alevi olmak
bilmiyomki bilmediyim bi konuda nasıl bilgi vereyim .buraya üye oldugumdan beri kafam iyce karıştı okuyom yazılanları anlam veremiyom burda. hiçbirşeye inanmayan ****** insanlar var. sanki hz ali onlara allaha inanmayın demiş gibi. çevremdeki bizim insanlara bakıyom dinle alay geçip allaha küfür ediyorlar eminimki şuan ****** benim ya sunni oldugumu yada alevi olmadıgımı düşünüyolar. çünkü bi alevi allahı savunmaz dini savunmaz atayistir bişeye inanmaz ya ben böyle anlıyom yada gerçekten böylemi?
alevi olmak
neye inanmak hz aliyemi
onun yolundan gitmeyemi
hadi oysa
niye allaha küskünüz
abartımsa kusuruma bakmayın sadece kafam karışık aydınlatın lütfen:confused1
sayın ileri zeka üye;
estağfurullah niye kusura bakalım. sizi en kısa zamanda aydınlatacak arkadaşlar merak etmeyin. yanlız aydınlama voltunuzu söleyin. 70 mi? 100 mü? arkadaşlar ona göre tedbirini alsın.
Vapurmania
11.12.2006, 20:24
Boşver arkadaş takma kafaya bunları. Satanist ol sen :D
Mesut Gündüz
11.12.2006, 20:29
alevi olmak
bilmiyomki bilmediyim bi konuda nasıl bilgi vereyim .buraya üye oldugumdan beri kafam iyce karıştı okuyom yazılanları anlam veremiyom burda. hiçbirşeye inanmayan gerizekalı insanlar var. sanki hz ali onlara allaha inanmayın demiş gibi. çevremdeki bizim insanlara bakıyom dinle alay geçip allaha küfür ediyorlar eminimki şuan gerizakalılar benim ya sunni oldugumu yada alevi olmadıgımı düşünüyolar. çünkü bi alevi allahı savunmaz dini savunmaz atayistir bişeye inanmaz ya ben böyle anlıyom yada gerçekten böylemi?
alevi olmak
neye inanmak hz aliyemi
onun yolundan gitmeyemi
hadi oysa
niye allaha küskünüz
Tanıdığım vartolular bu tarz bi yazı yazmazdı.Yzdığın bu mesaj ile; profilindeki bütün bilgilerle çelişkiye düşmüşsün...
Bak kardes, kimseyi düsüncesine göre yargilayamazsin...
Her dinde, ülkede Allah'a inanan insanlar var, inanmayanlar da var...
Sen inaniyorsun galiba. Ama geçip de, Allah'a inanmayanlara "gerizekali" demen çok yanlis. Herkes istedigine inanir, istedigi yolda yürür. Onlari kötülemek, ne sana, ne bize, ne de baskasina düsmez!
Allah'a inanmamak sana ters gelebilir belki, ama hepimiz ayni olamayiz sonuçta...
Saygili olman gerekir herseyden önce...
AleviKürt
11.12.2006, 20:35
Dostum. Alevilik Hak Muhammed Ali yoludur. Hakikata kadar giden bir yoldur. Hakikat gizli bir sirdir. Bu gizli sirra ermek icin de insan-i kâmil olmalisin, 4 kapi, 40 makam'dan geçmelisin.
ZülfüKakul
11.12.2006, 21:02
alevi olmak
bilmiyomki bilmediyim bi konuda nasıl bilgi vereyim .buraya üye oldugumdan beri kafam iyce karıştı okuyom yazılanları anlam veremiyom burda. hiçbirşeye inanmayan gerizekalı insanlar var. sanki hz ali onlara allaha inanmayın demiş gibi. çevremdeki bizim insanlara bakıyom dinle alay geçip allaha küfür ediyorlar eminimki şuan gerizakalılar benim ya sunni oldugumu yada alevi olmadıgımı düşünüyolar. çünkü bi alevi allahı savunmaz dini savunmaz atayistir bişeye inanmaz ya ben böyle anlıyom yada gerçekten böylemi?
alevi olmak
neye inanmak hz aliyemi
onun yolundan gitmeyemi
hadi oysa
niye allaha küskünüz
Bence de biraz abartmışsınız..
Bir konu hakkında bilginiz olmayabilir. Soru sormanında bir adabı vardır..
Forumda Alevilik hakkında bir çok yazı var okuyabilirsiniz..
Ha eğer ki kafam karışıyor diyorsanız.. O zaman kitaplardan araştırın..
Birilerine hakaret etme hakkında hiçbirimiz sahip değiliz. Önce bunu ikavramak gerek.. Uslubunuz çok yanlış.. Yazılarınızda da imla kurallarına dikkat ederseniz daha doğru olur.. hz aliyemi yazımı hiç hoş değil..
Bence konu kazana gitmeli..
Kafanın karışık olması burdaki İnsanlara hakaret etmeni mi gerektiriyor ?
Hayır..
Uslubunuza dikkat edin.. İnansın yada İnanmasın, HZ Aliye bakışı, onun Özünü yorumlaması ne olursa olsun, sizin İnsanlara hakaret etmeye hakkınız yok... Ateist Aleviler olabilir, onlar Sünni Tanrı Anlayışını reddetmektedir.. Birçoğu Alevi Felsefesindeki Enel Hak Anlayışına inanmaktadır...
Birşeyler öğrenmek yada yardım istiyorsanız öncelikle saygılı olun..
Burdaki Alevileri yargılıyorsun ama kendin hakaret ederek kendini Alevi mi zannediyorsun ?
eylüleren
11.12.2006, 21:32
kafanız karışıklığınızı hakaret ederek çözemeye çalışıyorsanız en büyük hatayı yapıyorsunuz.günümüzde bilgi edinmek için olanak çok yeterki değerlendirin anlaşılan bunu değerlendirmek yerine kolaya kaçmayı tercih etmişsiniz.üslubunuza dikkat edin.sorular sorun düzgün bir üslubla bu şekilde yardım etmeyecek kimse yoktur.saldırganlıkla bir yere varamazsınız...