Orijinalini görmek için tıklayınız : 6. Aleviforum Şiir Yarışması Yorum Topiği
Değerli üyeler
6. Aleviforum Şiir yarışması başlamıştır oyunuzu
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=24142
yukardaki linke tıklayarak kullanabilirsiniz.
Burada reklam yapmadan yorumlarınızı yazabilirsiniz.
Saygılarımla.
Merhaba
Şiir YArışmasına Katılan Bütün Canların Yüreklerine Saglık. Yürekleriniz Hiç Susmasın canlar.. Başarılar
Hepside Çok Güzel.
Yarışmaya emek veren tüm arkadaşlarımızın yüreğine ellerine sağlık .Yine muhteşem şiiler seçmek güç ama ilk göz ağrısı derler ya içimizden geçen ilki seçtik...
Tüm yarışan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.
boğazım düğümlü okudum, nasıl da duygulu yazılmış her biri, Pirimiz nasıl da işlenmiş kaleme
sonuç şimdiden belli : "aleviforum"
yazan yüreklere kurban
hepsi birbirinden güzel.inanın bir seçim yapmakta zorlandım.öylesine içten öylesine aşık bu gönüller.bütün canlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
şimdiden kara kara düşünmeye başladım hangi güzel yüreğe oy versem diye.ama zorunda olduğum bir şey var ki emek karşılıksız bırakılamaz.keşke birden fazla oy kullanma imkanımız olsaydı.yazan arkadaşlarımızın yüreklerine sağlık hepsi çok güzel ,samimi duygularla yazılmış.başarılar ve yine emekleri için aleviforum yönetimi ve katılımcıları adına Kızılkilise'ye binlerce kez teşekkürler...
Şiirlerin hepside maksada ulaşmış görünüyor, pirimiz pir sultanı konu olarak
seçen yönetime, özveriyle ve samimiyetle duyguların bizimle paylaşan katılımcı
arkadaşlara, ve şiirleri okuyup en nefisini seçen arkadaşlara teker teker
teşekür eder, bu vesile ile Pir SULTAN'ımızı saygıla anarım. sevgi ve
muhabbetle başarılar....
http://hakyolu.free.fr/images/PirSultanAbdal.jpg
ACIYI BAL EYLEDİK
«pir sultan ölür dirilir»
bak şu bebelerin güzelliğine
kaşı destan
gözü destan
elleri kan içinde
kör olasın demiyorum
kör olma da
gör beni
damda birlikte yatmışız
öküzü hoşça tutmuşuz
koyun değil şu dağlarda
san kendimizi gütmüşüz
hor baktık mı karıncaya
kırdık mı kanadını serçenin
vurduk mu karacanın yavrulusunu
ya nasıl kıyarız insana
sen olmasan öldürmek ne
çürümek ne zindanlarda
özlem ne ayrılık ne
yokluk ne yoksulluk ne
ilenmek ne dilenmek ne
işsiz güçsüz dolanmak ne
gün gün ile barışmalı
kardeş kardeş duruşmalı
koklaşmalı söyleşmeli
korka korka yaşamak ne
kahrolasın demiyorum
kahrolma da
gör beni
kanadık toprak olduk
çekildik bayrak olduk
döküldük yaprak olduk
geldik bugüne
ekmeği bol eyledik
acıyı bal eyledik
sıratı yol eyledik
geldik bugüne
ekilir ekin geliriz
ezilir un geliriz
bir gider bin geliriz
beni vurmak kurtuluş mu
kör olsanı demiyorum
kör olma da
gör beni
Hasan Hüseyin
Herkese teşekkürler. Pir Sultan ÖLMEZ
Merkez Point 12.12.2006, 13:51 katılan canların emeğine sağlık. dört defa okuduktan sonra anca karar verebildim seçim kolay da olmadı. ablamın da dediği gibi kazanan aleviforum, biz aleviler her alanda olduğu gibi sanatta da en mükemmelini yapılabileceğin en güzelini yapabiliyoruz, özümüzde bulunduğundan olmalı. ne mutlu bize :)
Mesut Gündüz 12.12.2006, 15:00 Tüm arkadaşlara başarılar dilerim.Şiirlerinizle güzelleştirmişsiniz burayı.
reyhan22 12.12.2006, 15:20 şiirlerin hepsi birbirinden güzel dostlar seçmekte bir okadar zor hepsini okuyup teker teker en fazla etkileyene verdim oyumu
konu pir sultan olunca yüreklerde çağlıyor ve seçmek zorlaşıyor
kazanan belli aleviforum ailesi
Ali_Yolcusu 12.12.2006, 15:28 şiirlerin her biri çok güzeldi, her biri acı içinde yazımış gibiydi çok duyguluydu....
yüreklerinize sağlık.
birdal can 12.12.2006, 15:52 REKLAM YASAK!!!
KızılKilise tarafından değiştirilmiştir.
Pir Sultan dolu yürekler ne de güzel dile gelmiş.Seçmekte zorlandım ve bundan mutluluk duydum.Katılan canların yüreklerine sağlık.
Çok güzel şiirler hepside. Hazırlayanların emeğine sağlık. Konuyu seçenide kutlamak isterim bu arada.
REKLAM YASAK!!!
KızılKilise tarafından değiştirilmiştir.
Şiir reklamı yapmak yasak halen oylama süreci içindeyiz insanları yönlendirme.
:excl:
yarışmaya katılan canların yüreklerine sağlık hepsi birbirinden güzeldi gereçekten.
sonuçta kazanan bizler olacağız en güzelide bu.
mehmet_onal 12.12.2006, 16:12 değerlere sahip çıkıldıgını görmek gerçektende güzel hepside ayrı ayrı ,içtn duygularla kaleme alınmış emeği olan tum canlara ve bu emeği karşılıksız bırakmayan tüm canlara sonsuz sevgiler..kaleminizi yüreğinizle tuttugunuz belli oluyor.
şiirler mükmmel ..yüreğinize sağlık canlar.
güldestim 12.12.2006, 16:37 Şiirlerin hepside birbirinden güzeldi.Katılımcı arkadaşların yüreğine sağlık.Ayrıca Kızılkilise arkadaşımızada teşekkür ederiz.
ne pir sultan ölür nede onu dar ağacına gönderenler unutulur. tüm katılımcı arkadaşların yüreğine sağlık. kazanan dostluk olsun. saygı ve sevgilerimle.
alevi_murat24 12.12.2006, 17:08 tüm şiirleri iki şerkez okudum ve karasızlıga düştüm:innocent: . çünkü hepside anlamlı ve çok güzel olmuşlar. bu güzel şiirlerde ve yarışmada emegei olan tüm arkadaşlara teşekkür.:36_1_55:
zohre-35 12.12.2006, 17:55 yarışmaya katılan bütün arkadaşlarımızın eline sağlık.hepsi birbirinden güzel şiirler yazmışlar.seçim yapmak zor oldu.
KızılBant 12.12.2006, 18:46 Şiir yarışmasını düzenleyen sn. kızılkilise ve bu güzel şiirleri yazan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
Gerçekden güzel şiirler yazılmış hak eden kazansın bu yüzden şiirleri 2 kez okudum her birini.
zeynep C. 12.12.2006, 18:46 Hepsi birbirinden güzel ben yine çok zorlanıyorum oylamada.Hala karar veremedim biraz daha düşüneyim.
Pir Sultan ancak bukadar mükemmel anlatılabilir.Okurken çok duygulandım:crying: :crying: :crying:
Yüreğinizdeki Pir Sultan sevgisini okadar güzel anlatmışsınızki.
Katılan arkadaşlara teşekkür ederim.
tabi bu şiirleri bizlere ulaştıran Kızılkiliseye ayrıca teşekkür ederim....
Herkese Başarılar...
Çok zorlandım ama sonunda oyumu kullandım...
firariHH 12.12.2006, 20:02 yarismaya katilan canlarin yüregine saglik, hepsine basarilar! Kimin kazandigi okadar önemli degil,yüregindeki pirsultan askini yaziya döken herkez kazanmistir!!!
gulguselı 12.12.2006, 20:05 içten yazılmış şiirler,gercekten seçim yapmak zor. katılan arkadaşların yüreklerine sağlık, benim gönlümde hepsi birinci...
Gerçekten hepsi çok içten şiirler, forumumuzda bu kadar güzel yürekli can olduktan sonra tabi ki şiirler de bir o kadar güzel ve bizden, herkese bol şans:)
tuncerbio 13.12.2006, 00:02 her yarışma bir öncekinden daha verimli oluyor ve bizleri dostlarımızın güzel şiirleriyle başbaşa bırakıyor ...herzaman ki gibi karar vermek ve sonuçta diğer dostlerı üzmek zor oluyor ...emeği geçen tüm canlara teşekkürler...başarılar..
Kartopu86 13.12.2006, 10:45 Tüm katılan arkadaşları tebrik ederim...Hepsi birbirinden güzeldi. Okurken büyük bir zevk aldım bende birçok arkadaşım gibi.Bize bu duyguyu tattırdığınız için ne kadar teşekkürümü dile getirsem yine azdır birde söz konusu Pir Sultan Abdal olunca yüreklerimiz çağlayan gibi akar onun uğrunda..
Yarışmaya katılan arkadaşlar için bir hatırlatma yapmak istiyorum. Kendi şiirinize oy kullanamazsınız. tespit edildiği takdirde işlem yapılır.
bol şanslar.
seyhunbey 13.12.2006, 11:56 yarışmaya katılan bütün arkadaşlarımızın eline sağlık.hepsi birbirinden güzel şiirler yazmışlar.seçim yapmak inanin zor oldu. Yüreğimizdeki türkülere selam olsun !!
Ermenican 13.12.2006, 14:18 Şu an şiirleri okuyorum. Pir Sultan Mazlumun yanındadır. Zalim osmanlıya karşı Türk Kürt Ermeni halkları örgütlemiş öğütlemiştir.
Bu açıdan bu şiirler içinde katliamları ve pir sultanın yönünü ortaya koyan bir şiire oyumu verecem.
güzel organizasyon.
eylüleren 13.12.2006, 14:20 şiirlerin hepsi birbirinden güzel ve anlamlı katılan arkadaşların emeğine sağlık başarılar...
bende oyumu kullandım forumumuza hayırlı olsun:)
öncelkile yazan arkadaşların düşüncelerine yüreğine eline sağlık olsun ve emeği geçen herkese teşekkürler(teşekkür butonu çıktığından buyana yüreğine sağlık dememiştim.):)...
çataklı yusuf 14.12.2006, 18:32 HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLMUŞ
istediğiniz ve beklediğiniz şekilde değişiklik yapıyorum.
Madımakta insanları yaktılar
Pir sultanı dar ağaçta astılar
Çorumla maraşta yakıp yıktılar
Bizi bize düşürene dur diyek
DÖNMEZİ'yim gerçekleri yazarım
Haksıza hırsıza olur azarım
Erler meydanına açtım pazarım
Canı cana düşürene dur diyek
Hepinize saygılar sunuyorum.
Kendi Aramizda Düzenledigimiz Yarismamiza Ne Kadar Amatörce Bakilsada
Piyasada Diplomali Bir Cok Profesyonell Şairden Daha Güzel Yürekten Kaleme Dökülmüş Şiirler Gördüm Hepinizle Gurur Duyuyorum Ellerinize Yüreginize Sağlik
Benim Birincim Hepinizsiniz Hakkediyorsunuz Bunu
Bu Duygulari Bizlere Yasattiğiniz Icin Hepinize Teşşekür Ederim..
Şiir Tadinda Kalin
ZülfüKakul 14.12.2006, 21:18 Şuana kadar 164 kişi oy kullanmış.. Rekor oy sanırım:)
Alevimen 14.12.2006, 22:24 Şuana kadar 164 kişi oy kullanmış.. Rekor oy sanırım:)
5. yarismada 242 oy kullanilmis
ZülfüKakul 14.12.2006, 22:28 5. yarismada 242 oy kullanilmis
Aaa bilmiyordum onu :) Neyse daha 2 günümüz var bakalım sonuç ne olacak:o
şiirleri görünce hayal krıklığına uğradım. Ben şairane bir şeyler bekliyordum. Ayak ve uyak kullanılan daha ozanca ve şairane bişeyler. Yazdığım şiiri göndermemekte ne kadar haklı olduğumu anladım. iki kıtasını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Haksıza huysuza olur azarım
tamamı yedi kıtadır. 6+5 ölçüyle yazılmış, düz ayak kullanılmıştır.
Merhaba
Öncelikle bizler nobel edebiyat ödülü için yarışmıyoruz. İnsanlarımız şiir konusunda kendilerini denemek ve kendilerini geliştirmek için bu yarışmaya katılıyorlar. Herkes sizin gibi usta şair değil maalesef...
Daha şairane bir şeyler görmek istiyorsanız kendi şiirinizi yollar bu beğenmediğiniz şiirler içinde birinci olur ödülünüzü alırdınız...
fırtınam 14.12.2006, 23:20 Ehl-i Beyt On iki imam aşkına
Canını odlara atmak görünür
İlm-i hakikatten anlar duyarsın
Varıp bir kerecik yetmek görünür
Rehberin destinden can u gönülden
Eğer anlar isen dört kitap bundan
Yüz sürüp payına On ik’İmamdan
Hüseyn’in demenin tutmak görünür
Cebrail’e rehberdir aslı nurdandır
Bu sır gayet sır içinde sırdandır
Hünkâr-ı Hacı Bektaş Şâh-ı Merdandır
Aslı Horasan’dan gelmek görünür
Cümle evliyaya ser-firâz oldu
Ol vakit inanan îmânın buldu
Gör sofi yoluna çok lânet oldu
Bektaşîler yolu ulu görünür
Ali ile Muhammed de geldiler
Sırrı diyenleri bâtıl kıldılar
Billah onlar mürşidini buldular
Varıp bir mürşide ermek görünür
Erenler bâbının yolu erkânı
Hakk Teâlâ onu halk etti kani
Hakikat burcuna dikti nişânı
İk’isimde kendi bir don görünür
Kulak verme şu dünyanın zevkine
Bugün fırsat elde koma yarınaErkan tıraş olup hak dîdarına
Hasretî de der ki ermek görünür
şiirleri görünce hayal krıklığına uğradım. Ben şairane bir şeyler bekliyordum. Ayak ve uyak kullanılan daha ozanca ve şairane bişeyler. Yazdığım şiiri göndermemekte ne kadar haklı olduğumu anladım. iki kıtasını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Ayak ve uyak kullanılmadan iyi şiir yazılamaz mı? Dünyada sadece Türk Halk Şiiri mi var?
Mesut Gündüz 15.12.2006, 08:56 şiirleri görünce hayal krıklığına uğradım. Ben şairane bir şeyler bekliyordum. Ayak ve uyak kullanılan daha ozanca ve şairane bişeyler. Yazdığım şiiri göndermemekte ne kadar haklı olduğumu anladım. iki kıtasını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Şiir ölçüyle uyakla yazılmaz yürekle yazılır Aşık Veysel uyak ölçümü biliyordu.
çataklı yusuf 15.12.2006, 10:54 biz aleviler hoşgörülü, eleştirilere açık, söylenenden ders alan insanlarız.
ben sadece fikrimi söyledim. beğenmeyebilirsiniz. ama fevri hareket edemezsiniz. herkezin olumlu görüş bildirmesini bekleyemezsiniz. çok iyi diyenler bizleri daha ileriye ve daha iyiye götürmez. lütfen hazımlı olun. beğeniler ne kadar hoşunuza gidiyorsa eleştiriler de sizi o kadar düşünceye sevk etsin. Zaten ara gazı verenler sayesinde halen yerimizde sayıyoruz.
Fevri hareketinizi gençliğinize veriyorum. Sitemizi benim gibi eleştirenler ve inşallah olursa eleştiriye açık site yöneticileri daha ileriye götürecektir.
beni tecrübe seviyemi ve itibari puanımı düşürerek te yıldıramazsın
"Gelin canlar bir olalım"
hepinize saygılar sunuyorum
biz aleviler hoşgörülü, eleştirilere açık, söylenenden ders alan insanlarız.
ben sadece fikrimi söyledim. beğenmeyebilirsiniz. ama fevri hareket edemezsiniz. herkezin olumlu görüş bildirmesini bekleyemezsiniz. çok iyi diyenler bizleri daha ileriye ve daha iyiye götürmez. lütfen hazımlı olun. beğeniler ne kadar hoşunuza gidiyorsa eleştiriler de sizi o kadar düşünceye sevk etsin. Zaten ara gazı verenler sayesinde halen yerimizde sayıyoruz.
Fevri hareketinizi gençliğinize veriyorum. Sitemizi benim gibi eleştirenler ve inşallah olursa eleştiriye açık site yöneticileri daha ileriye götürecektir.
beni tecrübe seviyemi ve itibari puanımı düşürerek te yıldıramazsın
"Gelin canlar bir olalım"
hepinize saygılar sunuyorum
Şiirleri olumsuz yönde eleştirebilirsiniz, ama bunu sağlam bir temele oturtmalı ve şiiri tüm yönleriyle bilmelisiniz. Örneğin Nazım Hikmet, Ahmet Arif, Gülten Akın gibi şairler halk şiirinden beslenip serbest şiirler yazmıştır. Ayak ve uyak bir şiirde ölçek değildir. Bir şiir halk şiiriyse onu biçimce incelediğinizde bunlara bakarsınız.
Öte yandan burda görmediğiniz bir şeyler var. Kimsesin ben şairim deyip şiir yazdığını sanmıyorum. İnsanlar amatörce duygularını yansıtmaya çalışmışlar. Burası bir edebiyat sitesi değil. Siz de sanat eleştirmeni değilsiniz. Ama yine de bununla ilgilendiğiniz için, şiirle uğraştığınız için teşekkürler. Güzelliklerle kalın...
Şiir ölçüyle uyakla yazılmaz yürekle yazılır Aşık Veysel uyak ölçümü biliyordu.
Ya abicim Aşık Veysel şiirlerinde ayak ve uyak kullanır. Halk şairidir kendisi ve şiirlerini hece ölçüsüyle yazmıştır. Ama tabiki de biçimden önce içerik gelir.
Mesut Gündüz 15.12.2006, 11:40 Ya abicim Aşık Veysel şiirlerinde ayak ve uyak kullanır. Halk şairidir kendisi ve şiirlerini hece ölçüsüyle yazmıştır. Ama tabiki de biçimden önce içerik gelir.
Babacan biz şairmiyiz içimizden geldiği gibi yazıyoruz. Uyaklı ölçülü şair gibi yazanda yollar şiirini okuruz.Konu bumudur; bu değil başka birşey ise bilemem.
Vapurmania 15.12.2006, 15:15 Bu güzel organizasyon için teşekkür ederim. Seçmek için 2 şer kez okumak zorunda kaldım. Yarışmaya katılan arkadaşların ellerine sağlık güzel üretim olmuş.
çataklı yusuf 16.12.2006, 10:23 SİZİN OLSUN
Erenler aşkıyla yandım
Seni ben tarafsız sandım
Candan oluşuna kandım
Puanların senin olsun
Bana puan veren kişi ,
Ne acaba onun işi
Kendine batırsın şişi
Puanların senin olsun
Puanlarım sıfır yapın
Silinenleri de kapın
Siz de eleştiri yapın
Puanlarım sizin olsun
Bol keseden dağıtmayın
Konuları sapıtmayın
Aramızda varsa hayın
Puanlarım onun olsun
Puanlarını koz yaptın
Erenler yolundan saptın
Yıldırmayı çabuk kaptın
Puanlarım senin olsun
DÖNMEZİ'yim çok incindim
Haksız kazanç edinmedim
Yetim hakkını yemedim
Puanlarım sizin olsun
Lütfen puanlarımı sıfır yapın. Onları da eksik olanlara verin
"Gelin Canlar Bir Olalım"
çataklı yusuf 16.12.2006, 10:48 Ya abicim Aşık Veysel şiirlerinde ayak ve uyak kullanır. Halk şairidir kendisi ve şiirlerini hece ölçüsüyle yazmıştır. Ama tabiki de biçimden önce içerik gelir.
bence de içerik gelir. Ben yanlış anlaşıldım. Ayak ve uyak da olsa daha iyi olur demiştim. Mükemmelin de mükemmeli vardır. Ben onu aramaya yönlendirmek istedim arkadaşları. Lütfen bunu olumlu eleştiri olarak kabul edelim. Biz önce kendi içimizde uzlaşacağız ki emperyalizme karş direnebilelim.
"Hararet Nardadır Sacda Değil
Keramet Hırkada Tacda Değil
Her Ne Ararsın Kendinde Ara
Kudüste Kabede Hacda değil"
bence de içerik gelir. Ben yanlış anlaşıldım. Ayak ve uyak da olsa daha iyi olur demiştim. Mükemmelin de mükemmeli vardır. Ben onu aramaya yönlendirmek istedim arkadaşları. Lütfen bunu olumlu eleştiri olarak kabul edelim. Biz önce kendi içimizde uzlaşacağız ki emperyalizme karş direnebilelim.
"Hararet Nardadır Sacda Değil
Keramet Hırkada Tacda Değil
Her Ne Ararsın Kendinde Ara
Kudüste Kabede Hacda değil"
Ya tamam abicim, senin eleştrin ilerlemeye dönük bir eleştri. Sen şiirlerini yazmaya devam et. Gönülden destekliyorum seni. Saygılarımla.
sn Çataklı Yusuf,
Sizin şahsınıza yönelik bir suçlamamız olmadı bu açıdan rahat olabilirsiniz. Bu açıdan konunun tatlıya bağlanmasını istiyorum. öneriler için sağolun...
Saygılarımla.
|