Orijinalini görmek için tıklayınız : hipnoz
izmirksk 30.11.2005, 18:53 psikolojide uzman olan(yada psikolog-psikiyatris) arkadaşlar var ise bir sorum olacak;
hipnoz ile bir insan katil yapılabilir mi?
yada çok tembel birisi çok çalışkan yapılabilir mi?
yada hiç işlemediği bir suçu bile üzerine alacak şekilde inandırılabilir mi?
bunlar gibi.......
hipnoz ile bir insan katil yapılabilir mi?
evet olabilir amaaaaaaaaaaaaaa
oldurme isteyi zaten hipnoz altindaki insanin icinde bulunmasi lazim. yani beyin buna izin vermesi lazim.
hipnoz altinda olan birisinin bilic altina inebilirsin, yeni hafizalar veya bilgiler ekleyebilirisin veya onun en derin dusuncelerini anlaya bilirsin. bunlari yapa bilme genelikde hipnoz altinda olan insanin bilinc altinin hipnoz yapan insanin elinde oldugunu gosteriyo. fakat yapilan deneyler gosteriyorki hipnoz altinda olan bir insana onun kisiligine aykiri seyleri yaptiramazsin. (sane hipnozundaki saneye cikan insanlar garip hareketler yapacaklarini bilerek cikiyolar ve cabuk hipnoz olup garip hareketler yapiyorlar, sane hipnozunda gosterilen garip hareketler yanlizca sanede olur sane disinda insanlara hipnozla bu sekil garip hareketleri yaptiramazsin)
hipnozlan katil olmaya programlanmis bir insan eyer aslinda katil olma protanseli yoksa oldurme islemini yapmadan hemen once hipnozdan uyanir. beyin buna kendiside istemiyorsa asla izin vermez.
yada çok tembel birisi çok çalışkan yapılabilir mi? .......
cok emin degilim ama sanmam hipnozsun etkisi yanlizca hipnoz sirarindadir. caliskan olmasi icin butun hayati boyunca hipnoz altinda yasamasi lazim yanlizca hipnozdan birlikde insan beynine daha once orda olmayan seyler ekliye bilirsin. yani yeni hafiza yapabilirsin. calismadigi bir konuyu onun beynine yerlesdirebilirsin. mesela her zaman unutdugu bir kac matematic formulunu beynine yerlesdirebilirsin.
yada hiç işlemediği bir suçu bile üzerine alacak şekilde inandırılabilir mi?
hem evet hem hayir cok emin degilim bence insan beyni bu tur olaylarda uyanabilir ama uyanmaya bilirde.
hipnoz sirasinda yeni hafizalar olusdurulabilinir bu hafizalari hipnoz altindaki insana yapmadigi birseyi yapmis gibi dusundure bilir.
mesela
sabah saat 12 kakmis olan birine hipnozlan saat 6' da kakmis gibi dusundure bilirsin.
bunu yontemi hipnoz sirasinda hipnoz altindaki insana sen sabah 6'da kakdin degil mi demek. ve cok basit
fakat yeni hafiza olusturma hipnozu teylikeli yapiyor. mesela hipnoz altinda bir hastaya kucukken sana kotu birsey yapdilarmi demek bile o hastanin kucukken kendisine kotu birsey yaptiklarini dusunerek hipnoz altinda gercek olmayan bilgiler verebilir. evet kucukken bana soyle soyle oldu der ve hipnozdan cikdigi zaman bile hipnoz sirasinda uydurdugu seyleri gercek sanar ve bu nedenle cok aci cekebilir.
hipnoz yapan psikologlar genelikde hipnoz sirasinda 'leading questions' dedikleri turkcesi yonlu sorular sormazlar. bunlarin yerine sorular genelikde cocuklugundan bahset, veya su an ne dusunuyorusun seklindedirler.
(verdigin bilgilerde cok eksik var daha once bu konuyu turkce islemedigim icin turkce yazmakda cok zorlandim, hipnoz cok sevdigim ve aslinda baya bilgim oldugu bir alandir ama hepsini buraya yazamiyorum :3D_NG (28, ilerde turkcem birazdaha gelisdiginde biraz daha bilgi veririm)
izmirksk 30.11.2005, 20:20 evet hipnoz benimde çok sevdiğim bir konu.televizyonlarda bu konular işlendimi
pek kaçırmam
ve beynin sırları çözülemedi tam olarak.hipnozda beyinle ilişkili olduğu için çok zevkli bir konu
evet hipnoz benimde çok sevdiğim bir konu.televizyonlarda bu konular işlendimi
pek kaçırmam
ve beynin sırları çözülemedi tam olarak.hipnozda beyinle ilişkili olduğu için çok zevkli bir konu
beyin sirlari bence bu gidisle cok zor cozulur. deneylerin hic biri 100% sonuc vermiyo. bu gunun en gelismis arasdirmasi bile bir kac sene sonra deyersiz oluyo. insan beyni cok karmasik.
bende cok severim insan beynini, en cok sevdigim bolum pathology (piskologic sorunlar/rahatsizliklar-sizofreni, depresyon falan) birde bilinc alti. bence insanin asil beyni ve dusunceleri bilinc altinda. zaten kanitlanmis insan beyninin 80% bilinc alti.
izmirksk 30.11.2005, 20:45 beyin sirlari bence bu gidisle cok zor cozulur. deneylerin hic biri 100% sonuc vermiyo. bu gunun en gelismis arasdirmasi bile bir kac sene sonra deyersiz oluyo. insan beyni cok karmasik.
bende cok severim insan beynini, en cok sevdigim bolum pathology (piskologic sorunlar/rahatsizliklar-sizofreni, depresyon falan) birde bilinc alti. bence insanin asil beyni ve dusunceleri bilinc altinda. zaten kanitlanmis insan beyninin 80% bilinc alti.
ben de savunma mekanizmaları ile depresyon,obsesif-kompülsif,şizofren,paranoya vb..psikoloji konularınıda çok severim
psikoloji güzel bir bilim dalı
ben de savunma mekanizmaları ile depresyon,obsesif-kompülsif,şizofren,paranoya vb..psikoloji konularınıda çok severim
psikoloji güzel bir bilim dalı
vay vay vay neler bilirmis bende yok o hastaliklari bilmez diye kendi kendime yazma diyordum :3D_NG (9)
bende bu konulari cok severim. sizofreni, OCD, depression, SAD, PTSD falan cok ilgic hastaliklar bence bu konulari herkez sever.
ama savunma mekanizmalarini seven daha once hic birisini tanimamisdim, piskologi sinifimdakiler bile. her kez varliklarindan emin ama cok ilgilerini cekmez. ama ben cok severim bu bolumu, bilinc altinda oldugu icindir bence.
madem savunma mekanizmalarini biliyorsun peki freud'un basga teorileri hatinda ne dusunuyorsun? mesela oedipus complex/ penis envy veya ruyalar hakinda dusundukleri. bence bunlarin ikiside sacmalik hic bir zaman kanitlanmamislar zaten.
(soylemeyi unutdum ama terapik hipnozu freud baslati)
izmirksk 30.11.2005, 21:08 vay vay vay neler bilirmis bende yok o hastaliklari bilmez diye kendi kendime yazma diyordum :3D_NG (9)
bende bu konulari cok severim. sizofreni, OCD, depression, SAD, PTSD falan cok ilgic hastaliklar bence bu konulari herkez sever.
ama savunma mekanizmalarini seven daha once hic birisini tanimamisdim, piskologi sinifimdakiler bile. her kez varliklarindan emin ama cok ilgilerini cekmez. ama ben cok severim bu bolumu, bilinc altinda oldugu icindir bence.
madem savunma mekanizmalarini biliyorsun peki freud'un basga teorileri hatinda ne dusunuyorsun? mesela oedipus complex/ penis envy veya ruyalar hakinda dusundukleri. bence bunlarin ikiside sacmalik hic bir zaman kanitlanmamislar zaten.
(soylemeyi unutdum ama terapik hipnozu freud baslati)
freud un çok sapkın fikirleri var foruma uygun düşmeyeceği için yazmak istemem ama penis envy fikrine katılırım.(sahi neden kıskanıyorsunuz)
yani tepki vereceksin belki ama bence feminizmi doğuran nedenlerden biriside bu
elbette nerede ise her davranışı bilinçaltındaki cinselliğe vuracak değilimbu noktada freud herşeyi cinselliğe vurmuş.biraz uçmuş sanki
ayrıca psikolojide, matematikteki gibi kesinlik aramak doğru olmaz sonuçta insandan bahsediyoruz sosyal bir varlıktan
yani.
ve bu sosyal varlığın davranışları etkileşimde olduğu çevre yüzünden sürekli değişime uğruyor.(bu yüzden %100 kanıt aranmamalı.)
freud un çok sapkın fikirleri var foruma uygun düşmeyeceği için yazmak istemem ama penis envy fikrine katılırım.(sahi neden kıskanıyorsunuz)
bak ben simdi sana bir siber tekme gonderirim.
sanki adam erkekler icin cok iyi birsey soylu bizi yanlizca kiskanmakla sucluyo sizi resmen sapik ilan ediyo.:sas: naber.....
ayrıca psikolojide, matematikteki gibi kesinlik aramak doğru olmaz sonuçta insandan bahsediyoruz sosyal bir varlıktan
yani.
ve bu sosyal varlığın davranışları etkileşimde olduğu çevre yüzünden sürekli değişime uğruyor.(bu yüzden %100 kanıt aranmamalı.)
cok dogru soyluyorsun cogu piskologic arastirmalarda bir kac insani laboratorlerde inceleyip ve bu insanlarda gordukleri hareketleri toplumun herkeze geneleme yapiyorlar.
izmirksk 30.11.2005, 21:30 ama savunma mekanizmalarini seven daha once hic birisini tanimamisdim, piskologi sinifimdakiler bile. her kez varliklarindan emin ama cok ilgilerini cekmez. ama ben cok severim bu bolumu, bilinc altinda oldugu icindir bence.
savunma mekanizmalarına bayılırım .
hani freud yapısal kişilik kuramına göre ego,id ve süper ego arasında sağlıklı bir uyum olması gerektiğini söylemiştir ya bu bağlamda ego nun kimi durumlarda davranışlarda gerekli dengeyi sağlayamaması sonucu kişinin iç dünyasında çeşitli çatışmalar yaşanır.
bütün bunlar kişide iç kaygılara yol açar
işte savunma mekanizmaları bu bağlamda kişiyi içinde bulunduğu durumdan çıkarmak için çok kullanılır
yadsıma yaparak işin içinden çıkmak çabası(denial)-bastırma yolu ile hatıraların bilinçdışında tutulma çabası(repression)-yüceltme yolu halk arasında beğenilmeyen bir şeyin güzel hale getirilme çabası(sublimation)-ödünleyici(compansation)-yer değiştirme yolu ile tepkisini başka yerlere odaklama (displacement)-
zıt bir tepki verme(reaction-formation)-duygusal soyutlanma(emotional ınsulation)-kusurlu davranışları örtmekte kullandığımız bir şeyi yapı bozmak(undoing)-bedensel hastalık bularak işin içinden çıkma gayreti(conversion)
daha fazla da olabilir ben bu tür davranış sergileyenleri hemen savunma mekanizmalarını aklımagetirerek bulmaya çalışıyorum çok zevki oluyor
daha fazla da olabilir ben bu tür davranış sergileyenleri hemen savunma mekanizmalarını aklımagetirerek bulmaya çalışıyorum çok zevki oluyor
evet ya bende yaparim bunu kendi kendime karsimdaki insanin ne dusunduklerini ne hisetdiklerini, olaylara nasil yaklasdiklarini ve nedenlerini cozmeyi cok severim. dogru veya yanlis resmen karakter analizi yaparim hele yeni tanisdigim birisine. cok zevkli bir sey bayilirim bunu yapmaya.
Canim Ya Ali 01.12.2005, 20:31 Slm Dostlar
evet yukarida canlarin yazdigi gibi hipnoz olabilir ama bunun icin hipnoz olmak isdiyen kisi karekter gücünün fazla yüksek olmamasi gerek yani etkilenme gücü kolay olmasi gerek ...
--------------------------------------------------------------------------
Ne dilersen Hak´tan dile dilegi
izmirksk 02.03.2006, 19:21 arkadaşlar hipnozla ilgili son yaptığım araştırmalarda ilginç sonuçlara ulaştım
(daha sonra bu kişileri ve araştrmalarını vermek isterim)
hipnozun bir kişiyi(onun ruh dünyasına ve karakter gücüne göre etkiyebildiğini düşünüyorum-uzmanların bir kısmıda öyle düşünüyor-)
günlük yaşamda bile beyinleri yıkanan insanlar üzerlerine bomba koyarak parçalanarak ölüme gidebiliyor bunu hipnoz halinde yapmak daha kolay olabilir ama o kişinin bir katil olması için belki de günlük yaşamdada ona böyle telkinler vermek gerekebilir(destekleyici mahiyette)
hipnoz olayına geçildiğinde muhtelemelen karakteri uygunsa etkilenecektir ve belkide herkes etkilenebilir
şavolanlı 15.03.2006, 03:34 evet can ne yazıkki bazı kişiler ve tarikatlar bu konuyu kendi çıkarları için istismar etmişlerdir nitekim bununla ilgili bir çok haber yayınlandı.
izmirksk 17.03.2006, 21:06 bununla ilgili bir makale okumuştum
yakın zamanda
yani hipnoz gerçektende etkili olabilir hele birde kişinin yapısı buna uygunsa ..
tamamdır o zaman:)
Bir ara hülya avşarın programında bir adam vardı ipnoz yapan,
ben programa katıldım ama birşey olmadı. beni ayağa kaldırdı birkaç kişiyle, reklam arasında sadece 2 kiş ipnoz oldu, onlarla programa devam ettiler.
Ben olmadım
izmirksk 17.03.2006, 23:10 evet bende öyle düşünüyorum
kişiye bağlı
Selam, hipnozlan ilgili topic acarken bu topici buldum..........
Hipnoz uyku degildir,yunancada hipnoz uyku demektir...
Psikatristler, psikologlar ve dis hekimleri hipnozu pratiklerine aliyorlar....
Bazi kötü insanlar hipnozu yanlisa kullanmak istyiyorlar, helede Türkiyede, medyum vs. ortaya cikiyor, bence bunlar sadece sarlatan.....
Konuya geri dönelim: Hipnoz günlük stres ve sikintilar, sigara aliskanligindan kurtulmak, sismanlik,uyku bozuklari, fobiler, konsentrasyon problemleri, cinsel problemler, psikosomatik bozuklar ve diger rahatsizliklarin tedavisinde yardimci olabiliyor.
Dis hekimlerde anestezide kullaniyorlar. Büyük operasyonlarda hipnoz kullananlar vardir.
Herkez hipnoz olabilirmi? Geri zekalilar, demans hastalarindan baska herkez hipnoz olabilir
Garaoglan 08.08.2007, 15:07 Herkez hipnoz olabilirmi? Geri zekalilar baska herkez hipnoz olabilir
ya bende diyorum niye kendi kendime hipnoz olamiyorum
:D:D:D
:36_5_4: :36_5_4:
ya bende diyorum niye kendi kendime hipnoz olamiyorum
:D:D:D
:36_5_4: :36_5_4:
Haha, ya coskun sen varya......:stuart: .....geri zekali dedigim zaman belirli insanlari kast ederek söyledigimi belirtmek istiyorum......:lol:
Baska soru isaretin varsa konuyla ilgili sor:ehyani
hipnoz telkine dayalı bişey telkin edilebilmek için meyilli olmak gerek...
uyuuuuu uyuuuuuuu!!! uyuuuu yuyuyyww hooorrzzzzz.....zzzz.zz.z...pit.:yorgun: :kapaligöz
hipnoz telkine dayalı bişey telkin edilebilmek için meyilli olmak gerek...
uyuuuuu uyuuuuuuu!!! uyuuuu yuyuyyww hooorrzzzzz.....zzzz.zz.z...pit.:yorgun: :kapaligöz
hic komik degil, konuyu dagitmada top one!:cursing: :cursing:
hic komik degil, konuyu dagitmada top one!:cursing: :cursing:
bana karşı bu tavrın ne anlam veremedim, dövseydin bari:crying: sende uyumassın olur biter.
bana karşı bu tavrın ne anlam veremedim, dövseydin bari:crying: sende uyumassın olur biter.
Selam,
ben kimseyi dövmem, korkma, yine istersen yaz...kizmicam
saygilar
delidervis 29.09.2007, 20:27 hipnoz pratikleri icinde aristonun cahil kölesine herkesin icinde hipnozla matematik islemleri yaptırtması cok degerli bir bilgidir..
yine 1990'larda hayatında hic tanjant kotanjant cetvelini görmemis bir ilkokul ögrencisinin hipnoz sırasında sorulan bütün acıları tam degerleriyle vermesi (0.07644382 gibi) bazı seyleri düsündürmektedir..
hipnoz pratikleri icinde aristonun cahil kölesine herkesin icinde hipnozla matematik islemleri yaptırtması cok degerli bir bilgidir..
yine 1990'larda hayatında hic tanjant kotanjant cetvelini görmemis bir ilkokul ögrencisinin hipnoz sırasında sorulan bütün acıları tam degerleriyle vermesi (0.07644382 gibi) bazı seyleri düsündürmektedir..
Hipnozlan cok seyler yapilir, bu örnegin kaynagini sorsam? Tesekkür paylasim icin
|
|