şarkı yapmaz.Yani MHP Alevilerin oyunu almak için düşüncelerini satmaz.Oyu alınacak daha çok kişi topluluk var.Alevilerden önce.Ülkücü diğer partiler gibi.
Ülkücüler...:)
Birzamanlar CİA'nın uşakları, Yavuz'un askerleri, Emevilerden el almış Alevi düşmanları..
Hayatımda okumadan etmeden bir konu hakkında bu kadar yorum yapan bir kesim görmedim.. Ülkücüler Kitap okumaktan aciz bir kesimdir.
Affetmekyok 13.01.2007, 18:19 :):)Kitap okuruz.Kafanızdaki eski Ülkücü imajını silin.Size Mhp nin merkezindeki kadrosundakileri sayayımmı.
9 Profesör
7 Doçent
12 Doktor Ünvanlı kişi.Ve bu ünvanlara gelmek için neler yaptığını biliyoruz.En azından sizin gibi ilginç kelimeler kullanarak karsımızdakinden daha iyi konusuyormusuz gibi yapmıyoruz.En basiti;Ulusal Komrador Değil Ulusal Sol misali adam gibi esaret demezler cevirirlerde cevirirler
:):)Ama kendisi Alevidir.Şarkılarını dinleyin.Hep o çizgi vardır.Kendisi Aleviyim deikten sonra bize ne düşer.Üstelik Osman Öztunç oy koparmak için şarkı yapmaz.Yani MHP Alevilerin oyunu almak için düşüncelerini satmaz.Oyu alınacak daha çok kişi topluluk var.Alevilerden önce.Ülkücü diğer partiler gibi.
Seviyeli düzeyli oldukdan sonra tabiki zararı yok Alevi hissediyorsa kendisini elbette saygı duyarız.
Ancak tarihe baktığımızda Maraş ve Çorum katliamlarını görüyoruz bunları yapanlar bizzat ülkücülerdir bunalrı da düşünmek lazım. Bu tarz katliamları yapmasalar her kesim sıcak bakabilirdi ancak Alevilere yönelik bu katliamlarda MHP nin parmağının bulunması bizim MHP ye soğuk bakmamıza neden oluyor.
O artık Alevi değildir.. Alevilikte Milliyetçilik yoktur.. Ülkücülük Alevi Felsefesine terstir.. Fakat bir Sünni, Şia rahat Ülkücü olabilir ama Ülkücüyüm diyen Aleviler, Alevilikten çoktan çıkmıştır.. Onların gittikleri yol Alevi Felsefesine terstir.. Kaldı ki sizler Türklük ile Aleviliği sakın bağdaştırmaya kalkmayın.Çünkü Alevilik Türklüğünde tekelinde değildir.
Affetmekyok 13.01.2007, 18:25 O artık Alevi değildir.. Alevilikte Milliyetçilik yoktur.. Ülkücülük Alevi Felsefesine terstir.. Fakat bir Sünni, Şia rahat Ülkücü olabilir ama Ülkücüyüm diyen Aleviler, Alevilikten çoktan çıkmıştır.. Onların gittikleri yol Alevi Felsefesine terstir.. Kaldı ki sizler Türklük ile Aleviliği sakın bağdaştırmaya kalkmayın.Çünkü Alevilik Türklüğünde tekelinde değildir.
Belki felsefesi Ülkücülüğe ters olabilir normaldir.Ama bazılarının Alevi olan hiç kimse Ülkücü olmaz oylede biri yoktur.sözüne karsı yazdım.
Sevgi Erkan 13.01.2007, 18:51 Ayrıca bu silahlar mafya vs satılmıs basının işidir.Evet Abdullah Çatlı olayı var.Ancak o devleti ne dediyse onu yaptı.Hatta üst yetkililer seneler sonra acıkladı.Yurtdısında Kendiinini farkettirmemek için eğlenceli avruplalılar gibi eğlenceli hayat sürmesi.Devletin görev verdiği halde ne silah nede para yardımı yapmaması.Üstüne üstlük Avrupa da sat ve paranı cıkar diyerek uyusturucu yollandığı iddiası Ülkücülere böyle denmesine sebebp oldu.Cludionun Türk tetikçisini okyuyup yorum yapmayalım.Kurtlar vadisini izleyip Ülkücülere sıfat yakıstırmayalım.Eğer biz katilsek sözde devrimcilerde öyle.
Neden hep ölen hapishanede ölen devrimcilerden solculardan bahsediliyorda.Ölen 40 bin Ülkücüden bahsedilmiyor.
Ayrıca Ülkücülük ırkcılık değildir.Ülkücülük kafatası milliyetçiliği değil.Kültür Milliyetçiliğidir.
Sayın Affetmekyok,
Ülkücü olabilirsiniz.Ülkücülüğü sadece kitaplardan bilmiyoruz.Yıllardır yaşanan olaylar yaptıkları katliamlar unutulmadı.Şimdi şirin mi göstermeye çalışıyorsunuz.Burası ülkücüleri savunup koruyacağınız bir yer değildir.
odtülü aslan 13.01.2007, 19:03 Ayrıca bu silahlar mafya vs satılmıs basının işidir.Evet Abdullah Çatlı olayı var.Ancak o devleti ne dediyse onu yaptı.Hatta üst yetkililer seneler sonra acıkladı.Yurtdısında Kendiinini farkettirmemek için eğlenceli avruplalılar gibi eğlenceli hayat sürmesi.Devletin görev verdiği halde ne silah nede para yardımı yapmaması.Üstüne üstlük Avrupa da sat ve paranı cıkar diyerek uyusturucu yollandığı iddiası Ülkücülere böyle denmesine sebebp oldu.Cludionun Türk tetikçisini okyuyup yorum yapmayalım.Kurtlar vadisini izleyip Ülkücülere sıfat yakıstırmayalım.Eğer biz katilsek sözde devrimcilerde öyle.
Gerçekten ülkücülüğü öyle bir kurgulamışsınki insanın ülkücü olası geliyor.Lütfen sen bu palavralarını paylaşacak kafası boş insanlar bul.Çünkü burda bunlara kanabilecek insan yok.Emeğine yazık.
SivanA SimyacI 13.01.2007, 19:09 Ülkücülere acıyorum çok yazık kapitalist düzenin faşizim yan başlığının bir kurbanı olmuşlar.Farkında değiller adeta vücutlarından sevgiyi aforoz etmişler.Oysa bilmiyorlar sevgiden yoksun oldukları için diğer dünya milletlerine saygı duymuyor ve kendilerini üstün görüyolar.Bir kısımda da üzüldüğüm bu ülkücü arkadaşlar bir de müslüman ne diyor Kuran-ı Kerim kısaca tüm insanlara saygılı ol bencil olma bu cinsden cümlelerde içermiyormu?Ülkücü dostlarım ne yazıkki dinden de kopmuşlar :)
aykudgöksun 14.01.2007, 14:03 aleviler felsefelerinden dolayı hep sola yakın olmuşlar ve olacaklardır.sizin o bilmem kaç doçent profesör ve doktorunuzun çoğunun nasıl oralara geldiğiyle ilgili de bazı şüphelerim vardır.çünkü bilime sevgiye insanlığa karşı olan bir düşünce sahibi olan biri profesör olamaz.diyorsunuz ki kurtlar vadisini izleyerek ülkücüleri öyle görmeyin.e iyi de ülkücülerin %90(belki daha fazladır) ülkücülüğü o dizideki gibi düşünüyor.kendi yandaşlarınızı eğitmeden bizi eğitmeye çalışmayın.milliyetçilik emperyalizmle birlikte güçlenmiş,sosyalistlerin kapitalistlere kapitalistlerin de sosyalistlere karşı savaş silahı olarak kullanılmış ve küreselleşmeye karşı bir tepki olarak ortaya çıkmış bir olgudur.bir ideoloji değildir ve bir ideolojinin sahip olabileceği vasıflardan yoksundur.gerek de yoktur:D
Affetmekyok 14.01.2007, 18:07 Sayın Affetmekyok,
Ülkücü olabilirsiniz.Ülkücülüğü sadece kitaplardan bilmiyoruz.Yıllardır yaşanan olaylar yaptıkları katliamlar unutulmadı.Şimdi şirin mi göstermeye çalışıyorsunuz.Burası ülkücüleri savunup koruyacağınız bir yer değildir.
Kanıtlayamadığınız şeyleri konusmayın.İkincisi Ülkücüler girip evlerimi yaktı.Neden ölen 40 bin Ülkücüden hiç bahsedilmiyor.
:):)Kitap okuruz.Kafanızdaki eski Ülkücü imajını silin.Size Mhp nin merkezindeki kadrosundakileri sayayımmı.
9 Profesör
7 Doçent
12 Doktor Ünvanlı kişi.Ve bu ünvanlara gelmek için neler yaptığını biliyoruz.En azından sizin gibi ilginç kelimeler kullanarak karsımızdakinden daha iyi konusuyormusuz gibi yapmıyoruz.En basiti;Ulusal Komrador Değil Ulusal Sol misali adam gibi esaret demezler cevirirlerde cevirirler
saydıgın profların docentlerin bir cogu 12 eylül den sonraki sözde proflardır. buınu bilmeyende yoktur sanırım :)
Affetmekyok 14.01.2007, 18:13 Ülkücülere acıyorum çok yazık kapitalist düzenin faşizim yan başlığının bir kurbanı olmuşlar.Farkında değiller adeta vücutlarından sevgiyi aforoz etmişler.Oysa bilmiyorlar sevgiden yoksun oldukları için diğer dünya milletlerine saygı duymuyor ve kendilerini üstün görüyolar.Bir kısımda da üzüldüğüm bu ülkücü arkadaşlar bir de müslüman ne diyor Kuran-ı Kerim kısaca tüm insanlara saygılı ol bencil olma bu cinsden cümlelerde içermiyormu?Ülkücü dostlarım ne yazıkki dinden de kopmuşlar :)
Acınacak halde olan bizler değil maalesef ki sizlersiniz.Fikriniz bir ara
belki herkesin kafasında güzel şeyler edinmiş olabilir.Ama uyandı bu millet.Kanmıyor o yüzden halk sizin gibileri gördüğünde artık yaklsamıyor.O yüzden size yaklasmıyor.belli oldu sizin işinizde sahtekarlıklarınız.
Ayrıca Ülkücülük kendi milletinin direk üstün olduğunu savunmaz.Bu Atsız ve savunucularının fikridir.Ki Atsız Ülkücüleri hiç sevmezdi.Eğer insanlara saygımız olmasaydı.Irkcı Atsız ve taraftarları gibi Türklerin yasadığı her yerden diğer milletlerden kişileri öldürmeyi düşünürdük.Ve bunu düşünseydik emin olun kimse kalmazdı.Bizimkisi Kültür Milliyetçiliğidir.Kafatası milliyetçiliği değil.Gelenek,Töre,İl,Kültür,Ve tarihteki Türk-İslam Hedefleri bizi olusturan olgulardır.
Affetmekyok 14.01.2007, 18:14 saydıgın profların docentlerin bir cogu 12 eylül den sonraki sözde proflardır. buınu bilmeyende yoktur sanırım :)
Sözde prof nasıl oluyor acıklarmısın:):) İlkokul diplomasoylamı geliyorlar:komik
alevi_murat24 14.01.2007, 18:16 Kanıtlayamadığınız şeyleri konusmayın.İkincisi Ülkücüler girip evlerimi yaktı.Neden ölen 40 bin Ülkücüden hiç bahsedilmiyor.
sorması ayıp olamasa bu 40 bin ülkücü nun nerede ölmüş:o bir kaç örnek verin de bizde bilelim ben düşünüyorumda aklıma bir türlü gelmiyor.
Sözde prof nasıl oluyor acıklarmısın:):) İlkokul diplomasoylamı geliyorlar:komik
şimdi anladım sizi gercekten olan bitenlerden bi habersizsiniz .. bunuda bilmiyorsan diyecekbişey yok..
12 eylül faşit cuntasından heberin vardır o halde ülkücüler kitap okur diyorsun ya bence oku...
kimler nasıl prof olmuş kitaplardan oku herşeyi böyle tepeden inme armut piş agzıma düş degil okuuuu
Affetmekyok 14.01.2007, 18:20 sorması ayıp olamasa bu 40 bin ülkücü nun nerede ölmüş:o
Nerede mi? Sokaklarda darağacında.Hakimler durum eşitlensin diye öldürdükleri her solcu için bir Ülkücü öldürmüşlerdir.
Öldürdükleri her Ülkücü içinde bir Solcu öldürmüşlerdir.
E tabi birde solcular tarafından toplu işkenceye maruz kalanlar var.
Bunların içinde suanki Ülkücü bir kaç sanatcıda var.
Affetmekyok 14.01.2007, 18:23 şimdi anladım sizi gercekten olan bitenlerden bi habersizsiniz .. bunuda bilmiyorsan diyecekbişey yok..
12 eylül faşit cuntasından heberin vardır o halde ülkücüler kitap okur diyorsun ya bence oku...
kimler nasıl prof olmuş kitaplardan oku herşeyi böyle tepeden inme armut piş agzıma düş degil okuuuu
Madem bu adamlar senin dediğin gibi okumus bu 600 sayfalık onlarca kitabı internetten alıntı yaparak yazmadılar.Ve bu kitapları sıradan kişiler kolay kolay yazamaz.Lütfen kafanızdan senaryolar yazmayın:)
Sevgi Erkan 14.01.2007, 18:31 Kanıtlayamadığınız şeyleri konusmayın.İkincisi Ülkücüler girip evlerimi yaktı.Neden ölen 40 bin Ülkücüden hiç bahsedilmiyor.
Kanıt istiyorsan fazla yorulmana gerek yok. Gözlerini açman yeterli.
Evet haklısın ülkücüler girip evleri yaktılar.Maraş katliamında acımasızca insanları kepçelerle toplu mezarlara gömdüler.Bunların canlı tanıkları var.Köşe başlarında nice aydınları pusuya düşürüp öldürdüler.
alevi_murat24 14.01.2007, 18:31 Nerede mi? Sokaklarda darağacında.Hakimler durum eşitlensin diye öldürdükleri her solcu için bir Ülkücü öldürmüşlerdir.
ben bunun tersine oldugnu biliyorum ne yazıki. devlet güçleri son zamanda kimin yanında oldugunu dahada ortaya cıkardı ne yazıki. linç edeni degil linç edilmek istnen lere kelepce ve jopu vura vura götürüp. ülkücülerin ise yallah bismillah nagralarına öazel iti naile koruması ilginçliktir
Sevgi Erkan 14.01.2007, 18:34 Nerede mi? Sokaklarda darağacında.Hakimler durum eşitlensin diye öldürdükleri her solcu için bir Ülkücü öldürmüşlerdir.
Kim anlatıyor sana bu hikayeleri?
Hangi devletin fanatiz mi? Hangi bayrak? Bu ülkeyi tabiki seviyoruz ancak, bu ülke yıkılacak!!! BUtopraklarda kurulan selçuklu yıkılmadı mı, osmanlı yıkılmadı mı? Ve her defasında bu halklar hep beraber yeniden ayağa kalkmadı mı? Biz bu halkları seviyoruz ama kimseyi ayırmıyoruz ; kürt,laz, çerkez diye... Kimseyi daha çok ya da daha az sevmiyoruz!!
Gereksiz bir şovanizmden başka bir şey değildir!
Benim için bir muammadır!!!!
cenk2484 14.01.2007, 18:38 söylenenlare ve kağıt üstündekilere bakmamak lazım icraatlara bakalım
önüne gelen kendini kusursuz, kahraman gösteriyor
çorumda maraşta sivasta gazi mahallesinde katledilen kardeşlerimiz kimlerin icraatları sonunda öldüler??? alevi olup da ben ülkücüyüm diyen bir alevi olamaz olsa olsa ya balık hafizalı aptal yada paraya karşı kendini davasını satan dönektir.boynumuza sevdiklerimizin sazlarını kılınçlarını resimlerini takıyorsak.kafamızda onların düşüncelerini kalplerimizde onların duygularını taşıyalım.dönen dönsün ben dönmezem yolumdan.
alevi_murat24 14.01.2007, 18:39 Kanıtlayamadığınız şeyleri konusmayın.İkincisi Ülkücüler girip evlerimi yaktı.Neden ölen 40 bin Ülkücüden hiç bahsedilmiyor.
http://img409.imageshack.us/img409/8727/maras6dh2ro0.jpg (http://imageshack.us)
bu bir şeyin kanıtı ola bilimi. eyerb yok diyor isen daha kanıtn cok
Affetmekyok 14.01.2007, 18:44 Peki ölen Ülkücülerin hesabınıda siz verin.
Lazoşa_62 14.01.2007, 18:45 Kanıtlayamadığınız şeyleri konusmayın.İkincisi Ülkücüler girip evlerimi yaktı.Neden ölen 40 bin Ülkücüden hiç bahsedilmiyor.
Affetmekyok;adındada bilindigi gibi ülkücü olduğun belli.Çünkü ülkücülüktede affetmek veya bağışlama yok.
Sen biraz okudum dedigin 9 ışık dışında turancılık vekızılelma kitaplarını oku ki ülkücülükle aleviligin,insanlığın ne kadar ters düştügünü görürsün.
Kanıtmı istiyorsun Senin devlet arşivlerinde çooooook.
Maraş Katliamı: Maraş katliamının birinci derece sorumlu ve suççlusu Ülkücülerin başbuğu Alparslan Türkeş,İsmini anımsamadığım bir Millet vekili 2 mit adamı ve bir avukattı.bu kanıt bir.
Malatya; Malatyada Hamida Her kesimce sevilen ve MHP ülkücülerin bir numaralı adamı idi.Hamidonun ülkücülere ters düşmesi ile Birzat Türkeş tarafından verilen bir emir ile ve ankaradan Ülkücüler tarafından Gönderilen bombalı paket ile yok edildi.Arkasından Solcular propağandası yapıldı ve alevilerin canına kıydılar.Bu kanıt iki.(Bu olayın canlı ve o dönemde Malatyada okuyan 18 yaşlarında biriydim)
Sivas Ve Çorum:Burdaki alevi katliamlarının arkasında yine ülkücüler vardı.Devletin arşivlerinde ve hala devletin medyasında yayınlanmaktadır.
Sana yanlış anlatmışlar 40 ülkücü değil.Ülkücülerin öldürdügü,yaktığı mazlum alevi ve solcu ların sayısıdır.
Bu forumun sade bir üyesi olarak sana şunları söyliyorum ve tavsiye ederim.
Ülkücülük ile alevilik zıt bir görüştür.
Alevinin Ülkücüsü olmaz ve olması mümkün değildir.
Ülkücülük radikal bir islamcılık çizgisinden ödün vermemiştir.
alevi_murat24 14.01.2007, 18:47 Peki ölen Ülkücülerin hesabınıda siz verin.
ya senin dediklerin 40,000 kişi nerede öldü .
ama ülkücülerin öldürdükeleri yerleri saya bilirim. maraş sivas malatya amasya çorum gazi faili meçullerin kayıtları yok. işkence edilereek ölenlerin sayısı yok . eger bu ülkede 40,000 ülkücü öldü ise 200,000 alevi solcu öldü. bu 40,000 ülkücüyü daha kanıtlamadın bekliyoruz
alevi_murat24 14.01.2007, 18:54 Peki ölen Ülkücülerin hesabınıda siz verin.
ya senin dediklerin 40,000 kişi nerede öldü .
ama ülkücülerin öldürdükeleri yerleri saya bilirim. maraş sivas malatya amasya çorum gazi faili meçullerin kayıtları yok. işkence edilereek ölenlerin sayısı yok . eger bu ülkede 40,000 ülkücü öldü ise 200,000 alevi solcu öldü.
http://img409.imageshack.us/img409/1630/maras4dq4al2.jpg (http://imageshack.us)
http://img409.imageshack.us/img409/5672/maras3jf8ba4.jpg (http://imageshack.us)
alevi_murat24 14.01.2007, 18:55 Bu bahsettiğim olay azda olsa eskiydi.Bundan 6 ay once doner bıcağıyla belini ortadan ikiye yardığınız Okul baskanına ne demeli.Size günümüzdeki katliamlarınızı gösteriyorum.
ülkücüler bunu hemen her üni versitede yapıyor basında sizin yandaşınız olunca açıga cıkmıyor. erzincan merkezde bir tane cem evimiz var onu basmaya geldiler senin gibi düşünen ülkücüler baktılar yapamayacaklar kuyrugu kıstırıp gitttiler.
ülkücü tek başına bir hiç ama bir gurup olunca cengaver ama dişine göreye degil tek yakalayınca polis yanında olunca .
milliyetcilik yaparlar sagdece şehit cenazesinde başka yok diger yanda çeteler kyrup mafyacılık oynarlar. bir çogu yani arkaya dayı kazanıp bir namsalmak için .
adam yakarsınız allaahu ekber dersiniz . ama alllahın işine karıştıkgınızı bilmezsiniz.
daha çok örnek verile bilir ama sen bu ülkücü lügü birazda tarfsız olarak bir tereziye koy anlayacaksınki nekadar yanlış bir inanış sagdece sertlik baskı üzeri,ine kurulmuş bir inanış
Affetmekyok 14.01.2007, 18:59 Sanki bizimki cıkıyor.Liselerde kim ocak baskanı olursa bir kere kursunlanıyor.40 biN Ülkücü nerede öldü diyorsunuz.Darağcında öldü.Bunların kayıtları zaten mvcut.her solcunun yanında bir de Ülkücü her Ülkücünün yanında bir solcu ölmüştür.Birde Dursun Önkuzu gibi içine hava vererek öldürdükleriniz var.Hep oku diyorsunuz ya sizde okuyun.Ülkücü Şehidler albümü vardır.Bazı gazetelerde her gün Ölen Ülkücülerin resimlerini koyarlar.Her gün en azından 5-6 isim vardır.Bu adamlar kendi kendilerini vurmadı ya.Kimin öldürdüğü bellidir.
munzur_62 14.01.2007, 19:02 Ükkü Ocakları
Her yerde isimleri geçiyor
her pisliğin altından onlar çıkıyor
ÜLKÜ OCAKLARI KAPATILSIN
faşizim döktüğü kanda bogulmuştur bahsettiklerinizde bu kanda boğulanlardır..
munzur_62 14.01.2007, 19:05 Sanki bizimki cıkıyor.Liselerde kim ocak baskanı olursa bir kere kursunlanıyor.40 biN Ülkücü nerede öldü diyorsunuz.Darağcında öldü.Bunların kayıtları zaten mvcut.her solcunun yanında bir de Ülkücü her Ülkücünün yanında bir solcu ölmüştür.Birde Dursun Önkuzu gibi içine hava vererek öldürdükleriniz var.Hep oku diyorsunuz ya sizde okuyun.Ülkücü Şehidler albümü vardır.Bazı gazetelerde her gün Ölen Ülkücülerin resimlerini koyarlar.Her gün en azından 5-6 isim vardır.Bu adamlar kendi kendilerini vurmadı ya.Kimin öldürdüğü bellidir.
12 Eylül darbesinde kaç ülkücü öldü acaba ????
Kardeşim Her pislik Ülkücülerde ama her zaman aklanıyorlar
Yeter Artık ellerinizi ünüversitelerden çekin insanlar sizin yüzünüzden ünüversitelere gitmek istemiyor
Affetmekyok 14.01.2007, 19:07 12 Eylül darbesinde kaç ülkücü öldü acaba ????
Kardeşim Her pislik Ülkücülerde ama her zaman aklanıyorlar
Yeter Artık ellerinizi ünüversitelerden çekin insanlar sizin yüzünüzden ünüversitelere gitmek istemiyor
Hatırlarsan Üniversitelerde öğrenimi eğitimi boykot eden solculardı.Ülkücüler değil.Turhan Feyzoğlu bile bunu yazmıstır.
Sanki bizimki cıkıyor.Liselerde kim ocak baskanı olursa bir kere kursunlanıyor.40 biN Ülkücü nerede öldü diyorsunuz.Darağcında öldü.Bunların kayıtları zaten mvcut.her solcunun yanında bir de Ülkücü her Ülkücünün yanında bir solcu ölmüştür.Birde Dursun Önkuzu gibi içine hava vererek öldürdükleriniz var.Hep oku diyorsunuz ya sizde okuyun.Ülkücü Şehidler albümü vardır.Bazı gazetelerde her gün Ölen Ülkücülerin resimlerini koyarlar.Her gün en azından 5-6 isim vardır.Bu adamlar kendi kendilerini vurmadı ya.Kimin öldürdüğü bellidir.
Tarih boyunca olan sadece bu inanışa olan nefretimizi ve kinimizi arttırmıştır!!! Bu nefretimiz giderek artıcaktır...
Eğer okursan o ülkücülerin maşa gibi kullanılıp atıldıklarını göreceksin...
Nihat GENÇ ' in bir anısını anlatmak isterim;
Bilindiği üzre Nihat Genç gençlik dönemlerinde maçka ülkü ocağında ikinci adamlığa kadar yükselmiş şu anda sol görüşe yakın bir yazarmızdır...
Bu değişimi şöyle anlatmakta;
"Maçkada bir gün polis bütün siyasi gençleri toplayıp içeri attı ve sırayla sorguya altı; Bizim sağcı arkadaşlardan tokatı yiyen bülbül gibi anlatmaya,örgütümüzün bütün sırlarını isim ve yer belirterek anlatmaya başladı ancak solcu çocuklar günlerce işkence görmelerine rağmen bir tek kelime bile etmediler! Son güçlerine kadar inandıkları sloganları attılar...
Onların bu inançları benim kendime olan inançımı yok etti"
saygılar
Canlar Affetmekyokk Nicki Kişiye cevap vermeyelim, sizler yorumlarınıza devam edin.
Affetmekyokk tarafımdan Adaptasyona alındınız.Lafınızı bilinde konuşun.
Ülkü ocakları kapatılmaz.İlk once sizin bölücü örgütlerinizin büroları kapatılsın.
Her pisliğin altından biz değil.siz pkk yandasları cıkıyor (kapkaç,cocuk kacakclığı,hırsızlık ..)
aykudgöksun 14.01.2007, 20:17 'hakimler ölen her solcu için sağcı idam etmişlerdir' mantığa bak kitap okuduğun çok belli.devletin her zaman sizin yanınızda olduğunu cümle alem biliyo.bırakın bu eşitiz ayaklarını.solcuların toplu katliamları ha.iiymiş:D:D
devrim69 14.01.2007, 20:26 Bazı arkadaşlar ülkücü görüşü savunmasakta saygı duymamız gerektiğini savunuyorlar.Onların zalimliklerine,katil olmalarına nasıl saygı duyabiliriz.Hepimiz 12 eylülden önce yaptıklarını ve şu anda yapmaya çalıştıklarını biliyoruz.Saygı duyan duysun ama ben asla saygı falan duymam.
candost_20 15.01.2007, 11:26 :):)Bu kadarmı cahilsin.Ülkücü camianın en sevilen sanatcılarından Osman Öztunç Alevi değilmidir.Türk-İslam safında en önde bulunanlarda Erdal bey Alevi değilmidir.Ve her fırsattada Alevi olduklarını söylerler.Şarkılarındaad bu kültür vardır.Hiç bir Ülkücünün onlara neden Aleviyim diyorsun veyada sen Alevisin git dediğini görmedim.kimsede görmedi.
Savundugun görüş ülkücü zihniyeti! ve o kadar da uysal bi şekilde savuınmalarınız varki anlam veremedim.Acaba diyorum halkın tanıdıgı ülkücü zihniyeti gerçek yüzünü kendi içindemi gösteriyo...oysa millet olarak çok iyi biliyoruzki milliyetçilik zorbalıkla,başkaldırmakla olmaz.Eger olsaydı bizler de kendi adımıza milliyetçiyiz diyemezdik.evet milliyetciyiz ama ülkücü ziyniyetinden farklı bir milliyetçilik anlayışımız var.Atatürkün koymuş oldugu görüş ve fikir çerçevesinde bir milliyetçi görüşümüz vardır...
Yukarıda yazmış oldugun yanıtın en güzel örnegini Erciyes kurultayında Zara'ya karşı yapılan zorbalıkla gördü herkes.Alevi bi insana zorla ülkücü işareti yapması teklif edildi ve yapmadıgı için üzerine yüründü...Fakat sonuç herzaman ki gibi yapılan zorbalıklara boyun bükülmedi yine istedikleri olmadı...
Şimdiki ülkücü zihniyetinde DEVRİM şart...!!!
Affetmekyok rumuzlu ülkücü faşistin tüm yazdıkları başlığımın bir kanıtıdır.
İlk olarak;
-Ülkücü faşistler alevi halkı düşman bellemiştir. Aralık 1978'de K.Maraş'ta hamile kadının karnına şiş sokarken de böyledir, 12 yaşındaki çocuğun başından aşağı benzini dökerkende, 70'lik iki ihtiyarı tandıra sokup yakarkende,
- Çorumda öldürülen her bir alevi-demokrat için,
- Beyazıt kampüsünde üzerlerine bomba atılan her bir genç için,
- mamakta, piyango tepede taradıkları kahvelerde vurulup düşen her insan için
aynı yalanları söylediler.
Faşistlerin düşaman formülasyonu gayet açıktır ve bu faşist de gidip geldiği solucan yuvalarından bunu bilir;
3 K: Kürt, Kızılbaş, Komünist.
Aynen bunu öğretirler.
Forumda yayınladığım MHP iddianamesine isteyen girsin baksın.
40 bin faşistin öldüğünden söz ediyor. Keşke ölseydi, keşke Türkiye'de faşizmin döktüğü kanın seline kapılıp gitseydi.
Bu da yalan. Ülkü ocaklarında ve yayınlarında bu sayıyı 5 bin olarak verirler.
Öldürülen her faşiste karşılık bir solcu öldürülmüşmüş, bu yalana kargalar k.çıyla güler. Mustafa Pehlivanlı ve idam edilen bir kaç nazi artığı, , idam edilen, kaybedilen, işkencede öldürülen, meniyetin bilmem kaçıncı katından atılan, başları duvara vura vura öldürülen binin üzerinde demokrata karşılık geliyor demek ki.
İnsanlığınız Bahçelievlerde, ellerini arkadan bağladığınız 12 TİP'li gencin boğazına geçirdiğiniz elektrik kablosunu her sıkışınızda buhar olup gtti. Bu işi planlayan Abdullah Çatlı adlı salyalı elini kolunu sallayıp dolaştı, cebinde kokainle bir kamyonun altında geberip gitti de adalet ancak böyle teccelli etti.
Yalan faşizmin anayasasıdır.
Bir kişinin etnik veya dini kökeni nazi artığı olmasını engellmez.
Aleviden de çıkar, Kürttende...
Atını eşşeğini al, yalanlarını Gobi çölüne anlat!
alevi_murat24 15.01.2007, 15:32 Affetmekyokk´isimli üyeden Alıntı
Ülkü ocakları kapatılmaz.İlk once sizin bölücü örgütlerinizin büroları kapatılsın.
Her pisliğin altından biz değil.siz pkk yandasları cıkıyor (kapkaç,cocuk kacakclığı,hırsızlık ..)
tabiki kapatılamaz kapatılırsa sizi kim pofopflayım ortaya sürecek.
bölücü örgütlerinizi kapatın ilk önce demişsin . bizim nereden oluyor. asıl bölücülük türkiye türklerindir türklerin kalacak diyerek. bu ülkeyi yanlız türkler kurdular gibi bir haksızlıgı savunarak. bu ülkede yaşayan diger farklı etnik gurupları bu ülkenin evladı saymayarak siz yapıyorsunuz bu bölücülügu bırakın bu saçmalıkları . size göre chp de bölücü bir parti daha dogrusu bütün sol partileri bölücü olarak enjekte edilmiş sin damarlarınıza . allah yerdım etsin en yakın sürede bu illetten kurulursunuz. bölücü zihniyetlerde olan partileri direk alevilikle bagdaştırıyorsun ne alevilikle nede başka bir etnik gurubu baglamaz. ama sizin bu anlayışınızı bir gözden geçirin bu tam bir pkk bölücülügüyle aynı.
her pislik bizdenmi çıkıyor. hala hala ya sen başka bir ülkeyi anlatıyon. uyuşturucu sizde kaçakçılık sizde kapkaç sizde mafya sizde zaten dışarı çıktıgında mayya sevdanız sizi ele veriyor giyimlerinizle. tvlerde olan olayların hemen hemen hepsi ülkücü mafya ile ilgili ama sizie yigitlikmiş gibi geliyor. bir kaç isim vareyim sedat peker alatin cakıcı apdullah çatlı haluk kırcı ve buna benzer bir sürü bunlar suçlulukları allah katında bilen sabit aharç alma uyuşturucu vurgun kaçakcılık. bunuları ve bunlara benzer kişileri siz halk kahramanı ilan ediyorsunuz. yalanmı degil " hala türkiye sizinle guru duyor nagraların duyorum. ben guru degilde neret duyorum .
sizden pkk lı cıkıyor. sizin çinizde aleviler den yokmu var. erciyes tekir yaylasında semah döndüp deyiş söledinizmi evet. bütün alevileri ilk önce kürt seçim yaklaşıncada türk ve kardeşlerimiz kabul etmedinizmi ettiniz . sizin diyiminzle her alavi kürt ise her kürt pkk lı ise siz neden tekirde alevileri sahneye cıkardınız ozaman mhp e pkk lı ülkücülerde şehirdeki elemenları. boş gonuşup kara murat tarkan filimlerini izleyerek gaza gelerek düşünmeden konuşuyor sunuz. bunu bil her alevi kürt degildir her kürt pkk lı degi,l dir bu tür ayırımlar yapmaya devam ettikten sonra asıl bölücü sizsiniz
siz bir şey söylüyor gerisini getiremiyorsunuz. bir söylenen karalamanın gerisinde açıklar bırakarak devam ediyor geriye bakmıyorsunuz. demezlermi "Hey tarkan nedir arkanda sarkan" sarkanı söyledik türk ve sünniden başkasını kabul etmedikten sonra her gitiginizde sarkacak bunlar
Reverend 15.01.2007, 19:39 Ayrıca bu silahlar mafya vs satılmıs basının işidir.Evet Abdullah Çatlı olayı var.Ancak o devleti ne dediyse onu yaptı.Hatta üst yetkililer seneler sonra acıkladı.Yurtdısında Kendiinini farkettirmemek için eğlenceli avruplalılar gibi eğlenceli hayat sürmesi.Devletin görev verdiği halde ne silah nede para yardımı yapmaması.Üstüne üstlük Avrupa da sat ve paranı cıkar diyerek uyusturucu yollandığı iddiası Ülkücülere böyle denmesine sebebp oldu.Cludionun Türk tetikçisini okyuyup yorum yapmayalım.Kurtlar vadisini izleyip Ülkücülere sıfat yakıstırmayalım.Eğer biz katilsek sözde devrimcilerde öyle.
Ewt öle sadece 40 bin ülkücü dimi..peki ölen kaç tane devrimci war..bunu biliyor musun sadece 5 milyon kadar..sen bunları biliyormusun..başınıza taç yaptığınız faşist herifin kaç tane genci öldürüp analarının ciğerlerini yaktığını biliyor musun..oylarınızı parayla erbakanın partisine sattığınızı biliyor musun..amacınız sadece birilerini asıp kesmek öldürmek kaçtanenizin kaba kuvvetten ve zarardan başka bı ülkeye sağladığı fayda var haa söylesene..sadece kuru kuru naralar atarsınız şehitler ölmez vatan bölünmez die..diğer milletten insanları yok sayarsınız işte sonra bide dinine bağlı müslüman geçinirsiniz...kitabın neresinde yazıo millet üstünlüğü sınıf ayrımı..ama siz bunu gayet ii yapıyorsunuz..siz bu ülkenin değil faşistlerin amerikanın zenginlerin türkeşin kölesisiniz..kendi iradeniz olmadığından sizide başkaları yönlendiriyor işte..
KızılBant 15.01.2007, 19:42 Faşizm en tehlikeli düşünce akımıdır. Bu insanlarda beyin yoktur sadece koyun sürüsüdür.
Reverend 15.01.2007, 19:48 Acınacak halde olan bizler değil maalesef ki sizlersiniz.Fikriniz bir ara
belki herkesin kafasında güzel şeyler edinmiş olabilir.Ama uyandı bu millet.Kanmıyor o yüzden halk sizin gibileri gördüğünde artık yaklsamıyor.O yüzden size yaklasmıyor.belli oldu sizin işinizde sahtekarlıklarınız.
Ayrıca Ülkücülük kendi milletinin direk üstün olduğunu savunmaz.Bu Atsız ve savunucularının fikridir.Ki Atsız Ülkücüleri hiç sevmezdi.Eğer insanlara saygımız olmasaydı.Irkcı Atsız ve taraftarları gibi Türklerin yasadığı her yerden diğer milletlerden kişileri öldürmeyi düşünürdük.Ve bunu düşünseydik emin olun kimse kalmazdı.Bizimkisi Kültür Milliyetçiliğidir.Kafatası milliyetçiliği değil.Gelenek,Töre,İl,Kültür,Ve tarihteki Türk-İslam Hedefleri bizi olusturan olgulardır.
yok yaww demek isteseniz kimse kalmazdı ulan ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın lan faşist herif..işte yaptığınız sadece bu..kuru kabadayılık başkada bişey bilmezsiniz siz..fikirlerle mücadele yapamazsınız çünkü o koca kafaların içinde beyin denilen bi organınız eksik..mücadele etmeye kalkıncada bu forumda görüldüğü gibi defalarca kapak vaziyeti alırsın..sizin bildiğiniz tek şey adam öldürmek asmak kesmek..seni fena kandırmışlar kötü amcalar...kültür milliyetçiliği felan die..ülkü ocaklarının amacını bana anlatma kimse kültür savunuculuğuna gitmez..hepsinin amacı ordan arka edinip ona buna sataşarak çeteleşmektir..
Reverend 15.01.2007, 19:49 Faşizm en tehlikeli düşünce akımıdır. Bu insanlarda beyin yoktur sadece koyun sürüsüdür.
arkadaşım yanlış söyledin it çakal sürüsü diyecektin herhalde koyun değil...:)
KızılBant 15.01.2007, 19:52 arkadaşım yanlış söyledin it çakal sürüsü diyecektin herhalde koyun değil...:)
Tabiki çakal daha doğru olur ancak Türkiyede %18 oy almış bir partinin kitlesi ancan koyun sürüsü olabilir hepsini faşist olarak nitelesek o zaman bizim işimiz zor :)
Reverend 15.01.2007, 19:57 Abi haklsın yaa ne diyeyim..çakal veya koyun..sonuçta beyin olmadığı konusunda hemfikiriz..:)
aykudgöksun 15.01.2007, 20:12 hakikaten adama bak yaw nette bile tehdit savuruyor ondan sonra 'bizde şiddet yok biz kültür milliyetçiliği vidi vidi'.yaw arkadaş bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Reverend 15.01.2007, 20:20 Bunlar böyledir yoldaş..yapıp yapıp yapmadım demek bunların doğasında var..
Türklerin yasadığı her yerden diğer milletlerden kişileri öldürmeyi düşünürdük.Ve bunu düşünseydik emin olun kimse kalmazdı.Bizimkisi Kültür Milliyetçiliğidir.Kafatası milliyetçiliği değil.Gelenek,Töre,İl,Kültür,Ve tarihteki Türk-İslam Hedefleri bizi olusturan olgulardır.
Anadolu'da yapılan kıyımlar neyin nesi? 1915 tehcir ve soykırımıyla Ermenilerden, takiben öldürülenleri saymazsak nüfus mübadelesiyle Rumlardan, öncesinde Süryani ve Yezidilerden, 1938'e kadar giden süreçte işgal ve ilhak politikalarıyla Kürtlerden temizleyerek, kalan azınlıkları da Varlık Vergisiyle yerinden yurdundan ederek, sürgüne göndererek zorla, kanla, baskı ve asimilasyonun her türüyle Anadolu'yu Türkleştirmeye çalışan milliyetçi anlayış kafatasçı değil de nedir?
Özlemini çektiğiniz Turan farklı mı? Çizdiğiniz haritada her millet yaşıyor ama adı Turan oluyor?
Tarihteki Türk-İslam hedefleri sizi oluşturan öğelerse, Müslüman olmayan Türkler sizden olmuyor demek ki. Sizin kendinizden haberiniz yok anlaşılan. Madem öyle, nasıl oluyorda İslam öncesi Türk devletlerini kendi tarihinizden sayıp, sahiplenebiliyorsunuz? İslamı Türklüğün merkezine oturturken, nasıl oluyor da Türkleri İslamlaştıran alevi-Bektaşi inancı yerine sünni İslamı oturtabiliyorsunuz?
"ey Türk titre ve kendine dön" diyorsunuz, yani her Türk'e Türk'ü İslamla tanıştıran Alevi-Bektaşi inancına mı dön demek istiyorsunuz?
Türklerin olduğu her yerde isteseler kimseyi bırakmazlarmış. Sorun şu; her Türk sizin gibi kana susamış değil. Eğer rüyasını gördüğün buysa, daha fazla uyumaya çalış, ancak orada görürsün.
Sana tavsiyem Youtube gir, senin gibi her milletten ırkçı var orada, birbirinize ana avrat sövüp duruyorsunuz. Bolca kan dökülen kısa videoların altında yazışır rahatlarsınız.
gurbet1971 16.01.2007, 17:11 TURKIYEDEKI MILLIYETCILIK
Tarih boyunca kendi siyasi kimligini olustiramamis siyasi bilinci olmayan cakallar toplulugu siyasi kimlikten yoksun yanliz türk milliyetciligini sokak mafyasi veya dizilerde seyrettikleri kabadayi kültürüyle sinirlandiran sürekli olarak baskalarinin usakligini yapan bir gurup asalak."Aslinda bagisiz bir Türk milliyetciliginden söz etmek zor"Özellikle yasamis oldugumuz topraklarda Türk milliyetciligi Amerikanin uyguladigi politikalarin ülke icindeki uzantilari olmuslardir.Amerika ve onun istihbarat örgütleriyle sürekli iliski icinde olmuslardir.Bu millete herkesten cok onlar zarar vermistir.Bugun halen birilerinin usakligini yapan bunlar kendilerini kültür milliyetcisi olarak nitemelerinin altinda yatan gercek sebebleri artik siz anlarsiniz.Eger türk toplumu birseyler kazandiysada devrimci zihniyetein ve devrimci fikirleri ve düsünceleri ugruna topraga dusen hapislerde cürüyenler sayasinde kazanmistir.
KızılBant 19.01.2007, 19:24 faşizm türk milliyetçiliği büyük bir vebadır en son bugün Hrant dinkin öldürülmesiyle bunu gördük. Kına yaksınlar! Faşizme hayır Hrant dink onurumuzdur
valla benden uzak dursun ülkücüler..2 ay kadar aşırı milliyetçi bir sitedeydim ilk başlarda kendilerini pek fazla belli etmiyolar milliyetçi insandır diyip geçiştiriyorsun ama sonraları dayanılmaz oldu.denizlere laf ettiler..kürt türk ayrımı yaptılar..en sonunda da banlandım zaten :biggrin:
aykudgöksun 24.01.2007, 23:15 millliyetçiliğin bir sınırı yoktur.'abi ben milletimi seviyorum toprağını nehirlerini falan' diyen insanlar yavaş yavaş ırkçılığa kayarlar.bunu solun içinde de!!!! görebiliriz.örn:ulusal sol
halitseyfi 24.01.2007, 23:53 Irkçılığı süsleyip püsleyip güzelce pazarlayan kitap :
1- milliyetçilik
2- ülkücülük
3- ahlakçılık
4- toplumculuk
5- ilimcilik
7- köycülük
8- gelişmecilik
bu ilkeleri felsefi yorumuna girmek istemiyorum.yalnız bu ilkelere dayanarak yaptıklarını birer kelimeyle (görüp yaşadıklarımı) belirtmek istiyorum.
1-milliyetçilik:kendi ekonomik çıkarlarına dokununca hangi milletten olduğu önemli değil,katli vaciptir.
2-ülkücülük:serseri çeteleri oluşturmanın adı
3-ahlakçılık: kendisinden başka herkes ahlaksız,kadınlar ise fahişedir.onlara sarkmak kendilerine haktır.
4-toplumculuk:bir kişiye topluca saldır,öylelikle toplumu sindir.
5-ilimcilik: türk islam sentezi. türkçülükle vur islamla mezara yerleştir.
6-hüriyetçilik ve şahsiyetçilik:yahu hürriyetçiliği hangi kominist buraya yazmış öyle birşey yok,hürriyet lafı edeni vurun.
şahsiyetçilik:vallaha ben bunun manasını bilmem,hele bir başbuğuma sorayım.
7-köycülük: kandırıla bilir,gözü açılmamış kişileri burda bul,iyi maşa olurlar
8- gelişmecilik: sakın ha gelişen ortamda çetelerimiz elaman kaybeder.
9-endüstri: silah endüstrisi olsun yeter veya ABD abiden alırız.
teknikçilik: bu madde çok önemli bak,öldürürken hertürlü tekniği ilmelisin.
sevgili canlar "ayıdan post ırkçıdan dost olmaz" bunu sakın unutmayın.Unuttuğumuz zaman malatya,maraş,çorum olaylarına benzer olaylara fırsat vermiş oluruz.
Kahrolsun ırkçılık,kahrolsun faşizim...
sen akp lileri şeriatçıları tanıtmışsın .Benim tanıdıgım bir sürü ülkücü arkadaşım var . Ama böyle ülkücü değiller sadece serseri çeteler kurmak uyuyor .
ama bazı ülkücüler tanıdım atatürk ü sevmeyen şeratçı olan larını yani ! böyleleride var .
valla benden uzak dursun ülkücüler..2 ay kadar aşırı milliyetçi bir sitedeydim ilk başlarda kendilerini pek fazla belli etmiyolar milliyetçi insandır diyip geçiştiriyorsun ama sonraları dayanılmaz oldu.denizlere laf ettiler..kürt türk ayrımı yaptılar..en sonunda da banlandım zaten :biggrin:
bırak kürt türk ayrımıda yapsınlar kürtler var pkk lı vatanımızı bölmek isterler kürtler war biz aleviyiz deyip kendilerini korumaya çalışanlar .ama alevi değillerdir.çünkü Alevilik sadece Türklüğe ait bir mezheptir.
bırak kürt türk ayrımıda yapsınlar kürtler var pkk lı vatanımızı bölmek isterler kürtler war biz aleviyiz deyip kendilerini korumaya çalışanlar .ama alevi değillerdir.çünkü Alevilik sadece Türklüğe ait bir mezheptir.
alevilik Türklüğe ait bir mezhepse adam olana sorarlar HZ.ali türkmüydü
şu aklınızı bi çalıştırabilseniz hayat daha yaşanılır olacak ama nerdeee..
alevinin kürdü türkü arabı arnavudu bulgarı her milletten alevi vardır...
hiçbir ırka ait degildir...
zaten bir ırka ait olsa aleviliğin bütün söylemleri yalan olur....
ilkay123 25.01.2007, 15:43 12 Eylül öncesi yasananlarda sag dan soldan bir cok kisi öldü öldürüldü,bir sagci ya karsilik on solcu öldürüldü.Sabah solcuyu vuran silah ögleden sonra sagciyi vurdu.malesef bunlari biz gencligimizde yasadik,allah bir daha o günleri bizlere yasatmasin,yasananlar bence birer kara leke idi.Biz sol cular kullanildik sagcilar kullanildi o zamanlarin gencleri hos görüden cok uzakti.Hic bir silahli eyleme katilmadigi icin asilan üc fidanimiza üc sagci kurban secilmedimi.Lütfen arkadaslar gecmiste yasananlarin tekrarlanmamasi vede ders cikarilmasi temennisi ile lütfen birbirimize daha hos görü ile bakalim zamaninda her iki tarafta cok ölü verdi.Bunlarin hesabini sorarken her kes kendinden(O ZAMANLARI YASAYANLAR)PAY CIKARMALI.Bunlar malesef ülkemizde yasandi,vede yasaniyor.Ülkemiz (Yorumlara bakiyorum sanki TÜRKIYE bizim degilmis gibi yorum yapan yoldaslara rasladim)COGRAFI konumda gercektende cok önemli bir konumda,sirf terörle mücadele icin harcananlar Almanya nin on yillik bütcesi ile es degerdir.Pkk nin yaptiklari kürt halkina ne kazandirmis,bizden vede torunlarimiza neler kazandirmis,düsündüklerini söyleyenleri öldürenler ne kazanmis bizler vede torunlarimiz neler kazanmistir?lütfen bunlari sorgulayalim.Lütfen bir arastirma yapin Türkiye vatandaslari yüzdelik olarak oranlara vurularak ülkemizin yüzde kaci bizim tabirimizle TÜRKtür(kürdü,arabi,cerkezi,rumu,hiristiyani,sürya nisi,lazi,cingenesi,alevisi,ermenisi,vb)bunlari bir orana carparsak ülkemizi kimlere biraktigimizi anlariz.Türkiye bizim gibi duyarli insanlarin sayesinde yikilmadi yikilmayacaktir,bunu herkes bilsin.Bu ülkenin gururunu bizler ORHAN PAMUK lar Yasar Kemal ler UGUR MUMCU lar LA gösterdik.Bu ülkenin yüz karalarida düsüncelerini dürüstce söyleyenleri yok ederek gösterdiler(12 eylül de Türkiye den kacip avrupaya siginma talebinde bulunan,bulunurkende ülkemizi karalayan vede simdi TÜRKmilliyetcisiyim diye böbürlenen ülkemin yüz karalari varken düsündügünü söyledigi icin dava acilan ülkesini sevdigi icin terk etmeyen H.DINK bence bunlardan daha TÜRKtür.)ülkeme LAFLA SAHIP CIKMALARI BENIM AGRIMA GIDIYOR.Bu ülkenin gercek sahipleri gercek gururlari bizdendir.Bu ülke IRKCILARIN DEGIL ülkeyi onuruyla dünya ya gösterenlerdir.Saygilarimla.
demek istediğini anlayamadım..:confused1
annem kürt alevisi babam ise türkmen alevisi..
bana göre aleviliğin ırkı olmaz olamaz da..sadece türkiyede değil başka ülkelerde de aleviler var yanı sadece türklere has değildir alevilik..
Hinoralı 25.01.2007, 16:24 bırak kürt türk ayrımıda yapsınlar kürtler var pkk lı vatanımızı bölmek isterler kürtler war biz aleviyiz deyip kendilerini korumaya çalışanlar .ama alevi değillerdir.çünkü Alevilik sadece Türklüğe ait bir mezheptir.
bende türkmen alevisi biriyim, aleviliğin sadece türklüğe ait bir mezhep olduğu nereden çıktı, arap alevileride var, arnavutuda var. sizin dediğiniz gibi bir kıstas yok. ikrar versin venezuellalı bile alevi olur bana göre.
GüneyinEfendisi 25.01.2007, 18:25 [QUOTE=Sevgi Erkan;308808]Hüseyin Dost,
Herkesin ahlak anlayışı kendine.Bize göre öyle de onlara göre farklı.
Onların ahlak anlayışı yok, kültürleride yok. Siz hiç Ozan Arifin söylediği şarkıları duydunuz mu? Hep alevi ozanların sözlerini değiştiriyor. Digerleride öyle, milliyetci ve dinci kanallara bakın, hepbizim kültürümüzü calıyorlar. Onların anlayışı zaten ahlak yada kültür üzerine kurulmadı. Alparslan türkeşe ükücülügü ögreten ülkücülügün kitabını yazan general adını hatırlıyamadım, sırf Amerika istiyor diye.
O tarz forumlara dikkat et Faşist insanların olduğu yerler zararlıdır, banlanma kötü birşeydir ama ordan banlanmana sevindim :thumbup1:
sen akp lileri şeriatçıları tanıtmışsın .Benim tanıdıgım bir sürü ülkücü arkadaşım var . Ama böyle ülkücü değiller sadece serseri çeteler kurmak uyuyor .
ama bazı ülkücüler tanıdım atatürk ü sevmeyen şeratçı olan larını yani ! böyleleride var .
Ülkücülerden arkadaş edinmeyin. Henüz yaşın genç bu milliyetçi faşistler insanları kandırarak zaaflarını kullanarak kendilerine eleman temin ediyorlar. Bak Hrant Dinki katleden 17 yaşında bir çocuk pişkin pişkin "namazımı kıldım vurdum diyor" nizamı alem ocağı üyesi yani ırkçı. Bu tarz insanlara Aleviler olarak mesafeli durmalıyız. Tarihde hep Alevileri katledenler Faşist ülkücüler olmuştur Maraş, Çorum katliamlarını okuyabilirsin.
Türkmen, Kürt, Zaza, Arap, Arnavut çeşitli ırklardan Aleviler vardır. Alevilik inancdır. Türk Kürt ayrımı yapanın bizim forumumuzda işi yoktur. Bizler Faşizme, ırkçılığa karşıyız, Alevilikde ırkçılık yoktur, İnsan sevgisi vardır.
Ayrıca forum kurallarını bir daha okumalısın...
usLanmaz62 25.01.2007, 20:15 Ülkücülerden arkadaş edinmeyin.
Diğer yazdıklarına tamamen katılıyorum KızılKilise ancak bu kısmı olmamış.Bu tavır ülke gençlerini kutupsallaşmaya götürür.Aynı sözleri aşırı milliyetçilerdende duyuyoruz.Gençlerin paylaşımlara ihtiyacı var.Eğer gençler(sağ ve sol görüşlüler)birbirlerini beyinlerindeki doğmatik düşüncelerin kalıplaşmasından sonra tanırlarsa bu daha kötü olur bence...
Diğer yazdıklarına tamamen katılıyorum KızılKilise ancak bu kısmı olmamış.Bu tavır ülke gençlerini kutupsallaşmaya götürür.Aynı sözleri aşırı milliyetçilerdende duyuyoruz.Gençlerin paylaşımlara ihtiyacı var.Eğer gençler(sağ ve sol görüşlüler)birbirlerini beyinlerindeki doğmatik düşüncelerin kalıplaşmasından sonra tanırlarsa bu daha kötü olur bence...
Kutuplaşmaysa evet kutuplaşma iyidir neden mi?
Benim Maraş katliamını yapan, bebekleri duvarlara çivileyen, Yaşlı ninelerin gözlerini oyan, kadınlara tecavüz eden faşistlerle paylaşacak bir şeyim yok!
Bu konuda herkes safını net biçimde ortaya koymalıdır. Bu faşist zihniyetin düşüncelerini benimseyen ve kendini "ülkücüyüm" diye niteleyenlerle paylaşacak bir şeyimiz yok.
Ancak demokrat sağ görüşlü insanlarla fikir paylaşımı yapılabilir bu mermer gibi değişmeyen fikirleri olan kana susamış ülkücülerle fikir paylaşımı yapmak doğru değil.
usLanmaz62 25.01.2007, 20:42 Kutuplaşmaysa evet kutuplaşma iyidir neden mi?
Benim Maraş katliamını yapan, bebekleri duvarlara çivileyen, Yaşlı ninelerin gözlerini oyan, kadınlara tecavüz eden faşistlerle paylaşacak bir şeyim yok!
Bu konuda herkes safını net biçimde ortaya koymalıdır. Bu faşist zihniyetin düşüncelerini benimseyen ve kendini "ülkücüyüm" diye niteleyenlerle paylaşacak bir şeyimiz yok.
Ancak demokrat sağ görüşlü insanlarla fikir paylaşımı yapılabilir bu mermer gibi değişmeyen fikirleri olan kana susamış ülkücülerle fikir paylaşımı yapmak doğru değil.
Bu yazdıklarını yalanlamak isterdim ama maalesef doğrusun.Ancak bir de şöyle bir tabaka var.Ülkücülüğün ne olduğunu bilmiyen tarihten haberi olmayan ama babası ülkücü diye kendisini ülkücü diye adlandıran,ocak teşkilatlarını yeren ,eleştirenlerde var.
Bu yazdıklarını yalanlamak isterdim ama maalesef doğrusun.Ancak bir de şöyle bir tabaka var.Ülkücülüğün ne olduğunu bilmiyen tarihten haberi olmayan ama babası ülkücü diye kendisini ülkücü diye adlandıran,ocak teşkilatlarını yeren ,eleştirenlerde var.
Elbette o tarz kesimler var onları kazanmalıyız. MHP bir dönem %19 civarı oy aldı MHP nin vatansever olduğuna inanıp oy veren masum köylülerin elbette suçu yok zaten onları Faşist diye nitelendirmek de doğru olmaz bu açıdan haklısın onları kazanabiliriz ancak benim kastettiğim ülkücülüğe körü körüne bağlı faşist kesimdi bu açıdan hak veriyorum sana.
usLanmaz62 25.01.2007, 20:53 Elbette o tarz kesimler var onları kazanmalıyız. MHP bir dönem %19 civarı oy aldı MHP nin vatansever olduğuna inanıp oy veren masum köylülerin elbette suçu yok zaten onları Faşist diye nitelendirmek de doğru olmaz bu açıdan haklısın onları kazanabiliriz ancak benim kastettiğim ülkücülüğe körü körüne bağlı faşist kesimdi bu açıdan hak veriyorum sana.
Evet gayet iyi anladım seni.Haklısın.Bugün bir ülkücüyle yaşadığım diyoloğu burda anlatmak isterdim ancak tiksindim.Hrant Dinke söylediği,Uğur Mumcuya söylediği sözlerinden dolayı baya bir tartıştık.İfadeleri çok çirkindi.Sonunda o senin deyiminle mermer gibi değişmeyen fikirlerinde bir değişim olmadığını görünce tartışmayı yarıda bıraktım duvarlara karşı konuştuğumu anladım.Bu senin kastettiğin ülkücülerden galiba.Haklısın.Ben dahi aynı ortamda durmaktandan rahatsızlık duyuyorum.
dogan_09 25.01.2007, 21:06 Ben aydınlık saçan insanlarımızın sürülmelerinin, vurulmalarının, yok edilmelerinin üç-beş kişinin işi olduğuna inanmam.
Bu bir sistemdir.
Bu sistemin işidir.
Hukuksuzluk üzerine kurulmuş, hırsızlık ve yağma ile geçinen, yoksulların kanını emerek ayakta duran, yetimlerin gözyaşları ile yaşayan bir pis sistem...
Bir sistemdir ki dön bir bak:
Tüm aydınları, ozanla |