CcEeMm
12.12.2006, 21:16
sevgili canlar Türkiye topraklarında kürdistan devletin olmasını ister misiniz?
şahsen ben istemem
şahsen ben istemem
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : kürdistan CcEeMm 12.12.2006, 21:16 sevgili canlar Türkiye topraklarında kürdistan devletin olmasını ister misiniz? şahsen ben istemem iusjure 12.12.2006, 21:25 Eğer karşılığında bizde İran'daki ve Azerbaycandaki Türklerle birleşebileceksek neden olmasın? Ben prensip olarak her ulusun kendi devleti olması gerektiğine inanan birisiyim. Ayrıca, Kürtler devlet kurmak için bu kadar canla başla uğraştıklarına göre, Devletlerini kurunca nasıl bir oluşum olacak, Arap devletleri gibi mi olacaklar, AB'ye girebilecekler mi sırf bunu görmek için bile evet diyorum bu soruya! Erasmusla Avrupa'da iken oradaki aslen Diyarbakırlı bir kürt arkadaş eğer Kurdistan kurulursa AB'ye girer demişti, bu gerçek mi değil mi görmek istiyorum doğrusu :) Lazoşa_62 12.12.2006, 21:31 sevgili canlar Türkiye topraklarında kürdistan devletin olmasını ister misiniz? şahsen ben istemem Sevgili kardeşim; Kürdistan diye bir konu açmışsın ve türkiye topraklarında böyle bir devletin olmasını istemiyorsun. Birinci çelişkin kürdistan tabiri kullanman ben bir dersimli olarak bir kürt olarak kürdistan tabirini ne geçmişti nede bugün kullanmış değilim.Türkiye devleti içinde sadece kürt yaşamadığı gibi sadece türkde yaşamıyor.Bunun yanında Ermenisi Rumu da var. Bençe türkiye Halkları nasıl kurtulur.Ulusalcılıktan nasıl kurtulup toplumsalcı bir yapıya geçipte türkiyede iyi birşeyler getiririşi tartışalım.Eger doğuda ve türkiyenin bazı kesimlerinde Kürdistan hayali ile ulusal sorunu çözmeye çalışan insanlar bu gün türkiyedeki devrimci kitlelerle birlikte hareket etmiş olsaydı lar daha başarılı bir yerlere gelmiş olurduk. Kürt halkının sorunu vardır.Bu Türkiyede türkiyedeki halkların ortak sorunudur ve bunun yine ortak mücadelesiyle çözülecegine inanıyorum. Serkan_Devrim 12.12.2006, 21:50 kazanistan devleti istiyorum. :D Bir Zeynep 12.12.2006, 22:04 umarim bu topik polemige kavgaya yöneltilmez :( istemiyorum türk ve kürt kavgasini :( |