hbilgen85
13.12.2006, 00:29
Türklerin 24 boyundan biri olan Avşar boyu ile Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan Avşar köyleri arasında bir bağ olup olmadığını araştırıyorum. Bu konu çok önemli bir konudur. Çünkü bir bağ var ise bu Avşar köyleri arasında bir iletişim kurulması gerektiğini savunuyorum. Bu sayede tarihinde beraber olan insanların ayrılarak unuttukları ve kaybettikleri kültürlerini yeniden hatırlayıp ve de canlandırmak amacımdır. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Bilgisi olan canların buraya yazmalarını rica ediyorum. Yardımlarınızdan dolayı şimdiden çok teşekkür ederim.
Bizim Köyün çaprazında bir Sünni Köy var.. Daha doğrusu dedemlerin katliamdan kaçıp sığındıkları Köyün olduğu ilçede, o Köy'e yakın :) Köyün adı Avşar ve Avşar Türkmenlerinden oluşuyor.. İnanç olarak Sünniler.. Çok iyi insan olduklarını söyler Dedemler.. Çokda eğlenceli insanlar kendilerini davet etmiştik..
Sivas'ın İmranlı İlçesindeki Avşar Köyü Alevidir, Akıncılar İlçesindeki ise Sünnidir.
Güründe de çok fazla Avşar Köyü varmış.
Avşarların büyük kısmı Sünnidir, bir kısmıda Alevidir.
Serkan_Devrim
13.12.2006, 00:43
Türklerin 24 boyundan biri olan Avşar boyu ile Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan Avşar köyleri arasında bir bağ olup olmadığını araştırıyorum. Bu konu çok önemli bir konudur. Çünkü bir bağ var ise bu Avşar köyleri arasında bir iletişim kurulması gerektiğini savunuyorum. Bu sayede tarihinde beraber olan insanların ayrılarak unuttukları ve kaybettikleri kültürlerini yeniden hatırlayıp ve de canlandırmak amacımdır. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Bilgisi olan canların buraya yazmalarını rica ediyorum. Yardımlarınızdan dolayı şimdiden çok teşekkür ederim.
24 oğuz boyundan biridir. gelenek tarafından bozoklara bağlı yıldız han oğulları kolundan olduğu kabul edilir. iç oğuzdandır, yani hükümdar çıkarma yetkisi olan gruptan sayılır. gerçi selçuklu örneğinde görüldüğü gibi, dış oğuzlardan sayılan kınıkların da hanedan ve devlet kurabilmesi, bu kuralın çok da mutlak olmadığı, muhtemelen "iç oğuz partizanları" tarafından icad edilmiş olduğu fikrini telkin eder. avşarların varsaklarla birlikte anadolu'ya en son göç eden boylardan olduğu ve bu yüzden boy şuurunu diğer boylardan daha fazla korudukları söylenmektedir. ongunu tavşancıl kuşu, sünüğü sağ umacadır. avşar kelimesinin av kelimesinden türediği ve ava meraklı, çevik manasına geldiği rivayet edilmektedir.konu yalnış yerde açılmış. uygun yere kaydırıyorum.
avşarlar alevi mi?