Orijinalini görmek için tıklayınız : Lenin'i Ölü Görmek Gerçekten Çok Güzel
“Benzer şiddet uygulamaları Bolşevikler tarafından işgal edilen Sivastopol, Yalta, Aluşta, Simferopol gibi Kırım illerinde de gerçekleştirildi. Aynı uygulamalara Nisan-Mayıs 1918′den itibaren isyan komisyonunun hazırladığı dosyalarda “elleri kopmuş, omzu parçalanmış, kafası dağılmış, çenesi kırılmış, cinsel organları koparılmış cesetler” de yer almaktaydı…” (Komünizmin Kara Kitabı, Doğan Kitap, sf 84 )
Rus yazar Maxim Gorki şöyle anlatıyor:
“Tambov’da komünistler, tutsaklarını sol el ve sol ayaklarından toprağın bir metre yukarısında ağaçlara demiryolu çivileri ile mıhlıyorlardı ve bu insanların acı çekmesini bilerek izliyorlardı. Bir esirin midesini açıp küçük bağırsağını alıyorlar ve bir ağaca çiviliyorlardı ve bağırsağın çözülmesini izliyorlardı. Yakaladıkları görevlileri soyup omuzlarından itibaren derilerini yüzüyorlardı.” (Orlando Figes, A People’s Tragedy, A History Of The Russian Revolution, Penguin Books Ltd, 1997, USA, sf. 775)
Tarihçi Richard Pipes “Bilinmeyen Lenin” kitabında şu yorumu yapıyor:
“Mevcut delillerle Lenin’in idealist değil, ancak gerçek ya da hayali olsun sorunları çözmenin en iyi yolunun, onlara sebep olan insanları öldürmek olduğuna inanan bir toplu katliamcı olduğunu reddetmek imkansız hale gelmektedir. 20. yüzyılda on milyonlarca hayatın yok olmasına politik ve sosyal imha uygulamasını ilk olarak meydana getiren/başlatan kendisidir.” (Richard Pipes, The Unknown Lenin, sf 44)
“1921 ilkbaharında köylüler açlık nedeniyle ot, ağaç kabuğu ve kemirgenleri yiyorlardı. Yamyamlık olayları vardı. Kısa sürede milyonlarca sefil insan yemek bulabilecekleri bir yere gitmek umuduyla en yakın tren istasyonuna koşuyordu. Bu kişilerin nakli kabul edilmedi, çünkü Moskova 1921 Temmuzu’na kadar bir felaketin varlığını inkar ediyordu. Hiçbir zaman gelmeyecek olan treni ya da onlar için kaçınılmaz olan ölümü beklediler. Şehri ziyaret edenler hiçbir hayat belirtisi görmeden gidiyorlardı, halk ya oradan gitmişti ya da evlerinde hareket edemeyecek kadar güçsüz bir şekilde yatıyorlardı. Şehir sokaklarını cesetler kirletiyordu.” (Richard Pipes, A Coincise History Of The Russian Revolution, Vintage Books, Newyork, 1995, s. 357)
Bunları okuyunca Bülent Arınç "Lenini ölü görmek gerçekten Çok Güzel" şeklinde yorum yapmış.
Sayın Arınç; Bu yazılanlar tamamen uydurma ve asılsız iddalardır. Lenin ülkesinin bağamsızlığı için onurlu bir mücadele vermiş bugün Dünyayı kasıp kavuran emperyalizme dur diyebilecek tek sistem olan sosyalizmin temellerini atmak için çaba sarf etmiştir. Sizde gayet iyi bilirsiniz ki bütün sistemler kendilerini korumak kollamak ve muhafaza etmek zorundadır. Barıştan, özgürlükten, halkların kardeşliğinden, eşitlikten yana olan bir sistem için mücadele veren bir liderin bu kadar canice iş ve eylemler yapmasına olanak yoktur. Sonuçta onaylamadığınız bir sistemin Lideride olsa bir insanın ölümünden mutlu olmak insanlık onuru ile bağdaşmayan bir durumdur. Açıklamanızı talihsiz olarak değerlendiriyor eleştirilerinizin makül boyutta olmasını temenni ediyoruz.
Selamlar
(Zahir)
sana katıldığmı söyleyemiyeceğim....
Vapurmania 11.12.2006, 21:21 Birisi Muhammedi ölü görmek iyi dese kıyameti kopartırsın.
Katılmıyorum sana. Papa Müslümanlar çok insan katletti deyip Yavuz sultan selim gibileri kastedince kıyameti kopardınız.
ilginçsin.
siz ne hakla lenin hitler gibi vahşi insanları katleden biri olarak göstermeye çalıyorsunuz.
yazılanlara katılmamakla beraber şiddetle kınıyorum.
dünyadaki bütün dinlerin bir gün yokolacagını düşünmekte çok güzel..
Partizan62 11.12.2006, 21:32 katilmiyorum.... bu fasist propaganda yazisini buraya yapistiran sahisi siddetle kiniyorum...aleviforum.com´a yakismayan bir yazi...
Duygularınızla değil Aklınızla Kominist olun...
Neden kendinizi eleştiremiyorsunuz??? Neden hatalarınızı göremiyorsunuz??? Neden faşist bir liderin yaptıklarını ortaya koyunca tepki gösteriyorsunuz??? Görmemezlikten gelmek, inkar etmek hiç bir şeyi değiştirmez.
Değişime ayak uydura bilmeniz için dogmatik olarak bazı şeylere inanmak değil akılcı olmak gerekir.
Sorgulayın Korkmayın!!!! Kazanan siz olursunuz...
Bu arada Muhammed betimlemesi yapan arkadaş... Eğer Muhammedde Lenin gibi Faşist bir ider olsaydı onuda Ölü Görmekten Mutlu olurdum...
Selamlar
(Zahir)
Vapurmania 11.12.2006, 21:47 Duygularınızla değil Aklınızla Kominist olun...
Neden kendinizi eleştiremiyorsunuz??? Neden hatalarınızı göremiyorsunuz??? Neden faşist bir liderin yaptıklarını ortaya koyunca tepki gösteriyorsunuz??? Görmemezlikten gelmek, inkar etmek hiç bir şeyi değiştirmez.
Değişime ayak uydura bilmeniz için dogmatik olarak bazı şeylere inanmak değil akılcı olmak gerekir.
Bu arada Muhammed betimlemesi yapan arkadaş... Eğer Muhammedde Lenin gibi Faşist bir ider olsaydı onuda Ölü Görmekten Mutlu olurdum...
Selamlar
(Zahir)
Şimdi senle polemiğe girip konuyu derinleştirmek istemiyorum ama Lenin dediğin adam olmasa dünya imparatorların kralların padişahların egemenliğindeydi. Halklara umut olmuş ve milyonlarca insanın saydığı bir şahsiyete nasıl olur hakaret edersin.
Hz. Muhammed le ilgili yorum yaparsam eminim burda bazı üyeler bana karşı linç mesajları yazacaklar o yüzden seni Allahına havale ediyorum. Bir insanın ölüsünü görünce mutlu olan bir MÜSLÜMAN!
cenneti hakettin galiba?
Bizler aklı örgütlü insanlarız . lenin hiç bir faşist olmamıştır. ayrıca lenin bir tabu degil sorgular ve gelişimde her zaman açıkgızdır.
Lenin dediğin adam olmasa dünya imparatorların kralların padişahların egemenliğindeydi.
Güneş doğudan doğar gibi bütün rönesans ve reforum harketleri Rusyadan doğdu ve Lenin yaptı demek. Tarihide değiştiniz ya tebrikler.
Bizler aklı örgütlü insanlarız . lenin hiç bir faşist olmamıştır. ayrıca lenin bir tabu degil sorgular ve gelişimde her zaman açıkgızdır.
Madem öyle insanlar iseniz tartışmak yerine neden az önce şiddetle kınandım???
deniz olmak 11.12.2006, 22:02 Duygularınızla değil Aklınızla Kominist olun...
Selamlar
(Zahir)
Sistemi ayakda tutmak için bazı bedeller elbetteki ödenecektir...
Sosyalizm Rusya da Leninden veya Stalinden dolayı çökmemiştir,sebebi gerçek faşistlerdir...Akla karayı seçemiyorsun ordan burdan yazıyı toplayıp önümüze koyuyorsun.
Hayatımda kimseyle bir kez olsun yumruk yumruğa kavga etmedim,kin gütmedim, sosyalizm evrensel bir olgudur ve bunu anlamayan beynin için üzülüyorum...ve beni o denli sadist kıldınki bu saatte,faşistliği yanlış kişi için kullanan dilini kesmek isterdim...
Madem öyle insanlar iseniz tartışmak yerine neden az önce şiddetle kınandım???
Amaç lenini tartışmaksa tamam . tartışılır konşlur herkes fikrini söyler yazdıgnız başlık ve altına akpli bir bakana katılarak yazdıgınız şeyi baştan kabul etmiş gözüküyorsunuz.evet kınamaya devam ediyorum lenini faşist lider gibi gösterme çabanızda ayrıca komik.
Sistemi ayakda tutmak için bazı bedeller elbetteki ödenecektir...
Bunun için benimde dilim kesilecekse öderiz bedelini. Nasıl olsa düşünceyi parmaklar yazıyo. :)
Özgürlükçüler dil kesmekten, düşünceyi susturmaktan bahsediyor. Bu ne yaman çelişki!!!
Amaç lenini tartışmaksa tamam . tartışılır konşlur herkes fikrini söyler yazdıgnız başlık ve altına akpli bir bakana katılarak yazdıgınız şeyi baştan kabul etmiş gözüküyorsunuz.evet kınamaya devam ediyorum lenini faşist lider gibi gösterme çabanızda ayrıca komik.
Bende temenni ederdim faşist olamamasını ama göstermeye çalışan ben değilim ki. Bizzat Leninin kendisini.
Kınamak yerine öyle olmadığına dair bir şeyler söyleyin.
O'nu sen anlamadın
Anlamadın
Anlamadın
Sen inkılabı anlamadın
Bırak
Maksim Gorki bırak
O'nu anlayarak
Sevenler anlatsın
Bırak
...............................Nazım Hikmet
ama göstermeye çalışan ben değilim ki. Bizzat Leninin kendisini.
Kınamak yerine öyle olmadığına dair bir şeyler söyleyin.
19 Temmuz 2006 Tarihli VAKİT Gazetesi’nde Yayınlandı
Lenin Hakkında Sayın Ahmet Hakan Coşkun’a Açık Mektup
vakit gazaretsinden alınmış bir alıntı.
19 Temmuz 2006 Tarihli VAKİT Gazetesi’nde Yayınlandı
vakit gazaretsinden alınmış bir alıntı.
Evet öyle. Bu Lenini aklıyo mu??
Cherokawan 12.12.2006, 00:08 “Benzer şiddet uygulamaları Bolşevikler tarafından işgal edilen Sivastopol, Yalta, Aluşta, Simferopol gibi Kırım illerinde de gerçekleştirildi. Aynı uygulamalara Nisan-Mayıs 1918′den itibaren isyan komisyonunun hazırladığı dosyalarda “elleri kopmuş, omzu parçalanmış, kafası dağılmış, çenesi kırılmış, cinsel organları koparılmış cesetler” de yer almaktaydı…” (Komünizmin Kara Kitabı, Doğan Kitap, sf 84 )
“Tambov’da komünistler, tutsaklarını sol el ve sol ayaklarından toprağın bir metre yukarısında ağaçlara demiryolu çivileri ile mıhlıyorlardı ve bu insanların acı çekmesini bilerek izliyorlardı. Bir esirin midesini açıp küçük bağırsağını alıyorlar ve bir ağaca çiviliyorlardı ve bağırsağın çözülmesini izliyorlardı. Yakaladıkları görevlileri soyup omuzlarından itibaren derilerini yüzüyorlardı.” (Orlando Figes, A People’s Tragedy, A History Of The Russian Revolution, Penguin Books Ltd, 1997, USA, sf. 775)
“Mevcut delillerle Lenin’in idealist değil, ancak gerçek ya da hayali olsun sorunları çözmenin en iyi yolunun, onlara sebep olan insanları öldürmek olduğuna inanan bir toplu katliamcı olduğunu reddetmek imkansız hale gelmektedir. 20. yüzyılda on milyonlarca hayatın yok olmasına politik ve sosyal imha uygulamasını ilk olarak meydana getiren/başlatan kendisidir.” (Richard Pipes, The Unknown Lenin, sf 44)
“1921 ilkbaharında köylüler açlık nedeniyle ot, ağaç kabuğu ve kemirgenleri yiyorlardı. Yamyamlık olayları vardı. Kısa sürede milyonlarca sefil insan yemek bulabilecekleri bir yere gitmek umuduyla en yakın tren istasyonuna koşuyordu. Bu kişilerin nakli kabul edilmedi, çünkü Moskova 1921 Temmuzu’na kadar bir felaketin varlığını inkar ediyordu. Hiçbir zaman gelmeyecek olan treni ya da onlar için kaçınılmaz olan ölümü beklediler. Şehri ziyaret edenler hiçbir hayat belirtisi görmeden gidiyorlardı, halk ya oradan gitmişti ya da evlerinde hareket edemeyecek kadar güçsüz bir şekilde yatıyorlardı. Şehir sokaklarını cesetler kirletiyordu.” (Richard Pipes, A Coincise History Of The Russian Revolution, Vintage Books, Newyork, 1995, s. 357)
Bunları okuyunca Bülent Arınça katılamamak elde değil. Lenini ölü görmek gerçekten Çok daha Güzel...
Selamlar
(Zahir)
Evet bunları okuyunca öyle düşünesi geliyor insanın.Ama elimizdeki kaynakları da sanki Tanrısal gerçeklikmişcesine kabul etmemek lazım.Yaptığınız alıntılara baktınız mı hiç?Maxim Gorki'den alıntı yaparak bir yazı yayınlanıyor görseydi kemikleri sızlardı herhalde.Komünizmin Kara Kitabı adlı derlemeye katkıda bulunan birçok yazar bizzat kendileri kitabın abartılı olduğunu ve tamamen anti-sovyet propagandası amacıyla günün şartları gereği yazıldığını söylemişlerdir.Daha sonra Belçika'da biraraya gelen yazarlar kendi kitaplarını eleştirdiler ve gazeteler bu konuyu "Marksın aklanması" olarak aktardılar ülkemizde.
Tarihte şiddeti tartışıyorsak bu farklı bir konu ama mide çıkartmalar safra keseleriyle oynamalar yazıları okunduğunda dahi abartılı ifadeler.Bu tür abartılar her ideoloji için kullanıldı.ABD SSCB için SSCB ABD için kullandı.
Yok sosyalizmi ya da Leninizmi tartışıyorsak hiçbir zaman geri gelmeyecek derecede muhteşem bir devrim hareketiydi.Ama kan dökülmedi mi?Evet döküldü.Ancak bu derece vahşice değil.Aynı ajitasyon Romanov sülalesinin katledilmesine de yapıldı.Kimse Romanovların Beyaz orduyla bağlantı kurduğunu hatta itilaf güçleriyle işbirliğine gittiklerini görmek istemedi.Zaten istenmez de bu tür durumlarda genellikle.
Yaşadığımız dünyada hep belirgin profiller vardır görülmemiz istenen.Nedir o profiller?TV'leri izlediğinizde mesela öldürülmüş bir FARC ya da NLP gerillasını hep kir-pas içinde adeta köpek leşi gibi atılmış iğrenç bir halde görürsünüz.Oysa onları dağda onlarca gün kovalayan birliklerin askerleri tertemiz giyimli traşlı ve güleç yüzlüdür.Vatanına hizmet etmiş olmanın gururunu taşımaktadır.Eylemler sırasında gözaltına alınan bir öğrenci avazı çıktığı kadar bağırmakta süklüm püklüm götürülmekte saç baş darma dağın yırtınmaktadır.İzleyen bir insana adeta "vay şerefsiz baba parasıyla neler yapıyor asacaksın bunları taksim meydanında..." diye düşündürür.
Morfinle uyuşturulmuşcasına sakin ve dünyanın her tarafında binlerce insan açlıktan ve yoksulluktan yere serilirken,koskoca bir afrika açlığa ve hastalıklara emanet edilirken,ortadoğu bombalarla derlenip güneydoğu asya batılıların fuhuş merkezi olarak güya geliştirilirken kimileri hiçbir şey söylemez.Kapitalizmin genel olarak dünyaya neler yaptığı hep mantıklı bir süzgeç içerisinde aktarılır.ABD gözümüzün önünde Rio Protokolünü ve Kyoto Antlaşmasını reddeder.Yani gözümüzün içerisine baka baka "geleceğiniz benimdir" der ama yoo bunların hepsinin mantıklı açıklaması vardır.Burada önemli olan tek şey vardır o da Lenin'in bütün Rus halkını nasıl katledip dillerini nasıl 3 metre uzattığıdır.Hatta sado-mazo eğilimler gösteren bu insanlık dışı yaratık bizzat bağırsak deşmekten hoşlanan bir katildir.
İnsanlar hep yalan söylerler.Ama asıl daha korkunç olanı yalanlara kendisini inandırmasıdır.Adetim olduğu üzre bir filmden alıntı yaparak bitireyim:
"Şimdi bu çatalı ağzıma götürdüğümde MATRİX bana bunun tatlı ve sulu bir et olduğunu söyleyecek.Bunca yıl geçtikten sonra şunu anladım ki....Cehalet erdemdir."
Cehaleti erdem olarak kabul etmeyen tüm dostlara saygılarımı sunarım.
Cherokawan 12.12.2006, 00:15 “Benzer şiddet uygulamaları Bolşevikler tarafından işgal edilen Sivastopol, Yalta, Aluşta, Simferopol gibi Kırım illerinde de gerçekleştirildi. Aynı uygulamalara Nisan-Mayıs 1918′den itibaren isyan komisyonunun hazırladığı dosyalarda “elleri kopmuş, omzu parçalanmış, kafası dağılmış, çenesi kırılmış, cinsel organları koparılmış cesetler” de yer almaktaydı…” (Komünizmin Kara Kitabı, Doğan Kitap, sf 84 )
Bunları okuyunca Bülent Arınça katılamamak elde değil. Lenini ölü görmek gerçekten Çok daha Güzel...
Selamlar
(Zahir)
Bağlantının ağırlığından mıdır yoksa yazının mı bilmiyorum iki defa geçmiş:-))Değiştirmek zorunda kaldım.
Saygılar...
Morfinle uyuşturulmuşcasına sakin ve dünyanın her tarafında binlerce insan açlıktan ve yoksulluktan yere serilirken,koskoca bir afrika açlığa ve hastalıklara emanet edilirken,ortadoğu bombalarla derlenip güneydoğu asya batılıların fuhuş merkezi olarak güya geliştirilirken kimileri hiçbir şey söylemez.Kapitalizmin genel olarak dünyaya neler yaptığı hep mantıklı bir süzgeç içerisinde aktarılır.ABD gözümüzün önünde Rio Protokolünü ve Kyoto Antlaşmasını reddeder.Yani gözümüzün içerisine baka baka "geleceğiniz benimdir" der ama yoo bunların hepsinin mantıklı açıklaması vardır.Burada önemli olan tek şey vardır o da Lenin'in bütün Rus halkını nasıl katledip dillerini nasıl 3 metre uzattığıdır.Hatta sado-mazo eğilimler gösteren bu insanlık dışı yaratık bizzat bağırsak deşmekten hoşlanan bir katildir.
elbette insanların bazısı sadece bir tarafından bakabilecek,öbür yandan bakmaya ne cesareti ne ne cehaleti izin verecek.bir milletvekilinin bu şekilde sarfettiği sözlere yazık.
Lenin'in yaptıkları, doğruları/hataları ile ilgili yazmayı bu gibi bir topik başlığı altında uygun bulmuyorum.
Neden faşist bir liderin yaptıklarını ortaya koyunca tepki gösteriyorsunuz??? (Zahir)
Marksizmi örnek almayan solculara faşist dedin..açıklama yapmadın...cvp vermedin..es geçtik
Şimdi marksizmi Örnek alanlara faşist diyorsun...
Zahir,ne dediğini biliyormusun ?
Bu konuyu kazan'a atıyorum. Boşa polemik yaratmaya gerek yok.
Lenin'e saygı duyan milyonlarca insan var. Kendi liderlerinize laf edilsin istemiyorsanız başkalarınınkinede saygılı olmalısınız. Lenin kimine göre kahraman kimine göre katil.
İslam dini de savaşlara mecbur kaldı yeri geldi kan döktü, Sosyalizm de iktidarı ele geçirmek için aynı yolu kullandı mecbur kaldı ve silah kullandı.
Konuyu şimdilik kazan'a alıyorum.
Serkan_Devrim 12.12.2006, 07:54 Evet bunları okuyunca öyle düşünesi geliyor insanın.Ama elimizdeki kaynakları da sanki Tanrısal gerçeklikmişcesine kabul etmemek lazım.Yaptığınız alıntılara baktınız mı hiç?Maxim Gorki'den alıntı yaparak bir yazı yayınlanıyor görseydi kemikleri sızlardı herhalde.Komünizmin Kara Kitabı adlı derlemeye katkıda bulunan birçok yazar bizzat kendileri kitabın abartılı olduğunu ve tamamen anti-sovyet propagandası amacıyla günün şartları gereği yazıldığını söylemişlerdir.Daha sonra Belçika'da biraraya gelen yazarlar kendi kitaplarını eleştirdiler ve gazeteler bu konuyu "Marksın aklanması" olarak aktardılar ülkemizde.
Tarihte şiddeti tartışıyorsak bu farklı bir konu ama mide çıkartmalar safra keseleriyle oynamalar yazıları okunduğunda dahi abartılı ifadeler.Bu tür abartılar her ideoloji için kullanıldı.ABD SSCB için SSCB ABD için kullandı.
Yok sosyalizmi ya da Leninizmi tartışıyorsak hiçbir zaman geri gelmeyecek derecede muhteşem bir devrim hareketiydi.Ama kan dökülmedi mi?Evet döküldü.Ancak bu derece vahşice değil.Aynı ajitasyon Romanov sülalesinin katledilmesine de yapıldı.Kimse Romanovların Beyaz orduyla bağlantı kurduğunu hatta itilaf güçleriyle işbirliğine gittiklerini görmek istemedi.Zaten istenmez de bu tür durumlarda genellikle.
Yaşadığımız dünyada hep belirgin profiller vardır görülmemiz istenen.Nedir o profiller?TV'leri izlediğinizde mesela öldürülmüş bir FARC ya da NLP gerillasını hep kir-pas içinde adeta köpek leşi gibi atılmış iğrenç bir halde görürsünüz.Oysa onları dağda onlarca gün kovalayan birliklerin askerleri tertemiz giyimli traşlı ve güleç yüzlüdür.Vatanına hizmet etmiş olmanın gururunu taşımaktadır.Eylemler sırasında gözaltına alınan bir öğrenci avazı çıktığı kadar bağırmakta süklüm püklüm götürülmekte saç baş darma dağın yırtınmaktadır.İzleyen bir insana adeta "vay şerefsiz baba parasıyla neler yapıyor asacaksın bunları taksim meydanında..." diye düşündürür.
İnsanlar hep yalan söylerler.Ama asıl daha korkunç olanı yalanlara kendisini inandırmasıdır.Adetim olduğu üzre bir filmden alıntı yaparak bitireyim:
"Şimdi bu çatalı ağzıma götürdüğümde MATRİX bana bunun tatlı ve sulu bir et olduğunu söyleyecek.Bunca yıl geçtikten sonra şunu anladım ki....Cehalet erdemdir."
Cehaleti erdem olarak kabul etmeyen tüm dostlara saygılarımı sunarım. teşekkür ediyorum yazınız için. zahir abinin yazısı İsa Tatlıcan sitesinden alınmıştır. http://www.isatatlican.com/site/?p=27 19 Temmuz 2006 Tarihli VAKİT Gazetesi’nde Yayınlandı
İSA TATLICAN
.... kimdir İsa Tatlıcan? gazeteci ve yazar. Allah dostları VCD seti hazırlayıp hizmete sunmuş. bakın Allah dostları kimlermiş?17 bölümden oluşan Allah Dostları VCD seti’nde Veysel Karani, İmam Azam Ebu Hanife, İmam Gazali, İmam Rabbani, Abdulkadir Geylani, Şah-ı Nakşibendi, Mevlana ve Şems-i Tebrizi, Aziz Mahmud Hüdai, Bediüzzaman Said Nursi, Erbilli Şeyh Esad Efendi, Mahmud Sami Ramazanoğlu, Musa Topbaş Hocaefendi, Ali Haydar Efendi, Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi, Mehmed Zahid Koktu, Esad Coşan Hocaefendi, Somuncu Baba ve Darendeli Osman Hulusi Efendi, Süleyman Hilmi Tunahan, Şeyh Nazim Kıbrısi, Yahyalılı Hacı Hasan Efendi, Seyyid Abdulhakim Hüseyni, Muhammed Raşid Erol Hocaefendi yer alıyor. “Allah Dostları” belgesel serisinin yapımını gerçekleştiren Araştırmacı-Yazar İsa Tatlıcan amaçlarını şu şekilde açıkladı: “İslâm tarihi boyunca binlerce alim hayatını Kur’an ahlâkını yaşamaya ve yaşatmaya adamıştır. Bu insanların çok azı yazılı bir eser bıraktığı için günümüze kadar ulaşabilmiştir. Yazılı eser bırakmayanların yaşamına ve sohbetlerine çeşitli hurafeler karıştırılmıştır. Bu belgesel serisini hazırlamaktaki amacımız hurafelerden arınmış bir şekilde İslâm alimlerinin güzel ahlâkını ve örnek hayatını maneviyattan kopuk olarak yaşayan günümüz insanına ulaştırmaktır.”
“Allah Dostları” VCD seti ile birlikte Elmalılı Hamdi Yazır tarafından hazırlanmış ve bir komisyon tarafından sadeleştirilmiş sözlüklü ve dipnotlu orta boy Kur’an-ı Kerim meali hediye ediliyor.
Sovyet ve Komünizm karşıtı propagandası için hazırlananlardır bunlar. bunu da İsa Tatlıcan, Harun Yahya(Adnan Oktar) vb kişiler dışında kaynak edinen olmaz. Lenin'in kimdir peki? Lenin işte bu resimde ki adamdır. resim yeterli açıklama yapacaktır.
9286
KomünistAlevi 12.12.2006, 11:21 Zamanında sizi 4 bir yandan kuşatsınlar,Karşı-Devrim teorileri geliştirsinler, burjuvalar ,emperyalist ülkeler ve kapitalist ağaları sırf eşitlik ilkesi altında insanlar yaşamasınlar diye ,sırf halkları biraz daha fakirleştirelim, sırf biraz daha mülkiyetimize mülk katalım diye,sırf çarlık rejiminin geçmişini yeniden canlandıralım derken V.İ.Lenin tabikide eli kolu bağlı yerinde duramazdı!
Bukadar alıntı yaptığın yazının kaynağı ise Allah dostları denilen Yobaz cemaatler ve Dini duyguları istismar eden kişilerdir...Ve Lenin gibi Dini duyguları istismar etmeyen hatta Dini ortadan kaldırmak isteyip dinin insanların duygularından yararlanıp insanları daha kolay yönden sömürülmesine karşı çıkan bir insanada ,Dinin duygusal yönünden sömüren yobaz cemaatler ve insanlar doğal olarak onun hakkında öcü manasında yazılar yazarlar..Çünkü Lenin onlar gibi dini istismar etmezdi Lenin onlar gibi yobazları sevmezdi....
Ayrıca ozamanki şartlara göre Lenin az bile yapmıştır...Etrafınızı emperyalist dünya ülkeleri saracak,burjuvalar ve kapitalist ağaları heryerinizden saldıracak kan akıtıcak sonra Lenin eli kolu bağlı oturacak...
V.İ.Lenin gerekli olanları yapmıştır ve bu zamanda bende Lenin gibi bir Devrimin kahramanı olsam ve bu Halk Devrimimi yıkmak isteyen Faşist güçlerde olursa ben Lenin'den daha katı bir yol izlerdim...
Ayrıca Zahir abicim olaya tek taraflı bakman senin nekadar Komünizm ve Komünist düşmanlığını ortaya sermektedir...
Neden eline Ekim Devrimi ve aşamasını anlatan bir kitap alıpta okumuyorsun?
Veya neden internetten Marksist sitelerin kütüphane bölümlerine giripte daha kapsamlı araştırmıyorsun?
Sen herhalde V.İ.Lenin'in ve Karşı-Devrim güçlerini bir melek sanıyorsun...Bence okuda gör!
Haftaya elime bir kitap geçicek teyzemin oğlundan inşallah alabilirim..Orda karşı-devrimin yapmış olduğu pislikleri alıntı olarak karşına sericeğim bakalım ozaman ki görüşün ne olucak?
Ayrıca insanların ideolojik önderleri hakkında ölü görmek gibi fikir beyan etmen hiç hoş değil...Alıntı yaptığın yazıya sadece Lenini ölü olarak görmek çok güzel demişsin...Ve buda senin Lenin ve Ekim devrimi hakkında nekadar bilgiye sahip olduğunun kanıtıdır..(Herhalde altına bir cümlede olsa yorum yapman konu kazana gitmesin diyedir:yamukgul: )
Ayrıca Zahir abiciğim ben Hz.Muhammed veya diğer İslam önderlerini ölü görmek çok güzel desem iyi olur mu?..Sonuçta İslamiyet kılıçla yayıldı!..İslamiyet yayılırken binlerce insan kılıçtan geçirilmedi mi?
Ama ben ölü görmek çok güzel demiyorum çünkü zaman ve koşullarda bunlar gerekliydi vede oldu!
İnşallah anlaşabilmişizdir...
Saygılarımla...
http://www.spunk.org/library/groups/iww/images/sp001348.gif
Lenin şekilde en alttaki ezilenleri savunan bir liderdir. Kim ne derse desin, Dünya tarihinde onurlu ismiyle yazılmış bir devrimcidir. Evet Lenin Devrim savaşçısıydı ve tabiki insanlar öldü.
Şu resimde üstteki burjuvalar, dini kesim, faşist kolluk kuvvetleri vs bunlar hep sömürünün kaynaklarıdır ve bunlarla çarpışmadan insanların kurtuluşu olmaz o yüzden lenin sömürenlere karşı zalimlere karşı mücadele etti. Nasıl ki Hz.Hüseyin Kerbeleda zalimlere karşı savaşdı aynı tarzda, Zahir bu örneği islama düşkün kişiliğin açısından verdim. Ortadaki Ezen ezilen mazlum zalim kavramlarını önplana çıkarmak için umarım anlamışsınıdır.
Ayrıca Lenin'i kötü gösterme çabaları Anti Komünizm yanlısı ABD ve çevresi tarafından yapılmıştır bu açıdan aslında Müslümanları kötüleyen, işgalci ABD ile kolkola girdiğinin farkındasındır umarım.
madem yorum yapacaktın konuyu niye kazana attın???
madem yorum yapacaktın konuyu niye kazana attın???
Üyelerimiz rahatsız oldu hatta farklı yerlerde konu bile açtılar. Bu yüzden Kazan'da yorumumu yazmak durumunda kaldım. Size yakıştıramadım bunu Zahir. Muhammedin karikatürünü çizince sağı solu yakarlar şimdide üstü kapalı Anti komünizm propagandası yapıp Lenin'i kötülüyorsunuz.
Burası Alevi sitesidir. Ne Muhammede Ne İsa'ya Ne Lenine yani toplumda kişilerin saygı duyduğu ve dünya tarihinde önemli işler yapmış kişilere hakareti kabul etmeyiz.
Siyasi görüşünüz sağcı kapitalist vs. olabilir ama Lenini ölü görmek hoşuma gider tarzında hakaretler doğru değil... Aynı konuyu farklı başlık ve farklı yorumla açsanız kimse birşey demezdi ama bu ayıp olmuş...
Ben karikatür nede başka bişe için sağı solu yakmadım. Emevi zihniyeti taşıyan Genelekçi bir islamcıda değilim. Marksist olduğunuz için olayı hakaret olarak algılamanız gayet doğal. Oysa ortada hakaret felan yok. Burda Faşist, cuntacı, darbeci, ırkçı, diktatör liderlerin ölümünden memnun duyulan benzer konular mevcut. Sadece düşüncenize uygun olmayan görüşlere tahamül edemiyorsunuz hepsi bu.
Sunnilerde Yezidi saygın görür. Yezi ölü görmek gerçekten çok güzel şeklinde bir başlık açılsa aynı duyarlılığı gösterip bir kesim tarafından saygın görülen kişiye hakaret edemessiniz deyip aynı şeyleri yaparmıydınız??? Hayır sanmıyorum.
Yaptığınız kendinize hem Aleviyim hemde koministim demenizden kaynaklanıyor. Bu bağlamda komist arkadaşların sölediği gibi propaganda yapıyorum. Alevilerin kominist olmaması inanç değerlerini yaşaması için propaganda yapıyorum.
Bir alevinin kominist olamayacağı bir alevinin ateist olamayacağı şeklinde propaganda yapıyorum.
Eğer yorumundaki hakaret bölümünü silersen konuyu kazandan çıkartırım. Propaganda yapıyorsun kendin söylüyorsun bunu ama bununda bir adabı var.
Kaldı ki git Alevilerin Sunnilere Yezit demesine nasıl bakıyorsunuz konusunda yorumlarımı oku. Konuyu kişiselleştirmek istemiyorum...
Eğer Leninle ilgili hakaret içermeyecek bir başlık ve yorum yazarsan konuyu kazan'dan çıkartırım.
MeRaLiNa 12.12.2006, 14:01 madem yorum yapacaktın konuyu niye kazana attın???
bencede büyük bir celiski
bencede büyük bir celiski
"Üyelerimiz rahatsız oldu hatta farklı yerlerde konu bile açtılar. Bu yüzden Kazan'da yorumumu yazmak durumunda kaldım."
Sen Forumdaki yazıları okumadan eleştirmek için eleştiriyorsun galiba?
Eğer yorumundaki hakaret bölümünü silersen konuyu kazandan çıkartırım. Propaganda yapıyorsun kendin söylüyorsun bunu ama bununda bir adabı var.
Kaldı ki git Alevilerin Sunnilere Yezit demesine nasıl bakıyorsunuz konusunda yorumlarımı oku. Konuyu kişiselleştirmek istemiyorum...
Eğer Leninle ilgili hakaret içermeyecek bir başlık ve yorum yazarsan konuyu kazan'dan çıkartırım.
Dikkatli okumanı tavsiye ederim.
Gerekli düzeltme yapılmıştır. Başlık sizlerin takdirindedir. Kazanda kalmak yada çıkmak konusunda şahsımca her hangi bir ehemmiyet yoktur. İlgilenen arkadaşlar yorum yapabilir.
Selamlar
(Zahir)
Gerekli düzeltme yapılmıştır. Başlık sizlerin takdirindedir. Kazanda kalmak yada çıkmak konusunda şahsımca her hangi bir ehemmiyet yoktur. İlgilenen arkadaşlar yorum yapabilir.
Selamlar
(Zahir)
Bu konuyu kapatıyorum. Yorumunu %100 ters yönden yapmışsın (Bu değiştirip yazdıklarınla ilk yazdıkların farklı). Lenin'i eleştirebilirdin kendi fikirlerine uygun olarak. Kimseye illaki sosyalizmi benimsemesi gerektiğini dikta etmiyoruz, Eğer istersen yeni konu açıp eleştirebilirsin düzeyli şekilde.
|
|