Orijinalini görmek için tıklayınız : Kubilayın Başı Kesilmedi mi???
ABD nin ilk Türkiye Büyük Elçisi olan Joseph Grew "Yeni Türkiye: Amerikanın İlk Türkiye Büyük Elçisinin Anıları" isimli kitabında " Menemende Kubilayın Başının kesilmediğini dönemin yöneticilerinin Cumhuriyet Devrimlerini yerleştirmek için olayı abarttığını yazmış"
Doğruluk Payı olabilecek bir iddia. Neden olmasın ki??
Selamlar
(Zahir)
crewchif 11.12.2006, 22:27 ilk defa böyle bir iddiayla karşılaştım . bildiğim kadarıyla resimler var bu konuda
bunun diyen ABD ajanı ne kadar inandırıcı olabilirki?hem bi subayın başı kesiliyor bunun neresi abartılmış ki durum ortada.. ne yani kendi askerlerimi kesmiş kubilayın kafasını??
alevi_murat24 11.12.2006, 22:34 ABD nin ilk Türkiye Büyük Elçisi olan Joseph Grew "Yeni Türkiye: Amerikanın İlk Türkiye Büyük Elçisinin Anıları" isimli kitabında " Menemende Kubilayın Başının kesilmediğini dönemin yöneticilerinin Cumhuriyet Devrimlerini yerleştirmek için olayı abarttığını yazmış"
Selamlar
(Zahir)
ben ianınmıyorum cünkü ozamanki dincilik ile şu anki ıraktaki afkanistan daki islamcıları görünce kubilay olayının olduguna daha da inanıyorum. amerikalı oldugu için bu adama itimat edilmemeli amerika herzaman istemedigi bir ülkeye muhalif kesimlerin önüne bir tez atmışlar buda benziyor. ama kimsenin kaile bilen alacagını sanmıyorumm:thumbdown
Serkan_Devrim 12.12.2006, 02:26 ABD nin ilk Türkiye Büyük Elçisi olan Joseph Grew "Yeni Türkiye: Amerikanın İlk Türkiye Büyük Elçisinin Anıları" isimli kitabında " Menemende Kubilayın Başının kesilmediğini dönemin yöneticilerinin Cumhuriyet Devrimlerini yerleştirmek için olayı abarttığını yazmış"
Selamlar
(Zahir) kaynak bana cazip gelmiyor. ABD nede olsa. :D bir şey daha var. diyelim ki gerçekten abartı bu olay ve Kubilay'ın başı8 kesilmedi. bu neyi değiştirecek? irtica ayaklanmasını daha mı hafif gösterecek?
2 Temmuz 1993 Tarihinin ideoloji Kahramanı ŞERİAT ki 37 kişiyi diri diri yakıyorsa,
'31 Mart Vakası'nda bir çok genci öldüren Aynı Şeriat
23 Aralık 1930 Şeriatınında Kafa kesilmesi Olayının Doğruluk payı derecesinde %100 Olduğuna hiç şüphem yok...
Serkan_Devrim 12.12.2006, 06:53 2 Temmuz 1993 Tarihinin ideoloji Kahramanı ŞERİAT ki 37 kişiyi diri diri yakıyorsa,
'31 Mart Vakası'nda bir çok genci öldüren Aynı Şeriat
23 Aralık 1930 Şeriatınında Kafa kesilmesi Olayının Doğruluk payı derecesinde %100 Olduğuna hiç şüphem yok...haklısın. bu tür iddialarla şeriat tehlikesi yok gibi gösterilmeye çalışılıyor. 'devlet abarttı. şeriat tehlikesi yok. laiklik tehlikede değil' vb iddiaları güçlendirmek için uydurulmuş bir söz işte. gerçi bazılarının laiklikten ekmek yediği doğrudur. laiklik elden gidiyor söylemleri ile oy toplamaya çalışan ve bunu kullanan partiler, kurumlar vb var. ama bu ülkede şeriat tehlikesi de var. ayrıca bugün bile şeriat kafa kesiyor. hizbullahın kafa kesmesi internette var. geçmişte de kesti. 1400 yıl önce de hz Hüseyin'in başı kesildi. Kubilay'ın başının kesilmesi bana abartı gibi gelmiyor.
SivanA SimyacI 14.12.2006, 09:03 Kubilayın başının kesilmemesi kurtuluş mücadelesinde Anadolu insanın yaralanmadığı anlamına gelmez ki zaten bu kaynağın sahibi şu anda ırakta soykırımda asılsız ve boş bir iddaa.
almuslu_tuna 14.12.2006, 21:01 ya neden abd ajanı bole bı konuyu araştırma gereği duyoyoki abilerimin dediği gibi 37 canımız yakan o geri kafalı zihniyetin bunu yapmaması için hiç bi gerekçe yok hem cumhuriyet dönemi yöneticilerinin bir astsubayını kullanarak rant saglamaz.
halitseyfi 14.12.2006, 21:17 ABD nin yaptığı her açıklamanın veya yazdığı her yazının mutlak bir amacı olduğu inancındayım. Bu amacında Türkiye halkının iyliğinede olduğunu sanmıyorum.
Yobazların okadar baş kestiği malum ki Kubulay'ın başının kesilmediğine inanmıyorum.
Hilafetçi mollaları haklı çıkarmak için son zamanlarda muhafazakar kesimin uydurduğu yalanlardan biri....
Bunun farklı bi versiyonuda son osmanlı padişahı vahdettin güya anadolunun işgal edildiği zaman atatürke ben bişey yapamıyorum var git sen ülkeyi kurtar demiş....bunun gibi tuhaf tuhaf şeyler çıkarıyorlar....
Ben bu söylemleri dincilerin 28 şubattan sonraki strateji değişikliği yapmaları olarak görüyorum....baktılar devletle,rejimle,askerle kavgalı olmak kimseye bişey kazandırmıyor bunlarda dindar kesimle rejimi barıştırma yoluna gittiler ve böyle gerceklik payı sıfır olan garip marip şeyler ortaya çıkardılar...akıllı bi strateji ama herkezde yiyecek diye bişey yok...
Kubilaya yapılanlar, yozlaştırılmış İslam Dininin getirdiği çağdışı, cahiliye kalıntılarıdır... Canlar biz yüzyıllarca Kubilayı kesenlerden farksız olan Osmanlının hakimiyetinde yaşadık.. Aleviler, Sünni Şeriatına göre Kuyulara gömüldü, kellelerimizde tepecikler yapıldı.... Kubilay'a bunu yapanlar, kahrolası Şeriat'ı özleyen, Ebusuud Efendi uzantıları Müslümanlardır.. İşte diyorum ya, bizler farklıyız...
O dönem Kubilay'ın kafasını kesenler ile Irakda masum iişçilerin kafasını kesenler aynı zihniyette insanlar.
Kalkıp bu olayı tersinden göstermek çok yanlış üstelik kaynakda sağlam değil. ABD nin yaptığı pislikleri Dünya halkları iyi biliyor.
ABD nin ilk Türkiye Büyük Elçisi olan Joseph Grew "Yeni Türkiye: Amerikanın İlk Türkiye Büyük Elçisinin Anıları" isimli kitabında " Menemende Kubilayın Başının kesilmediğini dönemin yöneticilerinin Cumhuriyet Devrimlerini yerleştirmek için olayı abarttığını yazmış"
Selamlar
(Zahir)
Kendin yazmışsın ,kendin inanmışsın. Ya da yukarıdaki açıklamanıza dayanarak kusura bakmayın ama Kubilay'ın başını kesenlerdenmişsiniz gibime geldiniz.
Abartıya bak "Kubilay ın başı kesilmiş "ne sıradan bir olaymış yaa.
İçimizdeki Amerikan zihniyeti "Sivas olaylarına"da abartmaya gerek yok,dışarıdakilere birşey olmamışya gibi ifadeler kullanmışlardı.
Kubilay olaylarının tanıkları halen yaşamaktalar.Canlı kaynakları olan bir konuda .Amerikan büyük elçisinin anılar kkitabına bakmaya ne hacet.
börteçine 26.03.2007, 18:58 mADEM KESİLMEDİ mUSTAFA kEMAL 99 SAKALLININ ZEVKİNEMİ Evlerinin kapısında sallandırdı?
Bu şeriatçiler kafa kesmeyi sever.
Madem bu şekilde hikayeler anlatıyorsunuz bende anlatayım.
Atatürk bu olaydan sonra Kazım Karabekire diyorki gidin tüm camileri kapatın.
Kazım Karabekir diyor aman paşam nasıl olur vs. Sonra Atatürk vazgeçiyor.
Tabi ne kadar doğru bilemiyorum. Bu da bir rivayet :)
Kubilayın başını kestiklerinden eminim. Bu gün İslamcıların Irakda vs yaptıkları kafa kesmeler bu olaya referans oluşturuyor.
|